Dualismi on kuollut, eläköön dualismi!

olenkokone

Tässä kysymys teille, jotka uskotte kehoistaan erillään kuljeskeleviin henkiin.

Filosofiasta tiedämme, että dualismi ei toimi. Materia ja henki ajateltuna erillisinä asioina johtaa loogisiin ristiriitoihin. Joskus tieteentekijätkin putoavat huomaamattaan dualismin sudenkuoppaan.

Mutta ei hätää, apuun rientävät muut ismit. Nämä sanovat, että materia ja henki ovat jollakin tavalla yksi ja sama asia. Yksi rakentuu toisesta, toinen rakentuu yhdestä, tai ne molemmat rakentuvat jostakin kolmannesta härpäkkeestä, ismistä riippuen.

Eli jos dualismi on väärin, silloin keho ja henki ovat yhtä. Millä mekanismilla ne siis mielestänne seikkailevat toisistaan erillään?

3

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olenkokone

      Koska vastaukset ovat olleet niukkoja, laitan tähän pohjille kesäisen nimimerkin M.Uistinlokero esittämän teorian toisesta ketjusta:

      "solujen epigeneettiset mekanismit varpaankynnessä ja muualla alkavat tehdä tarkkoja visuaalisia ja kuulohavaintoja ja muodostavat tarkkoja muistoja"

      M.Uistinlokero piti tosin teoriaansa uskomattomana, mutta toki kaikki mitä emme vielä tiedä voi olla hyvin mahdollista!

      • entsaku

        Mikä käytännön merkitys on sillä, että Parabrahman tai Tao on jo kaikkialla saatavilla? No se, ettei kehosta irtautumisia sun muita projektioita tarvita. Me voimme kokea Taoa kehossa ollessa. Tätä ei monet tajua, vaan pyrkivät mystiseen samaistumiseen vain kehon ulkopuolella.

        Jos kaiken perusta olisi vain jossain tietyssä paikassa tai tilassa, olisi mentävä siihen paikkaan tai tilaan. Ei-dualistisesti käsittäen Tao läpäisee kaiken ja on kaikkialla. Tämä ratkaisee menemisen problematiikan.

        Yksi buddhalaisuuden koulukunta on perustettu tälle oivallukselle. Munkit sanovat: "olet jo vapaa, sinun tulee vain tajuta olevasi vapaa. Tiedostaminen riittää". Uskon kanssa tällä ei ole tekemistä, usko ei auta, tiedostaminen auttaa.

        Toisaalla sanotaan: "samsara on nirvana". Ei-dualismin eräs sovellus on oivaltaa kehossa.


    • entsaku

      Buddhalaisuuden sydänsutrassa sanotaan, että "muoto on tyhjyyttä ja tyhjyys muotoa". Olen ajatellut tämän viittaavan mm. siihen, että materia on henkeä ja henki materiaa. Sydän- ja timanttisutroissa puhutaan ei-duaalisuudesta.

      Itse olen sillä kannalla, että kaikkialla missä on muotoja ja avaruutta, on myös materiaa. Henkiset muodot, kuten ajatusmuodot, ovat mulle hienomateriaa. Jos ajatellaan korkeinta henkeä materiattomana, niin sitä pitää ajatella myöskin sellaisena, ettei mitään tapahdu, mikään ei muutu ja liikahda. Onko tämmöistä absoluuttia olemassa kuin teoreettisena ajatuksena?

      Jos olisin pelkkä teoreetikko ni väittäisin ehkä ettei mitään absoluuttisen kaltaista ole. Koska kuitenkin on muisto mystisistä (huippu)kokemuksista ennen syntymiäni näihin elämiin, niin täytyy sanoa että on olemassa joku muuttumattomalta näyttävä perusta tällä maailmalla missä eletään.

      "Perusta, terästäkin vahvempi ja joustavampi kuin vesi, Sinä olet kaikenläpäisevä Tao" (oma muistoni muotoilu).

      Kun olemme tässä "abstraktissa substanssissa", se ei olekaan sinä, vaan minä. Subjekti on muuttunut objektiksi ja subjekti sulanut objektiin ei-dualistisesti. Kokemuksen mukaan maailmalla on ei-dualistinen perusta, sanon sitä jonkun muun lailla Taoksi. Se on persoonattomana lain kaltainen, muuttumaton ja kaiken läpäisevä. Onko se hienointa materiaa? En tiedä.

      Siinä nähdään, että valolla ja varjolla on sama muotovapaa perusta, tämä Tao. Sitä voi ilmentää kahteen suuntaan, valona tai varjona. Tämän persoonattoman edessä mystikot kumartavat, käytännössä Itselle. Kun päästään tähän ei-dualistiseen persoonattomaan
      lain kaltaiseen perustaan niin fysiikka saa jopa uskonnollisia vivahteita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe