Miksi mies ei anna omaa aikaa?

Mar1ta

Mies haluaa määrätä milloin otan omaa aikaa parisuhteesta tai millainen oma aika, lepääminen sekä akkujen lataaminen on sallittua...Vietämme tosi paljon aikaa yhdessä, mies on yksinäinen susi ja mustasukkainen. Vietimme eilenkin melkein koko päjvän yhdessä...Haluaisin silloin tällöin lukea tai levätä ja sen mies tuomitsee jos olen vaikka tehnyt tunnin töitä tietokoneella en saisi enää levätä sen jälkeen...Multa loppuu voimat ja tukahdun tästä...kun hän haastaa tuollaisesta riitaa ja kitisee..viikolla olen kiinni vaativassa työssä ja ei ole silloin yhtään omaa aikaa..

21

3432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varoituskolmio

      Miehesi vaikuttaa olevan itsekäs ja omistushaluinen. Rakastava puoliso kuuntelisi ja ymmärtäisi että parisuhteessa molemmat tarvitsevat sopivasti omaa tilaa ja aikaa.

      Kysy mielummin itseltäsi, miksi olet tuossa parisuhteessa. Koska riitelettekin aiheesta, taitaa olla jo sinullekin valjennut, ettei hän tule muuttumaan. Hänestäkö vain sinun pitäisi joustaa eli olla hänelle saatavilla koko ajan? Tukahdut pian kokonaan, jos et saa olla oma itsesi edes kotona.

    • Epävakaanvaimoke

      Miehelläsi saattaa olla epävakaa persoonallisuushäiriö, niille voi olla äärimmäisen vaikeeta kestää puolison muualle kuin itseen kohdistuvat huomiot ja toisinaan eivät pysty kestään yksinoloa ilman järjettömän voimakkaita hylätykstulemisen tunteita.

    • myöskokenut

      Sanot sille et turpa kiinni ja ettet ole mikään hänen seuraneitinsä! sulla oikeus lepoon ja omaa aikaan ja jos se ei miestä miellytä niin näytä että tuolla on ovi. Parisuhteessa kummallakin saa olla omia juttuja.

    • Lepoajat

      Pakko kommentoida hieman aiheen ohi, mutta kyllä minuakin kummastuttaisi jos kumppanini täytyi´si levätä, jos on tehnyt tunnin koneella töitä? huh.

      • 7463514

        Sehän eriippuu mitä työtä siinä päätteellä tekee. Ja mikä on hetki levätä. Kyllähän parisuhteessakin toinen saa tehdä mitä haluaa. Ei siinä kysyä meneekö milloin lepäämään ja miksi aikaa.


    • Mar1ta

      Minulla on kaksi työtä joukdun välillä tekee tunnin toista työtä koneella sen jälkeen kun olen tullut kotiin. Miksi en saisi käyttää kotona tuntia tietokonetta kun en katso telkkariakaan? Ja jos haluun levätä niin mitä väärää siinä on? Eikö niin pidä tehdä kun sille tuntuu?

    • huokaustenpato

      Joo, pitää tehdä just niin kuin siltä tuntuu.
      Sitähän sinä nytkin teet, elät itse valitsemasi miehen kanssa ja kitiset täällä kun mies ei miellytäkään.

    • Revisiitä

      Mieähet eivät ihan yleisesti "anna" naisilleen mitään "omaa". Joten viisaat flikat vain ottavat kaiken sen mikä heille kuuluu.

      • tasaneimeeonnenlahjat

        Minun mies on kai harvinaisuus koska ei juuri puutu minun omaan aikaan.
        Sanoo,että tykkää kun olen kotona mutta ei kiivastu jos en ole.
        Ja myös kotona saan vaan "laittaa pääni puskaan" tai lukea tai nukkua.Jopa pestä ikkunoita :)


    • Erakonvaimo

      Onko miehesi Työelämässä? Teetkö sinä töitä kotona vai muualla? Jos käyt muualla töissä, onko pakko tulla suoraan kotiin? Käy joskus kirjastossa, uimahallissa, shoppailemassa, kahvilassa tai mistä tykkäätkin, ennen kuin menet kotiin.
      Mitä miehesi tekee omalla ajallaan tai ollessaan itsekseen?

    • Mar1ta

      Teen muualla töitä. Mies ei käy nyt töissä. Kaipaan töiden jälkeen mennä kotiin lepäämään. Ei ole mikään ratkaisu että menen muualle töitten jälkeen. On minulla oikeus tehdä kotona mitä huvittaa.. En tiedä mitä hän tekee kun on itsekseen on kai tietokoneella ja tai käy punttiksella..

    • huokaustensillat

      Jopa on outoa ettet tiedä mitä miehesi tekee kotona yksin ollessaan?
      Mitäpä jos kerrankin kysyisit?

      Kun minun mieheni työpaikalla oli yt:t ja mies sai potkut monen kymmenen muun ihmisen kanssa ja sen myötä oli himassa vajaat puoli vuotta kun ei ollut irtisanomisaikana työssäolovelvotetta, joka päivä näkyi mitä hän oli tehnyt.
      Mies pesi ikkunat, piti kodin puhtaana, en kertaakaan imuroinut sinä aikana kun mies oli kotona, pesi pyykit, kävi kaupassa ja ruoka oli valmiina silloin kun tulin töistä. Sen lisäksi haki aktiivisesti duunia ja työllistyi ennen kuin vanhasta palkan maksu loppui.

      Mitä tuohon tulee, onko sulla oikeus tehdä kotonasi mitä huvittaa töiden jälkeen. Tietenkin on. Mutta niin on miehelläsikin jos tolle linjalle lähdet.

      Monesti arkenakin tehdään ruoka yhdessä ja syödään kimpassa ruokapöydän ääressä. Eikä ole kännykkää eikä muutakaan somehärpäkettä siinä käsissä vaan jutellaan miten päivä on mennyt, mitä on tehty ja mitä meinataan illalla tehdä.
      Mun mielestä parisuhteessa on kaksi ihmistä jotka juttelee keskenään eikä vaan murjota omissa oloissaan.

    • Mar1ta

      Juttelemme tosi paljon ja syödään joka päivä yhdessä ja jutellaan silti miehelleni se ei riitä yhtään.

    • Mar1ta

      Mies vaatii koko ajan huomiota ja joka päivä ilta töiden jälkeen kun tulen kotiin kitisee ja haukkuu. Olen vakavasti sairastunut ja väsynyt. Minulla on vaikea-asteinen krooninen tulehdus ja ms- epäily. Olen tosi väsynyt töistä jossa on henkisesti epävakaa ja epärealistisia vaatimuksia esittävä pomo. En voi edes pitää lakisääteisiä taukoja kunnolla vaikka teen töitä koko päivän... Miehenoi tietää sairauksistani ja niiden pahenemisesta, silti hän haukkuu väsymystäni ja kitisee ja ei anna minun yhtään levätä. Hän painostaa minua myös viettämään Juhannusta sukulaistensa kanssa vaikka tarvitsisin lepoa ja uhkaa jättää jos en mene. En jaksa tässä kunnossa istua monia tunteja kylässä,mutta ei ajattele terveyttäni yhtään vaan on kitissyt ja uhkaillut koko viikon...

    • 41v-sinkkumies

      Aiotko olla tuollaisen miehen kanssa koko elämäsi. Suhteessa pitää olla myös omaa ikaa ja omia juttuja. Ei tuo ole rakkautta, pitää antaa naiselle omaa aikaa eikä toista saa määräillä.

    • Jul1us

      Vaikuttaa aika itserakkaalta mieheltä kyllä parisuhteessa potää kunnioittaa toisen voimavaroja ja antaa myös omaa aikas.

    • Hei Mar1ta


      Kirjoitat suhteesta, johon on muodostunut jonkinlainen epäterve tila.
      Parisuhteen perusolemus syntyy siitä, että kaksi erillistä ihmistä haluavat vapaaehtoisesti sitoutua toisiinsa. Kumpikin kuitenkin säilyy erillisenä yksilönä, jonka tehtävä on vastata omasta hyvinvoinnistaan viime kädessä. Ajattelen, että sinun oikeuttasi lepoon ja virkistykseen valvot vain sinä itse. Jos luovutat vallan sen kontrolloinnista miehelle, ei suhteenne ole tasaväkisellä pohjalla. Sinun tulee itse, kuten meidän kaikkien, ottaa vastuu omista rajoistaan. Millainen kohtelu on ok, ja millainen taas ei ole. Vaikka parisuhteessa pyritään toki myös tekemään toiselle hyvää ja ottamaan toista huomioon, ei se missään nimessä salli toisen kävellä omien rajojen, kuten vaikkapa levon, yli.

      Kerrot tukahtuvasi ja voimiesi loppuvan. Sellainen ei ole minkään ihmissuhteen tarkoitus.

      Mielestäni kannattaa kokeilla pariterapian avulla muuttaa suhde paremmaksi ja kunnioittavammaksi, jolloin näkisin terveenä, että mies kantaa vastuun omasta mustasukkaisuudestaan ja lakkaa kontrolloimasta sinua ja sinä lakkaat antamasta vastuuta omasta elämästäsi hänelle. Kummankin siis tarvitsee muuttaa suhdetta. Jos terve muutos ei terapiankaan avulla synny, silloin terveellisintä voi olla irrottautua tukahduttavasta suhteesta. Mitä tästä ajattelet?

      Merja, diakoni

      • Therapeutti

        Onnea vaa terapiajonoon. Merjan suosikki neuvo on mene terapiaan.


    • Mar1ta

      Kuulostaa hyvältä Merja:) kiitos Sinulle ajatuksistasi:)

    • 64352

      Hän vaikuttaa läheisriippuvaiselta. Keskustelkaa vakavasti, sillä ette ole naimisissakaan (oletus). Miksi tuhlaat aikaa ihmiseen joka selvästi tekee elämästäsi hankalaa ja ikävää. Mieti voisitko elää ilman häntä. Jos niin miksi sitten elät hänen kanssaan.

    • Seomoro

      Tuon takia omat kämpät . Oma aika tärkeää. En kestä saman katon alla nyhjäämistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe