Painon junnaaminen paikoillaan (kokemuksia)

Onkotäälläihmisiä

jotka ovat pudottaneet onnistuneesti vähän enemmän painoa ja kokeneet vastaanvanlaisen ilmiön; ensimmäiset 16 kg lähtivät aika helposti, mutta nyt painon putoaminen yksinkertaisesti pysähtyi ja on junnannut kuukauden samassa lukemassa. Painoa pitäisi saada vielä pois toiset 16 kg, mutta se ei yksinkertaisesti liiku mihinkään vaikka kalorivajetta on ja harrastan aktiivisesti liikuntaa. Onko tämä tilapäinen ilmiö? Mikä auttaa? Mikä sinua auttoi? Kiitos jo etukäteen!

13

1420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veijokertoileetaas

      Asiantuntijat: Kolesterooli- ja kaloriuskomukset yhteishautaan

      Onko kolesterolihypoteesi kuollut? Uusi raportti kyseenalaistaa kolesterolin ja sydänsairauksien yhteyden ja on kriittinen LDL-kolesterooliin tuijottamiseen ja statiineihin.

      Kaloreihin keskittyminen elämäntavanmuutoksen yhteydessä ei auta. On parempi keskittyä ruoan laatuun ja suositella välimerenruokavaliota, runsaasti rasvaa ja matala glykemiininen rasitus.

      Raportin ovat kirjoittaneet dr Malhotra, professori Lustig ja tutkiva lääkintäjournalisti Maryanne Demasi. Todella lukemisen arvoinen.



      “On täysin selvää että näin valittu elämäntavanmuutos johtaa todella vaikuttaviin tuloksiin verrattuna nykyiseen lääkitykseen ja ilman sivuvaikutuksia. Myös kustannukset ovat huomattavasti pienemmät.” – Dr Aseem Malhotra

    • säädä_uusiksi

      Tyypillinen stagnaatio-pysähtymisvaihe . Kroppasi on sopeutunut nykyiseen ruokavalioosi ja tapaasi liikkua. Sinun tulisi liikkua/voimailla nyt toisella tavalla ja vaihtaa jonkinverran ravintoainevalikoimaasi. Miten aamuruokailu. Se on laihdutuksen tärkein ruokahetki. Kalorimäärää ei pidä muuttaa pienemmäksi. Muuta liikuntaasi ja syömistäsi. Ne on ne jutut joihin voit valinnoillasi vaikuttaa. Älä katso vaakaan ollenkaan viikon aikana kun teet nämä muutokset. Sen sijaan kirjoita ylös uusimasi ruokavalio ja uusi erilainen liikuntatapasi. Ja toteuta myös muutos käytännössä. Kropan aineevaihdunta täytyy yllättää uudestansa liikkeelle. Liikunnassa ei se määrä vaan laatu ( intensiteetti) ratkaisee. Esimerkiksi kävely tasamaalla tasaiseen tahtiin tuttua vakiolenkkiä ei kuluta kaloreita juurikaan. Hakeudu rappuihin ja mäkiin.

    • kannustavasti

      Kyllä sinä vain olet itseltäsi salaa syönyt vähän liikaa. Ikään kuin petkuttaen itseäsi vähän isompia annoksia ja armomakupaloja silloin tällöin alkanut mennä joka päivä: Sinä olet repsahtanut. Pääset vielä vauhtiin, jos saat itseäsi niskasta kiinni. Muussa tapauksessa lihot ennallesi alle kolmessa kuukaudessa ja siitä muutama kilo vielä lisää. Näin se menee dieetillä. Pitäisi tehdä pysyviä muutoksia.

    • kyllälähteevain

      Berliininmunkki joka aterian jälkeen ja myös välipalana kaakaon kanssa!

    • 9786

      Syö välillä enemmän. Eri päivinä eri kalorimäärät, esim. 5/2 dieetti voisi sopia muutamaksi viikoksi/kuukaudeksi.

    • äläkasvaläskipalloksi

      Niin siinä käy kun dieetti pettää eli ihminen repsahtaa. Silloin paino lähtee nousuun eikä sille sitten sillä kertaa voi mitään. Ihanat ateriat vievät pienen ihmisen mennessään ja makeat leivokset tuottavat mielihyvää muuten niin viheliääseen ja kyllästyttävään elämään. Toivottavasti et ylensyömisen lisäksi ryyppää kovin paljon, koska se sekoittaisi jo valmiiksi pelkältä taistelulta tuntuvan elämäsi lopullisesti. Hylkää dieetit ja yritä tehdä lopullinen muutos elämääsi. Se vaatisi tyyneyttä ja vähän itsehillintääkin.

      • ihanneuvoksivaan

        Joo, ei kannata heti aamusta ryypätä. Illalla vasta.


    • nylkky_65kg

      Minulla on paino junnannut kohta 10 vuotta.

    • 1141

      Itse en ole saanut painoa tipahtamaan ennen kuin nyt olen sairaalloisesti ylipainoinen.
      Ohje: 2l-2,5L vettä päivässä. jumppa jalat/vatsa/ vyötärö/peppu, kädet punteilla heiluri suksiliike ylös-alas- taakse liike jatkumona 1kg puntit. Ensin kaikkia lihasryhmiä sen verran kuin jaksat lisäät toistoja, jatkossa kun kunto kohenee ja kävelylenkkejä joskus. Nyt teen lähes joka päivä jumppaliikkeitä, muutama päivä väliä. Osta kokonainen meloni on makea ja voi huoletta napostella, mansikat hyviä, kasvissoseet kaupan pakasteesta/kasvispihvit, pienemmät ateriat, juomana reilusti vettä/ vähän rasvatonta maitoa. Sokeri kahvista pois, hieman vähemmän perunaa ja leipää, maidon vähentäminen. 2 kk 7 kg tippunut harvinaislaatuista minulla, että paino on yleensä tippunut. Aikoinaan Xenecanilla/liikunnalla tippu sama 7kg 3 kk:ssa nyt ilman laihdutuslääkkeitä lyhyemmässä ajassa, joskus syön normi ruokaakin . Hyvä on mytös tehdä iltasella vaikka tonnikalasalaatteja.

    • jeppekeppe
    • marikoja

      syö välillä pizza niin elimistö lähtee uudestaan käyntiin ja paino lähtee taas laskemaan

    • vplaitteliasiaavaan

      Hyviä neuvoja laihduttajalle ketjussa?
      Tuskin. Pelkkiä luulojen sekoittamia "omia kokemuksia".


      Oletko sinä yksi lukijoista joka et vielä ole uskaltanut kysyä minulta neuvoja ravinnosta? On samantekevää oletko kiinnostunut terveellisestä ravinnosta terveelle ihmiselle vai haluisitko laihduttaa ylipainosi pysyvästi pois tai ehkä sinulla on diabetes.

      Olen 8 vuoden ajan seurannut kirjoituksia ravinnosta, niin tieteellisiä raportteja korkealuokkaisista puolueettomista tutkimuksista sekä vatsa kippurassa nauraen katsellut TV:n mainoksia jotka lupaat kuun taivaalta jos kevennät lompakkoasi todella tarmokkaasti. Olen myös diabeetikkona (D2) ja aikaisemmin lujasti ylipainoisena joutunut näkemään sen surkeuden mitä saa lukea esim. Suomen Diabeetesliiton sivuilta ravinnosta. Liitto on yhä edelleen vahvasti sitä mieltä että sokeritaudin hoidon ehdoton edellytys on suuri määrä hiilihydraattia/sokeria.

      Painonpudotuksen kohdalla hämmästytin kaikki, niin tuttavat, työtoverit kuin diabeteshoitajani ja lääkärinkin. Lääkkeet oli jo määrätty ja apteekista haettu mutta vuosi myöhemmin vein ne apteekkiin takaisin. Olin käyttänyt Metformin-pillereista 1,5 kpl. Sen jälkeen en ole lääkkeitä diabeetekseeni hakenut eikä lääkäri määrännyt.
      Painoni putosi yli 30kg 7 kuukaudessa normaalitasolle ja siinä on pysynyt. En ole koskaan paastonnut enkä rajoittanut syömistäni muuten kuin syömällä silloin kun on nälkä ja lopettamalla syömisen kun tunnen itseni kylläiseksi. Yhteenvetona siitä mitä näiden 8 vuoden aikana olen syönyt riittää kai se että parempaa ruokaa en osaa toivoakkaan.

      On jokaisen oma asia mitä tekee blogini tiedoilla.

      Suurin osa kirjoituksistani on käännöksiä tieteellisistä tutkimusraporteista ja lääkäreiden kirjoituksista (luvalla). Jos joku haluaa kutsua niitä "uskonnolliseksi hurmioksi" niin voisi ehkä kertoa myös minulle mihin kirkkoon tai lahkoon kuuluu.

      Kuten sanottua, kukaan ei pakota ketää lukemaan kirjoituksiani ja jokainen päättää omasta ravinnostaan itse. Minä jatkan mielelläni LCHF ruokavaliolla joka on aina kohdallani osoittautunut toimivaksi ja pitänyt minut poissa apteekista sekä normaalipainoisena kaikkien terveysarvojen ollessa säännöllisten lääkärintarkastuksien mukaan OK.

      Emailini "asiakkaat" tietävät että mitään kustannuksia ei ole eikä tule. MInulla ei ole minkäänlaisia tuloja blogistani.

    • eienääjunnaapaino

      Berliininmunkki kaakaon kanssa herättelee aineenvaihdunnan kierroksille. Kannattaa nauttia useampi kerta vuorokaudessa. Johan lakkaa paino junnaamasta!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      392
      1545
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1230
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1155
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      826
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      814
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      170
      709
    Aihe