Kuolemmeko me suomalaiset sukupuuttoon?

Hivenen näyttää siltä, kun syntyvyystilastoja seuraa, että Suomesta loppuu ihmiset jossain vaiheessa, eli syntyvyys on laskussa vuosi vuodelta. Tiedä sitä mistä johtuu, mutta jalat ristissä taitaa naimaiässä naiset kulkea ja miehet tyytyy kohtaloon.. No, mitäpä näistä, mutta tuntuu siltä, että yhteiskunnassako vika, vai olemmeko liian mukavuuden haluisia, ettei lapsia tehdä riesaksi. No, kertokaapa te palstalaiset oma näkemys asiaan ja oletko kenties itsesi tilalle hankkinut jatkajia, kun sinusta aika jättää?

52

714

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiritiriteijaa

      Minun mielestäni hallituksen politiikka on mennyt pieleen mm. täysin turhan päivähoito-oikeuden leikkauksen muodossa. Siitä on sitten syntynyt monenlaista tempoilua, mistä ei ns erkkikään ota enää selvää.

      Hyvänä uutisena olen bongannut kepulaisten uuden juuri remmiin astuvan perheministerin peräänkuuluttaman vanhemmuuden tukemisen ja kannustamisen, joka mielipide taisi tulla julkisuuteen jonkun moitittua lapsiperheen käyttäytymistä ravintolaruokailussa.

      Ne ovat näin yksinkertaisia avauksia!

      • Jepppp

        Niinpä, kyllä tietenkin etuisuuksista pitää tapella, mutta en mielestäni näe, että valtiovallan kukkaro olisi ratkaisevassa asemassa, koska lapsiperheitä yritetään tukea kaikin tavoin. Leikkuri käy, mutta en mielestäni näe, ettei nuoriperhe pärjäisi, koska tukiviidakko tietyin kriteerein toimii.


      • Tiritiriteijaa
        Jepppp kirjoitti:

        Niinpä, kyllä tietenkin etuisuuksista pitää tapella, mutta en mielestäni näe, että valtiovallan kukkaro olisi ratkaisevassa asemassa, koska lapsiperheitä yritetään tukea kaikin tavoin. Leikkuri käy, mutta en mielestäni näe, ettei nuoriperhe pärjäisi, koska tukiviidakko tietyin kriteerein toimii.

        Kerrankin voin sanoa, että henkilökohtaisesti olen tämän asian yläpuolella. Näin isovanhempana koen, että minulla on aivan ratkaiseva osuus juurikin henkisen tuen antamisen osalta. Olenhan tietoinen kaikesta siitä negatiivisesta kulttuuriimme ja kasvatusperinteeseemme liittyvästä syyllistävästä rasitteesta, mitä tuleva perheministerimmekin toivoakseni tarkoitti vanhempien tukea peräänkuuluttaessaan.

        Minä myöskin hänen tavoin, koen olevani vaikuttaja kaataessani ennakkoasenteita milloin milläkin tavoin - tämän olen oppinut osittain työni kautta! Siis VAIKUTTAJA, en ääntenkeräilijä! On hienoa, että joku voi vain astua ansaitusti ministerinvirkaansa täysin pyyteettömästi äitiyslomansa jäljiltä!


      • Hei-olen

        samaa mieltä siitä uudesta nuoresta KEPU-ministeristä,
        HÄN on saanut AIVOT jotka toimii.


      • Hyvä-tyyppi-

        Tarkoitin sitä naisministeriä, nuorta.


    • tässäsyy

      Lesboilu on eräs syy miksi syntyvyys vähenee. . Media suorastaan tyrkyttää aatetta ja nuoriin naisiin se uppoaa herkästi. Nyt joku väittää ettei voisi valita onko lesbo vai normaali nuori nainen, väitän ettei näin ole vaan media luo kuvan jostain trendikkäästä elämäntavasta jota jokaisen aikaansa seuraavan tytön täytyisi ainakin kokeilla. Juuri nuoret ovat herkässä iässä ja tähän saumaan iskevät homo ja lesbo toimittajat . Vaikuttimena heillä on oma homo/lesbo taustansa. Näin saavat homppeli/ lesbo toimittajat omille touhuilleen ikäänkuin laajemman hyväksynnän ja aatteen leviämisen.

      • Kuka nyt kaljalle haisevaa sohvalla makaavaa miestä haluaa kumppanikseen. Siisti hyvälle tuoksuva nainen on toki parempi vaihtoehto, ymmärrän nuoria naisia.


    • Älytöntä-menoa

      Kyllähän se on ollut kautta aikain, että useammassa suvussa on eletty ja eletään yhä puutteessa, joten syntyvyys on laskenut senkin valossa.
      Nyky nuoret ehkä telmisivät useammin kun on ehkäisyjä joka lähtöön. Mutta heidän ehkäisykondomi on älylaite ja some.

      Ei hätää. Aasian ja african maat hoitavat lisääntymisen.

    • Kansanvaihto
    • Kyllä ihmisiä riittää, Afrikan väestöräjähdys saa aikaan hallitsemattoman ihmisvyöryn Eurooppaan, heistä riittää paikkaamaan myös meidän väestökatoamme.

      • mimmimum-..mi

        Tuosta ihmisvyörystä Eurooppaan ....tuli mieleeni kun olin viimeksi labran odotushuoneessa....siellä eräs mies piti puhetta toisille....sanoi että tämä on kuulkaas vielä pientä.....mutta sitten kun miljoonat ihmiset alkavat paeta tuolta Intianvaltameren rannoilta ja saarilta ...ilmastomuutos tuo sinne tsunameja ....maanjäristyksiä....maita vajoaa.
        Jopa kymmeniä miljoonia lähtee sieltä vaeltamaan.... Mies jatkoi kertomistaan...
        Tulee joskus mieleeni hänen puheensa....


      • juuuuuu

        Ja se miehenkuvatus jonttaväärä-Seppänen tekee uuden jakson paska-ohjelmaansa
        ja laittaa nimeksi Suomi on MUSTA.


      • Virsut

        Anteeksi vaan, olisi hyvä, jos kuuntelisit ja katselisit ko. ohjelmaa, etkä arvostelisi juontajan ulkonäön perusteella. On siinä jutussa sen verran paljon asiantuntijoita mukana, että ohjelma on tosi kiinnostava. Tosin, eräänä päivänä Suomi on vahvasti ainakin värillinen, mutta se on tulevaisuutta eikä historiaa.


      • Väärääpuuta

        Esim. juontajaa tai jotain muuta sivuseikkaa on pakko arvostella ja arvioida jos ei ymmärrä ohjelman asiasisällöstä mitään.


    • ö-Öö

      Mnaah

      Ihmiskunta tekee itsemurhaa. Syynä järjetön ja hallitsematon lisääntyminen. Tämän vuoden uusiutuvat luonnonvarat käytetty lippuun lokakuulla. Maapallolla aivan liikaa ihmisiä, vaikka suomessa syntyvyys saatu laskemaan, se ei paljoa ihmisrotua auta.

      Pakollinen linkki, kattokaa tätä ja miettikää, yrittäkää edes:

      http://www.worldometers.info/fi/

      =DW=

      • Yritäite

        Eihän se "itsemurha" lisääntymisestä johdu vaan länsimaisten ihmisten sairaalloisesta ahneudesta. Käyttävät maailman luonnon varoista suurimman osan surutta ja mitään ajattelematta, tuhlaavat ja törsäävät minkä ehtivät.


      • ö-Öö
        Yritäite kirjoitti:

        Eihän se "itsemurha" lisääntymisestä johdu vaan länsimaisten ihmisten sairaalloisesta ahneudesta. Käyttävät maailman luonnon varoista suurimman osan surutta ja mitään ajattelematta, tuhlaavat ja törsäävät minkä ehtivät.

        Höpöhöpö.

        =DW=


      • Revisiitä

        Yeap, siinä se ahneuden perikuva ja -synti esiintyy täydessä höpöydessään.


    • Minusta tuo on hyvä uutinen, että syntyvyys laskee. Väsyksiin asti on todisteltu, että maapallo ei kestä tätäkään väestömäärää, miksi siis kuormittaa sitä lisää ?

      Tietysti voi spekuloida sillä, että väestönkasvuun ovat muut syyllisempiä kuin me, mutta tiedetään myös, että me kulutamme luonnonvaroja moninverroin enemmän kuin kehittyvien maiden väestö.
      Täytyy myös uskaltaa nähdä, että kehittyvien maiden sivistystaso ei ole kokonaisuutena sitä luokkaa, että siellä pystyttäisiin onnistuneesti rajoittamaan syntyvyyttä, kyllä se jää meidän tehtäväksemme.

      • kasvatusta.kehiin

        Maapallon syntyvyys ei laske eikä taudit vähene ennen kuin ruskea väestö saadaan käyttämään e-pillereitä ja etenkin kondomeja.


      • kasvatusta.kehiin kirjoitti:

        Maapallon syntyvyys ei laske eikä taudit vähene ennen kuin ruskea väestö saadaan käyttämään e-pillereitä ja etenkin kondomeja.

        Ymmärtääkseni ehkäisyvalistusta on annettu yhtä kauan kun muutakin"kehitysyhteistyötä" on tehty ja sitä on kohdistettu ensisijaisesti naisiin. Silti ollaan voimattomia murtamaan kulttuuria, jossa jopa naiset/äidit suostuvat tyttäriensä silpomisiin ja alistuvat miesvaltaisen kulttuurin muihinkin alistamisen muotoihin.
        Näin tilannetta on tulkittu eri lähteissä.


    • Emeritustutkija

      50-luvulla Afrikassa oli 260 miljoonaa ihmistä. 800 miljoonaa saavutettiin 2000. Nyt on 1,2 miljardia.

      Amerikkalaiskoneet ovat pudottaneet 60-luvulta asti ruoan. Suomalaiset rakensivat kylän kaivon.
      Kliffasti jää aikaa lisääntyä odotellessa seuraavan viikon ruokakonetta.
      Väestöräjähdystä ja kansainvaellusta ei olisi ollut ellei elämä olisi solidaarisuudesta ja lyhytnäköisyydessä tehty näin helpoksi.

      En usko väitettä köyhyyden lisäävän väestöä vaan toimettomuuden.

      • Emeritustutkija

        Noista Suomesta toimitetuista kaivoista vielä. Ne toimitettiin täydellisenä pakettina rakentamisohjeineen paikallisella kielellä. Määriä en tiedä, mutta hirmuisesti niitä oli.

        Vastauksia tuli ettei me pystytä tai osata tai jakseta rakentaa niitä. Suomesta jouduttiin lähettämään lapiomiehet asentamaan kaivot.


      • Seniilitsedätsuohon

        Oisko jotain tekemistä afrikkalaisten päättäjien ja pomojen kanssa? Tavallinen kansa pidetään lukutaidottomana jotta ne eivät vain ikinä pysty vaatimaan mitään yhteiskunnalta.


      • Emeritustutkija
        Seniilitsedätsuohon kirjoitti:

        Oisko jotain tekemistä afrikkalaisten päättäjien ja pomojen kanssa? Tavallinen kansa pidetään lukutaidottomana jotta ne eivät vain ikinä pysty vaatimaan mitään yhteiskunnalta.

        Eipä ohjeiden yksityiskohtaiset kuvat tuossa työssä edes tarvitse tekstiä. Suomessa hyvin tiedettiin lukutaidottomuus ja se tietenkin huomioitiin.
        ***

        Korruptio jäytää kaikkialla kehitysavun piirissä.
        Ulkoministeriön virkamies kirjoitti kirjan siitä pari vuotta sitten. Käsittämättömiä hölmöyksiä tehdään - ja valvomatta varainkäyttöä ja lopputulosta.


      • Ahneusonperisynti

        Yeap, siinä syy miksi meikältä ei hirveän usein avustuksiin ropoja heltiä. Vaikka tahtoisinkin kovasti auttaa, niin vääriin käsiin en tahdo apujen joutuvan ja oletan niitä lonkeroita olevan liikaa.


    • Tästä aloituksesta saan aavemaisen tunteen.
      Aloituksen aiheesta olen jo vuosia kirjoittanut, eri aloituksiin kommentoinnut.
      Etenkin pasha-jankutuksiin maahan-muutosta.
      No nyt joku teki kopion kirjoituksistani.
      Ja toiset innokkaasti kopioivat vanhoja ajatuksiani.
      Niin-kusti ominaan.

      H.

      • Lähden-Afrikkaan

        Voi vituran harmi, varastamme ajatuksesikin, olemmepa alkeellinen sivistymättömän röyhkeä palsta-popula kykenemättä edes lisääntymään. Pimpan puutteessa se Orikin sätkii ja seimeään potkii.


    • Suomi-miehetJääIlman
      • mummuli

        Syy siihen että suomen syntyvyys laskee on varmaankin meissä kuuskymppisissä, kun olemme kasvattaneet niin itsekkään ja lapsiin kielteisesti suhtautuvan sukupolven.
        Politiikkomme eivät ole sen kummempia raha ratkaisee, työttömät velvoitetaan tekemään mitä vain työtä lähes palkatta, millä niitä lapsia elätetään ja koulutetaan, kun velaksi itsekin joudutaan elämään. Ei tälläinen mini amerikka tarvitse lapsia. Meininki suomessa sama kuin ameriikassa; tee viittä työtä, että pystyt itsesi elättämään.


    • Ai.ai

      Raamatussa sanotaan "lisääntykää ja täyttäkää maa " suomalaiset eivät kuuntele kehoitusta hä hä jossain tottelevat liiankin innokkaasti.

    • hmpff

      Vai että ainoa ehkäisykeino on pitää jalat ristissä?

      Mutta tietty totuuden helmi tuossa tekstissä, Suomessa lapset koetaan hankaliksi riesoiksi. Se on niin väärin, niin sääli. Lapset ovat kaikkea muuta.

      Lapsen itku tai raivo koetaan ressaavaksi, vapaa-aikaa ihannoidaan. Vaikka ihmisillä on enemmän vapaa-aikaa kuin koskaan Suomen historiassa, pitää lanseerata termejä kuten laatu-aika. Jotenkin ollaan onnistuttu hukkaamaan koko elon perusta, mitä varten täällä ollaan. Rakkaus, lauma ja luonto.

      Ehkä ollaan ansaittu sukupuuttoa.

    • kriteerit_kovat

      Nykyaika on yksilökeskeinen ja materialistinen. Meille myydään utopiaa loputtomasta nuoruudesta. Halutaan säilyttää vapaus tehdä asioita ja jopa bilettää. Nauttia elämästä. Lapset on silloin taakka. Naisilla on myös hyvin korkeat kriteerit miehille, Tavallinen tallaaja on kaukana siitä unelmamiehestä. Mieluummin sitten yksin kuin taviksen kanssa. Nainen on muuttunut enemmän kuin mies. MIehelle on tärkeämpää suvun jatkuminen.

    • reppuriika

      En ole hankkinut jälkeläistä enkä siitä syytä itseäni. Suomen väestö on tähän saakka ollut suhteelisen sisäsiittoista ja onkin hyvä että uutta geeniperimää on alkanut virrata maahanmuuttajien ja ulkomaalaisten kanssa solmittujen avioliittojen kautta. Kyllä maapallolla väkeä on ja ei tässä mielessä kannata huolestua. Kyllä Suomen niemellä asukkaita piisaa.

      • Pian-on-afrikkaa-paljon

        Kyllä maahamme tunkeutuneet pitävät huolen, että heitä tulee tasaisena virtana ja pitävät suomen väestön kasvuvauhdissa. Lähi-itä hiljeni mutta Afrikka jonottaa jo niinkin lähellä kuin Italiassa.


      • Pian-on-afrikkaa-paljon kirjoitti:

        Kyllä maahamme tunkeutuneet pitävät huolen, että heitä tulee tasaisena virtana ja pitävät suomen väestön kasvuvauhdissa. Lähi-itä hiljeni mutta Afrikka jonottaa jo niinkin lähellä kuin Italiassa.

        Näinhän olen jo vuosia kirjoittanut.
        Joten...
        Hyvä kopio.

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        Näinhän olen jo vuosia kirjoittanut.
        Joten...
        Hyvä kopio.

        H.

        Jospa kirjoitat niin vaikeaselkoisesti että yksinkertaisemmat eivät ymmärrä. Lisäksi harva muistaa edes eilen kirjoiteltuja. Itse en ainakaan paina mieleeni, aina kaikki on uutta.


    • kuuskytluvulla

      Onhan ollut sekin aika kun hyljeksittiin köyhiä, kun oli paljon lapsia. Rikkailla ei lapsia montaa ollutkaan.

      • Eikö.niin

        Köyhillä ainoa huvi oli siittäminen siis ennesaikaan.


      • Huvivaihyöty

        Eikös ennen vanhaan tehty lapsia turvaamaan omaa vanhuutta?


    • puutosta

      60 palsta kuolee puuttoon !

    • Kipeekansa

      Eikö se ole melko hyvä juttu? Uutimissa tänään sanottiin että 1500-luvulla lisäännyttiin niiin paljon sukulaisten kesken että siitä seurauksena on 40 sairautta.

    • Huivipäät

      Ei enää pian nähdä Suomessa vaaleita elovena kaunottaria lainkaan, kun vain pelkkiä tummaihoisia huivipäitä .

      • Väriäelämään

        Elovenatyttö onkin aika aneemisen näköinen ihanan suklaan ruskeisiin versioihin verrattuna.


    • LisääVeronmaksajia

      Hyvä, etteivät siivellä eläjät lisäänny Suomessa. Hyvin toimeentulevien lisääntyminen on parempi juttu. Suomi kehittyy ja maailma paranee, eikä väkiluvun tarvitsekaan lisääntyä. Reippaita, yritteliäitä veronmaksajia tarvitaan.

      • New-age

        Voidaan vähentää siis kansanedustajia. Joka vaaleissa 20 edustajaa vähemmän. Sellainen 100 edustajaa riittäisi. Siivellä eläjiä, niitä rahaa nieleviä voisi vähentää näin.
        Ja mitään eläkettä heillekään ei maksettaisi ennen 63 vuotta.
        Olisi mielenkiintoista tietää, mikä summa muodostuu vuositasolla, jos kaikkien edustajien työsuhteen päätyttyä maksetut edut katkaistaisiin N Y T.
        Siinä olisi K I K Y ä. Suhtauduttaisiin edustajiin kuten normaaleihin ihmisiin.


      • Näinkinpäin
        New-age kirjoitti:

        Voidaan vähentää siis kansanedustajia. Joka vaaleissa 20 edustajaa vähemmän. Sellainen 100 edustajaa riittäisi. Siivellä eläjiä, niitä rahaa nieleviä voisi vähentää näin.
        Ja mitään eläkettä heillekään ei maksettaisi ennen 63 vuotta.
        Olisi mielenkiintoista tietää, mikä summa muodostuu vuositasolla, jos kaikkien edustajien työsuhteen päätyttyä maksetut edut katkaistaisiin N Y T.
        Siinä olisi K I K Y ä. Suhtauduttaisiin edustajiin kuten normaaleihin ihmisiin.

        Demokratia hupenee sitä mukaa mitä vähemmän edustajia.
        Käänteisesti sanoen niiden ihmisten määrä lisääntyy, jotka eivät saa haluamiaan edustajia eduskuntaan.
        New-age, saattaisi tulla ikävä protestimieli edustajien määrästä mikäli et 50 vuoteen saisi yhtään "omaa" edustajaa läpi.


      • New-age

        Pitääkin olla kaikin puolin moitteeton, kunniallinen Suomen kansalainen, jota äänestän. Siis ei se määrä vaan laatu takaa demokratian. Höpöhöpö protestimielestä. Ei suomalaiset protestoi, vaikka olisi aihettakin.
        Ai, että oma edustaja - no sittenhän pitäisi paisuttaa edustajistoa ja sehän toteutuu tulevaisuudessa byrokratiaa lisäämällä eli maakuntahallintomallilla.
        Mepit valvovat (kait) etujamme EU:ssa. Turhan suuri eduskunta edelleen. Ja maakuntahallinto mahdollistaa suhmuroinnin, valtiolta lypsyn. Sitä tullaan paisuttamaan kuin pullataikinaa. Samaan aikaan tulisi kuntia lakkauttaa roimasti.
        Mielestäni tähän mahdolliseen muutokseen ei ole kansalaisia ollenkaan valistettu.
        Jotenkin hölmölässä taas päätetään ja uunoeemeleinä katsellaan kuins täs näin kävi.
        Arvaan, että joillakin o n vahvat omat suunnitelmat, siis kepulla.
        Ja syntyvyydestä, mistä aloitus on, ajattelen, että mitä sitä nyt keskellä kesää kauhistellaan. On neuvoloiden kautta ollut tiedot jo aikoja sitten.
        Että uutinen tämäkin?


    • Viime vuosina syntyneet valkeiset Kanta-Suomalaiset ovat tajunneet että enää on yksi asia tehtävissä.
      Löytää heille eläkkeittensä maksajat.
      Kanta-Suomalaiset eivät tule siihen enää koskaan riittämään.
      Joten näytelkäämme vain maahan-muutto-vastaisuutta.
      Suomen-niemi säilyy, Suomi ei.
      Tuleville feikki-"Suomalaisille", sekä Biafralle jää vain Suomen-niemi-Finlandia.
      Virolaisille Maamme-Laulu.

      H.

    • Tämä maa ei pysty elättämään kun korkeintaan neljä miljoonaa ihmistä.
      Nyt ollaan elintason huipulla, tästä alkaa alamäki, tai on jo alkanut.
      Silloin laiskimmat ja mukavudenhaluisimmat muuttaa paremmille asuinsijoille.
      Tänne jää ydinporukka, joka tykkää kahdeksan kuukauden mittaisesta talvesta ja neljän kuukauden koleasta kesästä.
      Näin siinä on ennenkin käynyt.
      tulijoita tänne ei paljon ole, jos ei ole valmista ruokapöytää ja lämmintä sänkyä.
      Kyllä ne vielä sadan vuoden päästä juhlii Suomen 200-vuotis juhlia.

    • MoniKielinenJaRotuine

      Maahanmuuttajat pelastavat tilanteen myös aktiivisella lisääntymisellä. Rodut ja ihonvärit lisääntyvät myös suomalaisilla. Kaksikielisyys muuttunee myös vuosien myötä runsaammaksi.

    • Suomenkieltä täytyy hoitaa varmalla kädellä vanhaan tapaan, muuten vähenee älykkyys Suomessa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1731
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1462
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      110
      975
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      956
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      45
      812
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      718
    7. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      691
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      681
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      32
      666
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      623
    Aihe