IKÄRAJOITUS KESKUSTELUFOORUMILLE?

olen.hyvin.huolestunut

Suomi24:n Keskustelufoorumilla ei varsinaisesti ole mitään keskustelupalstaa lapsille. Tästä huolimatta lapsia, jopa alle 10-vuotiaita näkyy useilla keskustelupalstoilla.

Viime aikoina huolestuneena seurannut mm. Painonhallinta-palstaa/aihealuetta missä lapsia, etenkin tyttöjä on kyselemässä apua "paino-ongelmiin". Lapset saavat hyvin vaihtelevasti apua. Huolestuttavaa on että osa vastauksista lapsille on sähköpostiosoite ja pyyntö ottaa yhteyttä. Tällaisia "vastaajia" on "Veku", joka kirjoittaa useilla nimimerkeillä myös Painonhallintapalstalla. Tänäänkin ehdin näkemään ja ilmiantamaan kaksi "Vekun" viestiä joissa pyysi 15-vuotiaan tytön kirjoittamaan hänelle sähköpostia. Onko kyseessä joku ns. namusetä, sitä voi vain epäillä.

Nuorille on omat palstansa, niiden käyttö näyttää olevan keskittynyt deittikaverin löytämiseen. Se ei liene edes Suomi24-sääntöjen mukaista. Nuoret-palstoilla näyttää olevan luvallista laittaa yhteystietoja, nuoret käyttävät mm. Snapshat ja Kik-palveluita ja niiden tunnutksia on kaikessa keskustelussa näkyvissä. Aika paljon mm. nuorten tuhmia kuvia pyytävät useat ns. "entiset nuoret". Keskustelu palstoilla on hyvin arveluttavaa

Minun mielestäni lapset pitäisi saada kokonaan pois ja nuorten palstoille valvontaa lisää. Meidän aikuisten, ja myös Suomi24:n pitäisi suojella ja suojata lapsia internetissä. En osaa sanoa onko ratkaisu otsikon ikärajoitus tai joku muu. Asiaan haluaisin selvyyttä ja ratkaisuja. Mitä mieltä muut olette?

19

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miten-toteutetaan

      Miten ajattelit toteuttaa tuon ikätarkistuksen käytännössä?

      Nykyisin seksifoorumit ovat K18, mutta sehän on lapsille kuin kutsuhuuto.

      • olen.hyvin.huolestunut

        Toteutushan on Suomi24:n vastuulla. Jo sääntöihin lisätty ikärajoitus tekee mahdolliseksi moderoinnin poistaa lasten kirjoitukset aikuisten palstoilta. Mitä mieltä sinä ole esittämästäni?


      • Et-mistään
        olen.hyvin.huolestunut kirjoitti:

        Toteutushan on Suomi24:n vastuulla. Jo sääntöihin lisätty ikärajoitus tekee mahdolliseksi moderoinnin poistaa lasten kirjoitukset aikuisten palstoilta. Mitä mieltä sinä ole esittämästäni?

        Sitä, että mistä tiedät, onko kirjoittaja lapsi vai aikuinen?


      • olen.hyvin.huolestunut

      • olen.hyvin.huolestunut

        Suomi24 ylläpito teki näköjään selväksi ettei se ainakaan halua asiasta keskustella. Poisti viestini jossa oli kaksi linkkiä mainittuihin aihealueisiin selventämässä tilannetta siitä kuinka viesteistä näkyy mikä on lapsen kirjoittamaa.

        Esimerkkiviestit oikeastaan vain kertoivat sen että lapsille on se ikä hyvin tärkeä asia joten lähes kaikissa on maininta niin iästä kuin sukupuolesta.


    • neljän-lapsen-äiti

      Neljän lapsen äiti on huolissaan omistaan. Kaksi on varhaisteiniä ja kaksi alle 10v. Teinieni takia olen seurannut Nuoret-palstoilla kirjoittelua. Aivan kuin sitä ei ylläpito/moderointi valvoisi lainkaan. Siellä on jatkuvasti jaossa yhteystietoja, niin sähköposti-, skype-, kik-, snapchat-, twitter-tunnuksia. Järkyttävää, nehän pitäisi olla kiellettyjä S24 sääntöjen mukaan. Kirjoittelu muutenkin aikalailla epäilyttävää - seuralaisia hakemassa on jopa 10-kesäisiä tyttöjä ja heistä kiinnostuneet ovat 22-vuotiaat (ja vanhemmat) miehet.

      Olen joskus ilmiantanut epäilyttäviä viestejä, ja viestejä missä on yhteystietoja mutta eipä moderointia/ylläpito näytä asia lainkaan kiinnostavan. Omien teinien kanssa on tullut keskusteltua netin vaaroista ja mm. uhkasta mikä S24:n keskustelupalstojen kautta minun mielestäni lapsiin/nuoriin kohdistuu. Toivon että omani ovat riittävän fiksuja ja pysyvät täysin Suomi24:n ulkopuolella.

      Aloittajan kanssa samaa täysin samaa mieltä - lapset pois kokonaan ja valvontaa nuorten keskustelulle

    • Mitä-järkee

      Ois eri haljuu. Kyl kaikil pitäis olla täys vapaus jutskata kenen kans haluu.

    • ottaa.päähän

      Järkyttävää lukea näitä tyttölasten kirjoituksia Lihavuus-etc palstoilla. Tähän tyyliin moni kirjoitus:
      "Olen kohta 11vtyttö painan 45kg (nyt on kertyny rasvaa kesäl) ja oon pitkä 152cm niin oonko lihava ja paljon te painatte?? Pliis vastatkaa"

      Ja sitten vanhat sedät, mm. "Veku" a.k.a V.Puustinen laittaa sähköpostisoitteensa ja pyynnön ottaa yhteyttä. Hyi helvetti!

    • Suhteellisuudentajua

      Osa "tyttösistä" lienee transvestiitteja tai mitä lie ilveilyä tai pervoja, tyyliin että laulajatyttö Keijo Annikki.
      Kommunikointi sinällään ei vielä ole kriminalisoitu, eikä sananvapaudessa ole rajoitus, että vain 10 tai 16 tai 18 täyttäneillä olisi sananvapaus. Mutta eikö tuon nyt ymmärrä lapsikin, että keskustelufoorumi nimimerkeillä on aivan eri asia kuin jokin tiedesivusto, jossa kirjoittavat omilla nimillään ja naamankuvilla jopa.
      Mutta nämä robottitestit ovat todella riesa.

      • Älä-ole-naiivi

        Taitavat olla namusetiä ja -tätejä.


    • kahden.pojan.isä

      Nuoret-palstalla ei kerrota palstan esittelyssä mitään Suomi24:n säännöistä. Voisi olla edes maininta siitä että yhteystietoja ei saa jakaa. Löytyy ketjuja joissa jokaisessa viestissä on vähintään yksi yhteystieto

    • Annettu-tietoon

      Seksifoorumeilla on ikärajoitus sekä ikäterkistus:


      Varoitus!
      Tämän keskustelupalstan sisältö ei ole lapsille sopivaa.

      Yli 18-vuotiaat voivat tarkastella palstan sisältöä ja osallistua keskusteluun omalla vastuullaan.

      Anna ikäsi jatkaaksesi. Voit myös siirtyä Suomi24:n etusivulle.


      Nyt tein ilmiannon oheisesta ketjusta, tuossa yksi viesti malliksi:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/960174/pissa-tarinoita#comment-89954158

      Seksifoorumit todella pursuavat noita lasten kirjoituksia!


      Vaikkaan, että mitään ei tapahdu.

      • Ihme-on-tapahtunut

        Ihme ja kumma - se on sensuroitu!
        Sai olla vain viikon.


    • Hei ja kiitos palautteesta!

      Suomi24 tarjoaa kanavan julkiseen keskusteluun ja mielipiteiden vaihtoon myös alaikäisille. Joitakin palstoja on toki jaettu ikäryhmittäin, mutta vain seksipalstoilla ikäraja on 18 vuotta.

      Yhteystietojen jakaminen on Suomi24:n sääntöjen mukaan kielletty ja tämä koskee myös Nuoret-kategorian palstoja. Kaikista sääntöjen vastaisista viesteistä kannattaa tehdä ilmianto. Jo yksi ilmianto voi johdattaa moderoinnin useiden sääntöjen vastaisten viestien jäljille. Viestiä ilmiannettaessa kannattaa kirjoittaa Lisätietoja-kohtaan ilmiannon syy tai muita lisätietoja. Ilmoitukset käsitellään pääosin saapumisjärjestyksessä.

      Suomi24 tekee parhaansa tukeakseen nuoria käyttäjiään, mutta tarvitsemme siihen myös käyttäjiemme apua. Teemme tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja otamme yhteyttä poliisiin aina tarvittaessa. Päivitimme palautteesi seurauksena Nuoret-kategorian palstakuvausta, jotta se antaisi paremmat eväät Suomi24:n nuorille.

      Mukavaa kesää!
      Emma/Suomi24

      • olen.hyvin.huolestunut

        Ei voi käsittää!!!!
        Taas minun viestini poistettu "sääntöjenvastaisena". Suomi24:n moderointi on täysi vitsi.
        Palauttakaa viestini!


      • neljän-lapsen-äiti

        Kovin on hidas Nuoret-palstalla moderointi ja asiattomiksi ilmoitettujen viestien poistaminen. Se Suomi24:n mainitsema lasten ja nuorten suojaaminen jää tyhjäksi kirjaimeksi!

        Todella pelottavansisältöinen viesti taas Nuoret-palstalla. Viestissä 41-vuotias mies hakee seuraa ja on laittanut puhelinnumeron johon odottaa soittoja!!!

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14909422/hei-heinolassa-asuva-15-25-vuotias-tytto

        Valvontaa Nuoret-palstalle ja moderointi pikakomennuksella palstalle. Kuten arvata saattaa, tehdyt muutokset palstaesittelyihin ei ole saanut mitään vaikutusta yhteystietojen julkaisuun, rankempia keinoja tarvitaan


      • ajattele

        Miksi ei mitään valvontaa Nuoret-palstoilla?
        Siellä 10-12 ikäisetkin hakevat viinanhakijaa, kuka sitten tupakanhakijaa.
        Jatkuvasti seuranhaku jne. ilmoituksia joissa kysellää n toiset yhteystietoja, Kik, Snapchat, IG jne. tunnuksia ketjut täynnä eikä Suomi24 tee mitään!!! Siellä saa namusedät laitella houkutuksiaan mielen määrin..


      • ajattelisit.edes.vähän
        ajattele kirjoitti:

        Miksi ei mitään valvontaa Nuoret-palstoilla?
        Siellä 10-12 ikäisetkin hakevat viinanhakijaa, kuka sitten tupakanhakijaa.
        Jatkuvasti seuranhaku jne. ilmoituksia joissa kysellää n toiset yhteystietoja, Kik, Snapchat, IG jne. tunnuksia ketjut täynnä eikä Suomi24 tee mitään!!! Siellä saa namusedät laitella houkutuksiaan mielen määrin..

        Tässäpä oikein mallikappale:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/11491998/tytot!!!!


      • ei.ole.lasten.juttuja

        Ikärajoitus koko foorumille!!!!

        Olen seuraillut Nuoret-palstoja. Edes sitä ei mitenkään valvota. Panojuttuja, pillun nuolemisia ja keskustelua panoasennoista ja niin edelleen. Todellakin nuorten/lasten juttuja. Miksi alle 16 vuotiaiden pitäisi keskustelufoorumille edes päästä? Ei mitään lasten palstoja ole!!!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      98
      1896
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      238
      1542
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1030
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      925
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      81
      850
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      815
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      755
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      27
      727
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      714
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      709
    Aihe