hyvät tavat

Diipadaa17

Olemme olleet puolisoni kanssa yhdessä lähes 30 vuotta, meillä on myös lapsia. Suhteet puolison sukuun ovat aina olleet melko kaukaiset ja muodolliset, tapaamme lähinnä perhejuhlissa. Niin kauan kuin muistan, puolisoni sisaren perheestä tulleet juhlakutsut ja joulukortit ovat olleet ositettu ainoastaan puolisolleni. Olen ajatellut tämämän olleen moukkamaista ja ajattelematonta käytöstä vai onkohan sittenkin tarkoituksellista?

23

593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyssäripyssäri

      Onko miehesi kieltänyt sinua lukemasta hänelle osoitettuja juhlakutsuja/kortteja?
      Ovatko miehesi sukulaiset kieltäneet sinua tulemasta juhliinsa?
      Lähteekö miehesi nihkeästi kanssasi sukulaistensa juhliin, menisikö mieluummin yksin, vai onko hänellä automaattioletus, että sinä tulet ilman muuta mukaan?

      Kun tapaat miehesi sukulaisia, jättävätkö he sinut huomiotta, eivät tervehdi eivätkä juttele sinulle mitään?

      • Diipadaa17

        Mieheni ja minun välillä ei ole ongelmia eikä salaisuuksia. Suhteessa sukuun ei ole myöskään ollut koflikteja, vaikka välit eivät olekkaan läheiset. Ilman minua puoliso ei juhliin varmasti osallistuisi, koska se ei ole hänellekkään mieluista. Olemme vaan täysin erilaisia ihmisä kuin muu suku ja yhteisissä tapaamisissakin keskustelun ylläpitäminen on enemmän meidän varassa...mikä on aika rasittavaa, eikä mielestäni ole normaalia vuorovaikutusta.


    • Toissavuonnasatoipaljon

      Joskus yhteydenpito muihin perheeseen, sukuun, kuuluvien kanssa on hiukan pakkopullan syöntiä.
      Kerrot että kokoontumisenne taphtuvat harvoin, velvollisuus kuitenkin vaatii että käytte näyttämässä kasvonne noissa tilaisuuksissa ja keskutelemassa tämän, viimevuoden ja toissavuoden säätilanteet.

    • Näinhänseonjakuuluu

      Eiköhän se tärkein ole se miten te miehen kanssa kohtelette toisianne. Muulla ei väliä. Hyviin tapoihin kuuluu käydä kutsuttuna sukuloimassa.

    • Diibadaa17

      Alkujaan ihmettelin sitä, miten kutsut ovat kerta toisensa jälkeen osoitettu ainoastaan miehelleni. Kuoressa ei ole minun nimeä, eikä edes puolisoni nimen perässä perheineen...tämä oli aloitukseni pointti ☺

      • askalf

        Jos ei mitään erityistä vihanpitoa ole, niin ehkä tuo on vain ajattelemattomuutta: kirjoitetaan siihen se miehen nimi, vaikka ajatellaan tietysti koko perhettä. Jos se olisi tarkoituksellista, luulis tällaisen syrjinnän ilmenevän sitten joillain muillakin tavoin.


    • kfkdldö

      Meillä on samanlainen sukulaisperhe miehen puolelta. Oon pitänyt sitä vain käytöstapojen puutteena kun ei heillä muutenkaan ole käytöstavat hallussa. Jos eivät minusta tykkää niin aivan sama.

    • niin.se.vaan.on

      Voi herranjumala miten ihmisillä on pienet huolet. Olen ollut kohta 50v naimisissa saman miehen kanssa, ja on käyty läpi monet ongelmat, joista tuollaiset vaivaiset lippulaput ovat kaikkein pienimpiä.
      Kun perheen nuoria ihmisiä kuolee, pienet lapset jäävät vaille vanhempia, ja muita vastaavia ikäviä asioita tapahtuu, ehkä silloin unohtuu niin arvoasteikot kuin muutkin.
      Ei ole tapana valittaa puolison sukulaisista, ei anopeista, ei mistään.
      Ollaan oltu onnellisia siitä, että on edes se mitä tälläkin hetkellä on, fyysistä terveyttäkin arvostaisi, jos sitä saisi pitää. Vaan suuret stressit ja muut pyyhkäisevät ihmiseltä terveydenkin ikuisesti.
      Kunpa minullakin olisi huolena se, mitä sukulaisten korteissa lukee.
      Kaikesta huolimatta hyvää kevättä kaikille, oli sitten pienet tai isot huolet.

      • lkjalskdfja

        Missä on sanottu, että keskustelupalstoilla saa pohtia asioita vain, jos ne on riittävän suuria huolenaiheita? Ja mistä tiiät, ettei aloittajallakin ole myös jotain tuollaista "oikeaa huolta", ehkä hän ei vain koe tarpeelliseksi käsitellä niitä Suomi24:ssä?

        Aina löytyy joku, jolla suuremmat ja vakavammat huolet kuin ittellä.


      • Diipadaa17

        Käytöstapojen puutteena pidän tätä minäkin...oli vaan taas ajankohtaista, kun yksi valmistujaiskutsu postilaatikkoon tipahti. Ja tosiaan ei ole elämäni suurimpia murheita eikä ongelmia...todella traumaattisia menetyksiä on elämässä ollut minullakin ja nimeomaan lapsen menetyksen äärellä joskus työskentelenkin. Mutta menetykset ja traumat eivät mielestäni ole keskustelupalstojen aiheita. Anteeksi vaan 50v. aviossa olleelle, kun tästä avauduin, oli ensimmäinen ja todennäköisesti myös viimeinen kerta, kun keskustelupalstoilla yleensä mitään jaan. Hirvee pilkun viilaaja olen, kun koen pientä loukkaantumista juhliin kutsumatta jäännistä :)


    • jättestorahuoh

      Voi mikä mielensä pahoittaja olet!
      Miehesi suvussa on yksinkertaisesti sellainen tapa, että laittavat kutsukirjekuoren päälle vain sen oman suvun jäsenen nimi. Sellaisella kutsulla olette 30 vuotta menneet parina ja perheenä juhlimaan, eikä kukaan ole osoittanut sinulle mieltään tai sanonut, että et ole tervetullut.

      Joten aika myöhäistä on tuosta enää vetää hernettä sieraimeen tai edes melua tämän ketjun vertaa nostaa. Se on vakiintunut tapa ja se siitä.

    • taputaput

      Pieni tai iso ongelma, jostain se kuitenkin kertoo. Voi olla käytöstapojen puute, tai sitten piilopiruilua. Puolisoa ei tahdota huomioida mitenkään.

      Kyllähän alkeellisetkin käytöstavat sanovat, että juhlakutsuun laitetaan kummankin puolison nimi, tai sitten "perheineen." Jollain joulukortilla nyt ei ole niin väliä, vaikka kyllähän senkin huomaa, jos vain toiselle puolisoista toivotetaan hyvää joulua, eli näyttäähän se vähän oudolta.

      Mutta eihän tuosta tiedä, kun ei voi oikein suoraan kysyäkään, että mitä tarkoitetaan. Mitenkäs ap itse on laittanut ne kortit ja kutsut sinne puolison sisaren perheeseen? Ensi jouluna siis hyvän joulun toivotukset sinne miehen sisarelle pelkästään, ei hänen puolisolleen eikä perheelleen. Ja jos jotkut kalaasit on joskus pidettävä, niin juhlakutsu vain sille sisarelle. Ehkä huomaavat jotain, ehkä eivät.

      • Suoraanjarehellisesti

        Tekee mieli sanoa, että "alkeellisetkin käytöstavat" ovat yllättävän usealta hukassa. Eikä vähiten asioissa, joihin joutuu harvoin osalliseksi ja järjestäjäksi kuten esim. juhlat, juhlien kutsut yms. asiat ja aiheet jotka juhliin liittyvät. Kultaisen käytöksen kirjaa on tavannut hyvin harva juhlan järjestäjä.

        Kutsun lähettäjän arvomaailmalla voi olla myös jotain tekemistä asian kanssa. Ei siitä niiin kauaa ole kun perheestä noteerattiin vain mieäs. Jos meille tulisi tuollainen kutsu, niin todennäköisesti kyselisin lähettäjältä, että eikö minun odotetakaan osallistuvan vai miksi se on osoitettu vain miehelle.


    • tosinaurettavaa

      Aika hidas sytytys ap:llä. 30 vuotta kesti ennen kuin asia alkoi niin paljon vituttamaan, että siitä piti avautua keskustelupalstalla.

      Varmaan menee toiset 30 vuotta ennen kuin kysyt miehen suvulta miksi kutsut tulevat vain miehellesi ja onko sinua ja kersojanne kutsuttu joihinkin kissanristiäisiin vai ei.
      Tosi säälittävää, ei voi muuta sanoa.
      En yhtään ihme jos välisi miehesi sukulaisiin on kaukaiset ja muodolliset.

    • tuuttuutuu

      Aika outo kommentti sinulta, nimimerkki tosinaurettavaa.

      Keskustelupalstoja ei ole ollut 30 vuotta sitten, eikä niin kauhean kauan vieläkään. Kaikki eivät ole edes tienneet mistään keskustelupalstojen olemassaolosta, vaikka niitä jo olisi ollutkin. Monet ei kovinkaan aktiivisesti vietä aikaansa netissä vieläkään.

      Et tiedä, onko ap keskustellut livenä asiasta toisten ihmisten kanssa. Eivätkä kaikki halua tällaisista asioista kummemmin keskustellakaan kenenkään kanssa, ennen kuin alkaa tosissaan ajattelemaan asiaa ja sitä ihmettelemään. Ja sitä paitsi tällainen asiahan tarvitseekin pitkän aikavälin, ennen kuin sen oikeasti huomaa, että näin tosiaan tapahtuu aina. Joten kommenttisi ei oikein natsaa, olet pelkästään ilkeilynhaluinen. Säälittävä olet siis itse.

    • elseilona

      Nimim.:lle "tosinaurettavaa." Pitääkö aina "vituttaa" (= oma kaunis sanontasi), että voi kirjoittaa keskustelupalstalle?

      Mä en näe mitään syytä sun syyttävälle viestillesi. Muuta kuin se, että sua itseäsi "vituttaa" joku asia ja sit pitää töykeillä jollekin. Alkuperäinen viesti oli ihan normaali, kyllä sitä nyt itse kukin voi vähän ihmetellä et miks aina noin. Ja että mitä mieltä muut on, onko vaan ajattelematonta vai tarkotuksellista. Asiahan on sinänsä aika pieni, mutta ihmettelemisen arvoinen kuitenkin.

      Mua ihmetyttää sun kaltaiset ihmiset, joiden pitää näinkin tavallisista kirjotuksista ruveta tökkimään ja arvostelemaan toista, ja vielä että "ei ihme jos välit on kaukaiset ja muodolliset." Miten niin ei ihme? Miten se, että ei ole todennäköisesti ihan hienotunteisuussyistä halunnut kysyä miehen sukulaisilta tästä asiasta, aiheuttaa sen, että sukulaisten kanssa ei ole kovin läheiset välit? En mä ainakaan viitsisi mennä keltään kysymään, että miksi laitoit joulukortin vain miehelle, et minulle? !!! Luulenpa, että siitä ne välit saattaisi nimenomaan huonota.

      Ooksä niitä ihmisiä, joitten täytyy aina tuhahdella halveksivasti kaikista ihmisistä, sanoo tai tekee ne mitä vaan?

    • tosinaurettavaa

      Näköjään tyhmemmät eivät tajunneet viestiäni, joten tässä sama asia ratakiskosta taivutettuna.

      Mun pointti oli tässä .
      Jos sinä hyvä ap et - 30 vuoteen - ole sen vertaa ystävystynyt miehesi vanhempien ja siskon, etkä muiden miehen sukulaisten kanssa, että edes tavallisista asioistat voisit heidän kanssaan jutella, niin mitä sitä enää kitisemään jostain kutsukortin nimiasiasta.

      30 vuotta on todella pitkä aika tutustua lähemmin puolisonsa sukulaisiin, mutta siinähän sinä, hyvä ap et ole onnistunut.
      Joten oleellisempaa olisi ollut keskustella siitä, miksi miehen kaikkia sukulaisia, vanhempia, siskon perhettä tavataan vain perhejuhlissa. Miksi ei kyläillä puolin ja toisin muutoin. Mikä mättää väleissä, miksi esim. apn ja miehen siskon lapset eivät ole hyviä ystäviä keskenään.

      Meinaan niin meillä on, me olemme ystäviä, meidän lapset, teini-ikäiset serkukset soittelevat keskenään, viettävät aikaa toistensa luona vaikka välimatkaa on yli 500 km.

      Mutta ei, ap lyö kehiin lauseen
      - Olen ajatellut tämämän olleen moukkamaista ja ajattelematonta käytöstä vai onkohan sittenkin tarkoituksellista? -
      Tällaisen lauseen jälkeen sopii kysyä kuka tässä ketjussa on moukka, miehen sisko vai ap.

      Jos käytöksesi miehen siskoa kohtaan on ollut 30 vuoden ajan yhtä vittumaista (hui miten kauhee sana) kuin mitä tässä aloituksessasi rivien välistä luettavissa on, niin en yhtään ihmettele, jos sinun nimeäsi ei kutsukorttien kuorissa näy. Piste ja huutomerkki!

    • elseilona

      Seli seli. Kun et tiedä yhtään mitään ap:n todellisesta tilanteesta, siis MITÄÄN muuta kuin sen, että puolison sukulaisten kanssa on muodolliset välit, niin et voi lähteä ketään mätkimään, ethän tiedä, miksi näin on. Voi olla ihan muutkin syyt kyseessä kuin se mitä oletat. Joten: älä oleta.

      Rivien välistä lukeminen on taitolaji, joka ei näy sinulta nyt onnistuneen. Ap:n teksti on varsin maltillista. Sinun taas ei ihan. Pitäydy asiassa, ap:han kirjoitti, että suhteessa sukuun ei ole ollut konflikteja. Hyvää yötä.

    • Diipadaa17

      Luin pitkästä aikaa neljän yövuoron jälkeen hieman väsyneenä tätä viestiketjua ja voi, mitkä naurut sain. Vähäpätöinen aloitukseni on saanut "tosinaurettavan" pätemään ihan kunnolla. Ei voi muuta todeta kuin että joiltakin ne vaan puuttu vat lukutaito, sivisys, tunneäly sekä vuorovaikutustaidot :)

    • tosinaurettavaa

      Näin juuri. Minultahan se puuttuu tyylitaju, tunneäly yms. kun sanon, että ap on ikävä ja ilkeä ihminen koska hän haukkuu miehensä siskoa moukaksi.
      En yhtään ihmettele, jos ap ja hänen kaltaisensa ihmiset eivät saa nimellään osoitettuja kutsuja juhlii. MOT.

    • bibib

      Ei juma. Kyllä sulta tosiaan puuttuu...
      Haukkuu miehensä siskoa moukaksi? Täh!!!! On vaan ajatellut mielessään, että onpa moukkamaista, niin minäkin muuten ajattelisin. Mut en sanois itselleen kuten ei tää diipadaakaan. Sitä näes sanotaan sivistyneisyydeksi. Ei ruveta rakentaan riitaa moisesta eikä haukkuun ketään. MOTtaile sä vaan rauhassa mut ei oikeen nyt osu mihinkään.

    • fakta_on_tämä

      Miehesi sisko ja muu suku muodosti sinusta määrätyn ennakkokäsityksen jo silloin kun seurustelit miehesi kanssa. Omalla käytökselläsi olet vahvistanut vuosien saatossa heidän arvionsa sinusta ja luonteesi laadusta oikeaksi.
      Sen takia teillä on etäiset ja muodolliset välit, eikä nimeäsi näy eikä tule ikinä näkymään kutsukorteissa.

    • maigaad

      Ton jankkaajan voi jättää omaan arvoonsa.

      Mutta siis ap:n asiaan. Ei toi mitenkään harvinaista ole. On meillekin tullut joskus sukulaisilta ja ystäviltä postia niin että siinä on ollut vain toisen nimi. Ja kummaltakin puolelta, miten sattuu. Välillä on molempien nimi ja välilllä vain toisen, ei se ole vaarallista.

      Mut jos kolkyt vuotta on tullut samoista lähteistä aina vaan toisen nimellä, niin hmm onhan vähän outoa, sanoisin että tavat hukassa. Siis epäkohteliasta. Vaikka nyt olis etäisemmätkin välit ja vaikka nyt olis jopa huonot välit. Silti fiksu ihminen tietää tavat ja käyttäytyy niiden mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5589
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3455
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1347
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe