Sairaiden pompottelu

Pompoteltavat

Eikö tämä ole terveydenhuollossa kaikkein ristiriitaisinta?
Kun sairastut ja etenkin, jos sairastut ja olet vielä sen lisäksi vanhus. Sinulle sanotaan, että sinun pitää levätä ja olla rasittamatta itseäsi. Todella naurettavaa!
Koska, et eläessäsi ole joutunut liikkumaan yhtä paljon, kun sairastuttuasi.
Joudut juoksemaan jatkuvasti apteekeissa, lääkärillä jne.
Lääkärit määräävät sinut juoksemaan päivittäin, viikottain jne kaikenmaailman kokeissa ja testeissä, hoidoissa ja nämä testaus hoitopaikatkin voivat olla matkojen päässä.
Eli matkustamiseen jo voi kulua kokonainen päivä. Näistä aikaisin aamull alkaneista päivistä, voi tulla sairaille erittäin raskaita. Sitten kun vielä istaallaan odotellaan tuntikausia epämukavissa odotusauloissa, nälissään ja janoissaan. Useimmat vielä yksin, ilman saattajaa. Kanttiiniinkaan et voi lähteä, kun juuri silloin nimesi voidaan huutaa.
Sairaaloiden kanttiineissa on myös ryöstöhinnat. Vaikka sairaat ei ole yleensä niitä rikkaampia, kun ovat työkynsäkin menettäneet.
Jotain terveydenhoitoviranomaiset voisivat keksiä tähän ratkaisuksi tähän, ettei sairaita ikä muita sairastuneita ihmisiä aleta pompottamaan näin villisti.
Järjenkäyttö on kai terveydenhuollossakin sallittua?

24

642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • numero100

      Olen ratkaissut ongelman omalta kohdaltani ottamalla mukaan eväät ja vesipullon sekä iltapäivälehden.. Jaksaa paremmin istua ja odottaa....

      • jaksaajaksaajaksaa

        Samoin. Viikon kuivamuonat, vesipullot, untuvatyyny, kylpytakki, villapeite ja kenttävuoden joka kerta mukana kuin peräpukama.


    • Kehityskehittyyyyyy

      Onhan kehitys kehittynyt.
      Ennen sai lääkärille kertoa useammistakin oireista vastaanotolla, mutta nyt on uusi käytäntö, että yhdellä vasataanotolla saa kertoa vain yhden oireen, vaivan. Toisen vaivan kertominen edellyttää jo toisen ajanvarauksen ja käynnin!Kolmas oire tarvitsee kolmannen käynnin jne. jne. jne..........

      Siis.
      Kyllä nämä monet käynnit kuuluu tähän niin hyvään terveydenhoitoon!

    • Oireet

      > Lääkärit määräävät sinut juoksemaan päivittäin, viikottain jne kaikenmaailman kokeissa ja testeissä, hoidoissa ja nämä testaus hoitopaikatkin voivat olla matkojen päässä....

      Jos, kun vaivan, ongelman OIREIDEN hoito on tärkeintä, niin eikös se näin etene?

      • jaksaajaksaajaksaa

        Sitähän se on tänä päivänä, kun 'säästetään', niin yhtä vaivaa voi vain kerrallaan 'hoitaa'. Mitään ei tietenkään tutkita, ellei potilas puoliuhkaamalla vaadi näin tekemään.


      • Säästöt

        Mitä säästöjä siitä syntyy? Päin vastoin!


      • säästöporsaat

        Todellisuudessa ei mitään säästöjä synny vaan kulut todellisuudessa lisääntyvät.

        Mutta joka asiaan saat kysymykseesi: 'Miksi homma ei toimi?'
        Vastaukseksi, kun säästetään.
        Oikeesti näillä kysymykseen vastaajilla ei ole hajuakaan mitä ylipäänsä säästö ja säästäminen tarkoittaa.


      • Kukatietäää
        säästöporsaat kirjoitti:

        Todellisuudessa ei mitään säästöjä synny vaan kulut todellisuudessa lisääntyvät.

        Mutta joka asiaan saat kysymykseesi: 'Miksi homma ei toimi?'
        Vastaukseksi, kun säästetään.
        Oikeesti näillä kysymykseen vastaajilla ei ole hajuakaan mitä ylipäänsä säästö ja säästäminen tarkoittaa.

        Jos tarkemmin miettii, niin voi tulla siihenkin tulokseen, että kerrottujen säästöjen sijasta saadaankin vain tulopuolelle lisäystä.

        Kuinka se nähdään, jos esim. autoa joudutaan käyttämään korjaamolla useiampia kertoja.
        Saman vian takia.
        Kuinka ne säästöt siinä syntyvät?


      • kallistasäästämistä

        Tulopuoli saattaa näyttää lisääntyneeltä, mutta jostain ne silloin ovat sinne saatuja eli siirretty jostain ja siellä jossain ne ovatkin sitten jo MENOJA, jotka ovat karanneet käsistä ja lisääntyneet.


      • Menotjatulot
        kallistasäästämistä kirjoitti:

        Tulopuoli saattaa näyttää lisääntyneeltä, mutta jostain ne silloin ovat sinne saatuja eli siirretty jostain ja siellä jossain ne ovatkin sitten jo MENOJA, jotka ovat karanneet käsistä ja lisääntyneet.

        Olisikohan tuo iahan tutkimusten ja harkinnankin tulosta?


    • Säästöjä

      Kuinka suuria säästöjä ja tyytyväisyyttä siitä syntyykään, jos, kun lääkäri joutuu harva se viikko viemään Mersunsa korjaamolle, eikä matkanteko siitä huolimatta tahdo onnistua?

      • Tasaarvoistako

        Siinä voisi lääkäriltä adrenaliinitasot hypätä kattoon, ja "autonhoitaja" saisi kuulla arvion osaamisistaan ja kunniansakin.

        Mutta kuinka on potilaan kanssa, joka joutuu vähän välia kulkemaan näytillä lääkärissä, ja valittamaan samoista kivuista ja vaivoistaan?
        Ei siinä potilaaan adrenliinitasot passaa paljon nousta, muuten käyntien tulokset voivat käydä vielä entistäkin heikoimmiksi.

        Voidaan todeta jopa siksi - niin hankalaksi potilaaksikin!


    • Minua ihmetyttää, kun sanotaan että hoito paranee ja tulee tehokkaammaksi, mutta ei sitä vielä ole nähty, vaikka kuinka yksityiseen sairaalaan menisi. Tehotonta ja palveluja ostaville kunnille älyttömän kallista venkoilua.
      Joku mainitsi että ei voi useammasta vaivasta valittaa samalla kertaa, vaan on joka asiaan saatava uusi vastaanottoaika. Todistan että näin on. Itselläni oli syksyllä kolme eri käyntiä, jotka olisi voinut yksinkertaisesti hoitaa parin tunnin sisällä samana päivänä jososastot tekisivät tehokasta yhteistyötä. Lähetteen olisi voinut lähettää eteenpäin samana päivänä. Käynnit ovat rasittavia, varsinkin kun asuu kaukana ja joutuu käyttämään kela-taksia matkoihin.
      Yksityissairaaloissakin on sairaalan sisällä muita yksityisyrittäjiä, joitten ilmeisesti on oltava haaskalla ja saatava oma osuutensa. Siitä tämä pompottelu ja tehottomuus johtuu. Taksimatkat eivät ole nekään halpoja lähteä syrjäkyliltä apua hakemaan.

      Säästöistä on kuulemma kysymys, mutta ei ainakaan potilaitten säästämisestä, koska juuri niillä nämä sairaaloissa hautovat yksityisyrittäjät rahansa hankkivat.

      • ouijhtfgvjhk

        Kelataksilla pääsee sentään halvemmalla. Jos joutuu maksamaan tavallisen taksin niin johan kertyy hintaa.


    • näinvoikäydä

      No niin no. Mä sairastuin niin että sain kymmenien sairauksien oireet. Ja päädyin siihen, etten mene ollenkaan lääkäriin, koska ei kymmenien sairauksien kanssa millään pysty köyhänä juoksemaan kymmenissä lääkäreissä, tutkimuksissa jne.

    • suomensairaanhoito

      Korkeat virkamiehet kuten entiset Ministerit hoidetaan vaikka olisi ikää.
      Tänä päivänä jätetään nuoremmatkin hoitamatta itse olin vasta 40 vuotta niin jätettiin hoitamatta. Osa lääkäreistä on vielä pikku lapsen tasolla.

      • ihiugklhk

        Nämä Ministerit ja muut riittävän hyvän pankkitilin omistavat voivat valita hoitopaikkansa ja lääkärinsä jolloin hoidon taso on vallan toinen. Kun rahaa riittää, tutkimuksia pystytään tekemään niin kauan että saadaan oikea diagnoosi ja hoito siihen.


      • miettikääpätätä
        ihiugklhk kirjoitti:

        Nämä Ministerit ja muut riittävän hyvän pankkitilin omistavat voivat valita hoitopaikkansa ja lääkärinsä jolloin hoidon taso on vallan toinen. Kun rahaa riittää, tutkimuksia pystytään tekemään niin kauan että saadaan oikea diagnoosi ja hoito siihen.

        Ministerit eivät maksa itse heidät varmasti hoidetaan yleisellä puolella, varmaan saavat parhaan hoidon. Ei lääkäritkään ole tyhmiä että jättävät sellaisen ihmisen hoitamatta joilla on valtaa. Jos Ministeri saisi saman kohtelun kuin tavallinen ihminen niin siitä nousisi julkinen asia, silloin lääkärit voitaisiin määrätä seurannan alaiseksi.


    • Vilikuilua

      Juhanakin pitää liikunnasta. Esisoten mallia toteutetaan parhaillaan, siksi lenkkipoluilla on hiljaista.

    • vakavarikos

      Suomessa osa lääkäreistä on ottanut oikeuden omiin käsiin.

      • vakilääkäri

        Varsinkin vakuutuslääkärit täytyisi saada allekirjoittamaan lausuntonsa myös kunnian ja omantunnon kautta, kuten hoitava lääkäri tekee.

        Vakuutuslääkärit ovat yhteiskunnan syöpä.


    • Luontohoitaa
    • fghfghf

      Pahimman laatuista ”pompottelua” ja kiusaamistakin pahempaa on se, että ei tehdä oikeaa diagnoosia ja hoideta sen edellyttämällä tavalla. Niin voi käydä, jos sairauden tutkiminen ja hoitaminen ei ole edennyt alusta saakka asianmukaisesti ja oikein. Lääkäreillä on nimittäin taipumusta tehdä omat johtopäätöksensä linjassa sen suhteen mitä lääkärit ovat aiemmin potilaskertomukseen kirjanneet...ja etenkin, jos diagnoosi - vääräkin - on ylilääkärin tekemä.

      Tilanne voi muodostua sairaan kannalta täysin kestämättömäksi ja painajaismaiseksi.

      Itse olin vuosia tilanteessa, joka oli käytännössä umpikuja ja tilanne vaikea, koska oireet jatkuivat hankalina. Kerran sitten lopulta tapasin useiden yksityislääkärikäyntien jälkeen yksityislääkärin, joka ei edes halunnut tietää hoitomenneisyyttä ja aiemmin tehtyjä diagnooseja, ja ymmärsin silloin, että lääkäreitä on hyviä ja huonompia... ja niitä, jotka noudattavat antamaansa valaa ”lääkärin on aina toimittava potilaan edun mukaisesti”...ja niitä, jotka eivät noudata.

    • Potilaanetu

      > ”lääkärin on aina toimittava potilaan edun mukaisesti”...

      Entä jos ei toimi? Jospa toimii joidenkin muiden etujen mukaisesti. Mitä sitten?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4874
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3207
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1355
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1176
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      858
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      855
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      478
      690
    Aihe