Hoivakoti Lähde

sjöblom

Lähteen hoivakodissa muistisairaat ja vanhukset omissa jätöksissä ja oksennuksissa??? Mitä tämä on??? "Kodinomaista asumista"? Ei taida tällä ropista pisteitä kaupungille eikä kokoomuksen edustukselle!

51

2051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AsiaaEsille
    • turtapalli

      tää ei ilmeisesti koske suomenkielisiä vanhuksia

    • enoikeinymmärrä

      Taidat olla vähän tyhmä! Luuletko tosiaan, että suomenkielisiä hoidetaan eri tavalla. Vastaava hoitaja taitaa olla umpisuomenkielinen.

      • turtapalli

        artikkeli oli kirjoitettu ruotsiksi ja luulin tosiaan että suomenkieliset vanhukset on hylätty koteihinsa odottamaan viikatemiestä ja ruotsinkieliset saa nauttia kunnan ylläpitämästä keskitysleiristä


    • voihanko

      Useita valituksia, vain yksi yöhoitaja, siivoojalla liian vähän aikaa siivota... Tästäkö maksetaan? ?

    • ghjklo

      Hehheh hehhehhee.

    • IhmetteleväinenHanko

      Tämä on ollut tiedossa jo pitkään. Miksei kaupunki/perusturvalautakunta tee mitään???

      • Miesmuistissa

        Hangon kaupungin velvollisuus on valvoa, että tämäkin yksikkö toimii sen mukaan mitä laki määrää. Mutka matkassa lienee se, mitä ostopalvelusopimuksessa lukee, eli kaupunki on pyrkinyt säästämään, sillä näissä tapauksissahan kaikki menee sen mukaan, että sitä saa mistä maksaa. Jos yöhoitajia on lain mukaan oltava useampi, on kaupungin korjattava sopimusta, ja vastattava tästä lisäkustannuksesta. Joten jos kaupunki on vasta nyt havahtunut tekemään tarkastuskäyntejä, on se itse asiassa toiminut itseään vastaan jättämällä velvollisuutensa täyttämättä. Tuskin tämäkään hoivakoti sen parempi tai pahempi on kuin mikään muukaan Hangossa toimiva vanhusten hoivakoti tai palveluaseumisen yksikkö. Ja muistutanpa vielä pari vuotta sitten velloneesta Astrean skandaalista (eli kunnan oma yksikkö), jossa oli kaltoinkohtelusta tehty kantelu. Että se siitä.


      • Tyypillistä

        Astreassa oli kyse yhdestä hoitajasta. Lähteessä on käsittääkseni kyse riittämättömistä resursseista, jotka johtavat ala-arvoiseen vanhustenhoitoon. Kenen on vastuu?


      • kukaäänestääkokoomusta

        "Hoivakodin johtaja vastaa koko yksikön toiminnasta ja kokonaistavoitteiden saavuttamisesta. Tehtävä vaatii sitoutumista hoivakotien laadun kehittämiseen ja yhteistyöhön eri sidosryhmien kanssa. Työ on tiimityötä, mutta vaatii myös kykyä oma-aloitteelliseen ja itsenäiseen päätöksentekoon." Attendon työpaikkailmoituksessa yksikön johtajan tehtävistä.


      • Mievaanolen
        kukaäänestääkokoomusta kirjoitti:

        "Hoivakodin johtaja vastaa koko yksikön toiminnasta ja kokonaistavoitteiden saavuttamisesta. Tehtävä vaatii sitoutumista hoivakotien laadun kehittämiseen ja yhteistyöhön eri sidosryhmien kanssa. Työ on tiimityötä, mutta vaatii myös kykyä oma-aloitteelliseen ja itsenäiseen päätöksentekoon." Attendon työpaikkailmoituksessa yksikön johtajan tehtävistä.

        Kulissit kaatuu, vain ajan kysymys...


      • Ursulamummo
        Tyypillistä kirjoitti:

        Astreassa oli kyse yhdestä hoitajasta. Lähteessä on käsittääkseni kyse riittämättömistä resursseista, jotka johtavat ala-arvoiseen vanhustenhoitoon. Kenen on vastuu?

        Mikäkän mahtaa olla Kaupungin iäkkäiden palvelupäällikön vastuu. Hyvin sai pestyä kätensä Astrean jupakasta ja kovasti haluaa Esperin Hankoon.


      • vastuukysymys

        Ei kukaan vastaa mistään. Virkamiehet pyörittää peukalojaan ja perusturvalautakunta on pihalla eikä joudu eroamaan vaikka mitä tekisi. Maccarin khtalo on yksi esimerkki, mutta sen takia uudet vaalit tulossa. Mikä puolue johtaa perusturvaa? Kuka on perusturvapäällikkö?


      • mummoja

        Perusturvapäällikkö Elisabeth Kajander ja vanhuspalvelupäällikkö Leena Hytti


    • AsiaaEsille

      Kuten Yle:n uutisissa kerrottiin, tämä on yli vuoden vanha tapahtuma. Kaupunki ryhtyi välittämästi toimeenpiteisiin. Luulisi, mikäli vielä olisi ongelmia, uutisissa olisi ollut maininta.

      • todellakinasiaaesille

        Jo vuosi sitten epäkohdista valitettiin, ja nyt uudestaan, koska muutosta parempaan ei ole tapahtunut! Seuraisit uutisia!


    • VoihanPojat2

      Kyllä, vuoden vanha ja edelleen sama meno senkun jatkuu. Perusturvalautakunta, herätkää!

      • sommarby

        Mitä äänestäjien päässä oikein liikkuu? Ja samat tyypit valtuustoon, lautakuntiin, hallitukseen...? ?


    • järkyttynyt

      Voivoi tätä meitin "hyvinvointivaltiota" mihin se on matkalla - sekasortoon tämä vielä johtaa!
      Se on köyhän parempi vain sairastua johonkin nopeasti tappavaan tautiin tai sitten tehdä itsemurha kuin joutua eläintäkin huonommin kohdeltuna noissa laitoksissa kärsimään.

      • PerseEdelläPuuhun

        Toi paikka on pelkkä vitsi!


      • firexis
        PerseEdelläPuuhun kirjoitti:

        Toi paikka on pelkkä vitsi!

        Puhutko kokemuksesta vai huuteletko siellä sen perusteella mitä olet jonkun huruämmän Facebookista lukenut? Vai vedätkö ns. hatusta?


    • SeBatmaninRobin

      sen verran vois valtio sponssata, että lähettäis kenkälankkia sinne mummoille ja papoille. olis sen jälkeen suvakkien teltat pihassa ja rahankeräys täydessä vauhdissa.

    • Pocahontasx

      Olisi mielenkiintoista kuulla hoitajien ja siivoojien kertomus näistä asioista. Mutta tuskin kuullaan... Vaitiolovelvollisuus ja potkujen uhka.. hmm

    • Jokuvaanyksi

      Siis uskooko joku tota Mv-lehden paskaa? Jutussa asiavirheitä ihan satasella - jos ihan vaivautuu vertaamaan svenska ylen juttuun, mikä sekin oli kivasti yleistetty että saadaan lukijoille suhinaa tuubiib. Mv:n "artikkeli" kirjoitettu siihen tyyliin, että täytyy olla todella tyhmä jos tota tekstiä uskoo. Hohhoh.

      • mitäseuraavaksi

        Kerrotko yhdenkin asiavirheen?


    • JAJOLA

      LÄHTEENHOIVAKOTI ON OLLUT PITKÄÄN JO KYSENALAISTETTU TOIVOISI VANHUKSILLE JA SAIRAALLE JOKA SIELLÄ PITÄÄ ASUA ETTÄ HOITO JA HUOLEENPITO OLISI VIIMEISET ELINVUODET IHMISARVOSTA. NOVA ON SITTEN SEURAVA JOKA MUUTTUU.ANTAKA NOVAN JATKAA NIIN KUIN TÄHÄNKIN ASTI SIELLÄ ON POTILAILLA HYVÄ OLLA JA ASUA KIITOS SIITÄ HOITOHENKILÖKUNNALLE. VAI OLLAANKO TAAS TEKEMÄSSÄ ISON VIRHEEN JOTA VANHUKSET SAAVAT MAKSAA HALVALLA EI SAADA IKINÄ HYVÄ.TOIVON KAUPUNGIN PÄÄTTÄJILTÄ JÄRKEÄ EDES HIEMAN. TOIVOSSA ON HYVÄ ELÄÄ

    • hynysenperikunta

      Kysymys on johtamisesta. Turha syytellä vain Attendoa. Alihankintaa pitää johtaa. Hangon perusturva on aivan tuuliajolla.

      • vastatuuleen.huutoa

        Attendo on kapitalistinen yritys joten toiminnan keskeinen tavoite on maksimaalinen voitto, jolloin asukkaiden tai hoidettavien olot ovat vasta toisarvoinen seikka. Saakeli kun tämän saisi menemään jakeluun ja perille ihmisille, niin te nostaisitte sellaisen äläkän että tällaisten maksimaalista voittoa tavoittelevien yritysten toiminta lopetettaisiin.


      • poliittistapotaskaa

        Attendon voitolla ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa, että asioita hoidetaan huonosti. Kysymys on johtamisesta. Kolhooseilla vasta asiat olivatkin huonosti.

        Mitä vähemmän politiikkaa ja puolueiden nimiä, sitä parempi lopputulos. Puolueideolgia aina keskittyy oman navan ympärille ja asiat jää hoitamatta. Kuten sinunkin, "vastatuuleen.huutoa" kommentissa keskityit kapitalismin haukkumiseen oman agendasi mukaan ja unohdit vanhukset.

        Vaadi johtajilta, että laittavat asiat kuntoon äläkä hauku järjestelmää. Poliittista potaskaa on nähty ja kuultu jo liiaksikin. Pitää tehdä eikä pyörittää silmiä ja peukaloita ja höpöttää joutavia. Katso peiliin, mitä olet oikeasti tehnyt asian eteen muuta kuin yrittänyt "parantaa maailmaa". Vain tekemisellä on merkitystä, ei puheilla.


    • turtapalli

      kyllä vastatuuleen.huuotoa on tässä aivan oikeassa ja poliitistapotaskaa aivan yössä jos hoitajia on 1 ja asukkaita 30 on asioita mahdotonta saada kuntoon,tämä on taloudellisen voiton maximointia jos mikä oli se sitten laillista tai ei..huomioitavaa on että kokoomus ajaa kokoajan tuota hoitaja määrää alas ja sopii kysyä miksi??..lisää voittoa kuuluu mun "arvaus"

      • johtamiskysymys

        Aivan hullua väittää, että itseään kunnioittava firma, joka haluaa olla jatkossakin Suomessa toimijana toimisi tahallaan pykäliä vastaan. Ei se niin vaan ole. Esitetty ongelma täytyy olla paikallinen ja tilapäinen ongelma, johon pitää puuttua. Turha luulla, että alihankinnan johtamiseen riittää vain parin vuoden välein tarjouspyyntöjen lähettäminen ja sopimuksen allekirjoittaminen. Alihankinnan johtaminen on säännöllisten yhteispalaverien pitämistä, seurattavien mittareiden toteamista. asiakastyytyväisyys mittaamista ja yhdessä alihankkijan kanssa kehittämistä. Miten se on nyt hoidettu? Mihin perustuu tässä ketjussa esitetyt väitteen, onko ne maaliskuun palaverissa todettuja asioita, ja mihin niiden pohjalta on päätetty ryhtyä? Jos yritys ei toimi hyvin, niin sitten pitää vaihtaa, vaikka Pihlajalinnaan. Ongelmat ovat ongelmia, mutta TURHA mustamaalaaminen ei ole mistään kotoisin. Eikä kannata syyllistää esimerkiksi päteviä hoitajia. Oletteko arvostelevat käyneet paikan päällä katsomassa tilanteen vai perustuuko tietonne huihin, esim. mv-lehden trolliartikkeliin?


      • goodbrotherbusiness
        johtamiskysymys kirjoitti:

        Aivan hullua väittää, että itseään kunnioittava firma, joka haluaa olla jatkossakin Suomessa toimijana toimisi tahallaan pykäliä vastaan. Ei se niin vaan ole. Esitetty ongelma täytyy olla paikallinen ja tilapäinen ongelma, johon pitää puuttua. Turha luulla, että alihankinnan johtamiseen riittää vain parin vuoden välein tarjouspyyntöjen lähettäminen ja sopimuksen allekirjoittaminen. Alihankinnan johtaminen on säännöllisten yhteispalaverien pitämistä, seurattavien mittareiden toteamista. asiakastyytyväisyys mittaamista ja yhdessä alihankkijan kanssa kehittämistä. Miten se on nyt hoidettu? Mihin perustuu tässä ketjussa esitetyt väitteen, onko ne maaliskuun palaverissa todettuja asioita, ja mihin niiden pohjalta on päätetty ryhtyä? Jos yritys ei toimi hyvin, niin sitten pitää vaihtaa, vaikka Pihlajalinnaan. Ongelmat ovat ongelmia, mutta TURHA mustamaalaaminen ei ole mistään kotoisin. Eikä kannata syyllistää esimerkiksi päteviä hoitajia. Oletteko arvostelevat käyneet paikan päällä katsomassa tilanteen vai perustuuko tietonne huihin, esim. mv-lehden trolliartikkeliin?

        Nämä firmat Attendo, Esperi Care ja mitä näitä on, eivät oikeasti kunnioita mitään muuta kuin rahaa. Maksimaalinen voitto on se mikä siellä ratkaisee ei mikään muu ja sen tietävät kyllä hekin jotka nämä firmat ovat junailleet hommaa hoitamaan. Ne päätökset haisee ja pahalta!


      • börjersson

        Kukaan ei ole syyllistänyt PÄTEVIÄ hoitajia! Nyt on kyse siitä, että paikkaan palkataan epäpätevää henkilökuntaa (tarkoittaa: ei vaadittavan tason mukaista koulutusta) ja henkilökuntaa LIIAN VÄHÄN! He eivät kykene asianmukaisesti hoitamaan sairaita ihmisiä! Vika on JOHTAMISESSA!


      • firexis
        goodbrotherbusiness kirjoitti:

        Nämä firmat Attendo, Esperi Care ja mitä näitä on, eivät oikeasti kunnioita mitään muuta kuin rahaa. Maksimaalinen voitto on se mikä siellä ratkaisee ei mikään muu ja sen tietävät kyllä hekin jotka nämä firmat ovat junailleet hommaa hoitamaan. Ne päätökset haisee ja pahalta!

        Siellä taas poskea soitetaan tietämättä asioista oikeasti mitään? Oletko ollut töissä ko. firmoissa? Mutulla mennään ja suu vaahdossa mouhotaan, ilman että on oikeasti yhtään faktaa omasta takaa mistään.


    • otarahatjajuokse

      Novassa katsotaan, että vanhukset on hoidettu, vaikka henkilökunnan vapaapäivänä. Lähteessä sanotaan ettei aika riitä ja jätetään haisevat ja likaiset vaatteet päälle, ei pesua jne. Johtaja nostaa palkan ja jättää potilaat puolikuntoisina yhden vastuulle? Joku muukin tässä haisee kuin potilaiden vaatteet.

    • PaskaaPerseessä

      siellä haisee paska ja pahalle!

    • AnnaMaijaKaarina

      Aika samanlaista menoa se on monessa muussakin vanhusten hoitopaikassa. Hoitajia on liian vähän ja kun ei ehdi tehdä kaikkea niin sitten fuskataan. Itse opiskelijana näin aika monessa paikassa kuinka esim. pesuissa fuskattiin ja ihmisille kaadettiin ruokaa kurkkuun eikä syötetty rauhassa. Näistä asioista ei saa kertoa nimillä, koska on vaitiolovelvollisuus. Itse yritin tehdä esim. aamupesut rauhassa, mutta sanottiin että ei tarvitse niin tarkkaan pestä. Itse en haluaisi joutua mihinkään laitokseen vanhana. Ennemmin haluaisin kuolla.

      • johtamiskysymys

        Hyvä palvelu on asennekysymys. Jos hommissa fuskataan sen takia, että asiakas ei kykene tai uskalla valittaa huonosta palvelusta, niin henkilökunta vaihtoon. Eikö siellä jonossa ole työttömiä, joilla on asenne paikallaan? Nämäkin asiat tulisivat esille, jos palvelun laatua mitattaisiin kunnolla ja auditoitaisiin toimintoja. Palataan taas johtamiseen. Mitä organisaatiossa sallitaan tehtävän. Kysymys on myös tilaajaorganisaatiosta, mitä se hyväksyy. Jos Attendon paikallisjohto osoittautuu huonoksi, niin kenkää tulee.


    • kauheuden.nähnyt

      Tämä sama ongelma esiintyy ympäri maatamme, joka on nykyisenlaisena varsin kaukana hyvinvointivaltioista. Norjaan ja Ruotsiin verrattuna olemme todella pudonneet paarialuokkaan.
      Tässä aiheeseen liittyvä uusi blogikirjoitus, joka kannattaa lukaista ajatuksella: http://kaarle.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236310-suomalainen-helvetinkone
      Millainen on maa joka altistaa vanhuskansalaisensa tällaiselle kohtelulle - tällaisella maalla ei ole pitkää tulevaisuutta!

    • werythbwwqwqw

      Muistele omaa lapsuuttasi että miten tuo sinun kohdalla meni.
      Saitko heti hoivaa kun pruuttasit housuun vai joutuiko odottamaan 3s tai minuutin,
      miten hyvää se palvelu oli?

    • reservinkieltäytyjä

      Tämä on 100-vuotiaan Suomen arkitodellisuutta, eli tarjolla on keskitysleirejä ja teloituskuvia.
      Kun suorituskykysi alkaa huveta, on edessä pitkä tie viranomaispompottelua, joka lopulta päättyy yksilön kemialliseen lamauttamiseen ja tuhoon.
      Suuri osa kansasta on mieliala- ja psykoosilääkkeillä turrutettuina ja ne jotka eivät ole, joko tekevät hitaan itsemurhan päihteillä tai nopeammin kuka tavallaan.
      Loput sitten hoidellaan tällä Attendon, Esperin ja Mehiläisen tavalla näissä kansainvälisen pääoman ylläpitämissä varallisuuden lypsämis- ja lypsettävien tuhoamislaitoksissa, joissa kidutettavana oleminen maksaa ikäihmiselle hänen koko eläketulonsa ja loput ne ottavat veronmaksajien fikasta.
      Ei tällaisella maalla ole tulevaisuutta. Ei tällaista maata kannata enää edes puolustaa.

    • voivoisentään

      Ihan on pakko kertoa että omaiseni asuu kotona kotisairaanhoidon piirissä ja viimeisen kymmenen vuoden aikana olen sairaskohtauksen takia joutunut soittamaan ambulanssin monesti ja ainakin 4-6 kertaa on ollut rinnuksilla joko oksennusta tai ulostanut housunsa - ei siinä ole aikaa alkaa yrjöjä putsaamaan kun hätä on suuri ja sairauskohtauksen iskiessä oksennus on aika yleistä - nyt jos amppari hakee ukon niin pidänkö elintoimintoja yllä vai alkanko putsaamaan vaatteita ettei ne tee ilmoitusta.... ai niin.... kenelle... ? Aviin? Samoin kun pitkät kynnet - voi jessus ku ukolla on itsemääräämisoikeus ja se haluaa pitää ällöt kyntensä - harmi kun eivät siellä sairaalajaksolla leikkaa niitä ettei me omaiset olla vastuussa niistä. Toisaalta voinko mä tehdä ilmoituksen aviin osastosta sairaalassa kun ne ei ehdi niitä kynsiä leikkaamaan.
      En puolusta Attendoa enkä ole hoitaja ammatiltani enkä halua omaisiani liikelaitokseen ikinä mutta aina nää lehtijututkaan ei ole ihan loppuun mietittyjä eikä totuudenmukaisiakaan aina

    • vaadimmeparempaa

      Lähdettä on huomautettu jo vuosi sitten ja paikka on tällä hetkellä eritystarkkailussa kaupungin ja viranomaisten toimesta. Sairaankuljetus on tehnyt ilmoituksen epäkohdista. Paikassa on epäpätevää henkilökuntaa, henkilövajausta ja huonoa hygieniaa. Kaupunki on halunnut vaihtaa palveluntuottajaa epäkohtien johdosta. Ainoa vuokralainen kiinteistössä saa kuitenkin olla vain Attendo, joten valvontaa on tiukennettu puutteiden johdosta.

      • business.on.business

        Millä perusteella Attendo saa olla ainoa vuokralainen? Miksi palvelua ei tuoteta kaupungin omana voittoa toimintana voittoa tavoittelematta? Samalla hinnalla saataisi kaupungin omana tuotantona huomattavasti laadukkaampaa hoitoa, sillä Attendo vetää aina voiton välistä.


      • järkyttävää

        Kiinteistön omistaja haluaa vuokrata vain attendolle. Palveluhankintasopimus on voimassa vielä 2-3 vuotta. Lähteen johtaja kuuluu kokoomukseen ja istuu uudessa valtuustossa.


    • loooo

      Kaupunki olisi jo aiemmin halunnut ottaa toiminnan omakseen, mutta viisaat päättäjät eivät olleet huomioineet sopimuksen sisältöa, jossa sanottiin, että ainoastaan Attendo saa tuottaa hoivapalveluja kyseisissä tiloissa.

    • Alma-täti

      Svenska ylen sivuilla eilen julkaistu lisää Lähteentien hoivakodista.

    • seeiolehoitoa

      Kun isot edellä niin pienet perässä. On julkaistu mukavia kuvia vanhusten bileistä; Lähdekin sitten perässä. Muutama kämänen kippo sipsirinkuloita, voileivät ja jotain juomaa. Entäs potilaat? Siellä ne likaisina makaa, että saadaan kuvaa facebookiin. Järki älä jätä!

    • Jankkura

      Kyllä taas viha nousi pintaan kun luki kaupungin sivuilla olevaa tiedotetta Lähteenhoivakodista. Kehtaavat vielä kirjoittaa, ettei kaupunki ole tyytyväinen ennekuin epäkohdat ovat korjattu. Samaan aikaan ajavat asiaa, että toinen samanlainen vain voittoa havitteleva Esperi tulisi Hankoon. Eikö nyt olekkaan niin, ettei köyhän kannata ostaa halpaa. Kyllä tästä kaupungista on päästävä pois ja äkkiä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1661
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1003
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    Aihe