yleisesti kelloista

kellonkanssa

Usein kellon merkki määrää kellon hinnan. Jos kello on maineikkaan tekijän tekemä kello, sen hintaan on lisätty jopa 1/3 tai jopa puolet lisää kellon hinnasta. Jos ostaa 590 maksavan kaappikellon, niin sellaisen tekijän valmistamana, joka ei ole kuuluisa eikä suosittu merkki, kello saattaa lähteä 250,00 - 300,00 hintaan. Minä ostin tukkuliikkeestä kaappikellon ja vaikka kello ei ole kuuluisan valmistajan tekemä, olen siihen ja sen ominaisuuksiin hyvin tyytyväinen.
Nykyisin kellon ääni ratkaisee, meneekö kello kaupaksi. Minä tahdoin tikittävän ja käsin vedettävän kaappikellon ja ostin myös patterikellon. Näistä tyytyväinen olen molempiin, mutta aina päällä pitäisin käsin vedettävää kelloa. Toinen eli patterikello on kovaääninen ja sen soidessa en saa unta. Käsin vedettävän kellon soidessa saan unen päästä kiinni. Jos kellossa on, kuten minulla pöytäkellossa 30 eri sävelmää, voi olla vain tyytyväinen, sillä niitä on mukava kuunnella päivällä. Jos kellon ääni ratkaisee ostopäätöksen, suosittelen käsin vedettävää kelloa ja patterikelloista sellaisia, joissa on automaattinen yösoiton poisto tai kellossa on äänen voimakkuuden säätö. Lisäksi kellon arvon ratkaisee kaappiosa, mistä puusta kello on tehty ja millainen koneisto ja soittomahdollisuus kellossa on. Messinkinen on eri arvoinen, kuin raudasta tehty soittokoneisto ja kaikkein halvin on muovinen koneisto. Maineikkaan valmistajan kello on usein kallisarvoisemmaksi arvostettu, kuin tavallisen tekijän kello. Nimikin ratkaisee kelloa valitessa ja kertoo jotain kellon laadusta ja arvosta.
Minun kaappikelloistani muutama on hyvin arvostettuja ja merkkikelloja ja muutama tavallisia, mutta sitäkin uskollisempia ja hyvin k äyviä kelloja.

39

2303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keksitköUudenKivan

      Mene Prolopoika metsään kaappikelloinesi.

    • vedänkelloniaikaan

      Tämä poropeukalo keksi ostaa ystävän kellosta, joka vanhalla pojalla kertoo ajan ja toivottaa hyvää huomenta ja sanoo hyvää yötä. Jos käyn ulkona ja matkoilla, kello toivottaa minut tervetulleeksi taas kotiin. Tuntuu kuin ystävä puhuisi sen tikitystä kuunnellessa ja kellon soidessa se kertoo joka kerta hyvän uutisen, joka valaisee päivääni. Näin yksinäisenä kello tuntuu ystävältä, joka minulla on kotonani. Siksi vedän sen käyntiin ja puhdistan, että se olisi kaunis kuin kuva. Sen ääni on miellyttävän hiljainen, mutta niin kaikuva, että naapurin täti hermostui. Kun hänelle ehdotettiin oman kellon ostamista, hän osti itselleen mieluisan kellon ja sen jälkeen en ole kuullut valitusta, mutta hänenkin kelloaan kuuntelee tarkkakorvaiset ihmiset. Siksi suosittelen, että jos joskus meinaatte ostaa kellon, ostakaa vedettävä kello. Sen ääni ei ole liian kova, vaan miellyttävä kuunnella kuin patterikellon kova ääni.

    • tarinako

      Täällä vaan pieni naisihminen teille kelloista kertoilee. Kyllähän niistä juttua riittää, jos tahtoo puhua asiaa. Omastaan voi tarinoida.

    • erilainenääni

      Olohuoneessani oleva käsin vedettävä kello pysähtyi. Laitoin kellon uudelleen päälle, jolloin kello pysähtyi uudelleen. Katsoin kelloa sen käydessä ja huomasin, että kun kello oli viittä vaille, jokin pysäytti aivan näkyvästi kellon heilurin tarttuen heiluriin. En löytänyt mitään, mutta jatkuva tiukalle jousien vetäminen nähtävästi väänsi jousen kieroon ja kello pysähtyy sen vuoksi. Kello käy, kun soitto on poissa päältä. Niinpä laitoin jokaisen kellon soittamaan ja nyt nautin suunnattomasti kellojen tikittämisestä. Oli keljua, kun on kuunnellut lähemmä kymmenen vuotta vedettävää kelloa ja sitten sitä ei enää kuule. Sitä yrittää korvata, mutta aito alkuperäinen on aito esine ja myös ääni on erilainen, kuin patterikellossa. Jos kuka ei usko, niin ostakoon molemmat ja kuunnelkoon.

    • vihreitämiehiäTakoo

      Melkoista tilitystä ja avautumista jostain kaappikellosta ja äänistä, ehkä joku muu foorumi olisi kiinnostunut ja sopivampi tuolle "tulemiselle"?

    • vedettäväsenollapitää

      Aito ja alkuperäinen kaappikello, olipa lattiakaappikello tai seinäkaappikello, sen olla pitää. Vihreätkin miehet pitävät kaappikelloista. Mene kysymään, jos et ole huomannut. Sinä kuulemma tiedät niistä kaiken, puheistasi päätellen.
      Kaappikello on hyvä asia, niin kuin vedettävä herätyskellokin. Minulle mieleisiä.

    • unikekoko

      Kelloni merkki om hermle. Se om pikkuinen kaappikello, joka lyö puoli ja tasatunnein. Viime yönä en saanut unta ja päätin viedä unikeoilta unen. Soitin kahden aikaan kelloa ja ihmeekseni huomasin, että temppuni ei tehonnut. Kello soi ja unikeot nukkuivat. Minäkin nukahdin aamulla ja heräsin pirteänä kellon soittoon kuuden aikaan.

    • kellonuusiaika

      Kaappikellon ääni minulla ratkaisi, halusinko kuunnella kelloa. Kaikkia kuuntelen, mutta usein vain kaksi vedettävää on päällä patterikellon kanssa yhtä aikaa. Kun patterikello soi, hetken kuluttua soi toinen kaappikello patterikellon lopetettua soiton ja näiden kahden jälkeen kolmas kaappikello soi, mutta ei yhtä aikaa. Sain vuosi sitten ostettua kellon, joka on kovasti koristeleikattu ja samoin pieni kaappikello olohuoneessa. Vanhat kaappikellot ovat talonpoikaisajan kelloja ja niiden ääni on voimakas, mutta hiljainen. Patterikellojen ääni vaihtelee myös. Vanha 24,5 vuotta sitten ostettu kello on sellainen, että sen melodia on sama kuin uuden vuoden vanhan kellon, mutta poikkeaa suuresti toisesta kellon soitosta sävelellänsä. Pöytäkello on hyvä vaihtoehto.

    • kaikkiaKiinnostaaProlot

      Ihanaa yksinpuhelua.

    • eriasioita

      Miksi ei, jos ketään ei kiinnosta kaappi, seinä ja lattiakaappikellot. Ne ovat minusta kauniita ja erilaisia. Niistä keskustelu ei vahingoita ketään. Lisäksi, niiden merkkikin ratkaisee jopa kellon äänen sävyn, onko millainen melodia, korkea vai matalaääninen, tajuat kai. Kun lisäksi kellon kuoriosa voi olla mäntyä, koivua, tammea, sekin lisätään hintaan. Patterimallissa äänen voimakkuuden säätö ja yölyönnin automaattinen poisto lisätään hintaan. Paljon on asioita, joista voisi kertoa, eri aikakausina oli eri tavoin tehtyjä kelloja, muun muassa 1900-luvun alkupuolella ja ennen sitä koneistokin oli paljon erilainen.

    • jonniimerkkineh

      Onha se meläkkii kuappikello, joka relekettää joka tunti seinälä. Mie ite hommasin ja ruuvvasin seinnään kiini. Iän o miusta hyvä, ei ou liian kova, van ei ou liian hilijanenkkaa. Siunnaantu kuntelijoita ovviin tuakse, van ku meijjän ovi ei anna iäntäkkää läpiten, nin huasttoo suap, van eivät voi valittook. Tokkiisa onha se niinnii, jotta muitahhii immeisiä o uateltava, van mäne tiijjä, mitähä ne miusta uattelloot. Kellokkii soittoo luikkauttaa joka ikinen tunti, sitä kuntelemmaan suap männä kaupunnin kellosepänliikkeesseen. Minnoon sen verran jo työlliintynä immeisiin, jotka kuntelloot ovviin takana, jotta jokahisele mummole en mäne aukommaan ovveeni. Onha siitäkkii kuntelemisesta se hyöty ollunna, jotta ku alakerran eläjät ehti immeistä, joka tuottaa häiriöiäntä, mie en joutuna niihen hammastelun kohtteeks, koska miun kelloin ol liijjan hilijanen. Koirakkii o tykännä hilijasesta iänestä, jolla kello hilijakkseen soittelloo. Avvaimela ku vettää kerran viikossa, nin hyvä tulloo.

    • kuuntelut

      Niinpä naapurikin oli valitellut isännöitsijälle viitisen vuotta ja lopulta isännöitsijä totesi, että kellot saa olla käytössä ja päällä myös yöllä, vaikka ne soisivat. Kun valittelu jatkui, paljastui, että valittelijalla oli kaappikello kotonaan niin kuin myös vedettävä kello. Vedettävä oli käynnissä läpi vuorokauden, patterikello vain päivisin. Valittelijan korviin kävi hänen oman kellonsa ääni, jota hän ei tajunnut, kun ei enää vuosiin ollut kuunnellut kelloaan öisin. Muut naapurit eivät kuulleet mitään, joten kehoitus terveyden tarkistamisesta lienee ollut aiheellinen. Minä olen yhden kerran kuullut kellon äänen, eikä se häirinnyt.

      • JuuJuuHihiihehee

        Ihanaa.


    • kelloselyöp

      Mittees mie. Ainnaa kello piälä ja sehhii soittelloo mukavasti joka tunti. Mie ostin hevosen veistoksela varustetun kellon. Suap häntä immeiset käyvvä kahtomassa. Ja ylleisenä häiriönä ei miun kello ou. Mie pien väloven auki, van en valittele ite eikä kukkaan luikkauta suupielesttään mittään, joten hyvin männöö.

    • automaatinkello

      Jonkun mielestä seinäkellon ostaminen on ällö ajatus. Jos ostan seinäkellon, ensin on mietittävä, millainen kello. kelpaako minulle vanha, vai olisiko uusi kestävämpi ja parempi. Siksi minä ostin alkuun hermle-merkkisen 53 senttisen patterikellon ja se käy edelleen aikaa samalla tavalla, kuin on käynyt 93 vuodesta asti, jos oikein muistan. Kun kello oli äidilläni tänne asti ja on vasta pari kuukautta ollut minulla, minä olen ostanut käsin vedettävän 41 senttisen seinäkellon. Käy hyvin ja soittaa puolen tunnin välein. Vanhan kellon kotiin tullessa huomasin taas pitkän ajan kuluttua, että siinä on yösoitto, päiväsoitto ja soiton saa kokonaan pois päältä. Naapuritkin pitävät kelloistani. Olen kysynyt, kuuluuko, enkä ole kuullut kenenkään puhuneen mitään valittavaa. Jotkut laittaa kellon soiton kokonaan pois päältä, tai hankkivat kellon, jossa on automaattinen yösoiton poisto. Joillekin tämä on mieleen. Minä pidän kellon soitosta, enkä hiljennä kelloa.

      • todellaKiinnostaa

        Kerro ihmeessä vielä asuntalosi putkistoista ja eri lyöntiäänistä ja kuinka naapurit siihen suhtautuvat ja tietenkään ei ole syytä olla kertomatta mikä on isännöitsijän ja taloyhtiön puheenjohtajan kanta asiaan. Onko sinulla kuinka monta seinä- ja kaappikelloa ja millaisia lyöntiääniä ja muita ääniä niistä saadaan.


    • kellokilkkaa

      Jos kerran kiinnostaa, käy kellofoorumin sivuilla. Sieltä voit saada asiallista tietoa. Minun kelloni tuskin sinua kiinnostaa, mutta sen verran kuitenkin, että käyt sivuilla nälvimässä, miten kuten osaat. Kelloista voi kertoa aivan kuten elämästä. Kellot ovat kiinnostavia ja elämä itsessään samoin.

    • herätyskellometallia

      Ystäväni toiselta puolen suomea omistaa aidon vanhan aikaisen pohjanmaalla tehdyn könnin kellon. Kello on maalattu puupinnan esille jättävällä la kalla. Kello toimii ja näyttää aikaa. On tosi vaikuttava näky, pohjanmaalainen maalaistalo, isoisän perintöä. Minulla tänään soi kaksi ryhtm-kelloa ja kaksi hermle-kelloa. Surullisen mielialan ja masennuksen aikana olen huomannut hiljaisen kellon soiton lohduttavan ja nostavan mielialaa. Niin kuin myös iloissani suurta iloa tuottaa kaappikellon soittoääni. Sitä vanhanaikaista ding dongaamista tai pongaamista kuuntelen mielelläni. Yön hiljaisina tunteina kellon joka tuntinen ääni tuudittaa uneen minut, kuten monet muutkin vanhat ihmiset. Kellon soittokoneiston metalli on se, joka vaikuttaa äänen laatuun ja miten voimakas kellon ääni on. Jos soittolanka on rautalankaa, ääni on hiljainen ja kumiseva ääni on kuulemani mukaan messingin ääni. En ole asiantuntija. Minä pidän vanhoista herätyskelloista, en niinkään uusista piippaavista. Kun herätyskello rilisee, ääntä ei voi olla kuuntelematta, vaikka kello olisi toisessa huoneessa. Kello on metallia, ei muovia, tätä pidän ensiarvoisen tärkeänä asiana.

    • kellomaakari
    • Enemmänharkintaa

      Eiköhän tuo jo riitä

    • EttäSäJaksat

      Jokaisen keräilijän ja varsinkin kellosepän unelma, Emporio Armanin kello, voihan kiesus.

      • TyylitajuLöytyy

        Armanin puvun kanssa vallan passeli valinta.


    • kännykkäkello

      Ulkolaisista kelloista olen harrastanut ghw ja certina-merkkejä. Kymmenen vuoden takuu oli vanhimmassa. Käy vieläkin ja on ostettu 1990 joululahjaksi itselleni. Leijona oli, nykyään harvoin pidän kelloa, kun on kännykkä ja kotona kello seinällä.

    • Kenenkello

      Hermle-kellot jatkaa vanhojen junghans-merkkien kellojen työtä. Ovat hyviä-joskin nykyään harvinaisempia kuin aikaisempina vuosina. Nykyään yleisimpiä kaappikelloja ovat ryhm-merkkiset kellot ja jotkut muut. Niiden muiden laatuun en sano mitään mutta minun horse-merkkinen kelloni on kävellyt kokonaisen vuoden ilman vikoja. Kuitenkin minulla kellon päällä olon ratkaisee äänen voimakkuus.

    • JokuToinenJoku

      mahtaakohan kukaan tietää mistä saisi Akribos XXIV AK406SS kellon suomesta? Olen jo hetken aikaa etsiskellyt ja kuulemma Laatukellot.fi on paha paikka ostaa?

      • Watchman

        HYvä paikka ostaa topimitusaika on pitkä ,,kun ei hoppua,niin säästää


    • Auringonmukaan

      Kyllä ostopäätös syntyy jo kauan ennenkuin ihminen menee kauppaan hakemaan kelloa ja valitsemaan sitä. Nykyään seinäkelloja on joka lähtöön mutta laadukas seinäkaappikello vaikka olisikin kallis, on ostamisen arvoinen. Meillä kotona on antiikkinen kaappikello jota olen pitänyt seinällä useita vuosia . Kun se soi, olen tyytyväinen ääneen ja kellon tarkkuuteen.
      Ennen vanhaan oli aika katsottava auringon mukaan. Nykyään ajan näyttää jo kännykkä.

    • KelloMies

      Kolmen vuoden välein uusi Auriol ranteeseen. Huoletonta, tyylikästä ja sekunnin tarkkaa täyden takuun turvaamaa ajannäyttöä. Lystin hinnaksi jää alle 0.01€/pvä.

      • VoiSinuaTaas

        Nuo nyt käy miten sattuu ja halpuus näkyy jo kauas. Köyhän valinta.


      • KelloMies
        VoiSinuaTaas kirjoitti:

        Nuo nyt käy miten sattuu ja halpuus näkyy jo kauas. Köyhän valinta.

        Sinun päättömät väitteesi eivät muuta mainitsemiani faktoja suuntaan eikä toiseen.


      • voiSinuaTaas
        KelloMies kirjoitti:

        Sinun päättömät väitteesi eivät muuta mainitsemiani faktoja suuntaan eikä toiseen.

        Tyylikäs, no ei.
        Sekunnin tarkka, no ei.
        Halpa, joo, mutta laatuunsa nähden ei.


    • Kellonkello

      Halpa mutta erinomainen. Niin voi sanoa hyvistä kelloista merkistä riippumatta, sillä jokainen kello on yksilö ja ansaitsee arvoisensa kohtelun hinnasta riippumatta. Minulla on CERTINA ds-merkkinen kello ja se käynyt on yhdellä viisitoista vuotta sitten tehdyllä huolla ja käy edelleen ja on kunnossa.

    • OlgaRiipunta

      Sain ammattiliitolta 50v lahjaksi vuonna rannekellon CLYDA paris. Kävi viikon, en viitsinyt lähettää korjattavaksi, mutta varmuuden vuoksi menin paikkallisen kellosepän luokse ja pyysin vaihtamaan pariston jos vika olisi siinä. Ei ollut. Kello on ollut nyt 15v omassa pussukassaan, odottamassa "aikaa parempaa".

    • Kellonkäyttö

      Näinkin se on kuten kerroit. CERTINA tuntuu kestävän aikaa. Näitäkin jotka hyytyy on paljon.

      • Kullattu

        Tietääkö kukaan missä näitä Clyda-paris kelloja korjataan.


      • jokaSeppä

        Siellä on sisällä joku peruskoneisto ja eiköhän oikea kelloseppä kuin toinenkin sellaisen vaihda tai korjaa.


      • anonyymi_Re4
        jokaSeppä kirjoitti:

        Siellä on sisällä joku peruskoneisto ja eiköhän oikea kelloseppä kuin toinenkin sellaisen vaihda tai korjaa.

        Näitä Clyda kelloja antoi lahjaksi esim valtion ammattiliitot. Lienee aika paljon ongelmia.


    • Käkikellonkorjaus

      Eiköhän vanhemmat kellosepät tiedä niidenkin korjauksesta paljon ja pyynnöstä lähettävät korjattaviksi muualle. Muuten vanhat kellot ovat omistajilleen rakkaita tunnearvoltaan.

    • 123411

      Voisin myydä tämän lahjakellon, edullisesti. Merkki siis Clyda, hetken kävi, sitten simahti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe