Universumin geologia

Tähtitiede on vasta universumin geologiaa.

37

403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • filosofiaonsontaa

      Halkeamat ja vuotavat saumat

      Vanhan veneen pohjassa on usein jos jonkinlaista pikkuvikaa. Saumat vuotavat ainakin keväällä ja saattaapa jokunen lautakin olla halki. Seuraavassa vähän pohdintaa halkeamien ja vuotavien saumojen korjauksista.

      Haljenneet laudat

      Muutaman millin levyiset halkeamat voivat hyvinkin turvota umpeen, mutta halkeamilla on paha tapa levitä. Vielä jos halkeamaa on samassa laudassa rinnakkain useammassa eri paikassa, niin kiinni turpoaminen on vielä epävarmempaa. Se, että vene on ollut kuivilla jo monta vuotta pahentaa tilannetta jonkin verran, kiinni turpoaminen ei välttämättä ole varmaa. Toisaalta 2 mm siisti halkeama on miltei "varma nakki", isommat eivät ole yhtä varmoja.

      Halkeamien tukkiminen Sikafleksillä on kaksipiippuinen juttu. Toisaalta se tukkii reiän, mutta kun puu turpoaisi miltei kiinni ilman sikafleksiä niin fleksin kanssa halkeamaan vain muodostuu jännitystä, joka pyrkii repimään halkeamaa lisää auki. Flex toimii puuta halkaisevana kiilana turpoavassa puussa. Pahimmassa tapauksessa halkeama on ensi vuonna metriä pidempi ja paljon leveämpi. Jos päädyt sikafleksin käyttöön, niin käytä sitä vain leveämpiin rakoihin. Halkeamisen estämiseksi voit porata isompien halkeamien päihin reiät, joihin liimaat epoksilla puutulpan "stoppariksi", joka suojaa puuta halkeamasta lisää.

      Puuveneen halkeamiin paljon Sikaflexiä parempia aineita ovat mm. Internationalin TÄT-tiivistemassa tai Farm 80. Mainitut "kitit" ovat pikimäisiä, pehmeitä bitumipohjaisia aineita, jotka puristuvat saumoista kiltisti ulos, kun vene turpoaa. Perinteinen aine olisi saaristolaisveneissä ollut tässä kohtaa puupiki eli vahvaksi pikeentynyt terva, mutta sitä ei tahdo saada nykyisin mistään ja mainitut kaupalliset tuotteet kelpaavat kyllä.

      Suorien halkeamien korjaaminen on mahdollista ajamalla sirkkelillä tai yläjyrsimellä halkeaman läpi siisti ura, johon liimataan epoksilla vastaavanlainen pala puuta tilalle. Tämä on hankalaa, jos kyseessä on kovin repaleinen halkeama, mutta onnistuessaan korjaus on melko huomaamaton ja hyvin luja.

      Jos vene on tasasaumainen niin laudan vaihto ei ole mahdoton juttu. Limisaumaisessa veneessä laudan vaihto on kertaluokkaa hankalampi jopi, kun jokainen lauta on kiinni aina kahdessa muussa laudassa eikä vain kaarissa.

      Vuotavat saumat

      Lisääntynyt vuoto ja veneen voimakas eläminen on usein merkki siitä, että veneen kyllästys olisi aika uusia. Perinteinen pellavaöljykyllästys turvottaa jonkin verran puuta ja vähentää puun kosteuselämistä merkittävästi. Jos uudelleenkyllästys ei auta, tasasaumaisessa veneessä eräänä vaihtoehtona on rimoitus, jossa saumat ajetaan auki jyrsinkoneella tai käsisirkkelillä ja näin syntyneeseen rakoon liimataan epoksilla kapea rima. Uraa ei ajeta ihan sauman pohjaan asti vaan noin 2/3 tai 3/4 -syvyiseksi, jotta puuhun jää vielä turpoamisvaraa. Rimojen asennusta helpottaa, jos ne ovat aavistuksen verran kiilamaisia. Liian kiilamaisia tai tiukkoja niistä ei saa tehdä, koska silloin kaaret joutuvat koville kun laudoitus on liian tiukka.

      Rimoituksen jälkeen vene on syytä joka tapauksessa kyllästää huolellisesti. Olen antenut kertoa itselleni, että vanhan veneen kyllästämiseen pellavaöljy olisi parempaa kuin Owatrol tai Impreg. Pellavaöljy turvottaa puuta, mutta Owatrol ja Impreg eivät. Owatrolin ja Impregin kanssa pitää siis pitää huolehtia siitä, että runko ei ole liian kuiva venettä kyllästettäessä. Kyllästyksen jälkeen puun kyky turvota vähenee samalla kuin muukin kosteuseläminen, joten voi käydä niin, että puu ei pysty turpoamaan enää niin paljon, että saumoista tulisi aivan tiiviitä.

      Tässä tapauksessa kuitenkin rimoitettu runko on jo tiivis, joten rimoitetun rungon kyllästämiseen voi käyttää mitä hyvänsä edellä mainituista.

      Kaikkia saumoja ei ole välttämätöntä rimoittaa, voit tehdä korjauksen vain vesirajan alapuolelle ja joissakin tapauksissa vain pahimpiin saumoihin. Sauma pitää kuitenkin rimoittaa aina päästä päähän. Rimat nousevat siis keulassa ja perässä vesirajan yläpuolelle.

      Usein vene haluttaan kuiduttaa, jotta vanhan veneen vuoto saataisiin kuriin. Tätä kannattaa välttää viimeiseen asti. Saumojen rimoitus on huomattavasti venettä säästävämpi keino. Pohdintaa kuidutuksesta löytyy toisesta artikkelista. Kuidutuksenkin voi tehdä vain vesirajan alapuolelle, jos siihen ratkaisuun kaikesta huolimatta päätyy.

      Saumojen täyttäminen Sikafleksillä tai vastaavalla (TÄT, Farm, ym.) on mahdollinen konsti, mutta massat pysyvät saumoissa yleensä aika huonosti. On ikävää huomata paha vuoto kesken kesää kun sika on tippunut laudanraosta pois. Tässäkin pehmeät TÄT ja Farm ovat Sikaflexiä parempia.

      Elastisia massoja pitkäikäisempi korjaus on rivetä saumat hamppuriveellä tai tervatulla puuvillalangalla. Riveys pysyy saumassa toisin kuin massat, jotka puun turvotessa puristuvat lautojen raosta ruman näköiseksi makkaraksi. Toisaalta riveäminen ei sovi kaikille veneille ja se on melko työläs menetelmä.

    • pölynhöly

      Ei ole. Geologiassa selvästi tutkitaan kongreettisesti materiaa ja ollaan lähiestäisyydessä kaikesta. Tähtitiede on suurimaksi osaksi arvailuja, teorioita, jatkuvasti muuttuvia sellaisia. Tähtitiede on ainoa tieteenlaji joka on suurimaksi osaksi hölynpölyä.

      • imepätuttia

        Että oikein kongreettisesti lähiestäisyydessä...

        Kyllä geologit tutkivat mm. toisten planeettojen geologiaa. Katsos kun ei kaiken tarvitse olla "kongreettisesti" käpälöitävissä ollakseen olemassa kuten legopalikkasi sinulle.


      • PellePuriPakuria
        imepätuttia kirjoitti:

        Että oikein kongreettisesti lähiestäisyydessä...

        Kyllä geologit tutkivat mm. toisten planeettojen geologiaa. Katsos kun ei kaiken tarvitse olla "kongreettisesti" käpälöitävissä ollakseen olemassa kuten legopalikkasi sinulle.

        Taitaa tuo kongreettisesti olla entisestäänkin taantunut JB11. Hänellä oli tapana kirjoittaa konkreettisesti sana aina samalla tavoin väärin. Ennen JB kielsi lähinnä vain kuumatkat, mutta nyt sairaus on edennyt jo pidemmälle ja tylsämielisyys on aina vaan vahvempana kommenteissa.


      • jakinpässi101
        PellePuriPakuria kirjoitti:

        Taitaa tuo kongreettisesti olla entisestäänkin taantunut JB11. Hänellä oli tapana kirjoittaa konkreettisesti sana aina samalla tavoin väärin. Ennen JB kielsi lähinnä vain kuumatkat, mutta nyt sairaus on edennyt jo pidemmälle ja tylsämielisyys on aina vaan vahvempana kommenteissa.

        Jep. Mistä tunnistaa hörhön;

        -Kongreettinen

        -Mangneetti

        -Argeologi

        -Galagsi


      • krale
        imepätuttia kirjoitti:

        Että oikein kongreettisesti lähiestäisyydessä...

        Kyllä geologit tutkivat mm. toisten planeettojen geologiaa. Katsos kun ei kaiken tarvitse olla "kongreettisesti" käpälöitävissä ollakseen olemassa kuten legopalikkasi sinulle.

        Havainnointivirheet ovat näissä tapauksissa kumuloituvia, joten numerologiassasi päivittäiset päätelmät toisista planeetoista muuttuvat vuosisadassa hevonpaskaksi.


    • HULLUHOITOON

      EI TUTKI..OLET HOMO

      • ITSEOLETHULLU

        Onko vanhalla äidilläsi tullut mitta täyteen sinun jatkuvaa RUOKAA RUOKAA mölinääsi?On näemmä lämmittänyt sinulle uunissa vanhan lenkkitossun kaikilla mausteilla.


    • Tähtitiede on tietysti lähinnä muiden planeettojen geologiaa. Ja tähtien fysiikkaa. Ja galaksien. Näissä se onkin hieno, vaikka niitä on vaikea tutkia muuta kuin teoreettisesti, kun vasta kuuhun on päästy.

      Ilmakehiäkin on kuulemma jo tutkittu. Meterologia voidaan lisätä.

      Teoreettisesti voidaan kyllä tutkia itse asiassa enemmänkin. Tutkitaan myös tähtien planeettojen elonkehää, elämälle suotuisille olosuhteille sopivalla etäisyydellä olevien planeettojen mahdollisuutta.

      Samoin on Draken yhtälö. Elämän todennäköisyys muualla.

      Myös evoluutioteorian seuraamukset muualla voitaisiin teoreettisesti tutkia.

      Mutta tutkittiin miten vaan, seinä on siinä ettei muualle ole päästy. Ei paljon tiedetä, ei voi mitään.

      Siellä voi olla kulttuureja monellakin tähdellä. Vasta kun monelle tähdelle päästään voidaan oikeasti tietää jotakin muutakin kuin tähtien fysiikkaa ja planeettojen geologiaa ja meteorologiaa. Sitten voidaan tarkistaa evoluutioteoriakin kun on jonkin toisenkin planeetan evoluutio tutkittavana.

      Tähtitiede ei siis ole eksakti tiede muiden tähtien planeettojen biologian, psykologian, sosiologian ja teologian suhteen. Jotka eivät kovin eksakteja kaikki ole muutenkaan.

      • Mä-kekkasin

        Ne eivät kuulu tähtitieteen alaan tässä eivätkä muissa aurinkokunnissa.


    • " Näissä se onkin hieno, vaikka niitä on vaikea tutkia muuta kuin teoreettisesti, kun vasta kuuhun on päästy."
      Ajatuksesi tutkimisesta tuntuu perin suppealta. Kohteista voidaan saada valtavasti tietoa, vaikka kyseisiin kohteisiin ei olekaan päästy. Luotaimet ovat päässeet useisiin muihinkin kohteisiin Kuun ohella ja käyttäen sähkömagneettisen spektrin tarjoamia mahdollisuuksia, voidaan etämittauksin havaita paljon enemmän kuin mitä ihmissilmä näkisi. Ei tutkimisen ihmisen paikalla oloa tarvita.

      "Tähtitiede ei siis ole eksakti tiede muiden tähtien planeettojen biologian, psykologian, sosiologian ja teologian suhteen. "

      Tähtitiede ei tutki luettelamiasi asioita.

      • Ei luotaimia muissa tähdissä ole käynyt.

        No sitten tähtitiede on vain muiden taivaankappaleiden fysiikka. Jos joltain planeetalta löydettäisiin ihmiskunta niin olisiko sen tutkiminen tähtitiedettä ollenkaan? Avaruustutkimus- sanakin on varattu astronauteille ja lennoille avaruudessa.


      • jkhkhkjh
        Olli.S kirjoitti:

        Ei luotaimia muissa tähdissä ole käynyt.

        No sitten tähtitiede on vain muiden taivaankappaleiden fysiikka. Jos joltain planeetalta löydettäisiin ihmiskunta niin olisiko sen tutkiminen tähtitiedettä ollenkaan? Avaruustutkimus- sanakin on varattu astronauteille ja lennoille avaruudessa.

        "Tähtitiede on tietysti lähinnä muiden planeettojen geologiaa. Ja tähtien fysiikkaa. Ja galaksien. Näissä se onkin hieno, vaikka niitä on vaikea tutkia muuta kuin teoreettisesti, kun vasta kuuhun on päästy."

        "Ei luotaimia muissa tähdissä ole käynyt."

        Väitit, että vasta Kuuhun on päästy. Luotaimet ovat päässeet useisiin eri avaruuden kohteisiin vaikka eivät vieraalle tähdelle olisikaan päästy. Yritä nyt päättää, mitä olet väittämässä.
        Muiden taivaankappaleiden fysiikkakin on tietääksemme aivan samaa kuin täälläkin.

        "Jos joltain planeetalta löydettäisiin ihmiskunta..."
        Miten olisi mahdollista löytää ihmiskunta joltain muulta planeetalta. Ihmiskunta on kehittynyt Maassa, eikä satavarmasti ole vielä kyennyt siirtymään vieraille planeetoille. Jos taas tarkoitat teknisen sivilisaation saavuttanutta lajia, ei kyse ole ihmisestä

        "Avaruustutkimus- sanakin on varattu astronauteille ja lennoille avaruudessa."
        Ei ole.
        Wiki: "Avaruustutkimus on aurinkokunnan ja sitä ympäröivän maailmankaikkeuden tutkimista Maan ulkopuolella olevilla laitteilla. Avaruutta tutkitaan muun muassa avaruusteleskoopeilla, Maata kiertävillä satelliiteilla, sekä ulkoavaruuteen lähetetyillä robottiluotaimilla."

        Taidat olla vähän kujalla koko aiheesta.


    • pettimisti

      Tähtitiede on sarja arvailuja ja satuja.
      Kuussa ei olla käyty eikä koskaan tulla käymäänkään.

      • Kyllähän tähtitiede on eksakti luonnontiede. Kuussa käymättömyys on tylsä salaliittoteoria. Jos se olisi totta, NL olisi vahvistanut sen. Kaikki epäselvät asiat on selvitetty järkeenkäyvästi. Tuollainen huuhaa vaan jostakin syystä säilyy, samoin litteän maan kannatus.


      • Olli.S kirjoitti:

        Kyllähän tähtitiede on eksakti luonnontiede. Kuussa käymättömyys on tylsä salaliittoteoria. Jos se olisi totta, NL olisi vahvistanut sen. Kaikki epäselvät asiat on selvitetty järkeenkäyvästi. Tuollainen huuhaa vaan jostakin syystä säilyy, samoin litteän maan kannatus.

        Juurikin näin.


    • Tähtitiede on geologian vastakohta. Geologiassa tutkitaan maata, tähtitieteessä tutkitaan taivasta. Maa ja taivas on toisten vastakohtia, kuten Raamattu ja kiinalaisetkin on sanonut.

      Geologia on käsinkosketeltavaa tiedettä, tähtitiede on visuaalista.

    • Ressu1

      Radioastronomia unohtuu monelta etäisiä kohteita voidaan tutkia muutenkin kuin näkyvävalon aallonpituudella

    • Jos joltakin planeetalta jollakin tähdellä löydetään kulttuuri, niin onko sen tutkiminen tähtitiedettä? Tietysti on. Tästä vaan näemme, kuinka vähän tähtitieteessä vielä tiedetään. Luullaan tiedettävän vaikka mitä, koko univerumin ja galaksijoukkojen ja sumujen kehitys ym. Kun oikeasti ollaan vasta ihan alussa ja vasta tähtien fysiikan ja planeettojen, kuiden ja komeettojen geologian ja meterologian tasolla.

      Ollaan eksaktin luonnontieteen harrastajia mutta ei voida ollenkaan vielä tutkia psykologisia, sosiologisia ym asioita avaruudessa, joota siellä mahdollisesti on, ja jotka lisäisivät ymmärrystä meistä itsestämmekin. Olisi ymmärrettävä ja korostettava tietojemme vähäisyys eikä ylpeiltävä valtavasta tiedosta niinkuin se olisi kaiken kattava, kun on eksakti tiede saatu aikaan.

      Tietysti voi olla sitä mieltä ettei tällaista ylpeyttä ole. Minusta luullaan hiukan liikaa ja kannattas nöyrtyä tuntemattoman edessä.

      • OpetteleEdesTerminologia

        "Jos joltakin planeetalta jollakin tähdellä löydetään kulttuuri, niin onko sen tutkiminen tähtitiedettä? Tietysti on. "

        Ei tietenkään ole. Jos löydetään uusi saari, on kyse maantieteestä. Jos saarella asuu ennestään tuntematon ihmisyhteisö on sen tutkiminen kulttuuriantropologiaa, ei maantiedettä. Tästä näemme kuinka kujalla olet tiedepalstoille kirjoittaessasi.

        Olen useinkin huomannut ja huomauttanut, että käsityksesi tietestä on vähintäänkin merkillinen. Sekoitat jopa perusasioita ja pahimmillaan sekoitat tieteeseen uskontoa, joka on jo kardinaalivirhe.


      • GnothiSeauton2

        "Minusta luullaan hiukan liikaa ja kannattas nöyrtyä tuntemattoman edessä. "
        Ei sinusta kukaan muu luule hiukkaakaan liikaa kuin sinä itse - ja kyllä sinut täällä sen verran tunnetaan, ettei sun edessäs kannata kenenkään nöyrtyä.


      • Johan_Repes
        GnothiSeauton2 kirjoitti:

        "Minusta luullaan hiukan liikaa ja kannattas nöyrtyä tuntemattoman edessä. "
        Ei sinusta kukaan muu luule hiukkaakaan liikaa kuin sinä itse - ja kyllä sinut täällä sen verran tunnetaan, ettei sun edessäs kannata kenenkään nöyrtyä.

        Kahvit meinas lentää näppikselle! :D


    • Jos maapallotiede löytää saaren niin kaikki mitä saarelta löytyy, kuuluu maapallotieteen tutkimusalaan. Tähtitieteeseen kuuluu kulttuuriantropologia tähdissä sillä hetkellä kun kulttuureja löytyy, ja sitä ennen teoreettisesti. Vika tähtitieteessä on juuri siinä, ettei tajuta näiden kulttuurien tutkimisen kuuluvan tähtitieteeseen.

      Tähtitieteeseen kuuluu kaikki mitä tähdistä löytyy. Eksaktia on vain tuo fysiikka ja luonnontieteet, niinkuin maan päälläkin.

      Siis jumalakin kuuluu teoreettisesti tähtitieteeseen. Onko sellaisia voinut kehittyä avaruudessa vai ei? Ihan järkevä kysymys, kun huomataan se ensin edes esittää järkevänä kysymyksenä eikä uskontona. Pilkka meni omaan nilkkaan. Tähtitiede ei saisi olla pelkästään tuota geologiaa, niinkuin ne saarten asiat ei sille kuuluisi.

      • HömelönHöpinää

        No kerrohan missä yliopistossa opetetaan Maapallotiedettä ja mitä se pitää sisällään. Jos tarjoat tuollaista tutkimusasetelmaa kenelle tahansa tutkijalle, sinut nauretaan pihalle.

        Pilkka ei todellakaan mennyt omaan nilkkaan, vaan se osoitti, kuinka pahasti kujalla olet siitä, mitä on tieteellinen tutkimus. Uskontoko vai dementia heijastuu kirjoituksistasi? Ei ainakaan filosofia, jota niin kovasti olet mainostanut.


      • HömelönHöpinää kirjoitti:

        No kerrohan missä yliopistossa opetetaan Maapallotiedettä ja mitä se pitää sisällään. Jos tarjoat tuollaista tutkimusasetelmaa kenelle tahansa tutkijalle, sinut nauretaan pihalle.

        Pilkka ei todellakaan mennyt omaan nilkkaan, vaan se osoitti, kuinka pahasti kujalla olet siitä, mitä on tieteellinen tutkimus. Uskontoko vai dementia heijastuu kirjoituksistasi? Ei ainakaan filosofia, jota niin kovasti olet mainostanut.

        Maantieteessä mietitään jopa eri alueiden taloutta ja eri asioiden levinneisyyttä. Se ei ole pelkkää geologiaa.

        Jos tähtitieteestä jätetään pois joku osa tähtien ja planeettojen sisältämistä asioista niin se on tähtitaivaan tutkimista vain fyysikkojen kannalta. Sitähän tähtitiede paljolti on, siinä olet tietysti oikeassa. Mutta kaikki tähdissä, ei vain fysikaalinen osa siitä on koko tähtitiede. Ei kai siitä voi olla erimielisyyttä.

        Kyllähän tieteitä yritellään määritellä monella kummallisella tavalla, psykoanalyysi väittää olevansa oma tieteensä, vaikka sen tieteen nimi on psykologia, hoitotiede väittää olevansa oma tiede, vaikka kaikkia niitä asioita on ennen sanottu lääketieteeksi, antroposofia on oma hengen tiede, vaikka se on vain yksi koulukunta teologiassa jne.

        Tähtitiede on kaikki tähdissä ja planeetoissa oleva eikä vaan niiden fysiikka.


      • TurhaSelitellä
        Olli.S kirjoitti:

        Maantieteessä mietitään jopa eri alueiden taloutta ja eri asioiden levinneisyyttä. Se ei ole pelkkää geologiaa.

        Jos tähtitieteestä jätetään pois joku osa tähtien ja planeettojen sisältämistä asioista niin se on tähtitaivaan tutkimista vain fyysikkojen kannalta. Sitähän tähtitiede paljolti on, siinä olet tietysti oikeassa. Mutta kaikki tähdissä, ei vain fysikaalinen osa siitä on koko tähtitiede. Ei kai siitä voi olla erimielisyyttä.

        Kyllähän tieteitä yritellään määritellä monella kummallisella tavalla, psykoanalyysi väittää olevansa oma tieteensä, vaikka sen tieteen nimi on psykologia, hoitotiede väittää olevansa oma tiede, vaikka kaikkia niitä asioita on ennen sanottu lääketieteeksi, antroposofia on oma hengen tiede, vaikka se on vain yksi koulukunta teologiassa jne.

        Tähtitiede on kaikki tähdissä ja planeetoissa oleva eikä vaan niiden fysiikka.

        Onko sinulla hajuakaan, miten tiedeyhteisö on rakentunut ja miten yliopistojen organisaatio toimii? Antroposofian nimittäminen tieteeksi onkin sitten jo pohjanoteeraus. Yhtä hyvin astrologia tai yksisarvishoito on tiedettä.


      • TurhaSelitellä kirjoitti:

        Onko sinulla hajuakaan, miten tiedeyhteisö on rakentunut ja miten yliopistojen organisaatio toimii? Antroposofian nimittäminen tieteeksi onkin sitten jo pohjanoteeraus. Yhtä hyvin astrologia tai yksisarvishoito on tiedettä.

        Minähän just haukuin antroposofian, kun se sanoo olevansa tiede, eikä ole. Niiden asioiden tutkimista sanotaan teologiaksi. Antrposofia on yksi uskonlahko.

        Ymmärsit väärin.


    • sohvamakkara

      Jaa että Maapallosta höpistään.
      Minä olen funtsinut tämän pallon sisustaa joka pysyy miljardeja vuosia sulana. Minusta se on aivan mahdotonta.
      Tuskin Aurinkokaan on sellainen kuin valtatieto sen meille selittää.

      • MaaOnVanha

        Maapallon ydintä lämmittää ydinreaktio.

        Tieteen Kuvalehti:
        "Osa ydintä kohti vajonneista alkuaineista oli radioaktiivisia. Niiden hajoaminen ja muuttuminen toisiksi aineiksi on ensisijainen syy siihen, että Maan sisus on yhä kuuma, sillä ydinreaktioissa vapautuu lämpöä. Silti maapallo on hitaasti jäähtyvä planeetta."

        No millainen se Aurinko sinun mielestäsi on?


    • Linnunradan_laidalta

      Jos väite olisi kuulunut, että "Tähtitiede on vasta universumin geometriaa", olisin voinut olla enemmän samaa mieltä kanssasi, kuin tuosta ylläolevasta. Tarkoititko kuitenkin geometriaa, etkä geologiaa?

    • Pitäisi kai olla tähtiede on fysiikkaa. Mutta tarkoitus on vain huomauttaa kuinka vähän siitäkin tiedetään kosmologiassa ja kuinka vähän siitä mitä kaikkea on. Ja teologian mukaan tulee tuhatvuotinen valtakunta ja maa muuttuu ikuiseksi planeetaksi.

      Siis tiedetään niin vähän mitä todella on tapahtunut, mitä nyt tapahtuu ja mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

      • Kirvesvartta

        Ja jos tädillä olisi munat, niin se olisi setä.


      • eienääikinänatseja

        Tuhatvuotinen valtakunta?No jopas..

        Muuan herra Adolf Hitler yritti kovasti tuhatvuotista valtakuntaa tunnetuin seurauksin.Hienoa että aloittaja paljasti poliittisen taustansa ja motivaationsa.Nyt tiedämme miten suhtautua aloittajan omituisiin avauksiin.


      • "Ja teologian mukaan tulee tuhatvuotinen valtakunta ja maa muuttuu ikuiseksi planeetaksi."

        Itse asiassa harva teologi taitaa uskoa tuohon. Teologiahan tutkii vai käsityksiä uskonnosta, ei käsitysten realistisuutta. Raamatusta löytyy tuollainen väite ainakin tulkintaa venyttämällä, mutta sillä ei tietenkään ole luonnontieteiden kanssa mitään tekemistä.


    • Pöh, sanoin sen vaan siksi, että tieteen käsitys tulevaisuudesta maapallolla on yhtä vähän todennäköinen kuin uskonnonkin. Aivan tieteellisestikin. Jos premisseissä on joku vika, johtopäätöksetkin heittävät.

      Henkilökohtaisesti uskon tuohon Ilmestyskirjan tulevaisuuskuvaan. Tieteellistä tässä on vain juuri se, ettei tiede vielä tässäkään asiassa tiedä totuutta, ihan turha ylvistellä tiedosta kuinka maapallolle tulee käymään. On monta mahdollisuutta, eikä tiede oikeasti sulje niistä yhtäkään, vaikka niin tiedeuskoisesti väitetään. Tiedeusko on uskoa siinä kuin Raamattuunkin uskominen.

    • karvoevolutionisti

      Onko tämä reilu peli, että me tiedetään universumin synnystä mutta ei eletä ikuisesti. Tämä epäsuhta on biologisesti kovin kiinnostava koska eletään tällä pallolla ja voidaan konkreettisesti havainnoida biosfääriä. Eipä voi muuta kuin ihmetellä modernin astrofysiikan menoa. Onko todellisuudesta irtoaminen kenenkään etu?

      • pihallalumiukot

        Eipä tosiaan ole.

        Todellisuudesta pahiten pihalla ovat kuusalkkarit,rajatiedonharrastajat,kiihkouskovaiset,erilaisiin poliittisiin aatteisiin hurahtaneet,alkoholistit ja muut hörhöt,liikaa teeveen uutisia seuraavat,salaliittouskovaiset jne jne.

        Ainoa mikä pitää meidät todellisuudessa kiinni on tiede,rationalismi ja terve maalaisjärki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      1980
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1527
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      92
      1350
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1282
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1275
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1121
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      47
      1057
    8. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      1032
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1027
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      229
      861
    Aihe