Business -pukeutuminen 4dummies

keikariko

Aloitan pian työssä jossa asiakkaan kanssa kontaktissa ollessa pidetään pukua. Käsitykseni alan ammattilaisten pukeutumisesta on tyylikäs. Pukeutumislinja on konservatiivinen kuten esim. pankki-/rahoitus-/tilintarkastus-/konsulttialoilla. Itse käyttelen näin normaalisti farkkuja ja huppareita, joten hyppäys tyyliniekaksi on minulle iso.

Haluaisin vinkkejä sivustoista/blogeista sekä luonnollisesti näkemyksiä teiltä mitä minun kannattaisi ostaa, ja mikä nyt on muodissa ja mitä virheitä pitää välttää. Rahaa ei tolkuttomasti ole vielä vara panostaa, ehkä tonni. Tällä hetkellä omistan yhden siistin mustan puvun, muutaman vanhahkon kauluspaidan ja valikoiman(~10kpl) siistejä kravatteja.

Toivottavasti tästä saadaan keskustelua aikaan.

6

543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tennissukat

      Kuvittele muut alastomiksi, niin voit hyvin pukea sen kulahtaneen ja pieneksi jääneen rippipukusi tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. No hihat vähän lyhyet, niinkuin housujen lahkeetkin, mutta edelleenkään ei kiristä hartioista. Niin vähän käytetty, ettei teryleenipuvun persusta ja kyynärpäät kiillä vielä kuin silkki, niinkuin noilla vanhemmilla "edustaja keikareilla".

      • aaappp

        Rippi- ja yopukukin on jo hävitetty. Mutta yksi kulahtamaton ja verrattain hyvin istuva löytyy, eli huomattavasti enemmän kuin sinulla sisälukutaitoa.

        Oletteko muuten teettäneet Aasiassa paitoja ja pukuja hyvällä menestyksellä, kesäreissua tässä sinne tai Ameriikkaan suunnittelen. Yhdysvalloista voisi saada miesten muotia kohtuu hintaan.


    • Micce52__

      Muutama yleinen kommentti, takana noin 25 vuotta kokemusta tilintarkastusalalta.

      Älä mene viimeisimmän muodin mukaan esim. puvun leikkauksessa, vaan suosi yksinkertaista. Liian muodikas on parin vuoden päästä hullunkurinen.

      Itse menisin ensikertalaisena johonkin vähän "vanhanaikaiseen" vaateliikkeeseen ostoksille, tavoitteena hankkia yksi keskihintainen tumma puku, ja yhdet ylimääräiset housut varalle. 2-3 valkoista kauluspaitaa myös.

      Yksi takki, kahdet housut, kolme paitaa on minun kokemuksen mukaan oikea suhde, kun uutta ostaa. Paidat ja housut kuluvat takkia nopeammin.

      Kiinnitä huomiota kankaaseen. Tunnustelemalla eri hintaluokan pukujen kangasta huomaat eron.

      Kun kauluspaitaa käytät päivittäin, ei kannata ostaa 100% puuvillaa, On kyllä mukava, mutta rypistyy tautisen nopeasti. Joku 60/40 tai 80/20 sekoitus on helppohoitoisempi.

      Kun olet konservatiivisella alalla, krakan on myö syytä olla hillittu. Ei nyt musta hautajaiskraka, mutta värikkäät mikkihiirisolmiot eivät kelpaa. Sinisen sävyt tai viininpunainen on varmoja valintoja.

      Muista siisti vyö, siistit lankatut nauhakengät ja jalkaan tarpeeksi pitkät tummat sukat. Ei mitään liian lyhyitä, jotta paljaat nilkat ei vilku.

      Katso, että takki on niin suuri että povitaskuun mahtuu lompsa ja kännykkä , tai mitä sitten mukana kannatkin, ja silti takin napit menevät tarvittaessa kiinni ja takki istuu hyvin kuormattunakin.

      • aaappp

        Kiitokset hyvistä ja asiantuntevista vinkeistä. Taidan poiketa esim. Pohjanheimolla Tampereella.
        Talvelle minulla on asiallinen villakangastakki mutta kevät ja syyssesonkiin täytyy jonkinlainen ulsteri hankkia. Puvuissa kokomusta lienee liian synkkä mutta olisiko tumman harmaa tai sininen hyvä ensimmäiseksi työpuvuksi?


    • puvun_osto-ohjeet

      Parisian Gentleman blogissa on hyviä ohjeita puvun ja kenkien hankintaan. Kannattaa lueskella sieltä best of pg -osion artikkeleita ennen kuin menee ostamaan pukua, kauluspaitaa ja kenkiä.
      Erityisesti tämä artikkeli, 7 asiaa jotka täytyy huomioida puvun (tai irtotakin) istuvuudessa ennen ostamista.
      https://parisiangentleman.co.uk/academy/the-well-dressed-rebel-seven-things-to-look-for-in-a-suit/
      Valtaosa tavarataloissa myytävistä puvuista (sand, tiger, hilfiger, boss yms) ovat istuvuudeltaan aika kehnoja, on collar gappia ym. ongelmia. Parempia ja hyvin istuvia löytyy esim. Saumasta, bulevardilta, jossa myös myyjät osaavat auttaa löytämään hyvin istuvia pukuja ja irtotakkeja - välttämättä ei tarvitse hankkia edes mittatilauspukua.

      • aaappp

        Kiitos vinkistä! Tsekkaankin blogin. Kyllä puku pitää hakea rautaiselta ammatilaiselta kivjalkamyymälästä jo ihan asiantuntemuksen ja palvelun takia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1478
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe