Henkselit ja farkut

JuusoY

Pitkän aikaa on ärsyttänyt ettei farkut tahdo pysyä päällä kunnolla vaan niistä pitää olla jatkuvasti kiskomassa ylös, vyöstäkään ei ole ollut juuri apua. Kaappia penkoessa löyty eilen henkselit, en muista edes että mistä ne oli tulleet - mutta kokeilinpa sitten auttisivatko ne ongelmaan.

Eilen sitten liikuin kaupungilla koko päivän ja täytyy kyllä sanoa, että hyvin toimivat. Housuja ei tarvinnut kiskoa ylös ja ei tarvinnut kärsiä kiristävästä vyöstäkään. Laitoin henkselit ihan näkyville t-paidan päälle. Henkselit on mustat ja kapeat klipsilliset mallit.

Ihmettelen että miksi henkseleitä käytetään niin vähän - kun ovat niin kätevät - vai pitävätkö muut niitä sitten piilossa puseron alla. Mitä mieltä olette, että sopivatko henkselit tämmöselle 25v normaalivartaloiselle kundille - ja löytyykö täältä muita henkseleitä käyttäviä jätkiä?

158

10123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JaniY

      Minä käytän kans! Kätevät ja tyylikkäät. Farkkulappuhaalarit toinen suosikkini, ei tipu jalasta ja todella tyylikkäät.

      • Anonyymi

        Ite luoviin perus farkuista jo vuosia sitten ja siirryin käyttämään pelkkiä farkkulappuhaalareita. Paljon mukavammat ja rennommat päällä eikä tarvii erikseen henkseleitä ostella kun ne on jo valmiina.


    • HarriU

      Mä käytän henkseleitä lähes päivittäin. Ei mullakaan farkut pysy kunnolla päällä vyöllä, henkselit on oikeestaan ainoo vaihtoehto.

      On mulla kanssa yhdet leviksen lappuhaalarit mutta en tykkää siitä mahan päälle tulevasta lapusta- ja niissä ei oo olkaimet joustavat, istuessa tai kumarrellessa niiden kangashenkselit aina joko liian tiukalla tai löysällä.

      Yleensä mulla on leviksen 501:t ja niissä joustavat henkselit nipistimillä. Itse tykkään eniten kapeista henkseleistä kun ne joustavat paremmin. Talvella yleensä henselit jää näkymättömiin puseron alle, mutta näin kesällä pidän ihan reilusti ne näkyvillä t-paidan päällä.

      Se muakin ihmetyttää, että henkseleitä ei niin kovin moni nykyään käytä vaikka ovat niin mukavat- ja näyttävätkin ihan hyviltä päällä. Kokeeko ihmiset nykyään noloksi käyttää henseleitä vai mikä on syy, ottakaas kantaa!

      • JaniY

        Ite oon ostanut lappuhaalarini naistenpuolelta, siis semmosia ei naisellisia tietenkin. Ne joustaa henkseleistä ja muutenkin joten kumartelu ei ole ongelma. Positiivisiä kommentteja tullut ihmisiltä esim. Eräs päivä uimarannalla joku nuori tyttö kehui söpöksi.


    • Khhhkgcbjhgc

      Lätkähousuihin hommasin ekana henkselit kun ei ne muuten päällä pysy. Toimi niin hyvin että kaivoin faijan kaapista sen vanhat henkselit ja käytän nyt niitä usein farkkujen kanssa. Yleensä pidän näkymättömissä paidan alla.

    • Timppa35x

      Mä ostin farkut jossa oli henkselit valmiina, monethan niitä roikottaa mut mä pidin ihan kunnolla päällä. Harmi vaan oli että farkut osoittautu heikoiksi ja hajos parissa kuukaudessa - mut ostin sit kestävät levikset ja siirsin niihin ne henkselit hajonneista farkuista. Tuli aika päheet.

      Musta henkselit on tosi hyvännäköset ja vielä tosi mukavat sen lisäksi. Kantsii tosiaan kokeilla jos ei jo käytä!

    • SamppaQ

      Remppahommissa ei tulis duunista mitään ilman henkseleitä kun joutuu kumartelemaan ja olemaan kyykyssä yhtenään. Laatuun kyllä tosin kannattaa panostaa, aluksi ostin halvat henkselit, mutta eihän niissä ne klipsit kestäneet ollenkaan vaan irtoilivat yhtenään. Rautakaupasta sai sit semmoset kunnon rakennusmiehen henkselit missä on tukevat lukot ja leveät olkahihnat, ne pysyvät kiinni ja housut pysyvät ylhäällä tilanteessa kuin tilanteessa. Suosittelen!

      Kun tähän luksukseen on tottunu töissä niin tulee käyttyy vapaallakin farkkujen kanssa henkseleitä, tosin vähän kevyempiä kuin duunissa. Yleensä mulla pursero päällä niin jäävät vapaalla sen alle näkymättömiin.

    • Timppa45x

      Mä rupesin käyttää henkseleitä myös samasta syystä, tällä vartalonmuodolla farkut ei vaan pysy ylhäällä ilman.

      Kylmällä säälälä henkselit jää piiloon puseron alle mut kesällä pidän ihan reilusti näkyvillä - eikä ole tullu vielä kertaakaan mitään negatiivista palautetta. Itse asiasssa muutamat kaverinikin on ruvenneet käyttämään henkseleitä esimerkistäni rohkaistuneena.

      Sitä en tajua että miksi henkseleitä käytetään nykyään niin vähän. Ominaisuuksiltaan kun ne ovat ylivertaiset vyöhön verrattuna. Koetaanko ne jotenkin noloiksi vai mikä voi olla syy.

    • JartsaF

      Mun mielestä henkselit on alusvaatteet ja niiden ei kuulu olla näkyvillä ellei sitten käytä juuri tyylin vuoksi. Ei kai niiden näkyvillä pitäminen oo mitenkään hävettävää mut jos käyttää funktionaalisuuden vuoksi niin ennemmin puseron alla. Luulen et henkseleitä käyttää monet mutta kun ovat piilossa niin sitä ei vaan huomaa.

    • Tero33

      Henkselit on ihan ehdottomat erityisesti jos on ärtyvän suolen oireyhtymä, silloin vyö yksinkertaisesti kiristää kivuliaasti mahaa. Itse tämän tajusin joku aika sitten ja elämän laatu on parantunut ihan merkittävästi - ja tosiaan, ei tarvi enää housujakaan olla kiskomassa ylös yhtenään.

      Aluksi himan nolotti että näytänkö mä nyt ihan juntilta tai papparaiselta ja yritin piilottaa henkselit puseron alle. Se kuitenkin vaikeuttaa vessa-asiointia sen verran, että nykyään pidän ihan reilusti näkyvillä.

      Kertaakaan ei ole tullut keneltäkään mitään negatiivista kommenttia henkseleiden käyttämisestä, ennemminkin on tultu sanomaan, että kuinka komealta näytän. Oon kanssa huomannut kuntosalilla ja uimahallilla käydessä että henkselien käyttö on tosi paljon yleisempää kuin olin tajunnut, ennen en vaan asiaa noteerannut kun tosi moni pitää tosiaan henkselit piilossa puseron alla.

    • Juuso94x

      Henkselit on kyllä kundeilla tosi in nyt. Eilen tanssilattialla oli Stadissa yökerhossa ainakin 20 kundilla henkselit ja muutamalla naisellakin.

      Hyvältähän se näyttää ja erottuu massasta varsinkin jos valkoisen paidan päällä on mustat henkelit tai päinvastoin.

      Pitää itsekin varmaan kaivaa kaapista esille ja ottaa käyttöön.

    • ukkjhyfcxc86

      Itse olin käyttänyt lapsuuden jälkeen henkseleitä vain lasketteluhousuissa tai juhlapuvussa ja ei ollut tullut mieleenkään käyttää arkivaatetuksessa.

      Itse tajusin ihan vasta hiljattain kuinka hyvät henkselit oikeasti on. Mun vartalon muodolla farkut ei vaan pysy ylhäällä vyöllä tai ilman. Henkseleillä pysyy juuri oikealla korkeudella, ei tarvi enää nostella eikä kiristä vyökään enää mahaa.

      Oikeastaan oli kaverin ansiota että valaistuin tässä asiassa. Hän kärsi ärtyvästä paksusuolesta ja oli huomannut että henkselit helpottavat oloa kummasti. Häneltä sain henkselit lainaksi ja ihan muutaman päivän käytön jälkeen olin aivan myyty. Vyöhön en enää siirry takaisin ainakaan jatkuvassa käytössä.

      Hankin sitten ihan omat 2,5cm leveät mustat klipsilliset henkselit ja elämänlaatu parani heti. Myöhemmin huomasin, että itselle sopivat itse asiassa paremmin kapeammat 1cm leveät henkselit, ne rajoittavat liikkumista vähemmän ja niitä ei juuri edes tunne päällä.

      Aluksi vähän pelotti että kuinka papparaisena mua pidetään kun nuorekas alle kolmikymppinen kundi pitää päällä henkseleitä. Aluksi pidin aina puseron alla piilossa - mutta nyt kesällä oli niin kuuma että uskalsin käyttää ihan näkyvillä. Tosi monet on sanoneet että kuinka hyvältä ja muodikkaalta erityisesti nää kapeat henkselit näyttää leviksen farkkujen kanssa, yhtään negatiivista kommenttia ei ole tullut. Vähän tietty pitää miettiä minkälaisen paidan kanssa ne sopivat - kuten muistakin vaatteista.

      Nyt kun olen asiaan kiinnittänyt huomiota niin itse asiassa varsin monet käyttävät henkseleitä, eivät pelkästään papparaiset.

      Suosittelen ehdotomasti kokeilemaan!

    • Teemuxq9wxe

      Ostinpa mäkin sitten henkselit viime viikolla kun sattuivat tulemaan vastaan kaupassa ja kun muistin tän keskuteluketjun ja kuinka paljon henkseleiden kätevyyttä ja mukavuutta on täällä hehkutettu. Mukaan tarttu reilun sentin leveät mustat henkselit missä on klipsit päässä.

      Kokemus on mulle tosi uusi kun en muista henkseleitä käyttäneeni koskaan muuta kuin lasketteluhousuissa joskus vuosia sitten. Nyt sitten laitoin duuniin henkselit klipseillä kiinni farkkuihin ja piiloon puseron alle. Täytyy kyllä sanoa että en tajua miksi en oo tätä aiemmin tajunnut, on tosi paljon mukavampaa kun ei tarvi olla farkkuja kiskomassa ylös jatkuvasti ja vyö ei kiristä.

      Luulin että ne henkselit olis piilossa puseron alla mutta heti ekana päivänä työkaveri naureskeli että ai oot sitten ruvennu henkseleiden käyttäjäksi. Istuessa ja kumarrellessa pursero näköjään vetäytyy sen verran housujen kauluksen päältä että henkselien klipsit jää välillä näkyviin. No mutta mitpä se haittaa, kehuin kaverillekin vaan että on tosi mukavat päällä, saa nähdä rupeaako sekin vielä henkseleiden käyttäjäksi.

      Ainoa asia mikä vähän haittaa henkseleissä on se että veskissä istunnolla käydessä pitää joko irrotaa klipsit housujen takaa tai ottaa paita päältä ja vetää henkselit sivulle - mut se on kyllä tosi pieni vaiva siihen mukavuuteen verrattuna minkä henkselit tuo.

      Eilen kun kävin uimahallissa niin huomasin etten oo tosiaan ainoa joka on tän asian tajunnut, samaan aikaan oli pukuhuoneessa muutama muukin kundi jolla oli henkselit käytössä, en oo vaan aiemmiin asiaan kiinnittäny mitään huomiota.

      Nyt kun on kylmät säät niin henkselit saa tosiaan melko näkymättömiin puseron alle - mutta kun säät lämpenee niin pitää miettiä että ostaako jotkut tyylikkäämmät jotka sopis ihan näkyville.

      Voin kyllä suositella!

    • lfdskdfkkdlfkjsl

      Olen haalariduunari ja haalarienkin "henkselit" hiertää paidan läpikin jäljet hartioille joten en halua käyttää henkseleitä vapaa-ajallani, käytän vyötä. Eikä ole liian kireälle säädetyt mutta liikettä kyllä tulee työpäivän aikana sen verran että hankaavat paidan läpikin ihoon jäljet.
      Ala-asteella oli joskus henkselit housunkannattimina, ehkä sitten eläkeukkona on pakko hankkia kävelykeppi, korkeavyötäröiset eläkemalliset harmaat housut ja henkselit niitä kannattelemaan ja opeteltava kumaraselkäinen köpöttelevä kävelytyyli vain siksi että on eläkkeellä :D

    • Jartsaz

      Avohaalareiden henkselit tosiaan hiertää kun ne pääsee liikkumaan ja hiertämään olkapäitä. Mä onneksi sain ne vaihdettua normaaleihin duunihousuihin missä pidän joustavia olkaimia. Enää ei hierrä ollenkaan ja pysyy housut hyvin jalassa. Kannattaa valita aika leveät henkselit duunihouusihin. Snickerssillä ja Blåkläderiltä löytyy hyviä henkseleitä duunihousuihin.

    • Juhisw

      Ei henkselit mitkään pelkkien eläkeukkojen vaatekappale ole. Henkselit on monikäyttöisimpiä asusteita mitä on olemassa, sillä pystyy erottautumaan ja korostamaan pituutta ja ne ovat erittäin tyylikkään näköiset kun vaan vähän miettii millaisen paidan kanssa niitä pitää. Itselläni useita erilaisia ja värisiä henkseleitä eri tarkoituksiin ja käytän niitä lähes pävittäin. Olen siis parikymppinen hoikkavartaloinen kundi enkä mikään eläkeläisukko.

    • JarkkoH

      Mulla on sen verran pyöreyttä että vyötäröä ei tahdo löytyä niin henkselit on ihan ehdottomat, muuten olis farkut koko ajan puolitangossa. Näin talvella ne jää villapuseron alle piiloon ja kesällä pidän ihan t-paidan päällä.

      Muodikkuudesta en tiedä mutta kätevät ja mukavat henkselit kyllä on - mutten mä nyt muutenkaan muotia juuri seuraa niin mitä väliä.

    • Anonyymi

      Joo, mä oon löytänyt henkseleiden kätevyyden jo vuosia sitten.

      Oikeastaan se oli ihan sattumaa, sillä juhliin piti hankkia smokki ja siinä kun ei ole vyölenkkejä niin henkselit ovat välttämättömät. Ne kun olivat nipsuttimelliset niin olivat helposti siirrettävissä kanssa farkkuihin. Eipä ole ollut vyötä ikävä sen jälkeen, on niin paljon mukavammat ja ei tarvi housuja olla kiskomassa ylös yhtenään. Nyt mulla on jo useita, erivärisiä henkseleitä eri asukokonaisuuksiin.

      Itse oon tykännyt nipistimellisitä henkseleitä eniten kun ne on kätevä siirtää housuista toiseen, ei tarvi miettiä nappien onpelemista. Lisäksi ne metalliset klipsit mukavasti kiiltelevät ja erottuvat housunkauluksesta vaikka baarivalaistuksessa.

      Kaiken muun lisäksi henkselit on tosi tyylikkät, kukaan tyylipoliisi ei ole tullut sanomaan negatiivisia kommentteja vaan lähes kaikki tykkää, tytötkin.

      Oon tässä huomnanut viime päivinä kun säät ovat lämmenneet ja vaatetus keventynyt, että en ole ainoa nuori kundi joka on henkselit löytänyt, Aika monella näytti olevan nyt vappuna päällä henkselit - ja ihan reilusti näkyvillä.

      Heitänkin tässä haasteen, että kokeilkaapas ihmeessä jättää vyö syrjään päiväksi tai pariksi ja käyttää henkseleitä - ja kommentoikaa tähän kokemuksia! Tuskinpa tulette pettymään.

      • Anonyymi

        Mä innoistuin kokeileee viime viikonloppuna kun sain henkeleitä käyttävältä frendiltäni henkselit lainaksi. Otin vyön irti hiljattain ostetuista leviksen 501:stä ja henkselit tilalle ja leviksen college-pusakka päälle. Frendi lähti kanssa mukaan mutta sillä henkselit oli paidan päällä ihan näkyvillä, mä en ollut ihan nii rohkea vielä ekalla kerralla. Jotenkin mua nolostutti ajatus että jos mun kaverit huomaa et mulla on henkselit, aika tyhmää kun frendilläkin oli henkselit ja vielä ihan näkyvillä.

        Mä ennen lähtöä vielä peilailin ettei henkselit näy puseron läpi ja kumartelin ja istuin tuolille ja nousin ja totesin että ei ne henkselit sieltä mihinkään näy. Farkut sensijaan istui ihan täydellisesti, paremmin kuin koskaan vyöllä kiinnitettynä.

        Aluksi olo tuntu vähän oudolta kun en ollut tottunut siihen että farkkujen ja taskussa olevien avainten ja kännykän paino tulee olkapäille. Sekin oli aika erikoinen tunne että kun nousi tuolilta ylös niin farkut oikein ampaisi ylös kun yleensä niitä on aina joutunut nostelemaan.

        No siinä kun vähän aikaa oli peilailtu ja totuteltu henkseleihin niin lähdettin moikkaamaan yhteistä kaveria baariin. Nappasin leviksen farkkutakin päälle ja siitä sitten baariin. Istuttiin baaritiskille baarijakkaralle ja odotettiin kaveria,jotka tulikin kohta ja eka kommentti mulle häneltä oli, että mitä ihmettä, onko sullakin tosiaan henkselit????

        Mä menin ihan hämilleni ja punastuin kuin tomaatti ja sanoin nolona, että joo, kokeilen just et miten nää toimisi mulla, kysyin myös että mistä ihmeestä huomasit kun mä niin hyvin ne yritin piilottaa puseron alle. Se nappas kännykällä kuvan ja näytti että farkkurotsi oli vetänyt sen puseron ylös ja sieltähän ne henkselien nipsuttimet ja nauhat paistoi kaikkien näkyvillä.

        Kaveri mua heti rauhotteli ja sanoi että älä nyt nolostu, mä yllätyin iloisesti kun näet mullakin on henkselit puseron alla, mäkin oon niitä pitänyt piilossa kun ne nolottaa vähän muakin.


    • Anonyymi

      Mä löysin faijan vaatekaapista valkoiset kapeet henkselit .Onhan nää ihan makeen näköset päällä. Tyyppaanpa näitä nyt tän illan ja varmaan huomenna koulussakin.

      • Anonyymi

        Nyt oon reilusti toista viikkoa käyttänyt henkseleitä. Oikeestaan ainoot jotka on
        vähän naureskellet asialle on omat vanhemmat mut nekin jo on tottuneet ajatukseen .

        Viime viikolla kun oli kylmät kelit pidin niitä puseron alla mutta tänään oli ihan näkyvillä t-paidan päällä. Valkoset henkselit mustan t-paidan päällä itse asiassa näyttää tosi hyvältä,korostaa pituuttakin.

        Viime viikolla liikuntatunnilla pukuhuoneessa vähän jännitti et mitä kommentteja tulee kun jengi näkee et käytän henkseleitä kun otan puseron pois. Yllättäen kukaan ei kommentoinu mitään kun olihan kaverit ne huomannu jo aikasemmin, kyllä ne sen verran farkkujen kauluksesta vilahtelevat kun kumartelee tai nousee ylös tuolilta - kun pusero vetäytyy ylöspäin.

        Parhaalle frendille sit kehuin että kuinka mukavat nää henkselit on ja se kiinnostu niin et halus itsekin tyypaa niitä. Tehtiin loppupäiväks vaihtari niin, että sillä oli mun henkselit ja mulla sen vyö. Lopputulema oli se, että nyt sekin hommasi itselleen henkselit ja oli tänään ne päällä koulussa. Muutama muukin kyseli et mistä ootte noi hommannu, Saa nähdä kuinka laajalle tää vielä leviää meidän koulussa 😀

        Ihme juttu että niin harvat käyttää nykyään henkseleitä. On nää kyllä niin mukavat ja kätevät, varsinkin farkkujen kanssa. Hieno juttu, että tuli luettuu tätä ryhmää, tuskin muuten olis tullut kokeiltua itsekään.


    • Anonyymi

      Meillä varastohommissa duunissa työhousuissa monet (kuten itsekin) käyttää henkseleitä. Oon huomannut että monet näistä duuinkavereista on ruvenneet hiljattain käyttämään henkseleitä myös arkipukeutumisessa. Itse olen suhtautunut henkseleihin niin, että työhousuissa toimivat varsin hyvin, mutta arkivaatteissa tuntuvat jotenkin junttimaisilta.

      Kirpparilla osui silmään kuitenkin eurolla henkselit jotka oli samanväriset kuin mitä paitaa oon tykännyt käyttää. Tuli ne sitten ostettua ihan kurillaan ja puolivitsinä - mutta pitihän niitä kuitenkin kokeilla farkkujen kanssa - ja kyllähän ne toimivat. Farkut pysyy ylhäällä just hyvin vaikka taskuissa olisi tavaraakin eikä tarvi kiskoa niitä yhtenään ylös niinkuin vyön kanssa.

      Nyt kun oon jokusen päivän vapaa-ajallakin käyttänyt henkseleitä pitämään farkut ylhäällä, ei oikeastaan tee mieli enää palata ollenkaan vyön käyttöön. En oikein tiedä mikä henkseleiden käyttämisessä ennen nolotti - mutta ei nyt enää tunnu siltä että olisin yhtään junttimainen.

    • Anonyymi

      Mä alotin tällä viikolla kesäduunit ja töissä joutuu aika paljon kyykkimään, kumartelemaan ja kantamaan tavaroita. Kun homma ei ole kuitenkaan varsinaista varastotyötä niin duunivaatteita ei tullut.

      Meinasi jo heti ekana päivänä mennä hermot täysin siihen että farkut oli puolitangossa ja olis pitänyt olla kolmas käsi laatikoita kantaessa jolla olisis saanut nostettua housuja ylös. Ei homma toiminut vaikka veti vyötä kuinka kireälle. Duunikaverikin sanoi ettei tosta tuu mitään, hommaa henkselit niinkuin mulla niin ei housut tipu. Aluksi tuntui etten nyt varmaan hommaa, mut sitten kun työpäivä eteni niin ajatus alko kypsyä ja tuntua järkevältä vaihtoehdolta.

      Onneksi muistin että vanhojenpäivien puvun mukana tuli valkoiset kapeat klipsihenkselit. Nyt on kolmatta päivää ollu sit duunissa henkselit normi leviksissä. Olihan nää tosi oudon tuntuset aluksi kun housut suorastaan pomppaa takas ylös kun kykkimisen jälkeen nousee ylös. Nyt kun nää on ollu muutaman päivän päällä niin ei asiaa enää edes huomaa muuten kuin niin, että duuni on paljon helpompaa kun ei tarvi olla kiskomassa housuja ylös.

      Eilen tuli suoraan duunista mentyä kavereiden kanssa ulos ja jätin henkselit päälle, ihan jo pelkästään siksi, että puin henkselit valmiiksi päälle jo kotona ja jätin vyön pois. Kevyttä kuittailua tuli aluksi että mitäs henkseliville - mut ei se mitään. Hyvän näkösiksikin näitä pari tyttöä kehui.

      Sen verran hyvät kapineet nää on, että pitää varmaan hommata lisää eri värisiä ja kuvioisia ihan vapaa-ajan pukeutumiseen.

      • Anonyymi

        Mä ostin mun miehelle puolisen vuotta sitten synttärilahjaksi Stokkalta Matex-henkselit kun housut lökötti yhtenään puolitangossa. Aluksi se piti niitä ihan vitsinä, mutta laitto se ne kuitenkin kokeeksi päälle mun mieliks kun mentiin synttäreitä juhlistamaan ravintolaan. Näytti kyllä mies tosi komeelta kun oli farkut ja kauluspaita missä viinipunaiset henkselit.

        Nyt se on niin tykästynyt henkseleihin, että käyttää niitä lähes aina. Oli kuulemma paras synttärilahja ikinä :) Oon jopa joutunu välillä sanomaan että ei ne nyt ihan joka asukokonaisuuteen sovi.


      • Anonyymi

        Nyt tästä on kuukausi kun hankin henkselit kesäduunia varten. Edelleen oon tosi tyytyväinen, mutta muutama asia on vähän mietityttänyt.

        Vaikka farkut pysyykin oikein hyvin ylhäällä niin kalsarit tahtoo valua kumarrellessa. Tähän keksin ihan kätevän ratkaisun, henkselien nipsujen väliin kannattaa laittaa takaa farkkujen kauluksen lisäksi kalsarien kaulus. Siten ei enää kalsaritkaan valahda vaikka kuinka kumartelisi.

        Toinen juttu on henkseleiden säätäminen. Lähinnä se, että kuka kaukana toisitaan nipsujen kannattaa olla takana, kuinka kireellä ja että mihin kohtaan se muovinen jaotin kannattaa laittaa.

        Itse oon päätynyt siihen, että paras mitta on takaa housujen keskikodasta noin 5cm molemmin puolin. Jos ne laittaa lähemmäs toisiaan niin silloin henkselit vetää takaa vain keskeltä ja sivut lököttää. Jos taas laittaa tosi leveelle takaa niin sitten keskikohta lököttää varskinkin mikäli farkut on löysät. Oikeastaan homma toimisi varmaan paremmin mikäli takana kiinnityskohtia olisi neljä eikä vaan kaksi, Duunikaveri näyttää tosin pitävän aina klipsejä takana melkein kiinni toisisaan, eli makuasia tämä kai lähinnä on.

        Muovinen henkselinauhojen jaotin selässä kannattaa olla aika keskellä selkää. Jos se on liian alhaalla niin henkselinauhat tahtoo valua pois olkapäiltä. Jos on taas liian korkeella niin sitten taas henkseleitä ei saa mukaville kohdille olkapäille vaan ne tulee suunnilleen niskaan asti. Jos henkseleiden kireyttä säätää niin se jaoitin kasnsa liikkuu mukana - eli kannattaa säätää jaottimen kohta vasta sen jälkeen kun on säätänyt oikean kireuden. Itse se tosin on vähän hankalaa eli kannattaa pyytää kaveria siirtämään se paikalleen.

        Kireys onkin sitten jo vaikeampi asia. Jos henkselit on liian löysällä niin raskaat farkut ei tahdo pysyä ylhäällä. Jos taas laittaa liian kireälle niin olkapäät voi rasittua päivän mittaan, varsinkin silloin kun kumarrellessa henkselit kiristyy painaa olkapäitä enemmän. Mä otin juhlapuvusta kapeat henkselit alunperin mutta pari viikkoa sitten hankin kaupasta vähän leveemmät. Silloin housut pysyy päällä ja nousee kumartelun jälkeen hyvin ylös vaikka kireys ei olisikaan niin kova - ja olkapäät ei rasitu. Leveät henkselit ei tosin näytä niin hyvältä päällä, siksi oonkin päätynyt käyttämään kapeita henkseleitä vapaa-ajalla ja duunissa leveämpiä.

        Mua kiinnostais kuulla kokemuskia muiltakin ja muita vinkkejä mitä kannattaa huomioida henkseiden kanssa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt tästä on kuukausi kun hankin henkselit kesäduunia varten. Edelleen oon tosi tyytyväinen, mutta muutama asia on vähän mietityttänyt.

        Vaikka farkut pysyykin oikein hyvin ylhäällä niin kalsarit tahtoo valua kumarrellessa. Tähän keksin ihan kätevän ratkaisun, henkselien nipsujen väliin kannattaa laittaa takaa farkkujen kauluksen lisäksi kalsarien kaulus. Siten ei enää kalsaritkaan valahda vaikka kuinka kumartelisi.

        Toinen juttu on henkseleiden säätäminen. Lähinnä se, että kuka kaukana toisitaan nipsujen kannattaa olla takana, kuinka kireellä ja että mihin kohtaan se muovinen jaotin kannattaa laittaa.

        Itse oon päätynyt siihen, että paras mitta on takaa housujen keskikodasta noin 5cm molemmin puolin. Jos ne laittaa lähemmäs toisiaan niin silloin henkselit vetää takaa vain keskeltä ja sivut lököttää. Jos taas laittaa tosi leveelle takaa niin sitten keskikohta lököttää varskinkin mikäli farkut on löysät. Oikeastaan homma toimisi varmaan paremmin mikäli takana kiinnityskohtia olisi neljä eikä vaan kaksi, Duunikaveri näyttää tosin pitävän aina klipsejä takana melkein kiinni toisisaan, eli makuasia tämä kai lähinnä on.

        Muovinen henkselinauhojen jaotin selässä kannattaa olla aika keskellä selkää. Jos se on liian alhaalla niin henkselinauhat tahtoo valua pois olkapäiltä. Jos on taas liian korkeella niin sitten taas henkseleitä ei saa mukaville kohdille olkapäille vaan ne tulee suunnilleen niskaan asti. Jos henkseleiden kireyttä säätää niin se jaoitin kasnsa liikkuu mukana - eli kannattaa säätää jaottimen kohta vasta sen jälkeen kun on säätänyt oikean kireuden. Itse se tosin on vähän hankalaa eli kannattaa pyytää kaveria siirtämään se paikalleen.

        Kireys onkin sitten jo vaikeampi asia. Jos henkselit on liian löysällä niin raskaat farkut ei tahdo pysyä ylhäällä. Jos taas laittaa liian kireälle niin olkapäät voi rasittua päivän mittaan, varsinkin silloin kun kumarrellessa henkselit kiristyy painaa olkapäitä enemmän. Mä otin juhlapuvusta kapeat henkselit alunperin mutta pari viikkoa sitten hankin kaupasta vähän leveemmät. Silloin housut pysyy päällä ja nousee kumartelun jälkeen hyvin ylös vaikka kireys ei olisikaan niin kova - ja olkapäät ei rasitu. Leveät henkselit ei tosin näytä niin hyvältä päällä, siksi oonkin päätynyt käyttämään kapeita henkseleitä vapaa-ajalla ja duunissa leveämpiä.

        Mua kiinnostais kuulla kokemuskia muiltakin ja muita vinkkejä mitä kannattaa huomioida henkseiden kanssa!

        Mä tykkään pitää takana henkseleiden klipsejä melkein kinni toisissaan, heti farkkujen keskimmäisen vyölenkin molemmin puolin. Musta se vaan näyttää niin paremmalta kuin leveelle vedetyt takanauhat ja pitää ne niinkin housut oikein hyvin ylhäällä.

        Mä oon henkseleitä käyttänyt oikeastaan lapsesta asti. Kun muut ala-asteella rupes siirtymään vyöhön niin mulla mutsi piti kiinni kannastaan, että henkselit on paremmat ja niitä käytetään. Huomasin sitten itsekin, että kyllä vyö on tosi epämukava henkseleihin verrattuna eli edelleen käytän henkseleitä eikä ole mitään intoa ruveta vyötä käyttämään.

        Henkseliklipsit pysyy muuten paremmin kiinni housunkauluksessa jos vähän kääntää farkkukangasta klipsin kohdalta tai survoo klipsiä voimalla sen verran, että kangas vähän rypistyy ja klipsi menee piemmälle. Silloin ei klipsi pääse luistamaan irti niin helposti. Sen tämä homma tietenkin aiheuttaa, että klipsi menee silloin pidemmälle housunkauluksessa ja jos haluaa pitää henkselit näkymättömissä puseron alla niin ne klipsit pääsevät vilkkumaan sieltä paidan alta helpommin.

        Semmosen ongelman olen klipsihenkseleissä huomannut kanssa, että istuesssa tuolille missä on poikkipuita, ne poikkupuut saattaa tarrata klipseihin ja aiheuttaa sen, että pahimmillaan jopa molemmat takahenkselit pomppaa irti.
        Nappihenkselit tietty ratkaisisi tämän ongelman, mutta klipsilliset on kätevämmät kun ne on helppo siirtää housuista toisiin - ja musta ne klipsit näyttää muutenkin hyviltä. Onko kukaan keksinyt tähän ongelmaan mitään ratkaisua?

        Toi kalsareiden valumisonglema on vaivannut muakin, Vaikka pysyy farkut hyvin päällä niin kumarrellessa kalsarit pääsee liikkumaan ja lopulta valuvat alas niin että on niitä pakko kiskoa ylöspäin. Jos on ollut tiedossa paljon kumartelua vaativia juttuja niin oon itse asiassa laittanut toiset henkselit ihan kalsareille t-paidan alle ja sitten farkkujen henkselit t-paidan päälle. Tämä tapa toimii oikein hyvin kunhan kalsarit on semmosta mallia, että ne ylettyvät farkkujen kauluksen yläpuolelle. Kalsarihenkselit voi jättää aika löysälle niin niitä ei oikeastaan edes tunne päällä ollenkaan. Se tosin kannattaa huomioida, että t-paidan alle laitettaessa henkseleiden pinnan kannattaa olla sileä niin, että paita pääsee liikkumaan vapaaasti henkseleiden suhteen eikä rypisty henkseleiden kohdilta. Kuumalla säällä verkkopaita henkseleiden ja t-paidan välissä estää henkseleiden tarraamisen kiinni hikoontuvaan ihoon.


    • Anonyymi

      Nyt kun kesämökillä tulee puuhattua kaikenlaista missä joutuu kumartelemaan ja kyykkimään niin henkselit on kyllä ihan ehdottomat. Muutenkin tuntuu, että täällä maalla henkselit kuuluu ihan normipukeutumiseen, henkseleitä käyttää kaikki nuorista kundeista vaareihin.

      • Anonyymi

        Mökkillä rakennushommissa on henkselit kyllä kätevät. Ostin vielä tarkotuksella löysät farkut niin, että ne itsessään eivät ole kiristävät vaan pysyvät päällä vain pelkillä henkseleillä. Itse asiassa henkselit toimii paremmin kun housut on löysät, sillon housut pääsee vapaasti henkseleiden varassa nousemaan ylös kun nousee ylös kumarasta tai istualtaan.

        Ostin kanssa kokeeksi myös eri levyisiä henkseleitä ihan kokeillakseni mitkä toimii parhaiten. Mulla on 1,5cm, 2,5cm, 3,5cm ja 4,5cm leveet henkselit nyt ja oon niitä käyttänyt kokeeksi vuorotellen. Kaikki on H-tyypin henkseleitä, eli sekä edessä että takana on kaksi klipsiä.

        Selvästi huomaa, että henkseleiden leveys määrää niiden käyttötarkotuksen. Jos on raskaat housut ja rakennustavaraa vielä taskuissa niin 1,5cm levyiset henkselit pitää olla kamalan kireellä niin, että ne painavat rasittavasti olkapäitä ja haittaavat suorastaan kumartelemista. Vähän sama ongelma on 2,5cm levyisissä henkseleissä vaikka toimivatkin vähän paremmin.

        4,5cm levet toisaalta pitää hyvin raskaatkin housut hyvin ylhäällä vaikka eivät olisi kovin kireälläkään. Tosin ne ovat vähän häiritsevän leveät. Oonkin itse päätynyt 3,5cm leveisiin henkseleihin kun teen remonttihommaa, ne pitävät painavatkin housut hyvin ylhäällä, mutta leveys ei häiritse.

        1,5cm levyiset henkselit toisaalta toimii oikein hyvin silloin kun on vaikka vapaata viettämässä ja haluu siltä, että farkut pysyy mukavasti päällä. Lisäksi 1,5cm levyiset henkselit on ehdottomasti tyylikkäimmän näköiset päällä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mökkillä rakennushommissa on henkselit kyllä kätevät. Ostin vielä tarkotuksella löysät farkut niin, että ne itsessään eivät ole kiristävät vaan pysyvät päällä vain pelkillä henkseleillä. Itse asiassa henkselit toimii paremmin kun housut on löysät, sillon housut pääsee vapaasti henkseleiden varassa nousemaan ylös kun nousee ylös kumarasta tai istualtaan.

        Ostin kanssa kokeeksi myös eri levyisiä henkseleitä ihan kokeillakseni mitkä toimii parhaiten. Mulla on 1,5cm, 2,5cm, 3,5cm ja 4,5cm leveet henkselit nyt ja oon niitä käyttänyt kokeeksi vuorotellen. Kaikki on H-tyypin henkseleitä, eli sekä edessä että takana on kaksi klipsiä.

        Selvästi huomaa, että henkseleiden leveys määrää niiden käyttötarkotuksen. Jos on raskaat housut ja rakennustavaraa vielä taskuissa niin 1,5cm levyiset henkselit pitää olla kamalan kireellä niin, että ne painavat rasittavasti olkapäitä ja haittaavat suorastaan kumartelemista. Vähän sama ongelma on 2,5cm levyisissä henkseleissä vaikka toimivatkin vähän paremmin.

        4,5cm levet toisaalta pitää hyvin raskaatkin housut hyvin ylhäällä vaikka eivät olisi kovin kireälläkään. Tosin ne ovat vähän häiritsevän leveät. Oonkin itse päätynyt 3,5cm leveisiin henkseleihin kun teen remonttihommaa, ne pitävät painavatkin housut hyvin ylhäällä, mutta leveys ei häiritse.

        1,5cm levyiset henkselit toisaalta toimii oikein hyvin silloin kun on vaikka vapaata viettämässä ja haluu siltä, että farkut pysyy mukavasti päällä. Lisäksi 1,5cm levyiset henkselit on ehdottomasti tyylikkäimmän näköiset päällä!

        Kyllä kapeat henkselit on parhaat, ne näyttää hyviltä päällä ja hoitaa hommansa - ja tärkeintä että niitä ei juuri itse edes huomaa pitävänsä päällä.


    • Anonyymi

      Käytän talvisin farkkujen kanssa henkseleitä, alle villahousut.
      Ovat kätevät.
      Ei niitä kukaan näe takin alta.

      • Anonyymi

        Mä pidän henkselit kanssa yleensä piilossa puseron tai takin alla näkymättömissä. Tosi monet toimii samoin, henkselit on varmasti paljon käytetympi asuste kuin mitä katukuvasta näkee.


      • Anonyymi

        Prätkä-, lätkä- ja lasketteluhousuissa on henkselit ihan välttämättömät. Farkut pysyis kyllä mulla päällä vyölläkin, mut onhan henkselit paljon mukavammat ja mä ja tosi moni mun lätkäkavereista näyttää käyttävän niitä ihan vapaa-ajallakin, tosin useimmat niin ettei ne näy.


      • Anonyymi

        Mä oon huomannut ihan saman uimahallin ja kuntosalin pukuhuoneessa. Tosi monet käyttää farkkujen kanssa henkseleitä, mutta yleensä puseron alla niin ettei ne näy. Näyttää siltä että nuoret kunditkin on taas löytäneet henkselit.


      • Anonyymi

        Mikä ihme siinä on et henkselit pitäis piilottaa paidan alle? Mulla on kyllä ihan reilusti esillä ja näyttää hyvältä!!!


      • Anonyymi

        Kun siivosin vaatekaappia pari viikkoa sitten niin löytyi monta vuotta sitten hankitut farkut, missä on henkselit mukana, nappikiinnityksellä. Ei ole tullut niitä aikoihin käytettyä, mutta nyt otin ne mökkihousuiksi.

        Tarkotus oli kai että näitä henkseleitä roikotetaan muodikkaasti, mutta kyllä ne toimii ihan ylös vedettynäkin. On muuten niin hyvät, että tuli ostettua toisiinkin farkkuihin nipsutinhenkselit (tuli orpo olo kun henkselifarkut oli pesussa). Eihän ilman näitä enää tule toimeen kun on tottunut siihen, että housut pysyy ylhäällä vaivattomasti!

        Mua ei kyllä mitenkään haittaa että näkyykö henkselit vai ei. Jos on lämmin päivä niin ne on t-paidan päällä näkyvillä ja jos kylmä niin jää paidan alle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä pidän henkselit kanssa yleensä piilossa puseron tai takin alla näkymättömissä. Tosi monet toimii samoin, henkselit on varmasti paljon käytetympi asuste kuin mitä katukuvasta näkee.

        Itsekin pidän henkseleitä yleensä puseron tai takin alla niin ettei ne nyt heti hyppää silmille. Ei se nyt sinänsä haittaakaan vaikka joku näkee että on henkselit mutta en koe että sitä tarvitsee erityisesti korostaakaan kun ne on mukavuuden ja käytännöllisyyden vuoksi päällä.

        Kesällä ei juuri tullut pidettyä mutta nyt kun syksy tuli niin tuli kaivettua henkselit käyttöön.

        Kyllä henkselit on tosi paljon yleisemmin käytössä kuin mitä katukuvasta näkyy, monet niinkuin mä pitää niitä lähinnä alusvaatteina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ihme siinä on et henkselit pitäis piilottaa paidan alle? Mulla on kyllä ihan reilusti esillä ja näyttää hyvältä!!!

        Mua kanssa henkseleiden käyttäminen jotenkin nolotti aikoinaan. Aikoinaan menin sitten viiden opiskelukaverin kanssa Silja Europalle risteilylle ja porukka sitten keksi että menään saunaosastolle.

        Mä olin ihan paniikissa, että mitä teen, käynkö äkkiä hytissä ottaa henkselit pois ettei vaan kukaan tajua että mulla on semmoset vai yritänkö jotenkin riistutua ja pukeutua salassa. Ei mulla vyötäkään ollut mukana ja pari drinksua rohkaisi ja menin sitten henkselit päällä pukuhuoneeseen.

        Yritin vähän hidastella et muut ehtisi riisutua ja mennä saunaan mutta jännitys laukesi sitten siihen että mun viidestä kaverista kahdella muullakin oli paidan alla henkselit eikä niihinkään muut kaverit mitenkään reagoineet.
        Mä itse asiassa sitten saunomisen jälkeen tuoppien äärellä illalla avauduin asiasta että kylläpä nolotti ja kaverit vaan sano että kaikkihan sen on huomannut aikoja sitten, että mulla on henkselit, kyllä ne näkyy kun istun tai kumartelen. Sen takia kun tiesivät että minä käytän henkseleitä niin olivat itsekin kehdanneet laittaa henkselit päälle.

        Sen koommin ei ole henkseleiden pitäminen mitenkään nolottanut ja siitä lähtien olen aina pitänyt henkseleitä farkkujen kanssa.


    • Anonyymi

      Mä huomasin jo aikoja sitten, ettei farkut mulla pysy päällä vyöllä mitenkään, aina ne valahtavat niin, että niitä joutuu kiskomaan ylös. Henkselit otin käyttöön vuosia sitten ja hyvinhän ne hommansa hoitaa.

      Vaikka tiedän, että on tyylisääntöjen vastaista käyttää sekä vyötä että henkseleitä niin oon kyllä itse huomannut, että ne toimivat yhdessä aika hyvin. Vyö pitää farkkujen kauluksen ryhdikkäämpänä vaikka vyö olisi löysällä. Henkselit taas pitävät housut ylhäällä. Jos pitää henkselit puseron alla näkymättömissä niin leveä farkkuvyö myös kätkee henkselien klipsit vaikka vähän kumarteleekin ja myös vähentää klipsien avautumista vahingossa.

      • Anonyymi

        No eihän tyylisäännöllä mitään väliä ole jos henkselit on piilossa puseron alla. Itse käytän myös välillä molempia kun se tosiaan tuo ryhdikkyyllä farkkujen istuvuuteen. Pelkät henkselit saa varsinkin väljät farkut näyttämään "ripustetuilta" mutta jos laittaa lisäksi vyön vaikka ihan löysälle niin se tukevoittaa housunkaulusta niin, että farkut istuu tosi hyvin.

        Jos sen sijaan pidän henkseleitä näkyvillä niin silloin ei kyllä vyötä sovi käyttää, se näyttää tyhmältä. Silloin tosin ei kannata käyttää kovin löysiä housuja.


      • Anonyymi

        Mä kanssa käytän välillä vyötä henkseleiden kanssa varsinkin silloin jos on päällä farkkurotsi. Farkkurotsin helmassa on paksu taite denimkangasta, joka osuu just henkselien nipsujen alapuolelle ja kun vähänkin helma nousee kun kumartelee niin se vetää nipsut auki ja sitten housut puttoo. Kun on välissä vyö niin se helma ei pääse niitä klipsejä avaamaan vaan liukuu vyön ja henkselien klipsien yli.

        Mulla lähti henkselien käyttö pari kesää sitten siitä kun olin muttoapuna kaverille yhtenä monista ja kun tavaraa joutu roudaamaan tosi paljon ja kumarteleemaan niin farkkuja sai olla kiskomassa ylös ihan koko ajan. Asunnon isäntä ja muutama talkoolainenkin oli hommaan jo varautunut käyttämällä itse henkseleitä ja isännällä oli varalla muutamat henkselit talkooväellekin jos sattuu tarvitsemaan. Muillakin oli sama ongelma ja kaikki saivat henkselit ja housut pysymään ylhäällä. Kyllä muuten helpotti muuttopuuhia! Henkselit isäntä sitten lahjoiti talooväelle ja lähdettiin porukalla muutokaljoille läheiseen yökerhoon. Kyllä siinä ovimieskin kyseli että mitäs porukkaa te ootte kun kymmenen parikymppistä kundia pamahtaa kerralla narikkaan henkselit päällä. Naureskeltiin vaan että uusinta muotia!

        En ollut muuttoporukasta lähekään ainoa joka keksi henkselien mukavuuden tuolloin. Nykyäänkin kun törmäillään baarissa niin osa usein on kundeilla henkselit päällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä kanssa käytän välillä vyötä henkseleiden kanssa varsinkin silloin jos on päällä farkkurotsi. Farkkurotsin helmassa on paksu taite denimkangasta, joka osuu just henkselien nipsujen alapuolelle ja kun vähänkin helma nousee kun kumartelee niin se vetää nipsut auki ja sitten housut puttoo. Kun on välissä vyö niin se helma ei pääse niitä klipsejä avaamaan vaan liukuu vyön ja henkselien klipsien yli.

        Mulla lähti henkselien käyttö pari kesää sitten siitä kun olin muttoapuna kaverille yhtenä monista ja kun tavaraa joutu roudaamaan tosi paljon ja kumarteleemaan niin farkkuja sai olla kiskomassa ylös ihan koko ajan. Asunnon isäntä ja muutama talkoolainenkin oli hommaan jo varautunut käyttämällä itse henkseleitä ja isännällä oli varalla muutamat henkselit talkooväellekin jos sattuu tarvitsemaan. Muillakin oli sama ongelma ja kaikki saivat henkselit ja housut pysymään ylhäällä. Kyllä muuten helpotti muuttopuuhia! Henkselit isäntä sitten lahjoiti talooväelle ja lähdettiin porukalla muutokaljoille läheiseen yökerhoon. Kyllä siinä ovimieskin kyseli että mitäs porukkaa te ootte kun kymmenen parikymppistä kundia pamahtaa kerralla narikkaan henkselit päällä. Naureskeltiin vaan että uusinta muotia!

        En ollut muuttoporukasta lähekään ainoa joka keksi henkselien mukavuuden tuolloin. Nykyäänkin kun törmäillään baarissa niin osa usein on kundeilla henkselit päällä.

        Mulla oli kanssa kaveri muuttoapuna ja mähän itse olin vetänyt henkselit päälle jo heti alkuunsa, että voi keskittyä tavaroiden kantamiseen eikä farkkujen nostelemiseen. Kaveri vissiin huomas mun henkselit ja kysy et olisko mulla lainata sillekin. Onneksi muistin mihin laatikkoon olin vaatekaappia tyhjentänyt niin kaverillekin löytyi sitten apuja housujen ylhäällä pitämiseen.


    • Anonyymi

      Rumpalin punaiset henkselit!
      Tässä filmi vuodelta 1982, ottakaa myös musiikki omaksenne! Filmin laatu on huono!
      https://youtu.be/lNYcviXK4rg

      13 miljoonaa myytyä singleä, kappale on nerokkaan minimalistinen. saksalainen musiikkiyhtye TRIO esittää kappaleensa Da Da Da

      Enää laulusolisti on hengissä. Kitaristi taisi kuolla syöpään tupakin takia ja rumpali huumeiden takia suurinpiirtein eläkeiän alussa.

    • Anonyymi

      Housut on liian suuret jos ne ei pysy ylhäällä ilman vyötä tai olkaimia.
      Kannattaa pienentää niitä housuja vyötäröltä.
      Ja sitten ei kannata ostaa mitään matalavyötäröisiä vaan sellaisia mitkä ulottuu napaan saakka. Sellaiset oikeat housut.

      • Anonyymi

        Kyllä vaan multa ihan normaalivyötärölliset farkut tahtoo valua alas vaikka on vyötäröltä ihan kireät. Ei tunnu farkkumerkilläkään paljon olevan väliä eikä leikkauksella. Niin leet kuin leviksetkin tahtoo valahtaa varsinkin kun joutuu kumartelemaan. Vyökään ei tahdo ongelmaan auttaa joten henkselit on ainoa vaihtoehto - ja nehän on tosi hyvän näkösetkin päällä.


      • Anonyymi

        Ei kyllä vaan pysy kun on sen verran pyöreyttä, että ei ole oikein kunnon vyötäröä. mihin housut voisi vyöllä lukita. Itse tykkään käyttää leviksen 501-farkkuja, mutta pakko niiden kanssa on pitää henkseleitä, ei ne vaan muuten mitenkään pysy jalassa. Siirryin vyöstä oikeastaan kokonaan henkseleihin jo muutmaa vuosi sitten kun ovat paljon mukavammatkin.


    • Anonyymi

      Mun työnantaja hankki viime viikolla uudet työhousut kaikille ja mukana tuli kanssa erilliset henkselit. Entisten työhousujen kanssa tuli käytettyä aina vyötä ja ei ole henkseleitä muutenkaan tullut käytettyä. Pitihän niitä työsuhdehenkseleitä nyt sitten kuitenkin kokeilla vaikka duunikavereiden kanssa vähän ajatukselle naureskeltiinkin.

      Kyllähän henkselit tuntu aluksi aika ouduilta kun on vyöhön tottunut, mutta kyllähän ne housut pitää paremmin ylhäällä varsinkin jos on riipputaskuissa painavia työkaluja. Nopeesti niihin kuitenkin tottui ja nyt työviikon jälkeen en enää takas vyöhön duunihousuissa edes siirtyisi. Oon itse asiassa vähän miettinyt että pitäiskö hankkia vapaa-ajallekin henkselit farkkuihin.

    • Anonyymi

      Henkselit on tosi jees. Kantsii käyttää, näyttää hyvältä ja on mukavat päällä.

    • Anonyymi

      Mä käytän henkseleitä lähinnä tyylin vuoksi mut pitäähän ne tietty sivussa housutkin ylhäällä. Oon hommannut eri värisiä, mallisia ja levyisiä henkseleitä ja vaihtelen niitä usein. Mulla on varmaan kolmetkymmenet erilaiset.

      Ehkä tyylikkäimmät mitä oon löytänyt on leviksen y-mallin leveät beigen väriset henkselit missä nipsujen vipun on muotoiltu leviksen farkkunapiksi. On muuten tyylikkäät leviksen farkkujen kanssa!!!

    • Anonyymi

      Mä ostin henkselit mun bestiksen ehdotuksesta kun ei tahdo millään farkut pysyä jalassa vyöllä. On nyt kaks päivää niitä käyttänyt koulussa puseron alla ja aika paljon jännnitti maanantaina et huomaako joku ja paljon tuleee kuittailua. Meillä kyllä on luokalla pari muutakin kaveria jotka usein pitää henkseleitä niin se autto uskaltamaan.

      No eipä sitä sit kauan tarvinnut jännittää kun ennen ekan tunnin alkua kumatu nostamaan reppua maasta niin sieltähän ne henkselit oli sitten paidan alta pilkottaneet ja heti tuli kuittia et ai sullakin on henkselit!!! No kyllähän sen nyt siinä sit kaikki käytävällä kuuli.

      Tänään ei kukaan sit enää koko asiaa mitenkään noteerannut, ei edes liikuntatunnilla missä ne henkselit nyt varmasti sitten kaikki näki. Kotonakin porukat vähän ihmetteli sunnuntaina marssin syömään henkselit näkyvästi päällä - mut nekin tottu jo ajatukseen. Kyseli vaan et onks henkselit taas muotia kun sun kaverillasikin on.

      Ainakin mulle nää toimii tosi hyvin. Ainoo mikä on vähän osoittautunut hankalaksi on veskissä käynti, mut oon sitä miettinyt et jos laittais henkselit ihan näkyville paidan päälle niin sekin ongelma poistuisi. Mun bestis pitää henkseleitä ainakin lämpimällä säällä ihan näkyvillä t-paidan päällä, tosin nyt silläkin oli puseron alla kun on kelit viilentyneet. Mitä mieltä ootte, voisko pitää näkyvillä ihan college-puseron päällä?

      • Anonyymi

        Tietty voi, mutta farkkujen kannattaa olla sitten niin löysät, että se pusero menee mukavasti housujen sisälle. Henkselien kanssa muutenkin kannattaa käyttää vähän väljiä housuja niin henkselit saa kiskottua housut ylös kun nousee ylös istumasta tai jos kumartelee tai kyykkii. Vaikka henkselit vetääkin farkut takas ylös kun nousee niin paita helposti tulee ulos housun kauluksesta ja sitä joutuu sitten survomaan takaisin farkkujen sisään.


    • Anonyymi

      Henkselit on tosi paljon yleisempi käyttöasuste kuin mitä voisi kuvitella. Mun kaveripiiristä lähes kaikki käyttää henkseleitä enemmän tai vähemmän säännöllisesti, mutta pääosin niin että ovat huomaamattomasti puseron alla.

      Itsekin kyllästyin farkkujen jatkuvaan ylös kiskomiseen ja siirryin henkseleiden käyttäjäksi. Takasin en kyllä vyöhön siirry, henkselit pitää housut paljon paremmin ylhäällä kuin vyö ja olo tuntuu muutenkin pajon ryhdikkäämltä.

    • Anonyymi

      Mulla on sen verran leveä takamus, että jos laittaa normaalit henkselit niin farkut lököttää joko keskeltä (jos laittaa takaklipsit kauas toisistaan) tai sitten lököttää sivuilta mikäli ne laittaa lähelle toisiaan.

      Oonkin huomannut, että mun kannattaa käyttää kaksia henkseleitä, leveemmät on takana lähellä toisiaan, ne pitää housut ylhäällä ja sitten toiset kapeemmat, jotka on kauempana toisitaan ja ne pitää taas sivusta housut ryhdikkäinä sivulta. Koko höskä sitten vaan college-puseron alle piiloon niin toimii hyvin ja näyttää hyvältä.

    • Anonyymi

      Mä sain kavereilta 50v-synttärilahjaksi henkselit, olivat varmaan kyllästyneet katsomaan lötköttäviä housuja. Suuri osa kavereistani on muutenkin siirtynyt käyttämään henkseleitä niin mikäpä siinä, pitihän niitä sitten heti testata.

      En muista henkseleitä käyttäneeni sitten armeija-ajan, jolloin ainoa tapa saada maastopuvun housut pysymään ylhäällä oli henkseleillä. Kyllähän ne aluksi tuntuivat vähän oudoilta päällä, mutta illan mittaan asiaan tottui. Se tietty oli suuri ero, että farkut pysyy nyt todella hyvin päällä ja mukavasti kun ei ole kiristävää vyötä.

      En kyllä tajua, että miksi en ole ennen tajunnut ottaa henkseleitä käyttöön, onhan nämä paljon mukavammat ja kätevämmät kuin vyö. Kyllä aion nyt siirtyä käyttämään henkseleitä ihan päivittäin.

    • Anonyymi

      Mä otin joskus vuosi sitten käyttöön faijan vanhat henkselit. Nyt on vaan se ongelma, että niiden joustavuus ei enää ole entisensä ja pitäis saada uudet jostain.

      Vanhat henkselit on noin sentin levyiset ja niiden henkselinauhan sisäpinta on liukas., joka hyvin liukuu olkapäillä kun liikkuu. Ostin uudet henkselit mutta niiden sisäpinta onkin semmonen karvainen joka ei tahdo sitten millään liukua paidan päällä - ja se häriitsee melkoisesti kun mä

      2,5cm levyisiä henkseleitä löytyy kyllä liukkaalla sisäpinnalla, mutta senttisiä ei löydy mistään. Ne 2,5cm leveät ei näytä olleenkaan yhtä hyviltä päällä ja ne ei muutenkaan toimi hyvin näin liikunnalliselle kaverille kuin minä

      Onko kenelläkään tietoa mistä saisi?

      • Anonyymi

        Varustelekassa myydään hyviä nappihenkseleitä.
        Niitä pystyy käyttämään, kun ompelee farkkuihin henkselinnapit. Pysyvät kiinni paljon paremmin kuin klipsihenkselit. Itse käytän myös pukuhousujen kanssa aina varustelekan nappihenkseleitä jotka ovat tsekkiarmeijan käytettyä tavaraa, muita ei ole tullut hankittua.

        Jatkossa kannattaa myös ostaa uutena farkkuja joissa on henkselinnapit mutta ei vyölenkkejä. Henkselinnapit ovat poikkeuksellisen tyylikkäiden laatufarkkujen indikaattori. Niitä valmistaa monet japanilaiset merkit ja lisäksi mm. Carhartt ja Prison Blues.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varustelekassa myydään hyviä nappihenkseleitä.
        Niitä pystyy käyttämään, kun ompelee farkkuihin henkselinnapit. Pysyvät kiinni paljon paremmin kuin klipsihenkselit. Itse käytän myös pukuhousujen kanssa aina varustelekan nappihenkseleitä jotka ovat tsekkiarmeijan käytettyä tavaraa, muita ei ole tullut hankittua.

        Jatkossa kannattaa myös ostaa uutena farkkuja joissa on henkselinnapit mutta ei vyölenkkejä. Henkselinnapit ovat poikkeuksellisen tyylikkäiden laatufarkkujen indikaattori. Niitä valmistaa monet japanilaiset merkit ja lisäksi mm. Carhartt ja Prison Blues.

        Nappihenkselit pysyy kiinni luotettavammin kuin klipsihenkselit. Mä olen ostanut kangaskaupasta metallisia farkkunappeja ja puristanut ne kiinni farkkujen kaulukseen henkselinapeiksi. Näyttävät paremmilta kuin ommellut napit. Enimmäkseen kuitenkin käytän klipsihenkseleitä, ne kun saa kätevästi kiinni housuihin kuin housuihin ja ne klipsit näyttävätkin ihan hyviltä.


    • Anonyymi

      Mä oon huomannut jos pitkään et henkselit on ihan ehdottomat prätkähousuissa, ilman niitä ei housut pysy kunnolla jalassa ajaessa. Mä harrastan kanssa monenlaista urheilua ja tietty lätkä- ja lasketteluvarusteissa on henkselit itsestäänselvyys.

      Kesällä tulee kanssa ajeltua prätkällä ihan normileviksissä ja pitihän niihinkin sitten hommata klipseillä kiinniteltävät henkselit että pysyivät mukavasti päällä ajellessa. Eipä niitä sitten jaksanut kiinnitellä ja irrotella farkuista jatkuvasti niin nyt mulla on usein henkselit päällä ihan muutenkin - ja oon ollut tosi tyytyväinen. On tosi kätevät ja monet on haukkuneet hyvän näköisiksikin.

    • Anonyymi

      Multa hajosi ainoan vyön solki juuri kun oli kiire treffeille ja ainoa tapa saada farkut pysymään jalassa oli laittaa päälle juhlapuvun mukana tulleet henkselit. Vähän ajatus nolotti, mutta ajattelin ettei ne farkkurotsin alta mihinkään näy.

      Kävellessä kuitenkin huomasin että henkselithän toimii tosi hyvin ja on tosi mukavat vyöhön verrattuna. Treffikumppani sen sijaan melkein ekana kiinnitti huomiota siihen et onpas mulla tosi kivannäköiset henkselit ja että kuinka hyvin ne mulle sopii. Pakkohan ne oli sitten pukea päälle seuraavillekin deiteille ja sen jälkeen oon oikeastaan kokonaan siirtynyt henkseleiden käyttäjäksi - ja ollut hyvin tyytyväinen.

      Varmaan monelta muultakin löytyy kaapista juhapuvun mukana tuleeet henkselit. Kantsii ehdottomasti kokeilla farkkujenkin kanssa!

    • Anonyymi

      Vaikka henkselit onkin tosi mukavat, niiden kanssa on pieni ongelma, onko joku keksinyt tähän ratkaisua?

      Klipsihenkselit pysyy muuten farkkujen kauluksessa kiinni ihan hyvin, mutta kun istuu tuolille missä on vaakasuuntaisia tukipuita selkänöjassa niin ne usein istuessa vääntävät klipsit auki takaa niin, että henkselit lähtevät irti. Niitä on sitten hankala etsiä puseron alta selän puolivälistä.

      Nappihenkselit tietty olisi ratkaisu, mutta mä tykkään enemmän klipsillisistä. Ne näyttää paremmalta ja voi helposti vaihtaa housuista toisiin.

      • Anonyymi

        Leveä farkkuvyö, joka menee klipsien päälle auttaa tuohon ongelmaan. Silloin vyön alareuna ottaa ekana kiinni tuolin välipuihin eikä klipsit pääse aukeemaan. Vyön ei tarvitse olla kireällä, itse pidän vyötä löysällä niin että henkselit pitävät housut ylhäällä, mutta vyö vain tukevoittaa farkkujen kaulusta.

        Vaikka sanotaan että ei pidä käyttää sekä vyötä että henkseleitä niin itse olen ainakin kokenut sen oikein hyväksi kombinaatioksi. Itse tykkään käyttää löysiä farkkuja henkseleillä niin ettei mikään kiristä, mutta varsinkin löysät housut helposti näyttävät ripustetuilta jos käytössä ovat pelkät henkselit. Löysälle laitettu vyö sen sijaan jakaa henkselien nostovoman koko housunkauluksen alueelle.

        Jos ei tykkää pitää henkseleitä näkyvillä vaan käyttää niitä puseron alla niin vyö myös piilottaa näppärästi henkselien klipsit. Kumarrellessa näkyy vain vyö eikä sen alla olevia henkseleiden klipsejä.


      • Anonyymi

        Oon huomannut saman, mutta ratkaisu on helppo. Jos klipsit takana ovat lähellä toisiaan niin ne osuvat helpommin tuolin selkänojaan, mutta jos ne laittaa kauemmas toisistaan niin silloin ongelma poistuu. Haittapuolena tietysti on se, että eivät näytä päällä ihan yhtä hyviltä kuin lähekkäin olevat - mutta jos henkselit on puseron alla niin silloin tolla ei ole mitään väliä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Leveä farkkuvyö, joka menee klipsien päälle auttaa tuohon ongelmaan. Silloin vyön alareuna ottaa ekana kiinni tuolin välipuihin eikä klipsit pääse aukeemaan. Vyön ei tarvitse olla kireällä, itse pidän vyötä löysällä niin että henkselit pitävät housut ylhäällä, mutta vyö vain tukevoittaa farkkujen kaulusta.

        Vaikka sanotaan että ei pidä käyttää sekä vyötä että henkseleitä niin itse olen ainakin kokenut sen oikein hyväksi kombinaatioksi. Itse tykkään käyttää löysiä farkkuja henkseleillä niin ettei mikään kiristä, mutta varsinkin löysät housut helposti näyttävät ripustetuilta jos käytössä ovat pelkät henkselit. Löysälle laitettu vyö sen sijaan jakaa henkselien nostovoman koko housunkauluksen alueelle.

        Jos ei tykkää pitää henkseleitä näkyvillä vaan käyttää niitä puseron alla niin vyö myös piilottaa näppärästi henkselien klipsit. Kumarrellessa näkyy vain vyö eikä sen alla olevia henkseleiden klipsejä.

        Henkselit on tosi mukavat ja näyttää hyvältä päällä mut mä tykkään kanssa käyttää fakkurotsia. Farkkurotsin helman käännös vaan tekee sen samaan mitä tuolin tuolin poikkipuu - eli kumarrellessa molemmat takahenkselit lähtee irti ja pomppaa niskaan asti.

        Onko kukaan keksinyt tähän ongelmaan ratkaisua? Musta vyö ja henkselit on tyylirikko, joku muu ratkaisu pitäs keksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Henkselit on tosi mukavat ja näyttää hyvältä päällä mut mä tykkään kanssa käyttää fakkurotsia. Farkkurotsin helman käännös vaan tekee sen samaan mitä tuolin tuolin poikkipuu - eli kumarrellessa molemmat takahenkselit lähtee irti ja pomppaa niskaan asti.

        Onko kukaan keksinyt tähän ongelmaan ratkaisua? Musta vyö ja henkselit on tyylirikko, joku muu ratkaisu pitäs keksiä.

        Kantsii ommella joku ohut ja luistava kangas sen paksun sauman päälle rotsin sisäpuolelle. Silloin henkselien klipsit sujuvasti likuu sen sauman yli tarraamatta siihen kiinni ja nipsu ei avaudu. Nopeana korjauksena tomii vaikka ilmastontiteippi ,mut siitä jää ajan mittaan ikävä tahemea pinta farkkukankaaseen.


    • Anonyymi

      Ostinpa tänään tokmannilta henkselit kun ei farkut tahtonu pysyä jalassa muuten. Nää on muuten tosi hyvät ja mukavat, suosittelen!

    • Anonyymi

      Farkut on alunperin tehty käytettäväksi henkseleiden kanssa, vyölenkit niihin tulivat vasta myöhemmässä vaiheessa. Mulla on muutamat farkut missä ei ole edes ollenkaan vyölenkkejä vaan pelkät napit henkseleitä varten.

      Farkkukangas on muutenkin niin painavaa ja huonosti joustavaa, että vyö ei toimi ollenkaan kunnolla, mä käytän farkkuja aina henkseleillä vaikka vyölenkit löytyisivätkin. Henkselit vielä näyttää hyvältä ja ne on paljon mukavammat ja toimivammat kuin vyö.

      Yleensä mulla on klipsihenkselit kun ne on kätevä vaihtaa housuista toisiin ja ei tarvitse ommella nappeja housuihin. Muutenkin ne klipsit toimivat kivana huomionherättäjinä kun ne kiiltelevät housunkauluksessa.

      Kantsii muidenkin unohtaa vyö ja siirtyä henkseleihin.

    • Anonyymi

      Löytyisiköhän jostain valmiina semmosia farkkuja, joissa on takana vyötärönauhassa halkio, semmoset mitkä on tarkoitettu henkseleiden kanssa käytettäväksi?

      Aikoinaan koulussa meidän luokalla melkein joka jätkällä oli henkselit ja housujen vyötärönauhassa takana semmonen v:n muotoinen halkio, joka poisti vyötärönauhan kiristävän tunteen ja mahdollisti sen, että housut pääsivät nousemaan paremmin ylös henkselien vetämänä. Henkselien takaklipsit olivat sitten halkion molemmin puolin. Joillakin oli kanssa sen halkion kohdalla ommeltu kuminauha niin, että se halkio vetäytyi kiinni, mutta pääsi kevyeseti avautumaan tarvittaessa. Tuolla tavalla tiukasti istuvat farkut oli mukavat myös vyötäröltä.

      Leviksissä on takana keskellä yleensä vyölenkki niin se halkio pitäisi varmaan tehdä heti sen viereen jommalle kummalle puolelle. Käytän mä nykyään farkkujen kanssa aina henkseleitä, mutta tuota kouluajoilta mieleen jäänyttä juttua on jäänyt kaipaamaan.

      Varmaan ton osaisi itsekin tehdä, mutta siistimpi tulisi jos saisi jostain valmiina tommoset housut.

    • Anonyymi

      Mä autoin faijaa remppahommissa kesällä mökillä ja remppahousut oli niin löysät ja liukasta kangasta, että niitä sai jatkuvasti kiskoa ylös. Ei ollut vyöstäkään apua kun remppahommissa joutui kumartelemaan niin paljon, että oli housut aina puolitangossa. Faijalla oli vähän sama ongelma ja kauppareissulta se toikin sitten kahdet henkselit, toiset itselleen ja toiset mulle.

      Mä olin aluksi vähän, että en mä nyt tommosia kyllä päälle vedä - mut toisaalta eihän siellä keskellä metsää ollut kukaan näkemässä niin tulihan niitä sit kokeiltua - ja hyvä että tuli, ei ollut mitään ongelmia sen jälkeen housujen ylhäällä pysymisessä. Tosi nopeesti niihin henkseleihin tottui ja ei niitä sit enää huomannutkaan.

      Kun palattiin mökkeilemästä stadiin niin tajusin et joutuu kanssa farkkuja kiskomaan ylös melko usein niin kävin sit stokkalta hakemassa punaset matex-henkselit. On muuten aika hyvännäköinen kombinaatio leviksen siniset 501:t, valkoinen t-paita ja punaiset henkselit. Torstaina kun koulut alko niin mulla oli henkselit päällä ja kaikki kommentit oli, että onpas tosi hyvännäköset.

      Kyllä mulle tuli nyt henkselit jäädäkseen, tosi kätevät ja mukavat päällä ja vielä hyvännäköset.

    • Anonyymi

      Mä laihdutin kesän aikana niin paljon, että kaikki housut jäi turhan väljiksi ja ei tahdo pysyä päällä kunnolla vaikka vyötä kuinka kiristäisi. LIsäksi kireä vyö aiheuttaa sen, että housut ikävästi rypyttyvät vyötärön alapuolelta ja selvästi näkyy, että ovat liian isot.

      Henkseleillä housut sen sijaan pysyy väljätkin ylhäällä oikein hyvin ja ei ollenkaan huomaa, että housut ovat kokoa liian isot. Nyt syksyllä ne vielä kätevästi jää puseron alle piiloon niin ei edes kukaan huomaa, että käytän henkseleitä.

    • Anonyymi

      Mulla on sama ongelma farkkujen ylhällä pysymisen kanssa, ei tahdo vyöllä mitenkään pysyä ylhäällä. Joku aika sitten löysin faijan vaatekaapista vanhat henkselit ja kokeilin sitten että miten ne auttaisivat - ja kyllähän ne auttoivat, farkut pysyy päällä tosi hyvin.

      Jotenkin mua vaan nolottaa pitää henkseleitä näkyvillä niin mä oon nyt niitä salaa pitänyt puseron alla niin ettei kukaan vaan huomaisi - mutta huomasihan mutsi ne melkein heti ja sai melkoisen naurukohtauksen, että ai mä sit oon ruvennut Pelle Hermanniksi. Kehui kyllä sitten myöhemmin että housut näyttää paljon paremmalta henkseleitä käyttäessäni kun eivät roiku puolitangossa. Jotenkin henkseleistä tulee mieleen lähinnä leikki-ikäiset lapset ja vanhat papparaiset. Huomasin kuitenkin että BB:ssä useampikin kilpailija käytti henkseleitä.

      Mitä mieltä ootte, onko henkselit ok tämmösellä nuorella kundilla vai onko niitä syytä hävetä ja piilotella?

      • Anonyymi

        Eilen ekaa kertaa kävin kavereiden kanssa kaljalla niin että henkselit oli näkyvillä t-paidan päällä. Enenen pidin ne aina piilossa puseron alla niin ettei kukaan vaan huomaisi. Vähän jännitti että mitä kommenttia tulee.

        Sitten kukaan ei sanonu mitään, piti ottaa asia esille itse et mitä mieltä ootte mun henkseleistä. Kaverit sano että on hyvän näköiset ja farkut istuu nyt tosi hyvin - mutta olivat kuulemma huomanneet jo aiemmin mulla henkselit vaikka yritinkin pitää niitä piilossa. Kuulemma istuessa henkseleiden klipsit näkyy kun puseron helma nousee sen verran ylös. No turhaapa siten jännitin.


      • Anonyymi

        Mun ruumiinrakenteella ei farkut pysy jalassa mitenkään vaikka kuinka vyöllä niitä kiristäisi. Varsinkin jos taskussa on kännykkä tai kolikoita niin housut putoo ihan välittömästi alas.

        Mä kerran kaverin kanssa baarittelureissulla tästä avauduin ja ihmettelin että miten sillä farkut istuu niin hyvin. No hän kertoi, että hänellä on salainen ase ja näytti puseron alta, että henkselithän siellä niitä housuja ylhäällä piti. Hän kertoi, että oli siirtynyt kokonaan henkseleiden käyttöön jo jokunen kuukausi sitten - enkä mä ollut koskaan yhtään edes huomannut kun ne olivat puseron alla piilossa.

        Ajatus henkseleistä tuntui musta tosi vieraalta, en muista koskaan käyttäneeni moisia kapineita - mutta kaveri kehui niitä niin paljon, että pitihän sitä sitten kävästä hakemassa lähimarketista itsellekin henkselit. Ihan selvinpäin en varmaan olisi lähtenyt ostamaan, mutta muutaman oluen jälkeen estot vähenivät niin, että niitä jo vedin sitten päälle baaripöydässä. Mullakin sattui olemaan villapusero niin sain ne kanssa laitettua piiloon. Aluksi henkselit tuntui tosi oudolta kun housut suorastaan pomppasivat ylös kun nousi ylös pöydästä - mutta eipä tarvinnut enää farkkuja olla nostelemassa jatkuvasti. Ei niiden henkseleiden olemassaoloa sitten enää kohta edes huomannutkaan. Piti vielä oikein käydä veskissä peilistä katsomassa kuina hyvin mullakin farkut istuivat, eivät enää lököttäneet kuten ennen. Täytyy sanoa, että olin todella tyytyväinen!

        Kotiin mennessä en koko henkseleitä enää edes muistanut vaan vedin vaan villapuseron pois päältä. Puolisolta tuli aluksi hieman huvittunutta hihitystä, että mistä lähtien sä henkseleitä oot ruvennut pitämään - mutta oli kyllä sitten sitä mieltä että ne oikeastaan sopii mulle tosi hyvin ja housut ei lökötä enää häiritsevästi. Ton jälkeen oon käyttänyt pelkästään henkseleitä ja luopunut vyöstä kokonaan. Suosittelen!


    • Anonyymi

      Mä oon jo vuosia sitten huomannut, että henkselit toimii mulla paljon paremmin farkkujen kanssa kuin vyö. Mun kaverit on niin tottunu siihen että käytän aina henkseleitä että ne olis varmaan ihan ihmeissään jos huomaisvat mulla vyön.

      Kotioloissa ja ulkona ihmisten ilmoilla liikkuessa mulla yleensä on kapeet noin 1cm levyset henkselit. Ne pitää riittävän hyvin housut ylhäällä ja näyttävät tosi hyviltä - ja niitä ei tunne pitävänsä päällä kun ne joustavat niin hyvin. Kapeilla henkseleillä housut pysyy hyvin ylhäällä, mutta jos kumartelee niin saattaa joutua hieman avittmaan käsin housujen nostamisessa kun kapeiden henkseleiden voima ei ole niin suuri, että se saisi housut nousemaan aina itsekseen ylös.

      Jos taas tiedän, että joudun erityisesti kykkimään, nostelemaan tai kantamaan jotain niin laitan sitten ennemmin vähän leveemmät 2,5cm henkselit. Ne on paljon jämäkämmät, housut suorastaan pomppaa itsestään ylös jos vähän kumarteelee. Ne sitten tosin haittapuolena jonkun verran tuntuvat päällä ja rajoittavat liikkumista eivätkä näytä yhtä hyviltä päällä.

      Mulla oikeestaan on aina takin povarisssa mukana leveemmät henkselit jos niitä sattuisi tarvitesemaan ja käytän päällä kapeita. Varahenkseleistä oli itse asiassa juuri pari päivää iloa kun olin auttamassa kaveria remonttihommissa. Se huomasi kun vaihdoin päälle leveemmät henkselit ja kysyi että voisinko lainata hänelle toisia kun ei hänelläkään oikein tahdo housut pysyä päällä. Taisi sekin tykätä niistä kun halusi pitää ne päällä vielä remonttisaunan jälkeen illalla baariinkiin mennessä.

    • Anonyymi

      Mä oon käyttänyt henkseleitä oikeastaan lapsesta asti. Peruskoulun ala-asteella vielä yli puolilla luokan pojista oli henkselit eikä niitä mitenkään häpeilty. Silloin muodissa oli kanssa sellaiset liukasta sinistä kangasta olevat housut jotka ei olisi oikein pysyneet edes ylhäällä ilman henkseleitä.

      Yläasteelle mennessä yksi toisensa perään siirtyi käyttämän vyötä ja farkkuja. Kokeilin minäkin vyötä silloin käyttää, mutta ei farkut mun rungolla pysyneet kunnolla ylhäällä vyöllä niin vaihdoin sitten taksisin henkseleihin. Joidenkin mielestä henkselit on lasten ja pappojen asuste niin välillä tuli naljailua esim. liikuntatunnilla pukuhuoneessa - ja joidenkin oli pakko aina päästä läpsäyttämään henkseleitä kun ne näkyivät mulla päällä. Huvittavaa on se, että osa naljailjoista oli samoja luokkakavereita jotka vielä vuotta aiemmin itse käyttivät henkseleitä ja olivat nyt kasvaneet isoiksi pojiksi. Pidin kuitenkin pääni ja henkselit jäivät käyttöön.

      Nyt viiskymppisenä ukkona edelleen käytän henkseleitä ja olen huomannut että suuri osa kaveripiiristänikin on siirtynyt takaisin henkseleihin. Ehkei se ollutkaan ihan huuhaata, että henkselit ovat lapsien ja papparaisten vaatteita - mutta myös kaikkien muunikäisten.

    • Anonyymi

      Mä ostin toppahousut netistä viikko sitten. Eihän niissä ollut vyölenkkejä ja ei ne päällä pysyneet mitenkään niin hain lähimarketista henkselit.Ne oli niin mukavat toppahousujen kanssa, että laitoin ne sitten kiinni kanssa farkkuihin ja totesin että aivan paras juttu aikoihin. On tosi paljon mukavammat kuin vyö ja housut pysyy ylhäällä.

    • Anonyymi

      Tänään kauppareissulla huomasin alennuslaarissa henkselit ja ostin ne kun muistui mieleen tämä keskusteluketju. Mua kanssa on ärsyttänyt farkkujen valuminen jo pitkään niin ajattelin että kokeilenpa sitten itsekin jos henkselit auttaisivat ongelmaan.

      No kotona sitten henkselit vaan kiinni farkkuihin ja nyt oon totutellut näihin kapineisiin jokusen tunnin. Onhan nää tosi erilaiset pitää kuin vyö, housut suorastaan pomppaa takaisin ylös kumartelun tai istumisen jälkeen. Säädin sitten henkselit vähän löysemmälle etteivät olkapäät kipeydy, mutta niin että hosuut kuitenkin pysyvät ylhäällä. Nyt farkut istuu oikein hyvin. Kyllähän nämä on tosi mukavat ja kätevät näin lyhyen kokemuksen perusteella.

      Se vähän kuitenkin ujostuttaa et mitä mieltä kaverit on henkseleistä jos ne ovat näkyvillä. Ainakin vielä siksi päätin että yritän laittaa ne piiloon niin etteivät heti hyppää silmille. Sen huomasin että farkkurotsi niitä kovin hyvin piilota vaan klipsit tulevat näyville tosi helposti kun vähän vaan liikehtii. Huppari toimii paljon paremmin kun se ulottuu alemmas ja kangas joustaa enemmän.

      Kyllä mä luulen että mäkin siirryn henkseleihin vyöstä, ovat nämä niin paljon paremmat.

      • Anonyymi

        Mua kanssa mietitytti ennen, että mitä kaverit sanoo jos ne huomaa, että mulla on henkselit ja pidin niitä aina visusti piilossa puseron alla ja välttelin kumartelua ettei kukaan vaan huomaisi. Yhtenä päivänä sitten huomasin, että mun parhaalla kaverilla oli päällä henkselit ja tajusin kuin typerää on ollut asiaa ujostella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mua kanssa mietitytti ennen, että mitä kaverit sanoo jos ne huomaa, että mulla on henkselit ja pidin niitä aina visusti piilossa puseron alla ja välttelin kumartelua ettei kukaan vaan huomaisi. Yhtenä päivänä sitten huomasin, että mun parhaalla kaverilla oli päällä henkselit ja tajusin kuin typerää on ollut asiaa ujostella.

        Helpompaa on vaan hyväksyä se, että henkselit välillä pilkottavat housunkauluksesta, ei niitä saa paidan tai takin alle piiloon niin etteivät ne ollenkaan näkyisi.

        Autosta ylös noustessa tai tuolilla istuessa henkselien takaklipsit melkein väistämättä pilkottavat kuten myös kumarrellessa tai kurkotellessa.

        Farkkurotsia käyttäessä henkselit näkyy takuuvarmasti kun kangas ei jousta juuri ollenkaan ja rotsi nostaa puseronkin samalla ylös.

        Mustat henkselit näkyvät helposti myös valkoisen paidan läpi ja vaikka eivät näkyisikään niin ohuessa paidassa klipsit ja säätimet näkyvät kohoumina.

        Jos klipsit ovat löystyneet niin housunkaulusta joutuu taittamaan niin, että klipsi uppoaa alemmas kauluksessa ja tulee näkyville vielä helpommin. Henkselien kireys myös vaikuttaa siihen miten helposti ne näkyvät. toisaalta liian tiukalle säädetyt henkselit painavat ikävästi olkapäitä.

        Itse en henkselien näkymistä arastele. Itse asiassa ne metalliklipsit kiiltelevät ihan kivasti esim. baariympäristön valoista.


    • Anonyymi

      Mä epäonnistuin täysin henkseleiden piilottelussa. Ajattelin etteihän niitä kukaan näe kun laittaa ne college-puseron alle. Vedin sitten baarireissulle päälle levikset ja niihin henkselit puseron alle ja päälle farkkurotsin. Kerrankin farkut istui hyvin ja oli mukavat päällä ja koko setti näytti tosi hyvältä.

      No eihän se piilottelu nyt sitten ollenkaan onnistunut kun ekaksi menin istumaan korkealle baarijakkaralle ja farkkurotsi nosti paidan helman niin, että henkseleieden klipsit oikein säihkyivät baarin valoissa. Enhän mä sitä itse tajunnut heti , mutta kaikkihan sen näki, että henkselit ne siellä mulla oli puseron alla - ja tietty yhden neropatin piti sitten käydä vielä räpäsyttämässä henkseleitä ja sanomassa että varo ettei housut puttoo.

      Kaveri sitten myöhemmin illalla kertoi, että kyllähän se ne henkselit huomasi jo aikaisemmin kun samalla taksilla tultiin ja nousin takepenkiltä pois niin sieltähän ne henkselit oli jo silloin näkyneet. Ei vaan sillon asiasta mitään maininnut. Sanoi itse asiassa, että hänkin kotona usein käyttää henkseleitä, mutta baariin ei ole vielä kehdannut laittaa.

      Sen jälkeen en oo enää henkseleitä häpeillyt pitää näkyvillä, nyt mulla on aina henkselit ihan t-paidankin päällä.

      • Anonyymi

        Mulla hyttikaveri huomas henkselien klipsit leviksissä kun kiipesin laivassa yläpetille ja se sai siitä hirveen naurukohtauksen, tuli selväksi että hänen mielestään henkselit on vaan kakaroiden ja vanhusten juttu eikö sovi kolmikymppiselle normaalipainoiselle kundille.

        Myöhemmin illalla kun istuttiin baarissa semmosissa kuppituoleissa missä takaosa on avoin ja baarijakkaroilla niin kaveri jatkuvasti huomautteli että taas henkselit näkyy, vedä paitaa alaspäin. En tajua miten hän niin kovasti koki myötähäpeää siitä et mulla on henkselit.

        Aamuyöstä kun valmistauduttiin hytissä yökerhoon menemiseen niin mä olin niin kyllästynyt sen huomautteluihin et sanoin et otan sit henkselit pois jos se sua noin häiritsee. Mulla ei vaan ollut vyötä, mutta kaveri sano et voit lainata mun vyötä mut saanko mä laittaa sun henkselit tilalle. Mä olin aivan että mitä häh, sua häiritsee mun henkselit mut haluut ne laittaa itselles päälle. Mä sit sanoin että mulla on kyllä toisetkin henkselit et haluutko vetää ne päälle niin ei tarvi näitä päällä olevia riisua. Näin sit tehtiin ja molemmat mentiin yökerhoon henkselit päällä.


    • Anonyymi

      Koulukaveri houkutteli mut juoksuseuraksi pururadalle ja mä yritin pysyä perässä kiroillen sitä, että verkkarit ei tahdo pysyä ylhäällä. Radan puolivälissä oli semmonen kuntoiluteline, jossa on tikkaat vaakasuorassa ja jossa edetään käsiä käyttäen puolalta toiselle.

      Kaveri siihen hyppäsi ja sillon huomasin kun verkkaripusero nousi ylöspäin, että kaverillahan on verkkareissa henkselit. Sanoin sitten, että ai sulla on henkselit. Kaveri totesi vaan, että käyttää aina juoksulenkillä verkkareissa henkseleitä ja että ne on tosi hyvät ja että kannattaa kokeilla itsekin.

      No mä sitten hankin lähimarketista itsellekin henkselit ja olen siitä lähtien pitänyt niitä verkkareissa ja huomasin että ne toimii tosi hyvin myös farkkujen kanssa.

      • Anonyymi

        Pyöräillessä henkselit on myös tosi jees kun asento on yleensä etukumara. Prätkähousuissahan melkein kaikki käyttää henkseleitä, mutta mä oon huomannut että ihan polkupyräilleessä farkut pysyy paljon paremmin ylhäällä henkseleillä. Mä kun liikun pyörällä oikeastaan kaikkialle niin oon sitten ruvennut pitämään henkseleitä aina. Mä en henkseleitä edes yritä piilotella mitenkään vaan ne on ihan reilusti t-paidan päällä näkyvillä, välillä tietty on vaikka farkkurotsi päällä mutta kyllä ne sieltä alta kuitenkin näkyvät.


      • Anonyymi

        Peruskoulussa ala-asteella mulla ja kaikilla muillakin luokan kundeilla oli aina henkselit. Sillon oli kanssa muotia semmoset siniset kiiltävät ja liukkaat housut jotka ei oikeestaan edes olisi pysyny jalassa ilman henkseleitä.

        Osalla oli henkselit piilossa purseron alla talvella, mutta mutta kyllä ne sieltä aina näkyi välitunneilla kun vedettiin leukoja tai viimeistään liikuntatunnilla pukuhuoneessa.

        Yläasteelle mennessä piti sit olla hienoimmat levikset jalassa ja mielellään myös farkkurotsi. Siihen aikaan henkselit oli muodissa ja tosi monilla farkkuja piti ylhäällä henkselit. Mun suosikkiasu oli tummansiniset levis 501, leviksen valkoinen t-paita jossa oli iso levis-logo ja sen päällä punaiset kapeat henkselit - ja tietty tarvittaessa vielä leviksen farkkurotsi.

        Farkkurotsi sopii muutenkin tosi hyvin henkseleiden kanssa, se kangas kun ei juuri jousta niin pienikin kumartelu heti paljastaa henkseleiden kiiltävät klipsit farkkujen kauluksessa, varsinkin illalla ne on tosi makeen näköiset kun klipslit oikein kiiltelee valon osuessa niihin.

        Sen kanssa muistan, että nekin jotka oli henkseleistä luopuneet yläasteelle mennessä veti ne päälle aina liikuntatunnilla jos oli luistelua tai hiihtoa.

        Nyt duunissa kaikki duunikaverit käyttää henkseleitä työhousuissa ja mä ja monet muut myös vapaa-ajalla farkuissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peruskoulussa ala-asteella mulla ja kaikilla muillakin luokan kundeilla oli aina henkselit. Sillon oli kanssa muotia semmoset siniset kiiltävät ja liukkaat housut jotka ei oikeestaan edes olisi pysyny jalassa ilman henkseleitä.

        Osalla oli henkselit piilossa purseron alla talvella, mutta mutta kyllä ne sieltä aina näkyi välitunneilla kun vedettiin leukoja tai viimeistään liikuntatunnilla pukuhuoneessa.

        Yläasteelle mennessä piti sit olla hienoimmat levikset jalassa ja mielellään myös farkkurotsi. Siihen aikaan henkselit oli muodissa ja tosi monilla farkkuja piti ylhäällä henkselit. Mun suosikkiasu oli tummansiniset levis 501, leviksen valkoinen t-paita jossa oli iso levis-logo ja sen päällä punaiset kapeat henkselit - ja tietty tarvittaessa vielä leviksen farkkurotsi.

        Farkkurotsi sopii muutenkin tosi hyvin henkseleiden kanssa, se kangas kun ei juuri jousta niin pienikin kumartelu heti paljastaa henkseleiden kiiltävät klipsit farkkujen kauluksessa, varsinkin illalla ne on tosi makeen näköiset kun klipslit oikein kiiltelee valon osuessa niihin.

        Sen kanssa muistan, että nekin jotka oli henkseleistä luopuneet yläasteelle mennessä veti ne päälle aina liikuntatunnilla jos oli luistelua tai hiihtoa.

        Nyt duunissa kaikki duunikaverit käyttää henkseleitä työhousuissa ja mä ja monet muut myös vapaa-ajalla farkuissa.

        Mä muistan kanssa ala-asteelta, että vedettiin välitunneilla leukoja tangosta koulun pihalla, erityisesti 5- ja 6-luokkalaiset. Siinä kun tangossa roikkui niin ei kyllä jäänyt kenellekään epäselväksi jos käytti henkseleitä, ne siinä tulivat esille niin selvästi - mutta eihän se nyt tietenkään ketään ihmetyttänyt kun suurimmalla osalla kundeista oli henkselit kuten minullakin.


    • Anonyymi

      Mä jo pitkään oon käyttänyt kotifarkuissa henkseleitä kun ne ovat mukavammat, mutta ihmisten ilmoilla käytin vyötä tai pidin ainakin henkselit hyvin piilossa puseron alla, ettei kaverit vaan huomaisi.

      Yhtenä päivänä sitten kun odottelin kotona pitsaa ja ovikello soi niin avasin oven ja siellähän olikin sitten yllätysvierailulla paras kaverini ja mulla henkselit näkyvillä päällä. Nolotti ihan kamalasti, mutta ei kaveri sanonut muuta kuin että onpas komeet henkselit sulla.

    • Anonyymi

      Löytyy! Mä hommasin henkselit kun bussiin juotessa farkut valahti nilkkoihin ja tuli asfaltti-ihottumaa. Sen jälkeen oon käyttänyt oikeestaan pelkästään henkseleitä ja oon ollut todella tyytyväinen.

    • Anonyymi

      Mä opin käyttää henkseleitä opiskeluaikana kun mun kämppäkaverilla oli aina henkselit päällä. Yhtenä iltana sitten kun vähän pohjia otettiin ennen baarikierrosta se huomas kun kiskon farkkuja ylös ihan yhtenään ja kysy et eiks kannattais munkin kokeilla henkseleitä, sillä on ylimäräiset mitä vois lainata.

      No pitihän ne tyypata. Kun oli talvikeli niin henkselit meni piiloon puseron alle ja farkut istui ihan täydellisesti. Toinen kaveri jopa kysyi ,että olenko ostanut uudet levikset kun ne istuu niin hyvin, mä vaan nauresekelin enkä maininnut mitään henkseleistä.

      Sen jälkeen mä oon siirtynyt täysin henkseleiden käyttäjäksi ja ostanut useita erivärisiä ja mallisia henksleeitä, että niitä voi käyttää ihan näkyvilläkin tyylikkäästi.

    • Anonyymi

      Kuulostaa ihan kiinnostavalta. Itse käytän metallista vyötä ja toimii oikein hyvin.

    • Anonyymi

      Mä olin kaverin mökillä talkoohommissa keväällä ja siinä joutui kantamaan tavaroita ja kyykistelemään paljon. Kaikki muut talkoolaiset oli osannu varustautua joko haalareilla tai ainakin henkseleillä paitsi minä, jolla oli vaan normifarkut vyöllä.

      Jossain vaiheessa mun kaveri kävi jostain laatikosta kaivaa henkselit ja sano mulle, että vedä noi päälle kun ei tota sun housujen ylöskiskomista ja lahkeisiin kompurointia enää kukaan jaksa katsoa.

      Tästä siten seuraskin varsinainen ahaa-elämys, en ollut ollenkaan tajunnut kuinka hyvät henkselit on. Sen jälkeen mulla on ollu henkselit lähes päivittäin käytössä ja oon huomannut että monilla kavereillakin on.

    • Anonyymi

      Mä laitoin eilen terassikierrokselle henkselit farkkusortsien kanssa. Kaveri tuil käymään tätä kautta ja sanoi että nyt on kyllä niin hyvä tyyli, että mistä mullekin saatais. No sillä oli myös farkkushortsit niin mä sanoin että onhan mulla useammatkin henkselit, että siitä vaan valitsemaan.

      No siinä me sitten koko päivä pörrättiin terasseilla ja monet muutkin kehui kuinka tyylikkäitä oltiin.

    • Anonyymi

      Mulla perjantaiaamuna just töihin lähtiessä kamalassa kiireessä repesi vyön soki irti ainoasta vyöstä eikä farkut mitenkään pysy jalassa ilman. Kun jo epäonnistuneesti olin yrittänyt käyttää narua vyönä niin muistin, että onhan mulla smokkihousujen mukana tulleet henkselit.

      Laitoin sitten henkselit päälle farkkuihin ja ne sai sopivasti näin vilposalla säällä näkymättömiin puseron alle. Jo duunimatkalla huomasi että ei tarvinnut ollenkaan kiskoa housuja ylös ja jopa bussin penkilä noustessa henkselit veti farkut heti takaisin ylös. Duunissakin oli pajon mukavampi olla kun ei vyö kiristänyt mahaa. Mietin vaan, että miten ihmeessä en oo ennen tajunnut, että henkselit on näin hyvät. Jäi sitten uusi vyökin ostamatta kotimatkalla kun olin jo tottunut henkseleihin.

      Viikonloppuna kävin duunikaverin mökillä klapitalkoissa ja siinä henkselit vasta olikin edukseen. Kun joutui kumartelemaan ja nostelemaan klapeja niin ilman henkseleitä housuja olis joutunut kiskomaan ylös ihan jatkuvasti. Se vähän mietitytti, että kun ekan talkoopäivän jälkeen saunaan mennessä henkselit näkyvät riisuessa ja että mitä kaverit mahtaa tuumata mun henkseleistä.

      Kun sitten otin puseron pois pukuhuoneessa niin kaverit hörähti nauruun, että ai sä olit varautunut sitten talkoisiin ihan henkseleillä. Hetken hekoteltuaan sanoivat, että ihmetelivätkin jossain vaiheessa, että mitä ihmettä kiiltävää mun farkkujen kauluksessa oikein vilkkui kun kumartelin ja että tämä nyt sen selittää. Mä sanoin vaan että olihän nää mulla jo eilen töissä päällä ja auttaa tosi hyvin farkkujen pysymiseen jalassa varsinkin jos kumartelee. Siitä sitten repesi keskustelu, että miksi ihmeessä nykyään niin harvat käyttää henkseleitä kun 1900-luvun alkupuolella kaikki miehet käytti henkseleitä.

      Isäntäkin sitten sanoi, että mustelee, että jossain mökin vaatekaapissa oli nähnyt henkselit ja sanoi, että jos ne löytää niin laittaa kokeeksi itsekin päälle seuraavana aamuna klapien kantamiseen. Ja olihan se löytänytkin ja vetänyt päälle.

      Tänään duunissa sama kaveri tuli nykäsemään hihasta, että nää henkselit on tosiaan todella hyvät ja hän laitto ne kanssa duuniin kun ovat paljon mukavammat kuin vyö.

      • Anonyymi

        Mä oon kanssa ruvennut käyttämään henkseleitä konttoriduunissa kun ne on vaan mukavammat kuin vyö. Suosittelen.


    • Anonyymi

      Mä pari viikkoo sitten olin auttamassa kaveria uuden sohvakaluston kantamisessa yläkerrokseen.

      Hommastahan ei meinannu tulla mitään kun parin porrasaskelman välein piti pysähtyä kiskomaan farkkuja ylös eikä auttanut vaikka veti vyön ääriasentoon.

      Kun eka osa saatiin ylös niin kaveri kaivo laatikosta henkselit ja sano et vedä noi päälle niin homma hoituu paremmin. Mä luulin, että se oli vitsi, mutta kaveri vielä näytti, että hänelläkin on pusakan alla ja että nää oikeesti auttaa.

      No vedin mä ne sit vähän huvittuneena päälle ja kyllähän ne aluksi tuntui aika oudoilta, mutta homma toimi hienosti, ei loppuosien kantamisessa enää tarvinnu huolehtia farkkujen putoomisrsta jalasta.

      Kantourakan päätteeksi mentiin sit lähikuppilaan parille oluselle. Olin jo tottunu henkseleihin niin hyvin, että tajusin vasta takin riisuttua, että mullahan on ne vielä päällä - mutta niin huomas kaikki baarikaveritkin ja kevyttä kuittailua tuli yhdeltä tutulta. Se tosin loppu aika lyhyeen kun kaveri, jonka tavaroita oli kantamassa otti kanssa takin pois ja se näki että silläkin oli.

      Mä lopulta sain ne henkselit kantopalkkioksi ja oon niihin niin tykästynyt, että olen niitä pitänyt sen jälkeen kaikkien housujen kanssa.

    • Anonyymi

      Kun mun frendi pari päivää sitten pudotti kännykän lattialle ja kumartui sitä poimimaan maasta niin satuin huomaamaan että sillähän on hupparin alla henkselit vetämässä farkkuja ylös.

      Siitä se ajatus sitten lähti ja hain kaupasta itsellekin henkselit kun farkkujen pysyminen ylhäällä on aina ollut mulle ongelma. Nyt olen pari päivää pitänyt henkseleitä ja ne tekevät juuri sen mitä pitääkin.

    • Anonyymi

      Jokunen viikko sitten kun käytiin Ruotsin risteilyllä useamman hengen kaveriporukalla niin huomasin että mun hyttikaveri käyttää puseron alla henkseleitä pitämässä farkkuja ylhäällä. Kaveri vähän nolona selitti että kun ei farkut tahdo millään pysyä ylhäällä niin kokeilin kurillani henkseleitä ja ne toimi niin hyvin, että olen ruvennut pitämään niitä jatkuvasti. Vähän ajatus aluksi nolotti, mutta eihän ne näy mihinkään puseron alta.

      Mä sanoin, että mulla on sama ongelma, farkut tahtoo aina valua alas ja niitä saa olla jatkuvasti kiskomassa ylös. Mulle ei vaan ollut tullut mieleenkään, että henkselit voisi olla ratkaisu kun ajattelin että nehän on vaan pikkulasten ja vanhojen pappojen juttu ja ajatus jotenkin tuntui tosi nololta muutenkin.

      Muutaman drinkin jälkeen myöhemmin illalla kun olin taas kiskonut farkkuja ylös 50 kertaa ja estot vähentyneet niin kysyin kaverilta hytissä käydessä vähän hämilläni, että voisinko mäkin testata vähän aikaa, että miten ne henkselit mulla toimisi. Kaveri kaivoi laukustaan toiset henkselit ja sanoi että vedä noi päälle ja niinhän mä tein, vyö irti ja henkselit tilalle ja pusero päälle niin, ettei henkselit näy.

      Mä olin todella hämmästynyt kuinka paljon ne henkselit auttoi. Levikset istuivat täydellisesti ja olo oli jotenkin muutenkin ryhdikäs kun oli henkselit olkapäillä. Niihin tottu vielä tosi nopeesti niin, ettei niitä enää kohta edes muistanut.

      Myöhemmin illalla joku sitten sai kuningasajatuksen, että mennäänpäs saunomaan ja porealtaaseen porukalla. Mä vasta pukuhuoneessa tajusin paitaa pois riisuessani tajusin että nythän kaikki näkee, että mulla on henkselit ja alkoi nolottaa hirveästi - tosin se vähän auttoi kun ajattelin että niin on muuten myös mun hyttikaverillani.
      Hämmästyin oikein kun kukaan ei kommentoinut asiasta yhtään mitään, ihan turhaa nolostelin.

      Seuraavana päivänä Tukholmassa käydessä kävin sitten ostamassa omat henkselit ja sen jälkeen olen käyttänyt henkseleitä pävittäin töissä ja vapaalla. On muten tosi hyvät, en tajua miten en ollut tätä ennen tajunnut.

    • Anonyymi

      Mä sain joululahjaksi henkselit ja pitihän ne sitten ottaa käyttöön heti. Nyt ne on jo toista päivää päällä ja pysyy hyvin farkut ylhäällä.

    • Anonyymi

      Mä vähän aikaan sitten katsoin vanhoja luokkakuvia ja mulla ja kaikilla mun kavereilla oli vielä seiskaluokalla henkselit päällä eikä se ollut silloin tuntunut mitenkään nolottavalta. Jossain välissä henkseleiden käyttö kuitenkin jäi.

      Nyt parikymmentä vuotta myöhemmin oon ruvennut taas käyttämään henkseleitä, mutta yleensä näkymättömissä kun jostain syystä niiden käyttäminen nolottaa.

      Vähän ennen joulua menin viettämään iltaa ja muistelemaan menneitä neljän vanhan luokkakaverin kanssa ja olihan mulla sitten tietty farkkuja pitämässä ylhäällä henkselit jouluneuleen alla.

      Siinä sitten muutaman virvokkeen nautittuamme ruvettiin kiskomaan leukoja kaverin ovenkarmissa olevassa tangossa. Leukoja vetäessä kun paita nousee ylös niin satuin huomaamaan etten suinkaan olekaan ainoa porukasta jolla on henkselit käytössä. Meistä viidestä peräti neljällä oli henkselit vetämässä farkkuja ylös ja kiinnitti siihen huomiota muutkin kaverit. Viideskin kaveri sanoi että kyllä hänkin henkseleitä käyttää usein mutta nyt ei juuri tullut laitettua päälle.

      Siinä sitten muisteltiin ja katseltiin vanhoja luokkakuvia kun meillä kaikilla oli silloin henkselit päällä ja ihmeteltiin että miksi ihmeessä niistä tuli joskus luovuttua ja ruvettua käyttämään kiristävää vyötä.

      • Anonyymi

        Katsoin myös omia luokkakuvia, käytännössä ala-asteella jokaisella kundilla oli vielä henkselit näkyvillä, yläasteella sitten henkseleitä näkyi selvästi harvemmalla niin, että seiskaluokalla vielä useimmilla oli henkselit näkyvillä, kasilla enää suunnilleen puolilla ja ysillä enää ihan muutamalla. Monet, kuten minä, pitivät tietty henkseleitä yläaseteella puseron alla niin, ettei niitä kuvissa vaan näkynyt.

        Liikuntatunneilla pukuhuoneessa kyllä näki, että tosi moni käytti henkseleitä piilossa paidan alla ja käytännössä talviurheilussa oli kaikilla toppahousuissa henkselit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsoin myös omia luokkakuvia, käytännössä ala-asteella jokaisella kundilla oli vielä henkselit näkyvillä, yläasteella sitten henkseleitä näkyi selvästi harvemmalla niin, että seiskaluokalla vielä useimmilla oli henkselit näkyvillä, kasilla enää suunnilleen puolilla ja ysillä enää ihan muutamalla. Monet, kuten minä, pitivät tietty henkseleitä yläaseteella puseron alla niin, ettei niitä kuvissa vaan näkynyt.

        Liikuntatunneilla pukuhuoneessa kyllä näki, että tosi moni käytti henkseleitä piilossa paidan alla ja käytännössä talviurheilussa oli kaikilla toppahousuissa henkselit.

        Kyllä yläasteella meidän luokalla melkein kaikki kundit käytti henkseleitä puseron alla. Ne henkselin klipsithän näkyvät ihan pulpetissa istuessa farkkujen kauluksessa kun tuolin selkänoja nosti puseroa ylöspäin ja tietty myös pukuhuoneessa liikuntatunneilla näki suoraan että oikeastaan kaikki käytti henkseleitä.

        Moni oli kanssa leikannut farkkujen vyötärönauhaan taakse keskelle V-halkion niin, että farkut oli vyötäröltä löysemmät ja henkselit saivat nostettua farkut paremmin ylös. Pitihän semmonen itsekin sitten askarrella uusiin leviksiin ja faija veti siitä hepulin että pitikö nyt heti mennä leikkelemään uudet kalliit farkut. Hyvin homma kuitenkin toimi ja farkut istuivat täydellisesti ja henkselit nosti housut heti oikeelle korkeudelle kun nousi ylös tuolilta tai kun kumarteli.

        Mä käytän edelleen aina farkkujen kanssa henkseleitä ja vielä löytyy muutamista leviksistä semmonen v-halkiokin. Suuri osa nykyisistä kavereistakin näyttää käyttävän henkseleitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsoin myös omia luokkakuvia, käytännössä ala-asteella jokaisella kundilla oli vielä henkselit näkyvillä, yläasteella sitten henkseleitä näkyi selvästi harvemmalla niin, että seiskaluokalla vielä useimmilla oli henkselit näkyvillä, kasilla enää suunnilleen puolilla ja ysillä enää ihan muutamalla. Monet, kuten minä, pitivät tietty henkseleitä yläaseteella puseron alla niin, ettei niitä kuvissa vaan näkynyt.

        Liikuntatunneilla pukuhuoneessa kyllä näki, että tosi moni käytti henkseleitä piilossa paidan alla ja käytännössä talviurheilussa oli kaikilla toppahousuissa henkselit.

        Mä kanssa huomasin saman lapsuuden valokuvia katsoessa että itsellä ja kaikilla muillakin pojilla oli henkselit päällä ja se oli ihan normaalia.

        Yläasteella sitten oli pakko olla merkkifarkut ja samalla kun pituus venähti niin henkselit jäi liian lyhyiksi ja moni vaihto vyöhön, niin minäkin.

        Isommilla pojilla oli vaan ikävä tapa kiusata vetäsemällä housut alas ja niin mullekin tehtiin monta kertaa. Lopulta kyllästyin hommaan ja ostin viikkorahoilla aikuisten henkselit.

        Oli itsellä naurussa pitelemistä kun yritettiin kiskasta farkut taas nilkkoihin, nehän pomppasi samantien ylös. Kyllä henkseleistä tietty tuli aluksi kuittailua, mutta nopeesti se meni ohi.

        Edelleen käytän henkseleitä ja moni on sanonut että näyttää hyvältä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä kanssa huomasin saman lapsuuden valokuvia katsoessa että itsellä ja kaikilla muillakin pojilla oli henkselit päällä ja se oli ihan normaalia.

        Yläasteella sitten oli pakko olla merkkifarkut ja samalla kun pituus venähti niin henkselit jäi liian lyhyiksi ja moni vaihto vyöhön, niin minäkin.

        Isommilla pojilla oli vaan ikävä tapa kiusata vetäsemällä housut alas ja niin mullekin tehtiin monta kertaa. Lopulta kyllästyin hommaan ja ostin viikkorahoilla aikuisten henkselit.

        Oli itsellä naurussa pitelemistä kun yritettiin kiskasta farkut taas nilkkoihin, nehän pomppasi samantien ylös. Kyllä henkseleistä tietty tuli aluksi kuittailua, mutta nopeesti se meni ohi.

        Edelleen käytän henkseleitä ja moni on sanonut että näyttää hyvältä.

        Satuin käymään läpi vanhoja valokuvakansioita ja itsellekin osui silmään se että vanhoissa ala-asteen luokkakuvissa ja synttärijuhlakuvissa ihan jokaikisellä kundilla oli päällä henkselit, minä mukaanlukien - ja se oli ihan normaalia eikä siihen kukaan mitään huomiota kiinnitänyt.

        Yläasteen kuvissa henkseleitä käytti enää muutama kaveri minun lisäkseni. Muistan sen kun äitikin sanoi, että isot pojat käyttää vyötä ja yritti saada muakin käyttämään vyötä, mutta se oli epämukava niin pidin itsepintaisesti henkseleitä - ja olen pitänyt sen jälkeenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä kanssa huomasin saman lapsuuden valokuvia katsoessa että itsellä ja kaikilla muillakin pojilla oli henkselit päällä ja se oli ihan normaalia.

        Yläasteella sitten oli pakko olla merkkifarkut ja samalla kun pituus venähti niin henkselit jäi liian lyhyiksi ja moni vaihto vyöhön, niin minäkin.

        Isommilla pojilla oli vaan ikävä tapa kiusata vetäsemällä housut alas ja niin mullekin tehtiin monta kertaa. Lopulta kyllästyin hommaan ja ostin viikkorahoilla aikuisten henkselit.

        Oli itsellä naurussa pitelemistä kun yritettiin kiskasta farkut taas nilkkoihin, nehän pomppasi samantien ylös. Kyllä henkseleistä tietty tuli aluksi kuittailua, mutta nopeesti se meni ohi.

        Edelleen käytän henkseleitä ja moni on sanonut että näyttää hyvältä.

        Mä kanssa musitan, että mulla ja melkein kaikilla muillakin luokan kundeilla oli henkselit käytössä koko ala-asteen ajan. Muistan sen kun housut ripustettiin liikuntatunnilla pukuhuoneessa aina henkseleistä naulaan. Sillon oli muodissa farkkujen lisäksi semmoset kiiltävästä sinisestä kankaasta (vähän kuin työvaatekangas) tehdyt housut, jotka oikeastaan vaati henkselit pysyäkseen ylhäällä. Yläasteelle mennessä henkselit jäi useimmilta, kuten minultakin, pois ja niitä tuli käytettyä lähinnä toppahousuissa luistellessa tai hiihtäessä.

        Seuraavan kerran henkselit tulivat vastaan oikeastaan vasta armeijassa, silloin maastohousut vedettiin henkseleillä ylös kun eivät ne muuten pysyneet päällä. Siellä suorastaan komennettiin käyttämään henkseleitä, ne kun oli jaettu nii niitä käytetään eikä kiskota housuja ylös kesken harjoitusten. Intin jälkeen henkselit tulivat vähäksi aikaa muotiin ja niitä tuli käytettyä, kaikki kaveritkin käyttivät.

        Sitten taas henkselit jäivät osaltani unholaan vuosiksi kunnes muutama vuosi tajusin niiden kätevyyden ja rupesin pitämään niitä päivittäin. Siihen vaikutti varmasti osaltaan se, että huomasin monien kaverienikin siirtyneen henkseleiden käyttäjiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Satuin käymään läpi vanhoja valokuvakansioita ja itsellekin osui silmään se että vanhoissa ala-asteen luokkakuvissa ja synttärijuhlakuvissa ihan jokaikisellä kundilla oli päällä henkselit, minä mukaanlukien - ja se oli ihan normaalia eikä siihen kukaan mitään huomiota kiinnitänyt.

        Yläasteen kuvissa henkseleitä käytti enää muutama kaveri minun lisäkseni. Muistan sen kun äitikin sanoi, että isot pojat käyttää vyötä ja yritti saada muakin käyttämään vyötä, mutta se oli epämukava niin pidin itsepintaisesti henkseleitä - ja olen pitänyt sen jälkeenkin.

        Kun mä 80-luvulla kävin itse koulua niin muistan kyllä että kaikilla meidän luokan kundeilla oli henkselit. Mulla jossain vaiheessa mutsi sanoi et oot niin iso poika et rupeet nyt käyttämään vyötä, mä sitä protestoin kun kaikilla kavereilla oli henkselit, mua jopa nolotti vyön käyttäminen sen takia. Kyllä se mutsikin sitten luovutti ja sain jatkaa henkseleiden käyttämistä.


    • Anonyymi

      Mä kiinnitin huomiota siihen, että mun frendillä farkut istui yhtäkkiä tosi hyvin päällä, vaikka aina ennen ne oli puolitangossa. Mä olin suorastaan vähän kateellinen et miten mäkin saisin niin hyvin istuvat farkut itselleni.

      No kyllän se hyvin istuvien farkkujen salaisuus sitten aika äkkiä selvisi kun kaveri kurotteli keittiökaapin ylähyllytä juomalasia ja henkselit sieltä paidan alta paljastuivat. Mähän siihen huuhahdin että mitä ihmettä, käytätkö sä henkseleitä?!!!

      Kaveri sano vaan että joo, mä vaatekaappia siivotessa löysin nää vanhoista faijan ulkoiluhousuista ja melkein viskasin jo menemään, mutta sitten kuitenkin kokeilin vetää ne päälle. Mä oikein yllätyin että kuinka hyvin farkut pysyy ylhäällä

      Mä rupesin sitten miettimään et pitäskö itsekin kokeilla. Vähän mua kyllä ajatus ujostutti, mutta sitten kerran tokmannilla ostoksilla ollessa sattu silmään henkselihylly ja pitihän sieltä sitten yhden ostaa ihan kokellaakseen.

      No iskin ne sitten kotona kiinni farkkuihin ja villaneule päälle. Kyllä peilistä huomasi heti, että kuinka paljon paremmin farkut istui kuin ennen. Nyt oon henkseleitä käyttänyt kuukauden päivät ja oon ihan älyttömän tyytyväinen Mä en usko että kovin moni on niitä mun puseron alta huomannut - tai ei oo ainakaan mitään kommentoinut jos ne nyt on sattuneetkin vähän jossain vilahtamaan näkyvillä.

      • Anonyymi

        Mä huomasin kanssa, että moni mun frendi oli ruvennu käyttää henkseleitä. Eipä sitä muuten olis varmaan edes huomannut, mutta kun käydään treeneissä niin pukuhuoneen naulakossa roikkuu tosi monella farkut henkeleistä ripustettuna. Kyselin sit parilta kundilta kun ne veti henkseleitä olalle että mikä tää henkselijuttu nyt oikein on. Ne vaan sano että ihan mukavuuden ja kätevyyden takia ja kun on huomannut että kun monet kaveritkin käyttää niin itsekin on tullut hankittua.

        No pitihän sitä sitten laumasieluna itsekin hankkia henkselit - ja täytyy kyllä ihmetellä, että miksi ei ole ennen henkselitä käyttänyt. Onhan nämä nyt tosi paljon mukavamat kuin vyö ja farkut pysyy just oikeella korkeudella kiskomatta.


    • Anonyymi

      Mä teen sähköasennushommia ja joudun jatkuvasti kurottelemaan ja konttaamaan. Duunikaverin kanssa kun tehtiin töitä niin huomasin sillähän henkselit. Se kerto että pomo oli hommannut niitä nipun pukuhuoneeseen ja sanonut että siitä saa ottaa jos tarvitsee.

      No mä sitten otin ne käyttöön ja aluksi pidin niiitä vaan töissä ja muuten vaihdoin vyöhön, mutta muutaman päivän jälkeen olin jo niin tottunut niihin ja en viitsinyt enää vaihdella vaan rupesin käyttämään pelkästään henkseleitä.

    • Anonyymi

      Frendi anto mulle joululahjaksi henkselit ja kehui että on mukavat ja näytti että hänelläkin on jouluneuleen alla samanlaiset.

      No pitihän ne sitten päälle laittaa samantien, klipsit kiinni farkkuihin ja säädöt kohdalleen. Mä oikein yllätyin kuinka kätevät henkselit on, ne on kiinni edelleen nyt reilun viikon jälkeen leviksissä ja hyvin pysyy ylhäällä.

    • Anonyymi

      Mä käytän talvella paksujen sukkahousujen kanssa niin eivät valu koko ajan.

    • Anonyymi

      Hyvä ohje aloittelevalle henkseleiden käyttäjälle on käyttää niitä piilosssa. Niin tekee yllättävän moini etkä edes tiedä, että hekseleitä yllättävän pajon käytetään, kun ne ne ei näy muille. Turhaan ujostelet. Tippuvat ja lököttävät housut ei ole kenenkään mieleen,.

      Aloittelijalle hyvä ohje on seuraava: pue ensin farkut ja tennarit päälle, laita sitten farkkujen kanssa musta aluspaita, sen päälle mustat henkselit ja henkseliden päälle sitten löysähkö tavallista pidempi huppari tai Collage-paita, ettei henkseleiden klipsit pilkota esim. bussista tai koulun penkistä noustessa kaikkien näkyville, vaan pysyvät piilossa Collage-paidan tai hupparin alla. Sama pätee takkiin, jos sitä käytät vuodenajasta rippuen, sekin voi olla hiukan tavallista pidempi, ettei klipsit pilkota niin helposti esim. bussin tai penkistä noustessa kaikkien silmille.

      Tärkeätä on että aluspaita on musta samoin mustat henkselit, ettei takaa päin katsottaessa näy hupparin tai Collage-paidan läpi muille X- tai Y-kuvio, jos hekseleitä ujostuttaa koulussa, bussissa tai työpaikalla muille näyttää.

      Mäkin käytän farkkujen kanssa henkseleitä, jotta farkut pysyy paremmin ylhäällä. Kannattaa säätää tiukuus sopivaksi käyttökemusten perustella.

      • Anonyymi

        Mä jäin itse "kiinni" henkseleiden käyttämisestä just ton aluspaitamokan takia. Mulla oli valkoinen t-paita alla, t-paidan päällä mustat henkselit pitämässä leviksen farkkuja ylhäällä ja niiden päällä valkoinen Hillfigerin neule.

        Kotoa lähtiessä en tajunnut katsoa peiliin vaan ajattelin että siellä ne henkselit on piilossa paidan alla - mutta mitä vielä, nehän paistoi neuleen läpi niin, ettei niitä voinut olla huomaamatta. Hetken aikaa ihmettelin että mitä kaverit hihittelee kunnes yksi sanoi että pelkätkö että housut puttoo. Sillon vasta tajusin itse asian.

        Ton jälkeen oon aina pitänyt tarkasti huolta siitä, että aluspaita on samanvärinen kuin henkselit niin silloin ne eivät näy päällispuseronkaan läpi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä jäin itse "kiinni" henkseleiden käyttämisestä just ton aluspaitamokan takia. Mulla oli valkoinen t-paita alla, t-paidan päällä mustat henkselit pitämässä leviksen farkkuja ylhäällä ja niiden päällä valkoinen Hillfigerin neule.

        Kotoa lähtiessä en tajunnut katsoa peiliin vaan ajattelin että siellä ne henkselit on piilossa paidan alla - mutta mitä vielä, nehän paistoi neuleen läpi niin, ettei niitä voinut olla huomaamatta. Hetken aikaa ihmettelin että mitä kaverit hihittelee kunnes yksi sanoi että pelkätkö että housut puttoo. Sillon vasta tajusin itse asian.

        Ton jälkeen oon aina pitänyt tarkasti huolta siitä, että aluspaita on samanvärinen kuin henkselit niin silloin ne eivät näy päällispuseronkaan läpi.

        Mä oon kanssa tehnyt ton saman mokan aluspaidan värissä. Henkselit saattavat näkyä myös mikäli päällyspaita on liian ohut tai harva ja ihonmyötäinen niin, että henkselinauhat ja pituudensäätösoljet näkyvät puseron läpi selvinä kohoumana.

        Useinmiten henkselit kuitenkin näkyvät tarkoituksettomasti kumarrellessa tai silloin kun nousee ylös tuolista. Pusero vaan silloin nousee vahingossa ylöspäin ja vaikka henkselit vetävätkin heti farkut ylös ylös niin hankseleiden klipsit ja jopa henkselinauhat paljastuvat näkyville hetkeksi ennenkuin pusero laskeutuu alas peittäen ne. Jos puseron päällä on vielä lisäksi joku joustamaton takki, kuten farkkurotsi, niin silloin henkselit näkyvät erityiseen helposti kun farkkurotsi vetää puseron samalla erityisen ylös.

        Auton takapenkiltä nousetessa henkseleiden käyttämisestä jää "kiinni" täysin varmasti jos joku muu on tulossa perässä autosta keskipaikalta ulos. Siinä kun takapenkkiin nojatessa pusero on jo valmiiksi noussut ylös ja poistuessa joutuu kumartumaan, että matuu ovesta ulos, niin henkselit näkyy täydellä varmuudella, oli sitten päällä kuinka pitkähelmainen paita tahansa. Vaikka tän olen itse tiedostanut niin ainakin kolme kertaa on taksista noustessa kaveri huomannut mun henkselit ja kuittaillutkin niistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä oon kanssa tehnyt ton saman mokan aluspaidan värissä. Henkselit saattavat näkyä myös mikäli päällyspaita on liian ohut tai harva ja ihonmyötäinen niin, että henkselinauhat ja pituudensäätösoljet näkyvät puseron läpi selvinä kohoumana.

        Useinmiten henkselit kuitenkin näkyvät tarkoituksettomasti kumarrellessa tai silloin kun nousee ylös tuolista. Pusero vaan silloin nousee vahingossa ylöspäin ja vaikka henkselit vetävätkin heti farkut ylös ylös niin hankseleiden klipsit ja jopa henkselinauhat paljastuvat näkyville hetkeksi ennenkuin pusero laskeutuu alas peittäen ne. Jos puseron päällä on vielä lisäksi joku joustamaton takki, kuten farkkurotsi, niin silloin henkselit näkyvät erityiseen helposti kun farkkurotsi vetää puseron samalla erityisen ylös.

        Auton takapenkiltä nousetessa henkseleiden käyttämisestä jää "kiinni" täysin varmasti jos joku muu on tulossa perässä autosta keskipaikalta ulos. Siinä kun takapenkkiin nojatessa pusero on jo valmiiksi noussut ylös ja poistuessa joutuu kumartumaan, että matuu ovesta ulos, niin henkselit näkyy täydellä varmuudella, oli sitten päällä kuinka pitkähelmainen paita tahansa. Vaikka tän olen itse tiedostanut niin ainakin kolme kertaa on taksista noustessa kaveri huomannut mun henkselit ja kuittaillutkin niistä.

        Henkselien käyttämisestä jää takuuvarmasti kanssa "kiinni" kun kiipeää ison auton ohjaamoon. Sillon joutuu ottaa kiinni ylhäällä olevasta kavasta niin, että pusero varmasti nousee niin ylös, että henkselit näkyy täysin selvästi ja pitkältä matkalta. Duunikaveri mulle piruili aikoinaan, että meinaako housut pudota kun pitää olla henkselit. Paljon myöhemmin huomasin saman kaverin noustessa autoon, että niinpä silläkin vaan henkselit näkyivät puseron alta, pikkusen huvitti.


      • Anonyymi

        Kun mä rupesin aikuisiällä käyttämään henkseleitä niin aluksi kuvittelin että eihän niitä kukaan huomaa kun ovat piilossa puseron alla. Huomasin kuitenkin ettei se ole totta.

        Jo ekana iltana kun olin parin kaverin kanssa ulkona niin mulla oli collage-pusero päällä ja farkkurotsi sen päällä niin kun penkiltä nousi ylös niin farkkurotsi nosti puseron helman niin ylös, että henkselithän sieltä tulivat esille ettei kenellekään kaverille jäänyt epäselväksi millä mun farkut pysyy ylhäällä. Siinä mä sitten vähän nolostuneena selittelin et paremmin pysyy näillä housut päällä kuin vyöllä.

        Seuraavalla kerralla mä jätin farkkurotsin pois kun menin toisten kavereiden kanssa ulos ja ajattlein että nyt eivät ainakaan henkselit näy. Kuitenkin illan mittaan taskusta putosi kolikko lattialle ja lattialta kummerrellessa taas kaikki huomasi mun henkselit ja siitä seurasi oma hihittelynsä ja selittelynsä.

        Siinä vaiheessa mä muistin kun ala-asteella koulussa ja suurimmalla osalla kundeista oli henkselit, kuten mullakin. Muistan kun edessä pulpetissa istui kaveri ja aina sen henkselit oli puseron alta näkyvillä kun istui pulpetissa - ja niin varmaan oli minullakin näkyvillä takana istuvalle. Sillon vaan asiaan ei kiinnitetty huomiota kun kaikilla pojilla oli henkselit päällä.

        Nykyään en enää edes yritä piilotella henkseleitä kun kaikki tutut ne on mulla jo nähneet päällä ja en muutenkan asiasta enää välitä, ei haittaa jos joku huomaa ne mulla päällä. On ne kuitenkin niin mukavat vyöhön verrattuna, että käytän kyllä jatkossakin.


      • Anonyymi

        Mä uskoin huomioineeni kaikki nämä henkseleiden piilostuskeinot kun kerran yöelämään mennessäni laitoin henkselit puseron alle pitelemään farkkuja ylhäällä. Pusero oli riittävän pitkä ja kumartelin vielä peilin edessä varmistaakseni, että eivät henkselit vahingossa vaan tule sen alta näkyville. Mustien henkseleiden alla oli musta t-paita ja musta pusero oli sen verran paksu, että eivät henkseleiedn tuottamat kohuomat näkyneet sen läpi. Ainoa tapa millä henkselit sain peilin edessä vilahtamaan näkyvillä oli kumartumalla niin syvään kuin esim. kengännauhoja sitoessa. Ajattelin että kun vaan huomioi sen että jos niin tarvitsee tehdä niin kumartuu niin että selkä seinää vasten niin henkselit eivät silloinkaan näy.

        Kaikesta tästä huolimatta kaveri melkein heti alkuillasta kysyi et onks sulla tosiaan henkselit? Mä olin ihan hämillään että mistä ihmeestä sä sen huomasit. No myönsin että näin tosiaan ja kysyin että mistä ihmeestä sä sen oikein tajusit kun mä niin kovasti yritin varmistaa ettei kukaan niitä huomaisi.

        No selitys oli varsin yksinkertainen. Farkut oli sen verran löysät ja henkselien nipsuttimet olivat takana sen verran lähellä toisiaan, että farkut laskostuivat niin henkselien klipsien ympäriltä, että siitä pystyi tajuamaan, että farkkuja pitivät ylhäällä henkselit eikä vyö. Mä vielä sitä ihmettelin että mistä sä ton saatoit tajuta, johon kaveri naureskeli, että on asiasta omakohtaisia kokemuksia ja että hän laittaa aina henkselit takaa sen verran etäämmälle, että noin ei pääse tapahtumaan.


      • Anonyymi

        Jos nolottaa se, että muut huomaa päällä olevat henkselit niin näitä mokia kannattaa myös välttää.

        Kävin kesken illanvieton veskissä ja jouduin ottamaan puseron pois päältä, että sai henkselit alas sivulle vessakäyntiä varten. Siellä ahtaassa kopissa kun nostin henkselit takas olkapäille ja puseron niiden päälle niin en tajunnut että henkselit oli menny ihan solmuun paidan alla niin että nehän sitten näkyivät tosi selvinä kohoumina paidan läpi. Yksi kaveri siinä sitten rupesi ihmettelemään että mitä mun puseron alla oikein on ja eihän siinä sit muuta auttanut kun sanoa että taitaa henkselit olla vähän solmussa. Eipä siinä sit muuta kuin pusero pois ja koko porukan nähden henkseleitä oikomaan, vähä kyllä nolotti.

        Toinen moka vessakäynnin kanssa on se, että kun menee ravintolassa semmoseen veskiin missä on useampi koppi vierekkäin ja kopin alaosa on auki, housut lattialle, laskiessa henkselithän näkyvät kanssa ihan suoraan viereiseen koppiin. Mä kun menin frendin kanssa samaan aikaan veskiin ja viereisiin koppeihin niin sehän sieltä heti bongasi mun henkselit ja myöhemmin tuli vielä kuittailemaan henkseleistä ja räpsäyttelemään niitä.

        Sekin on käynyt, että veskistä pois tullessa olen tunkenut pusron farkkujen kauluksen sisään ja mitään ajattelematta vetänyt henkselit näkyville puseron päälle, se tapahtuu helposti kun kotona ollessa yleensä pidän henkseleitä niin koska silloin ei tarvi puseroa riisua pois veskikäynnin yhteydessä.

        Sitten tietty voi vielä käydä niin että unohtaa vetää henkselit olkapäille puseroa päälle laitettaessa jolloin henkselit roikkuu näkyvästi sivulla. Tämä tosin yleensä kyllä huomaa siitä että vähänkään väljät housut tippuu kyllä sitten melkein heti.

        Sen oon kyllä huomannut, että muut huomaa henkselit aika helposti vaikka ne yrittäisi miten vaan piilottaa puseron alle. Kyllä ne sieltä ennemmin tai myöhemmin vilahtavat näkyville joko puseron kaula-aukosta tai sitten kumarrellessa tai istuessa tai erityisesti silloin kun nousee ylös istualtaan niin ne melkein aina tulevat esille. Erityisen selkeästi ne tulevat näkyville kun istuu vaikka jossain yökerhotuolissa missä on aukko selkänojassa jolloin yläosa nostaa puseroa ja henkselit tulevat siitä tuolin aukosta suoraan näkyville. Sieltähän ne hekseleiden metalliklipsit sitten oikein kimaltelevat valojen vilkkuessa niin ettei niitä voi olla huomaamatta.


    • Anonyymi

      Mä tajusin henkseleiden kätevyyden ja mukavuuden ihan hiljattain kun kävin vierailemassa kaverin luona pohjoisessa. Kaveri harrastaa murtomaahiihtämistä ja pyysi mutkin mukaan hiihtolenkille. Sukset ja monot löyty kaverilta lainaan, mutta omissa farkuissa lähdin sitten kokeilemaan. Heti alkuunsa tajusin etteihän täsä tuu mitään kun farkut ei pysyneet ollenkaan ylhällä ja ei niitä pystynyt nostamaankan kun oli hanskat ja sauvat kädessä.

      Kaveri sanoi ettei tuu mitään ja että ootas, mulla löytyy sulle tohon ongelmaan apuja. Kaveri tuli sitten sisältä henkselit kädessään ja sanoi että vedäs nämä päälle niin pysyy farkut ylhäällä. Ja niin muuten pysyi, hiitotaidot olivat ruosteessa, mutta housuja ei todellakaan tarvinnut enää kiskoa ylös.

      Tykästyin siten henkseleihin niin, että rupesin niitä käyttämään sen jälkeen ihan muutenkin, tosin pääosin piilossa puseron alla. Pientä kuittailua tuli parilta kaverilta kun ekan kerran huomasivat mulla henkselit päällä, mutta kuittasin vaan takasin et kantisi itskein kokeilla kun sullakin farkut aina lököttää.

    • Anonyymi

      Mä ostin henkselit viime viikolla ja oon nyt pitänyt niitä päällä sekä töissä että nyt viikonloppuna baaritellessa. Oon tosi tyytyväinen, farkut pysyy ylhäällä erinomaisesti ja henkselit näyttää hyvältä päällä.

    • Anonyymi

      Voi hyvä tavatan 1920 alkaen henkselit olleet aina tyylikkäät, punaiset tai valkoiset mustan paidan kanssa tai musta valkoisen paidan kanssa tai samaa väriä. Mitä niitä piilottelee. Skinhedeillä englannista levinnyt usein bomberi takin alla myös sivuilla. Herrasmies tyyli sopii häihin hautajaisiin, ajaton muoti. Nim. Alex De Large from a clockwork orange

    • Anonyymi

      Mä olen jo pitkään pitänyt henksleitä hupparin tai puseron alla kun ilman niitä ei farkut vaan istu hyvin. Pidin siitä tiukasti huolta, että ne ei vaan missään vaiheessa pääse vilahtamaan niin, että kaverit huomaisi.

      Mua nolotti niin paljon hekseleiden käyttäminen, että kun mentiin porukalla vaikka uimaan niin piti käydä ensin veskissä ottaa salassa pois henkselit päältä ennen kuin kehtasi riisua muut vaatteet.

      Tässä pari viikkoa sitten kun kaverin kanssa otettiin alle kaupunkipyörät matkalla uimahalliin niin huomasin kun se polki edellä, että sillähän kiiltelee farkkujen kauluksessa henkseleiden klipsit. Sen jälkeen tajusin että mitä niitä piilottelemaan.
      Pukuhuoneessa huomasin että vähän kaveriakin ujostutti henkselit kun se ensin veti puseron pois päältä ja rupes noloustuneena selittämään että laitoin henkselit kun ne on mukavammat kuin vyö. Kyllä sitä sitten ihmetytti kun mä vedin pois hupparin päältä ja mullakin oli henkselit.

    • Anonyymi

      Toukokuun alkupuolella olin kolmen kaverini kanssa rakentamassa talkoilla terassia kaverin mökille ja siinä sitten joutui kykkimään jatkuvasti ja kantamaan ja nostelemaan tavaraa.

      Siinä sitä tuli sitten kirottua moneen kertaan kun farkut valui koko ajan ja pitkiä lankkuja kantaessa ei samalla pysynyt edes oikein kiskomaan housuja ylöspäin vaan ne valahtivat monta kertaa polviin. Jostain syystä muilla kavereilla ei moista ongelmaa tuntunut olevan.

      Toukokuussa oli vielä melko koleaa niin kaikilla oli pusakka päällä niin en heti tajunnut että muilla kavereilla oli farkut ripustettu ylös henkseleillä, mä olin ainoa jolla oli vyö ja ongelma farkkujen päällä pysymisessä. Jossain vaihessa kun siinä konttailtiin ja terassin runkoa rakennettiin huomasin kun kavereilla henkselit näkyi pusakan alta farkkujen kauluksessa.

      Mä sitten sanoin että mäkin niin tarviin henkselit ja kaverit sanoi että tämmösissä hommissa henkselit on ihan ehdottomat kapineet. Seuraavana päivänä kun käytiin ruokaostoksilla paikallisessa kauapssa niin sieltä siten nappasin mukaan henkselit itsellekin ja housujen valumisongelmat loppuivat siihen.

      Henkselit osoittautui niin mukaviksi päällä että oon sen jälkeen käyttänyt niitä suunnilleen kaikkialla, niin kotona, mökillä, töissä ja kaverien kanssa baaritellessakin - ja enimmäkseen on tullut pelkkiä kehuja kuinka hyvältä ne näyttää. Erityisesti autoa ajaessa tai fillarilla liikkuessa henkselit on tosi hyvät kun istuma-asennossa ei ole vyö puristamassa mahaa.

    • Anonyymi

      Mun tyyliin henkselit on kuuluneet jo vuosia ja frendit on siihen tottuneet et mulla on aina henkselit farkuissa kiinni. Henkselit ei ole mulla päällä pelkästään tyylin takia vaan myös mukavuuden ja käytännöllisyyden vuoksi.

      Yksi frendi tuossa joku aika sitten mut yllätti kun mentiin terassille istumaan iltasella, se kun veti päältään pois farkkurotisin niin huomasin, että silläkin oli päällä henkselit - ja vielä oikein näkyvästi mustat henkselit valkoisen t-paidan päällä. Kaveri vaan totesi että pitihän munkin näitä kapineita kokeilla kun sullakin ne on aina päällä. Vissiin kaverikin niissä viihtyy kun senkin jälkeen olen hänet nähnyt useamman kerran henkselit päällä.

    • Anonyymi

      Ei mullakaan farkut tahdo pysyä ylhäällä vyöllä, saa olla kiskomassa jatkuvasti housuja ylös tai jopa pitämässä kävellessä kiinni vyöstä että pysyisivät ylhäällä.

      Kotioloissa oon käyttänyt henkseleitä pitkään, mutta pitkään olen arastellut henkseleiden kätytöä muiden nähden ja jos käytin henkseleitä ihmisten ilmoilla niin ainakin huolehdin siitä, että varmasti pysyvät piilossa puseron alla.

      Toissapäivänä kuitenkin kävi niin, että kun ovikello yllättäen soi ja menin asiaa ajattelematta henkselit näkyvillä avaamaan oven niin takana olikin kaksi frendiä yllätysvisiitilla houkuttlemassa mua terassille. Välittömästi tuli kuittia että meinaako pöksyt pudota. Vähän mua nolotti mut heitin sit vaan henkseleiden päälle farkkurotsin ja lähdin terdelle, ei niitä henkseleitä siinä kehdannut enää alkaa riisuakaan pois. Kyllähän ne henkselit sitten näkyi ihan kaikille ja lisää kuittiakin asiata tuli.

      Nyt kun suunnilleen kaikki frendit mut näki henkselit päällä niin turhaapa niitä enää varmaan jatkossa on piillotella, antaa näkyä vaan.

    • Anonyymi

      Käytiin kolmen frendin kanssa Tukholman risteilyllä nyt viikonloppuna ja mä ostin reissua varten pari päivää ennen uudet leviksen 501:t ja uuden collage-puseron. Kun oltiin hyvissä ajoin liikkeellä ennen laivan lähtöä ja käytiin yhden frendin kanssa muutamalla drinkillä niin huomasin että eihän mulla housut pysy ollenkaan ylhäällä. Mä kun asiaa frendille harmittelin niin se sano että asiaan on tosi helppo ja hyvä ratkaisu ja näytti, että hänellä on puseron alla henkselit. Mua vähän huvitti, että ei kai kukaan henkseleitä nykyään käytä. Kaveri vaan vakuutti että on tosi hyvät ja mukavat päällä ja ei häntä haittaa jos joku huomaa, että hän käyttää henkseleitä.

      Kyseliln sitten vielä kaverita, että onko se pitkään jo käyttänyt henkseleitä kun en ole ennen huomannut - enkä olis nytkään ellei olisi näyttänyt. Frendi sano että on käyttänyt jo vuosia, mutta yleensä piilossa puseron alla ja enimmäkseen kotona, mutta laitto nyt kuitenkin reissulle päälle, että farkut istuisi hyvin.

      Kyllä siinä tuli parin kaljan verran mietittyä, että kehtaisko muka itse laittaa henkselit, mutta kun katoin kunka hyvin kaverin farkut istui ja että eihän ne henkselit sieltä puseron alta mihinkään näy. Toisaalta muut hyttikaverit ne kyllä huomaisi, mutta kävisin sitten kuitenkin laivalle mennessä ostmassa matkan varrelta tokmannilta henkselit itsellenikin ja vedin ne päälle valmiiksi laivaterminaalin veskissä.

      Mä en lapsuusvuosien jälkeen oo henkselitä käyttänyt muissa kuin lasketteluhousuissa ja nekin oli semmoset kiinteät mallit, niin olihan se tunne aika outoa kun henkselinauhat kiskoivat farkkuja ylös ja olkapäillä oli jännä puristava tunne ja oikein tunsi että housut pomppasivat heti paikalleen kun nousi vaikka ylös tuolilta. Toisaalta olo tuntui aika ryhdikkäältä ja farkut pysyi ylhäällä erinomaisen hyvin. Nähtiin sitten muut frendit terminaalilla ja mua vähän jännitti että misä vaiheessa ne huomaa et mulla on henkselit päällä, tosin olihan kaverillakin niin se vähän vähensi jännitystä kun en ollut ainoa.

      No ei siinä kauan mennyt kun henkselit spotattiin, mentiin laivan baariin missä oli semmoset tuolit missä oli selkänojan ja istuinosan välissä aukko ja siinä sitten kun istahdin niin paita sen veran nousi ja henkselit oikein loisti housunkauluksessa ja loputkin kaverit ne siitä heti huomasi ja sano et ai säkin oot löytäyt henselit, ilmeni että toisellakin mun kaverilla oli henkselit päällä reissussa ja kolmannellakin oli mukana matkalaukussa vaikka juuri sillä hetkellä ei ollut päällä. Hänkin myöhemmin hytissä ne kävi vetämässä päälle.

      Täytyy kyllä sanoa että meidän porukalla farkut istu tosi hyvin ja ei ne henkselit enää ollenkaan nolottaneet kun kaikilla muillakin oli henkselit päällä ja eikä sitäkään siten enää tullut varottua etteivät ne vilahda näkyville vahingossa.
      Oon nyt pitänyt alkuviikon henkseleitä töissäkin ja oon tosi tyytyväinen, siihen tunteeseen olkapäilläkin on jo niin tottunut, ettei koko henkseleitä enää huomaa ollankaan.

    • Anonyymi

      Mä selailin vanhoja valokuva-albumeita ja löysin valokuvia mun 15v-synttärikutsuilta. Se mikä oikein heti pisti silmään oli, että joka ikisellä kundilla oli henkselit, itse mukaan lukien - ja kaverita oli reilusti toista kymmentä mukana, melkein kaikki meidän luokan pojat. Siihen aikaan oli ihan itsestään selvää, että housut pidettiin ylhäällä henkseleillä eikä niitä mitenkään kukaan ihmetellyt.

    • Anonyymi

      Kaveri järkkäsi synttäreidensä kunniaksi juhlaillallisen, jossa oli pukukoodina smokki. Ruokailun jälkeen meillä oli sauna ja siitä sitten tarkoitus oli jatkaa rennommin pukeutuneena yökerhoihin jatkoille. Smokkihousuissahan ei ole edes vyölenkkejä ja niiden kanssa käytetään aina henkseleitä, joten sellaiset tuli sitten pukuvuokraamosta mukana.

      Saunan pukuhuoneessa kun meitä oli viitisentoista jätkää ja kaikilla roikku vaatekoukusta housut, joissa oli valkoiset henkselit niin tulihan ne henkselit sitten puheenaiheeksi. Muutamalle kaverille henkselit oli ihan uusi juttu ja eivät koskaan ennen edes muistaneet käyttäneensä niitä, sanoivat että aluksi ne tuntuivat tosi erikoisilta päällä. Suurin osa tunnusti kyllä omistavansa henkselit, mutta käyttävänsä niitä harvakseltaan vaikka ulkoillessa. Sitten meitä oli muutama kuten minä, jotka käyttää henkseleitä päivittäin.

      Saunan jälkeen kun sitten kiskottiin farkut jalkaan niin kaverit heti huomasi, että mulla ja toisella kaverilla oli kanssa farkuissa henkselit. Yksi kaveri sitten sanoi että noi muuten näyttää niin päheiltä farkkujen kanssa, että mä otan nuo vuokrahenkselit smokkihousuista ja laitan kanssa itselle farkkuihin. No homma sitten levisi niin että kaikki loputkin vaihto henkselit smokkihousuista farkkuihinsa. Oli muuten yökerhon tanssilattialla melkoinen näky kun siellä 15 järkää pomppi niin että valkoiset henkselit oikein hohti valaistuksessa ja metlaliklipsit kiiltelivät farkkujen kauluksessa.

    • Anonyymi

      Mä ostin viime viikolla tarkoituksella pari tuumaa isommat levikset kuin mitä yleensä olen käyttänyt, että farkut olisivat mukavat päällä ja eivät kiristäisi vyötäröstä. Alunperinkin ajatuksena oli, että vyötä en uusien farkkujen kanssa käytä vaan käytän henkseleitä niiden pitämiseen ylhäällä.

      Nyt kun on viileämmät kelit niin henkselit jää hyvin piiloon puseron alle ja farkut pysyy just sillä korkeudella kuin pitääkin - eikä mikään kiristä. Ei henkselien pitäminen mulle mikään uusi juttu ole, mutta näiden löysempien farkkujen kanssa niistä saa kaiken edun irti!

    • Anonyymi

      Mun frendi sano et hommaa henkselit kun aina oot pitelemässä farkkuja ylhäällä. Hommasin ja oon ollut tosi tyytyväinen.

    • Anonyymi

      Mä olin pohtinut pidempään henkselien ostamista, mutta sitten sain aikaan hommata semmoset kun satuin huomaamaan, että mun parhaalla kaverillakin oli henkselit päällä.

    • Anonyymi

      Mulla frendi huomas mun päällä henkselit kun vähän venyttelin ja pusero nousi vähän ja paljasti housunkauluksen ja henkselien nipsuttimet. Frendi oli ihmeissään et mitä mulla on päällä, onko mulla tosiaan henkselit.

      No olihan se myönnettävä, että kyllä mulla farkut on ripustettu päälle henkseleillä. Sanoin vaan, että henkselit toimii mulla paljon paremmin kuin vyö. Siitä seurasi sitten ihan pitkä keskustelu ja frendikin sanoi että ehkä pitäisi itsekin kokeilla kun itsekin joutuu nostelemaan farkkuja yhtenään.

      Muutaman viikon päästä kun näin saman frendin seuraavan kerran, hän näytti että nyt on henkselit päällä hänelläkin ja on kokenut hyviksi kapineiksi.

    • Anonyymi

      Itse en kyllä suostu henkseleitä laittamaan, mieluummin siedän valumista kun laitan henkselit. Henkselit sopii vain isoisälle.
      käytän vyötä jos tarvitsee ja hyvin istuvat alushousut auttaa myös farkkujen istuvuuden kanssa ja yksi tapa lisätä farkkujen istuvuutta on ostaa paita, esim.polo jonka voi laittaa housuihin.
      Ja yksinasuvana kotona yleensä pidän isoja ja väljiä farkkuja jotka ei paina tai purista.

      • Anonyymi

        Itse ajattelin aika samalla tavalla henkseleitä ennen kuin kerran niitä kokeilin. Henkselit ovat tosi kätevät ja mukavat ja tosi moni niitä käyttää niitä. Ne saa hyvin piiloon puseron alle jos ei halua niiden näkyvän, mutta minä itse pidän niitä kyllä ihan näkyvillä. Kannattaa ainakin kokeilla!


      • Anonyymi

        Kannattaa kyllä kokeilla. Mulla elämänlaatu parani merkittävästi kun vyö ei enää kiristä, ei tarvi farkkuja nostella ja farkutkin pysyy juuri sillä korkeudella kuin mihin henkselit säätää ja näyttääkin paljon paremmalta kun ei farkut lökötä tai roiku. Lisäksi henkselit on tosi hyvännäköiset päällä jos ne haluaa jättää näkyville.

        Farkuthan on alunperin suunniteltu käytettäviksi henkseleiden kanssa ja ne todella tarvitsevat henkselit kavereikseen, että istuvat kunnolla.

        Mun kavereista tosi monet kanssa käyttää henkseleitä. Osa rohkaistui vaihtamaan henkselihin kun huomasivat mun pitävän henkseleitä.


    • Anonyymi

      Mä tässä pari viikkoa sitten pihalla lumitöitä tehdessä tuskaannuin siihen kun kumarrellessa lapion varressa sai olla housuja noselemassa jatkuvasti. Siinä suorastaan tuli kylmä kun vyötärön alue ei ollut suojattuna kun farkut valuivat takin helman alle.

      Siitä se ajatus sitten kypsyi, että henkselithän tässä on hankittava. No kaupasta sitten hain henkselit ja vedin päälle ja kyllähän housut pysyi lumitöissä päällä ihan eri tavalla kuin ennen. Ekoina päivinä mä lumitöiden jälkeen vaihdoin henkselit takaisin vyöhön, mutta sen jälkeen en enää jaksanut niitä venkslata vaan oon pitänyt henkseleitä päällä ihan muutenkin kun eivät ne mitään haittaa ja ovathan ne nyt paljon mukavammat muutenkin kuin vyö.

    • Anonyymi

      Mä olin aikoinaan frendillä iltaa istumasssa ja ottamassa pohjia ennen yöelämään lähtemistä. Kun frendi nousi sohvalta ylös niin satuin huomaamaan että sillähän on puseron alla henkselit farkkuja vetämässä ylös Mä sitten hämmästyneemä huudahdin, että mitä ihmettä, onko sulla tosiaan henkselit mihin kaveri vaan totes,, että on jo pari kk siirtynyt pelkästään henkseleihin ja kehui kovasti niiden ylivertaisuutta. Sen verran vakuutuin, ettå ajattelin että kai joskus on itsekin testattava.

      Ennen yöelämään lähtöä tähän tulikin sattumalta tilaisuus kun juömat kaatu suoraan omille farkuille. Frendi kaivo sit kaapista mulle lainaksi levikset, joissa oli jo valmiiksi kiinni mustat henkselit - ja hyvä että oli kun ne oli pari tuumaa isommat kuin omat ja ei olisi muuten pysyneet päällä. Mäkkn jätin henkselit piiloon puseron alle kuten frendilläkin.

      Aluksi tuntu olo vähän erikoiselta kun ei mikään kiristänyt ja isfualtaan ylös noustessa fafkut suorastaan pomppasi takaisin ylös. Farkut kanssa istuivat paremmin kuin koskaan ennen. Tanssilattiallakin pystyi keskittymään tanssimiseen eikä housujen nostelemiseen.

      Lainafarkkuja palauttaessa frendille se sano et voin pitää henkselit - ja siitä lähtien oonkin pitänyt pääosin henkseleitä farkkujen kanssa.

    • Anonyymi

      Mä kyllästyin farkkujen valumiseen vuosia sitten ja ostin henkselit. Tosi harvoin kukaan niistä mulle mitään kommentoi ja kaikki kaverit on täysin tottunut siihen et mulla on aina henkselit. Pidän välillä puseron alla ja välillä ihan näkyvillä.

    • Anonyymi

      Vuokrattiin tässä pari viikkoa sitten kahden kaverin kanssa mökki lapista ja mentiin laskemaan lumilaudalla mäkeä. Ekana iltana kun mentiin saunomaan niin huomasin pukuhuoneessa, että kummallakin mun kaverilla oli puseron alla henkselit pitämässä farkkuja ylhäällä. Mä siinä sit otin puheeksi että pitäs munkin varmaan hommata henkselit kun farkut aina tahtoo valua ja saa olla nostelemassa niitä.

      Seuraavana aamuna sitten kun pukeuduttiin mäkeen niin otin käyttöön juuri ostamani uudet lumilautailuhousut. Mäessä kirosin sitä, että ei nekään tahtoneet pysyä ylhäällä mitenkään . Kavereilla ei ollut ongelmaa kun kummallakin oli lasketteluhusuissa sisäänrakennetut henkselit. Siinä mun tuskaillessa asian kanssa kaverit sano että ei tosta tule mitään ja hanki nyt noihin housuihis henkselit, kaveri sano et jos kaupasta ei löydy niin käy hakee mökiltä mun farkuita henkselit lainaksi. Paikallisesta kaupasta löytyi onneksi henkselit niin ei tavinnut niitä lähteä mökiltä asti hakemaan. Sitten vaan henkselit kiinni housuihin ja mäkeen ja ei tarvinnut enää housuja nostella vaan sai keskittyä oleelliseen.

      Illalla kun mentiin sitten yöelämään niin mä vaihdoin ostamani henkselit farkkuihin, meillä kaikilla oli pusero henskselien päällä niin olivat ne henkselit enimmäkseen piilossa. Totesin henkselit niin käteviksi kapineiksi, että olen sen jälkeen niitä käyttänyt farkkujen kanssa melkein aina.

    • Anonyymi

      Mä kävin toissapäivänä kaverin kanssa tallinnassa päiväristeilyllä ja ostettiin ihan hetken mielijohteesta vitsinä kaverille mersuhenkselit ja mulle bemarihenkselit ja päällä sitten heiluttiin tallinnassa, paluumatkalla laivalla ja vielä stadin yöelämässäkin.

      Vaikka koko homma oli alunperin ihan vaan läppä niin kaveri sano että nää henkselithän on tosi hyvät ja mä olin todennu ihan saman, farkut pysyy ylhäällä tosi hyvin.

    • Anonyymi

      Mä huomasin et broidilla oli henkselit paidan alla kun se kumarteli nostellessaan maasta laukkuja. Mä sille vähän asiasta kuittailin sitten mut se vaan paukutteli henkseleitään ja kehui kuinka hyvät ne on.

      Myöhemmin kun mä sitten itse pakkasin autoon tavaraa ja kirosin että farkut valuu aina alas niin mä muistin ne broidin henkselit. Matkalla kesämökille ostin sit tokmannilta itsellekin henkselit ja siitä lähtien mulla on farkut pysyny ylhäällä ongelmitta. Ei voi muuta kuin suositella lämpimästi!

    • Anonyymi

      Täältä löytyy 61:kkönen.

    • Anonyymi

      Mä oon vaihtanut henkeleihin vasta noin pari vuotta sitten ja oon ollut tosi tyytyväinen, en tajuu että miten en oo ennen tajunnut, että ne on paljon paremmat kuin vyö. Kyllä mä muistan että mulla oli lapsena koulussa ja ulkona leikkiessä henkselit mut ne jossain vaiheessa jäi pois.

      Ei mulle henkselit muutenkaan täysin vieraat kapineet olleet kun pelaan aktiivisesti lätkää ja lätkähousuissa on henkselit ja myös raksalla duunihousuissa on snickersin henkselit. Henkseleiden vaihtamiseen vaikutti se, että huomasin, että pukukopissa vaatteita vaihdettaessa melkein kaikilla työkavereilla oli myös omissa farkuissa henkselit.

      Oon muutenkin huomannut uimahallissa ja kuntosalilla että tosi monella kundilla farkut on ripustettu henkseleillä ja vähän aikaa sitten kun kävin kanarialla lentokoeneella niin lähestulkoon joka kundilla näkyi farkuissa henkselit kun ne nosteli matkalaukkuja matkatavarahyllyyn.

      Henkseleiden käyttäjiä on pakko olla tosi paljon. Mua kinnostaisikin tietää että onko muut kiinnittäneet kaveripiirissään huomiota siihen että on siirrytty käyttämään henkseleitä.

      • Anonyymi

        Mä kun menin kesätöihin varastoon aikoinaan niin kiinnitin huomiota et kaikilla duunikavereilla oli henkselit. Töissä sai käyttää omia farkkuja, mutta selvisi, että firma kustantaa henkselit haluaville kun duunissa joutu aika paljon kumartelemaan ja kantamaan esineitä. Niin mäkin sitten sain työsuhdehenkselit ja kun ne oli omissa farkuissa kiinni niin ei niitä sitten viitsinyt poiskaan vaihtaa vapaalle mennessä. Mä totuin henkseleiden mukavuuteen ja käytännöllisyyteen niin, että olen siitä lähien käyttänyt aina henkseleitä farkkujen kanssa.


    • Anonyymi

      Mä kaappeja siivotessa löysin leviksen farkkushortsit vaatekaapista ja olen näköjään niiden ostamisesta laihtunut sen verran, että ei ne päällä pysy ilman henkseleitä. Kesäkeleillä henkselit joutuisi vaan laittamaan t-paidan päälle ihan näkyville.

      Mitä mieltä olette, onko sopivaa käyttää farkkushortsien kanssa henkseleitä?

      • Anonyymi

        Kyllä henkselit toimivat oikein hyvin farkkushortien kanssa sekä tyylillisesti että käytännöllisesti. Mulla on nytkin Leviksen farkkushortseja kananttelemassa punaiset kapeat henkselit valkoisen Levis-logoisen t-paidan päällä. Punaiuset henkselit menevät tosi hienosti juuri sen punaisen Levis's-logon sivuilta.

        Sen lisäksi että näyttää tosi hyvältä niin taskussa oleva kännykkä ja kolkotkaan eivät aiheuta housujen valumista. Suosittelen, mutta kannattaa valita jotkut kapeat henkselit kun shortsit ovat sen verran kevyemmät kuin normifarkut, ettei tarvita leveitä henkseleitä niiden painoa kannattelemaan. Lisäksi kapeat henkselit on tosi hyvännäköiset ja mukavammat päällä!


      • Anonyymi

        Mä just nyt viikonloppuna terassilla istuessa käytin leviksen vanhoista farkuista leikattuja farkkushortseja ja niiden kanssa henkseleitä. Henkselit tuli ihan tarpeeseen kun olin sen verran laihtunut, että shortsit eivät tahtoneet pysyä jalassa ja kun vaatekaapin ovessa satuin samalla näkemään henkselit, joita en ole aikoihin käyttänyt, niin keksin että laitetaanpa ne päälle niin ainakin housut pysyy jalassa. Laitoin vielä valkoisen leviksen isolla logolla olevan t-paidan niin punaiset henkselit meni tosi hienosti sen logon molemmin puolin. Ennen lähtöä vielä peilailin et näyttääpäs pirun hyvältä ja kaveritkin illan mittaan sanoi että tosi hyvän näköiset henkselit.


    • Anonyymi

      Kevään puutarhahommissa mulla on päällä vanhat jo liian isoiksi jääneet farkut työhousuina ja kun puutarhahommissa joutuu kyykkimään niin housujahan sai olla nostelemassa kyllästymiseen asti.

      Kun näin naapurin samoissa töissä ja huomasin, että sillähän on henkselit pitämässä farkkuja ylhäällä niin tajusin, että mäkin tarvitsen henkselit ja kauppareissulla semmoet sitten ostinkin. Eipä sen jälkeen ole puutarhatöissä housuja nostella.

      Oon mä niitä henkseleitä sen jälkeen arkifarkusisakin kun ne osoittautuivat niin käteviksi ja mukaviksi.

    • Anonyymi

      Mä oon käyttänyt vuosia henkseleitä piilossa takin tai puseron alla, mutta näin kesällä en ole ennen niitä kehdannut pitää näkyvillä ettei kaverit huomaisi et käytän henkseleitä. Nyt frendin luo juhannuksena etkoille mennessä kuitenkin laitoin henkselit t-paidan päälle ja vähän jännitti että mitä läppää tulee.

      Kyllähän ne mun henkselit huomiota herätti ja pitihän niitä sitten tulla rämpäyttämäänkin. Yllättävintä kuitenkin oli se kun mun paras kaverini huomas mulla henkselit päällä niin se kävi kaapista hakemassa itsellekin henkselit ja sanoi, että on kyllä huomannut mulla henkselit ennenkin ja erityisesti sen kuinka niitä yritän piilotella, mutta hän sanoi, että minä en ole tainnut huomata, että hänkin on käyttänyt puseron alla henkseleitä jo pitkään.

      Muutkin kaksi kaveria sitten olivat siinä määrin laumasieluja, että sanoivat että pitäisi kyllä itsekin kokeilla. No mun frendi sit taas kaivo kaapistaan kahdet henkselit lisää ja lopulta lähdettiin sitten juhannusyöhön niin, että koko jengillä oli henkselit päällä.

    • Anonyymi

      Toissasyksynä mä huomasin et mun parhaalla frendillä alko farkut istua ihan täydellisesti vaikka aina ennen ne lökötti puolitangossa. Mulla kun oli itsellä sama ongelma niin tuli kiinnitettyä asiaan huomiota, muttei siinä sit kauan mennyt kun tajusin että kaverillahan on henkselit puseron alla. Kun kaveri kumartu sitomaan kengännauhojaan niin sen farkkurotsi veti puseron ylös niin että ne henkselit näky sieltä ihan selvästi.

      Mä en kehdannut ottaa asiaa edes puheenaiheeksi kun tunsin itse vähän myötähäpeää ja en viitsinyt frendiäkään nolostuttaa. Parin viikon päästä kun istuttiin baaritiskilla kaljaa juomassa niin taas huomasin että sillä henkselit pilkottaa paidan alta ja otin vähän kieroteiden kautta asian puheeksi ja sanoin että miten sulla nykyään farkut istuukin noin hyvin kun mä joudun kiskomaan niitä ylös jatkuvasti. Kaveri meni ihan punaseksi ja kisko puseonkaulustaan alaspäin ettei henkselit vaan näkyis ja sanoi että oli ostanut kokoa pienemmät farkut.

      Muutaman päivän päästä kun kävin vaateostoksilla ja ostin uudet levikset, puseron ja levitksen sherpa-fakkutakin niin huomasin jo kaupasta ulos kävellessäni, että farkut ei vaan pysy ylhäällä. Sillon tuli mieleen ne frendin henkselit ja ajattelin et jos se käyttää henkseleitä niin miksen minäkin kehtaisi. Kävin samantien kaupasta hakemassa henkselit ja harjottelin niiden käyttämistä kotona muutaman tunnin ajan. Peilailin tosi paljon että paljon voi kumartua niin ettei ne näy puseron alta. Farkkujen ylhäällä pitämiseen henkselit toimi mullakin täydellisesti, farkut istuivat paremmin kuin ikinä.

      No kun olin tyytyväinen lookkiin ja siihen et henkselit pysyy piilossa niin soitin sille samalle frendille jolla olin ennen henkselit huomannut ja kysyin et lähtiskö se parille oluelle. Frendi kyllä kehu et mulla on hienot uudet vaatteet mutta tuskin tajus että mullakin oli henkselit päällä. Samalla törmättiin pariin muuhunkin kaveriin jotka oli lähdössä Tallinnan risteilylle ja pyysivät meitä mukaan mihin sitten suostuttiin ja varattiin mulle ja frendille yhteinen hytti. Vasta siinä vaiheessa tajusin että no nythän se frendi varmasti hytissä huomaa mun henkselit ja tuli tosi nolottava olo. Mietin et pitäskö mun ne salaa käydä ottamassa pois ennen laivalle menoa, mutta toisaalta sitten ei enää housut pysyis ylhäällä.

      Siinä sitten laivalle lähtöä tehtäessä otin uutta farkkurotsia pois narikasta samalla kun frendini oli veskissä ja kun sitä rotsia vedin päälle niin kyllähän se mun pusero siinä sitten niin nousi että ne henkselit tulivat näkyville ja ne pari muuta laivalle tulevaa frendiä ne siitä heti spottasi ja kommentoi heti että hei onko sullakin tosiaan henkselit. Mä olin tosi nolona ja sanoi että just tänään ne ostin kun uudet farkut ei muuten pysyneet ylhäällä. Ylllätys oli suuri kun ne kaksi kaveria siinä kanssa veti puseroa ylöspäin ja näytti et onhan meilläkin henkselit päällä. Se mun frendi ei tätä episodia nähnyt kun oli veskissä.

      Kun laivaterminaalissa käveltiin laivaan niin huomasin et sillä mun frendillä jolta henkselit alunperin huomasin ei enää housut pysyneetkään jalassa ja tajusin että se oli nolostuneena ottanut ne pois päältä silloin kun mä otin takkia narikasta, etten mä vaan niitä henkseleitä huomaisi hytissä. Mua sen verran huvitti, että sanoin frendille suoraan että mihin sä henkselisi hukkasit. Kaveri muuttu kyllä sillä hetkellä punaiseksi kuin tomaatti ja änkytti että mitkä henkselit.Me muut vaan naurskeltiin että oli sulla henkselit vielä hetki sitten päällä ja meillä kaikilla muillakin on. Frendi ei meinaannut uskoa vaan piti sille oikein näyttää että kaikilla meillä muilla oli tosiaan henkselit puseron alla. Se kyllä sitten rentoutti ilmapiirin ja kaverikin veti henkselit takaisin päälle hytissä.

      Loppuillasta yökerhossa oli laivalla sen verran kuuma, että pidettiin koko porukka henkseleitä ihan näkyvillä t-paidan päällä ja siellä oli kymmenkunta muutakin kundia henkseleissä bilettämässä niin ei tuntunut olo yhtään orvolta.

      Sen jälkeen mä en ole farkkujen kanssa käyttänytkään enää muuta kuin henkseleitä eikä se ollenkaan enää nolota. On tosi mukavat asusteet ja pitää farkut just oikealla korkaudella niin että istuvat täydellisesti. Suosittelen kaikille!

    • Anonyymi

      Mä ostin smokkipaketin firman pikkujouluihin kun siellä oli pukukoodina black tie ja yllätyin kun paketin mukana tuli henkselit. Sinänsä hyvä että tuli kun smokkihousuissa ei ollut ollenkaan vyölenkkejä eikä ne olisi pysyneet päällä mitenkään ilman henkseleitä. Juhlat menivät hyvin ja koin henkselit tosi mukaviksi päällä kun housut pysyivät hyvin ylhäällä.

      Tästä innostuneena kokeilin smokin mukana tulleita henkseleitä myös farkkuihin, sillä mua oli jo pitkään häirinnyt jatkuva farkkujen nosteleminen. Ihan yhtä hyvin ne henkselit piti farkutkin ylhäällä vaikka farkkukangas onkin painavampaa kuin kangas, mistä smokkihousut on tehty. Kevään mä pidin henkseleitä college-puseron alla piilossa, mutta kyllähän mun kaverit melkein heti mun henkselit bongasi kun ne housujen takana olevat metalliklipsit näkyy esim. istuessa tai kumarrellessa.

      Nyt kesällä kun on kuuma niin kokeilin pitää henkseleitä ihoa vasten t-paidan alla, mutta kuminauha ihoa vasten ei tuntunut kovin mukavalta ja jos hikoili niin henkselit näkyivät selvästi kostuneen t-paidan läpi. Lopulta päätin että pidän henkseleitä ihan näkyvillä t-paidan päällä, mitäpä niitä piilottamaan kun jokseenkin kaikki kaveriki oli mun henkselit jo huomanneet aiemmin. Ostin samalla useampia erivärisiä ja levyisiä henkseleitä kun vanha periaatehan tässä toimii parhaiten, se mitä ei voi piilottaa niin sitä pitää korostaa.

    • Anonyymi

      Mulla ajatus henkseleiden käyttämisestä heräsi kun sattumalta huomasin, että frendillä oli puseron alla henkselit pitämässä farkkuja ylhäällä. Sillä hetkellä välähti päässä, että täähän on ratkaisu kanssa mun valuviin housuihin.

      Tilasin sit netistä henkselit ja oon ollu tyytyväinen. Mua ei oo yhtään hävettäny pitää henkseleitä, ne on nykyään osa mun tyyliä.

    • Anonyymi

      Mä sain pari vuotta sitten tarpeekseni valuvista farkuista kun kannoin kummassakin kädessä ruokakassia matkalla kotiin ja farkut putosivat nilkkoihin kun käsiä ei riittänyt housujen nostelemiseen. Siinä kun sitten vedin farkkuja takaisin ylös kaikkien nähtävillä, tein päätöksen ,ettei näin tapahdu enää koskaan ja vielä samana päivänä kävin ostamassa kaupasta henkselit.

      Eipä ole tarvinnut enää henkseleiden käyttöönottamisen jälkeen tarvinnut huolehtia valuvista farkuista.

    • Anonyymi

      Viime viikolla kanatabaarissa kaverien kanssa tuli puheeksi farkkujen valumien ja kuinka ärsyttävää niitä on kiskoa jatkuvasti ylös. Yksi frendeistä siihen tokasi, että ei muuten koske mua ja paukutteli puseronsa alla olevia henkseleitä.

      Siitä mä sitten rohkaistuin ja kävin kaupasta hakemassa henkselit. Muutaman päivän kokemuksella voin kyllä jo suoroaan sanoa, että kyllä henkselit toimivat tosi paljon paremmin kuin vyö ja että ne ovat paljon mukavammat päällä.

    • Anonyymi

      Henkselit on paremmat kuin vyö. Itelläni ei ole mitään pelkoja henkseleitä kohtaan koska vyö on vain ujuttautunut aikkojen alusta vakiokäyttöön ja ajoittain on käynyt mielessä henkselit laittaa mutta kun niitä on ollu vain yhdet ja koskaan ei onnistu tapojaan vaihtamaan nopeasti niin nykyään oon kuitenkin tapani vaihtanut ja sen tueksi ostanut useammat henkselit niin ei tarvii räpeltää niitä joka housuun yksitellen kiinni vaan voin kiinnittää jo useammat samantien.

      Vyön ongelma on se että ajan saatossa kansantauti närästys pahenee, samoten iho hermot ärsyyntyy varsinkin navan alla ja palleahermot ärsyyntyy ja koko vatsakalvoston toiminta häiriintyy. Näitä sitten leikataa ntyränä yms. vaikka vika on ihan jotain muuta.

      Henkseleiden etu on se että housujen koolla ei niin hirmuväliä joten voi ottaa jopa kaksi numeroo isommat jottei varmasti kiristä vyötäröstä. Ja totta on että jos menet baariin niin aina joku mulkku luulee että toisen henkilökohtaiselle reviirille voi tulla tekemään mitä vain, tätä voi välttää laittamalla henkselit päällypaidan alle jottei kukaan pääse ihan suoraan tekemään mitä mieleen juolahtaa. Henkselit tosin tyylikkäämmän juurikin päällimmäisenä ja kun asuvalinta muuntekin loksahtaa kohilleen. Ajatelkaa mustavalkoisiin pukeutuneita gangstereita joskus 40-60 luvuilla. Nehän on leffoissa todella tyylikkään näköisiä henkseleissään kun taas vyötä käyttävät körmyniskat lähinnä maksavaivaisia pullonkaulaisia röhkijöitä. Ja mikä parasta henkselit toimii niin istuessa kuin seisoessa tai vaikka ihan juostessa. Kaiken tämän kukkuraksi ei tarvitse ostaa juuri oikeaa kokoa jotka käy pieneksi jopa vuoden sisällä ja taas kaapissa on muutama hyvännäköinen fakku jotka ei mahukaan päälle ja käyttökertoja nolla kun taas koko tai pari isompi mahtuu vielä vuosienkin päästä henkseleiden kera.

    • Anonyymi

      Kaveri huomas mun henkselit kun istuttiin pubissa korkeilla baarijakkaroilla ja ilmeisesti olin sen verran nojannut eteenpäin, että henkselit näkyi takana kiinni farkuissa puseron alta.

      Mulle selvis vasta sitten että kaveri oli mun henkselit huomannut kun jossain vaiheessa iltaa se sanoi että hei, sun toinen henkselis on lähteny irti housuista ja tarjoutui kaivamaan sen takaisin puseron alta ja laittamaan kiinni.

      Mua nolostutti niin paljon että mun henkselit huomattiin ja suorastaan ihmettelin kun frendi ei enempää asiasta mitään kommentoinu - mutta loppuillasta kun hän kumartui sitomaan kengännauhojaan niin huomasin että hänelläkin oli henkselit kiinni farkuissa.

    • Anonyymi

      Mä tykkään käyttää henkseleitä, mutta niihin liittyy yksi ongelma kun työkseen joutuu matkustamaan lentäen paljon. Henkselit tosi usein piippaa turvatarkastusportissa ja niiden ottaminen pois varsinkin puseron alta on aika paljon hankalampaa kuin vyön pois vetäminen.

      Välillä kokeilin toimia niin, että laitan henkselit päälle vasta turvatarkastuksen jälkeen, mutta sitten ennen turvatarkastusta sai pitää farkkuja käsin ylhäällä, ettei ne putoa ja se ei ole kovin kätevää laukkuja vedellessä tai kanniskellessa.

      Löysin netistä "Airport friendly"-henkselit, jossa on muovista tehdyt osat, joten ne eivät sitten turvatarkastuksessa piippaisi. Ajattelinkin kysellä, että onko täällä kukaan kokeillut tuollaisia henkseleitä, pysyvätkö kiinni farkuissa, toimivatko hyvin, ovatko mukavat päällä ja ovatko kestävät?

      • Anonyymi

        Mä kävin pitkällä lapin vaelluksella kaverin kanssa syksyllä ja ennen reissua me käyttiin läpi pakkauslistaa. Mua vähän huvitti kun kaverin listalla oli henkselit ja siitä kyselin että onks noille muka oikeasti käyttöä?? Kaveri sano vaan että ehdottomasti suosittelee, rinkan kanssa kun ei oo helppoa nostella housuja.

        Noudatin sit kaverin neuvoa ja ostin henkselit itsellekin ja voi miten hyvä ostos ne on olletkaan. Kävellessä henkselit hoiti hommansa erinomaisesti ja muutenkin olen niitä nyt tottunut pitämään.


      • Anonyymi

        Mulla on semmoset lentokenttäystävälliset henkselit,jotka kiinnittyvät muoviklipseillä farkkuihin. Ihan hyvin niillä farkut pysyy ylhäällä eikä lentokentällä portit piippaa.

        Se mikä niissä on huonoa on ,että ne muoviset klipsit on paljon paksummat kuin normaalit metalliklipsit ja ne näkyvät siksi puseron läpi kohoumina. Lisäksi ne eivät pysy aivan yhtä hyvin kiinni kuin metalliklipsilliset henkselit, muutaman kerran oon niitä joutunut uudelleenkiinnittleemään housuihin kun ovat lähteneet irti.

        Kyllä mulla lentomatkoilla on aina ne päällä, mutta jos ei tarvitse lennellä niin pidän kyllä ennemmin tavallisia metalliklipsillisiä henkseleitä.


    • Anonyymi

      Mun henkseleiden käyttö lähti siitä kun mutsi osti lukioaikoina mulle ja kaksoisbroidille uudet samanlaiset leviksen 501:t. Ennen meillä oli ollu dieselin farkut ja ne pysy ylhäällä ihan hyvin vyöllä mut levikset mulla tahtoivat valua ja lököttää vaikka kuinka kiristi vyötä.

      Broidi asiaan heti reagoi ja muisti nähneesä kaapissa vanhat henkselit, jotka se kaivo esiin ja veti päälle ja hupparin päälle kuten sillä aina oli tapana. Ongelma ratkaistu, levitkset istu täydellisesti eikä ne tuntunu broidia mitenkään edes hävettävän.

      Mä tuskailin asian kanssa pari päivää koulussa ja mietin että kyllä munkin varmaan pitäs henkselit hankkia vaikka jotekin ajatus vähän nolotti. Liikuntatunnilla pukuhuoneessa kuitenkin kun huomasin, ettei kukaan kiinnittäny mitään huomiota mun broidin henkseleihin niin rohkaistuin ostamaan itsellenikin semmoset kapeat mustat henkselit jotka kiinnittyy klipseillä farkkujen vyötärönauhaan.

      Henkselien ottaminen käyttään oli tosi silmiäavaava kokemus, siis farkut istu täydellisesti. Vaikka mullakin oli henkselit college-puseron alla niin kyllähän ne kaikki mun henkselit sitten bongasi kun istuessa ne metalliklipsit tulee näkyville ja tietty liikuntatunnilla mulla, broidilla ja parilla muullakin kundilla farkut roikku naulassa henksleistä. Kundeilta ei koskaan tullu mitään kommentteja henkseleistä mut muutma luokan tyttö huomas mun hekselit kun jotain kumartelin lattialta ja siitä seurasi jonkinlaseista hihittelyä.

      Kokonaisuudessaan henkselit oli kyllä niin hyvä kokemus, että edelleen aina käytän farkuissa henkseleitä ja mitä broidia olen nähnyt niin kyllä sekin näyttäsi edelleen käyttävän.

      • Anonyymi

        Mä oon kanssa huomannut, että vaikka Levikset on parhaan näköiset farkut niin ne kyllä tarvitsee kaverikseen henkselit että pysyy hyvin päällä. Mulla henkselit on useinmiten ihan näkyvillä t-paidan päällä kun musta ne saa leviksen farkut näyttää vielä paremmilta.


    • Anonyymi

      Mä olin mun kaverin luona etkoilla muutaman frendin kanssa ja otettiin pohjia ihan kunnolla. Kun alko tulla baariin lähdön aika niin fredi kaivo vaatekaapista hyvännäköiset farkut, veti ne päälleen. Vähän ajan päästä se kaivo kaapista henkselit mitään sanomatta ja laitto ne kiinni klipseillä farkkuihin ja veti vielä puseron henkseleiden päälle. Jengi selvästi vähä ihmetteli muttei kukaan sanonu mitään.

      Myöhemmin sitten baaripöydässä tuli aihe puheeksi kun kaverin henkselit selvästi pilkotti puseron alta puujakkaralla istuessa. Saatiin aiheesta ihan pitkä keskustelu aikaan ja frendi kehui kuinka hyvät henkselit on. Se keskustelu mulle jäi sen verran hyvin mieleen että kun myöhemmin näin kaupassa samanlaiset henkselit kuin mitä frendillä oli niin ne siitä sitten sujahtivat ostoskorin ja kassan kautta kotiin ja kiinni mun farkkuihin.

      Kyllähän nämä henkselit toimii tosi hyvin ja vaikka aluksi vähän ujostelin ja yritin pitää niitä mahdollisimman piilossa niin ei siinä kauan mennyt kun kaverit ne huomas mulla päällä. Nyt mulla on aina henkselit farkkuja kannattelemassa niin kotona kuin radallakin.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe