Oma ja yhteinen aika parisuhteessa

Apuakaivattais

Mitä mieltä olette parisuhteessa olevat, miten paljon pitää olla yhteistä- ja miten paljon omaa aikaa ja onko parisuhteessa oltava jonkunlaiset "säännöt" ? Minulla ja avopuolisollani tämä ajan jakaminen on toiminut suhteellisen hyvin, arkisin harrastamme yhdessä mm. kuntosalia, katsomme Tv-sarjaa, käymme lenkillä, sisustamme/remontoimme asuntoa, hoidamme kissaamme, teemme ruokaa, käymme elokuvissa ym. Näemme molemmat omia ystäviämme ja kutsumme myös heitä käymään (molemmat siis tuntevat toisensa lähipiiriä). Meillä on myös omia harrastuksia.
Molemmat käymme töissä, minä vuorotyössä, ja mieheni päivätyössä. Ongelmaksi on muodostunut välillä se, että minun ollessa viikonloppuisin töissä saa mieheni idean lähteä "parille". Siinähän ei ongelmaa varsinaisesti ole, vaan siinä että "parit" venyvät läpiyön reissuksi. Hetki sitten juuri meillä oli tarkoitus aamusta lähteä sukulaisille (oli sovittu aiemmin), mutta mies tuli kotiin vasta aamulla klo 10, nukkumatta hetkeäkään. Oli siinä sitten kiva lähteä sukulaisilla käymään.. Näin on käynyt satunnaisesti ennenkin, ja asiasta on keskusteltu, lupaa aina olla tekemättä näin uudestaan. Myös jos minä lähden ulos ystävieni kanssa, hän soittelee minulle jo klo 12 jälkeen (siis yöllä) ja pyytää tulemaan kotiin.

Mitä mieltä siis olette, onko tämä teidän mielestänne täysin ok ?

16

337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rakkauttalovea

      Mielestäni teillä vaikuttaisi menevän hyvin :) ei toki ole oikein, että miehesi saa olla yön pois kotoa ja sinun ei antaisi tehdä samaa. Keskustelun paikka, muuten vaikutatte onnellisilta :)

    • juusemmostavaan

      Yhteistä aikaa olis hyvä olla tarpeeksi, joko muutama kokonainen päiv (esim viikonloppu ja/tai muut vapaapäivät) ja omaa aikaa esim muutama tunti töiden jälkeen, joku haluaa kävelylle toinen lukee kirjaa. Mahtava, että viihdytte noin hyvin toistenne seurassa :) voi kun munki mies viihtyis mun kans..

    • MattiTeppovaan

      Kyllä sinullakin on oikeus olla koko yö pois, sano miehelle että samat oikeudet molemmille! Muuten suhteenne kuulostaisi päällisin puolin toimivan! Jatka samaan malliin

    • eläomaaelämääsiälämiehen

      Hei me eletään 2017 vuotta!
      Kuka enää tänä päivänä keneltäkään lupia kyselee kuinka kauan voi olla pois. Jos kerran huvittaa olla ulkona aamuun saakka niin sillon on. Oma on asiansa. Jos se ei sua miellytä, ota ero.

      • Tämä on juurikin se ongelma isossa osassa suhteita nykypäivänä. Toista ei tarvitse miettiä ollenkaan, koska hei on nykyaika! On eri asia kontrolloida toisen elämää sairaasti kuin odottaa toisen pitävän kiinni yhteisistä sopimuksista ja käyttäytyvän kuin aikuinen ottamalla vastuu omista tekosista. Jos seuraavalle päivälle on sovittu meno, ei sinne mennä tuiterissa tai kauheessa krapulassa, koska nyt vaan oli pakko päästä ryyppäämään. Mulle tuo on ainakin parisuhteessa itsetäänselvyys, en edes olisi suhteessa, jos en kykenisi olemaan järkevä.

        Yhdessä asuminen on muutenkin eri asia kuin yksinään hengailu. Ei toiselta lupaa pidä kysellä, vaan lähinnä kertoa että hei, olen menossa ulos ja tulen ehkä siinä neljän maissa yöllä tai vaikka sitten aamulla. Ei sen toisenkaan osapuolen mielestä ole varmasti kiva herätä siihen, ettei toinen tullutkaan kotiin, mikäli toinen on niin ilmoittanut. Mistä sitä tietää, että on vaikka tapahtunut jotain? Oikeasti, vaikka eletään vuotta 2017, ei se silti tarkoita, että aikuisten tarvitsee vajota teinien tasolle ja juoksennella ympäriinsä miettimättä ollenkaan omaa käytöstään. Mua meinaan kyllä vähän ikävystyttäisi, jos oma mieheni ilmestyisi sukulaisilleni ihan pää pyörällä ja viinalle haisevana.


      • Apuakaivattais

        Tästä juurikin on kysymys! Kiitos vastauksesta :) t. Ap


    • MattiTeppovaan

      Ei aloittaja kuulosta elävänsä miehensä elämää, päin vastoin. Kyllä tuollaisista asioist pitää pystyä sopimaan, eikä ole ok jos AP:n on tultava kiltisti kotiin ja mies voi ilmoittamatta olla yön pois tuosta vain. Ei tuossa eroa tarvitse missään nimessä ottaa, jos muuten asiat ovat kerran kunnossa. Oli vuosi 2017 tai 2030 kyllä asioista pitää pystyä puhumaan myös miehen. Hyvää syksyä sinulle!

    • mitääijä

      Kyllä nyt miehen olisi sinunkin annettava olla yö pois kun itekin on, tai vastaavasti ilmoittaa ja keskustella sinun kanssa, moneltako tulee takaisin. Reiluus kunniaan

    • Dontfoolyou

      Voi ei mä hetkäkään kattelis tollasta vätystä. Se menee panee muita naisii ja sä haluut viedä sukulaisiin. Avaa silmät !

      • äläkatkeroidu

        Katkera iines/aku siellä huutelee taas oi ja voi. Ei ole mitään syytä olettaa, että mies pettäisi ap:ta, ehkä itselläsi on siitä kokemusta....


    • parisuhde_hoituu_kotona

      Jos asuinkumppanin käytös ei miellytä, turha siitä on keskustelupalstoilla nillittää. Kandee jutella sen kanssa suoraan jota asiaa koskee.

      • äläkatkeroidu

        Älä itse tule keskustelupalstoille kommentoimaan!!!! Täällä saa kysyä mitä vaan.


    • näinsetoimii

      Kun minä lähden "muutamalle" tai vietän iltaa ei avopuoliso ainakaan mulle mitää aikarajoja laita enkä itse tykkäisikään sellaisista, kai jokainen sinne kotiin pääsee silloin kun haluaa. Yleensä vaan nainen kehottaa olemaan "kunnolla" joka sekin mielestäni turhaa koska en ole mikään öykkäröijä enkä pettäjä mies joka juoksee vieraissa. Meillä on suht vapaat kädet lähteä ja tulla ei kumpikaan mitään kyttäämistä harrasta, näin on menty lähes 24 vuotta ja mennään jatkossakin jos yhdessä ollaan. Tietynlainen itsenäisyys täytyy säilyttää myös parisuhteessa.

      • Aurinkoeipaista

        Kysymys tuskin AP:n kohdalla on siitä, ettei mies saisi mennä, vaan siitä että asia olisi samoin moleminmin päin.


    • nämärasittaa

      Viimeöisten kadulla kännissä mekastaneiden ja tämän aloituksen kirvoittamana heitän kysymyksiä sekä miehille että naisille.

      Onko se huono itsetunto vai tylsä seksi sen vakipanon kanssa kun veri vetää kapakoihin?
      Vai onko se viina jota on pakko saada ?
      Pitääkö saada nollattua pää, laukaistua tressi, testattua vieläkö on vientiä?

      Mikä siinä on, että kännissä pitää hoilata tai huutaa kadulla kurkku suorana kilpaa?

      Mikä siinä on, että pitää luuhata kylillä aamuyöhön saakka ja sitten himaan tultua aloittaa helvetinmoinen riita tora ja tappelu kotona murjottaneen kumppanin kanssa?

      • tasaisenrauhallista

        En minä ainakaan jaksaisi tuollaista elämää! Jos olen parisuhteessa niin ei silloin yksin juosta kapakoissa enkä riitelyä jaksa ollenkaan. Selvää on että joistakin asioista ollaan eri mieltä, mutta ne hoidetaan keskustelemalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe