Hikoilu!!!

Yöhikoilu

Auttakaa nyt! Tulen kohta hulluksi!! Minulla on jatkunut noin vuoden verran yöhikoilu. Olen siis ihan läpimärkä kauttaaltaan ja rintakehällä on hikilammikko pahimman "kohtauksen" jälkeen. Yön aikana saattaa tulla useampi hikoilupuuska, jolloin peitot lentää kyllä äkkiä päältä. Makkari on aika vielä ja peittokaan mikään superpaksu ole... yöpukua on pidettävä, kun muuten on kylmä. Olen siis ennemmin vilukissa kuin kuumakalle... Sääret on myös ihan ruvella kutinan ja raapimisen vuoksi. Säärien kutinaa on ympäri vuorokauden eikä mikään perusrasva ole auttanut. ikää on 35 ja vaihdevuodet on poissuljettu verikokeilla jo talvella. Kuukautiset on säännölliset. Kilpirauhasarvot (se perusarvo sth?) on matala (0,4) eli ei liikatoimintaa kuitenkaan. lievä anemia kyllä on (hb 115) ja rautavarastot (ferritiini 10,3) olemattomat.. rautaa muita vitamiineja olen popsinut syksyllä jo ja nyt alkuvuodesta asti sitten ihan pidempi (puolen vuoden) kuuri menossa.... lääkäri minulle totesi syksyllä, että joskus sitä vaan jotkut hikoilee enemmän, kun ei vaihdevuodetkaan olleet syy järkyttävälle hikoilulle.. voiko matalat rauta-arvot aiheuttaa hikoilua???? Vai onko syys kuitenkin hormoneissa vai mikä ihme tässä on takana??? Onko kenelläkään muulla ollut vastaavaa, että yhtäkkiä sitä vaan alkaa hikoilla öisin järkyttäviä määriä eikä mikään auta...?

5

499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhlkwq

      Minkähän alan erikoislääkärille sinun pitäisi mennä ?
      Sisätautilääkärille ?
      Lääkärisi (terveyskeskuksen yleislääkäri?) ei ilmeisesti ole ollut oikein innostunut syvällisemmin ongelmavyyhteäsi tutkimaan ?
      Olisi pitänyt, ei kuulosta normaalilta luonnollisestikaan ja ongelmasi haitannee jo elämääsi ?
      Suosittelen menemään paremmalle lääkärille, joka ottaa työnsä tosissaan eli haluaa auttaa potilasta.
      Noihin oireisiin löytyisi 100 sairautta, jos mielikuvitusrikas alkaisi spekuloimaan, mikä ei ole järkevää.
      Ainoa, mitä voin kertoa omasta kokemuksesta, että Bepanthen emulsio hillitsee kutinaa hyvin, mutta koska ihosi alkaa jo ehkä olla rikki, melkein kaikki voiteet saattavat "lyödä" ihon punaiseksi ja lisätä iho-oireita, tulehduksellisuuttakin. Kysy lääkäriltä oikea voide, joku kortisoni mahdollisesti, jota käytetään tietyn ajan vain tai tarvittaessa.
      Bepanthen-emulsio useamman kerran päivässä laitettuna pitää kutinaa poissa.
      Bepanthen-voide on liian rasvainen, se tukkii ihohuokoset.
      Vitamiinien popsiminenkin vaatii tietoa, ei niitä arviokaupalla voi heitellä suuhunsa, voi aiheuttaa epätasapainoa ja häiriöitä kokonaisravitsemuksessa. Joillakin vitamiineilla on myös ylärajat annostuksen suhteen.
      Lääkäriin uudestaan ilman muuta, sanoisin.
      Hae uudestaan apua ! Älä tyydy saamiisi olemattomiin vastauksiin !

    • mututeoriaa

      Mulla oli vuoden-pari tosi voimakasta yöhikoilua, vaikka palelin oikeastaan.
      Johtui luultavasti kilpirauhasen "lähes" vajaatoiminnasta. Arvot oli äärirajoilla. Lääkäri ei kuitenkaan katsonut aiheelliseksi aloittaa lääkitystä. Sanoi, että seurataan tilannetta.
      1,5 vuoden päästä hikoilu oli lieventynyt aika vähiin ja sattumalta myös labrakokeissa kilpirauhasarvot oli parantuneet. En tehnyt muuta kuin aloin syödä monipuolisemmin ja terveellisemmin ja vähän enemmän, koska painoni oli mennyt tahattomasti alaspäin kun ruoka ei oikein maistunut, kun olo ei ollut hyvä. Ihoni myöskin kuivui. En tiedä mihin kaikkeen on yhteys näillä ja sinun tapauksesi on omansalainen. Toivottavasti selviää.

    • Hikoiluttaa

      Kiitos vastauksista :) säärien iho on tosiaan rikki. Tuota bebanthen-emulsiota voisi kokeilla! Ja toivon että aurinko auttaa, kunhan kelit tästä lämpenee..
      omasta mielestäni syön kohtuullisen monipuolisesti (kasviksia, kasvisrsvaa, pähkinöitä, lihaa, maitotuotteita ja hiilareita perunasta tai ruisleivästä) ja terveellisesti. Toki ajoittain menee herkkujakin.. urheilen myös useasti viikossa eikä ylipainoa ole. Lääkäri jolla olen käynyt oli työterveyslääkäri. Kilpirauhasarvot tosiaan ei ole vajaatoiminnan puolella kun se perusarvo on niin matala ja ilm. muutkin arvot viitteissään, mutta kilpirauhasista löydettiin muutama vuosi sitten pesäkkeitä, jotka näyttivät syksyn ultrassa kasvaneen ja joita pitää kuulemma kontrolloida jossain vaiheessa. Mysteeri on kyllä miksi öisin hikoiluttaa..ja niin pitkään jatkuen.. pitänee varata uudestaan aikaa lääkärille (erikois?) jos ei nyt ota lähiaikoina rauhoittaakseen tämä vaiva. Ja voihan se olla, että hormoonitoiminnassa on jotain heittoa kuten yllä mainitsit, joka sitten korjaantuu ajallaan.

    • dsgf

      Eikös kylmä olo ja yöhikoilu ole kilpirauhasen toimintahäiriöoire joskus.
      Oireita on paljon sekä liika- että vajaatoiminnassa, jopa samanlaisia oireita on, jotka voi liittyä kumpaankin. Googlaamalla selviää helposti:
      kilpirauhasen vajaatoiminta oireet

    • cvbcbnbvm

      Sisäilmaongelmaisissa paikoissa töyssäolo aiheutti ihan helvetillisiä yöhikoiluja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      277
      3090
    2. 201
      2876
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      70
      2464
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      221
      1936
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1378
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      160
      1213
    Aihe