Mukavat miniät

Yritetään välttää miniöiden ja vävyjen moittimista. Ajatelkaa omia tyttäriänne tai poikianne - miltä tuntuu ajatus että heitä joku (heidän anoppinsa/appensa) jatkuvasti moittii tai vähättelee .

Sama toisinpäin. Jos jatkuvasti moititte anoppianne, Miltä tuntuu jos sisaruksenne puoliso hakkuu anoppiaan eli äitiänne?
Ilmianna
Jaa

9 VastaustaMitä ehdotat tilalle, paitsi että ei saisi koskaan kritisoida toista ihmistä, vaikka syytä on? Pitäisi asettua toisen asemaan ja ymmärtää ja vaan sietää päin naamaa sanottuja solvauksia?

Omassa avioliitossani voin sanoa rehellisesti miehelleni, mitä mieltä olen jostain asiasta, ja hän samoin minulle. Hän tietää esim. ihan tarkalleen omat mielipiteeni eri puolueista, tietyistä ruokalajeista ja missä kaupungeissa / maassa on kiva viettää kesälomaa, ja mitä mieltä olen hänen sukulaisistaan: ketkä ovat niitä joiden kanssa tullaan toimeen ja vietetään joskus aikaa, ja keiden kanssa ei tulla enää koskaan tapaamaan.

Koska emme tule joidenkin kanssa enää toimeen, emme myös enää koskaan ikinä tule tapaamaan näitä. Ikinä. Ei vaikka tulisi viesti että on joutunut sairaalaan. Hautajaisiin emme myöskään tule menemään. Emme tule viemään kukkia miehen vanhempien haudalle, eikä kynttilöitä. Emme tarvitse edes tietoa hautapaikasta.

Tämä on ollut yhteinen päätöksemme, avioparina. Hän on kyllä valitettavasti oppinut tuntemaan omat sukulaisensa, ja joidenkin huonot tavat, ja minä omien sukulaisteni, aikana kun me 2 emme olleet edes tavanneet vielä.

Emme vietä aikaa haukkumalla miehen vanhempia tai miehen sisaruksia, heitä ei vain ole enää olemassa meille.
Ilmianna
Jaa
Siispä tuo aloitus ei edes koskenut sinua.

Tässä on nyt kyse niistä ihmisistä, appivanhemmista, vävyistä ja miniöistä, jotka ovat tekemisissä keskenään, mutta piikittelevät, vähättelevät ja moittivat toisiaan aina tilaisuuden tullen. Vietetään aikaa yhdessä, mutta samalla koko ajan tarkkaillaan, että sanooko tai tekeekö se nyt jotain, mistä voisi ottaa nokkiinsa tai johon voisi vastata negatiivisesti. Onhan se ikävää, mutta jotkut ihmiset ovat sellaisia luonteeltaan, että eivät edes halua yrittää hyväksyä toista. Tai mielestään yrittävät niin kovasti, mutta todellisuudessa eivät yhtään.

Ja joissakin tapauksissa on sitten ihan syytäkin olla hyväksymättä toista, onhan näitä tapauksia. Mutta aika usein kuitenkin kun kuuntelee juttuja, niin sitä ajattelee, että kaikista pienistä asioista sitä isoja tehdäänkin ja sitten ollaan niin loukkaantuneita lopun ikänsä. Ja monet miniät tuntuu kuin etsimällä etsisivät anopeistaan jotain pahaa sanottavaa. En minäkään sitä tajunnut, minkä takia mun veljen ensimmäinen vaimo oli aina meidän äidille jostain niin kuin vihainen ja meitä sisariakin kohteli yliolkaisesti. Mitään riitaa ei koskaan ollut. Mutta luohan se jännitteita, jos toinen ei koskaan tunnu olevan tyytyväinen mihinkään. Miniä oikoi aina äidin puheita, niin kuin olisi muka tiennyt kaikki maailman asiat. No ei kyllä tasan tiennyt, väitti ettei Suomi ole ikinä ollut sodassakaan...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Eli toheliini, ahaa, et siis jutellutkaan omasta anopistasi, vaan lisäsit Anoppi ja appi -ketjuun kirjoituksen, jossa kerroit omasta äidistäsi ja veljesi 1. vaimosta, ja näiden huonoista väleistä.

Luulisin, että olisi ollut mielenkiintoista kokeilla tuota taktiikkaa, mitä veljesi 1. vaimo käytti, koska olisin kerrankin nähnyt kun anoppi menettää malttinsa minulle, eikä huuda vain miehelleni mm. jälkikäteen tekstiviesteissä ja vihapuheluissa, kun tämä on puolustanut itseään. Niin, onhan se kauheaa kun mies kysyttäessä juttelee omasta työstään, ja anoppi on ihan eri mieltä siitä, minkälaista miehen työ oikeastaan on. Anopilla on paljon kirjatietoa ja katsoo paljon televisiota, mutta mieheni työstä ei oikeasti tiedä yhtään mitään.

Kuulisin ihan mielenkiinnosta, miten sinä olet saanut oman anoppi-suhteesi toimimaan? Minä yritin, mieheni yritti saada oman äitinsä tajuamaan, että tämä käyttäytyi väärin. Miehen sisarukset ja isänsä olivat ja ovat olleet mukana tässä rintamassa äitinsä puolella mieheni lapsuudesta asti, 4 vastaan 1, ja saavat minun ja mieheni puolestani ollakin siinä asetelmassa koko loppuelämänsä ajan. Me emme tule heidän kanssa keskustelemaan enää kuin viranomaisten välityksellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ai miten olen saanut oman anoppisuhteeni toimimaan? Ei siinä mitään "toimimaan saamista" ole ollut. Me oltiin toisillemme alusta asti ihan normaalisti. Anoppi oli fiksu ja ihan mukava. Samanlainen olen itse ainakin yrittänyt olla. Meillä oli hyvät välit. Anoppini on jo kuollut.

Niin mä vastasin lähinnä tuohon ap:n kysymykseen, että miltä tuntuisi jos oman sisaruksenne puoliso haukkuisi anoppiaan eli äitiänne. Mun kokemus on, että se tuntui tosi pahalta koska mielestäni äitini ei sellaista kohtelua ansainnut. Ei se ex-miniä suoraan haukkunut äitiäni, mutta kohteli huonosti ja epäkunnioittavasti.

Olen mä jo itsekin anoppi. Vävy on ihan hyvä ja meillä ihan toimivat mukavat välit.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No, mun "anoppi" ei ole fiksu eikä mukava. Hänellä on vakava alkoholiongelma ja on mieleltään sairas, ja puolisonsa ja miehen muut sisarukset ei tunnusta sitä. Kun oltiin vielä väleissä, kertoivat ihan avoimesti, että taas se äiti oli käynyt siellä ja siellä tuttujen paikassa, ja sammunut pihalle. Sitten nauroivat asialle. Mutta, eivät lopeta viemästä viinaa äidilleen.

On kuultu miehen puolen muiltakin sukulaisilta, että on soittanut heillekin kännispäissään ja haukkunut heitäkin. Eli emme ole mieheni kanssa ainoita, joiden mielestä se nainen on ihan täys hullu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mielisairas ihminen, joka on alkoholisti? Eikö tämä ole jo vakava tapaus? Miksi omaiset ei toimita ihmistä hoitoon? Tuosta asiasta pitää jonkun omaisen mennä keskustelemaan sosiaalityöntekijän kanssa, tuo ihminenhän on vaaraksi sekä itselleen että muille. Mielisairaus on vakava asia ja pitäisi olla terveydenhuollon piirissä ja tiedossa. Alkoholia ei missään nimessä saa antaa mielenterveysongelmaiselle.

Miksi tällaiselle ihmiselle vielä viedään viinaa toisten toimesta? Luultavasti siksi, että nämä viinan viejät ovat itsekin alkoholisteja, ja lisäksi he jollain lailla hyötyvät asiasta.

Outoja ovat nämä ihmiset. Ei mitään vastuuta mistään. Kirjoittaja miehineen ei ole heidän kanssaan tekemisissä, mutta jonkun järkevän pitäisi asiaan puuttua. Luulisi, että tämä kirjoittajan mies olisi ainakin yrittänyt tehdä jotain äitinsä hyväksi, jos kerran tuntuu olevan ainoa viisas koko porukasta. Mutta jos ei hänen toimestaan onnistu, niin parempi sitten pysytelläkin erossa, ettei tule edes vahingossa provosoineeksi mitenkään, näistä mielenterveyspotilaista ei koskaan tiedä. Mutta kyllä edes aviomiehen pitäisi olla kartalla asioista.

Tai sitten tässä on kyseessä vahvaa liioittelua. Luulisi nyt ihmeessä, että tuollaisesta tapauksesta kärsisi muutkin omaiset kuin vain yksi.

Kaikkihan on aina mahdollista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
minä ja mieheni ei olla vastuussa, että lopettaisi juomisen, eikä kukaan muukaan ulkopuolinen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"No, mun "anoppi" ei ole fiksu eikä mukava. Hänellä on vakava alkoholiongelma ja on mieleltään sairas, ja puolisonsa ja miehen muut sisarukset ei tunnusta sitä. Kun oltiin vielä väleissä, kertoivat ihan avoimesti, että taas se äiti oli käynyt siellä ja siellä tuttujen paikassa, ja sammunut pihalle. Sitten nauroivat asialle. Mutta, eivät lopeta viemästä viinaa äidilleen.
"

Anna sinä anoppisi olla ihan rauhassa mieletään sairas ja juoppo, epämukava ja tyhmä.. Tuskin sille viinaa kuitenkaan vievät muut sukulaiset litratolkulla, mielisairaalle, liittymättä mukaan juhliin. Aiai sentään kun joku tykkää joskus rentoutuakin, taidat olla itse niitä tiukkapipoja kermaperseminiöitä, jotka ei alkoholia ota lainkaan. Siinä vasta hulluksi tulee..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Annankin olla, ja miehenikin antaa vanhempansa olla rauhassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mukavat miniät

Yritetään välttää miniöiden ja vävyjen moittimista. Ajatelkaa omia tyttäriänne tai poikianne - miltä tuntuu ajatus että heitä joku (heidän anoppinsa/appensa) jatkuvasti moittii tai vähättelee .

Sama toisinpäin. Jos jatkuvasti moititte anoppianne, Miltä tuntuu jos sisaruksenne puoliso hakkuu anoppiaan eli äitiänne?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta