Älä treenaa jos et kilpaile

Tosimieskisaa

Mikä järki on huhkia hiki hatussa muutaman säälittävän lihaskilon tai voimien takia jos ei ole mitään aikomusta kilpailla?

Ihan sama oletko voimanostaja, bodari, painonnostaja, juoksija, niin ei kannata. Ihan turhaa.
Edelleen kysyn mikä järki?

Kuvitelkaa että joku menee heittämään keihästä 4 kertaa viikossa mutta heittää vain huvikseen.
Kyllä sille naurettaisiin.
Mutta kun joku vääntää hauista niin ei, ihan normaalia. Ei ole.

32

704

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Järkihukassa

   Perustele vain omaa saamattomuuttasi. Vilkaise tilastoja ja katso kuinka paljon ihmiset sairastavat elintapasairauksia. Käännän toisinpäin mitä järkeä on kilpailla. Ei siitä kuitenkaan ole elinkeinoksi kuin todella pienelle väestölle. Mielummin treenaa vähän heikommin tuloksin ja pysyy terveenä. Miksi sinua häiritsee mitä muut tekevät? Tämä voimaulupalsta kerää eniten lahopäitä. Ei juoksupalstalla vastaavia kommentteja ole. Sitä taitaa harrastaa vähän fiksummat ihmiset. Pidän hyvänä jos joku keihästä nakkelee huvikseen ja saa siitä hyvää oloa. Lisämetrit kepissä vaatii jossain kohtaa hyvää fysiikkaa, että sinne punttisalillekkin sitten menee. Kuntoilijalle terveyden ja toimintakyvyn kannalta keskeistä on voima ja hyvä peruskestävyys. Aika paljon salin lisäksi ihmiset käyvät huvikseen lenkillä juosten pyöräillen suksilla tai vaikka rullaluistimilla. Puulaakipalloilussa tulee hiit treeniä huomaamatta.

  • TeeSitäMissäHyvä

   Vielä typerämpää on treenata, jos ei ole lahjoja. Itse lopetin koska huomasin, ettei geenit yksinkertaisesti riitä. Nyt pyöräilen ja uin paljon kesäisin, huomattavasti mukavampaa kuin hikisessä salissa ähkiminen ja turhan työn tekeminen.

   • ljjkvbkjkkbk

    Mikä oli tavoitteesi salilla, kun geenit eivät riittäneet ja oletko nyt saavuttanut nämä tavoitteet pyöräilyssä ja uinnissa...?


   • Ulkonaliikkuja
    ljjkvbkjkkbk kirjoitti:

    Mikä oli tavoitteesi salilla, kun geenit eivät riittäneet ja oletko nyt saavuttanut nämä tavoitteet pyöräilyssä ja uinnissa...?

    Lihasten kasvatus ja voiman hankkiminen. Kumpikaan ei ollut mahdollista, vaikka kolmen vuoden ajan tein kolmi- tai nelivaiheista voimapainotteista ohjelmaa. (mave 150kg, kyykky 110kg, penkki 90kg) Nyt tarvoitteita ei ole, vaan nautin luonnossa ja ulkona liikkumisessa ja teen sitä missä olen hyvä, eli aerobista harjoittelua.

    Miksi se on niin helvetin vaikea joidenkin ymmärtää sitä faktaa, että joihinkin voima ja lihas ei yksinkertaisesti tartu?


   • kfkfjfjfbfbkf

    Eikun ihmettelin sitä, että miksei treenaamisesta voi nauttia... Itse nautin suunnattomasti treenin tuottamasta olotilasta. Mitä kovempi treeni, sen parempi olo sen jälkeen... Lihas massa ja voima ovat vain sivutuotteita. Niin ja voihan sitä luonnossa liikkua treeninkin päälle...


   • khgdsaa

    Mielestäni myös painosarjaurheilu on turhaa. Kuka nostaa eniten juoksee koviten heittää pisimmälle ja tarkimmin. Ketä kiinnostaa minkä painoisena sen tekee. Pienikokoisena ei kannata edes mennä punttisalille. Parempi jäädä kotiin sohvalle virkkaamaan. Korkeintaan osallistuu posliinimaalauskurssille.


  • vm43

   Aloitus lienee älyttömyydessään täydellinen provo mutta tavallaan onnistunutkin.

   Aika ja ukko muuttuvat. Nostin viimeiset kisani syksyllä 1967. Silloin ainoa tavoite oli tehoa ja mahdollisimman hyvä menestys kisoissa joka minulla kuitenkin jäi heikoksi.
   Tehoajattelu jäi korvien väliin ja oli vallitsevana kun "heräsin uudelleen" 6-kymppisenä romu-ukkona.
   Verenpaineet ja kolestroli olivat päin persettä lääkityksestä huolimatta mutta niiden kohentumisen jälkeen aloin hakemaan omia rajojani.
   Puolen vuoden terveystreenien jälkeen aloin vetämään pelkästään perus- ja maksimivoimatreenejä 5 - 1 toisto sarjoilla ja pyramidilla.
   Paikat eivät enää kestäneet.

   Muutama vuosi sitten olisin silloisella tempaustuloksellani voittanut ikä- ja painoluokkani SM:n mutta kisatilanteessa sarjan voittanut seurakaverini H.S. olisi kuitenkin päihittänyt minut.
   Kilpailuhenki oli siis kadonnut.
   Viimeeksi rimpuilin itseäni vastaan maastavedossa mutta viime talven jälkeen olen siinäkin siirtynyt pitkiin, 8 - 10 toiston sarjoihin. Joskus pyramidissa maksimin tuntumaan.

   6 krt/vko ilman kisaamista, pelkästään oman terveyden ja lihaskunnosta tunteman mielihyvän vuoksi.

   Ymmärrän kilpailuhenkisyyden, terveysliikkujat joita lienee enemmistö, sosiaaliset ryhmä- ja myös soololiikkujat, tapaharrastajat yms.

   • elämäntapa

    jeps. Tavoitteet on moninaiset. Ei ole yhtä hyvää syytä voimailla. Kilpaileminen on jollekin se iso juttu. Aikansa kutakin. Voimailu kuntoilumuotona on kyllä erinomainen. Ryhti säilyy ja eikä joudu rollaatoria työntämään liian aikaisin. Voi olla ettei rollattorivaihetta tule ollenkaan. Sitä kaatuu saappaat jalassa. Mikäs sen mukavampi tunne kun yli 60v ukkona kokeilee kämmenpohjalla toisen käden hauista ja tuntee lihaksen jäntevän pullotuksen. Siitä tulee julmetun jännä fiilis itselle. Eikä sitä varten nyt niin mahottomasti tarvitse hikipäissä revitellä tai tuskailla. Yllättävän vähällä tulee kun tykkää siitä mitä tekee rautojen kanssa. Rauta on kaveri eikä vihollinen. Joillekin se on jopa elämäntapa. https://www.youtube.com/watch?v=i7pOvT9fQ98


   • vm43
    elämäntapa kirjoitti:

    jeps. Tavoitteet on moninaiset. Ei ole yhtä hyvää syytä voimailla. Kilpaileminen on jollekin se iso juttu. Aikansa kutakin. Voimailu kuntoilumuotona on kyllä erinomainen. Ryhti säilyy ja eikä joudu rollaatoria työntämään liian aikaisin. Voi olla ettei rollattorivaihetta tule ollenkaan. Sitä kaatuu saappaat jalassa. Mikäs sen mukavampi tunne kun yli 60v ukkona kokeilee kämmenpohjalla toisen käden hauista ja tuntee lihaksen jäntevän pullotuksen. Siitä tulee julmetun jännä fiilis itselle. Eikä sitä varten nyt niin mahottomasti tarvitse hikipäissä revitellä tai tuskailla. Yllättävän vähällä tulee kun tykkää siitä mitä tekee rautojen kanssa. Rauta on kaveri eikä vihollinen. Joillekin se on jopa elämäntapa. https://www.youtube.com/watch?v=i7pOvT9fQ98

    Terveyden kylkiäisenä tai terveys indikaattoreiden bonuksena.
    Viimeisen 5:n vuoden aikana rasvani on laskenut 19,6% > 16%.
    Vatsaontelon viskeraalirasva 146,5 > 78,5 joka on ikäiseni viitealueen alarajalla.
    Kehon koostumusta aloin seuraamaan kerran vuodessa, samassa laitteessa, samassa tilanteessa, InBody720 vasta 5v sitten.

    73v ukon egoa vieläkin hivelee kun joku, nuorehko nainen salilla arvioi kuntoani pinnalla olevien verisuonien perusteella. Syvällisemmin anatomiaan menevää kommentointia pitäisin epäilyttävän tavoitehakuisena.


  • hyväelämäomaelämä

   Totta.
   Mitään ei kannata tehdä jos ei kilpaile tai menesty. Omaksi iloksi ei missään nimessä. Mitähän ne muutkin ajattelis että tekee sellaista mistä tykkää.
   Seksiäkään ei saa harrastaa kuin lapsen teon takia, muutenhan se olisi turhaa vaikka kuinka tuntuisi hyvältä.
   Äläkä vaan mieti mitään omia juttuja ettei vaan leimaudu. Teet vain sellaista minkä muut hyväksyy.
   Ja muista pukeutua aina niinkuin muutkin.

  • järjenjättiläinenkö

   Pitääkö sina olla joku järki? Miksi ei asioita vois tehdä fiiliksellä??? Mene peilin eteen ja kysy itseltäs onko sun tekemisissä tai yleensä missään mitään järkeä?

  • kokemuspohjalta

   Kyllähän sitä voi harrastaa jos tykkää,sama kun pyöräilu tai keilaaminen tai golfin pelaaminen tai jokin muu harrastus liikunnasta.

   Liian kova salilla treenaminen ei tosin ole hyväksi elimistölle normaalin jampan kyseessä olevalle,tässä on kyseessä ikä,kun 40-45 vuotta alkaa olemaan ei treenaamista kovan luokan treenamista ole syytä harjoittaa kun 2-3 kertaa viikossa,syy tähän on elimistön palautuminen,se ei ole ole enään 20:sen tai 30 tasolla likimainkaan palautumisessa.

   45 vuotias on jo vanha salilla treenaja,tämä olisi syytä hyväksyä ajoissa itselleen.

   Itse koin sen juuri kun terveyspuolen ihmiset varoittivat tästä,elimistö tilttaa ja voi mennä ylikuntoon,5-6 kertaa sali treeni natuna on huono juttu mikäli treenaa treenissä mahdollisimman tehokkaasti,edessä on pysähdys jo 45 vuotiaalle.

   Kevyet harjoittelut on asia erikseen, esim; ylempänä oleva kirjoittaja kertoi 6 kertaa käyvänsä ikäihmisenä mutta päättää lauselmiin rimpuilemiseensa maastavedossa,eli mukana ei ole ole ollut ajatus,vaan se tullut jälkeen päin jolloin painot on laskeutuneet ja päädytty pitempiin toistoihin, hänkin siis teki aiemmin väärin vaikka treenitaustaa kilpailuineen oli takana kokemuksineen.

   Tavallinen pullaperse tai heinähanko ei enään 40 vuoden iän ylitettyä ole kehitykseltään mitenkää vastaavassa tilanteessa kuin huomattavasti alle 40v ikäiset.

   Hormoonit ym avut auttaisivat palautukseen ym,mutta onko se realistista ja viisasta enään ikämiehen ryhtyä moiseen elimistön tärvelyyn? joka kestää hetken ja tuhoaa noeammin lopulta elimistön.

   Kaikkiin ei edes tartu voima tai lihas vaikka käyttäs aineita,se on pitkälti geeneissä ja ,se että pyrkii pitämän lihas kunnon jossain tasossa on voi auttaa elämässä kun ikääntyy,jo pelkkä kävely on tie hyvään peruskuntoon ja lihasvoimiinkin.

   • vm43

    6krt/vko.
    Kyllä minulla oli, ja on ajatus mukana viikkojen rytmityksessä. Joskus vaan "ahneus" iskee.
    Olen maininnut, että aloitin kuukautta vaille 6-kymppisenä, alkoholisoituvana polvi-invalidina popsien maksimiannoksia verenpaine- ja kolestrolilääkkeitä.
    Lopetin ryyppäämisen ja kuntoiluni tarkoitus oli, ja on puhtaasti terveydellinen.
    Nykyään tissuttelen maltillisesti matkoilla. Kotiuduin juuri viikon AI risteilyltä. Huhti- toukokuu osittain Espanjassa mutta edellinen kuntoiluputki kesti 5,5kk
    Syyskuun ensimmäisellä viikolla on seuraava yhden kuukauden katkos.
    En halua mainostaa tälläistä elämäntapaa mutta jos ei kuntoilsi niin ei noista katkoistaan nauttisi. Ja mikä muu onkaan tärkeämpää 73v ukolle kuin loppupäivien elämänlaatu jhon sisältyy inhimillsin olemisen useampia ulottuvuuksia. Jopa 69v eukkoni ymmärtää tämän!

    Alkuvuodet menivät periaatteella, että keskiviikkoisin perusvoima kyykkyt, joskus maksimiin ja sunnuntaisin sama maastavedossa.
    Yläkropan pienet lihasryhmät 2 + 2 kerran viikossa perusvoimatasolla ja toisen kerran pitemmät, 10:n sarjat.
    Vatsan kolme repimistä 67 vuotisena aiheutti 9kk:n pakkoloman eikä entiseen ollut paluuta.
    Yksi rankkatreeni viikossa riittää. Joko kyykkyt tai mave. Keskiviikosta on tullut aerobinen päivä.
    Täytyy tunnustaa, että kivahan se oli kun entinen alkoholisti vetää 73 vuotisena maasta 200kg.
    Nyt vedän kerran viikossa pyramidin 160kg:oon tai kunnon (suhteellisen ) kyykkytreenin.
    En ole enää temmannut edes raakana enkä vetänyt lisäpainoleukoja.

    Olen tuolla ikäriosastoillakin yrittänyt kannustaa ikääntyneempiä, alkaen +50v aloittamaan lihaskuntoilun. Kuka sitä on aikaisemmin harrastanut "oikeasti" ei tarvitse opastusta.
    Sieltä ei löydy vastakaikua osaltaan siksi, että suurin osa kirjoittajista on mummeleita.
    Terveyspalstalla olen viitannut elintapojen ja lihaskuntoilun ( ja muunkin ) vaikutuksella mieskuntoon. En tiedä onko tepsinyt.
    Sain erään +60v kaverini innostumaan salitreenistä. Heppu lunasti 600€:n personaalipaketin ja oli erittäin tyytyväinen talven aikana havaitsemaansa kehitykseen.
    Mutta. Tuli kevät ja mökkikausi. Enempää tuskin tarvitsse sanoa.

    Tällä osastolla valtaosa lähestyy asiaa esteettiseltä näkökannalta ymmärtämättä, ettei se ole kaikkien tavoite mutta jotain sen suuntaista tulee bonuksenakin.


  • morjenmoro

   Liian kova.
   Eikös se tarkoita missä yhteydessä tahansa että on menty rajan yli minkä jälkeen jotain hajoaa tai siitä aiheutuu vain haittaa.
   Yleensä tulokset tehdään sillä että on jokin ohjelma. Siinä lisätään kuormaa/työtä niin että x-ajan päästä ollaan oman limiitin ylä rajalla. Sitten kevennetään ja aloitetaan uusi nousu vähän ylempää.
   Tähän pitää yhdistää kcal plus ja miinus saanti. Siitä kiinni missä suhteessa mitä haluaa.
   Kovia treenejä pitäisi olla vain neljännes kaikista treeneistä. Eli kun ollaan 85% tai yli.

  • kokemuspohjalta

   "Liian kova.
   Eikös se tarkoita missä yhteydessä tahansa että on menty rajan yli minkä jälkeen jotain hajoaa tai siitä aiheutuu vain haittaa."

   Kysymys ei ole välttämättä näkyvästä hajoamisesta,kysymys on iästä jolloin elimistö on vanhentunut,tätä ei tiedosteta välttämättä ajoissa.

   Elimistö voi tehdä tiltin,ja tekeekin mikäli treenaa liian kovaa uskoen sen olevan hyväksi,raja on vastassa kuitenkin iilevästi jota ei näe itse,40v-45v ylittänyt koittaa ehkä päästä parempaan kuntoon kun oli joskus 20 vuotta sitten,mutta se ei onnistu enään samaoilla palautuksilla,palautus aikaan on älyttävä lisätä merkittävästi,5-6 kertaa treeni punttisalilla natulla ikämiehelle on liikaa ,elimistö ei palaudu.

   2 kertaa viikossa on useimille aika sopiva kun ollaan jo menossa 50 kymppiä,Sitten muuta voi tehdä kuten kävelyö tai muuta.

   Toisin sanoen elimistö on jo kääntynyt ikääntymiseen vaikka mieli ei olisi.

   • morjensmoikka

    Etkö ymmärrä. Liian kovaa on liian paljon tai liian isoilla vastuksilla. Mutta LIIKAA.
    Kovaa treenataa mutta ei kannata tehdä liian kovaa.
    Em.esimerkki miten treenataan tavoitteellisesti.
    Niin ei tarvitse treenata liian kovaa ja tulosta tulee.


   • vm43

    Minulla on n yt 13 vuoden kokemus jälkijättöisestä lihaskuntotreenistä.
    Pääpaino terveydessä mutta oheistuotteena on tullut suorituskykyä.

    Ikääntyminen tuntuu ensin ja nopeimmin kimmoisuuden ja räjähtävyyden katoamisena.
    +60 en enää yrittänytkään kyykkytempauksia mutta vedin tempaukset raakoina ja eniten polvilta varjellakseni räjähtävyyden rippeitä.
    Sama koski saksiin työntöjä. Pystyyn ainoastaa raa-at työnnöt sekä vauhti- ja peruspunnerrukset.

    Ainoa missä voimataso on säilyt on maastaveto. Muissa on ollut väistämätöntä taantumista mukaan llukien rinnalleveto.

    Kun aloitin kuukautta vaille 6-kymppisenä jonka viimeinen tuntuma puntteihin oli syksyltä 1967 niin en kuvitellutkaan takaväni enää koskaan silloista, parasta kisasarjaani 100 + 100 +125 sarjassa 82.5kg. Kyse oli painonnostosta, ei voimanostosta.

    Olen ylittänyt rajani jouluisin. Urheiluopistolla kaksi päivätreeniä. Aamianen, sulattelu, treeni, huili, lounas, sulattelu ja lepo, treeni. sauna porealtaat, lepo, päivällinen, huili ja nukkumaan ennen klo22:a.
    Tiesin etukäteen, että muutaman päivän kuuri vaatii useamman päivän palautumisen.

    Minulle sopii 6krt/vko järkevästi rytmittäen. Viikkojen keskinäinen rytmitys voisi olla parempi mutta minulla tulee pitkin vuotta useita huiliviikkoja ja kahdesti vuodessa kuukauden, puolentoista jaksot jolloin käyn salilla 1krt tai kahdesti viikossa. Nostolavaa siellä ei ole joten treenit ovat nuorison lutkuttelua.

    Voin puhua vain omasta puolestani. Kortisolitasoani ei ole mitattu koskaan joten en tiedä ylikunnostani. Testo on kuosissaan.

    Jk. Joidenkin väitteet loputtomasta kehittymisestä ovat älytöntä paskaa! Missä ovat 90v tekemät yleisen sarjan maailmanennmätykset. IÄhellyksestäni huolimatta menetän lihasmassaa 1kg/vuosi ja turha tulla väittämään, että se johtuisi +70v ukon liian kovasta treenistä.


  • kokemuspohjalta

   Monet ei ole kokeneet sitä kun elimistö tiltaa ja se tulee nopeasti yhen äkkiä,lisänä nopeuttaja on tressi jota useimmat tuossa iässä kantaa,elimistö tiltaa.

   Lepoa voi tarvita vaikke se itse tunnut edes siltä.

   vm-43 joka treenaa sen 6 kertaa viikossa,kyseessähän sinulla on testot käytössä,niinhän?

   Tällöin ei verrata enään natuun,jopa astma piipujen käyttö on jo ulkona jolla saadaa taas lisää hapenottokykyä ja elimistö saadaan vieläkin pahempaan tilaan pahimmillaan koska on menty vieläkin pitemmälle treeneissä jota luontainen kehon kapasiteetti olisi kyenyt suoriutumaan.

   vm43,olet todella käsittänyt ja ymmärtänyt tilanteesi,se on nimen omaan se ikä joka tekee lihaksen katoavaisuuden,toisin sanoen elimistö valmistelee kuihtumista,se alkaa varhain jota ei huomaa käytännössä kovinkaan moni heti,40 ikävuoden jälkeen se on jo alkanut jopa 35 vuoden tietämillä.

   Natuna 40 ylittänyt jamppa monesti kuvittelee treenavansa huippukuntoon ,muttei tiedosta ettei sitä juuri tapahdu natuna enään,lihas ei kasva kuin erittäin kovalla harjoittelulla vuoden aikana ja säännöllisillä elämäntavoilla ilman humatiloja ykkös kilon ehkä 2kg oikeaa lihasta mikäli noudattaa erittäin tarkoin kaikkea.

   Humalatilan haku jota monesti haetaan ja liian usein tuhoaa koko prosessin ja saa elimistön sekaisin,lihasta ei tule tai se katoaa vähitellen kerryttäen muuta sälää ympärille.

   Minullakin oli noin 6 kertaa harjoitus +palautukset viikossa,elimistö sanoi itsensä irti vaikka olin vähentänyt salitreenejä 4 kertaa viikossa.

   Ensihoitajat jotka saapuivat ambulansiilla kertoivat selkeästi kohtaloni maatessani sängyllä juuri 45 vuotta täyttäneenä, kuulosti surulliselta ja kyyneleet valuivat koska treeniä aloitettiin kieltämään jo viikko kokonaan pois ja sittenkään ei enään treenejä niin kuin ennen,se oli minun huippu urheiluni ajan päätös siinä.

   Se miltä joku voi näyttää ei kerro elimistön kunnosta todellisuudessa,siihen vaikuttaa juuri elintavat,ruokailu mitä se on siis pitkällä aikavälillä,onko pullaa ja jauhoja vedelty tai makeaa ym.....nämä muun muuassa nakertaa eli tuhoaa elimistöä salakavalasti jota ihmiset ei juurikaan näe kuin sitten kun sairaudet on jo päällä.

   Treenimäärät myöhemmin aloittaessa natuna ei ole tie tähtiin vaan kyseessä on kokonaisuus koko ihmisen tai kehon historiasta ja tähän päälle tulee henkiset ja yhteiskunnan valvoitteet jotka nakertavat vääjäämättä kovin monen edes ymmärtämättä elimistöä,jolloin elimistö todellisuudessa vanhenee.

   Jo epelkästään henkisellä tasolla voi palaa loppuun,sama on kehon kanssa harjoitteluissa jota ei ajoissa älyä löysätä,pitää taukoja.

   Laitan jotain linkkejä josta voi jotain nähdä tai yrittää käsittää..........

   http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/stoppi_himoliikunnalle_raakel_lignell_joutui_pakkolepoon

   http://www.iltalehti.fi/terveys/201701172200055022_tr.shtml

   "Ylikunto tekee arjesta painajaista – oireet voivat iskeä aloittelevaankin treenaajaan
   Ylikunto vaanii muitakin kuin huippu-urheilijoita. Joosua Visuri sairastui niin vakavasti, että liikunta kiellettiin häneltä kokonaan."

   http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000002908422.html

   • vm43

    65:na alkoi napakka kyykky ja mave treeni samalla viikolla olemaan liikaa. Salilla palautukset pitenivät ja kotikunto heikkeni. Tuon jälkeen olen käyttänyt urheilulekurin reseptillä testogeeliä. Eli 8 vuotta. Ainoana taukona syöpäleikkausten 9kk.
    Ei mitään sivuvaikutuksia mutta auttaa palautumista. Siitä huolimatta on hissukseen annettava periksi.
    Maaliskuun S-Testoni oli 37,4. Tiedän ettei sillä ole varsinaista todistusvoimaa mutta en minä mitään todistelekaan. Omat tuntemukset ovat tärkeimpiä.

    En osaa arvioida onko sarjapituuksilla merkitystä. Suuria lihasryhmiä olen kurittanut maksimissaan 6:n toistoilla ja kyykyissä ja mavessa suurin osa kapeaa pyramidia 6 > 1 > 6.
    Pienissä lihasryhmissä viikoittain sekä 10:ä, että pyramidia.
    En ole hakenut lihasmassaa koska se on tässä iässä ja minun lähtökohdistani täysin turhaa.
    Kyllä elimistö viestii milloin ei ole järkevää "puristaa" ja silloin otan käynnin palauttavana tai lutkuttelen vähemmälle huomiolle jääneitä.
    Yleisimmin paikkaan aerobisilla jumputuksilla.

    En seuraa mitään orjallista viikko-ohjelmaa vaan pelkkää raamia. Ma. ojen. perusvoima. Ti. koukistajat perusvoima. Ke. keskikroppa + aerobinen. To. ojentajat 10:n sarjat. Pe. koukistajat 10:n sarjat. Lauantai huili. Su. mave tai kyykyt.
    Vaihtelua on. Tänään junttasin jalkoja 5 x 10 toistoa + löysä, palauttava aerobinen.
    Sunnuntaina saatan tehdä napakamman maastavedon pyramidina rajallisin toistoin. Tai sitten en.

    Treeneistäni puuttuu kaikki tieteellisyys. Teen etupäässä perstuntumalla.
    Vatsaa vaihdellen ilman viikottaista ennakkosuunnitelmaa mutta riittävästi.
    "Löysänä" päivänä pidän sykkeen haluamallani tasolla vatsasarjoilla.

    Olen vakuuttunut omasta tavastani eivätkä kuluneet 13 vuotta ole saattaneet epäilemään.
    Mutta kuten sanoin, en ryhdy neuvomaan muita. Voin kertoa vain omistanai. Esimerkisi kaverini josta mainitsin. En edes harkinnut ryhtyä puolella sanalla neuvomaan vaan ohjasin saliyrittäjänä toimivan, entisen painin Suomen mestarin ja liikuntaohjaajan koulutuksen lisäksi, erityisryhmien ohjauskoulutuksen saaneen hepun juttusille.

    Jk. Ilman elämäntavan muutosta en enää olisi täällä viisastelemassa.


   • vm43

    Avasin vasta nyt liitteet. En todellakaan tunnista niissä itseäni. En edes joulurääkkien jälkeen.
    Seuraan sykettä ja verenpainetta säännöllisesti aamuisin 1,5h kevyen aamiaisen jälkeen.
    Heräämissykkeen seurannan asemesta teen aika-ajoin jakkarallenousu testin. Syke ennen minuutin noususarjaa ja sen jälkeen syke 15 sekunnin välein. palautuminen ja muutokset siinä kertovat tilanteesta riittävästi. Graafinen seuranta.
    Samoin salilla, aerobisissa jumputuksissa, vaihtelevilla vastuksilla, seuraan sykkeen reagointia kuormitusmuutoksiin.
    9kk: syöpäilytauon jälkeen puolitehoinenkin aloitus oli tarkkaa ja sykkeen seuranta tarpeen.
    Silloin muuten, oma testotuotantoni oli ilman avustusta 22.


   • kokemuspohjalta

    "En todellakaan tunnista niissä itseäni. En edes joulurääkkien jälkeen."

    "65:na alkoi napakka kyykky ja mave treeni samalla viikolla olemaan liikaa. Salilla palautukset pitenivät ja kotikunto heikkeni. Tuon jälkeen olen käyttänyt urheilulekurin reseptillä testogeeliä. Eli 8 vuotta."

    Tuossahan sinä olet tunnistanut itsesi,eli palautuminen ei enään onnistunut.

    Minulla kun oli niin että jalkatreeni ja samalla kertaa oli jonkin verran toisinaan maastavetokin,mutta ainakin niin että esim:jalkatreeni ja samalle viikolle maastaveto.

    Tosin nyt en tee maastavetoa treeni mielessä, pitää antaa kehon levätä.


   • vm43
    kokemuspohjalta kirjoitti:

    "En todellakaan tunnista niissä itseäni. En edes joulurääkkien jälkeen."

    "65:na alkoi napakka kyykky ja mave treeni samalla viikolla olemaan liikaa. Salilla palautukset pitenivät ja kotikunto heikkeni. Tuon jälkeen olen käyttänyt urheilulekurin reseptillä testogeeliä. Eli 8 vuotta."

    Tuossahan sinä olet tunnistanut itsesi,eli palautuminen ei enään onnistunut.

    Minulla kun oli niin että jalkatreeni ja samalla kertaa oli jonkin verran toisinaan maastavetokin,mutta ainakin niin että esim:jalkatreeni ja samalle viikolle maastaveto.

    Tosin nyt en tee maastavetoa treeni mielessä, pitää antaa kehon levätä.

    Aiheeena oli ylikunto eikä treenien ja palautusten rytmitys.
    Jossakinhan se palautumistarpeen raja kulkee itse kullakin.
    Jouluviikkojen tuplatreenit eivät vieneet ylikuntoon mutta vaativat lisäpalautumisen.

    Olen päissäni ajatellut miten etuoikeutetussa asemassa työttömät ja eläkeläiset ovat. Itse voi päättää ajankäytöstään.
    Nukkuminen, treenien ajoitus, syöminen, lepo ja kaikki. Stressitöntä elämää paitsi ei ehkä kuitenkaan kaikki työttömät.


   • kokemuspohjalta

    Palautuminenpa juuri,eli elimistö ei palaudu enään kun ylikuntoon menee ja se vaatii levon,toinen tietenkin on ikä joka vaatii palautus aikaa ihan toisella tavalla kuin nuoremman.

    Stressi voi vaikuttaa myös elimistöön jolloin ylikuntoisuudesta on vaikeaapäästä eroon levollakaan.


  • kokemuspohjalta
   • vm43

    70 vuotisella jäljellä 80% 20:n voimatasosta?
    65:na vielä punnersin pystyssä ( polvet lukituksessa, ilman potkua ) 80kg.
    Nyt 73v, en takaa yhtään yli 70kg:n. Tuon 80kg:n tavoittamien olisi tiukassa ja tuskin edes mahdollista.
    Vähiten on tippunut mave ja kymmenien vuosien tauko aiheutti senkin aloitukseen vaikeuksia ja vaati kärsivällisyyttä.

    Minulla ei ole varhaisilta ajoita kehon koostumustietoja mutta InBody72 tuloste todella väittää pientä luumassan katoamista tapahtuvan. Muutokset ovat niin pieniä, että olen pistänyt ne mittaushajonnan piikkiin. Mutta ehkäpä tottakin?

    Äskeisten hammasimplanttien alkureikien porauksen yhteydessä hampuri väitti leukaani kovaksi jota ison ukon ähinäkin vakuutti.


  • Nelikymppisetplösöt

   Horkka on käytännössä välttämättömyys suurimmalle osalle yli 40-vuotiaita, mikäli mielii lisätä lihasmassaansa. Eikä sitä tarvitse vetää kuin Savolainen, vaan riittää että ottaa sen verran, että oman luontaisen tuotannon taso nousee samoihin arvoihin kuin parikymppisellä. Usein tähän riittää ihan lääkärin resepti korvaushoidosta.

   • 43v

    Ja toimii myös!
    En koskaan ole hakenut lihasmassaa vaan nuorena tehoa. Painon väistämätön nousu vitutti koska se tiesi sarjan nousua.

    65v urheilulekurin reseptillä aloitettu geelaus on riittänyt minulle. Ukko on vielä 73v ikäisenä pirteä ja elinvoimainen. S-Testoni on yleisen viitetason ylärajoilla ja ikäluokkani ylärajan paremmalla puolella. Viitealue 5 - 25. Maaliskuinen määritys 37,5.
    Kuten olen maininnut niin mitään sivuvaikutuksia ei ole havaittu. Kivekset eivät ole kuihtuneet eikä muutakaan.
    Pakollisen 9kk tauon jälkeen oli oma tuotantoni 22 joten sekin toimi ikäiselleni, silloin 68v, riittävä.
    En ymmärrä miksi tälläinen lekurimääräinen korvauskin on "hyshys" asioita vaikka se on aptekin mamman mukaan varsin yleistä.

    Olen syöpäleikkausteni jälkiseurannassa 3kk:n välein ja kerran vuodessa teetän myös eturauhasen PSA kokeen ja S-Teston.
    Niin kauan kuin rauhanen ei osoita hermostumisen oireita niin käytän geeliä ja syväseurustelen muijani kanssa vaikka se onkin jo 69v.

    Kun aloitin eläköitymisen 52 vuotisena ja saavutin täysvapauden 57 vuotisena niin mielestäni olisi typerää olla käyttämättä tarjolla olevaa mahdollisuutta elämänlaadun parantamiseen.
    Kävi puntilla tai ei. Minulle treenit ovat osa elämänlaadun sälyttämistä. Eräs entinen työkaverini on huomannut saman hyödyn.
    Geelin omavastuu on nykyään 32,50€/kk. Annos on ohjeen mukaan puolet maksimista. Jo työttömyyseläkeläisenä sain geelit Espanjassa alkuun maksutta, sittemin niiden ivan verran 4.20€/kk. Nyt on tuokin etu riistetty.

    Geeli ei ole mikään ihmelääke. Auttaa palutumisessa ja yleisessä aktiivisuudessa.
    Kaikesta huolimatta lihaskato on 1kg/vuosi vauhtia mutta se ei huoleta. Seuraan rasvojani.
    Geeli ei korvaa tupakoinnin eikä ryyppäämisen haittoja puhumattakaan velttoilusta.
    Savuton ja vain ajoittainen a-elämä yhdessä säännöllisen, riittävän intensiivisen lihaskuntoilun kanssa antavat ikälopulle ukolle ihmisarvoisen vanhuuden!

    Äkkiväärät "joko/tahi" jätkät tulkitsevat tämän markkinoimiseksi. Sitähän tämä olisikin jos lukijoiden joukossa olisi vanhuksia.


  • kokemuspohjalta

   Kyllä se noin varmasti on tilanne,40 kymppinen on vaan ropaltaa tosiaan uuvahtanut,niin kuin esim:vaikka minä 45v.

   Pitäisiköhän minun pyytää lääkäriltä syksyllä jahka pääsen sinne resepti korvaushoitoon,tai miten sen voi esittää lääkärille että se älyää ja myös antaa reseptin?

   • vm43

    Tk lekuri >< yksityinen urheilulekuri.
    Rankka treeni kulutti testoni 65v siihen malliin, ettei mikään toiminut hyvin missään.
    Tk lekuri väitti testotasoni riittäväksi ja kieltäytyi testoreptistä ja kirjoitti sen asemesta Viagraa.

    Menin u-lekurin juttusille tk:n testotuloksen, verenpaineseurantani ja taskukalenteriin mekitsemäni karkean treenimuistion kanssa. Lääkeetön elämäni vaati, ja vaatii edelleenkin, intensiivistä kuntoilua ja minun valintani lihasvoima.
    U-lekuri ymmärsi tilanteen ja resepti tuli pulinoitta.
    Uusimisissa ei ole ollut ongelmia kertaakaan. Uusinnat tapahtuvat tk:ssa.

    Viiden vuoden seuranta jossa lääkityksen asteettainen vähentäminen rinnan treenien kanssa.
    Toimi minun tapauksessani.


  • pirunmoinen

   Höpö höpö.
   Mies parhaassa iässä, 35-50vuotta.
   Järkeä tullut treeniin. Kehitystä tulee jos vain viitsii panostaa ruokailuun ja treenin vaihteluun.
   Nojaatte liikaa testo tasoihin. Naisilla 1/10 miehiin verrattuna. Lihasta ja voimaa tulee silti.
   Lopeta ruikutus ja ala treenata.

  • kokemuspohjalta

   Menin aamusta nyt salille ja kohtaus oli tulossa jo sinne ajaessa.väänsin itseni salille 30 km päästä ajaen autolla,salilla kumminkin älysin ajoissa ettei voi todellakaan nyt treenata,ihan muutaman liikkeen tein vain käsipainoilla hauista ja jännitin lyökö sielä päälle ,puutuneisuus tuntui ajaessa jaloissa ja käsi alkoi puutua,huokaus nyt ,olen sohavalla puoliselällään ja vaimo tuossa paistoi munakkaan ja salaattia lisäksi graniittiomenaa.

   Alkaa kyllä kyrsimään,miten saan hallitusti tuon kunnon laskuun etten saa sitä ylikuntokohtausta,kolmatta kertaa koitin tällä viikolla mutta kahteen jäi salitreeni.

   Nuo ambulansin ensihoitajat kertoivat etten saa käydä kuin enintään kahdesti enään,kun on ikää 45v ja tuomio on ylikunto.Tästä on aikaa ilmeisesti viikko,ja pulssi meinaa hypätä pienestäkin tekemisestä.

   Huomasin tosin aamulla tunnottomuutta pikkusormessa ja salilla se meinasi mennä koko käsi taas niin kuin pumppi olisi mutta se on vieläkin kovempi aivan kuin ei veri kiertäs tai pakkaantuisi käteen.Samalla heikotus ja voimia ei ole,jo 20 kilon tanko jäi nostamatta maasta kevyesti joten en nostanut edes sitä lopulta.

   Suihkun kautta äkkiä autoon ja 30km ajo päälleja nyt kotona,nuo on kauheita kun ei tiedä noista nyt miten elimistö reakoi,se on vähän kuin paniikki ja elimistö tilttaa olotila.

   Nyt ei passaa paljon liikkua,onko kenelläkään kokemusta tästä olotilasta?

   Tulee kuuluisa sanonta mieleen............miksi juuri minä ja milloin pääsen treenaamaan vai menetänkö kaiken lihaston ym.

  • onneamatkaanjostarvii

   No jos autolla ajokin on liian kova juttu niin turha mennä salille. Kannattaisi sydän vaivat rajata pois. Myös verenkiertohäiriöt.
   Kovasta ylikunnosta pääsee eroon. Venyttele 2krt päivässä 20-30min. Syö monipuolisesti, mutta ei valmisruokaa. Tarkkaile suolan, sokerin saantia. Ei kahvia, alkoholia , tupakkaa yhtään. Vettä pitäisi juoda paljon 0.4 litraa 10krt päivässä.
   Sauno. Käy vedessä kelluskelemassa. Hieronta.
   Tätä 2kk.
   Noilla ohjeilla on ammattilaisetkin tointuneet.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TTK-tippuja Elina Gustafsson tilittää tulosten jälkeen: "Mä olisin toivonut, että Suomen kansa..."

   Ou nou, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson tippui parinsa Ansku Bergströmin kanssa Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Tuli kyllä täysin puskista ja yllätyk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   4983
  2. Maria Veitola sai pakit tänäkin vuonna - Tämä yksi pariskunta kieltäytyy aina Yökylässä-sarjasta

   Maria Veitola on kyllä nähnyt monenlaisia julkkisten koteja vuosien varrella. On ollut Maisa Torppaa, Tiina Jylhää ja Anu Saagimia... Kenet sinä halua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   4034
  3. Martina avautuu

   Gekkoselle. Tosi hyvin sanottu: https://gekkonen.net/martina-aitolehti-hannu-pikkarainen-18921/ Näen nyt ekaa kertaa videolla. Aika paljon muistutt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   2935
  4. Tohtori Jussi Halla-aho sairaslomalla

   Viikon ikävin uutinen oli Suomen suosituimman poliitikon, äänikuningas tohtori Halla-ahon joutuminen sairaslomalle. Peukut pystyyn, että Suomen ykkösp
   Maailman menoa
   81
   2165
  5. Ei oo Pikkaraisella kaikki kotona

   Viimeisessä insta pätkässään tuijottaa kameraan nyrkki pystyssä, ja huutaa vamos. Voi hyvää päivää, kertoo mitä päässä liikkuu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1291
  6. Semmonen rakas kuin sinä

   Mistähän sellaisen saisi? :)
   Ikävä
   58
   766
  7. Uskomattomia törkykommentteja

   Miten ihmeessä ihmisistä saa kirjoitella näin järkyttäviä kommentteja? Miltä tuntuisi kirjoittajasta, jos häntä jatkuvasti solvattaisiin samalla taval
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   763
  8. Martinan live, ääää, öööööö

   Kuka pystyi katsomaan loppuun, ihan kamalaa kuunneltavaa, ja toi ylimielisen ällöttävä olemus. Mulle riitti siihen saakka, kun sanoi, "on vielä muutam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   726
  9. Romanit osoitteli pistoolilla nuoria La iltana

   Nonii. 15-16v poikia oli osoiteltu pistoolilla ohiajavasta sinisestä Fordista? Onneksi pojat olivat yhdessä soittaneet poliisille ja ilmoittaneet r
   Kannus
   22
   721
  Aihe