Nykypäivän rekrytointi :(

rbl

Kiitos kaikille henkilöille sekä tahoille Suomessa, jotka ovat kehittäneet nykypäivään tosi amerikkalaistyylistä työhaku/-rekrytointi järjestelmää.
Valitettavasti täytyy todeta että se ei vain toimi kuten pitäisi vaikka kuinka hieno järjestelmä paperilla onkaan.
Miksi meillä Suomessa on yhtäkkiä suuntaan jos toiseen rekrytointiyrityksiä enemmän kuin sieniä sateella? Eikö me osata hakea itse töitä enään vaan iso iso osa ellei kohta kaikki, joka pelottaa täytyy tapahtua jonkun sortin rekrytointivälitysyrityksen kautta.
Mietiskelen vain mihin on kadonnut henkilökohtainen työntekijä / työnantajan välinen työsuhde ja luottamus?
Ennen : Haettiin töitä suoraan astumalla yrityksen ovesta sisään, jolloin pystyi itsekin juttelemaan esimiehelleen taidoistaan sekä kyvyistään ja tutustumaan työilmapiiriin paikan päällä. Tuli selvästi vastaus että koska ilmoittaa saako vai eikö saa työpaikkaa ja hyvässä tapauksessa voitko aloittaa heti.. 😊
Tänään : Haetaan työpaikkaa virtuaalisesti, jolloin parhaassa tapauksessa, joka on tosi naurettava ilmiö että robotti seuloo ihmisiä iän, sanojen jne mukaan…sitten seulonta jatkuu mahdollisesti skypessä josta henkilökohtaisuus on tosi kaukana esittämällä hienoja ennalta laadittuja kysymyksiä, jotka sitten varmasti pisteytetään vastausten mukaan.
Mikä ihmeen salaseura nykypäivän rekrytointitoimenpide oikein on kun on tapauksia useita että ei saa edes tietoa yrityksestä johon mahdollisesti pääsee töihin kun vasta sitten kun pääsee sinne töihin tai ilmoitetaan ystävällisesti että yritys ottaa sitten yhteyttä jos teidät on valittu jatkoon.
Asia, joka ihmetyttää kanssa, että mikä tässä mättää kun on töitä tarjolla niin sitä ei tarjota ..sitä vaan kun seuraa työnhakuilmoituksia niin työtä jota on haettu rekrytointiyrityksen kautta ja siihen ei ole valittu niin samaan työhön ilmestyy ilmoitus jälleen.. ja jälleen uusi hakemus kehiin..ei ole totta, eikä ihme että suomessa on niin paljon työttömiä..kun työtä ei vaan tarjota, kun ei sovi muottiin vaikka ammattitaidollaan söisi muotin aamupalaksi..
Yksi asia mikä myös ihmetyttää tämän lisäksi että onko yritysten rekrytointi tarkoituksella siirretty näihin rekrytointiyrityksiin poliittisesti vai yritysten toimesta. Aika järjetöntä työntekijän sekä työn aliarvioimista. Ihmettelen vain sitä moraalia että mieluummin käyttää halpaa juoksupoikaa että saa hyvät bonukset kuin ahkeraa ja innostunutta työnsä hoitavaa kun yrityksen bonus hiukan kevenee. Ihmettelen myös miten voi olla halvempaa käyttää rekrytointi yritystä kuin rekrytoida suoraan. Onhan näitä selityksiä varmaan tähänkin kuinka hienoa työtä rekrytointiyritykset tekee.
Rekrytointiyritykset ovat hyvä asia opiskelijoille ja satunnaista työtä hakevalle keikkatyöläiselle mutta pilaa kokonaisuudessa erilaisilla huonokuntoisilla / helposti muutettavilla ihmesopimuksilla vakituista työtä kaipaavaa.
Kiittäen RBL

13

808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ReiluusJaRehellisyys

      Itseasiassa rekrytointiyrityksen käyttäminen on aina kalliimpaa kuin suoraan rekrytoiminen.

      Eniten ihmettelen tätä muotia, että rekrytointi pitää siirtää Facebookkiin, Twitteriin, Skypeen yms. Niiden käyttäminen rekrytoinnissa varsinkin aloilla, joissa niitä ei oikeasti tarvita eikä niiden käyttämistä erityisesti arvosteta, on hyvin hukkaan heitettyä aikaa että myös hyvin turvatonta moneltakin kannalta sekä yrityksille että työnhakijoille.

      Samoin erilaisten robottisanahakujen käyttö voi tuottaa aivan erilaisia, jopa vääränlaisia tuloksia.

      Rekrytointiyritysten työpaikkailmoituksissa olisi hyvä olla suoraan tieto mihin yritykseen haetaan työntekijää. Näin nimittäin säästyy aikaa ja vaivaa sekä työnhakijalta että työhaastattelijoilta.

      Työpaikkailmoituksissa pitäisi olla myös reilusti ja rehellisesti tieto haetaanko vain ruuhkatuuraajaa, keikkatyöläistä vai vakituista työntekijää. Missään nimessä työilmoituksessa kuten ei myöskään työhaastattelussa saisi antaa tahallisesti työnhakijalle väärää tietoa esim. ilmoitetaan, että haetaan vakituista työntekijää, vaikka haetaan vain ruuhkatuuraajaa. Valehtelusta ei hyödy työnantaja eikä työnhakija. Näin työnantajasta välittyy hyvin valheellinen, hämäräperäinen kuva ja toisaalta ne oikeasti pelkkää keikkatyötä etsivät eivät löydä oikeanlaisen työnantajan luo samoin kuin eivät myöskään vakituista työtä hakevat. Reiluudella, rehellisyydellä ja riittävällä avoimuudella saavutetaan pitkässä juoksussa enemmän.

    • 651287

      Alkuperäisen kommentti on niin totta, työhakemisesta on tullut jonkinlaista salatiedettä. Vika on mukamas sinussa jos ei tärppää. Se on tämä Sipilän hallitus kun yrittää luoda illuusiota että töitä on mutta työnhakijoita ei. Työn hakeminen on mennyt ihan älyttömäksi touhuksi.

      • tätätääon

        Nyt kerätään hyvien työntekijöiden orjareserviä. Ennen nämä olisivat saaneet heti oikeita töitä ja olisivat olleet myös arvostettuja työpaikoilla. Nyt töihin alle minimipalkalla eli sosiaalietuuksin.


      • 84487

        Hihii, vai Sipilä se on päättänyt yritysten työnhakuproseduuritkin :D Voisi olla sinulle joskus hyvä miettiä asioita ilman ennalta päätettyä "järkeilyn" lopputulosta.


      • 651287

        No ei työhaku proseduuria. Hallitus kuitenkin aktiivisesti luo illuusiota, että työpaikkoja on mutta ei tekijöitä vrt. uutisointi 100 000 avointa työpaikkaa. Ja hallituksen ideanahan on nimenomaan lisätä työntekijöiden tarjontaa.


      • Anonyymi
        tätätääon kirjoitti:

        Nyt kerätään hyvien työntekijöiden orjareserviä. Ennen nämä olisivat saaneet heti oikeita töitä ja olisivat olleet myös arvostettuja työpaikoilla. Nyt töihin alle minimipalkalla eli sosiaalietuuksin.

        Huono homma ulkomaisia hoitajia suomeen. Tosi raskasta opettaa kun kieltä ei ymmärretä ja potilaat ei halua hoitajaa joka ei osaa kunnolla suomea. Saakelin hoonosoomiset. Kaksinkertainen homma opettamisessa ihan älytön homma. Paperilla näyttää hyvälle mutta käytäntö on toinen. Herrat ei halua ymmärtää


    • Puuhapete247

      Itsekin olen vuokrafirman kautta ollut töissä jo kohta vuoden. Jatkavat sopimusta aina kahdella kuukaudella eteenpäin. Olisikohan jo kuudes sopimus menossa tällä hetkellä :D Oma palkkani on 16e/tunti ja vuokrafirma laskuttaa firmalta varmaan noin 32e/tunti ja ylitöistä 64e/tunti.

      Johtunee osittain nykyisten esimiesten laiskuudesta kun eivät jaksa haastatella hakijoita vaan ottavat mielummin vuokrafirmasta valmiin tekijän. Kyllähän firmoilla on rahaa maksella kaksinkertaisia palkkoja kun laskuttavat sitten asiakkaalta tähtitieteellisiä summia. Tästähän tämä hintojenkin nousukin on lähtöisin kun firmat makselevat palkkoja kaksinkertaisina, niin tuotteiden ja palveluiden hintojakin täytyy nostaa. Nykyinen firma missä työskentelen laskuttaa töistään kuntaa, jonka kulut maksetaan verovaroista ---> verot nousee

      Tässä ei kyllä minunkaan mielestä ole järjen hiventäkään, mutta minkäs teet kun muuten eivät töihin ota.

      • Anonyymi

        Vuokrafirmoissa on ne kaikista huonoimmat työntekijät jotka ei muuten pääse töihin. Eli pussinpohjia


    • dnkgjk

      Syy ilmiöön on melko selvä. Johtajan työaika on arvokkaampaa kuin se joku 50 € tunnilta, jolla rekrytointifirman palvelukset saa.

      Voisi myös ajatella, että rekrytointia ammatikseen tekevät osaavat sen paremmin kuin johtaja, jonka työstä palkkaaminen olisi vain pieni siivu. Ja vaikka aivan niin ei olisikaan, kyllä säästetty raha jonkin verran huonompaa rekrytoinnin laatua kompensoi. Aika paljon hommasta kuitenkin on arpapeliä.

      On muuten mielenkiintoista, että monet vaikuttavat valittavan, että työt saataisiin nykyään suhteilla. Rekryfirmojen käytön pitäisi kyllä viedä vastakkaiseen suuntaan. Ei niillä ole varaa kärähtää siitä, että kavereitaan rekrytoisivat. Johtajan palli siitä ei helposti ennen heilunut, että sukulaisnuoret olivat aina jonon kärjessä.

      • HahHahHaa---

        Hah hah.

        Kyllä siellä rekry-yrityksissä pelkkiä kavereita palkataan. Kaikki lopulta tuntee toisensa, rekryhenkilöt kaveraavat keskenään ja pitävät klustereita sekä oman alan ihmisiin, että rekrytoitaviin yrityksiin. Pienet piirit pyörii, naivat ristiin rastiin toisiansa ja reittä pitkin ja poliittisin päätöksin ja suuntauksin sielläkin edetään täysin.


      • dnkgjk
        HahHahHaa--- kirjoitti:

        Hah hah.

        Kyllä siellä rekry-yrityksissä pelkkiä kavereita palkataan. Kaikki lopulta tuntee toisensa, rekryhenkilöt kaveraavat keskenään ja pitävät klustereita sekä oman alan ihmisiin, että rekrytoitaviin yrityksiin. Pienet piirit pyörii, naivat ristiin rastiin toisiansa ja reittä pitkin ja poliittisin päätöksin ja suuntauksin sielläkin edetään täysin.

        Ainakin väärinkäytöksiin syyllistyneen rekryfirman palveluksia on helppo lakata käyttämästä. Talon omien pomojen kanssa on vähän vaikeampaa.


    • faktat_esiin

      Suomen työelämä on tuhottu ja työnhakijan kannalta vuokrafirma asetelma on täysin mielipuolinen kun tunnet olevasi vain esine jota heitellään jonkun muun taholta kuin että hallitsisit omaa elämääsi.

      Työelämä on sairas ja ihmiset eivät tätä nykymenoa enää kestä.
      Ainut oikea tapa on palkata suoraan töihin firmoihin niin että tunnet olevasi edes ihminen.

    • Anonyymi

      Kaikista inhottavinta ovat nämä video haastattelut, eli nauhoita itsestäsi video jossa vastaat rekrytoijan kysymyksiin... Aaaarrgh ja nämä lisääntyvät koko ajan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe