Olen alentamassa kolesterolia soijalesitiinillä. Onko soijalesitiini niin terveellistä mitä annetaan ymmärtää
Soijalesitiini
24
3058
Vastaukset
- hpv26
Ei. Rypsiöljy lienee tehokkaampi kolesterolin laskija.
- kappas-vaan
Miksi kolesterolia pitää alentaa.
Päivastoin HDL:ää pitisi nostaa, johon ei rypsit auta- hpv26
Rypsi laskee LDL-kolesterolia ja nostaa HDL-kolesterolia. Kannattaa goolata Laatikaisen artikkeli 'Eri rasvojen vaikutus kolesteroliin, rypsiöljy vahvoilla'.
Rypsiöljyllä on tuon mukaan paras vaikutus kokonaiskolesteroli- HDL- suhteeseen eli HDL nousee ja kokonaiskolesteroli laskee. Voi oli sitten rasvoista tuossa suhteessa huonoin.
- äläuskokaikkea
Loppujen lopuksi kolestrolia ihmisen keho tarvitsee. Se on lääketehtaiden bisnes ja hyvä sellainen, statiinilääkkeet ym. Onhan tuosta lääkäritkin kommentoineet.
- hpv26
Ihminen tarvitsee kolesterolia mutta länsimaisilla ihmisillä on sitä liikaa. Metsästäjä-keräilijöillä ja muilla kädellisillä kokonaiskolesteroli pyörii siinä 3 mmol/l tasossa kun se on esimerkiksi suomalaisilla 5.2 mmol/l.
Harva lääkäri saati sydäntautitutkija kyseenalaistaa kolesterolin merkityksen sydäntaudeissa. Statiinit eivät enää patenttien umpeuduttua ole mitenkään merkittävä tulonlähde lääketeollisuudelle. Kolesteroliarvoja kannattaa toki hoitaa mieluummin elämäntapamuutoksilla (lisää liikuntaa, kuitua ja pehmeää rasvaa) eikä ensisijaisesti lääkkeillä. - passaako
hpv26 kirjoitti:
Ihminen tarvitsee kolesterolia mutta länsimaisilla ihmisillä on sitä liikaa. Metsästäjä-keräilijöillä ja muilla kädellisillä kokonaiskolesteroli pyörii siinä 3 mmol/l tasossa kun se on esimerkiksi suomalaisilla 5.2 mmol/l.
Harva lääkäri saati sydäntautitutkija kyseenalaistaa kolesterolin merkityksen sydäntaudeissa. Statiinit eivät enää patenttien umpeuduttua ole mitenkään merkittävä tulonlähde lääketeollisuudelle. Kolesteroliarvoja kannattaa toki hoitaa mieluummin elämäntapamuutoksilla (lisää liikuntaa, kuitua ja pehmeää rasvaa) eikä ensisijaisesti lääkkeillä.Mitä nää tilastot kertovat vai onko teillä sopivampia?
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/kovatrasvat-ja-kolesteroli-ystavamme.html - hpv26
passaako kirjoitti:
Mitä nää tilastot kertovat vai onko teillä sopivampia?
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/kovatrasvat-ja-kolesteroli-ystavamme.htmlKyllähän sitä saa aikaiseksi mielenkiintoisia käppyröitä kun tekee itse tilastonsa. Georgiassa käytetään tyydyttynyttä rasvaa noin 13E% eikä 5.2E% kuten Kendrics väittää, esimerkiksi. Lisäksi tyydyttynyt rasva ei ole suoraan merkittävä sydäntautien syy vaan huonot kolesteroliarvot. Kun on seurattu homogeenisessa populaatiossa kolesterolin ja sydäntautien yhteyttä niin korkea LDL-kolesteroli ja matala HDL-kolesteroli liittyy korkeampaan sydäntautiriskiin. Esimerkiksi Suomessa kokonaiskolesterolin noustessa 1 mmol/l niin sydäntautikuolleisuus nousee 46%.
Tilastoja on tietysti helppo ymmärtää mutta niitä ei oikein voi käyttää tutkimuksissa koska ne eivät erottele yksilöitä.
Itse kyllä ihmettelen ihmisiä jotka uskovat Kendricsiä, sepustukset ovat kyllä varsin sekavia. Jokainen voi toki valita mihin uskoo mutta itse uskon mieluummin asiantuntijoita kuin tämän maailman kendricksejä. - eikusitävaan
hpv26 kirjoitti:
Kyllähän sitä saa aikaiseksi mielenkiintoisia käppyröitä kun tekee itse tilastonsa. Georgiassa käytetään tyydyttynyttä rasvaa noin 13E% eikä 5.2E% kuten Kendrics väittää, esimerkiksi. Lisäksi tyydyttynyt rasva ei ole suoraan merkittävä sydäntautien syy vaan huonot kolesteroliarvot. Kun on seurattu homogeenisessa populaatiossa kolesterolin ja sydäntautien yhteyttä niin korkea LDL-kolesteroli ja matala HDL-kolesteroli liittyy korkeampaan sydäntautiriskiin. Esimerkiksi Suomessa kokonaiskolesterolin noustessa 1 mmol/l niin sydäntautikuolleisuus nousee 46%.
Tilastoja on tietysti helppo ymmärtää mutta niitä ei oikein voi käyttää tutkimuksissa koska ne eivät erottele yksilöitä.
Itse kyllä ihmettelen ihmisiä jotka uskovat Kendricsiä, sepustukset ovat kyllä varsin sekavia. Jokainen voi toki valita mihin uskoo mutta itse uskon mieluummin asiantuntijoita kuin tämän maailman kendricksejä.Jep! Olette rasva ja kolesteroli oppinne kanssa tyyliin Game over. Ettehän te solvaisi Kendricsiä muuten.
Kuten tunnettua Huupposen porukka on käyttänyt pari milijoonaa ecua statiini tutkimuksiin joista ei oo mitää valamista tullut. Samoin on tukkulaisten lapsoten ruokinta kokeilu.. parikymmentä vuotta on reilusti kulunut ja mitään hyvää tiedoitettavaa ole siitäkään.
Niin toi lesitiini on hyvä esimerkki ruokateollisuudesta. Jätteestä tehhään terveysruokaa. Monta kertaa muokattua. - hpv26
eikusitävaan kirjoitti:
Jep! Olette rasva ja kolesteroli oppinne kanssa tyyliin Game over. Ettehän te solvaisi Kendricsiä muuten.
Kuten tunnettua Huupposen porukka on käyttänyt pari milijoonaa ecua statiini tutkimuksiin joista ei oo mitää valamista tullut. Samoin on tukkulaisten lapsoten ruokinta kokeilu.. parikymmentä vuotta on reilusti kulunut ja mitään hyvää tiedoitettavaa ole siitäkään.
Niin toi lesitiini on hyvä esimerkki ruokateollisuudesta. Jätteestä tehhään terveysruokaa. Monta kertaa muokattua.Onko sekin Kendricksin solvaamista kun biokemisti selvittää kuinka tyydyttyneestä rasvasta tehdään kolesterolia? Kendrickshän väittää että kolesterolia ei tehdä siitä.
Kolesterolitutkimuksia on tehty paljon. Asiantuntijoiden mukaan korkea LDL-kolesteroli on merkittävin sydänkohtauksien riskitekijä.
Lesitiinillä nyt ei ole erityisiä terveysvaikutuksia, hyvä emulgaattori kuitenkin. Itsekin käytän sitä joskus tuohon eli 1 rkl sitä desiin öljyä ja muut salaatinkastikkeen aineet päälle. - eikusitävaan
hpv26 kirjoitti:
Onko sekin Kendricksin solvaamista kun biokemisti selvittää kuinka tyydyttyneestä rasvasta tehdään kolesterolia? Kendrickshän väittää että kolesterolia ei tehdä siitä.
Kolesterolitutkimuksia on tehty paljon. Asiantuntijoiden mukaan korkea LDL-kolesteroli on merkittävin sydänkohtauksien riskitekijä.
Lesitiinillä nyt ei ole erityisiä terveysvaikutuksia, hyvä emulgaattori kuitenkin. Itsekin käytän sitä joskus tuohon eli 1 rkl sitä desiin öljyä ja muut salaatinkastikkeen aineet päälle."Keys valmistui Kalifornian yliopistosta Berkeleystä. Hän suoritti biologian tohtorintutkinnon Scripps Institutessa La Jollassa ja fysiologian tohtorintutkinnon Cambridgessa"
Tää sankari se kehitteli opit joka on monen terveyden vienyt.
Mitenkä se tyydyttyneestä rasvasta paha kolesteroli syntyy? Tää on ennen lukematon juttu. Eli tarinaa kehiin. - hpv26
eikusitävaan kirjoitti:
"Keys valmistui Kalifornian yliopistosta Berkeleystä. Hän suoritti biologian tohtorintutkinnon Scripps Institutessa La Jollassa ja fysiologian tohtorintutkinnon Cambridgessa"
Tää sankari se kehitteli opit joka on monen terveyden vienyt.
Mitenkä se tyydyttyneestä rasvasta paha kolesteroli syntyy? Tää on ennen lukematon juttu. Eli tarinaa kehiin.Itäsuomalaisten miesten ikävakioitu sydäntautikuolleisuus oli vuonna 1970 noin 800 per 100 000. Keysin opeilla tuo on painettu lukuun 200 per 100 000 eli neljäsosaan. Siitä huolimatta että Keys oli väärässä kun oletti tyydyttyneen rasvan olevan syypää, syypäähän on pitkälti LDL-kolesteroli ja sitä taas nostaa monityydyttymättömän ja tyydyttymättömän rasvan vähyys.
Tyydyttyneestä rasvasta tehdään asetyylikoentsyymi A:ta ja ja siitä monen välivaiheen kautta kolesterolia. Kannattaa googlata cholesterol synthesis jos on tuosta kiinnostunut. Kendrics taas väittää että kolesterolia ei voida tehdä rasvasta. Muutenkin jutut on osoitettu täysin paikkaansa pitämättömiksi. - roistovaityperys
hpv26 kirjoitti:
Itäsuomalaisten miesten ikävakioitu sydäntautikuolleisuus oli vuonna 1970 noin 800 per 100 000. Keysin opeilla tuo on painettu lukuun 200 per 100 000 eli neljäsosaan. Siitä huolimatta että Keys oli väärässä kun oletti tyydyttyneen rasvan olevan syypää, syypäähän on pitkälti LDL-kolesteroli ja sitä taas nostaa monityydyttymättömän ja tyydyttymättömän rasvan vähyys.
Tyydyttyneestä rasvasta tehdään asetyylikoentsyymi A:ta ja ja siitä monen välivaiheen kautta kolesterolia. Kannattaa googlata cholesterol synthesis jos on tuosta kiinnostunut. Kendrics taas väittää että kolesterolia ei voida tehdä rasvasta. Muutenkin jutut on osoitettu täysin paikkaansa pitämättömiksi."Ancel Keysin sodan aikana tekemät ravintotutkimukset antoivat suunnan uusille päätöksille ravitsemuspolitiikassa. Hän oli vieraillut 1951 Oxfordissa Englannissa, jossa hänen teorialleen rasvasta ja kolesterolista sydänsairauden aiheuttajina naurettiin. Tämä jäi kenties kalvamaan hänen mieltänsä kun vuonna 1953 hän aloitti Minnesotan yliopistossa tutkimuksen, jolla hän päätti näyttää toteen runsaan tyydyttyneen rasvan käytön haitallisuuden sydämelle. Se tulikin vuosikausiksi linkittämään rasvan, korkean kolesterolin ja sydänsairaudet toisiinsa. Ja Keysta tuli koko kansan "Herra Kolesteroli".
Keys siis tutki 22 eri maan ravinto-, terveys- ja kuolleisuustilastoja, kiinnittäen erityistä huomiota rasvan kulutukseen ja sydänsairauksiin. Näiden pohjalta hän laati sitten Seitsemän maan tutkimuksensa. Pois jäi muun muassa Meksiko, jonka yhdistelmä runsas rasvansyönti alhainen kuolleisuus oli ongelmallinen Keysin teorialle. Suomi oli yksi seitsemästä hyväksytystä maasta (muut kuusi: Jugoslavia, Kreikka, Italia, Alankomaat, Yhdysvallat ja Japani) ja Keys kävikin Suomessa tämän johdosta - vuonna 1956 kummastelemassa muun muassa miten ihmiset laittoivat voita juuston päälle. Ns. Pohjois-Karjala-projekti oli myöhemmin osana tätä suurta WHO:n ohjelmaa. Myöhemmin tämä kauaskantoisia vaikutuksia aiheuttanut puutteellinen tutkimus on osoitettu olevan tehty ennakkoasenteella "rasva on roisto", mutta nuo vaikutukset silti jatkuvat. 15 maan poisjäänti virallisesta tulosanalyysista tuli ilmi vasta myöhemmin, mutta kun tutkimustulokset sopivat vallitseviin tarpeisiin, ne hyväksyttiin. Christer Sundqvist samoin kuin Varpu Tavi ovat kirjoittaneet tästä tarkkaa tekstiä - käykää lukemassa."
http://vhh-123.blogspot.com/search/label/ancel keys - hpv26
roistovaityperys kirjoitti:
"Ancel Keysin sodan aikana tekemät ravintotutkimukset antoivat suunnan uusille päätöksille ravitsemuspolitiikassa. Hän oli vieraillut 1951 Oxfordissa Englannissa, jossa hänen teorialleen rasvasta ja kolesterolista sydänsairauden aiheuttajina naurettiin. Tämä jäi kenties kalvamaan hänen mieltänsä kun vuonna 1953 hän aloitti Minnesotan yliopistossa tutkimuksen, jolla hän päätti näyttää toteen runsaan tyydyttyneen rasvan käytön haitallisuuden sydämelle. Se tulikin vuosikausiksi linkittämään rasvan, korkean kolesterolin ja sydänsairaudet toisiinsa. Ja Keysta tuli koko kansan "Herra Kolesteroli".
Keys siis tutki 22 eri maan ravinto-, terveys- ja kuolleisuustilastoja, kiinnittäen erityistä huomiota rasvan kulutukseen ja sydänsairauksiin. Näiden pohjalta hän laati sitten Seitsemän maan tutkimuksensa. Pois jäi muun muassa Meksiko, jonka yhdistelmä runsas rasvansyönti alhainen kuolleisuus oli ongelmallinen Keysin teorialle. Suomi oli yksi seitsemästä hyväksytystä maasta (muut kuusi: Jugoslavia, Kreikka, Italia, Alankomaat, Yhdysvallat ja Japani) ja Keys kävikin Suomessa tämän johdosta - vuonna 1956 kummastelemassa muun muassa miten ihmiset laittoivat voita juuston päälle. Ns. Pohjois-Karjala-projekti oli myöhemmin osana tätä suurta WHO:n ohjelmaa. Myöhemmin tämä kauaskantoisia vaikutuksia aiheuttanut puutteellinen tutkimus on osoitettu olevan tehty ennakkoasenteella "rasva on roisto", mutta nuo vaikutukset silti jatkuvat. 15 maan poisjäänti virallisesta tulosanalyysista tuli ilmi vasta myöhemmin, mutta kun tutkimustulokset sopivat vallitseviin tarpeisiin, ne hyväksyttiin. Christer Sundqvist samoin kuin Varpu Tavi ovat kirjoittaneet tästä tarkkaa tekstiä - käykää lukemassa."
http://vhh-123.blogspot.com/search/label/ancel keysKeysin opeilla suomalaisten elinikä lisääntyi yli 20 vuodella. Syynä pitkälti voin korvaantuminen kasviöljyillä.
Keysin jälkeen on tehty paljon rasvatutkimuksia ja kasviöljyjen terveyshyödyt ovat kiistattomia. Myös runsaan tyydyttyneen rasvan syönnin haitoista löytyy näyttöä.
Meksikossa ei syöty erityisen paljoa rasvaa 1950-luvulla. - hööpöstimenee
hpv26 kirjoitti:
Keysin opeilla suomalaisten elinikä lisääntyi yli 20 vuodella. Syynä pitkälti voin korvaantuminen kasviöljyillä.
Keysin jälkeen on tehty paljon rasvatutkimuksia ja kasviöljyjen terveyshyödyt ovat kiistattomia. Myös runsaan tyydyttyneen rasvan syönnin haitoista löytyy näyttöä.
Meksikossa ei syöty erityisen paljoa rasvaa 1950-luvulla.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5040825/figure/F0001/
Tuossa on Euroopan kansojen kolesterolit silleen varmaan keskimäärin joten hankippa se kuolleisuustilastot sydäreihin. Ai niin Helsingin johtajatutkimuksessa kävi hiukan hööpösti ku hoidettujen ryhmä joka käytti kasvirasvoja niin kuolleisuus oli vertailuryhmää suurempi. Miten se Sydney jupakka? - hpv26
hööpöstimenee kirjoitti:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5040825/figure/F0001/
Tuossa on Euroopan kansojen kolesterolit silleen varmaan keskimäärin joten hankippa se kuolleisuustilastot sydäreihin. Ai niin Helsingin johtajatutkimuksessa kävi hiukan hööpösti ku hoidettujen ryhmä joka käytti kasvirasvoja niin kuolleisuus oli vertailuryhmää suurempi. Miten se Sydney jupakka?Tuossahan on ihan suora vastaavuus eläinrasvan ja kolesterolin suhteen. Ei siis kannata syödä paljon eläinrasvaa jos haluaa pitää kolesteroliarvot hyvinä.
Eri kansojen kolesterolitasojen ja sydäntautikuolemien vertaaminen ei kannata koska noissa tilastoissa ei ole yksilöitä ja ihmisten geenitkin ovat erilaisia. Kun verrataan yksilötasolla kolesterolia ja sydäntautikuolemia niin huonommat kolesteroliarvot lisäävät sydäntautikuolemia, Suomessa 1 mmol/l lisää kokonaiskolesterolia lisää sydäntautiriskiä 46%. Lisäksi huonot hiilihydraatit huonontavat myöskin kolesteroliarvoja, tupakointi on merkittävä sydäntautien syy kuten runsas alkoholin käyttökin.
Tsekkien paperi ei ole saavuttanut kovinkaan suurta huomiota maailmalla, vain yksi viittaus. Sekin liittyy tilastojen laskentaan eikä niinkään terveyteen. Sen sijaan huippututkijoiden artikkeliin 'The role of reducing intakes of saturated fat in the prevention of cardiovascular disease: where does the evidence stand in 2010?' on viitattu 54 kertaa. Siinä sitten suositellaan eläinrasvan vaihtamista kasviöljyihin. - netilastot
hpv26 kirjoitti:
Tuossahan on ihan suora vastaavuus eläinrasvan ja kolesterolin suhteen. Ei siis kannata syödä paljon eläinrasvaa jos haluaa pitää kolesteroliarvot hyvinä.
Eri kansojen kolesterolitasojen ja sydäntautikuolemien vertaaminen ei kannata koska noissa tilastoissa ei ole yksilöitä ja ihmisten geenitkin ovat erilaisia. Kun verrataan yksilötasolla kolesterolia ja sydäntautikuolemia niin huonommat kolesteroliarvot lisäävät sydäntautikuolemia, Suomessa 1 mmol/l lisää kokonaiskolesterolia lisää sydäntautiriskiä 46%. Lisäksi huonot hiilihydraatit huonontavat myöskin kolesteroliarvoja, tupakointi on merkittävä sydäntautien syy kuten runsas alkoholin käyttökin.
Tsekkien paperi ei ole saavuttanut kovinkaan suurta huomiota maailmalla, vain yksi viittaus. Sekin liittyy tilastojen laskentaan eikä niinkään terveyteen. Sen sijaan huippututkijoiden artikkeliin 'The role of reducing intakes of saturated fat in the prevention of cardiovascular disease: where does the evidence stand in 2010?' on viitattu 54 kertaa. Siinä sitten suositellaan eläinrasvan vaihtamista kasviöljyihin.Elä ny oio mutkia!! Sulta puuttuu se maittain sydärikuolleisuustilastot!
- hpv26
netilastot kirjoitti:
Elä ny oio mutkia!! Sulta puuttuu se maittain sydärikuolleisuustilastot!
Ei noilla ekologisilla tutkimuksilla oikein mitään tee. Miksiköhän tsekit eivät ottaneet mukaan maita Aasiasta? Japanissa ei kovaa rasvaa syödä ja sydäntautikuolleisuus hyvin pientä. Tsekkien tutkimus kuvastaa lähinnä elintason merkitystä sydäntautien kannalta.
- netilastot
hpv26 kirjoitti:
Ei noilla ekologisilla tutkimuksilla oikein mitään tee. Miksiköhän tsekit eivät ottaneet mukaan maita Aasiasta? Japanissa ei kovaa rasvaa syödä ja sydäntautikuolleisuus hyvin pientä. Tsekkien tutkimus kuvastaa lähinnä elintason merkitystä sydäntautien kannalta.
Älä sie ala suuruuden hulluuteen ala eikös tuossa ole populaatiota riittävästi. Kun et löytänyt tahi et halunut vai onko kyseessä notta et osaa hakeakkaan? Tuossa on akkojen sydäri kuolleisuus ja lieneekö myös kolesterolit sellainen keskiarvo.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5040825/figure/F0004/
Kuinka nytten saahan kolesterolista syyllinen? - hpv26
netilastot kirjoitti:
Älä sie ala suuruuden hulluuteen ala eikös tuossa ole populaatiota riittävästi. Kun et löytänyt tahi et halunut vai onko kyseessä notta et osaa hakeakkaan? Tuossa on akkojen sydäri kuolleisuus ja lieneekö myös kolesterolit sellainen keskiarvo.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5040825/figure/F0004/
Kuinka nytten saahan kolesterolista syyllinen?Yksilötiedot puuttuvat edelleen ja kun katsoo käyrää niin mitä rikkaampi maa niin sen vähemmän sydäntautikuolemia.
Homogeenisessä populaatiossa korkea LDL-kolesteroli ennustaa lisääntynyttä sydäntautikuolleisuutta.
Jokos on kaivettu esiin hukkumiskuolemien ja jäätelönsyönnin tilastot? - eikusitävaan
hpv26 kirjoitti:
Yksilötiedot puuttuvat edelleen ja kun katsoo käyrää niin mitä rikkaampi maa niin sen vähemmän sydäntautikuolemia.
Homogeenisessä populaatiossa korkea LDL-kolesteroli ennustaa lisääntynyttä sydäntautikuolleisuutta.
Jokos on kaivettu esiin hukkumiskuolemien ja jäätelönsyönnin tilastot?"Homogeenisessä populaatiossa korkea LDL-kolesteroli ennustaa lisääntynyttä sydäntautikuolleisuutta."
Juu juu Jussi kulta. "Pitkäkestoisiin seurantatutkimuksiin perustuvat
meta-analyysit ovat sekoittaneet pakan.
Tyydyttyneen rasvan saannin ja sepelvaltimotaudin
ilmaantuvuuden välillä ei parhaalla
tahdollakaan näytä löytyvän yhteyttä. Sen
sijaan runsas monityydyttymättömän rasvan
saanti näyttää johdonmukaisesti suojaavan
sepelvaltimotaudilta. Mutta miten ihmeessä
on mahdollista, että tyydyttynyt rasva ei lisää
sepelvaltimotautia, vaikka se kiistatta lisää sepelvaltimotautia
aiheuttavan LDL-kolesterolin
pitoisuutta?"
"Yksilötiedot puuttuvat edelleen ja kun katsoo käyrää niin mitä rikkaampi maa niin sen vähemmän sydäntautikuolemia."
Mitä vauraampi elintaso... joten Suomi toipui sodan rasituksista niin sydänkuolleisuus alkoi laskemaan Ei P-K hoopotus eli sulla yrittää vastaus pyöriä korvien välissä vaan ei puhkea kukkaan.
Olisko tuossa sinulle miettimisen aihetta?
"KOTIMAA 9.5.2003 12:29 ARKISTOSTT
MAINOS
Suurentunut veren insuliinipitoisuus ennustaa sydän- ja verisuonitautikohtauksen vaaraa sekä kuolleisuutta myös pitkällä aikavälillä.
Tämä käy ilmi Kuopion yliopiston tuoreesta väitöskirjasta, joka perustuu Helsingin Poliisitutkimuksen 22-vuotisseurantaan. Helsingin Poliisitutkimus oli ensimmäisiä väestötutkimuksia, jossa osoitettiin suurentuneen veren insuliinipitoisuuden ennustavan sepelvaltimotaudin vaaraa. Tutkimuksen viisivuotisseurannan havainnot julkistettiin 1979.
Sen jälkeen on osoitettu, että suurentuneeseen insuliinipitoisuuteen ja sen taustalla olevaan kudosten heikentyneeseen insuliiniherkkyyteen liittyy muiden sydän- ja verisuonitautien vaaratekijöiden kasauma, ns. metabolinen oireyhtymä. Näitä vaaratekijöitä ovat lihavuus, erityisesti vyötärölihavuus, korkea verenpaine, veren rasvapitoisuuksien poikkeavuudet ja veren suurentunut glukoosipitoisuus.
- Suurentunut insuliinipitoisuus ennusti vakavan sepelvaltimotautikohtauksen vaaraa koko seuranta-ajan, kertoo 22-vuotisseurannan tekijä, lääketieteen lisensiaatti Marja Pyörälä."
Eli siinä vastaus sokeritautisten suuriin sydärikuolleisuuteen. - eimuuta
hpv26 kirjoitti:
Yksilötiedot puuttuvat edelleen ja kun katsoo käyrää niin mitä rikkaampi maa niin sen vähemmän sydäntautikuolemia.
Homogeenisessä populaatiossa korkea LDL-kolesteroli ennustaa lisääntynyttä sydäntautikuolleisuutta.
Jokos on kaivettu esiin hukkumiskuolemien ja jäätelönsyönnin tilastot?>Yksilötiedot puuttuvat edelleen <
Mun yksilötiedot on notta kolet ne kokonaiset oli 4,6 ku sairaalan lanssila veivät.
- hlöm
Ihan väärinpäin ajateltu. Pitää vähentää eläinperäisiä (liha, kermat) rasvoja ruokavaliosta, niin kolesteroli laskee.
Lisäämällä jotain kolesteroli ei laske, ellei vaihda kaikki rasvat kasvirasvoihin.
Vain eläinrasvat nostavat kolesterolia plus munankeltuainen.- hpv26
Myös huonot hiilihydraatit huonontavat kolesteroliarvoja. Sen sijaan ravinnon kolesterolilla ei ole juurikaan merkitystä veren kolesteroliarvoille ainakaan normaaleilla käyttömäärillä.
- minimi-tietoa
Ravinnon vaikutus kolesterolin määrään on minimaalinen, joten jos kolesteroli on ylhäällä, niin vika on jossain muualla kuin ruoassa. Lääkkeillä voidaan laskea kolesterolia, mutta sekään ei poista varsinaista syytä. Lääkkeet tekevät vain mielen hyväksi, kun on saatu numerot alas. siinä kaikki.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .974737Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631403173Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen503135Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi4062229Purra hermostui A-studiossa
Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.2351378Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."
Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito111223- 761207
- 691132
Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde301104Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1181020