Laserkarvanpoisto Turun kauneushoitolassa

Järkyttynyt

Hei. Kävin kaksi kertaa Turun kauneushoitolassa laserkarvanpoistossa. Ajattelin kertoa kokemuksestani, joka ei ollut aivan sitä, mitä odotin.

Eli olen 16 vuotias tyttö. Minulla kasvaa joka puolella kehoa mustaa karvaa, jotka olen perinyt isältäni, sillä hän on iranilainen (äitini on suomalainen).

Kävin ensimmäisessä hoidossa 12.1.2017. Tapasimme hoidon tekevän naisen. Hoitaja sanoi saman tien esittäydyttyämme, että minun pitää alkaa käyttämään e-pillereitä ja estrogeenivoidetta. Olin hieman hämilläni, sillä hän ei ollut edes nähnyt vielä karvoitustani. Selitin äitini kanssa, että karvoitukseni ei ole hormonaalista, vaan geeniperäistä, sillä isäni on iranilainen. Karvat alkoivat kasvaa rehottavina jo ennen teini-ikää. Hoitaja ei tätä kuitenkaan uskonut. Hän vain totesi saman tien, että karva on selvästi hormonaalista. (En koskaan alkanut käyttämään e-pillereitä tai estrogeenivoidetta).

No, sitten kun olimme hetken keskustelleet, menimme toimenpidehuoneeseen. Karvanpoisto aloitettiin saman tien. Ei siis ollut mitään konsultaatiokäyntiä, jonka jälkeen ennen toimenpidettä karvat olisi pitänyt ajaa pois. Hoitaja alkoi saman tien poistaa karvoja. Tällä ensimmäisellä kerralla karvoja poistettiin käsistä kyynärtaipeisiin saakka ja ylähuulesta.

Huomasin heti, että hoitaja ei mitenkään tarkasti karvoja poistanut. Otti vain joistain kohdista ja jätti paljon alueita, joihin laaserin valo ei edes osunut. Huomautin hänelle myös, että haluaisin hänen poistavan karvat myös sormistani. Hän ei kuitenkaan millään meinannut sitä tehdä. Jouduin huomauttamaan hänelle asiasta kaksi kertaa, kunnes hän viimein poisti ne myös sormistani. Hän siis poisti karvat käsistäni vain kyynärtaipeeseen saakka, mutta ei pidemmälle. En kuitenkaan kehdannut enää huomauttaa siitä, joten annoin asian olla. Toimenpide kesti tunnin ja maksoi yhteensä 170 €. Hintaan sisältyi myös Biodepyl 3.1 Gel 30ml -voide, jota piti levittää hoidetulle alueelle aamuin illoin. Voide maksoi alennettuna 20 €. En muista alennuksen määrää.

Menin seuraavaan hoitoon noin kuukauden kuluttua 23.2.2017. Silloin käsiteltiin kädet uudelleen kokonaan, ylähuuli sekä kainalot. Hoito maksoi tällä kertaa 122 €, johon sisältyi taas sama voide (27 €). Hoito kesti muistaakseni tunnin.

Tällä kerralla hän sammutti huoneesta valot ja laittoi jonkin erikoisen lampun päälle, jolloin ihokarvat näki paremmin. Lamppu oli päällä vain käsien hoidon ajan. Lamppu oli toisella puolellani. Lampun puolimmaisesta kädestäni hän poisti karvat melko hyvin. Kun hän siirtyi toiseen käteeni, lampun valo ei ollut riittävän hyvä, sillä lamppu oli väärällä puolellani. Tähän käteen jäi paljon alueita, joista karvoja ei ollut taaskaan poistettu.

Kaiken huippu oli kyllä se, kun hoitaja vain yhtäkkiä kertoi, että hän oli hetki sitten käynyt PIELEEN MENNEESSÄ silmän laserleikkauksessa, eikä nähnyt toisella silmällään melkein mitään!! Olin todella järkyttynyt, että siinä hän vain poistaa polttavalla laaserilla karvojani vain toisen silmänsä varassa. Hän alkoi myös valittamaan meille siitä, että kuinka tyhmää se on, kun jotkin miehet tulevat hänen luokseen poistattamaan karvoja selästään. Hän siis alkoi ns. valittamaan/arvostelemaan meille asiakkaitaan.

En tämän jälkeen enää hoitoon mennyt. Sen päätöksen sinetöi se tieto, että hoitaja ei edes näe toisella silmällään melkein mitään. Ei ihmekään, kun karvat tuli niin huonosti poistettuakin. Hoito ei tehonnut ollenkaan ja karvat kasvavat takaisin aivan kuten ennenkin.

En siis missään nimessä suosittele Turun kauneushoitolaa, jos suunnittelee menevänsä laserkarvanpoistoon. Kannattaa suosiolla mennä jonnekin muualle, että saisi rahoilleen edes vastinetta että on ammattitaitoinen hoitaja, joka ei ole puoliksi sokea!

3

808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väärä_paikka

      Kauneushoitoloissa ei yleensä anneta laserkäsittelyjä koska siihen tarvitaan terveydenhoitoalan ammattilaista joka on koulutettu laserin käyttöön (lääkäri tai sairaanhoitaja). Sen vuoksi laserkäsittelyjä annetaan lääkärikeskuksissa ja vastaavissa (Turussa esimerkiksi Mehiläisessä).

      Veloitettu hinta osoittaisi ettei kyse ollut laserkäsittelystä vaan valopulssihoidosta (IPL). 16 vuotiaalla tytöllä pitäisi estrogeenituotanto olla jo riittävän suurta ilman estrogeenilisää.

    • Aloittaja11

      Joo, en ole itsekään varma, että kummasta hoidosta loppujen lopuksi oli kyse. Laserkarvanpoistosta kuitenkin koko ajan puhuttiin, joten oletin sen olevan sitä. Hoitaja ei kertaakaan käyttänyt sanaa "valoimpulssihoito". Mutta kun ensimmäinen hoito oli ohi, niin sain jonkin lapun kotiin, jossa oli ohjeita muistaakseni käsitellyn alueen hoitamiseen. Tässä lapussa luki "valoimpulssihoito", mutta en silloin kiinnittänyt asiaan huomiota.

      Unohdin kertoa, että ensimmäisen hoidon aikana hoitaja vain yhtäkkiä totesi, että hän alkaa poistamaan karvoja myös leuastani, koska siellä oli muutama finni. Hän sanoi, että karvatupet olivat tulehtuneet ja siksi oli tullut finnejä. Minulla ei edes kasva karvoja leuassa, joten ei laser olisi edes tehonnut. Siitäkin tuli sitten luultavasti lisähintaa. Aivan järjetöntä!!

      Turun kauneushoitolan kotisivuilla on kuitenkin hoito mm. akneen, johon käytetään IPL- RF Light -lasermenetelmää. En tiedä, että onko tällainen IPL-Rf Laser hoito sama asia, sillä molemmat nimet löytyvät samalta sivulta. Kotisivuilla lukee kuitenkin, että: "Laserhoitoa ei tehdä alle 20vuotiaan iholle". Tämä lukee kuitenkin sivulla, jossa ei puhuta _karvojen_ laserpoistosta.

      Laserkarvanpoiston sivulla lukee, että hoitoon käytetään IPL-Rf Laser hoitoa. Ota siitä nyt sitten selvää, että mitä laitetta käytettiin ja mihin tarkoitukseen sitä pitäisi käyttää. Mahtoikohan hoitaja sitten samalla rikkoa tuota ikärajasääntöäkin.

      Että luultavasti minua on sitten huijattukin, että oli kyse muka laserkarvanpoistosta, vaikka olikin varmaan kyse valoimpulssihoidosta!! Laserkarvanpoistosta koko ajan kuitenkin puhuttiin!!

      T: Aloittaja

      • Väärä_paikka

        Tuo hoidon lyhenne avaa melko hyvin todellista tekniikkaa. Nimen loppuosasta huolimatta kyseessä ei ole varsinainen laserkäsittely. Tuo IPL-Rf tarkoittaa valoimpulssia johon on liitetty radiotaajuushoito jota mainostetaan tehoavan paremmin pelkkään valoimpulssiin nähden.

        Aito laserkäsittely (yleensä diodi- tai alexandriittilaser) on tehokkaampaa, mutta tietenkin kalliimpaa. Myös tuntemukset ovat erilaiset, laserissa pulssi tuntuu kipuna enemmän. Mutta pulssi on paljon lyhyempi valoimplulssiin verrattuna, joten tuntemus on kuin viivottimella läpsäistäisiin lappeeltaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      433
      3130
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2512
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      370
      2359
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1857
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1265
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe