Finlandia Group Oyj & pukusonnit?

PrivateBanker5000vk

Onko hyvä työpaikka? Entä palkka? Koulutus ja osaaminen? Brändi? Tulevaisuus?

5000 euroa viikossa, voit saavuttaa sen pian! Aseta se tavoitteeksi! Niinkö?

Kysymyksia, jotka ovat olennaisia työpaikkaa arvioidessa. Näissä kaikissa on ongelmia Finlandia Groupin kanssa. Ja ehkä muussakin.

Talossa käyneillä on isoja pettymyksiä. Todella monilla. Tarkastellaanpas 2016 ja 2017 tilannetta. 2016 lähtien rekrytoitiin imeisesti kymmeniä pelkästään pääkaupunkiseudulla, Helsingin konttorin nettisivuilla on 20 private bankeria tai senior private bankeria elokuussa -17.

Rovaniemellä rekryttiin 4 uutta private bankeria, joista ilmeisesti yksi uusi vielä jatkaa 2017 syksyllä Finlandian nettisivujen mukaan.

Oulussa rekryttiin 7 uutta bankeria, joista yksikään ei ole mukana 17 syksyllä. Vertailun vuoksi alkuvuonna -17 Oulun toimiston osalla nettisivujen mukaan oli noin 10 henkilöä private bankereita ja tätä kirjoittaessa kolme henkilöä jäljellä. Luvut ovat suuntaa antavia. Uskon, että useimmat sisällä olleista tunnistavat lukemat hyvin sitä tapahtunutta todellisuutta kuvaaviksi.

Montako henkilöä talosta on virrannut läpi vuodesta 2000 lähtien ja paljonko keskimääräinen uran pituus on ollut? Onko rekrytointi ollut merkittävästi vilkkaampaa -16 lähtien?

Rekrytyistä ehkä 1 % onnistunee myyjänä Finlandia Group -verkoston osana.
Miksi 99 % epäonnistuu? Onko se heidän oma vika? Siis sinun oma vika, että olet epäonnistunut Findlandia Groupin kanssa?

Miksi Finlandia toimii näin, miten se tekee rahaa jatkuvasti vaihtuvasta porukasta, eli uusista tekijöistä? Vai onko se edes hyvä bisnes? Saadaanko tällä omistajien vaatima tulos? Olihan yhtiöllä oma osakeanti 2016, jolla kerättiin rahaa jotakin tarkoitusta varten.

Paljonko nämä rekrytyt ovat tehneet voittoa/tappiota toimiessaan yksityisyrittäjinä asiamiessopimuksilla? Miten suuri riski on vielä jälkikäteenkin menettää ansaitsemiaan palkkioita esimerkiksi tiettyihin tuotteisiin liittyvien takaisinperintäriskien vuoksi ja näin tehdä tappiota? Muut mahdolliset taloudelliset riskit sopimuksissa, joita allekirjoitetaan useita? Entä henkilökohtaiseen maineeseen kohdistuvat riskit?

Kuinka suuri riski on rikastua tai saada edes kohtuullista toimeentuloa brivate bankerina yksityisyrittäjänä?

Saahan siinä työkokemusta...? Mutta kuinka kallis työharjoittelu tämä brivate bankerin posti saattaakaan olla?

Miten sinulla meni, arvon kollega? Jos olet “talossa sisällä”, niin bankerin krapula on tainnut alkaa jytistä päälle, koska tätä luet. Sorry. Kerro kuitenkin kokemuksistasi ja tuoreimmat kuulumiset! Tietenkin asiallisesti meuhkaamaatta. Älä kerro liikesalaisuuksia.

Uskon, että nämä samat kysymykset ovat relevantteja myös muiden vastaavan kaltaisten toimijoiden osalla, kuten Alexandria Pankkiiriliikeen osalla. Tämmösten, joissa tuotetaan pukusonneja: komea puku, joka ensimmäistä kertaa päällä töissä ikinä, kova painaan hommia, rohkea, rohkaistavissa, sanoo asiakkaille mitä käsketään, todennäköisesti työkokemus ja koulutus aivan muualle kuin finanssialalle, kiiltävää pintaa, taskut tarpeeksi tyhjät (usein ihan tyhjät), ei ole itsellä kokemusta sijoittamisesta, kiiltävä kello, ehkä urheilutausta, nuuskaa usein huulessa, tietenkin uskoo viiden tonnin viikkopalkkioon, hieman sinisilmäinen, ja hullaantuu struksien sekä warrantien myynnistä hengenkohotustilaisuudessa, joka järkättiin muutamaksi tunniksi vuokratussa prameassa salissa, peittelet kalvavaa epäuskoa muilta private bankereilta, mikä on ihan oikein tilaisuuden luonteeseen nähden, mietit uskaltaako kavereille ja tutuille myydä, todennäköisesti kadut myöhemmin, jos myyt tutuille, johto ylistää kauppaa, lopulta yli 90 % todennököisyydellä (siis aivan tosi) päädyt niiden joukkoon, jotka päättävät lopettaa – kenties tappiolla – private bankerin uran yksityisyrittäjänä hyvin pian, hyvin korkealla todennököisyydellä mietit mikset tehnyt päätöstä huomattavasti aikaisemmin.

Aina kannattaa miettiä mitä myy. "Jos saat hyvin myytyä paskaa tuotetta ei tarkoita, että olisit huippu myyjä, vaan olet paska tyyppi."

7

8469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PukuS

      Tietenkään ei ole mitään korvausta esimerkiksi loma-ajoilta ja ehkä muutenkin helposti tulee tyhjiä kuukausia vuoden mittaan. Kyse ei siis ole varsinaisesti työpaikasta tai palkkasuhteesta, vaikka rekrytilanteissa niin saattaisi aluksi ymmärtääkkin. Myynnin osalla yritys tarjosi pelkästään asiamiessopimuksia. Jokainen private bankeri tekee omalla yrityksellä ja aika hulluillakin sopimuksilla. Pelkästään palkkiohin, eli myyntiprovikoihin perustuva malli.

    • PukuS

      Finlandiassa osaan palkkioista liittyy takaisinperintäriski, joka tekee myyjän tilanteesta ehkä hieman keljun. Kun näistä kysyy Finlandiassa, niin ei niitä ole todennäköisesti ikinä tapahtunu. Käytännössä osa saaduista palkkiorahoista saattaa olla vain "lainassa" sinulla, koska takaisinperintätilanteita voi syntyä aika helposti. Todellisuudessa useilla kenen kanssa asiasta puhuttiin, niin oli asiakkaita "punaisella listalla", josta Finlandian backofficen tytöt muistutteli perään. Eli siinä saa toimia myös perintätoimistona, jos asiakkaat jättää maksamatta jotakin eläkesäästöjään tai muita vastaanva kaltaisia maksuja, joista on sovittu. Niin ja kun jätät asiakkaat Finlandian hoitoon, kun lähet menemään muihin hommiin, niin miten niitä asiakkuuksia, joihin siis liittyy palkkion takaisinperintäriskiä, hoidetaan jatkossa. Että lähteekö ne asiakkaatkin heti menemään ja sun palkkioita takaisinperitään, kun et enää itse hoida niitä asiakkuuksia. Nyt on jo housuissa. Finlandian "historian paras tuotevalikoima" oli osin myös tämänkaltainen myyjän näkökulmasta.

    • KruunuTikittaa

      Itseasiassa työhaastattelussa jo ilmoitettiin ainakin itselleni, että 99% ei saa myytyä yhtään mitään ja "koeaika" taitaa olla jotain max 6kk paikkeilla. Tuskinpa sitä pitempään kukaan täysjärkinen ilman tuloja töitä tekisi. Se ei perustu mihinkään firmaan liittyvään mikäli tuloja ei ole, silloin et ole myynyt mitään. Se mihin tuo suuri epäonnistuneiden määrä perustuu on vaikea selittää, mutta varsinkin pidempään talossa olleet myyjät on kyllä erittäin kovia tekijöitä nimenomaan myyjinä. Ei tekemistä sijoitusneuvonnan kanssa toki millään tapaa.

      En dumaisi itse firmaa, osa tuotteista sellaisia johon voisin vaikka sijoittaakin. Osaan en missään nimessä. Yritys toimii FIVA alaisena, eli mitään huijausta tuotteissa ei ole. Palkat tuli niinkuin piti ja työkaverit oli mukavia. Vaativaa työtä ja varsinkin alkuun todella hankalaa riippuen täysin omasta verkostosta mihin luukuttaa soittoja ja sopia tapaamisia.

      • PrivateTrader

        Asiakkaiden rehellinen kusettaminen on taitolaji:)

        Onko sitten "kova tekijä ja myyjä" sellainen, joka onnistuu huijaamaan dementoituvan vanhuksen elinikäiset säästöt älyvapaan riskipitoisiin ja korkeakuluisiin "sijoituksiin".

        Moraaliton ja omahyväinen kusettamisen pokerinaamalla hallitseva narsisti voi noissa hommissa pärjätä, ei rehellinen sijoitusalaa tunteva ammattilainen.

        Olisiko tämä selity tuolle "Se mihin tuo suuri epäonnistuneiden määrä perustuu on vaikea selittää, mutta varsinkin pidempään talossa olleet myyjät on kyllä erittäin kovia tekijöitä nimenomaan myyjinä. Ei tekemistä sijoitusneuvonnan kanssa toki millään tapaa. "

        CV:ssä merkintä työskentelystä tällaisissa B-luokan puljuissa aiheuttaa ehdottoman "ei jatkoon" ilmiön oikeita pankki- ja sijoitusalan työpaikkoja myöhemmin hakiessa.


    • Bänkkeri

      Itse olen ollut kyseisellä firmalla töissä kohta vuoden. On totta että harvat pärjäävät, sama pitää paikkansa monilla aloilla. Monet haluaisivat olla esim. juristeja, mutta eivät pääse edes opiskelemaan alaa.

      Tehokkainta myyntiä on ratkaista asiakkaan ongelma mahdollisimman sopivalla tuotteella ja ehdotuksella. Talossa pitkään olleet bankkerit painottavat jatkuvasti, että asiakkaan etu täytyy pitää aina etusijalla, jos haluaa paljon kauppaa ja pitkän uran alalla.

      Koen että työ on haastavaa , mutta porukka on rehtiä ja asiansa osaavaa.

    • Notsoproud

      Työskentelin yrityksessä taannoin tovin ja mikään erityisen positiivinen kokemus se ei ollut. Jos yrityksen täytyy nähdä kovasti vaivaa näyttääkseen kiiltävää pintaa, on se mielestäni selvä merkki siitä, että pinnan alla totuus on toisenlainen. Yritys vetoaa työnantajana varmasti sellaisiin tahoihin, joille ulkokuori on tärkeä ja jotka haluavat uskoa niihin fanaattisiin julistuksiin, joita koulutuspäivissä kuulutetaan. Se ei sen sijaan sovellu niille, joilla etiikka ja moraali ovat korkealla tasolla, ja jotka haluavat tehdä työtä aiheuttamatta harmia muille. Mitä itse myytäviin tuotteisiin tulee, oli minulle välittynyt mielikuva seuraavanlainen: Mitä vähemmän pankkiiri tietää sijoitusmarkkinoista ja -tuotteista, sitä parempi. Ymmärrän hyvin miksi, sillä itse en ainakaan tarjottuihin warrantteihin sitoisi penniäkään. Millä tavalla tämä ajatus sopii yhteen tuon aikaisemmin mainitun asiakkaan parhaan edun kanssa? Aika huonosti, sanoisin. Ja mitä aiemmin on todettu CV merkinnästä ko. paikassa, pitää mielestäni kutinsa. Merkintä ei ole estänyt minua työllistymästä, mutta se on aiheuttanut nykyisissä kollegoissani hilpeyttä. Voit siis olla varma, että jokainen edes jokseenkin valveutunut rahoitusmarkkinoilla työskentelevä tietää minkälaisesta paikasta on kysymys ja voit varautua selittämään valintaasi. Jos työt sijoitusmarkkinoiden parissa kiinnostavat, kehoittaisin lähtemään liikkelle koulutuksesta. Hanki tietoa ja taitoa, lue, kirjoita blogia. Jos taas laiskottaa ja kiiltävä pinta riittää, voisi tämä ollakin oikea vaihtoehto.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe