Karppaajille kysymyksiä

takaisin-ruotuun

Olen joskus aiemmin karpannut ja sillon vyötärönympärykseni pieneni, mitä se ei millään muulla dieetillä ollut tehnyt. Nyt olen aloittanut taas karppauksen ja mietin mistä johtuu tuo karppauksen vaikutus vyötäröön. Onko täällä jollain tietoa?
Toinen kysymys koskee kookosrasvaa. Olen sitä jo ostanut, mutta en tiedä syytä sen käyttöön. Osaako tästä joku sanoa?
Kolmas kysymys koskee kaloreita ja juustoa. Minkä verran juustoa voi syödä päivässä ja onko merkitystä mitä juustoa? Minkä verran kaloreita voi päivän aikana nauttia?
Neljäs: saako rahkaa syödä?

10

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karppielämäntapana

      En tiedä tuosta vyötärö asiasta,mutta voisi ajatella että kun ei syö turvottavia hiilareita,niin myös vatsa on pienempi ja sitä kautta myös vyötärönympärys.
      Kookosrasvasta sen verran,ettei se ole teollista paskaa kuten margariinit,siksi sitä voidaan suositella. Lisäksi se on tyydyttynyttä rasvaa,joka ei härskiinny yhtä helposti kuin tyydyttymättömät rasvat. Karppauksessa syödään luonnollisia kunnon rasvoja,ei käsiteltyjä teollisuuden jätteitä. Suosittelen täten kookosöljyä ja voita,öljyistä kylmäpuristettua oliiviöljyä.
      Sitten juustot. Yleisenä ohjenuorana voit pitää sitä,että juustot ovat hiilarittomia joten voit niitä syödä. Itse kuitenkin kaupassa tarkistan vielä tuotteen takaa. Juustolla ei ole väliä,merkki ei siis vaikuta asiaan. Karppaajana suosittelen täysrasvaista -tai kermajuustoa,koska tässä elämäntavassa hiilarit korvataan rasvalla. Määristä sen verran,että niin kauan kuin paino putoaa voit vetää juustoa niin paljon kuin haluat. Painojumeissa kannattaa vähentää hieman juustoa sekä kermaa,koska ne kaloririkkaina voivat jumittaa painoa. Siis jos käytät niitä paljon.
      Yleisesti karppaajat eivät laske kaloreita,koska heidän ei tarvitse. Useilla ihmisillä(ei kaikilla) on näin,että kunhan he pitävät hiilihydraatit tarpeeksi alhaalla,eivät he liho vaikka söisivät kuinka. Tässä tapauksessa ylimääräinen energia tulee rasvana ulos vessakäynnin yhteydessä paskan mukana. Insuliini varastoi rasvaa,eiks je? Kun et syö hiilareita,jotka insuliinia nostattavat,et myöskään liho. Uskomaton teoria,mutta tuntuu joillakin pitävän paikkansa. Eli siis yleisesti ottaen sun ei tarvi huolehtia kaloreista. Ainoastaan siinä tapauksessa,jos paino jumii ja olet tarkastanut päivittäisen hh saannin olevan tarpeeksi matala,kiinnität huomiota kaloreihin. Eli vähennät juustoja ja kermoja sitten.
      Maustamatonta rahkaa saa syödä,tarkasta kuitenkin aina tuotteen takaa hh määrä. Sokeroidut tuotteet on kiellettyjä. Omalla kohdallani pidän sopivana tällä hetkellä max 5g hh per 100g tuotetta. Aluksi raja oli 10g,mutta painonpudotus tyssäsi jossain vaiheessa. Nyt se taas putoaa eli vika oli ilmeisesti liian suuressa hiilihydraattien saannissa. Mutta toivottavasti nämä auttoivat!🙂

    • hpv27

      Kaikki ravintorasvat imeytyvät täydellisesti. Tätä epäilevä voi kipaista apteekista risiiniöljyä ja kipata sen. Risiiniöljy ei imeydy täydellisesti ja tuloksena on hillitön rasvaripuli.

      Ihmisen perusinsuliinin eritys riittää varastoimaan kaiken syödyn ravinnon.

      Suomalainen sianrasvakarppaus on uskonto ja uskonnoissa on erilaisia uskomuksia. Siksi tuputetaan tuota kookosöljyä. Kookosöljyn terveysvaikutuksia ei ole todennettu. Rypsiöljyn terveysvaikutukset sen sijaan on todennettu eikä se edelleenkään ole kemianteollisuuden tuote. Halutessaan voi tietysti ostaa kylmäpuristettua öljyä.

      Karppaus perustuu ketoosiin. Kun ihminen ei saa ravinnostaan hiilihydraattia niin elimistö valmistaa rasvasta ketoaineita. Ketoosi taas vie nälän. Nutraus perustuu samaan.

    • vm43

      Ketostilassa vaimoltani lähti laardia eniten ja näkyvimmin pakaroista. En tiedä miksi.

      Karppaus merkinnee eri ihmisille eri asioita. Minusta on selvintä puhua ketosista. Joko on tai ei ole. Ei ole tarpeen pohtia rasvan laatua, ei kalorimääriä, ei mtään muuta kuin hiilarit 0-linjalla.

    • Karppielämäntapana

      Nää on taas sellaisia asioita,joihin joku uskoo ja joku toinen taas ei. Mulle eniten merkitsee omat sekä toisten kokemukset. Jos tutkittu tieto sotii kokemuksiani vastaan,niin tietenkin tämä tutkittu tieto on väärää,koska en ole harhainen skitsofrenikko. Tämän nyt jokainen tajuaa. En luota virallisiin suosituksiin sokkona päättömänä kanana(niinkuin useimmat tuntuvat tekevän)koska raha on se,joka tässä valtakunnassa määrää. On todella paljon tutkittu nyt kovia rasvoja ja todettu etteivät ne oikeasti aiheuta sydän ja verisuonitauteja. Silti viralliset ravintosuositukset on ja pysyvät. Miksi? Koska hiilihydraatit ovat ihmisille halpa energian lähde. Miksi diabetikoille on suositeltu virallisterveellistä ruokavaliota,vaikka heillä on jo itsestään ongelmia insuliinin kanssa? Vaikka olisi kuinka hidas hiilari,se silti muuttuu sokeriksi kehossa ja nostaa insuliinia enemmän kuin muut ravintoaineet. Hiilihydraatit ovat sokeria. En lyttää hiilareita kokonaan,koska esimerkiksi joidenkin ihmisten keho on sopeutunut niihin hyvin,eikä heitä turvota eikä tule vatsavaivoja. On kuitenkin paljon ihmisiä,joiden kroppa turpoaa hiilihydraateista järjettömäksi palloksi,kaverini kuuluu tähän ihmisryhmään. Keliakiasta ei ole kyse,koska riisikin turvottaa. Paljon liikkuvat tarvitsevat paljon hiilareita,jos eivät ole opettaneet kroppaansa käymään rasvalla. Jos hiilihydraatit sopivat sinun kropallesi,en näe syytä mikset voisi syödä virallisterveellisen suosituksen mukaisesti. Minun suvussani kiertää kuitenkin diabetestä ja todennäköisesti se tännekkin napsahtaa. Terapeuttini joka on myös samalla sairaanhoitaja on kanssani samaa mieltä siitä,että karppaamalla pystyn vaikuttamaan siihen,että tämä potti raksahtaa minulle vasta myöhemmällä iällä. Luulette,että hän on joku vinksahtanut maailmanvastustaja :D ei ole. Ei vastusta lääkkeitä yms. Ihmisten kokemukset puhuu enemmän kuin tuhat sanaa mun mielestä. Suurin osa porukasta on kuitenkin sillä tavalla tervejärkisiä,että tietävät mitä tuntevat.
      Jos ravintorasvat imeytyvät täydellisesti,miten selität joidenkin karppaajien rasvaripulin? En usko,että he risiiniöljyä käyttävät :D ovatko nämä ihmiset mielestänne kaikki harhaisia,eivätkä tiedä mistä puhuvat? Toimiiko heidän kroppansa "väärin" vain sen takia,koska kyseistä asiaa ei ole tieteellisesti todistettu?
      Karppausta ja uskontoa yhdistää se asia,että molemmat ovat ihmisten keksimiä. Karppausta ei kuitenkaan voi lukea uskonnoksi siinä mielessä,että se ei pistä ihmisiä pelon vallassa toimimaan,kuten uskonnot. Ei karppauksella pyritä hallitsemaan ihmisten toimia :)

      Karppaustyylejä on monia,voit itse valita niistä sen,mikä kropallesi parhaiten sopii. Jos sulla ei oo mitään mikä estäisi hiilareiden syönnin,en tiedä syytä miksi pitäisi lähteä niitä rajoittamaan koska suurimmalle osalle ihmisistä se merkitsisi täydellistä asenteen vaihtoa,eikä se ole helppoa. Turhan sokerin ja valkoisen viljan karsimisen terveysvaikutukset tietävät kaikki ja sitähän on myös tuo hyväkarppaus. Ei karppaus oo ainoastaa sitä,että syöt pelkkää kananmunaa ja kookosöljyä suoraan purkista. Järki käteen hei :D suosittelisin kaikille hyväkarppausta,turhalla sokerilla sairastutat vain itsesi.
      Sitä monikaan ei tunnu muistavan että vhh on eri asia kuin HIILIHYDRAATITON. Esim kasviksissa ja maitotuotteissa niitä on. Hyväkarpissa saat yllin kyllin hiilihydraatteja mm hedelmistä. Keho osaa valmistaa puuttuvat hh määrät aivoille itse,joten turhaa ulisette,että aivot tarvii hiilaria. Joo,niin tarvitseekin ;) muttei sitä ruuan kautta ylenmäärisiä määriä tarvitse mättää. Siksi tuo perustelukin on naurettava.
      Miten perustelette sen,että diabeteslääkkeitä on voitu jättää pois kun on karpattu? Sekö ei liity kyseenomaiseen insuliiniin mitenkään? ;) ovatko ihmiset vain kuvitelleet koko jutun? Miksi raskausdiabeteksenkin hoidossa käytetään vhh linjausta? Ihan huvikseenko,ilman tarvetta? Miettikääpäs nyt :)

      • hpv27

        Keho valmistaa puuttuvan glukoosin lähinnä proteiinista. Jos sitä ei tule ravinnosta riittävästi niin sitten se otetaan lihaksista.

        Iso osa karppaajista pelkää hiilihydraatteja kuin kristityt syntiä.

        Karppauksen teho diabeteksen hoidossa perustuu pelkästään laihtumiseen. Jos karppaus toimisi diabeteksen hoidossa niin sitä myös siihen suositeltaisiin. Karppausta ei suositella missään diabeteksen hoitoon, Ruotsissa suositellaan maltillista karppausta (30E%-40E% hiilihydraatista, kasviproteiinia ja -rasvaa) diabeetikoiden painonhallintaan yhtenä neljästä dieetistä.

        Liikunta lisää hiilihydraatin tarvetta huomattavasti. Levossa ihminen kuluttaa 70% rasvaa ja tiukassa liikuntasuorituksessa mennään vastaavasti noin 70% hiilihydraatilla.


      • painonhallitsija
        hpv27 kirjoitti:

        Keho valmistaa puuttuvan glukoosin lähinnä proteiinista. Jos sitä ei tule ravinnosta riittävästi niin sitten se otetaan lihaksista.

        Iso osa karppaajista pelkää hiilihydraatteja kuin kristityt syntiä.

        Karppauksen teho diabeteksen hoidossa perustuu pelkästään laihtumiseen. Jos karppaus toimisi diabeteksen hoidossa niin sitä myös siihen suositeltaisiin. Karppausta ei suositella missään diabeteksen hoitoon, Ruotsissa suositellaan maltillista karppausta (30E%-40E% hiilihydraatista, kasviproteiinia ja -rasvaa) diabeetikoiden painonhallintaan yhtenä neljästä dieetistä.

        Liikunta lisää hiilihydraatin tarvetta huomattavasti. Levossa ihminen kuluttaa 70% rasvaa ja tiukassa liikuntasuorituksessa mennään vastaavasti noin 70% hiilihydraatilla.

        Moni karppaa jottei tarvitse hikoilla lenkillä tai punttisalilla, heille karppaus on oiva keino pysyä solakampana.

        Heille hiilarit toisivat vain ylipainoa.


    • vptoteaavaan

      "Karppaustyylejä on monia,voit itse valita niistä sen,mikä kropallesi parhaiten sopii."

      Ylläolevasta lähsetään sitten siihen kuinka sekaisin kaskustelu vähähiilihydraattisesta ravinnosta Suomessa on.

    • pyykki.lauta

      Hiilarit turvottavat, joten niiden jättäminen vähentää pömpötystä.

      Jos kuitenkin pelkkä painonlasku ja vyötärönympäryksen pieneneminen ei riitä, vaan haluat oikean pyykkilautavatsan, joudutkin sitten vähentämään myös rasvoja ruokavaliostasi.

      • VHH-lainen

        Ei voi vähentää sekä hiilihydraatteja (sokeria) että rasvaa. Mistä sitten saadaan energiaa, jos vähennetään molemmat? No alkoholi on 100 %:ta energiaa, heh.


      • hpv27
        VHH-lainen kirjoitti:

        Ei voi vähentää sekä hiilihydraatteja (sokeria) että rasvaa. Mistä sitten saadaan energiaa, jos vähennetään molemmat? No alkoholi on 100 %:ta energiaa, heh.

        Ihon alaisesta rasvakudoksesta tietysti. Se lienee jokaisen laihduttajan tavoite.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe