Lomaraha-kysymys

rrrrt

En ole liitossa, josta voisin tätä kysyä, enkä viime kerralla saanut palkanlaskijalta kuin paperin siitä miten lomarahat ovat maksettu, mutten ymmärrä miten ne menee.

Googlettamalla löytyy tieto siitä mitä lomaraha on, eli sen pitäisi olla nk. lomaltapaluu raha, jonka pitäisi olla puolet kuukauden palkasta, mutten ymmärrä miksi sitä kutsutaan lomarahaksi, jos se ei ole ylimääräistä rahaa vaan osa normaalista palkasta, joka on maksettu etukäteen?

Saan kahdessa osassa maksettua palkkaa siten, että kuun puolessa välissä tulee edellisen kuun lopun kahden viikon palkka, n.600e 300e sitä lomarahaa kahdelta lomaviikolta. Sitten jään kahden viikon lomalle. Kuun lopussa tulee kuun alun palkka eli normaali 600e kahdelta ekalta viikolta, mutta seuraavana palkkana tulee loma-ajan palkka ja se on puolet kahdelta viikolta eli 300e. Eli tuo lomaraha on se toinen puolikas siitä palkasta. Voisiko joku auttaa typerää ihmistä ja selittää miksi sitä kutsutaan lomarahaksi, jos se on vaan etukäteen maksettu 300 euroa, jonka toisen puolikkaan saan ei-seuraavana vaan sitä seuraavana palkkapäivänä. Ei tuossa tule kyllä mitään ylimääräistä rahaa, on vaan jostain syystä etukäteen maksettu puolet tulevasta palkasta josta kun loput saapuu, tulee vaan puolet tilille.

3

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • konsulentti
      • fggfgfgfgfffffffff

        Kiitos vastauksesta ja linkeistä. Laitoin viestillä - kun kysyttiin - että lomapalkkani tulisi maksaa etukäteen ennen lomaa eikä sen jälkeen. Mutta yritän uudelleen ottaa yhteyttä palkanlaskijaan ja selvittää miten nämä menevät. Ongelmana on vaan että palkanlaskijan tiedot sain viimeksi kaksi vuotta sitten enkä tiedä löydänkö ne enää. Esimiehet eivät jostain syystä halua - tai kätevästi aina unohtavat - antaa palkanlaskijan yhteystiedot. Mutta ymmärrän ettei asia selviä muuten. kiitos.


    • palkanlaskija

      Toi on ihan käsittämätöntä, että ei anneta palkanlaskijan yhteystietoja. Tähän tämä menee kun ostetaan palvelut jostain palkkafirmasta. Työpaikalla pitää olla joku yhteyshenkilö.

      Tietysti toinen vaihtoehto on, että esimies osaa selittää asiat ja palkat - ja en ole tavannut 36 vuoden työurani aikana yhtäkään esimiestä joka osaisi. Kai niitäkin jossain on.

      Ellei yhteystietoja anneta, pitää esimiehen kouluttaa itsensä niin, että osaa vastata kysymyksiin. Jokaisella on oikeus tietää miten palkka on maksettu ja millä perustein. Palkanlaskijat eivät ole virheettömiä, lisäksi palkanlaskentaan tulee virheellistä tietoa. Haluamme tosiaan, että palkat menee oikein maksuun ja että jokainen ymmärtää mistä se palkka, lomarahat jne. tulee sinne palkkalaskelmalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe