Elatusmaksun korotus isän tulojen kasvettua

Erosimme 2009, jolloin sovimme mieheni kanssa että hän maksaa yhteisistä lapsistamme (nyt 9 ja 13v) yhteensä 690e elatusmaksua. Itse en ole löytänyt töitä ja nyt tiedän ex-mieheni tulojen kasvaneen? Onko oikeutettua pyytää ex-mieheltäni korkeampaa elatusmaksua? Nykyinen puolisoni kyllä töissä, mutta ei sen luulisi tähän vaikuttavan.
Ilmianna
Jaa

18 Vastausta


Et voi olettaa et ex-miehesi elämisen menot ovat pysyneet samoina, joten automaattisesti et voi saada lisää elatusmaksua pelkästään sen vuoksi että exäsi työllä ansaitsee enemmän. Tietysti indeksikototukset ovat vuosittain..
Nykyinen elatusmaksu kuulostaa varsin normaalille elatusmakdulle, jopa hieman korkeammalle kuin monella tuntemallani.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Huhhei! Eihän nyt isän tuloista sinun elämää makseta. Elatusmaksun korotusta voi hakea vain jos lasten elinkustannukset on merkittävästi nousseet! Jos katsot edellisiä ketjuja niin jotkut saa alle 200e elatusmaksua..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Samaa mieltä edellisten kanssa. Tuntuu ihan kohtuulliselta summalta tuo mitä saat. Jos mietit että lasten elämiseen on lähes 1400e, jos molemmat maksaa saman verran. Mutta siis jos on jotain lisiä tullut esim. sairastumisen vuoksi toistuvia menoja lapsella tms. niin ne on perusteltuja neuvotella elatusmaksuun. Tottakai nykyinen puolisosi osallistuu elämiseen myös.. eli vuokra, sähkö jne. Mutta jos haluat tarkastuttaa elatusmaksun niin tiedot paljon mennyt lapsien elämiseen aiemmin vs nyt ja jos merkittävästi on kulut kasvaneet (poislukien jos itse halunnut muuttaa kalliimpaan asuntoon asumaan;)...
Et voi noin vaan sormia napsauttamalla vaatia lisää rahaa, se olisi liian helppoa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kyllä elatusmaksut voidaan laskea uudelleen, jos vanhempien tuloissa on tapahtunut muutoksia. Se kuitenkin vaatii miehesi suostumuksen.

Puolison tulot eivät vaikuta maksuun, mutta asumiskulujen katsotaan olevan vain puolet.
Ilmianna
Jaa
Käsittääkseni sinä ja lasten isä olette tehneet yhteistuumin kersanne ja vastaatte niiden kustannuksista tasavertaisesti? Vai oletko eri mieltä?

Lasten isä maksaa nyt 690€ kk, sinun osuutesi lastesi elatuksesta on saman verran!
Lisäksi lapsesi saavat lapsilisät, yhteensä 199€/kk.
Sehän tekee 2 x 690 + 199 = 1579€/kk
Mihin ihmeeseen 9 ja 13 vuotias saavat tuhlattua per nenä lähes 800€/kk?

Itse saan reilun satasen vähemmän palkkaa puhtaana käteen ja minä sentään teen 40h viikossa duunia!

Työttömyytesi ei kuulu entiselle miehelle, hänellä ei ole pienintäkään velvollisuutta maksaa sinun osuuttasi lastenne kustannuksista. On sinun oma asiasi hankkia oma osuutesi lastesi asumis-, ruoka- yms. kuluista. Eikä siinä auta vinkuna, että kun tienaan vähemmän tms. So what, etsi sellainen työ että tienaat enemmän. Nythän sinä makaat himassa, opiskele, tee provikkapalkkaduunia, ihan mitä tahansa, mene vaikka kadulle tienaamaan tai pyydä vaikka nykyiseltä kumppaniltasi rahaa, jos et muuta työtä saa.

Sääliksi käy lapsiasi, jos heidän äitinsä yrittää nylkeä lastensa isältä rahat oman elämänsä maksamiseen jkäyttämällä lapsia välikappaleena.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ahneella on pask****n loppu! Mene töihin! Pitäisiköhän itsekin pamahtaa paksuksi rikkaan miehen kanssa.. sit erota ja jäädä "työttömäksi". Hyvin pystyy näköjään elämään ex-miehen rahoilla. Haloo!!!!!!
Jos tämmöinen epätasa-arvo on mahdollista niin ei ole hyvä juttu! Yhdessä lapset on hankittu. Vaikka lapset olisi isällä niin ei ne lapset enemmän tarvitse rahaa vaikka palkka isompi olisikin.. on hyväksyttyä tehdä töitä, jos vaikka haluaa eläkettä säästää ja lapsille perintöä. Ei ole tarkoitus että exät nyhtää isältä rahat ahneuksissaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kantsis kuiteskin miettiä et tarviiko LAPSET sitä rahaa vai haluatko itse;).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No huhuh, miten oikeesti voi olettaa että exä on velvollinen elättämään toista, kertokaa te fiksut? Elatusmaksujen suuruus on jo sitä luokkaa et pitäisi olla tyytyväinen, monet ku ei saa ees 200 yhtä lasta kohti eikä välttämättä muutenkaan osallistuta mitenkään, aika läheltä nähnyt miten touhuu voi mennä ikäväksi jos isä on täysin nilkki:( koita hyvä ihminen hakeutua vaikka väkisin työelämän ja omalta osaltan kasvattaa ja ruokkii jälkikasvunsa, eikä ojenella kättää exä kohti
Ilmianna
Jaa
Tuttava makseli 40 vuotta Elareita,Uusioperheensä kanssa.
Aloitti markka aikana lopetti euro aikana.
Ulosottomies oli usein ovella alkuaikoina/varaton.
Elarit olivat kuulemma nousseet 800% aloituksesta
Ilmianna
Jaa
Miehesi on suostunut liian korkeisiin elatusmaksuhin. 690 :2 = 345 €/kk. Kun ottaa huomioon lapsilisät, yksi lapsi saa rahaa n. 450 €/kk. Tässä ei ole lainkaan otettu huomioon sinun elatusvastuuta lapsista. Itse asiassa, kun lapsen kustannukset ovat noin 350 €/kk tuossa iässä, maksaa miehesi selvästi liikaa ja hänellä olisi oikeus vaatia elatusmaksujen alentamista.
Ilmianna
Jaa
Ilman muuta voi pyytää, ei ole oikein että yksin asuva mies rellestää rahoillaan yksin ja entinen perhe kituuttaa. Mies on velvollinen maksamaan lapsistaan reilusti kun äiti muuten hoitaa heidät yksin, apua ei ex miehet laspsien hoitoon anna eikä ostele ylimääräistä. Ostappa polkupyöriä, vaatteita lääkkeitä ym, ne on kaikki äidin tehtävä. Mies senkun laiskottelee ilaat ja viikonloput. Niin helpolla mies pääsee raha van tilille ja lapset on sillä hoidettu hänen mielestään. Uupunut äiti on väsynyt ja rahapulassa, ja mies senkun heittelee rahojaan muualle, muttei omiin lapsiin.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
ei tuo ap ainakaan liian uupunut ole, kun kerran on ottanut uuden ukon rinnalleen. Pitäisikö apn eksän elättää tämä uusi mieskin?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Juurikin näin! Kyllä minä ottaisin kaikenrahan mitä vaan saisin exältä nyhdettyä! Ei sitä koskaan ole liikaa, ja kuitenkin välillä tulee niitä yllättäviä menoja! Ei ole ollenkaan kohtuutonta pyytää lisää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Golddiggeri asialla, hyi helvetti!
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tottakai voit pyytää takistusta. Ex amiehesi ei ole pakko siihen suostua. Siinä tapauksessa asiasta on väännettävä oikeudessa.

Ota huomioon seuraavat seikat.
Jos asut yhdessä, asumiskulujesi katsotaan puolittuneen.

Myös miehesi kulut voivat olla kasvaneet, joten palkan kohoaminen ei automaattisesti merkitse elatusmaksun kohoamista.
Ilmianna
Jaa
Ymmärsinkö oikein, et ole lähes 10 vuoteen löytänyt töitä?
Olet elänyt erosta lähtien lastesi elatustuella ja nyt elät nykyisen puolisosi ja lastesi elatustuella?

Koeta ymmärtää, että eksäsi maksama summa on tarkoitettu vain lastesi elämiseen, ei sinun.
Ilmianna
Jaa
Olet tosi sika!!!
1
Ilmianna
Jaa
Saan vain 120€/kk ja mies tienaa 10 kertaa enemmän kuin minä.
En jaksa tapella. Tähän tyydyttävä.
Tosi tiukkaa on kun olen peruspäivärahalla mut elämä on.

Ole apua tyytyväinen. Tuostahan saa lapsille säästöönkin
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Elatusmaksun korotus isän tulojen kasvettua

Erosimme 2009, jolloin sovimme mieheni kanssa että hän maksaa yhteisistä lapsistamme (nyt 9 ja 13v) yhteensä 690e elatusmaksua. Itse en ole löytänyt töitä ja nyt tiedän ex-mieheni tulojen kasvaneen? Onko oikeutettua pyytää ex-mieheltäni korkeampaa elatusmaksua? Nykyinen puolisoni kyllä töissä, mutta ei sen luulisi tähän vaikuttavan.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta