ahneet appivanhemmat

Kuulin hääjuhlassa, kun viereisessä pöydässä istuivat morsiamen vanhemmat, niin tämä appiukko kehaisi jollekin: Nyt tytär pääsi hyviin naimisiin, kun hänen miehensä suku on varakas ja sieltä tulee sitten aikanaan suuret perinnöt ainoalle pojalle ja hänen vaimolleen.
Ilmoita

No mutta onhan se niin. Itsellä on köyhä vävy, eikä tyttäreni ole tehnyt avioehtoa. Kyllä vävyllä on tuuria. Ei nyt mitään miljonääriä olla, mutta kyllä asuntovelat saavat heppoisesti kuitattua ja vielä jää. Miten niin ahneet appivanhemmat? Eiväthän he mitään saa, lapselleen tulevasta iloitsevat.
1 VASTAUS:
LAitappa testamentti tai vastaava paperi ettei tyttäresi aviopuolisolla ole perintöön avio-oikeutta ja älä kerro tästä kenellekkään niin se selviää aikanaan.
+Lisää kommentti
Yksi asia unohtui että jos mies perii niin vaimo ei peri mitään ja voi olla että miehen vanhemmat tekee paperin ettei vaimolla ole oikeutta perintöön tai sitten avioehto pitää tehdä.
Ilmoita
Kiitos mekkk muistuttamisesta. Sellainen paperi on, mutta se on tehty vain mahdollista avioeroa varten. Se ei päde jos esim. jos tyttäreni kuolee. Heillä on myös lapsi. Tietenkin silloin lapsen/lasten isälle kuuluu tytön molempien vanhempien omaisuuden osuus. Ihan on vastuuntuntoinen isä lapselle. Hänen vanhemmilla ei todellakaan ole kiveä kiven päällä, niin että ihan sama, millaisen paperin he kirjoittavat. Ei siis välillä mitään kaunaa, ihan hyviä ihmisiä, toiset vaan ovat köyhiä ja toiset ei.
Olen unohtanut että jostakin pitää tarkistaa: asiakirja on tehty silloin kun olimme naimisissa, siis me tytön vanhemmat. Päteeköhän asiakirja sen jälkeen, kun olemme eronneet. Teimme siis aikanaan molemmille oman identtisen. Mutta teksti alkaa: me aviopuolisot Maija ja Matti Meikäläinen määräämme että....
Jos joku tietää niin kiva, jos ei niin piipahdan lakimiehen luona.
1 VASTAUS:
Yksi aisa unohtui että puoliso ei peri mitään jos on lapsia vaan ositus tehdään ja se omaisuus mikä on vain toisen puolison nimissä niin lapset perii niin helpottaa.
+Lisää kommentti
Nykyään joka toinen avioliitto päättyy eroon, joten ei sitä kannattaisi vielä niitä vävyjen tai miniöitten tulevia perintöjä paljon laskeskella. Ne voi aikanaan mennä ihan toisiin suihin.

Mutta tällaisiahan me ihmiset ollaan, itse kukin. Onhan sitä jokainen vanhempi mielissään, jos oma lapsi "pääsee" hyviin naimisiin. Vähän tökeröä tietysti tuollainen ihmisille kehuminen, häissä varsinkin. Mutta äijä oli kai niin mielissään, että ei pystynyt pitämään suutaan kiinni. Tai kännissä.
Ilmoita
Ehkä hän kuvitteli, että nyt nuori pari ostaa hänelle uuden auton tai asunnon.
Ilmoita
Jokainen vanhempi kai haluaa lapsilleen hyvän toimeen tulon. Tosin suotavaa olisi että omalla koulutuksellaan. Mutta ei rahasta haittaa ole jos sitä ei ala väärin käyttään eikä k..i nouse päähän. Mitäpä tuota murehtimaan. Olkoon isä onnellinen on yksi huoli hällä vähemmän kun ei tarvii miettii että täytyy vielä elättää tulevaakin nuorta perhettä.
Ilmoita
Todella outoja nuo alkuperäisen kuvaamat morsiamen vanhemmat. Kehua nyt tuolla elämänasenteella, mikä vaan korostaa muille, että 1. eivät ole itse vanhempina onnistuneet missään, ja tarkoitan tällä ihmisenä kehittymistä, en materiaalisen omaisuuden keräämistä.

Lisäksi 2. ilmiselvästi ajattelevat, että avioliiton tärkein arvo heille on, että hyötyy siitä puolisosta jollakin tavalla. 3. Heille lapsi itsessään ei ole ylpeyden aihe, vain se mitä omaisuutta onnistuu keräämään ja keitä ihmisiä tuntee.

Kertoo paljon näiden 2 vanhemman avioliitosta, mahtoiko olla aito rakkaus, kun sai heidät alkujaan naimisiin, ja minkälaisia vanhempia olivat?
Ilmoita
Olet ilmeisesti tosikkoluonne. luulen, että kuulit vain lyhyen pätkän naapuripöydän keskustelusta ja nyt kuvittelet sen pohjalta täysin huuhaata noista ihmisistä. Kyseessä on ollut sisäpiirivitsi.

Ystävien ja sukulaisten kesken syntyy kaikenlaisia sisäpiirivitsejä jotka sivulliset tulkitsevat helposti väärin kun eivät tiedä taustoja.
Esim. meillä: tein ruokaa ja pyysin vävypoikaa viemään roskiksen, oli muutenkin ulos menossa. Vävypoika heitti siihen, että maksu tulee varmaan aikanaan ison perinnön muodossa, johon minä, että sitä odotellessa saat ennakkoperintönä nauttia hyvästä ruuasta ja muista luontaiseduista.
Joku sivullinen olisi taatusti takertunut tuohon "muihin luotaisetuihin" ja kuvitellut pienessä päässään vaikka ja mitä, kun ei olisi tiennyt, että tarkoitan kesämökkiäni, he ottivat juuri parikymmentä kuutiota polttopuita minun metsästä, annan lastenhoitoapua tarvittaessa ja muutenkin autan aina kun/jos avuntarvetta on.
4 VASTAUSTA:
Tuota, "ymmärsit väärin", aloittaja oli siinä tilanteessa, ja sinä et.

Hän tuntee henkilöt, sinä et.

Hän ei haukkunut henkilöitä, kuvaili vain mitä sanoivat, ja sinä päätit siinä vetää johtopäätöksen, että nytpä haukut aloittajan.

Minun mieheni ei koskaan kehtaisi sanoa äidilleni, kuten sinun vävypoikasi sinulle, eli jollakin meistä on käytöstapoja.
Sen verran tiedän tuosta miehestä ja hänen puolisostaan, että he eivät omista mitään, ja mies ketkuttelee työttömyyskorvauksilla kotonaan. Tuokin tuli illan mittaan ilmi.
oletväärässä kirjoitti:
Tuota, "ymmärsit väärin", aloittaja oli siinä tilanteessa, ja sinä et.

Hän tuntee henkilöt, sinä et.

Hän ei haukkunut henkilöitä, kuvaili vain mitä sanoivat, ja sinä päätit siinä vetää johtopäätöksen, että nytpä haukut aloittajan.

Minun mieheni ei koskaan kehtaisi sanoa äidilleni, kuten sinun vävypoikasi sinulle, eli jollakin meistä on käytöstapoja.
Oletväärässä-nikille.
Ketjun otsikkona on "ahneet appivanhemmat".
Jos ap olisi halunnut kuvailla pelkästään sitä mitä morsiamen isä sanoi, otsikossa ei olisi sanaa ahne. Sanan - ahne - käyttötarkoitus on ilmiselvästi tarkoitettu negatiivisesti ymmärrettäväksi.

Ap kertoo myöhemmässä viestissään, että morsiamen vanhemmat eivät omista mitään ja mies - ketkuttelee - (taas kielteiseksi miellettävä sana apn tekstissä) - työttömyyskorvauksilla kotonaan . Työtön ja on päivät kotona!
Kauheeta, missä sen pitäisi olla, pubissako?

Minusta työttömyys ei tee kenestäkään ketkua. En ole itse koskaan ollut työttömänä, mutta lasten vanhemmissa on tämän yli 28 työvuoden aikana ollut monen elintason omaavia ihmisiä . Lähes kaikki heistä ovat olleet rehellisiä,kunnollisia ihmisiä varallisuudesta riippumatta, tai varallisuudestaan huolimatta.
Ap:n pitäisi kutsuttuna vieraana kunnioittaa morsiusparia, eikä lähteä syyttelemään morsiamen vanhempia ahneiksi ketkuiksi muutaman sivukorvalla kuulemansa lauseen takia.
Sulhanen on valinnut itselleen vaimokseen kyseisen naisen ja sulhanen tietää aivan varmasti vaimonsa perheen taustat. Joten vaikka ko. morsiamen isä olisikin tyhjätasku sivistymätön moukka, niin mitä se ap:lle kuuluu.

Sitten tähän anoppi - vävypoika keskusteluun.
Minä olen tutustunut vävypoikaani jo siinä vaiheessa kun hän oli alle 2 vuotias. Olen hänen "päiväkotitätinsä". Olen vaihtanut hänen vaippojaan ja pyyhkinyt hänen pyllynsä lukemattomia kertoja, olen opettanut hänet kuivaksi. Olen hoitanut poikaa 5 vuotta työkseni päivisin, koska sitähän päiväkodintädit tekevät. Isompana poika oli tyttäreni luokalla, pyöri meillä harva se viikko yläasteiästä lähtien osana tyttären kaveriporukkaa. Tunnemme toisemme siis yli 24 vuoden ajalta.
Näin pitkän yhteisen historian jälkeen olisi aika ikävää, jos meidän jutut kulkisivat pelkästään hyvääpäivääkirvesvartta -tasolla.
Edelleen, aloittaja tietää nuo henkilöt, ja sanat mitä hän käytti, olivat valittu oikein, hänen ja minun mielestä.

Aivan kuten sinun tyttäresi valitsi miehekseen -sinun kertomasi mukaan -sinun entisen hoitolapsesi. Tai sitten sinun entinen hoitolapsesi löysi vaimokseen sinun tyttäresi. No, ainakin häissä, jos niitä on jo vietetty, oli varmaat anopilla hienot jutut kerrottavana vävystä.
+Lisää kommentti
Varmaan heittänyt täytenä vitsinä koko lauseen, ei pidä olla noin tosikko.. ja mitä se kellekään kuuluu onko appiukko ahne vaiko ei, ainakaan aloittajalle, eli onko siitä nyt ihan pakko avautua ja isokin ongelma? Taidat olla juorujen ja pahojen puheiden levittäjä, aloittaja.. surkeeta!
1 VASTAUS:
Voielamankevat: vihapurkauksesi jälkeen nyt voitkin jatkaa la-päivääsi onnellisella tuulella, ja voit miettiä, kuinka paljon rakastat ja jumaloit anoppiasi, jota ilman elämäsi ei olisi täydellinen.
Hienoa päivänjatkoa myös miehellesi, on valinnut hyvän vaimon itselleen. Oletan että olet nainen?
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

ahneet appivanhemmat

Kuulin hääjuhlassa, kun viereisessä pöydässä istuivat morsiamen vanhemmat, niin tämä appiukko kehaisi jollekin: Nyt tytär pääsi hyviin naimisiin, kun hänen miehensä suku on varakas ja sieltä tulee sitten aikanaan suuret perinnöt ainoalle pojalle ja hänen vaimolleen.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta