Veturinkuljettaja 2017

Werw-S

Onko kukaan hakenut pari viikkoa sitten päättyneessä haussa? Missä vaiheeessa prosessi menee tällä hetkellä?

257

20821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paikallaa

      Helsingissä ainakin jo haastattelut menossa.

      • Opil-987

        Tampereella myös!


      • tietoja

        palkka 70000 vuodesssa


      • markkinrakoa

        veturikuskit on pelimiehiä....


    • RVL-on-sopinut

      Finrail sosiaaliset syyt ei voi vaihtaa paikkakuntaa etusijalla haussa. Pätevyydetkin on virkamiesliittolaisilla valmiina. Ajaahan niitä junia jo nyt entiset kaupan kassanaiset ja naistaksikuskit.

    • Hommmelipommeli

      Meinasin hakea, mutta pääsi unohtumaan... Muutenki työllistyminen kun ei satavarmaa ole ja palkkakin aina huono...

      • Veturi11111

        VR ei kouluta kortistoon ja ei se 4000€ kk 9kk koulutuksella ihan huono ole..


    • Eiolepojallahätää

      Tuevan veturiurpon isällä on 5000€ kuukaudessa kuljettajan eläke niin se äidin nössö elää monta vuotta keittiön pöydän päässä vaikka pääsisi kuljettajaksi vasta kymmenellä yrittämällä. VEK pojan ylpeys periytyy vaikka poika pyörisi ostarilla kymmenen vuotta ennen valintaa hokien minusta tulee veturinkuljettaja isä lupasi.

    • VRTrackonnaaVielleä

      Länsimetron kokonaiskustannusten nousu jopa 1,2 miljardiin euroon ei saa kansalaisilta ymmärrystä. Twitter-keskustelussa tilannetta kuvataan jopa farssiksi.

      – Tämä on aivan käsittämätön farssi. Yhtään ei naurata, twiittaa helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Laura Rissanen (kok.).

      Helsingin kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen konsernijaoston puheenjohtaja Tuuli Kousa (vihr.) kertoo Twitterissä konsernijaoston puineen Länsimetron tilannetta maanantaina.

      – Luottamus on koetuksella, vaikka tj:n vaihto puhdistaakin ilmaa, hän kertoo Twitterissä.

      – Kun katsoo tätä länsimetron rakentamista, ajattelee, että tunneli Viroon ei valmistu ihan pian, politiikan tutkija Erkka Railo kirjoittaa Twitterissä.

      – Tänään on jälleen hyvä päivä olla vantaalainen, kommentoi puolestaan MTV:n politiikan toimituksen entinen esimies Timo Haapala.

      Pirjo-Riitta Puro muistuttaa puolestaan Helsinkiin suunnitteilla olevasta Guggenheim-museosta.

      – Guggis saataisiin halvemmalla, hän twiittaa.

      Twitter-keskustelijat kommentoivat myös Länsimetro Oy:n toimitusjohtajan Matti Kokkisen potkuja. Kokkisen tilalla toimitusjohtajana aloitti heti maanantaina rakennusinsinööri Ville Saksi. Saksi työskenteli aiemmin VR Track Oy:n toimitusjohtajana, mutta irtisanoutui tehtävästä syyskuussa.

      – Onnea Kokkiselle työnhakuun. Itse jättäisin länsimetron pois CV:stä, Antti Lahti twiittaa.

      – Toivomme: aikataulu selville, metro toimintaan, ei enää kustannusylityksiä. Siinäpä uudelle toimarille haastetta, onnea matkaan, Espoon Vihreät kirjoittaa Twitterissä.

      Myös uuden toimitusjohtajan Ville Saksin entinen työpaikka VR Track välittää Twitterissä onnittelut länsimetrolle, joka sai yhtiön mukaan kovan tekijän toimitusjohtajaksi.

      Ville Saksi kommentoi itse uutta pestiään Twitterissä näin:

      – Länsimetro. Uusi innostava matka edessä, jolla merkittävä vaikutus ihmisten sujuvaan arkeen.

    • penazi

      Ensviikolla olisi yksilö ja ryhmähaastattelut. Vinkkejä valmistautumiseen? Varsinkin tuo ryhmähaastis jännittää näin antisosiaalisena rekkapekkana

      • Karpander

        Penazi ole oma ittes. Älä lähde esittään mitään. Rennosti vaan. Haastiksen jälkeen psykoihin, mikä meneekin ihan herran haltuun. Itse pääsin hyvillä arvosanoilla läpi, mutten tosiaan tiedä miksi. Se on niinkuin armeijan psykot, ihan pimeitä kysymyksiä. Tosi moni kuitenkin reputtaa ne. Reenata niihin ei oikein voi..


      • Jokuihmemiesperk

        Olet oma ittes. Ryhmähaastattelussa ei kannata ottaa mitää ns "johtajan" roolia koska niitä ominaisuuksia ei haeta. Veturinkuljettaja ei ole mikään pomo/johtaja joka vetää showta oman päänsä mukaan. Kuljettaja on sääntötarkka ja ennenkaikkea hyvin pitkälle esim liikenteenohjauksen käskyjä noudattava.

        Ole Mukana keskustelussa ja kuuntele kiinnostuneena. Vastaat totuudenmukaisesti, esität vastakysymyksiä mikäli vain mahdollista.

        Sama pätee myös psyconin ryhmätehtävässä. Älä ole johtaja koska se on ominaisuus mitä ei kuljettajalta toivota.

        Terv. Psycon 1 vek-opiskelija.


    • junatjanaiset17

      Tänään olin haastattelussa . Onkohan ollut paljon hakijoita? Kellään tietoa?

      • Jokuihmemiesperk

        Ainahan sinne on ihan helvetisti. Kovempi karsiutumisprosentti kuin teatterikorkeakouluun tai esim lääkikseen. Yhtä paikkaa voi hakea jopa useampi sata.

        Psykoihin jos pääset niin sitten on asiat hyvällä mallilla. Psyconilta kurssille ja siitä työllistymiseen pystyt itte vaikuttamaan ratkaisevasti.

        Paljon karsiutuu jopa loistavia kuskiehdokkaita. Ei kannata koko elämää laittaa likoon.

        Iso plussa on se jos pystyt muuttamaan työn perässä ihan mihin vain paikkakunnalle.


      • Karpander

        Silloin, kun minä hain kurssille sanottiin, etteivä ota esimerkiksi Turkulaista Helsinkiin. Pelkäävät, että heti kurssin päätteeksi on siirtopaperit pomon pöydällä. Tiedä sitten.. Mitä mieltä itse olit psycoista? Saitko tolkkua?


      • junatjanaiset17
        Jokuihmemiesperk kirjoitti:

        Ainahan sinne on ihan helvetisti. Kovempi karsiutumisprosentti kuin teatterikorkeakouluun tai esim lääkikseen. Yhtä paikkaa voi hakea jopa useampi sata.

        Psykoihin jos pääset niin sitten on asiat hyvällä mallilla. Psyconilta kurssille ja siitä työllistymiseen pystyt itte vaikuttamaan ratkaisevasti.

        Paljon karsiutuu jopa loistavia kuskiehdokkaita. Ei kannata koko elämää laittaa likoon.

        Iso plussa on se jos pystyt muuttamaan työn perässä ihan mihin vain paikkakunnalle.

        No joo, faktathan selviää ajallaan, mm. paljonko hakijoita on ollut. Kuten sekin kuinka pitkälle itse pääsee.


      • Jokuihmemiesprk
        Karpander kirjoitti:

        Silloin, kun minä hain kurssille sanottiin, etteivä ota esimerkiksi Turkulaista Helsinkiin. Pelkäävät, että heti kurssin päätteeksi on siirtopaperit pomon pöydällä. Tiedä sitten.. Mitä mieltä itse olit psycoista? Saitko tolkkua?

        Sain psycoista tolkkua. Olin sielläkin oma itteni. Tein tehtävät niin hyvin kuin osasin. Kaikkea en tiennyt, ja virheitä tein. Pointti onkin että virheet ei jää kaivertamaan mieltä niin että loppu suoritus menee ihan vituiks vaan jatkat eteenpäin ja yrität ratkoa seuraavaa pulmaa.

        Logiikkaa mittaavissa tehtävissä tietyn tehtävän ratkaisu saattaa juolahtaa mieleen kun etenee parin tehtävän verran eteenpäin. Tehtävät toki vaikeutuvat kokoajan mitä pidemmälle etenet mutta aivot ovat jännä vekotin, sillä yks kaks sieltä pomppaakin helppoja tehtäviä nenän eteen ja saat onnistumisen tunteen jonka voimalla saat aikaisemmin ratkaisemattoman pulmankin selvitettyä :)

        Ryhmätehtävässä (mikäli se on kylän rakentamista) kannattaa ottaa huomioon nykypäivän maailmantilanne. Pari esimerkkiä siitä mitä tarkoitan:
        1. Vaatetehdas ei kannata suomessa joten se kannattaa sanoa ääneen ja olla valitsematta (kaikki vaatteethan tehdään jossain kiinassa murto-osalla siitä hinnasta mitä suomessa)
        2. Vesitorni kannattaa tietenkin sijoittaa korkeimpaan kohtaan kartalla.
        3. Laittakaa niitä asuinrakennuksia sinne, mieluusti melkein kaikki. Itse olen 3krt ollut psyconilla ja aina on liian vähän laitettu niitä asuinrakennuksia.
        4. Pieni kylä, älä änkeä sinne sairaalaa äläkä kerrostaloja.
        5. Ylätuuleen ei kannata sijoittaa teollisuutta, koska tuuli kuljettaa kaikki savut kylille...jne jne jne jne

        Yksinkertaista logiikkaa ja käytännön järkeilyä eikö vain? Raskas päivä, aivot kovalla koetuksella, mutta on se sen arvoista! Onnea ja menestystä!


    • penazi

      no niin se olisi ensviikolla psyconeihin meno. Muutama kysymys tuosta itse opiskelusta. Miten porukka on asumisen järjestänyt tuola Kouvolassa? Entä onkohan ansiopäivärahalla mahdollista opiskella? Opintotuella kun ei kahteen paikkaan pysty vuokria maksamaan...

    • Psycoihinmyos

      Itse en ainakaan kolmeksi kuukaudeksi viitsi Kouvolaan muuttaa kun VR kuitenkin sponssaa matkat sinne..

    • kari.ope.kaidansami

      pernteisesti ottaa joka kurssilta yhden pojan kotimajoitukseen. kyydit järjestyy.

    • kari..kaidansami

      pernteisesti ottaa joka kurssilta yhden pojan kotimajoitukseen.

    • Karpander

      Kimppakämpät on hyviä majoitukseen, kun ei lähde viinalla läträämään. Pystyy sitten kavereitten kanssa sparraamaan kokeisiin. Itsellä oli aikoinaan turhan raskasta kotoa Pasilassa kulkeminen. Opiskelu alkoi kärsiä. Jotkut myös neuvottelivat hotellista huoneen ihan edulliseen kuukausivuokrahintaan. En tosin tiedä Kouvostoliiton hotellitilannetta.. Hotellihuoneessa on kiva se aamupalabonus ja puhtaat lakanat sekä pyyhkeet.. Ansiopäivärahoista en tiedä, opintotuella makselin asuntolainaa😥..

    • Psycoihinmyos

      Psyconista tuli kolmonen, joten todennäköisesti ei tullut kurssipaikkaa. Kellään tietoa kannattaako enää jatkossa hakea kolmosen arvostelulla?

    • Tyhmätparjääaina

      Vrrata narsistinen sähköasentajan kaveri homopoika sai psyko 1 mutta vaikka oli psycon mukaan kömpelö ja pelokas ja tyhmä pääsi pohjoissuomi Ramboll turvalaiteasiantuntijaksi

    • Rl-73-italialainenjatkuu

      Junaliikenteessä viivästyksiä Lahden ja Riihimäen välillä !
      Ratajärjestelmävika Lahden ja Riihimäen välillä viivästyttää junia arviolta 15-30 minuuttia.

    • uutinen
    • Ihmemäkkaiver

      Mitäs kuuluu tälle haulle? Hiljaista on ollut ainaki tässä ketjussa. Onko tullut jo valintoja?

      T: edellisen kurssin oppilas

    • Uusi-veturimies
      • dsfjlkfddskljfkdl

        näkyy olevan hidastetöyssyjä raiteilla xD


    • VEK-Kandidaatti_2017

      Eipä ole kuulunut mitään. Psycossa tuli arvioksi 2.

    • Juna1234

      Itsellä tuli myös Psyconilta kakkonen, perjantaina kävin lääkärillä. Saas nähdä.

    • Veturimies-ei-twiittaile
    • jännityksenäärellä

      Lupasivat viimeistään viikolla 25 ilmoittaa tuleeko valituksi.

      • Vastaustaodetellaan

        Onko kuulunut mitää?


      • MeilleVekinpojille

        On tieto tullut kurssista


    • Jokuihmemäkkaiver

      Varautukaa sitten siihen että kvarttaalitaloudessa toimiva VR tekee hyvinkin hätäisiä päätöksiä suuntaan ja toiseen. Esimerkkinä toimii useampikin veturinkuljettajien miehityspiste johon oli kova tarve edellisessä kuljettajahaussa, mutta koulutuksen aikana tarve poistui ja tuli takaisin muutamien viikkojen päästä ja poistui taas muutamassa viikossa. Sitten pinnalle pulpahti paikkakuntia mihin ei edes haettu kuljettajia ja ehdottivat työsopimusta niille paikkakunnille.

      Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmuus, ja hieman on puheita kuultavana jopa siitä että tulevaa kurssia ei välttämättä aivan heti edes järjestettäisi, ainakaan siinä laajuudessa mitä on alustavasti suunniteltu.

      Uskokaa onnistumiseen, mutta varautukaa pettymykseen. Sellainen tämä VR yhtymä tänäpäivänä on. Johto ja resurssinohjaus on täynnä ammattitaidottomia ja huomista pidemmälle ajattelemattomia henkilöitä joilla ei, kuten sanoin, tahdo ammattitaito riittää tehtäviensä hoitamiseen. Valitettavaa mutta totta.

      Ehkä markkinatilanne on se kaiken pahan alku ja juuri... tiedä häntä.

    • VR.on.tosi.persereikä

      VR:n kanta-asiakkaiden sähköpostilistalla tuli perjantaina lounaan jälkeen viesti: Kaukoliikenteen sarjaliput poistuvat käytöstä 9.6. ja palaavat tarjontaan "alkusyksyllä".

      Työmatkalaisten suosimat sarjaliput siis otettiin pois myynnistä ilman ennakkovaroitusta ja määrittelemättömän pitkäksi ajaksi.

      VR yrittää pehmitellä asiakkaitaan, että kesän aikana on tarjolla useita säästölippuja. Se ei kuitenkaan ole sama asia kuin sarjalippu, jonka edullisuus ja etenkin joustavuus ovat tärkeitä säännöllisesti junalla matkustavalle.

      Säästölippu tulee ostaa etukäteen ja sitä ei voi vaihtaa toiseen junavuoroon, jos vaikka palaverin venymisen takia ei ehtisikään junalle suunnitelman mukaisesti.

      Pohjalaiset käyttävät sarjalippuja eniten Seinäjoen ja Vaasan välillä, mutta paljon sarjalippulaisia kulkee myös Tampereelle tai Helsinkiin.

      VR:n tiedottamistapa hakee tökeryydessään vertaistaan. Nyt he eivät antaneet kanta-asiakkailleen mahdollisuutta ostaa sarjalippuja jemmaan, koska asiasta ei tiedotettu etukäteen. Hana oli jo kiinni siinä vaiheessa, kun ensitiedote lähti asiakkaille.

      Jos saman palvelun voisi ostaa toiselta palveluntarjoajalta, niin sen varmasti tekisi. Tässä suhteessa VR on turvassa.

      VR on runnonut konseptiaan rankasti viime vuosina. Junavuoroja, asemien asiakaspalvelua ja henkilökuntaa on vähennetty. Halventuneiden junalippujen seurauksena junavuorot ovat usein täynnä tai ainakin täydempiä kuin aiemmin.

      Uusia asiakkaita ei silti kannattaisi hermostuttaa tökeröllä viestinnällä. Tämä tiedottaminen on mielestäni pahin kokemani VR:n myöhästyminen.

    • ihmemäkkaiver

      Tuota sarjalippufiaskoa on myös henkilökunta (erityisesti konduktöörit) arvostelleet talon sisäisillä kanavilla melko suorasanaisesti ja tylysti. Siitä ei meinaan kerrottu edes henkilökunnalle ennen kuin se oli jo pantu käytäntöön.

    • Jokuihmemäkkaiver

      Heinäkuussa piti kurssin alkaa? Taitaa olla peruttu?

      • Vastaustaodetellaan

        Mulle puhuttiin elokuusta..


    • Vek-omat-pojat-ensin

      Kurssi on varattu veturinkuljettajien pojille ja liikenteen ohjaaja työttömäksi jääville tytöille.
      Hae lähiliikenteen junaneuvojaksi suomi sadan peruskoululaisen jatkeeksi elokuussa.

      • Jokuihmemäkkaiver

        Sun kitinä ei aiheuta mitään kiinnostusta.


      • Äläyleistä

        Valittuna kurssille ilman mitään kytköksiä veeärrään..


    • Älävalehtelelesta

      Laitappa nimi tänne niin selvitetään sinun kytkökset. Lesta riittää kytkökseksi.

    • Kskfkgkg

      Kyllähän haastattelussa ja vielä psyconissakin kysyttiin onko tuttavia töissä vrllä..
      Ja enpä tullut valituksi vaikka tuttuja ei vrllä olekaan.

      • EiTuttuja

        Niin kysyttiin. Pääsin kurssille ja ei ole tuttuja VRllä.


    • Omanvarikonvalinta

      Paikallisten vetovarikoiden veturinkuljettaja toimikunnat asettavat hakijat valmiiksi otto järjestykseen ennen psykoon menoa. Psyko karsii pyynnöstä ADHD:t ja liian lihavat pois steriilisti ilman paikallisten vekkien leimaantuisa tuttujen hakijoiden karsimisessa.
      Netissä tulee 90% hakijoille tieto ettei valinta kohdistu teihin ilman kenenkään ihmisen käsittelyä. Jos hakutiedoissa tietokone skannauksessa puuttuu tieto että on sukulaisia töissä VR:llä.

    • KurssilleMyös

      Eipä oo sukulaisia VR:llä ja kurssille valittiin silti

    • yt-konkari
    • KutenRlos73luottamusmies

      Irtisanotaan vek luottamusmiehet laittoman lakon vuoksi kuten J.Parviainen. Palta avustaa mielellään palkan pidätyksessä kaikilta veturimiehiltä.

    • KiitosMikaelAronnokitus

      Iltasanomat ei uutisoi paskavirma VRGROUP vek pikkuasioista taaskaan ettei mene VR johdolla herne nenään. Onnea IS journalistisesta valinnasta. VR on pellkkä pelureiden ja nousukkaiden ponnahduslauta.

    • VRGhyväksyymielenilmauks

      Mielenilmaus pysäyttää junaliikenteen
      14.8. klo 18 – 15.8. klo 24
      Veturimiesten liitto on ilmoittanut mielenilmauksesta joka pysäyttää junaliikenteen ensi maanantaina 14.8. klo 18 alkaen. Mielenilmaus koskee kaikkia VR:n ja HSL:n lähijunia sekä VR:n kauko- ja tavarajunia. Poikkeuksena Venäjälle liikennöivät Allegro- ja Tolstoi-junat, jotka lähtevät mielenilmauksesta huolimatta normaalisti.

      Tiedot vaikutuksista täsmentyvät ja niistä tiedotetaan tällä sivulla sekä Twitterissä ja Facebookissa.



      Kuljettajat palaavat töihin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Junaliikenne pyritään käynnistämään normaalisti keskiviikkoaamuna 16.8. Junaliikenteessä voi olla vielä tämän jälkeenkin parin päivän ajan muutoksia, kuten kalustomuutoksia ja mahdollisesti myös vuorojen perumisia.


      VR:n lipun ostaminen

      Mielenilmauksen vuoksi peruttavat junat suljetaan pois myynnistä torstain 10.8.2017 aikana. Muihin juniin junalippuja voi ostaa normaalisti.


      VR:n lippujen muutokset tai peruutukset

      Mielenilmauksen ajalle ostetun kaukoliikenteen ja VR Lähiliikenteen yksittäisen junalipun voi kuluitta muuttaa käytettäväksi toisena ajankohtana. Liput tulee muuttaa ja matka tehdä 31.10.2017 mennessä. Jos matka peruuntuu kokonaan, voi junalipun myös perua kuluitta. Muita asiakkaille tilanteesta mahdollisesti aiheutuvia kuluja (taksi, hotelli tms.) VR ei korvaa.

      Muutokset: VR asemien lipunmyynti ja VR Asiakastuki, p. 0800 166 888 (ma–su klo 7–22, 14.8. alkaen 5–22)

      Peruutukset: peruutuslomakkeella tai VR asemien lipunmyynti ja VR Asiakastuki, p. 0800 166 888 (ma–su klo 7–22, 14.8. alkaen 5–22)


      VR:n kausilipulla matkustavat

      VR:n kausilipulla matkustavat voivat halutessaan hakea hyvitystä. VR korvaa asiakkaalle kausilipun kahden päivän arvoa vastaavan summan. Palautus maksetaan rahana tai matkasetelinä, joka kelpaa maksuvälineenä palveluasemalla tai VR Asiakaspalvelussa. Kausilippulaiset voivat hakea korvausta verkosta ostettujen lippujen takaisinmaksulomakeella.
      Seuraa tilannetta...

      Voit seurata liikenteen kulkua myös:

      Facebookista
      Twitteristä

    • peressä
    • Rautatievirkamiesliitto

      Rautatievirkamiesliitto liittyy veturimiesliittoon. Nyt rautatievirkamiesliitto pitää mentaalisen mielen ilmaisun samaan aikaan vek kanssa koska Liikennevirasto siirtää Seinäjoen, Kouvolan ja Pieksämäen liikenteenohjaukset Tampereelle ja Lahteen. Näin toimii rautatievirkamiesliitto.

    • KatsopeiliinPalomäki

      Se johtaa siihen, ettemme voi enää saman työvuoron aikana ajaa esimerkiksi tavarajunaa ja matkustajajunaa. Pienillä paikkakunnilla asuvia veturinkuljettajia on vähän, ja heillä on kauhea paine myydä asunnot pois ja vaihtaa paikkakuntaa.

      Olisi pitänyt hoitaa toisin

      Palomäen mukaan liikenne tulee keskittymään suurille paikkakunnille, koska kaluston määrä ei lisäänny. Päätöksen myötä VR:n kalusto lyödään Palomäen mukaan pieniksi paloiksi ja jaetaan maailmalle.

      VR ltä on sanonottu irti 10 vuoden aikana 5000 työntekijää. Viimeisenä hävitetään kolme isoa liikenteenohjaus paikkakuntaa. satoja konduktöörejä irtisanottiin. Hyvinkää ja Turku konepaja ajetaan alas. VRTrack 12 kunnossapitoalueista on hävitty 8 yksityisille. Vaihdetuotanto Vosslogille. Käyttökeskukset ja Liikenteenohjaus Finrail. Tuhansia tuhottuja perheitä ja unelmia. Vesa Maurialan ja Jarkko Elorannan suupielestä työnantajan tarjoama kerma turskaa vaikka ammattiryhmä ja työpaikka kerrallaan on uhrattu.
      Tämä johtuu yksistään siitä ettei nykyiset ay johtajat ei ole ikinä tehneet oikeaa työtä. Duunari tausta tulee hyväpalkkaisesta veturinkuljettaja isästä ja hyväpalkkaisesta paperitehtaan siivooja äidistä.

    • Perkelessaattana

      On kyllä todella törkeää miten Brysselin pukumiehen käskystä jopa saatana valtio kyykytetään kilpailulle ja kansallisomaisuus tuhotaan. Tilalle saadaan kilpailijoiden sekamelska missä mikään ei ota toimiakseen.

      Kai te sen ymmärrätte että yhtiö x ei odota jos yhtiö y:n juna on myöhässä vaihtoasemalla? Uskomaton paska sekamelska on luvassa jos tänne tosiaan annetaan avoimet ovet kaikille halukkaille.

      Hiljaiset reitit ajetaan paskimmilla mahdollisilla kuselle haisevilla vehkeillä ja kermat kuoritaan kakusta paremmalla kalustolla tampereen eteläpuolella. Tätä tilataan ja sitä myös saadaan. Vai kuvitteletteko te että Onnikkarailin prioriteetti on jonku iisalmi-ylivieska kiskobussin vessan korjaus kun into ja ja motivaatio on niissä linjoissa mistä saa hieman plussaa firman tilille?

      Sanompahan vaan että haistakaa pitkä vittu kaikki te jotka tätä tilaatte.

    • KunPoikaXXselviät

      Haevek joensuu päälliköltäsi maanantaina irtisanomispaperit. VR ei tarvitse kaltasiasia joukkoja itäsuomi veturinkuljettajia. Veturimiestenliitolla ja työnantajalla on amerikkalainen tietokoneohjelta jolla sinutkin urpo Joensuusta on jo tunnistetu. Olet entinen veturinkuljettaja JHL.

      • Perkelessaattana

        Joo kyllä nyt varmaan tulee kenkää


    • MilloinoliVEKYt-enmuista

      VR on käynyt läpi merkittäviä tehostamistoimenpiteitä vuosien saatossa lukuisien YT-neuvotteluiden muodossa ja aika on ollut todella raskasta henkilöstölle. Vihdoin viime viikolla saimme positiivisen uutisen, kun sekä liikevaihto että liikevoitto saavuttivat ennätyslukemat. Tällä tuloksella on mahdollistettu mittavat kalustoinvestoinnit vaunukalustoon sekä vetureihin. Tästä tuloksesta hyötyvät myös niin valtio kuin veronmaksajat, kun rahaa on tuloutettu valtiolle n. 100 miljoonaa euroa vuosittain

    • 1956kekkosenaikaan

      Pojat oli silloin vielä isopapan kiveksissä yt neuvotteluja orottamasa.

    • VR-VEKin-löysässänarussa

      Lakko ei tue avaintehtävää”

      Työnseisauksen vuoksi 1 600 junavuoroa jää ajamatta. VR menettää liikevaihdon vuorokauden ajalta.

      – Suurin haitta on kuitenkin matkustajille ja teollisuudelle, he ovat sijaiskärsijöitä. Lakko ei tue VR-konsernin avaintehtävää: matkustajien ja teollisuuden palvelemista, sanoo Jansson.

      Hän ei allekirjoita sitä väitettä, että poikkeuksellisesti tässä työtaistelussa työnantaja olisi samaa mieltä lakkoilevien työntekijöiden kanssa.

    • Pikkurahaapmoille

      VRTrack teki tappiota 35 miljoonaa. Päivän tappio kuitataan kun irtisanotaan 30 VRTrack työmiestä infra rakentamisesta kun ei ole töitä muutenkaan. Ei ole kyllä matkustajia junissakaan.

    • AnttiHolmakin-tietää-VR

      Mutta se minua melekein kyyneliin asti liikuttaa ku minnäe yritän millon mihinnii mualimalle lähtee, nii aena savolaeset minut löötää ja sannoo: meille out tervetullu aena, suapi tulla käämään tae pitemmäks aekoo, aatolla piäsöö. Junallae piäsöö aena välillä, ellei ou talavi, kevät, kesä tae syksy yllättäny veeärrää.

      Kiitosta vuan ihan hirveenä. Pitäkee ärreet kinkerit.”

      Teijän aena, Antti

    • sandels4.7

      pääseekö junaharrastajat kurssille? vaunut.org-sivustolla väitetään ettei harrastajia otettaisi vaikka me tiietään tosi paljon junista.

      • Veeärrä

        Sandels4.7 ai harrastajien pitäisi päästä suoraan kurssille junatietämyksen perusteella? Please. Trainspotting huvin vuoksi on eri asia kuin se junan kuljettaminen. Mutta jos tuntuu siltä niin sinne normihakuun koittamaan


    • HerätysHerratNykyaikaan

      Selvitäppä VR veturinkuljettaja miten Fenniarailin vaunut.org insinöörimiehet ajaa vetureita. VR vellihousut kuka antaa kuljettajapätevyydet. Ei pentele VR veturinkuljettajien pojat eikä puheenjohtaja jaa mitään pätevyyksiä muille toimijoille. Voi teitä vatipäitä ettekö lue Veturimies lehteä. Ajaahan niitä metrojan samoilla turvallisuus säännöillä HSL kouluttamat kuljettajat.
      Rataopisto kouluttaa vaikka mitä. Koulutusta hoitaa ne joille annettu koulutus pätevyys. Jokainen yritys ratkaisee omat tulevat kuljettajat ja ostaa koulutuksen vaikka Kouvolasta. Kouvolan kouluttajaa ei kiinnosta kuka koulutuksen maksaa. Aloittakaa Rataopistosta VR veturinkuljettajat tutkimaan ennen joudutte yksityisille töihin. Miten VR kuljettajat elää haaveissa aikaa jolloin isä oli veturinkuljettaja.
      Tuolla vaunut.org näyttää olevan nimien perusteella koulutustaso korkealla.
      Vek taso isä veturinkuljettaja, entinen lentopalloilija , myyjä, askarteluliikkeen myyjä, kiskopyöräkaivinkoneen kuljettaja, pappa veturinkuljettaja, taksinkuljettaja, VR isän poika työkoneenkuljettaja, mäkihyppääjä, rekankuljettaja, linja-auton kuljettaja, veturinkuljettajan vävy, yms.
      Yleensä veturimiehet on kovia harrastamaan. Hyvät palkat ja paljon vapaa aikaa. Osa kyllä alkoholisoituu juuri sen takia.

    • Trainspotting

      Joutsenon asema-alueella on tapahtunut raideonnettomuus tiistaina iltakahdeksan aikaan, uutisoi Ilta-Sanomat.

      Junan veturi ajoi pysäytysesteen läpi tiistai-iltana. Syyksi arvellaan liian kovaa vauhtia. Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja, eikä kiskoilta pudonnut veturi haittaa muuta liikennettä. Tällä hetkellä veturi keikkuu mäen päällä, jonka alta kulkee autotie ja kevyenliikenteenväylä

      Veturi aiotaan siirtää pois nostureiden voimin tänään puolen päivän jälkeen.

    • TurvamiespaikallaJoutsen
      • rataurnu

        Miltäköhän vuosituhannelta vihreä/oranssi/ keltainen asu olikaan.
        Taitaa käkättimellä mennyt pitkäksi.


    • Palomakipääpainuksissa
    • Tähän-on-tultu-VR

      - Konserni on muuntautunut kilpailukuntoon irtisanomalla lähes kolmasosan henkilöstöstään viimeisen 8 vuoden aikana ja tyhjentämällä kaiken irti saatavan rahan. Valtio on vienyt vuosittain sekä liikevoitot että irtisanomisilla tehdyt säästöt. Lisäksi se on ottanut leijonan osan muusta konsernin rahavirrasta. Samalla miljoonia on sijoitettu uuteen kalustoon. Samaan kalustoon, joka nyt jaetaan kilpailijoille.

      - Henkilöstö on joutunut kärsimään VR-Yhtymän ja hallituksen tekemistä muutoksista kohtuuttomasti. Jatkuvat yt-neuvottelut ja uudelleen organisoinnit ovat johtaneet tilanteeseen, jossa henkilöstö pelkää jatkuvasti työpaikkojen puolesta.

    • Sensuuri-iski
    • ViiskiäTuutuille
    • saksaanmeni
    • Mikäveturinkuljettaja

      VR‏Varmennettu tili @VRpalvelu

      Onnea veturinkuljettaja Esalle rakkauden raiteille! #ensitreffitalttarilla #yhteisellämatkalla
      11.26 - 5. syyskuuta 2017

      10 uudelleentwiittausta
      111 tykkäyst

      Nyt muuten pomppas Jenni Vuoriolta

    • Penazi

      Nostellaampas ketjua kun haut taas auki. Toisen kerran hakemus laitettu vetämään. Keväällä pääsi psyconeihin (2) mutta tuosta eteenpäin ei tie jatkunut.

      Onko tietoa että pitääkö Psycon käydä uudestaan jos pääsee tälläkin kertaa haastatteluista etenemään?

    • Odottavainen

      Tuliko edellisissä hauissa kenellekkään mitään infoa jatkosta ennenkuin haku loppui kokonaan? Jos siis hakemuksen lähetti ennen haun päättymispäivää..

      • Penazi

        Ei mulle ainakaan. Haku loppui viimeksi maaliskuun lopulla ja huhtikuun puolessa välissä tuli kutsu haastatteluun.


      • vajogu

        Mut kutsuttiin viime viikolla tekemään erilaisia nettitehtäviä missä testattiin loogista älykkyyttä, keskittymistä, oppimiskykyä jne.. Tehtävät piti tehdä sunnuntaihin klo 2400 mennessä. Ja siis hakuhan loppui vasta silloin samalla hetkellä.
        Nyt sitten odotellaan tietoa jatkosta.
        Onko teillä kuulunut mitään? Mihkä paikkakunnalle ootte hakenut?


    • Penazi

      No sepäs oli nopiaa. Ei ole kuulunut vielä mitään, mut vasta sunnuntaina sain viimeisenkin hakulomakkeen lähetettyä. Ouluun ja Tampereelle hain

      • vajogu

        Pitikö sun viime keväänä tehdä netissä tehtäviä vai tuliko suoraan kutsu haastatteluihin?

        Tuli vaan pohdiskeltua, että testaakohan ne vaan tietyille paikkakunnille hakeneita tai siinä kohtaa jos on oikein paljon hakijoita. Helppo tapa karsia kaikista yksinkertaisimmat sivuun jo heti alkumetreillä rekryä.


    • Odottavainen

      Itselle tuli viimeviikolla se Kyky-testi ja piti tehdä sunnuntaihin 24:00 mennessä. Edelleen odotellaan vastausta. Eiköhän moni karsita pois jo ennen kyky-testiä ja testin suorittaneiden jälkeenkin. Hakijoita aivan sikana varmaan..

    • vajogu

      Niinpä. Kun mitä veturinkuljettajakavereiden kanssa puhunut (ollut koulutuksessa aikavälillä 2006-2012) niin siihen aikaan ei ainakaa tuommosia testejä ollut vaan kutsu oli hakemuksen jälkeen tullut suoraan haastatteluihin.
      Mutta jos edelleenkin hakijoita on joka haussa niin paljon kuin ennenkin niin tuo kyky-testihän on ihan järkevä ja edullinen tapa lisätä yksi karsintavaihe lisää.

    • Penazi

      Keväällä tuli tuo nettitesti tehtäväksi ennen haastatteluja. Kuulostellaan

    • Nyttullaanulos

      NY jaetaan paikkoja ison veturinkuljettaja isien pussinpohjimmaiset ikäluokat.

    • tietoa-82

      Jos on suhteita Psyconille, niin silloinpa sinne pääsee

      • tietoa-82

        Itsellä siis tiedossa tehtävät ja arvosteluperusteet jo 3 viikkoa ennen koetta...


    • vvvrrrg

      Kuinkakohan suuri osa hakijoista otetaan haastatteluun ja pcyconille? Onko siellä vielä kova karsinta käynnissä vai pitäisikö olla melko varma työpaikka jos nämä kaksi menee läpi hyvin?

    • baliisi

      Terveys vaateet myös oltava ok sekä huume/lääkeseula pitää olla puhdas.

    • Veeärrällekkö

      Miten on hakuprosessi edennyt? Itse täytin viime viikolla nettitestin, mutta sen jälkeen ei ole kuulunut mitään. Torstaina oli tosin vasta eräpäivä testillä.

      • Odottavainen

        Eipä ole kuulunut vaikka testi suoritettiin ennen kuin haut loppuivat. Eiköhän tällä viikolla selviä onko jatkoon vai ei jatkoon. Katsellaan :)


    • HylättyVeturi

      Tänään tuli itselle ilmoitus että en päässyt jatkoon..yritetään seuraavalla kerralla uudestaan ja onnea koulutukseen pääseville!

    • Penazi

      Ei ole mitään kuulunut vaikka useammalle paikkakunnallekki hain... Vielä toiveikkaana odotellaan kutsua haastatteluun kun alkuvuonnakin melkein maaliviivoille pääsi 😀

    • vajogu

      Viime perjantaina tuli sähköpostia riksusta, että en päässyt jatkoon. 175 hakemusta oli sinne tullut, mutta eivät sanoneet kuinka monta valitaan koulutukseen. Toiselta paikkakunnalta, johon hain, ei ole kuulunut vielä mitään.

    • tuomasveturi22

      Te jotka olette aiemmin päässeet alkutestin jälkeen haastatteluun niin saitteko alkutestin joka osiosta arvostelun että "tämä osio oli sinulle helpompi kuin muille"? Itse sain vain yhdestä kohdasta niin niin lienee turha odottaa jatkoonpääsyä?

      • Penazi

        Minä pääsin keväällä psyconiin asti ja tuossa ennakkotehtävässä kahdessa kohtaa "yhtä helppoa kuin muiden" ja yhdessä "muihin osallistujiin verrattuna vaikeampaa hallita testissä olevia tehtäviä "


    • Ehkävek

      Itse olin alkuviikosta haastattelussa, ja nyt odotellaan pääseekö seuraavalle etapille eli psyconille.

      • tuskinvek

        Koska sait haastattelukutsun ja milloin oli nettitestin palautuspäivä? Tuliko kutsu haastatteluun sähköpostilla vai puhelimitse?


    • Veturiukkeli

      Onko Tampereen hakuun tullut vielä vastauksia? Vai jäinkö asemalle..

      • Tåget

        Ei meikäläiselle ainakaan.


    • karvet

      Onko Kouvolaan hakeneille kuulunut mitään?

      • Anonytrain

        Ei mitään..


      • Innokas_hakija

        Ei mitään vieläkään... Odotellessa kutsua.


    • Tåg10

      Minkälaisilla alkutestin tuloksilla valittu porukkaa haastatteluihin?

    • Trepaikallisetvektietää

      Ketkä vek valitsemista meni läpi

    • Penazi

      Ouluun ei päässy ja Tampereelta ei ole kuulunut mitään, eli tuskin sinnekkään.

    • Kauansaaodottaa

      Hirveen kauan kestää informaatio jatkoon/ei jatkoon pääsystä. En toki tiedä minkälainen rekrytointi systeemi on ja syynätäänkö noi Netti-testin tulokset kuinka läpi. Edelleen odotellaan.. tuntuu vaan että ei natsannut haastatteluun pääsy.

    • Oliskivakuulla

      Ei ole kouvolasta tai treeltä kuulunu mitään

    • Kouvolaan

      Tänään soittivat Kouvolasta kutsun haastatteluun

    • Jepettii

      Tänään on pieksämäellä haastattelu.

      • Vihdoinhaastatteluun

        Mitäs oli haastatteluissa?


    • loukku17

      28.11 helsinkiin haastatteluun, saas nähdä

    • Vek-lakkoon-5-12-2017

      Neuvoteltu 5% palkankorotus vaatimus ei toteudu.

    • karvet

      Eilen olin Kouvolassa haastatteluissa. Melkein kolmen tunnin rupeama.

      • Vek2018

        Oliko piinapenkki vai selviääkö helpolla haastattelun? Ehkä en ole sosiaalisin, mutta tuskin semmoista tarvitseekan olla. Omana itsenään kun menee ja turhan miettimisen jättää pois.


      • Vek100

        Ei ollut mielestäni piinapenkki. Onko tullut haastattelujen tuloksia kouvola/tre?


      • karvet

        No ei nyt piinapenkiksi voi kutsua, mutta kyllä ne aika tarkkaan tivasi ja selvitteli syitä halukkuuteen ja hakijan motivaatiota.

        Sosiaalisuus ja kommunikointi palkittiin ryhmätehtävissä. Veturinkuljettajan työ kun ei ole pelkästään sitä yksin ohjaamossa jurottamista. Haetaan myös asiakaspalvelutaitoja ja kommunikointi liikenteenohjauksen ja muiden kanssa on arkipäivää.


    • Vectron

      Oulussa haastattelut pidetty katsotaan kuinka käy.

    • Psycon

      Onko Kouvolan haastattelu porukalle tullut infoa Psyconille pääsystä?

    • Penazi

      onko Tampereelta kuulunu kellekkään mitään?

      • qweewq

        On, haastattelut pidetään 5. & 7. päivä.


    • Odottava111

      Onko haastattelut jo loppu? ilmoitetaanko sieltä mitään jos ei pääse edes haastatteluun? Odotanko turhaan kun mitään ei ole vieläkään kuulunut.

    • Juna2017

      Minkälainen on tuo psyconin testipäivä ja voiko mitenkään valmistautua?

    • vek2017

      meet vaan oma ittenä.Eipä oikein voi valmistautua.Älä jännitä. Itelläkin eessä sama

    • karvet

      Kouvolassa nyt käyty kaikki hakuvaiheet. Haastattelut, psycon ja terveystarkastus. Nyt sitten vaan odotellaan.

      • vek2017

        Haastattelut saatu tänään purkkiin. Odotellaan tuleeko Psyconille kutsua.


      • karvet

        Niin siis omalta osaltani kaikki on käyty. Muista ei tietoa.


      • kulju1

        Onko Kouvolan porukalle tullut vielä kutsua Psyconiin?


      • boomboo

        Ei ole mitään kuulunut. Mites jollain voi olla kaikki jo käytynä? Olitko kenties ensimmäisessä haastatteluryhmässä?


      • kulju1
        boomboo kirjoitti:

        Ei ole mitään kuulunut. Mites jollain voi olla kaikki jo käytynä? Olitko kenties ensimmäisessä haastatteluryhmässä?

        Samaa ajattelin itsekin, olihan eilenkin vielä kuitenkin haastattelut kouvolassa. Luulisi että halutaan käydä kaikki haastatellut vielä läpi ennenkuin Psyconille laitetaan. Vaikuttaa että karvet:lle kurssipaikkaa pukkaa :)


      • SM5
        boomboo kirjoitti:

        Ei ole mitään kuulunut. Mites jollain voi olla kaikki jo käytynä? Olitko kenties ensimmäisessä haastatteluryhmässä?

        Itse olen myös kaikki vaiheet käynyt jo viikko sitten. Eli me ollaan ns. Toisella kierroksella. Ei siis valittu esim. Viime syksyn kurssille. Nyt ollaan tavallaan etusijalla. Jäätiin niinku varasijoille viime haussa.. Ainakin itselleni kävi näin. Viikko sitte soitettiin ja kiirehdittiin lääkärin tarkastukseen. Eli haastattelut ja psykot kävin viime vuonna


    • Suviseurat

      Oulun uudet on valittu pitkien pöytien yössä viime kesänä.

    • karvet

      Olin haastatteluissa reilu viikko sitten ja nyt tosiaan pcyconia ja terveystarkastusta myöten kaikki käyty. Kuulin huhua, että tarvitsevat tammikuussa alkavaan koulutukseen jo muutaman uuden oppilaan joten veikkaan, että niiden osalta käydään hakumuodollisuudet vähän nopeutetulla vauhdilla.

    • Vek300

      Minkälaisia tuloksia psyconin yksittäisistä testeistä (logiikka- ja päättelytehtävät, sekä reaktiotesti) on jatkoon valitut saaneet?

    • karvet

      Yksittäisten tehtävien tuloksia ei kerrota tai käydä läpi ollenkaan. Kokonaisuudesta tulee arvosana (asteikko: 1-4) ja pieni psykologin arvio, että minkälainen tämä hakija on ja kuinka soveltuva on haettavaan tehtävään.

      • Vekkuli20

        Pystytkö suurinpiirtein sanomaan miten suoriuduit edellä mainituista tehtävistä ja mikä oli kokonaisarvosan?


    • Psycon100

      Minkälaisia fiiliksiä jäänyt psyconilla käyneille?

    • karvet

      Omasta mielestäni ihan hyvin. Tehtävät ei mitään kaikista vaikeimpia ollut, joten sain ne oikein mitä kerkesin tekemään. Kaikkia aikarajoitettuja tehtäviä en kerennyt, mutta psykologin assari kertoi, että oikeastaan kukaan ei niitä kaikkia kerkeäkään tekemään.
      Ohjeet sai kuunnella erityisen tarkkaan ja muutenkin olla mukana mitä ympärillä tapahtuu. Ohjeet kun tulivat aina vain yhden kerran.

      Eli jos on tarpeeksi motivoitunut, rauhallinen ja loogisesti/järkevästi ajatteleva kaveri, niin ei pitäisi päivä tuottaa ongelmia. Myös keskittymiskyky on syytä olla kunnossa sillä päivä oli aika piinaava eikä taukoja liiemmin ollut. Pientä painetta myös aiheutti se, että sinua seurattiin ja tarkkailtiin koko päivän ajan mitä ikinä teitkään.

      Kokonaisarvosanaksi sain ykkösen (1).

      • Veeärrällekkö

        Oliko ryhmätehtävää? Ennen ainakin oli, mutta silloin tällöin ei tosin ollut ryhmähaastattelua...


      • karvet

        Yksi ryhmätehtävä oli. Ryhmähaastattelua ei ollut.


      • Vekkuli20

        Samanlaisia ajatuksia täällä kans . Toivotaan että pääsis jatkoon!


    • vek17

      Psyconilla käyty ja ihan kivaa oli.Ei nyt niin rankka päivä omasta mielestäni.Ryhmä tehtävä oli hauska.Simcityn pelaamisesta oli näköjään etua :D

      • VeturimiesfromHell

        Jos kuvittelet sen tehtävän tarkoituksen olleen mitata sun kaupunginsuunnittelutaitoja niin väärässä olet. Siinä selvitetään ryhmässä toimimisen taitoa. Sun ei tarvi tajuta mitään koko kaupungin infrasta jos ymmärrät esittää ehdotuksia, kuunnella muita, kysyä kun et tiedä jotain jne jne. Otat osaa suunnitteluun, mutta et pyöritä palettia, sillä pääsee pitkälle, koska johtaja-henkiset pyritään karsimaan pois.

        Ei se psykotäti siinä vieressä kirjota pisteitä vihkoon siitä jos ymmärrät laittaa nakkikioskin oikeaan kohtaan, mutta siitä saat pisteet jos tajuat kysyä muiden mielipidettä "olisiko herrat nakkikioskin paikka tässä kaupunkikeskustassa, mitä olette mieltä?"

        Näppärää eiköstä vain.. ;)


    • Vek20017

      Onko muille kun Karvetille kuulunut tre/kouv jatkoista vielä?

      • veek2018

        Ei ole, tässä odotellaan. 1-2vk ne puhu, että voi mennä ennenkuin selviää mitään :) Toivotaan parasta.


    • VrNainen

      Maanantaina selvis että psyconilta saa odotella kutsua.. Hmm jännäksi menee kerkeekö ennen joulun lomaa käydä testeissä..

      • kulju1

        Sama odotus täällä. Haitko mihin kaupunkiin?


      • Vettturi

        Kouvolastako tuli tieto? Täällä ei vielä mitään ja taitaa olla turha toivo enää odotella..?


    • LähVek

      Helsingin lähiliikenteen psycon tulokset tuli (1) ja heti perään kutsu terveystarkastukseen.

      • vek2017

        2 tuli testistä mut ei kutsua tarkastukseen vielä


      • vek2019

        Kauanko psyconien jälkeen meni, että tulokset tulivat?


      • vek2018

        juurikin tuli kutsu terveystarkastukseen


      • jjjkjjk
        vek2017 kirjoitti:

        2 tuli testistä mut ei kutsua tarkastukseen vielä

        tuliko jatkoa?


      • vek2017

        kyllä tuli


    • Tulevavek2018

      Onko muuten kukaan päässyt samassa haussa useammalle paikkakunnalle haastatteluun? Hain itse kahdelle paikkakunnalle ja toiseen tuli kutsu.

    • karvet

      Heipä hei!

      Eipä ois voinut joululoman alku alkaa mukavemmilla uutisilla. Vetopalveluesimies soitti pari tuntia sitten, kertoi ja onnitteli pääsystäni veturinkuljettajakoulutukseen. Huh, nyt on huojentunut olo ja ei tarvi enää jännittää.

      Isosti tsemppiä kaikille hakijoille!

      • kulju1

        Onnea karvet! Itse tässä odotellaan vielä Psyconin tuloksia. Maaliskuun kurssille lähdössä?


      • Vek2018

        Tällä viikolla tuli Psyconilla käytyä ja mainitsivat sielä, että vuoden vaihteen jälkeen tulee jatkosta ilmoitus/Psyconin tulokset. Vähän kaksijakoiset fiilikset jäi Psyconilla käynnistä :o vaikea sanoa kuinka meni.


      • karvet

        Kiitoksia! Ei, vaan mulla alkaa opinnot jo tammikuun lopussa. Kuulemma Kouvolaan tarvitsevat muutaman oppilaan jo aikaisemmin aloittamaan. Liekö työvoimapulaa ja lisääntyneitä töitä vai mikä.. Loppuporukka aloittaa sitten alunperinkin suunnitellussa aikataulussa, eli maaliskuussa.


    • trippelimestari

      Lasketaanko haussa plussaksi höyrykonekokemus Pielisellä seilaavassa matkustajahöyrylaivassa?

      • Tietenkin111

        Tietenkin lasketaan, koska kaikki vr:n kalusto on höyrykäyttöistä.


    • samikopo

      pääseekö psycon 2 arvosanalla sisään ?

      • karvet

        Se riippuu monesta tekijästä. Pelkällä psyconin soveltuvuusluokituksella ei päästä minnekään.
        Se kyllä määrittää ison osan rekrytointiprosessista.
        Kakkonen voi olla hyväkin luokitus jos on myös paljon ei niin soveltuvia henkilöitä haussa mukana. Riippuu myös haettavien paikkojen määrästä jne.
        Päätöksen koulutukseen pääsystä tekee vetopalveluesimiehet (tai muu rekrytoinnista vastaava taho) niistä henkilöistä, jotka ovat saaneet psyconin soveltuvuusluokituksen 1-3 (kolmosia aika todella harvoin ottavat koulutukseen, mutta sallittua toki) ja läpäissyt kelpoisuuslain ja trafin määrittämät terveysvaateet hyväksytysti.


    • karvet

      Mites muilla hakuprosessi etenee? Onko jatkoista kuulunut? On niin kovin hiljainen ollut tämä palsta..

      • kulju1

        Psycon tulokset saatu (2) ja odotellaan tietoa jatkosta.


      • Vek2018

        Psycon tulos tullu ja tietoa odotellaan myös.


    • Trainer2018

      minkälaisia tuloksia porukka saanu psyconilta?

      • Jepettii

        Psyconista tuli 1. Nyt odotellaan pääseekö jatkoon.


      • Dieselsr1

        Mihin paikkakunnalle hait?


    • vekisävek

      Meidän poika pääsi. Psyko oli 0.

    • vek2017

      psyconista 2, terveystarkastus ensviikolla

      • Dieselsr1

        Mihin paikkakunnalle hait? Ite sain villin kortin ja oon yhtäkkiä mukana Tampereen rekryssä mihin hain 2017 keväällä mutta tipuin psycon jälkeen..tänään kävin sydän filmin ottamassa ja nyt on siis lääkärin tarkastus ohi onnistuneesti.


      • Raidemasa

        Dieselsr1 minkä tuloksen sait psyconista keväällä?


      • Dieselsr1
        Raidemasa kirjoitti:

        Dieselsr1 minkä tuloksen sait psyconista keväällä?

        Sain 2..
        Minulla suurin syy miksi en ehkä päässyt viimeksi niin paikkakunta. Asun 170km päässä Tampere


    • Odottavainen

      Onkohan käynyt niin, että pelit pelattu kun ei ole vielä mitään kuulunut jatkosta (Psycon 2 tuli, eikä mitään kuulunut)

      • vek2017

        minnepäin hait?


      • Odottavainen

        Kouvolaan hain. Tiedä sitten, onko muillakaan tietoa siellä.


      • vek2017

        joo mä tohon helsingin lähiliikenteeseen kurssi alkais kuulemma 12.3 jos sinne asti pääsee


      • kulju1

        Odottavainen, täällä myös kouvolaan haettu, eikä ole vielä mitään kuulunut psycon tulosten jälkeen.
        Kuten Karvet tuolla aikaisemmin mainitsi, kakkonen lienee hyvä luokitus sekin.


      • SM5
        kulju1 kirjoitti:

        Odottavainen, täällä myös kouvolaan haettu, eikä ole vielä mitään kuulunut psycon tulosten jälkeen.
        Kuten Karvet tuolla aikaisemmin mainitsi, kakkonen lienee hyvä luokitus sekin.

        Kuulemma 1 menee suoraan kurssille (Ihan luonnollista) ja 2 saaneilla täytetään loput paikat. Vaikkakin kokonaisuus ratkaisee. Silloin kun kaveri oli kurssilla niin yhdellä oli ainoastaan 1 ja muilla neljällä kurssilaisella 2


      • kulju1

        Odottavainen, onko mitään kuulunut vielä?


      • Odottavainen

        Kutsu tuli terveystarkastukseen viime viikolla :) Tulikos sinne suuntaan myös?


      • kulju1

        Sama juttu. Ensi viikolla lääkärintarkastukseen. Tsemppiä!


    • Hakija000

      Täällä yksi Ouluun hakenut, psyconilla käyty kuin myös lääkärintarkastuksessa jo ennen joulua. Mitään ei ole sen jälkeen kuulunut.

    • Dieselsr1

      Onko Tampereelle hakijoilla mikä tilanne? Itse hain viime vuonna keväällä ja pääsin psykotesteihin mutta en siitä jatkoon. Nyt tiistaina 9.1 soitettiin että haluavat äkkiä terveystarkastukseen.. kuulemma 9 koulutetaan nyt!! Massa haku. Jännittää kans että koska tulee tieto. Itse sain puhtaat paperit lääkäristä.. mitään tietoa ei jatko aikataulusta oo.. sanottiin vaan että sitten kun terveys tarkastus kaikilla ohi niin tiedotetaan jatkoon menijät

      • Pitäisköhakea

        Melko mielenkiintoista touhua tuntuu olevan, kun ympäriinsä on avoimia hakuja ja luultavasti satoja hakijoitakin. Hakijoille ei infota ja sitten välistä vedetään vanhoista haastatelluista lääkärintarkastuksiin. :D monesti olen itse meinannut hakea, mutta aina jostain syystä jäänyt hakematta. Ehkä en vaan uskalla kääntää mahdollista uutta sivua elämässäni.


      • Dieselsr1

        No näin se on yleensä ennenkin mennyt. Multa kysyttiin viime vuonna kun tipuin pois, että voidaanko hakemus säilyttää tulevia rekrytointeja varten. Ja nyt soitin syksyllä kun haku tuli auki että laitanko uudet Paperit niin ei kuulemma tarvinnut. Sit ne soitti että haluaa lääkärin tarkastukseen. Nyt on ilmeisesti tarkastukset menossa? Aikatauluja en sen enempää tiedä... Ja hakijoita on aina ollut useampi sata. Viime vuonna 270.


    • Veeärrällekkö

      Kuin lähellä maalia ollaan kun terveystarkastukseen tulee kutsu?
      Saako sen kaikki psycoissa käyneet?

      • VR2018

        Ei varmaan kaikki saa Psyconista kutsua terveystarkastukseen. Eiköhän sieltä tule 3-4 arvosanalla olevia ketä ei sitten jatkoon haluta/ei suositella (itse sain 2, ja kutsu tuli - en teidä ottaako kaikkia 2 arvosanan saaneitakaan). Ottaahan ne terveystarkastuukseen kumminkin muutaman ylimääräisen, koska mahdollisuus on ettei pääse terveystarkastusta läpi "tervein paperein".


      • Veeär2018
        VR2018 kirjoitti:

        Ei varmaan kaikki saa Psyconista kutsua terveystarkastukseen. Eiköhän sieltä tule 3-4 arvosanalla olevia ketä ei sitten jatkoon haluta/ei suositella (itse sain 2, ja kutsu tuli - en teidä ottaako kaikkia 2 arvosanan saaneitakaan). Ottaahan ne terveystarkastuukseen kumminkin muutaman ylimääräisen, koska mahdollisuus on ettei pääse terveystarkastusta läpi "tervein paperein".

        VR2018 koska lääkärin tarkastukset on ohi? Koska tulee tieto kurssille menijöistä? Itse sain myös 2 psyckosta ja lääkärissä on käyty. Paikkakunta Tre. Luulen että jos 4 koulutetaan niin 5 menee lääkäriin. ja jos vaikka 10 koulutetaan niin 12-13 lääkäriin. Ne on tosi tarkkana siellä lääkärissä. Jos on lapsuudessa joku pyörtyminen niin tutkitaan huolella ja asiantuntija lääkäri voi päättää että ei sovellu terveydentilan puolesta


      • tohtoriveeär

        Jos esim. 5 on kutsuttu terveystarkastukseen ja kaikki saavat terveen paperit, mutta vaan 4 koulutetaan, niin sitten 4 parasta/soveltuvinta hakijaa pääsee. viides jää ikävä kyllä reserviin, mutta on "varasijalla" seuraavissa rekrytoinneissa. Ja lääkärin voi läpäistä jollakin rajoitteella, joka katsotaan haittana, eli ei hyvät mahkut kurssille.


      • VR2018
        Veeär2018 kirjoitti:

        VR2018 koska lääkärin tarkastukset on ohi? Koska tulee tieto kurssille menijöistä? Itse sain myös 2 psyckosta ja lääkärissä on käyty. Paikkakunta Tre. Luulen että jos 4 koulutetaan niin 5 menee lääkäriin. ja jos vaikka 10 koulutetaan niin 12-13 lääkäriin. Ne on tosi tarkkana siellä lääkärissä. Jos on lapsuudessa joku pyörtyminen niin tutkitaan huolella ja asiantuntija lääkäri voi päättää että ei sovellu terveydentilan puolesta

        Itsellä vasta tällä viikolla tulee olemaan terveystarkastus. Aika "viime" tippaan menee tämä lääkärissä käynti, mutta minkään ei voi. Kauas menee terveystarkastuksen jälkeen, että tulee tulokset? Onko joku 1-2vk?


      • sm5

        Kun olet huumetestin antanut (mielellään negatiivinen =) niin siinä menee viikko ennenkuin se huumeseula valmistuu. Eli hoitajan ja labrakokeiden jälkeen on vielä lääkärin aika noin viikon päästä, jotta kaikki labrat on varmasti valmiit. Ja sitten kun lääkäri on todennut terveeksi niin hän lähettää kaikki paperit vielä asiantuntijalääkärille joka lyö niihin papereihin viimeisen naulan! Eli jos käyt tänään hoitajalla ja annat labrat, niin tästä 2 viikon kuluttua on kaikki valmista ja voi odottaa iloista puhelinsoittoa veturiesimiehiltä...Tai sitten tulee se ihana sähköposti "kiitos mielenkiinnosta yhtiötämme kohtaan, mutta et valitettavasti tällä kertaa tullut valituksi kurssille" Jotenkin näin.
        Tsemppiä kaikille hakijoille vielä näin loppumetreille!! Itsekin odotan lopullista tietoa ja toivon todella että kurssipaikka aukeaa.


      • vek2017

        Eikä mene viikkoa.Vuosi sitten kanssa kävin huumeseulassa kun hain toista työpaikkaa.Melkein parissa päivässä tulee tulokset.Ite kävin labrat jo ennakkoon niin lääkäri ja kuuloja ja terkkari samalle päivälle


    • Rautateidenjooseppi

      kaikesta glamourista ja rautatieromantiikasta huolimatta on kyse henkisesti ja fyysisestikkin raskaasta työstä. Työajat ovat todella haastavat ja keskittyminen ja paine työntävät väsyä niskaan aika paljon henkisellä puolella. Olkaa sitten valmiita hyväksymään se tosiasia, että n. 4000€/kk bruttoansio ei ehkä kovin kauaa tunnu hyvältä korvaukselta jatkuvasta väsyneenä olemisesta.
      Itse olen jo tottunut, enkä osaisi olla enää muulla kuin rautateillä. Paikka on mielenkiintoinen, mutta työ yllättävän kuluttavaa. Varautukaa siihen...

      Siitä huolimatta, tervetuloa!

    • Jokelan-oppi-unohtunut

      Twitterissa löytyy kuva missä kaksi nuorta naisenheitukkaa matkustaa veturin ohjaamossa Vartiuksessa. Eikö kuljettajaa häiritse enemmän kaksi naista ohjaamossa kuin Jokelassa yksi mies. Veturin ohjamoon pääsy vaati hyvät perusteet jos ei ole kuljettaja pätevyydet.

      • Oriejejejeje

        Veturin ohjaamoon pääsy ei vaadi mitää ”hyviä perusteita” vaan selkeän luvan ohjaamossa matkustamiseen joka on mm henkilökuntakorttiin kiinnitettävä ”lupa matkustaa ohjaamossa -tarra”. Erityistapauksissa, esim joku vaikkapa organisoitu ”lasten tutustumispäivä” veturiin on asia erikseen. Oulun kuljettaja Vartiuksessa on mahdollisesti toiminut vääriin päästäessään ’heitukat” ohjaamoon... paha sanoa mikä siellä on ollut tilanne. Jos vaikkapa on pelastanut tytöt jäätymiskuolemalta ja ottanu pellettijunan kyytiin lämmittelemään... kukapa tuon tietää...??


    • Lavasttilannekainuusta

      https://twitter.com/veturimies_sam/status/954281577986576384
      Teleobjektiivi illuusio Helsingin hienohelmoille meni kuin häkä päähän. Jos juna tulee 120km/h ja matkaa on 260m. Kyllä tuosta puolestavälistä selviää 8-10 sekunnissa yli.
      Twitterit tulvii kuvia missä esikunnat radalla ilman työlupia ja vaadittavia varusteita. Niistä lisää kuvia veturin nokasta.

    • Kukasekissanhännän
    • Veeärrällekkö

      No?! Jokojokojoko?? Onko jo maaliskuun kurssille valittuja?

      • sr123

        No niimpä! Alkaa jo yöunet kärsimään ku ei mitään kuulu.. Tällä viikolla lääkärintarkastukset vielä käynnissä. Josko ensiviikolla jo jotain. Eli piiiiitkä viikonloppu on tulossa


    • vek2017

      Lääkärissä ja puhtaa paperit tuli.Odotellaa vielä vrn oman lääkärin soveltuvuus lausunto ja katotaan sit.Kurssi Päätökset kuulemma vasta helmikuussa

      • sr123

        vek2017 haitko helsingin lähiliikenteeseen? se kurssihan alkaa jo maaliskuun puolivälissä, aika viime tinkaan menee päätökset...Itse sain tänään postissa asiantuntijalääkäri lausunnon


      • vek17
        sr123 kirjoitti:

        vek2017 haitko helsingin lähiliikenteeseen? se kurssihan alkaa jo maaliskuun puolivälissä, aika viime tinkaan menee päätökset...Itse sain tänään postissa asiantuntijalääkäri lausunnon

        milloin kävit tarkastuksessa?


      • vek2017

        Tällä viikolla kävin ja hain lähiliikenteeseen. Kauanko meni asiantuntijan päätöksessä?


      • sr123

        vek2017 morjesta. Kävin 2 viikkoa sitten lääkärin pakeilla ja eilen vasta tuli kotiin postissa asiantuntijalääkärin lausunto. Aika kauan kesti...Varmaan vielä menee toiset kaksi vikkoa ennen kuin tulee lopulliset opiskelija valinnat tietoon. Kaikille hakijoille ilmoitetaan sitten yhtäaikaa


      • sr123
        sr123 kirjoitti:

        vek2017 morjesta. Kävin 2 viikkoa sitten lääkärin pakeilla ja eilen vasta tuli kotiin postissa asiantuntijalääkärin lausunto. Aika kauan kesti...Varmaan vielä menee toiset kaksi vikkoa ennen kuin tulee lopulliset opiskelija valinnat tietoon. Kaikille hakijoille ilmoitetaan sitten yhtäaikaa

        Tarkennan vielä että minä (sr123) en ole lähiliikenteen rekryssä mukana.


      • VR2018

        Itselläkin terveystarkastukset suoritettu puhtain paperein ja odotelen asiantuntijalääkärin lausuntoa. Eikös kaikilla (kaikki rekry paikkakunnat) ala silloin maaliskuussa VEK-kurssi? Viimetippaan tosiaan menee nämä, mutta minkäs sille voi.


      • sr123

        26.3 alkaa kaiketi kurssit. Helmikuussa tulee tieto kouluun lähtijöistä. (laaja käsite sekin )
        Ensin ollaan viikko omalla varikolla tutustutaan juniin jne. Sitten 3kk kouvolassa tiukka teoriaosuus.


    • tavataantorillalakkoon

      Veturimiesten liitto osallistuu yhdessä muiden SAK:n liittojen kanssa mielenilmaukseen, jolla vastustetaan hallituksen aktiivimallia. Mielenilmaisu järjestetään 2. helmikuuta Helsingin Senaatintorilla kello 11 -13.

      Veturimiesten liitto ei pysäytä junaliikennettä ja toivoo, että mahdollisimman moni tulisi Senaatintorille antamaan äänensä työttömälle ja vastustamaan epäoikeudenmukaista aktiivimallia, joka kohtelee työttömiä epäreilusti. Se ei ole oikeudenmukaista, että vaikka työtön olisi kuinka aktiivinen ja hakisi töitä tai pyrkisi aktivointipalveluihin, hän ei voi omalla toiminnallaan estää työttömyysturvan leikkausta. Suomessa on moninkertainen määrä työttömiä suhteessa avoimiin työpaikkoihin ja saatavilla oleviin aktivointipalveluihin.

    • vek2017

      Paljonkohan yhteensä otetaan koko Suomena alueelta koulutukseen? Kun puhuivat et 32 lähtee kurssille niin tarkoittiko toi et pelkästään Helsingin lähitliikenteeseen 32 vai koko Suomi?

      • sr123

        Yleensä kurssille lähtee 4-5 oppilasta/varikko.. Todennäköisesti toi 32 on koko kevään oppilasmäärä. Koska tulee tieto kouluun päässeistä? Ja onko se koulutus sit kaikille suomen oppilaille samassa luokassa jne? 32 sinänsä iso määrä jos 1 opettaja. Muutenkin kuulemma tosi nopeatempoinen kurssi. Yhtään ei kannata olla pois tunneilta, jää jälkeen heti.


      • vek2017

        Helmikuussa tulee päätökset.Aika vähän otetaan jos Helsinkiin vaan 4-5.Lueskelin et vr kouluttaa noin 200 kuskia vuodessa.Noh mahdollisuudet aika olemattomat. Haastatteluissa meitä oli 80 en sit tiedä montako pääsi psyconeihin ja montako niistä terveystarkastuksiin.Mut luulis et jotka pääsee terveystarkastuksiin on jo loppu suoralla tuskimpa kaikki pääs psyconeista jatkoon


      • sr123

        Morjesta vek2017.. Niin tosiaan jos 200 koulutetaan vuodessa niin sit voi olla että tuo 32 on pelkästään helsinkiin. Viime vuonna kun hain Tampereelle niin hakijoita oli 270. Haastatteluun pääsi noin 60. Psyckoon meni 12 ja lääkäriin 5 ja kouluun 4. Itse pääsin psyckoon asti mutta en sitten siitä eteenpäin. Nyt olen taas mukana Tampereen rekryssä ja asiantuntija lääkärin lausunto tosiaan tuli jo. Ens viikolla voi tulla tieto kouluun päässeistä. Kunhan kaikki asiantuntijalääkärin lausunnot on saatu vr:lle.


      • SM5

        Ja kaikki lääkärintarkastukseen asti selvinneet ei pääse kouluun. Tarkastuksiin otetaan aina ylimääräistä porukkaa. Eihän kaikki läpäise välttämättä tuota tiukkaa lääkärin seulaa. Mutta jos kaikki läpäisee, niin sit vaan parhaiten soveltuvat saa koulupaikan ja muut jää reserviin. Ehkä ovat tyrkyllä sitten seuraavaan rekryyn...


    • Kuurilanvaurio

      Voisoa joku Track läisistä twiitata miltä tilanne näytti aamupäivällä 30.1.2018 Kuurilan vaihteella.

    • Radansähkömiehetlakossa

      Kotimaa 25.01.2018 21:46

      Sähköalojen ammattiliitto ry toteuttaa kaikkia jäseniään koskevan poliittisen mielenilmauksen/työnseisauksen perjantaiaamusta 2.2.2018 kello 06.00 lauantaiaamuun 3.2.2018 kello 06.00.

      Sähköliiton mukaan työnseisauksen tarkoituksena on mahdollistaa sen jäsenten osallistuminen palkansaajakeskusjärjestö SAK:n järjestämään poliittiseen mielenosoitukseen Helsingissä Senaatintorilla perjantaina 2. helmikuuta kello 11 alkaen.

      Mielenosoituksella vaaditaan Suomen hallitusta perumaan kilpailukykysopimuksen vastaiset työttömyysturvan leikkaukset eli niin sanottu aktiivimalli.

      Työtaistelun ulkopuolella ovat ihmishengen ja terveyden turvaamiseksi tehtävät työt.

      Sähköliitto kannustaa jäseniään osallistumaan poliittiseen mielenilmaukseen.

      ‒ Työttömyysturvan aktiivimalli tulee heikentämään useimpien työttömyysturvaa. Kyseessä on selkeä työttömyysturvan leikkaus. Hallitus sitoutui kiky-sopimuksessa pidättäytymään enemmistä työttömyysturvan leikkauksista. Sähköliitto vaatii hallitusta nyt käynnistämään toimenpiteet työttömyysturvan lakimuutoksen perumiseksi, Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti sanoo tiedotteessa.

      Hän muistuttaa, että mielenilmaus kohdistuu hallituksen työttömyysturvapolitiikkaan, ei työnantajiin tai työehtosopimuksiin.

    • KunnossapitäjäKuurilaVRT

      Etsimme rata/vaihde -asentajia VR Track Oy:n kunnossapidon liiketoiminnan Länsi-Suomen kunnossapitoyksikköön Tampereen, Seinäjoen ja Kokkolan toimipisteisiin.

      Asentajana vastaat radan ja vaihteiden kunnossapidosta. Työalueena on koko Suomi, pääpaino on kuitenkin Liikenneviraston kunnossapitoalue 3:n alueella (Riihimäki -Tampere – Seinäjoki - Kokkola rataosuuksilla).

      Odotamme, että sinulla on tehtävään soveltuva koulutus (rakennus/kone/metalli) tai vähintään kahden vuoden työkokemus radan kunnossapitotehtävistä. Edellytämme sinulta yhteistyökykyä, rehtiä asennetta, oma-aloitteisuutta sekä halua oppia uutta tekniikkaa. Aiempi kokemus ratatöistä sekä radanpidon turvallisuusohjeiden mukaiset työ- ja turvallisuuspätevyydet katsotaan eduksi. Lisäksi tehtävä edellyttää hyvää terveydentilaa, valmiutta työskennellä vaihtelevina työaikoina sekä matkustus- ja päivystysvalmiutta. C-luokan ajokortti katsotaan eduksi.

      Tehtävän terveysvaatimukset ovat Liikenteen turvallisuusviraston (Trafi) mukaiset. (Ratatyön liikenneturvallisuudesta vastaaminen ja turvamies)

      Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja haasteellisen tehtäväkentän rautatietekniikan parissa, asiantuntevan ja yhteistyökykyisen työyhteisön sekä haasteelliset ja vaihtelevat tehtävät VR Trackin kunnossapitoammattilaisten joukossa.

      Lisätietoja tehtävästä antaa työmaapäällikkö Vesa Tuomola, puh. 040 8665 307 tai sähköpostitse [email protected]

      Jätäthän hakemuksesi palkkatoivomuksineen 1.10.2017 mennessä oheisen linkin kautta.

      VR Track on Suomen suurin radanrakentaja ja yksi suurimmista infra-alan rakennusliikkeistä ja suunnittelutoimistoista. Palvelut kattavat koko ratainfran elinkaaren suunnittelusta kunnossapitoon mukaan lukien kalustopalvelut ja ratamateriaalien toimitukset. Yli 150 vuoden kokemus rautatiejärjestelmistä luo vahvan perustan infran kokonaisosaamiseen ja suurten urakoiden projektinhallintaan. VR Track on vahvasti mukana kehittämässä tietomallinnusta ja alan teknologiaa. VR Track on osa VR-konsernia.
      VR Track

    • Pääsopimus-ylityökielto

      JHL:n jäsenet ylityökieltoon raideliikenteessä ja lauttaliikenteessä
      Julkaistu 30.1.2018 klo 22:07

      Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n hallitus on päättänyt ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta sopimusneuvottelujen tahmean etenemisen vuoksi raideliikenteessä ja lauttaliikenteessä 1.2.2018 alkaen.

      Ellei sopimusaloilla synny uutta työehtosopimusta tammikuun loppuun mennessä, ylityö- ja vuoronvaihtokiellot tulevat voimaan 1.2.2018 klo 06:00 seuraavilla sopimusaloilla:

      – Paltan toimialojen työehtosopimuksiin perustuvassa yrityskohtaisessa työehtosopimuksessa Suomen lauttaliikenteen osalta.

      – Raideliikenteen sopimusalat

      – Energia-alan ylityökiellosta ilmoitettiin jo aiemmin.

    • Odottavainen

      Onko Kouvolan hakija porukalle tullut jatkosta mitään infoa? Vai onkohan niinkuin muuallakin, että jollain mahdollisesti vielä lääkäritarkastukset kesken?

      • kulju1

        Ei ole vielä kuulunut. Lääkärintarkastuksessa käyty, ja nyt sitten odotellaan vielä vähän aikaa.


      • sr123

        Eilen tuli Tampereen rekrystä tieto, valinnat on tehty en päässyt kouluun..Ihmettelen suuresti. Toista kertaa jo rekryssä mukana ja lääkäristä puhtaat paperit. Noh, edelleen toki 170km päässä asun Tampereesta, liekö este vaikka vakuutin että muutto työn ja unelman perässä ei ole este. Tähän kevään hakuun ei tarvinnut edes hakea kun ne soitti mulle ja laittoi lääkäriin. Silti ei paikka auennut..Pettynyt


      • vek2017

        Ihmettelen suuresti et ensin pyytävät ja sit et pääse.Taitaa mullakin olla sama kohtalo kun asun 270km päässä Helsingistä.Tosin sieltä ei ole vielä kuulunut mitään... mut aika kiire tulee hommata kämpät ja kaikki ... mut onnistuu kyllä


      • Vek-pojat-ensin

        Niillä joilla on perhesiteitä valitaan ensin. Ne veturinkuljettajien pojat ei ikinä ilmoittaudu mutta kyllä ne aina selviää.


      • vek2017

        Tää on tabu.Ei pidä paikkaansa


      • Odottavainen
        kulju1 kirjoitti:

        Ei ole vielä kuulunut. Lääkärintarkastuksessa käyty, ja nyt sitten odotellaan vielä vähän aikaa.

        Niinkun ei tiedä yhtään ilmoittavatko yhtäaikaa kaikille vai putoajille ensimmäisenä (tai mahdollisesti putoajille viimeisenä). Odottavan aika on pitkä..


      • kulju1

        Totta puhut. Uskoisin että ensi viikolla tai sitä seuraavan viikon alussa viimeistään tulee tietoa, kävi miten kävi. Kurssi kun alkaa maaliskuun puolivälin tienoilla. Kuten muutkin on kirjoitelleet niin aika viime tinkaan tuntuisi menevän. Odottavan aika ON pitkä, jännäämistä kun on riittänyt viime marraskuun lopulta tähän päivään asti.


    • VEKjuher

      Tämä tosiaan ei pidä paikkaansa. Ehkä joskus vuosikymmeniä sitten asia on voinut vaikuttaa asiaan, mutta ei enää nykypäivänä. Ei todellakaan.

      Mulla ei ole mitään perhe- tai sukusiteitä vr:lle ja silti pääsin kuljettajakoulutukseen. Minulle myös ilmoitettiin valinnasta ensimmäisenä, yli viikkoa aikaisemmin kuin kenellekään muulle luokkalaiselle. Tämä kävi selväksi, kun luokkalaisten kanssa puhuttii hakuprosessista.

      Mulla on laaja työkokemus vastuullisesta/itsenäisestä työstä, epäsäännöllisestä työvuorojärjestelystä ja logistiikasta. Tekninen ymmärrys, looginen päättelykyky ja reaktionopeus tulee selkärangasta. Olen perusterve ihminen, osasin esiintyä haastatteluissa edukseni ja sain psyconilta ykkösen (1).

      Voiskohan asia kuitenkin olla niin, että nämä seikat vaikutti valintapäätökseen?

    • vek2017

      ei ole vieläkään tullut päätöksiä ainakaan mulle

    • Könstibar

      Jos ne testaa kenellä pälli kestää, eikä ala soittelemaan ja kyselemään päätöksistä ;)

    • vek2018

      joo näinhän se menee :D

    • NäinköVR

      Suoraan sanottuna aika pärsiistä kun ei voida tehdä/kertoa päätöksiä ajallaan.

    • Kurssitonperuttu

      Historia toistaa itseään. Töissä olevat kuskit haluaa ajaa ylitöitä eläkekertymään. Toivottavasti kukaan ei ole irtisanoutunut työstään, vaimosta tai asunnosta.

      • Näimminusta

        Jos kurssi on peruttu tai siirtyy, siitäkin vois ilmottaa...


      • vrlääkäri

        Tuskimpa on peruttu.Tää on vaan byrokratiaa. Vrn omillä lääkäreillä on kiire juoda kahvia tarpeeksi ei kerkeä keskittyä olennaiseen


    • kuskiksi

      Kouvolasta ilmoittivat, että kurssille pääsin. Maaliskuun 12. päivä alkaa

      • kulju1

        Siellä tavataan :)


    • jepettii

      2.2. tuli ilmoitus kurssille pääsystä. Pitäisi ruveta etsimään asuntoa Kouvolasta opiskelunajaksi. Kellään vinkkiä mistä löytyisi suht halvalla..

      • kulju1

        jepettii, onnea! Kouvolan keskustan tuntumassa on tarjontaa kohtuuhintaisista kerkkarikämpistä, oikotieltä löytyy aika hyvin. Esim. salpausselänkadulla on joitain asuntoja tarjolla, olisi aika lähellä kouluakin. Kimppakämppäkin jonkun kurssilaisen kanssa vois olla hyvä vaihtoehto. Miltä suunnalta olet tulossa opiskelemaan?


      • Hel123
        kulju1 kirjoitti:

        jepettii, onnea! Kouvolan keskustan tuntumassa on tarjontaa kohtuuhintaisista kerkkarikämpistä, oikotieltä löytyy aika hyvin. Esim. salpausselänkadulla on joitain asuntoja tarjolla, olisi aika lähellä kouluakin. Kimppakämppäkin jonkun kurssilaisen kanssa vois olla hyvä vaihtoehto. Miltä suunnalta olet tulossa opiskelemaan?

        Se on tietenkin eri asia, että kuka suostuu antamaan vuokralle kämpän vain kolmeksi kuukaudeksi. Varsinkin yksityisillä on usein vähimmäisvaatimuksena 12 kk vuokrasuhde ja yleishyödylliset vuokranantajat noudattavat tarveharkintaa asukasvalinnoissaan.

        Onko kukaan Helsingin lähiliikenteen lääkärissä käyneistä hakijoista saanut vielä myönteistä tai kielteistä päätöstä? Alkaisi olla korkea aika saada tietoa koulutuksen aloituksesta, jos tarvitsee vaikka irtisanoutua nykyisestä työpaikastaan.


    • vek2017

      Onnea vaan kaikille kurssille pääsijöille.Mulle ei vielä ole tietoa tullut.Miten ilmoittivat pääsystä kurssille?

    • vek2017

      Tänää tuli ilmoitus.Pääsin kurssille

      • Myösvek

        Siellä nähdään


      • vek2017

        loistavaa


    • huhutupa

      Onkos iloiset kurssilaiset tietoisia että osa-aikainen sopmus on tarjolla joillekkin "onnekkaille" kurssin jälkeen? Miettikää tarkkaan mikäli olette nyt vakiduunissa!

      • hulluus

        näin työttömänä kaikki on kotiin päin


    • Vekkev

      Huputupa taisi jäädä varasijalle....

    • katkeamatonkolmivuorotyö

      Katkeamaton kolmivuoro sopii sinkuille naisille ja miehille. Kyllä se hymy vielä hyytyy. Kolmivuorotyöhön joudutaan, siihen ei päästä. 0-tuntisopimukset mahdollistaa ehkä silloin tällöin vapaapäivän milloin näkee päivän valon. Masokistin hommaa rummuttaa kahtaa kiskoa kuin torpedon päällä. Mihinkään ei voi vaikuttaa mitä tulee vastaan 200 metrin valokeilasta. Tämähän sopi erittäin hyvin nuorille naisille. Jos ei kantti kestä niin RoRo veturinkuljettajaksi ratapihalle. Seuraavassa vek-kurssi haussa kysytään rinnanympärys mitta ja kuppikoko.

      • Tarjoilu

        Sinusta on taidettu ottaa mitat muualta, ja todettu että edellytyksiä ei ole koskaan yhtään mihinkään. Naiset näemmä harmittaa, ja aktiivimalli.


    • ainavalmiskaikkeen

      Taitaa olla enemmäkin näitä rannalle jääneitä.Voin sanoa et rekry ei ole mikä helppo nakki.Meitäkin tarvitaan et ihmiset pääsevät paikasta toiseen. ei taida kolmivuorotyö tietää mistä puhutaan.

    • eikadeiveturinkuljettaja

      Voit olla varma kun veturinkuljettaja on töissä niin rouva on naapurin sonnin käytössä koko vuoron ajan eikä tule mies kotiin kesken työvuoron.

    • sinkkunavaan

      Eipä ole rouvaa talossa :D

    • Eiosaatultasammuttaa
      • ladaviva

        hah, ei hitto mikä kommentti.Niinkuin ei täällä muita tulipaloja olisi.Aja sä vaan sitä samaraas jäällä


    • Tuloraide-4-tiellä

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2446
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1358
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1146
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1126
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1087
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe