Kirkosta erotaan taas pikavauhtia. Mikä on syy ?

missänytmättää

Viime päivinä selvä eropiikki. Mikähän nyt mahtaa olla syynä.
Vai onko ne nyt näitä joiden häät ja ristijäiset on pidetty ja nyt sitten erotaan kirkosta kun palvelut on saatu.

93

941

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • gägäti

        Tämähän se. Aten sensuuri alkaa hellittämään.


    • kuolemakirkolle
      • Just oli uutista, että kirkosta on erottu koko vuosikymmen varsin hurjasti. Minä en pidä noin 50 000 eronnutta kovin suurena lukuna vuositasolla.


      • torre12 kirjoitti:

        Just oli uutista, että kirkosta on erottu koko vuosikymmen varsin hurjasti. Minä en pidä noin 50 000 eronnutta kovin suurena lukuna vuositasolla.

        Juuri noin, jos noin yksi sadasta eroaa, niin ei se mikään erotsunami ole.
        Suurin piirtein saman suuruinen erovauhti on kaikissa protestanttisissa kirkoissa.

        Kirkko itse ennusti, että siitä tulee vähemmistökirkko 2030-luvun puolivälin jälkeen.
        Tuossa alla on linkitetty poikkeuksellinen juttu eli kirkko on pistänyt kortit pöytää ja kertoo reilusti, että missä mennään ja mitä kohti.

        https://yle.fi/uutiset/3-9706960


    • Ihmisillä on varmasti erilaisia syitä erota kirkosta tai liittyä siihen.

      • kapppas

        no älä!!!!


      • kapppas kirjoitti:

        no älä!!!!

        Sanos muuta!!!


    • DynamiittiPerzaus

      En ole seurannut mutta jos papit alkaneet homoja vihkimään syntiliittoon niin se selittää. Omassa suvussa kirkkoonkuuluvia ateistiagnostikkojakin eroaa, en tajua logiikkaa miksi ateistiagnostikko vastustaa homosteluliittoa avioliitoksi valheellisesti kutsuttuna mutta näin vaan on. Itsekin pidin viimeisenä kirkosta eroamisen syynä jos yksikin pappi vihkii niin eroan. Erosin kuirenkin vuosia sitten kun en halua syntihyväksyntäisesti orientoituneita pappeja tukea rahalla.Vaikka sukuni menossa helvettiin monet jumalattomat niin mä on Jeesukseen. Ja suvussani on aitouskoviakin kenties suvussa 20pros aitouskovia loput teeskentelyuskovia, agnostikkoja, ateisteja. 2 ateistii tai agnostikkoa, en saanut selvää kui toisesta joka oli sillä asenteella että Jumala voi olla,kuoli joku aika sitten ja pelastuivat helvetiltä ison armon takia.Liberaali pappi siunas hautaan.

    • Näinminänäen

      Syynä kirkosta eroihin on homolaki.Sitähän vihervasurit ovat halunneetkin. Nyt kun vielä papit pakotetaan heidät vihkimään kuten Ruotsissa ,niin erot entisentäänkin vauhdittuvat.
      Mäkinen ja Askola ja Riekkinen selvästi iloitsevat homolaista. Myös heillä on selvä syy-yhteys kirkosta eroihin.

      • Suomessa on ollut "homolaki" muutaman kuukauden. Kirkossa oli 100 vuotta sitten täysjäsenyys 100%, nyt noin 70% kuuluu kirkkoon. Kirkko on kieltäytynyt vihkimästä homopareja.


      • uskova.mies1
        torre12 kirjoitti:

        Suomessa on ollut "homolaki" muutaman kuukauden. Kirkossa oli 100 vuotta sitten täysjäsenyys 100%, nyt noin 70% kuuluu kirkkoon. Kirkko on kieltäytynyt vihkimästä homopareja.

        Vähän samanlaisia sun vertaukset, kuten; "jos tädillä olisi munat, hän olisi setä ".
        Tarkoitan vertaustasi 100v periodilla

        Toistaiseksi kirkossa (ev.lut), ei vihitä homopareja, joka on Raamatun mukaan myös niin.
        Hyvin jokainen kristitty tietää valitettavan tosiasian, joka myös Raamatusta löytyy Jeesuksen sanomana; " mahdankohan löytää uskoa, kun tulen takaisin " ?

        Vielä suomeksi; Monet, jopa uskovat luopuvat uskostaan ja sehän tarkoittaa sitä, että elämme lopunaikoja, jolloin "laittomuus saa vallan", Matt. 24: 9. Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden.
        10. Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan.
        11. Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.
        12. Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.

        Tästäkö siis iloitset ?


      • torre11
        uskova.mies1 kirjoitti:

        Vähän samanlaisia sun vertaukset, kuten; "jos tädillä olisi munat, hän olisi setä ".
        Tarkoitan vertaustasi 100v periodilla

        Toistaiseksi kirkossa (ev.lut), ei vihitä homopareja, joka on Raamatun mukaan myös niin.
        Hyvin jokainen kristitty tietää valitettavan tosiasian, joka myös Raamatusta löytyy Jeesuksen sanomana; " mahdankohan löytää uskoa, kun tulen takaisin " ?

        Vielä suomeksi; Monet, jopa uskovat luopuvat uskostaan ja sehän tarkoittaa sitä, että elämme lopunaikoja, jolloin "laittomuus saa vallan", Matt. 24: 9. Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden.
        10. Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan.
        11. Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.
        12. Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.

        Tästäkö siis iloitset ?

        Siitä huolimatta kirkosta on tällä vuosituhannella erottu noin 50 000 ihmisen vuositahdilla.

        Tänä aikana, eikä 100 vuoden aikanakaan kirkko ole aikonut vihkiä homoja, vaikka olisi mitkä homolait.

        Ja vaikka oli "suomeksi", niin et tajunnut Jeesuksen puhuneen 12 opetuslapselleen ajatuksena nopea "lopun aika".

        En ole sanonut iloitsevani mistään mitä esität.


    • tulevan.suunta

      Ote tutkimuksesta

      https://yle.fi/uutiset/3-9703807

      "Tervo-Niemelän mukaan pääkaupunkiseudulla on alueita, joissa alle 50 prosenttia nuorista aikuisista on kirkon jäseniä."

      Jokainen sukupolvi jättää jälkensä tulevaan. Tämän perusteella voimme päätellä mikä on tulevaisuus: ennenkuulumaton jäsenkato. Onhan meillä kansainvälinenkin trendi tiedossamme. Näin on jo käynyt monissa kirkoissa. Seuraamme perässä.

      Kirkkoon kuulumisen trendi on koko ajan ollut laskeva, vaikka yksittäiset tapahtumat aiheuttavatkin piikkejä. Piikkien muodostuminen nykyisin ja vähäisyys ennen taas osoittaa, että kirkkoon kuuluvat ovat entistä löyhemmin kiinni kirkossa.

      Totta kai tiedämme lopputuloksen. Muutaman vuosikymmenen kuluttua vain pieni vähemmistö kuuluu kirkkoon. Luultavasti valtiokirkkojärjestelmäkin lopetetaan ja kirkko muuttuu vapaakirkoksi vapaakirkkojen joukkoon.

      Itse kirkolla ei ole syytä huoleen, ei myöskään eläköityneillä työntekijöillä. Toiminta vain supistuu. Pääosa supistumisesta hoidetaan entisten virkojen ja toimien täyttämättä jättämisilla ja seurakuntien yhdistymisellä. Pahimmassa asemassa ovat irtisanottovat. Niitäkin laskeva talous tuottaa. Sama tosin on monessa firmassa. Irtisanottavia on paljon. Kuitenkaan mitään järisyttävää ei tapahdu.

    • Onhan se ihan ymmärrettävää että aika muuttuu ja tavat muuttuvat. Jos ei usko kirkon sanomaan, ei käytä kirkon palveluja, varmasti pistää miettimään miksi maksaa veroja kuulumisesta siihen.
      Kun kirkkon työ vaikeutuu rahan puutteessa, jä nähtäväksi mikä sen tulos on. Kirkko tekee kuitekin paljon työtä ei väestöryhmien parissa. Työ on ollut maksutonta, jolloin se on ollut kaikkien saatavilla. Maksullisuus karsii sen köyhemmän osan pikkuhiljaa pois.

    • grlwichf

      Mielipiteitä voi mielestäni olla yhtä monta kuin on ihmisiäkin, muuttumatonta ja ajattomuuteen annettua sanaa vain yhdenlaista. Usko ei ole mielipide ja ihmisyyden pitää kaswaa ymmärryksen kanssa ajattomuuden hengessä.
      Halutessamme muodostaa jokainen oman totuutemme mielipiteidemme perusteella, alamme uskoa omiin mielipiteisiimme Sanan sijaan ja syytämme kirkkoa itse itsellemme aiheutetusta epäuskon tilasta.
      Maallikon mielipide, johon toiwon ymmärrystä Teiltä jotka osaatte ajatella luulemisen sijaan.

    • Näinminänäen

      Uskon pitää kasvaa Jeesukseen , ei omaan hyvyyyteen jas kunniaan ja muihin himoihin. Tulokset ajan hengessä on nähtävissä. Kirkko erotettava valtiosta ja sanoma saarnattava niinkuin se on kirjoitettu.Omat tulkinnat esimerk. homoilun hyväksymiestä vie pahasti harhaan.

      • grlwichf

        Minusta Jeesuksen ilosanoma kutsuu ihan jokaista ihmistä. Mielestäni Suomen Kirkko on kaswamassa Sanan aikaansitomattomassa muuttumattomuudessa ymmärtämään jokaisen ihmisen olevan tuon kutsun arwoinen, meidän jokaisen tulisi kaswaa ymmärtämään toisen toisiamme ja hyväksymään ihmisyyteen kuuluvan erilaisuuden rikkautena.
        Wanha ilmaisu, mutta sopii mielestäni tähänkin aamupäivään: Oppiaksemme hywäksymään toisen toisiamme meidän pitää oppia hywäksymään oma itsemme, olemme jokainen ihan itse omien mielipiteidemme-ennakkoluulojemme-ymmärtämättömyytemme vankeja ja myös vapaita uskomaan elämään tuomitsematta toinen toisiamme. Jätetään tuomitseminen Hänelle, joka sen oikeasti pystyy antamaan ja eletään kukin sellaisena kuin me täällä maanpäällä olemme.


      • Myös ihmisten tappamiseen ja tappamisharjoitteluun pitää ottaa kantaa. On oikein sotilaspappeja! Mitä rienausta.

        Asia ei taida kuitenkaan ketään kiinnostaa.

        Ihmisten jalkojenvälitoiminnot vain kiinnostavat. Niiden perusteella joudutaan kadotukseen tai pelastutaan, ja niiden perusteella kirkko nousee tai romahtaa.

        Naurettavaa.


    • kirkkopois

      Jos kirkko ei kykene viranomaistehtäviä hoitamaan ja osa papeista vielä yllyttää estämään muita viranomaisia hoitamasta virkavelvollisuuksiaan niin johtopäätös on aika selvä. Kirkko ja valtio on erotettava toisistaan. Tätä haluavat lähettäkööt viestiä sellaisille kansanedustajille jotka voisivat käynnistää prosessin.

    • Kun miettii eroamisen syitä, on myös vapaaehtoistyössä nähtävissä trendi jäädä pois toiminnasta. Myös yhdistyksissä on sama ongelma. Vanhat eivät jaksa, nuoret eivät lähde mukaan. Mikä siihen on syynä, sitä en tiedä.

      • mennyt.ei.palaa

        Ei ole muutenkaan havaittavissa, että nuoret toteuttaisivat samaa kuin vanhempansa. Ajat muuttuvat, olot muuttuvat ja pyrkimykset muuttuvat.


      • mennyt.ei.palaa kirjoitti:

        Ei ole muutenkaan havaittavissa, että nuoret toteuttaisivat samaa kuin vanhempansa. Ajat muuttuvat, olot muuttuvat ja pyrkimykset muuttuvat.

        Totta. Mutta onneksi myös nuoret kantavat huolta muistakin kuin itsestään.


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Totta. Mutta onneksi myös nuoret kantavat huolta muistakin kuin itsestään.

        Nuoret perheet ainakin täällä meillä päin ovat kovin aktiivisia perhekerhoissa.


    • tämäntakia

      Mielummin laitan sen 1 % veroa hyväntekeväisyyteen kuin maksan tuloillani 245€ vuodessa kirkolle.
      Miksi maksaisin turhasta jos en käytä kirkon palveluita? En mene ikinä naimisiinkaan enkä tee lapsiakaan. Kun kuolen niin joku ojanpohjakin on ihan ok viimeiselle leposijalleni.

      • Lähetysseuran.kassaan

        Asia vain on niin, että satavarmasti et maksa summaa hyväntekeväisyyteenkään. Se tekisi kuussa 20e 40c.


    • eikös_

      Voihan ihminen uskoa Jumalaan ilman kirkkoakin.

    • "Mieluummin laitan sen 1 % veroa hyväntekeväisyyteen kuin maksan tuloillani 245€ vuodessa kirkolle. Miksi maksaisin turhasta jos en käytä kirkon palveluita?"

      Minä ja moni muu kuuluu kirkkoon ja haluaa maksaa sen prosentin. Yksi kaverini arvostaa kirkon nuorisotyötä. Toinen taas jotain muuta. Jos ei käytä kirkon palveluita niin se on oma valinta. Itse en juuri katso TV;tä mutta se mediamaksu pitää maksaa. Kyllä maassa pitää rituaalilaitos olla. Itselläni ei mitään vähemmistöjä vastaan kunhan noudattavat Suomen lakeja ja tapoja. Homoparin vihkiminen kirkossa on kyllä vaikea asia. Ortodoksit siunaavat koteja, autoja ja muita maallisia kapistuksia. Jos kaksi ihmistä päättää yhdessä elää kyllä sitä voi jollain tavalla vahvistaa.

      • Jokainenhan sen itse päättää. Seurakunnissa tehdään paljon työtä vähävaraisten parissa. Mutta ei sitä työtä pakko ole tukea.


      • grlwichs
        Eerikatässämoi kirjoitti:

        Jokainenhan sen itse päättää. Seurakunnissa tehdään paljon työtä vähävaraisten parissa. Mutta ei sitä työtä pakko ole tukea.

        Ainakin täällä mökkipaikkakunnalla seurakunnan toiminta vaikuttaa todella monipuoliselta.
        Nuoriin, vähävaraisiin ja vanhuksiin on näköjään kiinnitetty huomiota ihan kiwasti.


      • grlwichs kirjoitti:

        Ainakin täällä mökkipaikkakunnalla seurakunnan toiminta vaikuttaa todella monipuoliselta.
        Nuoriin, vähävaraisiin ja vanhuksiin on näköjään kiinnitetty huomiota ihan kiwasti.

        Seurakunnissahan tehdään paljonkin työtä eri ryhmien kanssa. Jumalanpalvelukset ovat yksi osa työtä, sen lisäksi on paljon muuta, mikä ei ehkä näy niin selvästi. Monenlainen avustaminen on seurakuntien perustyötä..


      • Ohikulkija.vain

        Luterilainen kirkko ei toimi ortodoksien tapaan, ja siinä se tekee virheen.
        Ortodoksikirkko ei unohda seurakuntalaisiaan, vaan on mielellään mukana kotien tapahtumissa.
        Lut.kirkko lähettää syntymäpäiväonnittelut ikäihmiselle. Totta kai vihkimiset ja hautaukset, mutta niitä ei yhdelle perheelle useinkaan osu. Lut.kirkon pitäisi enemmän tuoda esiin omaa työtään, olla kiinnostunut seurakuntalaisista. Luterilainen pappi ei ikinä kulje papillisessa asussa ihmisten joukossa, vain työtehtävissään, joten häntä ei seurakuntalaiset tunne eivätkä ymmärrä lähestyä, vaikka haluaisivat vaihtaa sanasen pastorin kanssa. Monelle on arka paikka mennä kirkon raamattupiiriin, jotenkin se tuntuu vieraalta. Kirkon pitäisi tukea muunkinlaista harrastustoimintaa, joka ei välttämättä liity uskonasioihin.
        On helppoo lähteä kirkosta, kun ei tunne sen toimihenkilöitä, eikä ole tutustunut edes kirkkosaliin kuin ripille päästessään.


    • Joten_miksi_huolestua

      Eikös se ole hyvä että kirkosta erotaan, siis sellaiset joita teidän ymmärtämättömyys muita ihmisryhmiä kohtaan ei kiinnosta? Saatte olla keskenänne negaatioittenne kanssa.
      Siis ihan oma ryhmänne.

      • "ymmärtämättömyys muita ihmisryhmiä kohtaan ei kiinnosta? "

        Sinulla taitaa olla hukassa kirkon alkuperäinen tarkoitus.


      • negativisuus_jyllää
        usko.vainen kirjoitti:

        "ymmärtämättömyys muita ihmisryhmiä kohtaan ei kiinnosta? "

        Sinulla taitaa olla hukassa kirkon alkuperäinen tarkoitus.

        Ei, vaan tälläisen kuvan olen saanut tätä palstaa lukiessani.


      • negativisuus_jyllää kirjoitti:

        Ei, vaan tälläisen kuvan olen saanut tätä palstaa lukiessani.

        Nyt en ymmärrä. Mikä siis sinusta on kirkon alkuperäinen tarkoitus?


      • Ymmärätkö_nyt
        usko.vainen kirjoitti:

        Nyt en ymmärrä. Mikä siis sinusta on kirkon alkuperäinen tarkoitus?

        Seurakunnan tehtävä on minusta evankeliumin julistaminen Jeesuksessa Kristuksessa. Seurakunnan tehtävänä on levittää evankeliumia (sanojen ja tekojen avulla). Seurakunta on ikään kuin (majakka), (turvasatama) keskuudessamme, johtaen ihmiset kohti Herraamme ja Pelastajaamme Jeesusta Kristusta. Seurakunnan tulee levittää evankeliumia ja valmistaa jäsenensä sen julistamiseen. Ei toisten ihmisten syntien etsimiseen ja heidän haukkumiseen. Näin ollen ovat ymmärtämättömiä pitää ihmistä ihmisenä ihmiselle.
        Näin siis minusta pitäisi, mutta ei toimi käytännössä


      • Ymmärätkö_nyt kirjoitti:

        Seurakunnan tehtävä on minusta evankeliumin julistaminen Jeesuksessa Kristuksessa. Seurakunnan tehtävänä on levittää evankeliumia (sanojen ja tekojen avulla). Seurakunta on ikään kuin (majakka), (turvasatama) keskuudessamme, johtaen ihmiset kohti Herraamme ja Pelastajaamme Jeesusta Kristusta. Seurakunnan tulee levittää evankeliumia ja valmistaa jäsenensä sen julistamiseen. Ei toisten ihmisten syntien etsimiseen ja heidän haukkumiseen. Näin ollen ovat ymmärtämättömiä pitää ihmistä ihmisenä ihmiselle.
        Näin siis minusta pitäisi, mutta ei toimi käytännössä

        Olen pääosin samaa mieltä kanssasi. Ketään ihmistä ei tule haukkua heidän synneistään vaan kertoa avoimesti mikä on syntiä ja kehoittaa heitä tekemään niistä parannus.


      • Ei.kiinnostakaan

        "Eikös se ole hyvä että kirkosta erotaan, siis sellaiset joita teidän ymmärtämättömyys muita ihmisryhmiä kohtaan ei kiinnosta?"

        Mitä tarkoitat? Ymmärtämättömyys ei kiinnosta?


      • usko.vainen kirjoitti:

        Olen pääosin samaa mieltä kanssasi. Ketään ihmistä ei tule haukkua heidän synneistään vaan kertoa avoimesti mikä on syntiä ja kehoittaa heitä tekemään niistä parannus.

        Tavallisesti ihmisille voi kertoa säännöistä ja laeista. Harvaa kiinnostaa synneistä kertominen, koska ne eivät vaikuta kenenkään elämänmenoon.


      • torre12 kirjoitti:

        Tavallisesti ihmisille voi kertoa säännöistä ja laeista. Harvaa kiinnostaa synneistä kertominen, koska ne eivät vaikuta kenenkään elämänmenoon.

        Sinua ainakin kiinnostaa kovasti.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Sinua ainakin kiinnostaa kovasti.

        Juu, siis tiedän mikä on syntiä ja mikä ei. Tiedän ne, koska osaan Raamatun sen verran hyvin.

        Tavallaan ehkä kiinnostaakin, vaikka synneillä ei ole elämääni mitään merkitystä. Ei monen muunkaan elämään. Niistä puhuminen on tavallaan turhaa hommaa.


      • torre12 kirjoitti:

        Juu, siis tiedän mikä on syntiä ja mikä ei. Tiedän ne, koska osaan Raamatun sen verran hyvin.

        Tavallaan ehkä kiinnostaakin, vaikka synneillä ei ole elämääni mitään merkitystä. Ei monen muunkaan elämään. Niistä puhuminen on tavallaan turhaa hommaa.

        Niinpä, Pyhä Henki näyttää ihmisen synnit mutta ei Hän voi sitä tehdä niille jotka Häneen eivät usko.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Niinpä, Pyhä Henki näyttää ihmisen synnit mutta ei Hän voi sitä tehdä niille jotka Häneen eivät usko.

        Olet kyllä outo tapaus.

        Jumala luetteli syntejä minkä kerkesi, ja se kaikki on nähtävillä Raamatussa. Minä tiedän omat syntini Raamatusta. Koko VT:n aikana Pyhä Henki ei näyttänyt syntejä.


      • torre12 kirjoitti:

        Olet kyllä outo tapaus.

        Jumala luetteli syntejä minkä kerkesi, ja se kaikki on nähtävillä Raamatussa. Minä tiedän omat syntini Raamatusta. Koko VT:n aikana Pyhä Henki ei näyttänyt syntejä.

        Sinulle ateistille uudetisyntymättömälle Raamattu ja sen sana on outoa, ymmärrän kyllä.

        Et sinä tiedä alkuunkaan kaikkia syntejäs etkä ymmärrä niitä vaikka rautalangasta täälläkin on yritetty vääntää 🤗


      • usko.vainen kirjoitti:

        Sinulle ateistille uudetisyntymättömälle Raamattu ja sen sana on outoa, ymmärrän kyllä.

        Et sinä tiedä alkuunkaan kaikkia syntejäs etkä ymmärrä niitä vaikka rautalangasta täälläkin on yritetty vääntää 🤗

        Raamatussa synnit on sanottu, joten lukutaidolla ne on helppo saada selville.

        Omat syntini Raamatun mukaan ovat pahat ajatukset välillä olleet, etten käy katsomassa vankeja, olen ottanut avioeron väärästä syystä, teen kaikkina lepopäivinä hommia, en rakasta kaikkia kuten itseäni, sianlihan syönti. Noista Raamatun mukaan koituu surkea kohtalo.

        Ymmärrykseni kyllä riittää.


      • usko.vainen
        torre12 kirjoitti:

        Raamatussa synnit on sanottu, joten lukutaidolla ne on helppo saada selville.

        Omat syntini Raamatun mukaan ovat pahat ajatukset välillä olleet, etten käy katsomassa vankeja, olen ottanut avioeron väärästä syystä, teen kaikkina lepopäivinä hommia, en rakasta kaikkia kuten itseäni, sianlihan syönti. Noista Raamatun mukaan koituu surkea kohtalo.

        Ymmärrykseni kyllä riittää.

        Sinähän vähillä synneillä olet selvinnyt 🤗


      • usko.vainen kirjoitti:

        Sinähän vähillä synneillä olet selvinnyt 🤗

        Juu. Tosiaan vuosina2006-2010 makasin miehen kanssa. Vuonna 2012 valehtelin toisen puolesta paljastamatta hänen olinpaikkaansa.


      • torre12 kirjoitti:

        Juu. Tosiaan vuosina2006-2010 makasin miehen kanssa. Vuonna 2012 valehtelin toisen puolesta paljastamatta hänen olinpaikkaansa.

        No, tulet yllättymään viimeisellä tuomiolla kun syntisi tuodaan kaikkien tietoon 🙁


    • GudsBarn

      Pelkkä ihmisten ja heikko-osaisten auttaminen ei ole syy pysyä kirkossa. Jos kirkko tekisi sitä, mitä sen kuuluisikin tehdä eli julistaa Jumalan Sanaa Hengessä ja totuudessa, niin uskon, että silloin kirkot täyttyisivät Jumalan Sanan kuulijoista. Nyt, kun kirkko polkee Jumalan Sanan jalkojensa alle, en yhtään ihmettele, jos porukka lähtee pois kirkon jäsenyydestä. Mikäli kirkolliskokous päättää ruveta vihkimään homoja ja lesboja, lähden minäkin. Tähän asti olen koittanut kestää kirkon touhuja pitkin hampain ja toivonut käännöstä parempaan mutta huonolta näyttää...

      • Otetaan esiin Jeesus. Hän esitti seuraavaa hänen seuraajilleen, johon voimme ottaa tässä mukaan papiston ja kirkon.

        Jeesus ohjeisti parantamaan sairaat ja julistamaan Jumalan valtakuntaa. Lisäksi pitää tehdä kaikki kansat hänen opetuslapsikseen.

        Onko kirkko aivan epäonnistunut siinä "mitä sen kuuluisikin tehdä"? Ovatko uskovat selvinneet kirkkoa paremmin Jeesuksen ohjeiden noudattamisessa?


    • e6jydtyjreyj

      Syynä lienee Helsingin piispa ja se toinen, sekä Oulunkylän joku huutava pappi, sekä Ministerin lausunnot aikoinaan, että omatunto ohittaisi Suomen lain.

      • Lähtölaukaus

        Pitääkö erota kokonaan kirkosta näiden takia?
        Etkö voi välttää heitä ja käydä jonkun muun seurakunnan jumalanpalveluksissa?
        Jos joku ministeri lausuu jotakin, niin siitä ei kirkko vastaa. Ministeri seisköön omien sanojensa takana, eikäpä ole tainnut saada ajatustaan sen pitemmälle.


    • GudsBarn

      Jumalan laki ohittaa aina ja ikuisesti niin Suomen kuin kaikki muutkin lait, se pitäisi olla sanomattakin selvä. Niin pitkään, kuin Suomen laki ei ole ristiriidassa Jumalan Sanan kanssa, meidän on toteltava Suomen lakia, sillä Raamatussa kehoitetaan kunnioittamaan ja tottelemaan maallista esivaltaa. Jos kirkko olisi sama, mitä se oli aina jonnekin 80 -luvun alkuun asti, mulle ei tulisi mieleenkään erota kirkosta. Tänäpäivänä kirkko on muuttunut niin radikaalisti, että se pakottaa miettimään muita vaihtoehtoisia ratkaisuja.

      • kultainen1600luku

        Jeee back to witch-hunt.


      • Erosin 70 luvulla kirkosta ja liityin 2010 luvulla takaisin - muutokset ovat olleen postiivisia.


      • UteLias_A
        mummomuori kirjoitti:

        Erosin 70 luvulla kirkosta ja liityin 2010 luvulla takaisin - muutokset ovat olleen postiivisia.

        Jos saa kysyä: Mikä seikka sai silloin aikoinaan eroamaan kirkosta ja mikä sai taasen palaamaan?


      • eronnut.nuorena
        mummomuori kirjoitti:

        Erosin 70 luvulla kirkosta ja liityin 2010 luvulla takaisin - muutokset ovat olleen postiivisia.

        Mummothan ne joutaakin pitämään kirkkoa pystyssä varoillaan, se on ihan oikein.


      • liberaaliteologia.veti
        mummomuori kirjoitti:

        Erosin 70 luvulla kirkosta ja liityin 2010 luvulla takaisin - muutokset ovat olleen postiivisia.

        Liityitkö takaisin kun Mäkinen ja Askola alkoivat homottaa?


    • näinontotuus

      GudsBarn hyvä kirjoitus sinulta. Minäkin erosin kirkosta pitkän harkinnan jälkeen. En todellakaan ole katunut asiaa. Inhotti mennä ehtoolliselle, kun lespopappi antoi sen. En mene enään. Yäk.

      Hyvä, että kirkosta erotaan. Ei ole oikein, ettei kirkko noudata Jumalan sanaa vaan painaa sen alas.

    • Jokainen.tyylillään

      Jokainen tietysti päättää itse, mutta henk koht en kyllä eroa kirkosta. Yllättää tosin miten suosittua nykyään on erota. Mitä tilalle? Eikö uskonasiat kiinnosta?

      • Tuossa onkin mielenkiintoinen kysymys, että mitä tilalle? Yllättäen taitaa olla niin, että uskonasiat eivät enää kiinnosta mutta muut hengelliset asiat kyllä.


      • 1234567---

        Kyllä uskon asiat kiinnostaa. Itselläni syy erota Luterilaisesta kirkosta, oli se, kun tulin ymmärrykseen siitä, että Jumalan antama sapatti on pyhäpäivä.


    • Who_knows_-_

      Maailma muuttuu ja kirkko sen mukana. Kun ihmiset eivät muutu, eli heidän ajattelumaailmansa. On tällöin vain se syy erota sitten kirkosta.
      Muuttuisivatko Jumala ja Jeesus tämän maailman mukana, sitä emme konkreettisesti tiedä.
      Mutta näyttääkö Jumala tällä tavoin myös suunnan, että olisi aika myös ihmisten muuttaa käsityksiään.???

    • hullumaa

      Nykyään pitää olla Homo jos haluaa mennä kirkkoon.

      • voijestas

        Koska Jeesuskin oli Homo!


      • Idiotismirules
        voijestas kirjoitti:

        Koska Jeesuskin oli Homo!

        Ja koska sinä olet idiootti. Idioottien idiootti.


    • Maksaja

      Ihme on, että Mäkisen, Askolan, Toiviaisen, Ulkomaanavun ym. toiminta ei ole saanut useampia eroamaan.

    • Luopiokirkko

      Syy on tuo homotus. Ja se, että kirkko ei taistele Raamatun vastaisesti toimivia pappejaan vastaan. Ei kukaan halua kuulua luopiokirkkoon ja vielä maksaa sellaiselle veroa.

      • >> Ei kukaan halua kuulua luopiokirkkoon ja vielä maksaa sellaiselle veroa. <<

        Aito avioliitto yhdistyksen puheenjohtaja Susanna Koivula kuuluu (luopio)kirkkoon ja palvelee (luopio)kirkkoa olemalla (luopio)kirkossa töissä.

        Onko Susanna Koivula siis luopio, kun hän maksaa vielä verotkin luopiokirkolle?

        Ja jos Susanna Koivula on luopio, niin mikä Aa-yhdistys sitten on?

        Luopion johtama yhdistys?


      • qwertyilija kirjoitti:

        >> Ei kukaan halua kuulua luopiokirkkoon ja vielä maksaa sellaiselle veroa. <<

        Aito avioliitto yhdistyksen puheenjohtaja Susanna Koivula kuuluu (luopio)kirkkoon ja palvelee (luopio)kirkkoa olemalla (luopio)kirkossa töissä.

        Onko Susanna Koivula siis luopio, kun hän maksaa vielä verotkin luopiokirkolle?

        Ja jos Susanna Koivula on luopio, niin mikä Aa-yhdistys sitten on?

        Luopion johtama yhdistys?

        Aa taitaa olla kova pala sinulle 😂😂😂


      • tunnetaan.hyvin
        usko.vainen kirjoitti:

        Aa taitaa olla kova pala sinulle 😂😂😂

        Jaha, Daavidintähti, naurunpaikka, OksastettuOksa ym. ei osannut vastata, joten yritti saada keskustelun pois raiteiltaa. Köyhää.


      • Ajatustenvallassa

        Kummallinen tämä nykypäivän asenne. On tiedettävä toisten seksuaalinen suuntaus, ja mietittävä sitä. On mietittävä, miten se oikein...
        Ei ihme, että on hankalaa istua kirkonpenkissä.
        Pitää miettiä, onkohan se ihan totta, kun tuosta papistakin on vihjailtu. Ja eihän se ole naimisissakaan, kummallista.
        Eikä se piispakaan ole naimisissa, miten se on mahdollista.

        Ja miten joku homo voi sitoutua elämään toisen kanssa kunnes kuolema heidät erottaa. Miten se on mahdollista, nehän vaan niitä orgioita pitävät...

        Paras erota kirkosta.


      • tunnetaan.hyvin kirjoitti:

        Jaha, Daavidintähti, naurunpaikka, OksastettuOksa ym. ei osannut vastata, joten yritti saada keskustelun pois raiteiltaa. Köyhää.

        Ai jahhas, olis pitänyt vastata 🤗
        Ei, Aa ei ole luopioiden yhdistys! Mutta qwertyn mania yhdistystä kohtaan on vähintäänkin huvittavaa 😂😂😂


      • qwertyilija kirjoitti:

        >> Ei kukaan halua kuulua luopiokirkkoon ja vielä maksaa sellaiselle veroa. <<

        Aito avioliitto yhdistyksen puheenjohtaja Susanna Koivula kuuluu (luopio)kirkkoon ja palvelee (luopio)kirkkoa olemalla (luopio)kirkossa töissä.

        Onko Susanna Koivula siis luopio, kun hän maksaa vielä verotkin luopiokirkolle?

        Ja jos Susanna Koivula on luopio, niin mikä Aa-yhdistys sitten on?

        Luopion johtama yhdistys?

        Taisi mennä tuossa moni solmuun vastatessaan?


    • hääleikit

      Näinhän se menee kun häät on pidetty erotaan. Ei siinä mitään sen kummempaa.

      • Ei me olla ainakaan erottu, eikä ole mielessäkään. Tosin olimme "vain" maistraatin asiakkaita.


      • ja.sit.eroon

        Niin häät kun pidetään erotaan kirkosta. Näitäkin tapauksia on. On nimittäin pakko kuulua kirkkoon jos kirkkohäät haluaa pitää, ainakin siksi aikaa kuulua kirkkoon.


    • Lopunalkua

      Kirkossa puhutaan paljon köyhistä ja huono osaisista ja heidän auttamisesta. Tosiasiallinen auttaminen vähenee koko ajan. Puhe ei ole samaa kuin teot. Diakoniaa ajetaan alas, vankiloissa ei käydä, nuorisotyö on sitä että otetaan toimintaan vain kiltit ja helpot nuoret.

      • Mitenkä noita perustelet ihan faktoilla?


      • Ohikulkija.vain

        Kirkko pitää kynttiläänsä vakan alla. Sanoin tuolla jo aikaisemminkin:
        "Lut.kirkon pitäisi enemmän tuoda esiin omaa työtään, olla kiinnostunut seurakuntalaisista. Luterilainen pappi ei ikinä kulje papillisessa asussa ihmisten joukossa, vain työtehtävissään, joten häntä ei seurakuntalaiset tunne eivätkä ymmärrä lähestyä,"

        Elämme mainosten valtaamassa ajassa. Jokaisen pitää tuoda asiansa julkisuuteen jatkuvasti, muistuttaa asiakkaita.


      • Ohikulkija.vain kirjoitti:

        Kirkko pitää kynttiläänsä vakan alla. Sanoin tuolla jo aikaisemminkin:
        "Lut.kirkon pitäisi enemmän tuoda esiin omaa työtään, olla kiinnostunut seurakuntalaisista. Luterilainen pappi ei ikinä kulje papillisessa asussa ihmisten joukossa, vain työtehtävissään, joten häntä ei seurakuntalaiset tunne eivätkä ymmärrä lähestyä,"

        Elämme mainosten valtaamassa ajassa. Jokaisen pitää tuoda asiansa julkisuuteen jatkuvasti, muistuttaa asiakkaita.

        Tuossa on perää. Olen tavannut pappeja hyvin monenlaisissa yhteyksissä. Jos ei tiedä heidän olevan pappeja, eivätpä paljon muusta joukosta erotu.


    • Älkää nyt viittikö ihmetellä, koska on kirjoitettu. Poikakin luovuttaa vallan sille joka vallan on hänelle antanut, että Jumala olisi kaikki kaikissa.

      Jumala on tulossa.

      • "Jumala on tulossa". Tuon taisit keksiä ihan itse; ei ole Raamatun sanaa?


    • niinonon

      Syynä kirkosta eroihin ovat piispat Mäkinen, Askola ja Riekkinen

      • Syitä on muitakin. Itse erosin kirkosta jo 1992, kun en tarvinnut kirkkoa enää mihinkään.


      • näin.vapaissakin.s
        torre12 kirjoitti:

        Syitä on muitakin. Itse erosin kirkosta jo 1992, kun en tarvinnut kirkkoa enää mihinkään.

        Luterilaisen kirkon olisi syytä kastaa uskoon tulleet, jotka ovat tietoisesti tehneet uskonratkaisunsa. Vähemmän olisi eroja kirkosta.


    • MUHAHAHAAAAAA

      Popula alkaa pikkuhiljaa tajuamaan, että ihminen loi jumalan kuvakseen, jotta voidaan rahastaa ja ohjailla poppoota joidenkin mieliksi. Repeän aina nauruun, kun lampaat siteeraavat raamattua kuoleman vakavina.

      • Pilkkaan ei ole aihetta.

        Jos tarkastellaan millaisia käsityksiä on eri uskonnoissa, alkuperäiskansojen keskuudessa ja mietitään sitä, että riippumatta siitä, milloin ja missä ihmisiä on ollut, aina on ollut käsitys jumalasta.

        Se, että jokainen sen hahmotaa omalla tavallaan, ei poista sitä, että Jumala on ja kukaan meistä vain ei tiedä, millainen Hän on, joten meille jää vain usko.


      • uskonpuutetta
        mummomuori kirjoitti:

        Pilkkaan ei ole aihetta.

        Jos tarkastellaan millaisia käsityksiä on eri uskonnoissa, alkuperäiskansojen keskuudessa ja mietitään sitä, että riippumatta siitä, milloin ja missä ihmisiä on ollut, aina on ollut käsitys jumalasta.

        Se, että jokainen sen hahmotaa omalla tavallaan, ei poista sitä, että Jumala on ja kukaan meistä vain ei tiedä, millainen Hän on, joten meille jää vain usko.

        Mutta kun valta-osa papeista ja piispoista ei itsekään usko Raamatun sanomaan ja kirkon oppiin, niin miksi kansalaisten pitäisi uskoa siihen?
        Rehellisempää on, että erotaan sellaisesta laitoksesta, jonka sanomaan ei uskota.

        Vai pitäisikö kokoomuslaisen kuulu kommunistipuolueeseen?


      • ristiriitainen.Raamattu
        uskonpuutetta kirjoitti:

        Mutta kun valta-osa papeista ja piispoista ei itsekään usko Raamatun sanomaan ja kirkon oppiin, niin miksi kansalaisten pitäisi uskoa siihen?
        Rehellisempää on, että erotaan sellaisesta laitoksesta, jonka sanomaan ei uskota.

        Vai pitäisikö kokoomuslaisen kuulu kommunistipuolueeseen?

        Kukaan ei usko eikä voikaan uskoa kaikkeen raamatunsanaan. Vai uskotko sinä?


    • SuomalainenmiesSS

      Minä uskon kaiken mitä Raamatussa kerrotaan. Olen käynyt Israelissa kolme kertaa ja kaikki on niinkuin Raamatussa on kirjoitettu Amen

    • Super-uskis

      Ja mitähän vi**ua se kenellekään kuuluu?🕺

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2477
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      178
      1491
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      100
      1281
    4. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      103
      1201
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1187
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1092
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1065
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      1037
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      1020
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      72
      941
    Aihe