Oma aika riidanaihe

outohomma

Olen 50 mies. Samoin vaimoni. Lapset jo päälle viisitoista nuorinta myöten. Vanhimmilla jo omat perheet. Vielä olemme työelämässä mutta eläkkeelle siirrymme noin viiden vuoden kuluttua. Teen pelkkiä yövuoroja ja vaimoni tekee perinteistä päivävuoroa. Nyt vaimoni on alkanut tilittämään, että emme hänen mielestään tee mitään emmekä käy missään yhdessä. Tämä ei ole totta. Mutta hän unohtaa viikossa, jos jossakin kävimme. Esimerkiksi kävimme heinäkuussa kesälomalla ulkomailla, kolmessa eri kotimaan kaupungissa ja hän vielä sukukokouksessa. Ja nyt elokuussa hän naama vakavana riitelee, kun en muuta kuin lojun sohvalla. Teen siis yövuoroa. Menen säännöllisesti aamulla seitsemältä nukkumaan ja herään kolmeen mennessä. Kun hän tulee
neljän jälkeen töistä kotiin ja näkee minun juovan aamukahvia on se sohvalla lojumista. Kauppaan pitää lähteä heti jne. Vaikka olen vasta herännyt. Kuka herää aamulla kuudelta ja lähtee seitsemältä pois sohvalta. Ehkä niitäkin on mutta onko tuo riidanaihe, joka on nyt edennyt avioero uhkaukseen. Muut asiat ovat kunnossa. Velat maksettu. Kummallakaan ei ole syrjähyppyjä. Ja kumpikaan ei ole alkoholisti. Muuta ongelmaa ei ole kuin vuorokausirytmi. Kun yritän selittää, etten minäkään aamulla kuuden jälkeen kotiin tullessani ala vaatimaan häneltä yhtään mitään, niin se ei kuulemma olekaan yhtään sama asia. Kun vietän vapaa-aikaani sunnuntaista tiistaihin ja otan maanantaina saunaoluet, säännöllisesti, on se nykyisin huolenaihe. Vaikka hän itse ottaa ne samat saunaviinit perjantaisin, kun itse menen töihin. Haloo, onko kaikki kotona?

7

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei outohomma.


      Kerrot pitkästä liitostasi, jossa jo muutaman vuoden päästä odotellaan eläkeikää, vaikka nyt vielä työ vaikuttaa elämäänne voimakkaasti.

      Kerrot, että ajanvietto aiheuttaa teille riitoja ja jopa erouhkaus leijuu ilmassa. Vaimosi toivoo sinulta enemmän kahdenkeskistä aikaa, sinusta sitä on jo riittävästi, jos nyt koetan kiteyttää tilanteenne muutamaan lauseeseen. On syntynyt tietynlainen kissa-hiiri-jahti jossa vaimo yrittää saada sinusta jotenkin enemmän irti, ja sinä vetäydyt sitä enemmän puolustusasemiin.

      Teillä on pitkä suhde, jossa varmasti on koettu kaikenlaista. On erityisen ilahduttavaa, ettei teillä ole alkoholi- tai muitakaan suuria ongelmia. Yhteisen ajan vietto on toki tärkeä teema sekin. Kummallakin on oikeus ja velvollisuuskin kyetä sekä erillisyyteen että läheisyyteen parisuhteessa. Läheisyyttä ei voi pakottaa, mutta sille pitää aktiivisesti raivata tilaa. Myös kummankin omalle erillisyydelle tarvitaan turvallista tilaa. Nämä teemat saattavat joskus pitkässä liitossa hämärtyä.


      Olisiko nyt aika päivittää suhdetta ja oikeasti pysähtyä sekä kuuntelemaan että avoimesti kertomaan, mitä kumpikin oikeasti toivoo. Jos omat keskusteluyritykset päättyvät aina riitaan ja pahaan mieleen, voi olla viisautta käydä asiaa ulkopuolisen tahon kanssa läpi. Pariterapian lisäksi on olemassa erilaisia pariviestinnän kursseja, joissa syvennetään vuorovaikutustaitoja ja keskustelutaitoja ja samalla myös koko parisuhteeseen syntyy uutta läheisyyttä. Mm. parisuhde Kataja järjestää tällaisia kursseja. Te voitte itse vaikuttaa tulevaisuuteenne ja suhteenne laatuun, kumpikin erikseen ja yhdessä.


      Merja, diakoni

    • Vähästäpäriitelette

      Nyt sitten riita pystyssä. Eikö tosiaan voisi toisen kanssa keskustella. Suhdetta pitää hoitaa arjesta riippumatta. Sopivaa yhdessä kaupassa käynnit ja reissuun menot. Kerro että puolisosi näkee sinut siksi väärin kun elätte eri vuorokauden aikoja työn takia. Näyttää se varmaan toiselle siltä että makaat sohvalla. Jos toinen ei keskustelun jälkeen näe mistä kyse niin Ihan turhaan riitelee. Niin minäkin joudun aina muistuttamaan että elämässä on oltava muutakin kuin koneella istuminen. Ei itse mies tätä nähnyt ennenkuin sanoin. Muutti tyyliään ja riita ohi. Keskustelemalla voit saada toisen näkemään asiat erillalailla kuten meillä. Monesti itse ei näe mitä "touhuaa. Ennenkuin toinen huomauttaa. Ja jos vaimon muisti ei pelaa oikein muista mainita reissut ja menot.

      • stressiävaanko

        Olen samaa mieltä, että vähästä riidellään. Se vapaa-aika mikä yhtaikaa eletään vietetään jo nyt yhdessä. Ongelma onkin siinä, kun vaimo esittää ettei käydä missään ja minä olen kysymysmerkkinä, että kuinka niin, kun juurihan ollaan oltu siellä ja täällä. Itse pidän tällaista turhautumisena ja sen vuoksi en ymmärrä miksi hän ottaa asian niin vakavasti, että uhkaa erota, kun ei enää saa tyydytystä liitostamme. Mielstäni on paljon, kun neljäkin kertaa kuukaudessa vietämme vapaa-aikaa keskenämme. Hänelle se on liian vähän. Yhtähyvin voi sitten alkaa kinaamaan siitä onko nurmikko leikattava nyt vai vasta ensi viikolla. En ymmärrä. Stressaako hän vanhuudella? Sehän koittaa jokaiselle joskus. Tuntuu kuin vastassa olisi se kuuluisa karhu sadusta, jossa sillä onkin tikku käpälässä.


    • oppeliini1

      Turhaa sinun on muistuttaa missä juuri olitte tai mitä juuri teitte, se vain lisää riitaan kitkaa, kuten jo olet huomannut.
      ILMOITA naisellesi, mitä hän haluaa tehdä kanssasi, minne mennä ja milloin - sinä olet siihen valmis! Ja sitten vain menette ja teette! ( oli se sitteen oppera Helsingissä tai kirpputori viereisessä kylässä).

      Tuohon loppuu se riidan aihe.

      Kunnes pompahtaa toinen riidan aihe esiin :)

    • vanhaäijä-

      Sie nyt vaan teet niinko siun akka sannoo niin kaikk hyväst männöö.

    • Liianhelppoaelämää

      Olunen kasvattaa miestissit. Jospa vaimo on huolissaan siitä. Ts. teillä ei ole oikeita ongelmia ja hankaluuksia.

    • mitä.haluaa

      Sanot kommentissasi että vietätte mielestäsi paljon aikaa yhdessä, jopa neljäkin kertaa kuukaudessa vietätte vapaa-aikaa yhdessä. En sano että se olisi vähän, paljon tai liikaa, mutta pariskunnat tapaavat jakaa elämän yhdessä.

      Sinulla on yötyö ja viikkovapaatkin eri aikaan kuin puolisollasi, ei se sinällään ole ihme jos kumppanisi kokee että ette tee yhdessä mitään ja hän ei saa suhteelta mitään. On katto pään päällä, lämmintä ja ruokaa syödäkseen, mutta kyllähän parisuhteeseen kuuluu myös suhde kumppaniin.

      Panostaminen parisuhteeseen vaatii päätöksen ja aktiivisia tekoja siihen suuntaan, teidän kohdallanne realiteetit ovat oikeasti niin paljon yhteistä aikaa rajaavat että yhtälön saaminen toimimaan on haastavaa.

      Joskus yhteisen ajan välttely voi olla myös syynä erilleen ajautumiseen, eli toinen osapuolista ei ole valmis antamaan kumppanilleen kuin murto-osan siitäkin vähästä ajasta joka olisi realistisesti mahdollista. Minä ajoin aikoinaan oman avioliittoni avioeroon ryhtymällä elämään viikonloppuja perheestäni erillään, 1,5 vuotta olin likipitäen jokaisen viikonlopun omissa touhuissani kiinni ennenkuin vaimo ehdotti eroa. En pannut hanttiin, ero oli mulle hyvä juttu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe