Miksi Jehovantodistajat ovat muuttaneet Raamatun?

Ihmetyttää..mistä Vartiororniseura on saanut oppinsa?
He väittävät että heillä on Raamattu..mutta kuitenkin lukevat UMK.ta eli omaa ns väännöstä..jossa Raamatun Jumala on aivan jotakin muuta kuin esim.Kolmiyhteinen Jumala..Isä Poika ja Pyhä Henki.
Tämä mm. Käy ilmi koko raamatun ilmoituksena alku lehdiltä loppuun saakka.
Mitä merkitsee uudestisyntyminen Jehovantodistajalle.?
Todennäköisesti ei mitään koska heillä ei tunneta uudestisyntymistä Jumalan tekona.
Eikä Jeesuksen veren puhdistavaa voimaa..
Eikä Pyhän Hengen vaikutusta.
Eikä myöskään sitä että Jeesus on Jumala..Lihaksi tullut .
Että Hän oli ennen kuin maailma luotiin ja Hänen kauttaan kaikki on luotu.
Näin Raamattu kertoo..miksi Jehovan todistajat kertovat aivan muuta?
Joku on pahasti pielessä heidän opissaan ja koko heidän ihmisvoimin rakennetussa järjestössään..
Mikä se on...heiltä puuttuu Jeesus ja Pyhä Henki. Heidän Jumalansa on ihminen ja ihmisen rakennelma Harhaoppi hoka ei ole Jumalasta vaan ..he ovat petoksen uhreja joita ohjataan kuin orjia..joita he ovatkin.
Viattomia sokeita..
Nykyajan Baabelin orjia.
Kuten Herrick Åberk aikoinaan kirjoitti.
Erottuaan vartiotorniseurasta Savossa.
Hyvä kirja...kannattaa lukea jos vielä löydätte.
Jumala rakastaa syntisiä..myös Jehovantodistajia.
Herätkää ...ja paetkaa eksytystä..
Kyllä te voitte lähteä..ei kukaan teitä tuomitse..
Miettikää omilla aivoillanne..älkääkä antako eksyttää ja orjuuttaa itseänne enempää.
Jeesus Kristus on Herra
Ilmianna
Jaa

179 VastaustaKivipelto 10.9.2017 21:11

<>Ihmetyttää..mistä Vartiororniseura on saanut oppinsa?><

Ei siinä mitään ihmeteltävää ole, saman tyyppisestä lähteestähän oppi on kotoisin kuin kilpailijoillakin.

<>He väittävät että heillä on Raamattu...><

Niin taitavat väitellä kilpailijatkin, vaikka alkuperäistä Raamattua ei ole olemassakaan.

<>Tämä mm. Käy ilmi koko raamatun ilmoituksena alku lehdiltä loppuun saakka.><

Miten kolminaisuus näkyy israelilaisten palvonnassa?

<> Heidän Jumalansa on ihminen ja ihmisen rakennelma Harhaoppi...><

Minkä uskontokunnan ei ole ja millä perusteella?

<>Hyvä kirja...kannattaa lukea jos vielä löydätte.><

Muutamia asiavirheitä siinä on, mutta tahattomia.

<>Miettikää omilla aivoillanne..älkääkä antako eksyttää ja orjuuttaa itseänne enempää.><

Tämä on hyvä ohje laajemminkin.
Ilmianna
Jaa
Et taida tietää paljoakaan asioiden laidasta.
Vaikka saatat niin kuvitella.
Ei se mitään...kaikki tulee aikanaan sinullekin.
Sitten sinä ymmärrät.
Ilmianna
Jaa
Jehovan todistajat uskovat, että "koko Raamattu on Jumalan henkeyttämä ja hyödyllinen. ( 2. Timoteuskirje 3:16 ) Raamattu on meille käytännön opas, joka kertoo meille Luojasta ja auttaa elämään tarkoituksellista elämää.

Raamatussa sanotaan: " Jotta ihmiset tietäisivät, että sinä, jonka nimi on Jehova, sinä yksin olet korkein kaikessa maassa." Palvomme siksi ainoastaan Jehova Jumalaa ja pyrimme tekemään hänen nimeään tunnetuksi hänen todistajinaan. (Jesaja 43:10-12 )

Kristittyinä uskomme, että Jeesus Jumalan Poika tuli maan päälle ja hänestä tuli Messias. Kuolemansa jälkeen Jeesus nousi taivaaseen ( 1. Kor 15: 3,4 ) Hänestä tuli myöhemmin Jumalan valtakunnan kuningas ( Ilmestys 11:15 ) Tuo valtakunta on todellinen hallitus joka ennallistaa paratiisin maan päälle. ( Daniel 2:44 ) Raamatussa sanotaan: "Sävyisät saavat omistaa maan, ja he ilotsevat suuresti rauhan runsaudesta. " Psalmit 37: 11, 29.
Jehovan todistajat uskovat, että Raamatun periaatteet voivat hyödyttää meitä arkielämässä, esimerkiksi sen moraaliperiaatteet suojelevat meitä.
Kirjoitin tämän aloittelijalle, koska huomasin, ettei hän tiedä paljoakaan Jehovan todistajista, ja hakee vastauksen väitteelleen vääristä lähteistä. Raamattu ei opeta kolmiyhteistä jumalaa. Sitä opetetaan kristikunnan kirkoissa, ei Raamatussa. Uskomme Jeesukseen ja pyhään henkeen, jota Jumala käyttää tahtonsa toteuttamiseen.
Laitan tähän erään saksalaisen katolisen papin lausunnon Jehovan todistajista: "Kun he lukevat Raamattua, he uskovat Jumalan puhuvan heille. Aina kun heille tulee elämässä ongelmia, he etsivät ratkaisua Jumalan sanasta. Heille Jumalan sana on elävä."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
>>Jehovan todistajat uskovat, että "koko Raamattu on Jumalan henkeyttämä ja hyödyllinen. ( 2. Timoteuskirje 3:16 ) Raamattu on meille käytännön opas, joka kertoo meille Luojasta ja auttaa elämään tarkoituksellista elämää.<<

Tämä on vähän turhankin vaatimattomasti sanottu, sillä uskovathan Raamatun hyödyllisyyteen monet muutkin ryhmät.

Jehovan todistajat ovat kuitenkin fundamentalisteja, jotka uskovat Raamatun sanatarkkaan erehtymättömyyteen - siitäkin huolimatta, ettei kenelläkään ole hallussaan alkuperäisiä, henkeytetyksi väitettyjä tekstejä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Raamattu ilmoittaa...että Isä Poika ja Pyhä Henki ovat yksi.
Jeesus on Jumala...Pyhä Henki on Jumalan yksi persoona.
Hän kirkastaa Kristusta.
Jeesus sanoi opetuslapsille.kun he kysyivät..näytä meille Isä.?
Kun olette nähneet minut olette nähneet Isän..mitä Hän sillä tarkoitti...ei muuta kuin että Hän oli Jumala ..lihaan tullut.
Jumala sovitti itsensä Jeesuksessa. Kristuksessa.
Vartiotorni sekoittaa kirjoituksia
Brooklynin harhaoppitehtaassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Johanneksen evankeliumi 14:6-11
Onko UMK.ssä sama teksti...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tuomas1234 kirjoitti:
Johanneksen evankeliumi 14:6-11
Onko UMK.ssä sama teksti...
Lueppa vielä jae 20, huomaat, että hänen seuraajansakin ovat samassa yhteydessä. Ja jae 24, jossa hän osoittaa, keneltä sanat tulivat. Ja jae 28, jossa hän sanoo" että menen Isän luo, sillä Isä on minua suurempi. " lue vielä jae 31, jossa Jeesus kertoo, ketä hän tottelee. Näin kun lukee koko luvun, saa kokonaiskuvan asiasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Puplikaanius kirjoitti:
Raamattu ilmoittaa...että Isä Poika ja Pyhä Henki ovat yksi.
Jeesus on Jumala...Pyhä Henki on Jumalan yksi persoona.
Hän kirkastaa Kristusta.
Jeesus sanoi opetuslapsille.kun he kysyivät..näytä meille Isä.?
Kun olette nähneet minut olette nähneet Isän..mitä Hän sillä tarkoitti...ei muuta kuin että Hän oli Jumala ..lihaan tullut.
Jumala sovitti itsensä Jeesuksessa. Kristuksessa.
Vartiotorni sekoittaa kirjoituksia
Brooklynin harhaoppitehtaassa.
JEHOVAN TODISTAJAT ON HARHAOPPISIJA AIVAN KUTEN ISLAMISTIT. LOEROJA JA RAHAN AJMEITA, JOTKA EIVÄT KUNNIJOITA KENENKÄÄN MUIDEN USKONTOA KUIN OMAANSAN, MUTTA SIINÄ HE OVAT OIKEASSA ETTÄ JEESUS EI OLE JUMALA, VAAN JUMALAN POIKA. KAIKKI MUU ONKIN SITTEN EKSYTYSTÄ
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
oikaisua 10.9.2017 23:45

<>Jehovan todistajat uskovat, että "koko Raamattu on Jumalan henkeyttämä ja hyödyllinen. ( 2. Timoteuskirje 3:16 )

Tuo oli viittaus senaikuisiin kirjoituksiin, tuntemaamme Raamattua ei silloin vielä ollut olemassa,, joten Vt-tyylinen käännös on harhaanjohtava. Toinen epäluoogisuus on siinä, että tuossa jakeessa viitatut kirjoitukset olivat Septuaginta, jossa oli myös apokryfikirjoja, mutta niitä Vt-seura ei hyväksy. Syytä kyllä olisi, koska Raamatun mukaan Jeesuskin lainasi Septuaginta apokryfikirjoista. Onko sinulla selitystä miksi tällaiset epäloogisuudet?
Ilmianna
Jaa
Rahan takia tietenkin. Täytyy olla oma uskonto, että saa fyffee tileille. Raamattu on sekalainen kokoelma vanhoja kirjoituksia, joita on käsin muutettu tuhansia kertoja, ennen kuin nykyinen teksti on syntynyt. Raamatun käännös uusitaan säännöllisin väliajoin. Paras teksti lienee juutalaisten toora, jossa synti tuomitaan, eikä papit pääsee tekemään vääriä vihkimisiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Kuulehan, sinäkin saat tuon Raamatun ihan ilmaiseksi, joten "fyffeestä" ei ole kysymys. Lyhytnäköistä päättelyä sinulta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
oikaisu kirjoitti:
Kuulehan, sinäkin saat tuon Raamatun ihan ilmaiseksi, joten "fyffeestä" ei ole kysymys. Lyhytnäköistä päättelyä sinulta.
oikaisu 11.9.2017 11:14

<>Kuulehan, sinäkin saat tuon Raamatun ihan ilmaiseksi, joten "fyffeestä" ei ole kysymys. Lyhytnäköistä päättelyä sinulta. ><

Taitaa lyhytnäköisyyden asemesta olla sokeutta havaittavissa. Raamattuja ilmaiseksi jakava porukka rakentaa omalla kustannuksellaan itselleen käyttöön pytingin, jonka omistusoikeus on muualla. Kulut ja korjaukset kyllä saavat maksaa kuten vaikka uuden salin kun vanha on myyty alta pois. Tutun sanonnan artistin tilalle sopii todistaja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Juurikin näin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kerroppa mikä suomalainen seurakunta pysyy Raamatun totuudessa niin että siihen voi luottaa?
Ilmianna
Jaa
oikaisua 10.9.2017 23:45

"Jehovan todistajat uskovat"
-jehovan todistajain uskomisesta ei ole tehty mitään tutkimusta. Kirjoittaja toimii määräysten mukaan, siteeraa lahkokirjallisuutta ja sanoo sitä "uskoksi".
Todistajain piiristä on tehty tutkimuksiakin, mm. että lahkossa on mielisairaudet yleisempiä kuin väestössä keskimäärin, että (USA:n osalta) heillä on heikoin koulutustaso kaikista sikäläisistä uskontokunnista (ja lahko neuvoo vanhempia painostamaan lapsensa jättämään opintien).

"Raamattu on meille käytännön opas"
-Raamattu on lahkossa väärennetty, sanovat sitä "UM:ksi", joskin heidän valtakunnansalilaitoksellaan (sitä ei saa sanoa kirkoksi) luetaan vain vartiotornia (siinä on sivujen alareunassa numeroitu kysymyksiä, joka luetaan, vastaaja sitten lukee vastaavasti numeroiden lauseen sivulta vastauksena. Tämäkin on osa sitä mielenhallintaohjelmaa, jolla lahko pitää jäsenistönsä kurissa.
Väärennyksestä on mm. oppinut Barclay antanut lausunnon, ja tämän lausunnon on edelleen vartiotorni väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi Raamatun väärennöstä. (Tästä löytyy Pasi Turusen kirjassa, "Vartiotorni uudessa valossa" selvitys. Todistajat eivät ole kyenneet osoittamaan yhtään virhettä Turusesta)

" uskomme, että Jeesus Jumalan Poika tuli maan päälle ja hänestä tuli Messias"
-Vartiotorniuskonto kieltää Jeesuksen. Joh. 1:1 sanoo että Sana oli Jumala, eli Jeesus oli Jumala. Vartiotorni sanoo Jeesusta enkeliksi, Mikaeliksi (matkittiin adventisteilta, kun lahkon emolahkon perustaja Russell kaveerasi adventistien johtoa opiskellessaan lahkon pitoa. Adventistit ovat tuosta tavasta itse luopuneet, lahko pitää jostain syystä tapaa yllä).

" Uskomme Jeesukseen ja pyhään henkeen"
-Kieltävät Jeesuksen jumaluuden. Pyhän Hengen kirjoittavat pienellä, vartiotorni sanoo sen sähkönkaltaiseksi voimaksi.

"Laitan tähän erään "
-Tuollainen on tyypillinen vartiotornin lähdetieto.
Vartiotorni on käyttänyt Italialaista sanomalehteä lähdetietonaan, ja kun sisältö tuntui kummalliselta, niin tarkistus osoitti, että lahkosta oli laitettu yleisönosaston kirjoitus, joka oli saatu julkaistua, ja tähän viitattiin lähdetietona, perusteluna, lahkolehdessä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Pyhä Henki on Jumalan kolmas Persoona.
Se käy ilmi kirkkaasti Uudessa Testamentissä..
Hän ei ole mikään energia tai sähkövirta.
Hän on Persoona niinkuin Jumala ja Kristus Jeesus.
Sekin käy ilmi kirkkaasti Uudessa Testamentissa.
Jehovantodistajat ovat jo kauan sitten tutkittu ja harhaopiksi ..vääräksi profeetaksi havaittu.
Kaikki maailman raamatuntuktijat ovat sen todenneet ja tehneet heidän opistaan tarkat selvitykset.
Ei voida edes sanoa..että JT.jat uskovat raamatun..niinkuin se tänäkin päivänä on luettavissa kokonaisuutena.
Mitään siihen lisäämättä tai pois ottamatta.
Jos he niin väittävät..se on suuri valhe ja valhe on suuri synti.
Jos joku JH.van todistaja alkaa kyseinalaistamasn heidän oppiaan Jumalasta ja Yleensä raamatun totuudesta niin taattusti on kurinpitokomitean edessä vastaamassa ja ellei lopeta kerettiläisiä puheitaan joutuu ulos...joka onkin silloin paras vaihtoehto..kuin vaieta valheen edessä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Suurin ongelma on Jerhovan todistajilla raamatun ymmärtämisen vaikeus. Luetaan, mutta ei ole aavistustakaan mitä siinä tarkoitetaan.

Esim. Matt.26:27. 2 Joh.9,10. Ef.4:10. Ef.4:7. Roo.11:1. Apt.1:6,7.
Voisin laittaa tälläiseen listaan vaikka kuinka raamatunpaikkoja, joita he lukiessaan eivät joko välitä mitä siinä kirjoitetaan tai ovat niin sokaistuneita järjestön oppeihin, etteivät ymmrrä lukemaansa.

He ottavat raamatunpaikan sieltä ja täältä ja olettavat ja luulevat että se tarkoittaa jotain, mitä se ei tarkoita.

Tulee mieleen "entinen joka luki raamattua: "Juudas hirtti itsensä". "Tee sinä myös samoin." "Sen minkä teet tee se pian".

No,täsmennetään tuosta edes yhtä paikkaa;
Ef.4:10. Jehovan todistajat kehoittavat katsomaan kokonaisuutta ja sanovat että tuossa raamatunkohdassa kirjoitetaan Pyhän Hengen pilkasta. Vaan eipä kirjoiteta. Mistä sen tietää? Lukemalla jae 9 ja 11.

Pyhän Hengen murehduttaminen on eri asia kun Pyhän Hengen pilkka.

Tai otetaan vieä Ef.4:7. Missä on armolahjat Jehovan todistajilla? Ei missään. He eivät tarvitse mielestään armolahjoja: Mitä röyheyttä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
manaat kirjoitti:
Suurin ongelma on Jerhovan todistajilla raamatun ymmärtämisen vaikeus. Luetaan, mutta ei ole aavistustakaan mitä siinä tarkoitetaan.

Esim. Matt.26:27. 2 Joh.9,10. Ef.4:10. Ef.4:7. Roo.11:1. Apt.1:6,7.
Voisin laittaa tälläiseen listaan vaikka kuinka raamatunpaikkoja, joita he lukiessaan eivät joko välitä mitä siinä kirjoitetaan tai ovat niin sokaistuneita järjestön oppeihin, etteivät ymmrrä lukemaansa.

He ottavat raamatunpaikan sieltä ja täältä ja olettavat ja luulevat että se tarkoittaa jotain, mitä se ei tarkoita.

Tulee mieleen "entinen joka luki raamattua: "Juudas hirtti itsensä". "Tee sinä myös samoin." "Sen minkä teet tee se pian".

No,täsmennetään tuosta edes yhtä paikkaa;
Ef.4:10. Jehovan todistajat kehoittavat katsomaan kokonaisuutta ja sanovat että tuossa raamatunkohdassa kirjoitetaan Pyhän Hengen pilkasta. Vaan eipä kirjoiteta. Mistä sen tietää? Lukemalla jae 9 ja 11.

Pyhän Hengen murehduttaminen on eri asia kun Pyhän Hengen pilkka.

Tai otetaan vieä Ef.4:7. Missä on armolahjat Jehovan todistajilla? Ei missään. He eivät tarvitse mielestään armolahjoja: Mitä röyheyttä!
Suurin ongelma kirjoittajalla itsellään on se, ettei ymmärrä Raaamattua ja opettaa sensijaan Nikeassa käyttöön otettua luopio-opetusta, jonka juuret ovat muinaisessa Babylonissa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kivipelto kirjoitti:
Pyhä Henki on Jumalan kolmas Persoona.
Se käy ilmi kirkkaasti Uudessa Testamentissä..
Hän ei ole mikään energia tai sähkövirta.
Hän on Persoona niinkuin Jumala ja Kristus Jeesus.
Sekin käy ilmi kirkkaasti Uudessa Testamentissa.
Jehovantodistajat ovat jo kauan sitten tutkittu ja harhaopiksi ..vääräksi profeetaksi havaittu.
Kaikki maailman raamatuntuktijat ovat sen todenneet ja tehneet heidän opistaan tarkat selvitykset.
Ei voida edes sanoa..että JT.jat uskovat raamatun..niinkuin se tänäkin päivänä on luettavissa kokonaisuutena.
Mitään siihen lisäämättä tai pois ottamatta.
Jos he niin väittävät..se on suuri valhe ja valhe on suuri synti.
Jos joku JH.van todistaja alkaa kyseinalaistamasn heidän oppiaan Jumalasta ja Yleensä raamatun totuudesta niin taattusti on kurinpitokomitean edessä vastaamassa ja ellei lopeta kerettiläisiä puheitaan joutuu ulos...joka onkin silloin paras vaihtoehto..kuin vaieta valheen edessä.
Kivipelto 11.9.2017 10:29

<>Pyhä Henki on Jumalan kolmas Persoona.
Se käy ilmi kirkkaasti Uudessa Testamentissä..><

Vielä viime vuorokauden puolella esitit asian käyvän ilmi ihan Raamatun alkulehdiltä:

<>Tämä mm. Käy ilmi koko raamatun ilmoituksena alku lehdiltä loppuun saakka.><

Palvoivatko israelilaiset pyhää henkeä osana jumalaa?

<>Jehovantodistajat ovat jo kauan sitten tutkittu ja harhaopiksi ..vääräksi profeetaksi havaittu.><

Tuo on alalla tavanomaista ja hyvin raamatunmukaista, koska VT:n profeetatkin ennustelivat mitä sattuu ja siis olivat hekin vääriä profeettoja.

<>Kaikki maailman raamatuntuktijat ovat sen todenneet ja tehneet heidän opistaan tarkat selvitykset.><

Oletan, että aivan kaikki jotain tiettyä kantaa edustavat ovat todenneet, että kaikki eri näkökantaa edustavat kilpailijansa ovat väärässä. Uskontomarkkinoilla on vain omasta mielestään ainoita oikeita uskonnollisia liikkeitä.

<>Ei voida edes sanoa..että JT.jat uskovat raamatun..niinkuin se tänäkin päivänä on luettavissa kokonaisuutena.
Mitään siihen lisäämättä tai pois ottamatta.><

Tuo on totta, Vt-seura ei opeta raamatunmukaisesti, että jumala loi litteän maan ja laittoi auringon kiertämään sitä. Elätkö sinä Raamatun kuvaileman kiinteän taivaanvahvuuden alla, jonka sadetusluukkuja jumala availee aina kun sataa?

Toinen mitä Vt-seura ei opeta on Raamatussa oleva Jeesuksen katteeton paluulupaus, jolla hän petti seuraajansa. Sinä varmaan ajattelet tuostakin raamatullisesti

<>Jos joku JH.van todistaja alkaa kyseinalaistamasn heidän oppiaan Jumalasta ja Yleensä raamatun totuudesta niin taattusti on kurinpitokomitean edessä vastaamassa ja ellei lopeta kerettiläisiä puheitaan joutuu ulos...joka onkin silloin paras vaihtoehto..kuin vaieta valheen edessä. ><

Näin se valitettavasti fundiskulteissa pakkaa menenmään, luin jokin aika sitten mennoniitoista ja heilläkin on sama karttamismenettely.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
oikaisu kirjoitti:
Suurin ongelma kirjoittajalla itsellään on se, ettei ymmärrä Raaamattua ja opettaa sensijaan Nikeassa käyttöön otettua luopio-opetusta, jonka juuret ovat muinaisessa Babylonissa.
oikaisu 11.9.2017 11:19

<>Suurin ongelma kirjoittajalla itsellään on se, ettei ymmärrä Raaamattua...><

Jos ymmärrät Raamattua, niin oletko sinä kauan kaivattu tyhjentävä vastaaja:

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14921855/1914-ja-tyhjentava-vastaaja-haussa
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14937788/vuosi-1914---osa-2
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14938674/vuosi-1914---osa-3
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14939017/vuosi-1914---osa-4
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Itse asiassa vartiotorni kirjoitti vielä lahkon emolahkon perustajan Russellin kynällä, että Pyhä Henki on Persoona.

Mutta vartiotornin opit ovat muuttuneet tuossa runs. 100 vuoden kuluessa, niin että pari - kolmeko niitä on alkuasussaan, kun lahko vielä oli neitseellinen.

Helskutti kielletään alusta pitäen, mutta juuri se kuitenkin Raamatussa ilmoitetaan, ikuisena rangaistuksena.
Jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään häpeää ja kauhistusta (Dan 12:2)
Tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11)
Ahdistusta (2 Tess1:6-9),
Iankaikkista vaivaa (Ilm 20:10)
Itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12;13:42)

Jehovan nimeä korostetaan, kun valtataistelun jälkeen (perustajan jäämistöstä) nimikin muutettiin "jehovantodistajiksi".
Tällöin on tämänkin johdosta tabuksi tullut monikin jae, esim. 2 Moos 6:3 " Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille minä olen ilmestynyt Jumalan, Kaikkivaltiaan nimisenä, mutta nimeäni Jahve minä en heille ilmoittanut. "
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jeesuksesta puheenollen, huomaamme hänen maanpäälläolonsa aikana, hän kykeni Jumalan avulla parantamaan erilaisia sairauksia. ( Matt 15: 31 ) Kun hän paransi sairaita, he tervehtyivät ja paranivat heti. Ne eivät olleet mitään näytöstemppuja.

Jeesuksella, joka on nyt valtaistuimelle asetettu taivaallinen Kuningas, on voima ja halu parantaa sairaat pysyvästi. Tapa, jolla Jeesus kohteli ihmisiä, saa meidät vakuuttuneeksi siitä, että uudessa maailmassa täyttyy Raamatun ennustus: "Hän säälii alhaista ja köyhää. " Silloin Jeesus toimii sydämensä halun mukaisesti ja auttaa kaikkia hädänalaisia.
Tällaista rohkaisua saimme päiväntekstistä. Se osoittaa myös vastustajillemme, jotka väittävät, ettemme usko Jeesukseen, että he eivät puhu totta. Tiedämme myös Raamatun valossa, mikä Jeesuksen tehtävä on nyt ja mitä hän tulee tekemään. Hän tulee Kuningassoturina ratsastamaan voittoon ja poistaa pahuuden maan päältä ja saattaa Isänsä pyhän nimen kunniaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kyllähän demonitkin uskovat Jeesukseen ja Jumalaan, mutta he vapisevat.
Jehovan todistajatkin uskovat Yli-enkeli Mikael-Jeesukseen, mutta uskotteko Jeesukseen niin että polvistutte Hänen eteensä tai sanotte: "Jeesus on Herra?"
Kaksi eri asiaa.

Jeesuksen nimessä voi tehdä monia asioita, jopa ihmeitä, mutta myös alentamalla Hänet yli-enkeliksi vaikka raamattu NIMENOMAAN sanoo että Hän on Kaikkivaltias. "Kuninasten Kuningas ja herrojen HERRA:"

Mitä ihmeisiin tulee, osa Jeesuksen ihmeistä oli sellaisia että Hän passitti ihmisen ensin peseytymään ja näyttäytymään ylipapeilla. Piti tehdä usean tunnin matka ennekuin parantuminen tapahtui. Ei kaikki parantuminen tapahtunut silmänräpäyksessä.

Mutta kun vartiotorni niin sanoo, että kaikki tapahtui Jeesuksen aikana heti, niin siihen on pakko uskoa. Niinkö? Ei auta raamatun lukeminen.

En puolusta näytösluontoisesti tapahtuvia ihmetekoja, suuria spektaakkeleita, koska raamattu varoittaa niistä.

On myös ihmetekoja joita on tehty salaa tai pienen ryhmän läsnäollessa.Jaak.5:15.

Niitä sanotaan myös parantumisihmeiksi. Niiden määrästä ei ole tietoa, koska ne ovat olleet salaisia ja pienimuotoisia. Voin tämän henkilökohtaisesti todistaa.
On lukemattomia parantumisihmeitä joita lääkärit ovat todistaneet: "Tämä on ihme. Uskosi on sinut parantanut. Me emme pystyneet parantaneet."

Mitä tulee n.s. uudessa maassa parantumiseen, sekin tapahtuu hetkessä ylösnousemuksen kautta. Kun joku saa ylösnousemusruumiin, on hän valmiiksi terve.

Ei niin että Jumalan valtakuntaan/paratiisiin mennään raihnaisena Harmagedonin yli ja sitten vähitellen parannutaan ja nuorrutaan. Se on satua.
Ei vaan hetkessä palataan ylösnousemuksessa nuoreksi ja terveeksi. Eihän muuten voitaisi sanoa,Ilm.21:4 mukaisesti: "siellä ei ole SAIRAUTTA ja kuolemaa.

Kun Jumala luo tänne maanpäälle uuden taivaan ja uuden maan, saavat sinne menevät ylösnousseet uuden ruumiin, kirkastetun ruumiin jolla ei ole sairautta ja kuolemaa. Vain kapinointi tuossa valtakunnassa johtaa kiroukseen 100 vuotiaana.
Valinnanvapaus on voimassa sielläkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
påminnelse 11.9.2017 12:25

<>Jeesuksesta puheenollen, huomaamme hänen maanpäälläolonsa aikana, hän kykeni Jumalan avulla parantamaan erilaisia sairauksia. ( Matt 15: 31 ) Kun hän paransi sairaita, he tervehtyivät ja paranivat heti. Ne eivät olleet mitään näytöstemppuja. ><

Jo sitten Raamattuun on luottamista, niin samoin Jeesuksesta puheenollen huomaamme hänen luvanneen palata ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla:

”Kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa, paetkaa toiseen, sillä totisesti minä sanon teille: te ette missään tapauksessa käy loppuun Israelin kaupunkeja, ennen kuin Ihmisen Poika saapuu.” (Matt. 10:23 UM)

"Sillä Ihmisen Pojan on määrä tulla Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin hän maksaa kullekin hänen käyttäytymisensä mukaan. Totisesti minä sanon teille, että tässä seisovien joukossa on muutamia, jotka eivät lainkaan maista kuolemaa, ennen kuin he ensin näkevät Ihmisen Pojan tulevan valtakunnassaan." (Matt. 16:27, 28 UM)

"Oppikaa nyt viikunapuusta kuvauksena tämä: Niin pian kuin sen nuori oksa mehevöityy ja työntää esiin lehtiä, te tiedätte, että kesä on lähellä. Samoin myös te, kun näette kaikki nämä, tietäkää, että hän on lähellä, ovilla. Totisesti minä sanon teille, että tämä sukupolvi ei missään tapauksessa katoa, ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät missään tapauksessa katoa.” (Matt. 24:34 UM)

”Jeesus sanoi hänelle: ”Sinä itse sanoit sen. Mutta minä sanon teille: tästä lähin tulette näkemään Ihmisen Pojan istuvan voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien päällä.”” (Matt. 26:64 UM)

”Hän sanoi heille lisäksi: ’Totisesti minä sanon teille: tässä seisovien joukossa on muutamia, jotka eivät lainkaan maista kuolemaa, ennen kuin he ensin näkevät Jumalan valtakunnan jo tulleen voimassaan.’” (Mark. 9:1 UM)

Ja hänen istuessaan Öljyvuorella temppeliä vastapäätä Pietari ja Jaakob ja Johannes ja Andreas alkoivat kysyä häneltä yksityisesti: ”Sano meille: milloin nämä tapahtuvat, ja mikä tulee olemaan tunnusmerkkinä siitä, milloin kaikkien näiden päättymisen on määrä tulla?” Niin Jeesus rupesi sanomaan heille: ”Katsokaa, ettei kukaan eksytä teitä. Monet tulevat minun nimeni perusteella ja sanovat: ’Minä olen hän’ ja eksyttävät monia. Mark. 13:3-6 UM)

"Totisesti minä sanon teille, että tämä sukupolvi ei missään tapauksessa katoa, ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat." (Mark. 13:30 UM)

”Mutta hän oli vaiti eikä vastannut yhtään mitään. Taas ylimmäinen pappi alkoi kysyä häneltä ja sanoi hänelle: ”Oletko sinä Kristus, sen Siunatun Poika?” Silloin Jeesus sanoi: ”Olen, ja te tulette näkemään Ihmisen Pojan istuvan voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien mukana.” (Mark. 14:61, 62 UM)

"Mutta minä sanon teille totuudenmukaisesti: tässä seisovien joukossa on muutamia, jotka eivät lainkaan maista kuolemaa, ennen kuin he ensin näkevät Jumalan valtakunnan." (Luuk. 9:27 UM)

Kun eräät myöhemmin puhuivat temppelistä, miten se oli kaunistettu hienoilla kivillä ja sille omistetuilla esineillä, hän sanoi: ”Päivät tulevat, jolloin näistä, mitä te parhaillaan katselette, ei jätetä tähän kiveä kiven päälle maahan hajottamatta. ”Sitten he kysyivät häneltä sanoen: ”Opettaja, milloin nämä oikein tapahtuvat, ja mikä tulee olemaan tunnusmerkkinä siitä, milloin näiden on määrä tapahtua?” Hän sanoi: ”Katsokaa, ettei teitä eksytetä, sillä monet tulevat minun nimeni perusteella ja sanovat: ’Minä olen hän’ ja: ’Määräaika on tullut lähelle.’ Älkää menkö heidän peräänsä. (Luuk. 21:5-8 UM)

"Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei missään tapauksessa katoa, ennen kuin kaikki tapahtuu." (Luuk. 21:32 UM)

<>Jeesuksella, joka on nyt valtaistuimelle asetettu taivaallinen Kuningas...><

Koska tuo on tapahtunut, siis Raamatun mukaan, eli vuodet 1878 ja 1914 eivät kelpaa, koska niille ei ole Raamatun tukea?

<>Tapa, jolla Jeesus kohteli ihmisiä, saa meidät vakuuttuneeksi siitä, että uudessa maailmassa täyttyy Raamatun ennustus: "Hän säälii alhaista ja köyhää. " Silloin Jeesus toimii sydämensä halun mukaisesti ja auttaa kaikkia hädänalaisia. ><

Eikös se uusi maailma täyttynyt jo ainakin 1975, vai tarkoititko vuosia 1984, 1989, 1994 tai 2000?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
påminnelse 11.9.2017 12:25

"Jeesuksesta puheenollen, huomaamme hänen maanpäälläolonsa aikana, hän kykeni Jumalan avulla parantamaan erilaisia sairauksia. ( Matt 15: 31 ) "

-Vartiotornisi on lisännyt tuon "avulla".
- Matt. 15:31 "niin että kansa ihmetteli nähdessään mykkäin puhuvan, raajarikkojen olevan terveitä, rampojen kävelevän ja sokeain näkevän; ja he ylistivät Israelin Jumalaa"

-Matt. kuvaa Jeesuksessa Jumalan.
-Jeesus tulisi pelastamaan kansan sen synneistään. (Matt. 1:21)
-’Valmistakaa Herralle tie, tehkää polut hänelle suoriksi.’” (Matt. 3:3) Kohta on suora lainaus Jes. 40:3:sta. Sen viesti on selvä: Itse Jumala on tulossa. Hepreankielessä Jumalan nimi tässä on ”JHVH”. Jumala tuli, Jeesuksessa.
-Jeesus puhui itsestään sulhasena (Matt. 25:1). VT:ssa Jumala identifioitiin näin (Jes. 62:5; Hoos. 2:16).Jeesus väitti tulevansa tuomitsemaan kaikki ihmiset (Matt.25:31-46). Jooelin mukaan Jumala on kaikkien tuomari (3:12).
-Juuri ennen taivaaseen astumistaan opetuslapset kumartavat Jeesusta ”προσκυνέω” (Matt. 28:17). Juutalaiset eivät saaneet kumartaa ja palvoa ketään muuta kuin Jumalaa.
Huomattavaa on se, että Jeesus ei nuhtele opetuslapsia, vaan ottaa vastaan Jumalalle kuuluvaa palvontaa.
-Heti edellisen tapauksen perään Jeesus sanoo, että hänelle oli annettu kaikki valta niin taivaassa kuin maanpäällä. Vielä hän sanoi "Minä olen teidän kanssanne joka päivä maailmanajan loppuun saakka." Kun Jeesus palasi taivaaseen, Hän kykeni jälleen olemaan kaikkialla läsnä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Sekavaa selitystä, todella vaikea ymmärtää selostustasi. Raamatun opetus on paljon selkeämpää. Yrität väenväkisin tehdä kolminaisuusopin oikeaksi. Toisaalta annat ymmärtää, että vain Jeesus on Jumala, et puhu Jumalasta etkä ppyhästä hengestä mitään, jotka mielestäsi kuuluvat kolminaisuuteen. Jeesus sanoi toistuvasti, ettei hän tee mitään omasta tahdostaan, vaan sen minkä sai Isältään. Ja Jumalan avulla hän teki kaikki tekonsa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
nnniin 11.9.2017 14:10

"Sekavaa selitystä"
-Raamatusta se on. On siinä jaenumerotkin. Liika vartiotornin lukeminen ei olekaan hyvästä, ja vartiotorni ilmoittaa, että Raamattu johtaa pimeyteen. Onko se vaikuttamassa ?

" todella vaikea ymmärtää selostustasi. "
-Vartiotorni kieltää ymmärtämästä Raamatun ilmoitusta. Vartiotornin ilmoitus on ristiriidassa Raamatn kanssa, ja vartiotorni haluaa kuitenkin ratsastaa Raamatulla, koska Raamatun sanoma on suuri.

"Yrität väenväkisin tehdä kolminaisuusopin oikeaksi"
-Jos siltä tuntuu, niin ota kolminaisuus vastaan, ei Ajattelehan kirjoita kuin Raamatusta, vain tuosta Matteuksen evankeliumista, jonka vartiotornin muuttamaan jakeeseen påminnelse viittasi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jeesus ei alistanut Jumalaa alaisuuteensa. 1 Korinttilaisille 15:27-28 valaisee, miten asia on: "Sillä Jumala alisti kaiken hänen (Jeesuksen) jalkojensa alle. Mutta kun hän sanoo:kaikki on alistettu, NIIN ON SELVÄÄ, ETTÄ POIKKEUKSENA ON SE, JOKA ALISTI KAIKEN HÄNEN ALAISUUTEENSA.". Jumala oli se, joka antoi tämän vallan Jeesukselle alistaa muun, mutta ei itseään. Jumala ohjailee asioita Jeesuksen välityksellä.
28. jae jatkaakin: "Mutta kun kaikki on alistettu hänen alaisuuteensa, sitten Poika itsekin alistuu hänen alaisuuteensa, joka alisti hänen alaisuuteensa, jotta Jumala olisi kaikki jokaiselle. " Silloin kaikki on palautettu siihen tilaan, joka oli Jumalan tarkoituskin alunperin.
Ilmianna
Jaa
Miksi riidellä täällä uskonnon kysymyksistä,sillä meille annettiin vain kaksi käskyä:kunnioita Jumalaa,ja rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi!Onko vaikeeta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
it is that simple...aivan oikeasti. Uskonnolliset järjestöt on tehneet siitä vaikeaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
rewyed 11.9.2017 14:32

"Jeesus ei alistanut Jumalaa alaisuuteensa"
-No onpas sinulla murhe. Otan osaa.

"Jumala oli se, joka antoi tämän vallan Jeesukselle alistaa muun, mutta ei itseään. "
-Kiitos että valaiset vartiotorniuskontoa, kun vartiotorniuskontofoorumilla olemme.
Koska kuitenkin toisinaan viittaat Raamattuun, niin kristinopissa Jeesus oli Jumala (Joh. 1:1) siten on vähemmän mielekästä ja antoisaa pohtia ylipäätäänkään Jeesuksen ja Jumalan suhdetta, erimielisyyksillä hekumoimiseksi. Jeesus sanoo: Isä ja minä olemme yhtä.

Filipp.kirjeessä on se Jeesuksen osa: Otti orjan osan.

Ja esille ottamassasi Korinttilasille suunnatussa opetuksessa sanotaankin myös, ristinkuolemasta:
"Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan" (2.Kor.5:19).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Ei siitä jaksa taistella koko ajan, koska sinulla on vain yksi raamatunpaikka Joh. 1:1, jossa sana Jumala on käännetty eri käännöksissä toisin ja koko muu Johanneksen kirje todistaa Jeesuksen kertovan, ettei hän ole Isänsä veroinen. Et välitä muista Raamatun todisteista, vaikka ne on tuotu kymmeniä kertoja esiin tälläkin sivustolla. Jos perustaa koko uskonsa yhteen raamatunpaikkaan, se on heikko perusta.
Miten itse ymmärrät 1 Kor 15. luvussa olevan paikan, kun toteavat vain: no onpas sulla murhe. Kyllä murhe taitaa olla oman selityksesi kanssa.
Kaikkivaltias Jumala ei ole koskaan ottanut orjan osaa, vaan lähetti Poikansa maan päälle. Tosi Jumala jäi taivaaseen. Senkin vuoksi todistelusi on tyhjän päällä, koska Raamattu sanoo, ettei Jumalaa ole kukaan nähnyt. Hänen kirkkautensa on niin valtava, ettei ihminen pystyisi sitä näkemään. Jeesus lähetettiin maan päälle Marian kohtuun, ei Jumala sinne ole koskaan mennyt. Kuka silloin olisi toiminut 9 kk Jumalana, kun hän oli kohdussa ja kuka oli Jumalana ensimmäiset 30 v. kun Jeesus työskenteli Joosefin kanssa puuseppänä. Ja vielä olisi ollut 3 vuorokautta haudassa. Kuka hänet olisi herättänyt ? Koko kolminaisuusoppi on niin mieletön oppi. Näkee jo opin epäjohdonmukaisuudesta, että se on ihmisten aikaansaannos, ei Jumalan. Et taida pysähtyä ajattelemaan asiaa, uskot vain sen, mitä kirkoissa on opetettu, ei Raamatussa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
rewyed kirjoitti:
Ei siitä jaksa taistella koko ajan, koska sinulla on vain yksi raamatunpaikka Joh. 1:1, jossa sana Jumala on käännetty eri käännöksissä toisin ja koko muu Johanneksen kirje todistaa Jeesuksen kertovan, ettei hän ole Isänsä veroinen. Et välitä muista Raamatun todisteista, vaikka ne on tuotu kymmeniä kertoja esiin tälläkin sivustolla. Jos perustaa koko uskonsa yhteen raamatunpaikkaan, se on heikko perusta.
Miten itse ymmärrät 1 Kor 15. luvussa olevan paikan, kun toteavat vain: no onpas sulla murhe. Kyllä murhe taitaa olla oman selityksesi kanssa.
Kaikkivaltias Jumala ei ole koskaan ottanut orjan osaa, vaan lähetti Poikansa maan päälle. Tosi Jumala jäi taivaaseen. Senkin vuoksi todistelusi on tyhjän päällä, koska Raamattu sanoo, ettei Jumalaa ole kukaan nähnyt. Hänen kirkkautensa on niin valtava, ettei ihminen pystyisi sitä näkemään. Jeesus lähetettiin maan päälle Marian kohtuun, ei Jumala sinne ole koskaan mennyt. Kuka silloin olisi toiminut 9 kk Jumalana, kun hän oli kohdussa ja kuka oli Jumalana ensimmäiset 30 v. kun Jeesus työskenteli Joosefin kanssa puuseppänä. Ja vielä olisi ollut 3 vuorokautta haudassa. Kuka hänet olisi herättänyt ? Koko kolminaisuusoppi on niin mieletön oppi. Näkee jo opin epäjohdonmukaisuudesta, että se on ihmisten aikaansaannos, ei Jumalan. Et taida pysähtyä ajattelemaan asiaa, uskot vain sen, mitä kirkoissa on opetettu, ei Raamatussa.
Laitetaanko luettelo, mitä sinä et mieti?

Kolminaisuusoppi sen mukaan mikä on Athanasioksen uskontunnustuksessa on, on harhaoppi, mutta ei Jeesus mikään yli-enkeli Mikaelkaan ole.

Jeesus on Jumalan AINOSYNTYINEN, ainut Jumalasta suoraan tullut Poika. Ei niinkuin muu luomakunta; luotu.
Jeesuksen kautta kaikki muu on tullut olemassaoloon.

Ja vaikka Jeesus ei olekaan Isä Jumala on Hän meidän Herramme, jonka eteen me polvistumme. Se on Isän tahto ja tätä Jehovan todistajat eivät halua tehdä.

Joten Jeesus on jotain siltä väliltä. Ei Isä Jumala, mutta ei enkelikään.
Joten kummatkin on väärässä. Sekä Jehovan todistajat, että Athanasioksen uskontunnustukseen uskovat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Losmanninkaisa 11.9.2017 15:56

"Jeesus oli Jumala (Joh. 1:1)"

Niin oli Mooseskin.

2. Moos. 7:1 Herra sanoi Moosekselle: "Minä asetan sinut jumalaksi faraolle, ja veljestäsi Aaronista tulee sinun profeettasi.

Tuskin Herra Moosesta epäjumalaksikaan asetti?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
KumartakaaHerralle kirjoitti:
Laitetaanko luettelo, mitä sinä et mieti?

Kolminaisuusoppi sen mukaan mikä on Athanasioksen uskontunnustuksessa on, on harhaoppi, mutta ei Jeesus mikään yli-enkeli Mikaelkaan ole.

Jeesus on Jumalan AINOSYNTYINEN, ainut Jumalasta suoraan tullut Poika. Ei niinkuin muu luomakunta; luotu.
Jeesuksen kautta kaikki muu on tullut olemassaoloon.

Ja vaikka Jeesus ei olekaan Isä Jumala on Hän meidän Herramme, jonka eteen me polvistumme. Se on Isän tahto ja tätä Jehovan todistajat eivät halua tehdä.

Joten Jeesus on jotain siltä väliltä. Ei Isä Jumala, mutta ei enkelikään.
Joten kummatkin on väärässä. Sekä Jehovan todistajat, että Athanasioksen uskontunnustukseen uskovat.
Mitä ajattelet siitä, kun Matteuksessa, luku 4 kertoo Panettelijan ja Jeesuksen keskustelusta jakeessa 9,10: " ja ( Panettelija) sanoi hänelle, ( Jeesus): "Nämä kaikki minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja teet minulle palvontateon." Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Mene pois, Saatana! Sillä on kirjoitettu: "Jehovaa Jumalaasi, sinun on palvottava ja yksin hänelle sinun on suoritettava pyhää palvelusta." Hän osoitti, että tällainen palvontateko tehdään vain Jumalalle.
Arvostamme suuresti Jeesusta Jumalan Poikana ja välimiehenä ihmisen ja Jumalan välillä. Mutta Jeesus-nimen hän sai tullessaan maan päälle. Emme kutsu häntä Mikaeliksi, mutta kun tutkii Mikaelin toimintaa, voi huomata, että ne soveltuvat hyvin Jeesukseen. Kehoitan tutkimaan asiaa Raamatusta.
Palvonnan osoitamme vain Jumalalle, mutta Jeesuksella on tärkeä osa Jumalan tarkoitusten toteuttamisessa. Ei hän mikään epäselvä välimuoto ole. Hän on Jumalan Esikoinen ja ainosyntyinen Poika, siis ainut jonka Jumala yksin loi. Hän toimi Mestarityöntekijänä Jumalan rinnalla kaiken muun luomisessa. Sananlaskut 8: 30, 31.
Esitin vastaukseni mnaatille, joka uudelleen ja uudelleen ottaa asian esiin, vaikka kantamme asiaan on esitetty monta kertaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
rewyed kirjoitti:
Mitä ajattelet siitä, kun Matteuksessa, luku 4 kertoo Panettelijan ja Jeesuksen keskustelusta jakeessa 9,10: " ja ( Panettelija) sanoi hänelle, ( Jeesus): "Nämä kaikki minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja teet minulle palvontateon." Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Mene pois, Saatana! Sillä on kirjoitettu: "Jehovaa Jumalaasi, sinun on palvottava ja yksin hänelle sinun on suoritettava pyhää palvelusta." Hän osoitti, että tällainen palvontateko tehdään vain Jumalalle.
Arvostamme suuresti Jeesusta Jumalan Poikana ja välimiehenä ihmisen ja Jumalan välillä. Mutta Jeesus-nimen hän sai tullessaan maan päälle. Emme kutsu häntä Mikaeliksi, mutta kun tutkii Mikaelin toimintaa, voi huomata, että ne soveltuvat hyvin Jeesukseen. Kehoitan tutkimaan asiaa Raamatusta.
Palvonnan osoitamme vain Jumalalle, mutta Jeesuksella on tärkeä osa Jumalan tarkoitusten toteuttamisessa. Ei hän mikään epäselvä välimuoto ole. Hän on Jumalan Esikoinen ja ainosyntyinen Poika, siis ainut jonka Jumala yksin loi. Hän toimi Mestarityöntekijänä Jumalan rinnalla kaiken muun luomisessa. Sananlaskut 8: 30, 31.
Esitin vastaukseni mnaatille, joka uudelleen ja uudelleen ottaa asian esiin, vaikka kantamme asiaan on esitetty monta kertaa.
"Emme kutsu häntä Mikaeliksi, mutta kun tutkii Mikaelin toimintaa, voi huomata, että ne soveltuvat hyvin Jeesukseen. Kehoitan tutkimaan asiaa Raamatusta."

Monet Raamattua tutkineet ovat tuosta Mikael-asiasta myös eri mieltä. Kuinka tärkeää on mielestäsi uskoa siihen, että Jeesus ja Mikael olisivat sama persoona? Uhkaako esim. ennenaikainen kuolema Harmagedonissa, jos uskoo Jehovaan ja Jeesukseen, mutta ei siihen, että Jeesus olisi Mikael?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mikael oli Jeesuksen nimi taivaassa, ennen maan päälle tuloaan. Hän sai nimen Jeesus, kun hän syntyi maan päälle. Enkeli ilmoitti Marialle, mikä nimi hänelle tulisi antaa. Kiistakysymyksen asiasta ovat tehneet ne, jotka haluavat löytää jotain moitittavaa todistajista. Ei se, mikä hänen nimensä oli ennen maanpäälle tuloaan muuta arvostusta häntä kohtaan. Häntä kutsuttiin myös Sanaksi. On paljon esimerkkejä myöskin ihmisistä, joita kutsuttiin Raamatussa eri nimillä esim Abrahamia kutsuttiin Israeliksi, Pietaria Simoniksi. Kysymyksessä on kuitenkin sama persoona.
Hyvin varteenotettava seikka tulee ilmi Ilmestyskirjassa. Ilmestys 12:7:ssä kerrotaan Mikaelista, joka johtaa enkeliarmeijaa lohikäärmettä Saatanaa vastaan. Ilmestyskirjan luvussa 19:14-16 Jeesus kuvaillaan samassa asemassa. Ei missään Raamatussa osoiteta Jumalalla olevan kahta enkelien armeijaa, toinen olisi Mikaelin ja toinen Jeesuksen, joten on hyvin johdonmukaista päätellä, että Miikael on itse Jeesus Kristus taivaallisessa asemassaan. Viimeiseen kysymykseen en halua vastata, tuomion antaa Jumala. En vain ymmärrä, miksi tuo nimi Miikael olisi liian vaikea ymmärrettäväksi. Ja kuten eräs täällä kirjoitteleva on tehnyt siitä lähes pilkattavan asian, on vaikea ymmärtää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kun ihminen joutuu Jehovantodistajien kanssa tekemisiin..hän saattaa olla jo ollut kiinnostunut ns.hengellisistä asioista.
Hän kuuntelee heidän opetuksiaan vaippapa ensin omassa kodissaan ..lukee heidän lehtiään ja vähitellen alkaa omaksumaan tuon ihmeellisen lupauksen maanpäällisestä paratiisistä.
Sen jälkeen hänet kutsutaan valtakunnansalille ja hänet rakastetaan seurakunta yhteyteen.
Hän pääsee perheeseen valittujen joukkoon.
Hänelle avataan Uudenmaailmankäännös ja muita Vartiotornin kirjoja
Hän käy jatkuvasti saamassa opetusta ja nopeaan tahtiin hän on nielaissut tämän harhaopin kaikki selitykset uskosta ja kuinka hänen täytyy elää nyt ns.laumassa.
Mitä hänen pitää tehdä mitä on pakko tehdä pysyäkseen tässä valittujen joukossa.
Sokeus valtaa hänet..koska hänelle kerrotaan.että vain Jehovan todistajat ovat ainoat oikeat kristityt.
Muu maailma on saatanasta.muut kirkkokunnat ovat ymmärtäneet kaiken väärin.
Poloinen uskoo tämän kaiken..koska ihmisoppi ja valhe vievät hänet yhä ayvemmälle omavanhurskauden syöväreihin.
Syntisyys Jumalan edessä..ei ole valittujen sydämessä.
Uudestisyntyminen ylhäältä Jumalan lahjana Jeesuksen ristin kuoleman ja ylösnousemuksen kautta ei ole Jehovantodistaja uskoa..
Heidän silmillään on peite.he ovat sokeita jaheidät on lumonnut henkivalta joka eksyttää .
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
10 VASTAUSTA:
Ihmisillä on annettu vapaa tahto valita uskontonsa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Niinkö luulet...
Ihmisellä on vapaatahto olla ottamatta vastaan pelastusta Jeesuksessa Kristuksessa.
Mutta jos Jumala kutsuu ihmistä..hänen vapaatahtonsa taipuu lopulta Jeesuksen ristin juuressa tunnustamaan syntinsä ja saamaan täydellisen sovituksen ja armon ja vapautuksen ayntitaakastaan.
Samalla hänelle annetaan uskonlahja ja Pyhän Hengen sinetti ..hän tullut Jumalan tahdosta uskoon Herraan Jeesukseen ja hän alkaa seurata vapahtajaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Armoitus kirjoitti:
Niinkö luulet...
Ihmisellä on vapaatahto olla ottamatta vastaan pelastusta Jeesuksessa Kristuksessa.
Mutta jos Jumala kutsuu ihmistä..hänen vapaatahtonsa taipuu lopulta Jeesuksen ristin juuressa tunnustamaan syntinsä ja saamaan täydellisen sovituksen ja armon ja vapautuksen ayntitaakastaan.
Samalla hänelle annetaan uskonlahja ja Pyhän Hengen sinetti ..hän tullut Jumalan tahdosta uskoon Herraan Jeesukseen ja hän alkaa seurata vapahtajaa.
Käsityksesi tahdonvapaudesta muistuttaa sitä, mikä Jehovan todistajien keskuudessa vallitsee. "Ei ole pakko, mutta saa valita vain yhdestä vaihtoehdosta".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mitä valitsisit..iänkaikkisenelämän vai iänkaikkisen kadotuksen erossa kaikesta mikä on hyvää ja kaunista ..oikeaa ja puhdasta..viatonta ja täynnä rakkautta.
Kumman haluaisit..pakkoa ei ole ..valinta on sinulla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Armoitus kirjoitti:
Mitä valitsisit..iänkaikkisenelämän vai iänkaikkisen kadotuksen erossa kaikesta mikä on hyvää ja kaunista ..oikeaa ja puhdasta..viatonta ja täynnä rakkautta.
Kumman haluaisit..pakkoa ei ole ..valinta on sinulla.
Ei se noin mene.
Vaan: valitse joko ikuinen elämä uudestisyntymällä ylhäältä tai jehovantodistajuus. Toinen vie ikuiseen kadotukseen, toinen ei. Mitä luulet kummanko kannattaa ottaa valita?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Oikein sanot
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kerrotko vielä onko uskonto ortodoksi,helluntalainen,vapaaseurakunta,luterilainen,mikä niistä on se oikea?Missä pappi toteuttaa Raamatun sanaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
äitykkä kirjoitti:
Kerrotko vielä onko uskonto ortodoksi,helluntalainen,vapaaseurakunta,luterilainen,mikä niistä on se oikea?Missä pappi toteuttaa Raamatun sanaa.
Ei ainakaan "Jehovan todistaja pappi" eli vanhin, kierrospalvelija, piirivalvoja, haaratoimistokomitea, eikä hallintoelin, joka on suuri silmään fiilaaja.
Siellä on mennyt ja menee edelleen kaikki päin "prinkkalaa."
Muistakaa Jehovan todistajat muuten allekirjoittaa rituaaliitsemurhaan sitoutuminen, allekirjoittamalla "ei verensiirtoa"-kortti.
Samalla voitte tehdä valmiiksi samasta kortista messinkisen kopion haudallenne. Varmuuden vuoksi.
Ristin tilalle, koska vihaatte ristiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
manaat kirjoitti:
Ei se noin mene.
Vaan: valitse joko ikuinen elämä uudestisyntymällä ylhäältä tai jehovantodistajuus. Toinen vie ikuiseen kadotukseen, toinen ei. Mitä luulet kummanko kannattaa ottaa valita?
joko ikuinen elämä uudestisyntymällä ylhäältä tai jehovantodistajuus

- jopa on maailmankuvasi suppea!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
äitykkä kirjoitti:
Kerrotko vielä onko uskonto ortodoksi,helluntalainen,vapaaseurakunta,luterilainen,mikä niistä on se oikea?Missä pappi toteuttaa Raamatun sanaa.
>> mikä niistä on se oikea?

Ei mikään. Miksi pitäisi? Mietipä, mistä olet saanut käsityksen, että jollain yksittäisellä lähiöllä olisi "totuus" ja kaikki muut ovat sitten "väärää uskontoa".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"::: Minkä valitsisit , Iankaikkisen elämän , Vai ..."
Kirjoitus sanoo , että tätä Maata hallitaan kuoleman , ja kuolemanpelon avulla , ...
Tuo on juuri tuota , viholliskuvan tekemistä , yritys viedä ihmiset vihaamaan ja pelkäämään muita luotuja ,
Kirjoitukset sanovat , että ihmiskunta on Korkeimman kansaa vasta silloin , kun hänetä otetaan pois kivisydän , ja annetaan tilalle lihasydän ,
Tätä lienee turha kertoa , koska väärän asenteen omanneet eivät kirjoitusten ja profeettojen mukaan muuta mieltään , Profeettojen ilmoituksen sijaan Kristinoppi kääntyi aikoinaan Kreikan pakanuusmyyttien puoleen
Ilmianna
Jaa
Et ehkä nyt ymmärrä vielä mistä on kysymys..mutta jos haluat tulla ymmärtämään niin lueppa raamattua.
Tai kuuntele uskoontulleiden todistuksia ..miten he ovat tulleet uskoon.
En halua vähätellä näkemystäsi.koska olen itsekin etsijä..aina saama puolella..ei minulla tässä asiassa ole mitään ansioita..eikä mitaleita.
Olen tavallinen syntinen joka tuli synnintuntoon ja lopulta pyysin Jeesusta tulemaan vapahtajakseni.
Sen Hän Jumala sanassaan on luvannut ja täyttää pyynnön jokaisen kohdalla joka sitä Häneltä nöyrästi anoo..
Se on Jumalan teko ihmisessä..Hän antaa uskon..ei sitä voi kukaan omilla teoilla saada.
Se on lahja Jumalalta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Oletko koskaan kuullut kenenkään JT todistavan uskoontulostaan genkilökohtaisesti?
Oleko koskaan kuullut kenenkään JT kertovan Jeesuksesta pelastajana ja vapahtajana syntiesisovittajana ristinkuoleman kautta.
Oletko ikinä kuullut kenenkään JT kertovan uskovansa Jeesuksen veren puhdistavaan voimaan.
Entäpä...siitä kuka Jeesus on Raamatun mukaan .?
Et voi aitä heiltä kuullakaan..koska JT ns.Usko perustuu oppiin jota he syöttävät itselleen ja niille jotka..tietämättöminä joutuvat heidän järjestönsä opetuksen uhreiksi..
On sanomattakin selvää..jos herätykseen tullut ihminen joka on tullut tietämään raamatun ilmoituksen..kuinka pelastutaan..ja on synnintunnossaan hakeutunut evankeliumin ääreen..ottaa vastaan Jeesuksen omana vapahtajanaan .
Ja tutkisi sen jälkeen kaikki JT opit..hän kavahtaisi ja toteaisi ....ei tuo ole evankeliumi..ei tuo ole raamatun totuus.
Ei tuo ole Pyhän Hengen ilmoitus.
Ei tuo ole Jeesuksen rakkautta.
Eikä tuo ole Jumalasta vaan ..täydellisesti rakennettu valheoppi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kivipelto kirjoitti:
Oletko koskaan kuullut kenenkään JT todistavan uskoontulostaan genkilökohtaisesti?
Oleko koskaan kuullut kenenkään JT kertovan Jeesuksesta pelastajana ja vapahtajana syntiesisovittajana ristinkuoleman kautta.
Oletko ikinä kuullut kenenkään JT kertovan uskovansa Jeesuksen veren puhdistavaan voimaan.
Entäpä...siitä kuka Jeesus on Raamatun mukaan .?
Et voi aitä heiltä kuullakaan..koska JT ns.Usko perustuu oppiin jota he syöttävät itselleen ja niille jotka..tietämättöminä joutuvat heidän järjestönsä opetuksen uhreiksi..
On sanomattakin selvää..jos herätykseen tullut ihminen joka on tullut tietämään raamatun ilmoituksen..kuinka pelastutaan..ja on synnintunnossaan hakeutunut evankeliumin ääreen..ottaa vastaan Jeesuksen omana vapahtajanaan .
Ja tutkisi sen jälkeen kaikki JT opit..hän kavahtaisi ja toteaisi ....ei tuo ole evankeliumi..ei tuo ole raamatun totuus.
Ei tuo ole Pyhän Hengen ilmoitus.
Ei tuo ole Jeesuksen rakkautta.
Eikä tuo ole Jumalasta vaan ..täydellisesti rakennettu valheoppi.
Hyvä kirjoitus , kiitos
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
rewyed 11.9.2017 23:36

"Mikael oli Jeesuksen nimi taivaassa, ennen maan päälle tuloaan. Hän sai nimen Jeesus, kun hän syntyi maan päälle"
-näin vartiotorniuskonnossa (oppi Mikaelista Jeesuksena matkittiin adventisteilta).
Raamattu ei sano Jeesusta enkeliksi.
Hepr. 1:5. Sillä kenelle enkeleistä hän koskaan on sanonut: "Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin"; ja taas: "Minä olen oleva hänen Isänsä, ja hän on oleva minun Poikani"?
6. Ja siitä, kun hän jälleen tuo esikoisensa maailmaan, hän sanoo: "Ja kumartakoot häntä kaikki Jumalan enkelit".
10. Ja: "Sinä, Herra, olet alussa maan perustanut, ja taivaat ovat sinun kättesi tekoja;

" Häntä kutsuttiin myös Sanaksi."
Joh. 1:1 "ja Sana oli Jumala"

" Ilmestys 12:7:ssä kerrotaan Mikaelista, joka johtaa enkeliarmeijaa lohikäärmettä Saatanaa vastaan. Ilmestyskirjan luvussa 19:14-16 Jeesus kuvaillaan samassa asemassa"
-Ilm. 12:7 Nimeää tosiaan Mikaelin. Ja Ilm. 19:11 antaa nimen Jumalan Sana. Ja 19:16 jakeessa Sanalle toisen nimen, Herra.
Mainitsemasi jakeet ovat siis erillisiä, eikä niille löydy yhdistävää tekijää, samaksi ilmoittamisesta puhumattakaan.
Sen sijaan sinuun yhdistää Ilm. 19:20 jossa väärä profeetta heitetään tulijärveen. Väärän profeetan ilmoittaa 5 Moos 18:20-22 ja vääräksi profeetaksi vartiotorniseurasi on tehnyt itsensä esim. Herätkää n:o 23 v. 1968, joka esitteli ylitsepursuavat todisteensa, kuten se sanoi, vuoden 1975 maailmanlopusta.

" on hyvin johdonmukaista päätellä, että Miikael on itse Jeesus Kristus"
-Mutta kun kumpikin nimi ilmoitettiin erikseen, ei sekoittumisen vaaraa voi olla, paitsi vartiotorniuskonnossa, ja tämä kuvaa sinun mielenhallinnan vallassa olemistasi, kun sanotaan että Mikael toistaalta ja Jeesus toisaalta, niin sinä sanot että ne ovat sama.

"Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan" (2.Kor.5:19).
-Vartiotorniuskonnossa Jehoova murhaa viattoman enkelin ristillä, ja vartiotorni kirjoittaa, nyt on ihminen vapahdettu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Samaa soppaa kerta kerran jälkeen, ja hirmutuomio päälle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Niin, emmekä me jehovantodistajat voi mitään. Jos joku tuntee sekä Raamattua että vartiotorneja, on meidän tosiaan parasta lähteä käpälämäkeen kuten veli vanhin neuvoi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Raamatussa sanotaan mm.
Ketkä ovat Taivasten Valtakunnan perillisiä.
Ketkä perivät maan.
Minkä nimen kautta pelastutaan.
Kenelle Jumala on antanut kaiken vallan taivaassa ja maan päällä.
Kuka Jeesus on.
Mikä on Hänen asemansa Jumalaan ja ihmiseen nähden.
Mikä ja milloin tulee 1000 valtakunta maanpäälle ja ketkä sitä hallitsevat ne tuhat vuotta.
Keitä ovat 144000 pyhää.ja mistä he muodostuvat.
Nämä edellä mainitut asiat kerrotaan raamatussa.
Mitä kertovat Vartiotorniseuran selitykset.
Eivät ainakaan samoin.mitä raamatusta luemme.
Onko raamattu erehtynyt..kun JT opettat asiat ihan toisella tavalla..
Vai onko niin että JT ovat erehtyneet ja vääristelevät sanaa..mieleisekseen?
Sitä sopii vakasti pohtia.
Ilmianna
Jaa
Helluntalaisten suurhyökkäys. Armoitus voi nyt antaa vastauksen omiin kysymyksiinsä.
Ilmianna
Jaa
Vastaukset ovat Raamatusta luettavissa selvällä suomen kielellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kuitenkin esitti kysymykset, olisi kiinnostava nähdä, miten hän perustelee vastauksensa Raamatulla. Hänhän väittää , että JT ovat väärässä näissä asioissa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
" ::Raamatusta luettavissa selevällä Suomen kielellä , ..."
No näytäppä yksi Grammatan alkuperäteksti , , selevällä Suomen kielellä ,
Vanhin Suomalainen kieli on Savo , joten Savon kielistä ALKUperätekstiä kehiin , Pliis , Tack tack för
Suomen seemiläisten kielten paras kielentuntija , Pentti Saarikoski , sanoi että Suomen raamatunkäännöskomitea nimettiin seniileistä ukoista , jotka ei enää tienneet , millä planeetalla olivat ,
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ne voi lukea jokainen raamatusta.
Niitä ei tarvitse edes perustella..ne ovat siellä selkeästi sanottu..eikä niitä voi muuttaa eikä pois ottaa.
JT..vaan ovat menneet muuttamaan ja tehneet oman raamattunsa Uudenmaailmankäännöksen..joka poikkeaa Räikeästi muista raamatun käännöksistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ja, mikä tärkeintä; UM käännöksen asiantuntia oli spiritisti.
Tulos sen mukainen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uskon..että Vartiotorni seura tulee melko pian tiensä päähän.Heistä osa toivottavasti kaikki tulevat uskoon Herraan Jeesukseen ja lähtevät pois muihin seurakuntiin. Toiminta loppuu jokaisessa maassa koska valheenlle rakennettu rakennus ei pysy. Heidän silmillään otetaan pois suomut ja he tulevat tietämään totuuden
Ilmianna
Jaa
Koeta rauhoittua, suunta on päinvatainen. Mikään ei viittaa siihen, että työ loppuu. Edessä on vielä valtavia ja jännittäviä aikoja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
åhåhåh22 12.9.2017 18:41

"Mikään ei viittaa siihen, että työ loppuu"
-Tosiaan kyllä lahko sinulla työtä teettää. Se lahkolaisen velvollisuus, milloinka se muuten otettiin käyttöön, se vartiotornikaupustelutyö, otettiin myöhemmin kirjallisen ilmoituksen ja tilityksvelvolliden käytäntöön, mutta nykyään lahko hyväksyy yhtä sun toista työtä sen tilalle, kunhan se vaan saa siitä rahallista hyötyä, eikö vielä sitten suoranainen fyrkka käy ?

" Edessä on vielä valtavia ja jännittäviä aikoja."
-Eikös todistajat ole opetettu sanomaan näin tarkoittaen että ihan juuri nyt on alkamassa vartiotornin lupaama maailmanloppu, lahkoslangilla järjestelmäasioiten päättäjäiset ?

Kysyn siksi että ne ovat jossakin määrin tavallaan ristiriidassa.

Kuten myös esim. kun Herätkää n:o 23 v. 1968 esitteli lahkolla olevat ylitsepursuavat todisteensa maailmanlopusta vuodelle 1975 ja Valtakuntamme palvelus kesäkuu 1974 hoputteli jäseniä myymään asuntonsa ja antamaan rahat, koska loppu on kuitenkin pian, kuten se sanoi, ja samalla lahko kuitenkin rakennutti niitä talkootyövaltakunnansalejaan ympäriinsä maata.

Tuohon valtakunnansalirakentamiseen kiinnitti huomiota myös Herrick Åberg, jonka Jehova johti lahkon synkistä syövereistä ulos valoon, vapauteen ja iloon ja jonka tästäkin asiasta mainitseva kirja Nykyajan Baabelin orjat kerkesi painosta jo v. 1975. Löytyy kirjastoista, uudempinakin painoksina
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kuinka JT selittävät Armon ja Jumalan Vanhurskauden Jeesuksessa Kristuksessa.
Ihmisen vanhurskauttamisen
Miten ihmisestä tulee vanhurskas ja pyhä?
Mitä Jeesuksen ristinkuolema ja ylösnousemus merkitsevät Jehovan Todistajalle henkilökohtaisesti
Mitä on uudestisyntyminen ylhäältä.?
Ilmianna
Jaa
Jännittäviä aikoja lupaili mm.Nokia missionin Markku Koivisto ja Uskon Sana liikkeen Patrik Tiainen...molemmat menestysteologian pauloihin sokaistuneita.
Kuinka kävi Nokia Missio kaatui ja niin kuihtui Uskon sana liikekin.
Toki JT ovat kaikista kömmähsyksistään huolimatta olleet pystyssä.
Kai sillä ol joku tarkoitus tässä eksytysen ajassa
Onhan Mormonitkin vielä voimissaan ja amishit ja mentoniitit ja budhalaiset ja hindut.
Muslimeista puhumattakaan.
Mutta kuitenkin on vain yksi nimi jossa pelastutaan Jeesus Kristus.
Ei kai JT sitä kiellä..eikä sitä ketkä pelastuvat ja kuinka pelastutaan ja mistä ja mihin?
Ilmianna
Jaa
Miksihän mm.Patmoksen nykyinen toiminnanjohtaja on nähnyt vaivaa ja uhrannut aikaa tutkiessaan tarkasti JT historian opin ja julistuksen ja jopa julkaiaemalla siitä merkittävän kirjan.
Tätä samaa ovat tehneet monet hengenmiehet ympäri maailman.
Heidän päämotiivinaan on paljastaa Vartiotorniseuran oppi vääräksi Raamattuun perustuen.
Siinä he kyllä ovat loistavasti onnistuneet.
En tiedä moniko nuori JT on uskaltanut lukea
Esim.Pasi Turusen kirjan tai vanhempi polvi Herrik Åbergin kirjan Nykyajan Baabelin orjat.
Hän oli itse perheineen kaksikymmentä vuotta JT.
Sitten alkoi ymmärtämään mitä JT ja VT todellisuudessa on ja hän erosi perheinen seurasta.
Olkaa rohkeita ja lukekaa ja ottakaa selvää tosiasioista...
Voitte löytää totuuden.
Ilmianna
Jaa
Tapahtui Neuvostoliitossa aikana jolloin poliittisesti oli kielletty levittämästä Jumalan Sanaa..kokoontua tai jakaa raamattuja missään..
Vain ortodoksikirkko sai toimia.
Jos löydettiin muunlaista hengellistä toimintaa joutui työleireille siperiaan tai heidät jopa tapettiin.
Siispä pienet yhteisöt jotka uskoivat Jeesukseen...kokoontuivat ns.maan alla.
Kiinni joutumisen uhallakin he kokoontuivat palvelemaan Jumalaa.
Erään kerran tälläinen juokko oli koolla salaisessa paikassa.
Yhtäkkiä sisään ryntäsi muutama aseistautunut sotilas.
Heidän johtajansa ilmoitti..että tämä tilaisuus on laiton.joten ne jotka nyt kieltävät raamatun ja Jeesuksen tässä hetkessä..saavat poistua..eikä heitä vangita.
Uskovien joukosta poistui hetken kuluttua peloissaan 13 ihmistä.
Jäljelle jäi 5..järkyttyneinä ja vapisten..mutta he jäivät paikoilleen hiljaa.seisten kädet kohotettuina antautumisen merkkinä..odottaen ankaraa rangaistusta.
Hetken kuluttua sotilaat laskivat aseensa.
Heidän johtajansa puhui.
Nyt minä tiedän kuka on teidän Jumalanne...
Teidän uskonne Jeesukseen ei kalvennut kuolemankaan edessä.
Olkaa rauhassa...minä ja sotilaani olemme Jeesuksen seuraajia..mutta teemme tätä partiointia politrukille silmänlumeeksi..muuten joutuisimme kapinoinnista teloitettavaksi.
Ja silloin koko joukko polvistui Jumalansa edessä ja rukoilivat...muutosta ja varjelusta venäjän kansalle..
Tänä päivänä taitaa tilanne olla samankaltainen jossakin määrin.
Onhan VT seuran toiminta venäjällä laitettu kiellettyjen listalle.
Menevätkö nyt JT maan alle vai rohkeasti julkisesti tunnustavat Kristusta Jeesusta omana vapahtajaan..rangaistuksen uhallakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ja tunnustavatko he edelleen että Jeesus oli entinen ylienkeli Mikael. Luotu, mutta kenen toimesta?
Voiko enkeli vapahtaa ketään, kun on luotu?
Venäjällä toimii myös runsaasti evankelisia, uudestisyntyneitä kristittyjä, joiden ei tarvitsee selittää Mikael-oppia.
Jehovan todistajat edustavat Venäjällä niinkuin muuallakin antikristuksen oppia, väärän profeetan oppia. He suvaitsevat "tuota naista iisebeliä" joka kyllä sanossa uskoo Jeesukseen, niinkuin demonitkin, mutta eivät käytännössä sitä tee.
He ovat lopunajan eksytys. Älkää kuunnelko heitä. 2Joh.9-11.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mikä on asia joka paljastaa .JT.n uskon sisällön?
Se on...jos häneltä kysytään...oletko uudestisyntynyt?
Kuka on sinun Herrasi.
Miten olet vanhurskautettu ja pyhä.
Kuka Jeesus on sinulle henkilökohtaisesti?
Näihin kysymyksiin tulee kyllä vastauksia.
Mutta raamatun mukaisia ne eivät ole.vaan aivan jotakin muuta.
Jos vielä kysytään.mikä on hänen näkemyksensä muista kirkkokunnista tai luterilaisuudesta tai katolisuudesta etc..
Vastaus on VT.n kantaa myötäilevä ..ja se jos mikä paljastaa JT eksytyksen ja harhaopillisen käsityksen kokonaisuudessaan
Ilmianna
Jaa
Heillä on omansa ,meillä luterilaisilla ja ortodokseilla omamme.
Ilmianna
Jaa
Turunen ei ole Jt, Åberg poistettu riveistä. Uskotko selitysten olevan puolueettomia. Entä jos todistaja tekisi heistä ja uskonnostasi tutkimuksen, uskoisitko heitä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Turunen esittelee kirjassaan lahkon vartiotornilainauksin. Todistajat eivät ole kyenneet osoittamaan yhtään virhettä Turusen kirjassa.

Åberg kertoo kirjassaan myös eroamisestaan lahkosta. Hänelle sanottiin tuolloin ensiksi, että lahkoon antaudutaan, eikä liitytä, ja erota ei voi.
Hän kuitenkin pääsi siitä eroon.
Eroamaan johti vartiotorniopin vertaaminen Raamattuun, hän huomasi eron.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pasi Turunen ja kaikki muut kansainväliset tutkijat perustelevat tietonsa Raamatun ilmoitukseen joka on ilmitettu ja käännetty siitä kielestä jolla se on kirjoitettu.
He ovat löytäneet yksimielisesti selkeän eroavaisuuden JT oppeihin nähden ja pitävät sitä eksyttävänä harhaoppina ja JT Historian tuntevina ...erilaiset väärät profetiat yms.. osoittavat että kysymys on Väärästä Profeetasta..eikä vain pienestä erehdyksestä.
Jokainen raamatun tutkija voi melko nopeasti todeta kaikki eroavaisuudet jotka löytyvät VTseuran oppimateriaaleista..että kysymyksessä on valhe..ja vääristelty uskomus .
Jos JT itse alkaa selvittämään asioita ja kyseenalaistaa omat oppinsa..luulempa että melko nopeasti..alkaa miettimään pois lähtöä ja eroamista..
Olen lukenut ja tutkinut JT oppeja niin paljon ja tiedän että heidän oppinsa ei ole Jumalasta. Se on järkioppi ja kaiken lisäksi täydellisesti rakennettu eksytys.
Henkivaltojen aikaan saama sokeus ja orjuus.
Vihollinen antikristus ratsastaa VT seuran korskeilla ratsuilla..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sana ”Kaikkivaltias” on käännetty heprealaisesta sanasta Šad·dajʹ ja kreikkalaisesta sanasta Pan·to·kraʹtōr

Tietosanakirjassa The Jewish Encyclopedia (1976, IX osa, s. 162) sanotaan: ”On kuitenkin mahdollista, että alkuperäinen merkitys oli ’ylivoimainen’ tai ’suunnaton voima’ ja että tämä merkitys on säilynyt Jumalan [arvonimessä].”

Sanaa Šad·dajʹ käytetään heprealaisessa tekstissä seitsemän kertaa sanan ʼEl (Jumala) kanssa arvonimessä ”Jumala, Kaikkivaltias” (ʼEl Šad·dajʹ)

1.Moos. 17:1
"1. Kun Abram oli yhdeksänkymmenen yhdeksän vuoden vanha, ilmestyi Herra
hänelle ja sanoi hänelle: "Minä olen Jumala, Kaikkivaltias; vaella minun edessäni ja ole nuhteeton."
.
1.Moos. 28:3
"3. Ja Jumala, Kaikkivaltias, siunatkoon sinua ja antakoon sinun tulla hedelmälliseksi ja lisääntyä, niin että sinusta tulee suuri kansojen joukko."
.
1.Moos. 35:11
"11. Ja Jumala sanoi hänelle: "Minä olen Jumala, Kaikkivaltias; ole hedelmällinen ja lisäänny. Kansa, suuri kansojen joukko on sinusta tuleva, ja kuninkaita lähtee sinun kupeistasi"

1.Moos. 43:14
"14. Jumala, Kaikkivaltias, suokoon, että se mies tekisi teille laupeuden ja antaisi toisen veljenne sekä Benjaminin palata kotiin teidän kanssanne. Mutta jos tulen lapsettomaksi, niin tulen lapsettomaksi."

48:3
"3. Ja Jaakob sanoi Joosefille: "Jumala, Kaikkivaltias, ilmestyi minulle Luusissa Kanaanin maassa ja siunasi minut "

2.Moos. 6:3
"3. Ja minä olen ilmestynyt Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille 'Jumalana Kaikkivaltiaana', mutta nimelläni 'Herra' en minä ole tehnyt itseäni heille tunnetuksi."

Hesekiel 10:5
"5. Ja kerubien siipien kohina kuului ulompaan esipihaan asti kuin kaikkivaltiaan Jumalan ääni, kun hän puhuu"
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Jesajan profetiassa käytetään luvatusta Rauhan Ruhtinaasta arvonimeä ”Väkevä Jumala”. Tämä ilmaus on käännetty heprealaisista sanoista ʼEl Gib·bōrʹ, ei edellä mainituissa raamatunkohdissa olevista sanoista ʼEl Šad·dajʹ

Jesaja 9:5
"5. Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Lexmen kirjoitti:
Jesajan profetiassa käytetään luvatusta Rauhan Ruhtinaasta arvonimeä ”Väkevä Jumala”. Tämä ilmaus on käännetty heprealaisista sanoista ʼEl Gib·bōrʹ, ei edellä mainituissa raamatunkohdissa olevista sanoista ʼEl Šad·dajʹ

Jesaja 9:5
"5. Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas."
Nimelläni Herra, onko Herra mielestäsi nimi? Sen mukaan tasavallan presidenttikin olisi jumala, koska häntä puhuteltaessa sanotaan usein Herra Presidentti. Kyllä hebrealaisissa kirjoituksissa on käytetty kerakkeita JHWH, joihin lausuttaessa liitettiin vokaalit. Siksi nimeksi on otettu Jehova, myös Jahve, joista nimi Jehova on yleisimmin tunnettu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Arvokas_nimi kirjoitti:
Nimelläni Herra, onko Herra mielestäsi nimi? Sen mukaan tasavallan presidenttikin olisi jumala, koska häntä puhuteltaessa sanotaan usein Herra Presidentti. Kyllä hebrealaisissa kirjoituksissa on käytetty kerakkeita JHWH, joihin lausuttaessa liitettiin vokaalit. Siksi nimeksi on otettu Jehova, myös Jahve, joista nimi Jehova on yleisimmin tunnettu.
Siinä verrattiin KAIKKIVALTIAAN Jumalan ja VÄKEVÄN Jumalan eroa.

JHWH [Jehova, Jahve] ilmaistaan Raamatun pyhissä kirjoituksissa ylivoimaisena voimassaan, ja näin ollen Jumalana Kaikkivaltiaana. Heprealaisessa tekstissä sama ominaisuus ilmaistaan ʼEl Šad·dajʹ. Kaikkivaltius arvonimenä johtuu Jumalan ominaisuudesta - olemuksesta.

Sana ”Kaikkivaltias” on käännetty heprealaisesta sanasta Šad·dajʹ ja kreikkalaisesta sanasta Pan·to·kraʹtōr

Tietosanakirjassa The Jewish Encyclopedia (1976, IX osa, s. 162) sanotaan: ”On kuitenkin mahdollista, että alkuperäinen merkitys oli ’ylivoimainen’ tai ’suunnaton voima’ ja että tämä merkitys on säilynyt Jumalan [arvonimessä].”

Sanaa Šad·dajʹ käytetään heprealaisessa tekstissä seitsemän kertaa sanan ʼEl (Jumala) kanssa arvonimessä ”Jumala, Kaikkivaltias” (ʼEl Šad·dajʹ)

KUN TAAS Jeesuksesta Rauhan Ruhtinaasta käytetään ilmaisua ʼEl Gib·bōrʹ (hepr), eli Väkevänä Jumalana, ei siten Jumalana Kaikkivaltiaana.

Jeesus, maan päällä ollessaan ilmaisi tämän kutsumalla JHWH, Jehovaa Jumalakseen. Jeesuksen taivaalliseen asemaansa nousemisen jälkeen apostoli Paavali kertoi Jeesuksen korkeasta, mutta JHWH, Jehovaa alemmasta, asemasta kirjeessään heprealaisille. Jeesuksen asema taivaassa tälläkään hetkellä ei ole Kaikkivaltias Jumala, vaan hän palvelee Kaikkivaltiaan Jumalan edessä JHWH:n nimittämänä Ylimmäisenä Pappina - ikuisesti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Herra ilmestyi Abrahamille 99 vuoden issä ja sanoi , että teen sinusta suurten kansojen joukon , " ; -
Kyllä varmalla ,
Käymme tuolla Oopperalla teetansseissa , ja sinne tuodaan Kustaankartanosta -100 -vuotiaita kuuntelemaan musiikkia , -pyöräuolissa ,
Sanopas tuo ABu- juttu siellä yleisölle , niin ne lyöttääntyy lattialle mahalleen ja nauraa itsensä kuoliaaksi ,
Siinä tulee ongelmia , että mihin piilottaa 500 näuruun kuollutta tanssijaa , että tilaisuus jatkuisi ,
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
On yksi nimi Jeesus Kristus..
Hänen kauttaan tulee pelastus niin israelille kuin pakanoillekin.
Hänessä kaikki riippuu Hän On A&O Alku ja loppu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ja he saivat Pyhän Hengen.
Jeesus sanoo Tulkaa minun tyköni te työtätekät ja raskautetut.minä annan teille levon.
Ei ole maanpäälle muuta nimeä annettu jossa pelastutaan kuin nimi Jeesus Kristus.
Hänen kauttaan mennään taivasten valtakuntaan.
Hän on portti..ahdas portti joka vie elämään.
Hänen nimensä on Immanuel.Rauhan Ruhtinas.Kuningasten Kuningas..jonka päälle lepää Herraus.
Jumala on antanut kaiken Jeesuksen haltuun Hän on maan ja taivaan Herra.
Hänessä me olemme ja Hänessä riippuu kaikki koko ihmiskunta luomakunta
Hän on A&O Alku ja loppu.
Jumala lähetti ainoasyntyisen poikansa sovittamaan maaiman itsensä kanssa.
Ettei yksikään hukkuisi vaan hänellä olisi iänkaikkinen elämä.
Ei yksikään joka uskoo häneen jonka Jumala on lähettänyt ..huku vaan hänellä on iänkaikkinenelämä
Jos sinä sydämessäsi uskot ja suuĺlasi tunnustat että Jeesus on Herra ..ristiin naulittu ja kolmantena päivänä noussut kuolleista..astunut ruumiissaan taivaaseen ja istuu Isän Jumalan oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita..jos tämän uskot sydämessäsi sulullasi tunnustat..sinä olet pelastettu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Johanneksen Evankeliumi 7:17
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Arvokas_nimi 13.9.2017 23:27

" onko Herra mielestäsi nimi? Sen mukaan tasavallan presidenttikin olisi jumala, koska häntä puhuteltaessa sanotaan usein Herra Presidentti. "

-Raamattu käyttää Herraa Jumalan nimenä. Vain jehovantodistaja voi esittää kysymyksen tasavallan presidentin jumaluudesta.

"Kyllä hebrealaisissa kirjoituksissa on käytetty kerakkeita JHWH, joihin lausuttaessa liitettiin vokaalit. Siksi nimeksi on otettu Jehova, myös Jahve, joista nimi Jehova on yleisimmin tunnettu. "

Alkuperäinen kirjoitusasu tetragrammi, jota todistajat eivät opettele, vaikea kun on. Jehovan todistajat saavat ääntää kukin oman äidinkielensä mukaan, helpompi niin. Muiden Raamatussa annettujen Jumalan nimien kieltäminen on Jumalan Sanan kieltämistä.
Jeesus käytti nimeä taivaan Isä. Paavali käytti nimeä Jumala. Raamattu sanoo, että on oikeasti vain yksi Jumala. Muut ovat epäjumalia.

Juutalaiset pitivät Jumalaa niin Pyhänä, että nimeä ei käytetty ollenkaan. Jahve on kiertoilmaus.
Ilmianna
Jaa
Tuossa on Ajattelehan 11.9.2017 13:54 tuonut esiin, kuinka paljon Matteuksen evankeliumikin tuo esiin Jeesuksen Jumaluutta, mihin ei moni, enkä itsekään ole tullut kiinnittäneeksi huomiota.

"Jeesuksesta puheenollen, huomaamme hänen maanpäälläolonsa aikana, hän kykeni Jumalan avulla parantamaan erilaisia sairauksia. ( Matt 15: 31 ) "

-Vartiotornisi on lisännyt tuon "avulla".
- Matt. 15:31 "niin että kansa ihmetteli nähdessään mykkäin puhuvan, raajarikkojen olevan terveitä, rampojen kävelevän ja sokeain näkevän; ja he ylistivät Israelin Jumalaa"

-Matt. kuvaa Jeesuksessa Jumalan.
-Jeesus tulisi pelastamaan kansan sen synneistään. (Matt. 1:21)
-’Valmistakaa Herralle tie, tehkää polut hänelle suoriksi.’” (Matt. 3:3) Kohta on suora lainaus Jes. 40:3:sta. Sen viesti on selvä: Itse Jumala on tulossa. Hepreankielessä Jumalan nimi tässä on ”JHVH”. Jumala tuli, Jeesuksessa.
-Jeesus puhui itsestään sulhasena (Matt. 25:1). VT:ssa Jumala identifioitiin näin (Jes. 62:5; Hoos. 2:16).Jeesus väitti tulevansa tuomitsemaan kaikki ihmiset (Matt.25:31-46). Jooelin mukaan Jumala on kaikkien tuomari (3:12).
-Juuri ennen taivaaseen astumistaan opetuslapset kumartavat Jeesusta ”προσκυνέω” (Matt. 28:17). Juutalaiset eivät saaneet kumartaa ja palvoa ketään muuta kuin Jumalaa.
Huomattavaa on se, että Jeesus ei nuhtele opetuslapsia, vaan ottaa vastaan Jumalalle kuuluvaa palvontaa.
-Heti edellisen tapauksen perään Jeesus sanoo, että hänelle oli annettu kaikki valta niin taivaassa kuin maanpäällä. Vielä hän sanoi "Minä olen teidän kanssanne joka päivä maailmanajan loppuun saakka." Kun Jeesus palasi taivaaseen, Hän kykeni jälleen olemaan kaikkialla läsnä.
------------------------
-Todistajathan saavat vartiotornikaupuysteluun mm. ohjeen että jos oven avaajalla on kristillinen vakaumus, niin hänelle on yritettävä saada toissijaisesti sitten epävarmuutta uskoonsa, häntä taitavasti epäilevästi kysäisten tietämisensä varmuudesta tai miten parhaiten pystyy.

Samat konstit ovat tietysti voimassa nettifoorumillakin.
Ilmianna
Jaa
Aaamen
Jospa JT uskaltaisivat ottaa luettavakseen esim..
Roseniuksen Elämän Leipää.
Rovasti Olavi Peltolan puheita ja kirjoituksia.
Kalevi Lehtisen kaikki kirjat
Wilkerssonin
Tapani Suonti ja OWM ja hänen kirjansa.
Mauno Mattilan puheet You tubessa
Juha Norolampi
Viktor Klimenko
Raamatun opetusta
Muroma
Saarnivaara
Leminen
Paavo Hiltunen
Pasi Turunen
Leo Meller.
Paavo Nousiainen
Niilo Yli-Vainio
Hannu Hirvonen
Ari Korolainen
Tässä vain muutamia. Jotka kirjoittavat ja julistavat classista puhdasta raamattuun pitäytyvää evankeliumia
Kansainvälisiä julistajia löytyy lukematon määrä...
Ei voi kun ihmetellä ..miten on mahdollista..etteivät JT..usko näiden ihmisten todistusta.
Syy on siinä..että heidän silmillään on peite..niinkuin Juutalaisilla.
Se otetaan kyllä pois..
Me vaan olemme liian innokkaita ja kärsimättömiä.
Mutta onhan meidän puhuttava..
Se on lähetyskäskyssäkin sanottu.
Se sanankohta..kuinka Jumala lähettää väkevän eksytyksen niille jotka eivät pelastu.on sen verran järkyttävää luettavaa..että olisi jokaisen uskovaisen tehtävä kaikkensa ...viedä evankeliumi niin monelle kuin mahdollista.
Meillä ei ole taistelu lihaa eikä verta vastaan vaan hallituksia vastaan.pahoja henkivaltoja vastaan taivaan avaruuksissa.
JT ovat henkivallan antikristuksen vallan uhreja ..Jumala voi pelastaa heidän siinä missä muutkin..
Jumalalle ovat rakkaita kaikki
Ilmianna
Jaa
Hyvää luettavaa
Risto Suonnon uusi kirja KIPEITÄ KYSYMYKSIÄ KÄRSIMYKSESTÄ avaa rehellisesti ja aidosti lukijalle monia kysymyksiä elävästä uskosta Jeesukseen ja pureutuu totuuteen ihmisessä Jumalan edessä...
Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen.
Sellaisena Hän meitä katsoo...Poikansa kautta..Via Dolorosan kulkijan..Ristin kautta
Hän sovitti itsensä .
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
32 VASTAUSTA:
Kuinkas jt lukee Joh. 1:3:n kun Jeesus on muka enkeli. Tuntuuko sinusta järkevältä Jeesuksen tulleen "olemassaoloon" itsensä vältyksellä? Onko um käännöstä lukiessasi jäänyt "kaikki" sana lukematta?

UM: "Kaikki tuli olemassaoloon hänen välityksellään,+ eikä ilman häntä tullut olemassaoloon mikään."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
Kuinkas jt lukee Joh. 1:3:n kun Jeesus on muka enkeli. Tuntuuko sinusta järkevältä Jeesuksen tulleen "olemassaoloon" itsensä vältyksellä? Onko um käännöstä lukiessasi jäänyt "kaikki" sana lukematta?

UM: "Kaikki tuli olemassaoloon hänen välityksellään,+ eikä ilman häntä tullut olemassaoloon mikään."
Miksi Jeesuksen itsensä pitäisi luoda? Kyllä tuon voi ymmärtää niinkin, että Jumala loi Jeesuksen yksin, sitten Jeesuksen kanssa yhdessä loput. Luetko koko muunkin Raamatun niin, että "kaikki" tarkoittaa kirjaimellisesti kaikkea?

Kol. 1:15 sanoo Jeesusta Jumalan kuvaksi ja luomakunnan esikoiseksi. Mistä lähtien Jumalan kuva on ollut Jumala? Tai miten voi olla luomakunnan esikoinen olematta osa luomakuntaa, siis luotu olento? Onhan perheen esikoinenkin osa perhettä ja yksi sisaruksista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jumalankuvankuvako kirjoitti:
Miksi Jeesuksen itsensä pitäisi luoda? Kyllä tuon voi ymmärtää niinkin, että Jumala loi Jeesuksen yksin, sitten Jeesuksen kanssa yhdessä loput. Luetko koko muunkin Raamatun niin, että "kaikki" tarkoittaa kirjaimellisesti kaikkea?

Kol. 1:15 sanoo Jeesusta Jumalan kuvaksi ja luomakunnan esikoiseksi. Mistä lähtien Jumalan kuva on ollut Jumala? Tai miten voi olla luomakunnan esikoinen olematta osa luomakuntaa, siis luotu olento? Onhan perheen esikoinenkin osa perhettä ja yksi sisaruksista.
Sitten on Paavalikin harhauttaja jos kolmeen kertaan snottu "kaikki" ei tarkoita sitä mitä kehotetaan lukemaan.

16. Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen, 17. ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa. Kol. 1 luku.

Tottakai hän esikoinen. Lienee sinullekin selvää että synnytyksessä ensimmäinen on sitä.

Ei Jumala ole yhdellekään enkelille milloinkaan sanonut:

- Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
Hepr. 1:5
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
Sitten on Paavalikin harhauttaja jos kolmeen kertaan snottu "kaikki" ei tarkoita sitä mitä kehotetaan lukemaan.

16. Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen, 17. ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa. Kol. 1 luku.

Tottakai hän esikoinen. Lienee sinullekin selvää että synnytyksessä ensimmäinen on sitä.

Ei Jumala ole yhdellekään enkelille milloinkaan sanonut:

- Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
Hepr. 1:5
"Sitten on Paavalikin harhauttaja jos kolmeen kertaan snottu "kaikki" ei tarkoita sitä mitä kehotetaan lukemaan."

Paavali kyllä tekee asian selväksi niille, jotka sen haluavat ymmärtää. Kokeilepa löytää tuosta ajatus, että Jeesus olisi Jumala:

1. Kor. 8:6 meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät

"Tottakai hän esikoinen. Lienee sinullekin selvää että synnytyksessä ensimmäinen on sitä."

Kuten myös luomakunnan esikoinen on osa luomakuntaa.

"Ei Jumala ole yhdellekään enkelille milloinkaan sanonut:

- Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
Hepr. 1:5"

Ja syntyneellä on alku, syntymä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jumalankuvankuvako kirjoitti:
"Sitten on Paavalikin harhauttaja jos kolmeen kertaan snottu "kaikki" ei tarkoita sitä mitä kehotetaan lukemaan."

Paavali kyllä tekee asian selväksi niille, jotka sen haluavat ymmärtää. Kokeilepa löytää tuosta ajatus, että Jeesus olisi Jumala:

1. Kor. 8:6 meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät

"Tottakai hän esikoinen. Lienee sinullekin selvää että synnytyksessä ensimmäinen on sitä."

Kuten myös luomakunnan esikoinen on osa luomakuntaa.

"Ei Jumala ole yhdellekään enkelille milloinkaan sanonut:

- Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
Hepr. 1:5"

Ja syntyneellä on alku, syntymä.
"Ja syntyneellä on alku, syntymä"

Oletko ajatellut ettei Jumala voinut synnyttää enkeliä kun synnytksessä tulee aina samaa lajia? Hän on siis Jumala.

Katsotaan tuota hep. 1 lukua mitä lajia Poika Isän todistuksen mukaan on. Tai onko Paavali taas harhauttaja? Jae 8:

8. Mutta Pojastaan hän sanoo:

- Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy ajasta aikaan,
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
"Ja syntyneellä on alku, syntymä"

Oletko ajatellut ettei Jumala voinut synnyttää enkeliä kun synnytksessä tulee aina samaa lajia? Hän on siis Jumala.

Katsotaan tuota hep. 1 lukua mitä lajia Poika Isän todistuksen mukaan on. Tai onko Paavali taas harhauttaja? Jae 8:

8. Mutta Pojastaan hän sanoo:

- Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy ajasta aikaan,
"Oletko ajatellut ettei Jumala voinut synnyttää enkeliä kun synnytksessä tulee aina samaa lajia? Hän on siis Jumala."

Biologista lajimääritelmää ei mielestäni kannata jumalolentoihin sotkea sen enempää kuin sukusoluja, synnytyselimiä tai napanuoraakaan. Eiköhän "synnyttäminen" tässä yhteydessä ole kielikuva.

"8. Mutta Pojastaan hän sanoo:

- Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy ajasta aikaan,"

Ja heti seuraavassa jakeessa: "Sen tähden Jumala, sinun Jumalasi, on voidellut sinut riemun öljyllä, sinut, ei kumppaneitasi."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jumalankuvankuvako kirjoitti:
"Oletko ajatellut ettei Jumala voinut synnyttää enkeliä kun synnytksessä tulee aina samaa lajia? Hän on siis Jumala."

Biologista lajimääritelmää ei mielestäni kannata jumalolentoihin sotkea sen enempää kuin sukusoluja, synnytyselimiä tai napanuoraakaan. Eiköhän "synnyttäminen" tässä yhteydessä ole kielikuva.

"8. Mutta Pojastaan hän sanoo:

- Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy ajasta aikaan,"

Ja heti seuraavassa jakeessa: "Sen tähden Jumala, sinun Jumalasi, on voidellut sinut riemun öljyllä, sinut, ei kumppaneitasi."
"Eiköhän "synnyttäminen" tässä yhteydessä ole kielikuva."

Näin se teidän kanssa aina menee. Kuvaannollinen vedetään hihasta kun Jumala ei voi synnyttää enkeliä. Esim. ilmestyksen israelin heimon 12000 on "tässä yhteydessä kielikuva". Kielikuva kerrottuna 12 muuttuu kuitenkin kirjaimelliseksi 144000! Ota teistä sitten selvää?

"Ja heti seuraavassa jakeessa: "Sen tähden Jumala, sinun Jumalasi, on voidellut sinut riemun öljyllä, sinut, ei kumppaneitasi."

Näinkö teillä raamattua luetaan? Paavaliko kumosi heti sen mitä edellisessä jakeessa sanoi? Jeesuksen ihmisyys vedetään hihasta ja se on sitten siinä. Sanokoot raamattu muualla mitä tahansa!

Esille ottamasi jae sopii Paavalin opetukseen. Hän ottaa huomioon Jeesuksen Jumaluuden ja ihmisyyden.

5. Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus. 1. Tim. 2:5.

5. Heidän ovat kantaisät, heistä on Kristus ihmisenä lähtöisin, hän, joka on kaiken yläpuolella, ikuisesti ylistetty Jumala, aamen! Room. 9:5.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
"Eiköhän "synnyttäminen" tässä yhteydessä ole kielikuva."

Näin se teidän kanssa aina menee. Kuvaannollinen vedetään hihasta kun Jumala ei voi synnyttää enkeliä. Esim. ilmestyksen israelin heimon 12000 on "tässä yhteydessä kielikuva". Kielikuva kerrottuna 12 muuttuu kuitenkin kirjaimelliseksi 144000! Ota teistä sitten selvää?

"Ja heti seuraavassa jakeessa: "Sen tähden Jumala, sinun Jumalasi, on voidellut sinut riemun öljyllä, sinut, ei kumppaneitasi."

Näinkö teillä raamattua luetaan? Paavaliko kumosi heti sen mitä edellisessä jakeessa sanoi? Jeesuksen ihmisyys vedetään hihasta ja se on sitten siinä. Sanokoot raamattu muualla mitä tahansa!

Esille ottamasi jae sopii Paavalin opetukseen. Hän ottaa huomioon Jeesuksen Jumaluuden ja ihmisyyden.

5. Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus. 1. Tim. 2:5.

5. Heidän ovat kantaisät, heistä on Kristus ihmisenä lähtöisin, hän, joka on kaiken yläpuolella, ikuisesti ylistetty Jumala, aamen! Room. 9:5.
"Näin se teidän kanssa aina menee. Kuvaannollinen vedetään hihasta kun Jumala ei voi synnyttää enkeliä. Esim. ilmestyksen israelin heimon 12000 on "tässä yhteydessä kielikuva". Kielikuva kerrottuna 12 muuttuu kuitenkin kirjaimelliseksi 144000! Ota teistä sitten selvää?"

Nyt menee jo asiat ja ryhmätkin sekaisin. Se, että vastustan kolminaisuutta, ei tarkoita ollenkaan sitä, että allekirjoittaisin Jehovan todistajien raamatuntulkinnat. En myöskään ole sitä mieltä, että Raamatun mukaan Jeesus ja Mikael olisivat sama persoona, tai että Poika olisi "vain enkeli". Luotu olento kyllä, mutta ei "vain enkeli".

"Näinkö teillä raamattua luetaan? Paavaliko kumosi heti sen mitä edellisessä jakeessa sanoi? Jeesuksen ihmisyys vedetään hihasta ja se on sitten siinä. Sanokoot raamattu muualla mitä tahansa!"

En ymmärrä, mitä ihmisyyden vetämisellä hihasta tarkoitat. Vetosit kuitenkin siihen, että Jeesusta sanotaan Jumalaksi (jakeessa 8), ja minä toin esille, että tällä Jumalallakin on Jumala (jakeessa 9).

"Esille ottamasi jae sopii Paavalin opetukseen. Hän ottaa huomioon Jeesuksen Jumaluuden ja ihmisyyden."

Paavali ei pitänyt Jeesusta Jumalana:

1. Kor. 8:6 meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät.

Kuten ei myöskään Jeesus itseään:

Joh. 17:3 Ja ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jumalankuvankuvako kirjoitti:
"Näin se teidän kanssa aina menee. Kuvaannollinen vedetään hihasta kun Jumala ei voi synnyttää enkeliä. Esim. ilmestyksen israelin heimon 12000 on "tässä yhteydessä kielikuva". Kielikuva kerrottuna 12 muuttuu kuitenkin kirjaimelliseksi 144000! Ota teistä sitten selvää?"

Nyt menee jo asiat ja ryhmätkin sekaisin. Se, että vastustan kolminaisuutta, ei tarkoita ollenkaan sitä, että allekirjoittaisin Jehovan todistajien raamatuntulkinnat. En myöskään ole sitä mieltä, että Raamatun mukaan Jeesus ja Mikael olisivat sama persoona, tai että Poika olisi "vain enkeli". Luotu olento kyllä, mutta ei "vain enkeli".

"Näinkö teillä raamattua luetaan? Paavaliko kumosi heti sen mitä edellisessä jakeessa sanoi? Jeesuksen ihmisyys vedetään hihasta ja se on sitten siinä. Sanokoot raamattu muualla mitä tahansa!"

En ymmärrä, mitä ihmisyyden vetämisellä hihasta tarkoitat. Vetosit kuitenkin siihen, että Jeesusta sanotaan Jumalaksi (jakeessa 8), ja minä toin esille, että tällä Jumalallakin on Jumala (jakeessa 9).

"Esille ottamasi jae sopii Paavalin opetukseen. Hän ottaa huomioon Jeesuksen Jumaluuden ja ihmisyyden."

Paavali ei pitänyt Jeesusta Jumalana:

1. Kor. 8:6 meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät.

Kuten ei myöskään Jeesus itseään:

Joh. 17:3 Ja ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.
"Vetosit kuitenkin siihen, että Jeesusta sanotaan Jumalaksi (jakeessa 8), ja minä toin esille, että tällä Jumalallakin on Jumala (jakeessa 9)."

Minunko olisi pitänyt lukea että Jeesus ihmisveljenä on Jumala? Ei Paavali "(jakeessa 9)" sano "että tällä Jumalallakin on Jumala". Niin jakeessa 8 on mahdollisimman arvovaltainen todistus kun Isä todistaa Poikansa Jumalaksi!

"1. Kor. 8:6 meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät."

Minunko pitää taas ottaa huomioon ettei "kaikki" tarkoita sitä mitä saan lukea? Muuten Jeesus on luonut itsensä. Synnyttäminen ja luominen ovat eri asioita. Jaa mutta synnyttäminen olikin "kielikuva". Mitä muuta ohjausta vielä tulen saamaankaan?

Kol. 1:16 ja 17 olevat kaikki sanat ovat jotain muuta mutta ei kuitenkaan kielikuvia?

Toki ymmärrän tarkoitusperäsi. Jeesus pitää olla luotu muuten Hän olisi Jumala.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
"Vetosit kuitenkin siihen, että Jeesusta sanotaan Jumalaksi (jakeessa 8), ja minä toin esille, että tällä Jumalallakin on Jumala (jakeessa 9)."

Minunko olisi pitänyt lukea että Jeesus ihmisveljenä on Jumala? Ei Paavali "(jakeessa 9)" sano "että tällä Jumalallakin on Jumala". Niin jakeessa 8 on mahdollisimman arvovaltainen todistus kun Isä todistaa Poikansa Jumalaksi!

"1. Kor. 8:6 meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät."

Minunko pitää taas ottaa huomioon ettei "kaikki" tarkoita sitä mitä saan lukea? Muuten Jeesus on luonut itsensä. Synnyttäminen ja luominen ovat eri asioita. Jaa mutta synnyttäminen olikin "kielikuva". Mitä muuta ohjausta vielä tulen saamaankaan?

Kol. 1:16 ja 17 olevat kaikki sanat ovat jotain muuta mutta ei kuitenkaan kielikuvia?

Toki ymmärrän tarkoitusperäsi. Jeesus pitää olla luotu muuten Hän olisi Jumala.
"Minunko olisi pitänyt lukea että Jeesus ihmisveljenä on Jumala? Ei Paavali "(jakeessa 9)" sano "että tällä Jumalallakin on Jumala". Niin jakeessa 8 on mahdollisimman arvovaltainen todistus kun Isä todistaa Poikansa Jumalaksi! "

Lainataan nyt sitten jakeet 8-9 kokonaisuudessaan:

8 Mutta Pojastaan hän sanoo: -- Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy ajasta aikaan, ja sinun kuninkaanvaltikkasi on oikeudenmukaisuuden valtikka.
9 Sinä rakastit oikeutta ja vihasit vääryyttä. Sen tähden Jumala, sinun Jumalasi, on voidellut sinut riemun öljyllä, sinut, ei kumppaneitasi.

Se, että "Jumalalla" Jeesuksella on itselläänkin Jumala, vieläpä sama Jumala kuin ihmisillä, ei ole yllätys sille, joka on Raamattua lukenut tarkasti:

Joh. 20:17 Jeesus sanoi: "Älä koske minuun. Minä en vielä ole noussut Isän luo. Mene sinä viemään sanaa veljilleni ja sano heille, että minä nousen oman Isäni ja teidän Isänne luo, oman Jumalani ja teidän Jumalanne luo."

"Minunko pitää taas ottaa huomioon ettei "kaikki" tarkoita sitä mitä saan lukea? Muuten Jeesus on luonut itsensä. Synnyttäminen ja luominen ovat eri asioita. Jaa mutta synnyttäminen olikin "kielikuva". Mitä muuta ohjausta vielä tulen saamaankaan?"

Otatko itse kirjaimellisesti kaiken, mitä Raamatussa lukee, esim. "meillä on vain yksi Jumala, Isä" ja "he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan"?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jumalankuvankuvako kirjoitti:
"Minunko olisi pitänyt lukea että Jeesus ihmisveljenä on Jumala? Ei Paavali "(jakeessa 9)" sano "että tällä Jumalallakin on Jumala". Niin jakeessa 8 on mahdollisimman arvovaltainen todistus kun Isä todistaa Poikansa Jumalaksi! "

Lainataan nyt sitten jakeet 8-9 kokonaisuudessaan:

8 Mutta Pojastaan hän sanoo: -- Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy ajasta aikaan, ja sinun kuninkaanvaltikkasi on oikeudenmukaisuuden valtikka.
9 Sinä rakastit oikeutta ja vihasit vääryyttä. Sen tähden Jumala, sinun Jumalasi, on voidellut sinut riemun öljyllä, sinut, ei kumppaneitasi.

Se, että "Jumalalla" Jeesuksella on itselläänkin Jumala, vieläpä sama Jumala kuin ihmisillä, ei ole yllätys sille, joka on Raamattua lukenut tarkasti:

Joh. 20:17 Jeesus sanoi: "Älä koske minuun. Minä en vielä ole noussut Isän luo. Mene sinä viemään sanaa veljilleni ja sano heille, että minä nousen oman Isäni ja teidän Isänne luo, oman Jumalani ja teidän Jumalanne luo."

"Minunko pitää taas ottaa huomioon ettei "kaikki" tarkoita sitä mitä saan lukea? Muuten Jeesus on luonut itsensä. Synnyttäminen ja luominen ovat eri asioita. Jaa mutta synnyttäminen olikin "kielikuva". Mitä muuta ohjausta vielä tulen saamaankaan?"

Otatko itse kirjaimellisesti kaiken, mitä Raamatussa lukee, esim. "meillä on vain yksi Jumala, Isä" ja "he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan"?
"Otatko itse kirjaimellisesti kaiken, mitä Raamatussa lukee, esim. "meillä on vain yksi Jumala, Isä" ja "he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan"?

Kyllä otan peilaten raamatusta missä ominaisuudessa Jeesus noin sanoo. Muutenhan raamattu kumoasi itse itseään?
"tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa"

Tästä juuri hep. 1.9:ssä on kyse.

Fil. 2:6Hänellä oli Jumalan muoto, mutta hän ei pitänyt kiinni oikeudestaan olla Jumalan vertainen
7. vaan luopui omastaan. Hän otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa,
8. hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristinkuolemaan asti.

Edellä jo tulikin että Paavali sanoo ylösnoussuttakin Jeesusta ihmiseksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
"Otatko itse kirjaimellisesti kaiken, mitä Raamatussa lukee, esim. "meillä on vain yksi Jumala, Isä" ja "he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan"?

Kyllä otan peilaten raamatusta missä ominaisuudessa Jeesus noin sanoo. Muutenhan raamattu kumoasi itse itseään?
"tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa"

Tästä juuri hep. 1.9:ssä on kyse.

Fil. 2:6Hänellä oli Jumalan muoto, mutta hän ei pitänyt kiinni oikeudestaan olla Jumalan vertainen
7. vaan luopui omastaan. Hän otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa,
8. hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristinkuolemaan asti.

Edellä jo tulikin että Paavali sanoo ylösnoussuttakin Jeesusta ihmiseksi.
"Kyllä otan peilaten raamatusta missä ominaisuudessa Jeesus noin sanoo. Muutenhan raamattu kumoasi itse itseään?"

Eli tulkitset Raamattua. Hyvä, samaa teen minäkin, tosin nähtävästi eri tavalla.

Oliko Pyhä Henki myös "orjan osassa", kun Jeesus sanoi Isää ainoaksi todelliseksi Jumalaksi (Joh. 17:3)?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jumalankuvankuvako kirjoitti:
"Kyllä otan peilaten raamatusta missä ominaisuudessa Jeesus noin sanoo. Muutenhan raamattu kumoasi itse itseään?"

Eli tulkitset Raamattua. Hyvä, samaa teen minäkin, tosin nähtävästi eri tavalla.

Oliko Pyhä Henki myös "orjan osassa", kun Jeesus sanoi Isää ainoaksi todelliseksi Jumalaksi (Joh. 17:3)?
Mitä ajat takaa kun tuossa ei puhuta Pyhästä Hengestä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
Mitä ajat takaa kun tuossa ei puhuta Pyhästä Hengestä?
Sitä, että jos Jeesus (orjan osassaan) sanoo Isää ainoaksi todelliseksi Jumalaksi, eikö Pyhä Henki sitten ole myös todellinen Jumala?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jumalankuvankuvako kirjoitti:
Sitä, että jos Jeesus (orjan osassaan) sanoo Isää ainoaksi todelliseksi Jumalaksi, eikö Pyhä Henki sitten ole myös todellinen Jumala?
Jeesuksen sanat sisältää ns. tämän paketin (Jumalan Pyhä Henki). Mikäli olen perillä siitä mitä tarkoitat?

Ef. 4:30. Älkää tehkö murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on annettu teille sinetiksi lunastuksen päivää varten.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
Jeesuksen sanat sisältää ns. tämän paketin (Jumalan Pyhä Henki). Mikäli olen perillä siitä mitä tarkoitat?

Ef. 4:30. Älkää tehkö murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on annettu teille sinetiksi lunastuksen päivää varten.
"Jeesuksen sanat sisältää ns. tämän paketin (Jumalan Pyhä Henki). Mikäli olen perillä siitä mitä tarkoitat?"

Jeesus puhui Isälle, ei millekään paketille.

Joh. 17:1 Tämän puhuttuaan Jeesus nosti katseensa kohti taivasta ja sanoi: "Isä, hetki on tullut. Kirkasta Poikasi, että Poika kirkastaisi sinut.
2 Sinä olet uskonut kaikki ihmiset hänen valtaansa, jotta hän antaisi ikuisen elämän kaikille, jotka olet hänelle uskonut.
3 Ja ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

Jos Jumala on kolmiyhteinen, ja Pyhä Henki on Isän lailla todellinen Jumala, Jeesus erehtyi nimittäessään Isää ainoaksi todelliseksi Jumalaksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"Jeesus puhui Isälle, ei millekään paketille"

Niinpä Isälle joka oli orjan osassa olevan ainoa Jumala ja jolla on Pyhä Henki. (Jumalan Pyhä Henki)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
"Jeesus puhui Isälle, ei millekään paketille"

Niinpä Isälle joka oli orjan osassa olevan ainoa Jumala ja jolla on Pyhä Henki. (Jumalan Pyhä Henki)
Isä ja Pyhä Henki ovat kuitenkin kolminaisuusopin mukaan erillisiä persoonia. Jeesus suuntasi sanansa Isälle, ei Pyhälle Hengelle, ei heidän yhdessä muodostamalleen paketille eikä myöskään kolmiyhteiselle Jumalalle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jumalankuvankuvako kirjoitti:
Isä ja Pyhä Henki ovat kuitenkin kolminaisuusopin mukaan erillisiä persoonia. Jeesus suuntasi sanansa Isälle, ei Pyhälle Hengelle, ei heidän yhdessä muodostamalleen paketille eikä myöskään kolmiyhteiselle Jumalalle.
"Jeesus suuntasi sanansa Isälle"

Tuo on totta Hän ei maininnut Pyhää Henkeä vaikka Jumalalla on Raamatun mukaan on Pyhä Henki.

Ananiaan tapauksessa ei puhuta Isälle suunnatusta mutta kuitekin Jumalalle.

3. Silloin Pietari sanoi: "Ananias, miksi olet antanut sydämesi Saatanan valtaan? Miksi yritit pettää Pyhää Henkeä ja jättää maatilan hinnasta osan itsellesi?
4. Tilahan oli sinun, kun et vielä ollut myynyt sitä, ja sinun olivat myös rahat, kun sen myit. Kuinka saatoit ryhtyä tällaiseen tekoon? Et sinä ole valehdellut ihmisille, vaan Jumalalle.

Matteus mainitsee Jeesuksen puheesta Isän Pojan ja Pyhän Hengen. Puhuen kuitenkin vain yhdestä nimestä.

19. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
"Jeesus suuntasi sanansa Isälle"

Tuo on totta Hän ei maininnut Pyhää Henkeä vaikka Jumalalla on Raamatun mukaan on Pyhä Henki.

Ananiaan tapauksessa ei puhuta Isälle suunnatusta mutta kuitekin Jumalalle.

3. Silloin Pietari sanoi: "Ananias, miksi olet antanut sydämesi Saatanan valtaan? Miksi yritit pettää Pyhää Henkeä ja jättää maatilan hinnasta osan itsellesi?
4. Tilahan oli sinun, kun et vielä ollut myynyt sitä, ja sinun olivat myös rahat, kun sen myit. Kuinka saatoit ryhtyä tällaiseen tekoon? Et sinä ole valehdellut ihmisille, vaan Jumalalle.

Matteus mainitsee Jeesuksen puheesta Isän Pojan ja Pyhän Hengen. Puhuen kuitenkin vain yhdestä nimestä.

19. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
Kuten ehkä itsekin huomaat, kolminaisuusoppi ei aina yksinkertaista asioita, vaan sen kanssa joutuu paikoitellen melkoiseen tulkinta-akrobatiaan. Saa kolminaisuuteen uskoa, ei se kiellettyä ole, mutta ei sitä kannata minään ehdottomana totuutena tarjota, jos asia noin paljon selittelyä vaatii.

Eikö olisi yksinkertaisempaa tulkita, että Joh. 17:3:ssa Jeesus tarkoitti täsmälleen sitä, mitä sanoi: Isä on ainoa todellinen Jumala. Tällöin Poika ei sitä voi olla, kuten ei myöskään Pyhä Henki, jos hänet tulkitaan erilliseksi persoonaksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jumalankuvankuvako kirjoitti:
Kuten ehkä itsekin huomaat, kolminaisuusoppi ei aina yksinkertaista asioita, vaan sen kanssa joutuu paikoitellen melkoiseen tulkinta-akrobatiaan. Saa kolminaisuuteen uskoa, ei se kiellettyä ole, mutta ei sitä kannata minään ehdottomana totuutena tarjota, jos asia noin paljon selittelyä vaatii.

Eikö olisi yksinkertaisempaa tulkita, että Joh. 17:3:ssa Jeesus tarkoitti täsmälleen sitä, mitä sanoi: Isä on ainoa todellinen Jumala. Tällöin Poika ei sitä voi olla, kuten ei myöskään Pyhä Henki, jos hänet tulkitaan erilliseksi persoonaksi.
Yksinkertasesti:
Isä Jumala on ainut Isä. Jumalan Poika Jumalasta syntyneenä, ei voi olla muuta kuin itsekin Jumala, jota kutsumme Jumalan Pojaksi. Samaa sukua.

Enkelit ovat Jeesuksesta syntyneitä, Sanasta. Myös heitä joskus nimitetään jumaliksi. (Huom. pienellä kirjaimella)

Me ihmiset olemme Jeesuksesta "syntyneitä", eli Hänen luotujaan. Koska Hänen kauttaan koko luomakunta on tullut olemassa oloon.

Kunnia Jumalalle tarkoitaa joko Isä Jumalaa tai Poika Jumalaa, Sanaa.
Jeesus tietenkin sanoessaan "kunnia Jumalalle" tarkoitti Isä Jumalaa.

Joskus ihmistäkin on nimitetty jumalaksi. Kuten Moosesta. Mutta se ei tarkoita että Ihminen olisi ollut luomisteoissa mukana.

Se, siitä yksinkertaisuudesta.

Sanasta kolminaisuus: on turha tehdä kaikenkattavaa "peikkoa."

Ennemmin rituaali-itsemurhista ja patologisesta valehtelusta. Tai teokraattisesta sodankäynnistä. Missä kohtaa raamatussa on sana teokraattinen sodankäynti?Missä kohtaa raamatussa on sana kolminaisuus?
Kumpiakaan ei löydy, mutta Jehovan todistajat ovat sanojen teokraattinen sodankäynti lisäksi alkaneet myös viljellä sanaa kolminaisuus. Jälkimmäistä siksi että he yrittävät kaiken kiusallisen keskustelun siirtää haluamilleen uomille. Taitavasti kyllä, täytyy myöntää.

Mutta kaikkiin se ei tehoa.Ei ainakaan minuun.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
manaat kirjoitti:
Yksinkertasesti:
Isä Jumala on ainut Isä. Jumalan Poika Jumalasta syntyneenä, ei voi olla muuta kuin itsekin Jumala, jota kutsumme Jumalan Pojaksi. Samaa sukua.

Enkelit ovat Jeesuksesta syntyneitä, Sanasta. Myös heitä joskus nimitetään jumaliksi. (Huom. pienellä kirjaimella)

Me ihmiset olemme Jeesuksesta "syntyneitä", eli Hänen luotujaan. Koska Hänen kauttaan koko luomakunta on tullut olemassa oloon.

Kunnia Jumalalle tarkoitaa joko Isä Jumalaa tai Poika Jumalaa, Sanaa.
Jeesus tietenkin sanoessaan "kunnia Jumalalle" tarkoitti Isä Jumalaa.

Joskus ihmistäkin on nimitetty jumalaksi. Kuten Moosesta. Mutta se ei tarkoita että Ihminen olisi ollut luomisteoissa mukana.

Se, siitä yksinkertaisuudesta.

Sanasta kolminaisuus: on turha tehdä kaikenkattavaa "peikkoa."

Ennemmin rituaali-itsemurhista ja patologisesta valehtelusta. Tai teokraattisesta sodankäynnistä. Missä kohtaa raamatussa on sana teokraattinen sodankäynti?Missä kohtaa raamatussa on sana kolminaisuus?
Kumpiakaan ei löydy, mutta Jehovan todistajat ovat sanojen teokraattinen sodankäynti lisäksi alkaneet myös viljellä sanaa kolminaisuus. Jälkimmäistä siksi että he yrittävät kaiken kiusallisen keskustelun siirtää haluamilleen uomille. Taitavasti kyllä, täytyy myöntää.

Mutta kaikkiin se ei tehoa.Ei ainakaan minuun.
Pojan synnyttäminen onkin nimim. jumalankuvako vain kielikuva. Jotain on tietysti keksittävä muuten hän olisi Jumala. Toinen keksintö ko. nimim. on kun kaikki on tullut Hänen kauttaan. Kaikki ei tarkoita sitä mitä kehotetaan lukemaan. Eipä tienkään kun luotu ei voi olla Jumala.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
manaat kirjoitti:
Yksinkertasesti:
Isä Jumala on ainut Isä. Jumalan Poika Jumalasta syntyneenä, ei voi olla muuta kuin itsekin Jumala, jota kutsumme Jumalan Pojaksi. Samaa sukua.

Enkelit ovat Jeesuksesta syntyneitä, Sanasta. Myös heitä joskus nimitetään jumaliksi. (Huom. pienellä kirjaimella)

Me ihmiset olemme Jeesuksesta "syntyneitä", eli Hänen luotujaan. Koska Hänen kauttaan koko luomakunta on tullut olemassa oloon.

Kunnia Jumalalle tarkoitaa joko Isä Jumalaa tai Poika Jumalaa, Sanaa.
Jeesus tietenkin sanoessaan "kunnia Jumalalle" tarkoitti Isä Jumalaa.

Joskus ihmistäkin on nimitetty jumalaksi. Kuten Moosesta. Mutta se ei tarkoita että Ihminen olisi ollut luomisteoissa mukana.

Se, siitä yksinkertaisuudesta.

Sanasta kolminaisuus: on turha tehdä kaikenkattavaa "peikkoa."

Ennemmin rituaali-itsemurhista ja patologisesta valehtelusta. Tai teokraattisesta sodankäynnistä. Missä kohtaa raamatussa on sana teokraattinen sodankäynti?Missä kohtaa raamatussa on sana kolminaisuus?
Kumpiakaan ei löydy, mutta Jehovan todistajat ovat sanojen teokraattinen sodankäynti lisäksi alkaneet myös viljellä sanaa kolminaisuus. Jälkimmäistä siksi että he yrittävät kaiken kiusallisen keskustelun siirtää haluamilleen uomille. Taitavasti kyllä, täytyy myöntää.

Mutta kaikkiin se ei tehoa.Ei ainakaan minuun.
"Isä Jumala on ainut Isä. Jumalan Poika Jumalasta syntyneenä, ei voi olla muuta kuin itsekin Jumala, jota kutsumme Jumalan Pojaksi. Samaa sukua."

Sukujärkeilysi menee siis Jeesuksen selvien sanojen edelle? "He tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan".

"Enkelit ovat Jeesuksesta syntyneitä, Sanasta. Myös heitä joskus nimitetään jumaliksi. (Huom. pienellä kirjaimella)"

Alkutekstissä ei ollut erikseen pieniä ja isoja kirjaimia, ja määräisten ja epämääräisten artikkelien käyttö ei ole aina Raamatussa johdonmukaista, joten kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä sen pohjalta ei kannata tehdä.

"Joskus ihmistäkin on nimitetty jumalaksi. Kuten Moosesta. Mutta se ei tarkoita että Ihminen olisi ollut luomisteoissa mukana."

Tai ehkä Moosesta nimitettiin Jumalaksi, sillä elohim joskus esiintyy ilman määräistä artikkelia myös kaikkivaltiasta Jumalaa selvästi tarkoittavissa kohdissa.

Missä Pyhä Henki sinun mielestäsi oli, kun Jeesus sanoi Isää ainoaksi todelliseksi Jumalaksi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
Pojan synnyttäminen onkin nimim. jumalankuvako vain kielikuva. Jotain on tietysti keksittävä muuten hän olisi Jumala. Toinen keksintö ko. nimim. on kun kaikki on tullut Hänen kauttaan. Kaikki ei tarkoita sitä mitä kehotetaan lukemaan. Eipä tienkään kun luotu ei voi olla Jumala.
Kuinka kirjaimellisesti sitten itse ymmärrät tämän "synnyttämisen", kun ehdottamani kielikuvallisuus noin närästää?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jumalankuvankuvako kirjoitti:
Kuten ehkä itsekin huomaat, kolminaisuusoppi ei aina yksinkertaista asioita, vaan sen kanssa joutuu paikoitellen melkoiseen tulkinta-akrobatiaan. Saa kolminaisuuteen uskoa, ei se kiellettyä ole, mutta ei sitä kannata minään ehdottomana totuutena tarjota, jos asia noin paljon selittelyä vaatii.

Eikö olisi yksinkertaisempaa tulkita, että Joh. 17:3:ssa Jeesus tarkoitti täsmälleen sitä, mitä sanoi: Isä on ainoa todellinen Jumala. Tällöin Poika ei sitä voi olla, kuten ei myöskään Pyhä Henki, jos hänet tulkitaan erilliseksi persoonaksi.
Sinulle näyttää olevan "tulkinta-akrobatiaa" kun lukee raamattua niin ettei se kumoa itse iseään. Jeesuksen Jumaluuden kieltäjälle on "tulkinta-akrobatiaa" Jeeesuksen suorastaan Tuomaalta kerjäämä minun Jumalani ja Herrani. Puhumattakaan että olisi oikaissut asian. Lue asiayhteys ehkä sinullekin avautuu.

Pidä vielä mielessäsi kun luet raamattua mihin Jeesus syyllistyi kun ei oikaissut kerjäämäänsä tunnustusta. Saattaa jopa avautua. Jos itse sanon niin näyttää menevän "tulkinta-akrobatian" puolelle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
Sinulle näyttää olevan "tulkinta-akrobatiaa" kun lukee raamattua niin ettei se kumoa itse iseään. Jeesuksen Jumaluuden kieltäjälle on "tulkinta-akrobatiaa" Jeeesuksen suorastaan Tuomaalta kerjäämä minun Jumalani ja Herrani. Puhumattakaan että olisi oikaissut asian. Lue asiayhteys ehkä sinullekin avautuu.

Pidä vielä mielessäsi kun luet raamattua mihin Jeesus syyllistyi kun ei oikaissut kerjäämäänsä tunnustusta. Saattaa jopa avautua. Jos itse sanon niin näyttää menevän "tulkinta-akrobatian" puolelle.
Mieluummin harrastan tulkinta-akrobatiaa muutamassa kohtaa kuin jatkuvasti, johon kolminaisuutta tai Jeesuksen kaikkivaltiasta Jumaluutta puolustava joutuu. Edes Jeesuksen omat sanat eivät heille kelpaa, vaan pitää tukeutua hämmästyneen Tuomaan huudahdukseen tai Johanneksen evankeliumin prologiin, sieltäkin useimmiten vain kolme sanaa lainaten.

Sitä paitsi, ei jumalaksi nimittäminen niin harvinaista Raamatussa ole, olihan Mooseskin jumala faraolle, palavassa pensaassa ilmestynyttä enkeliä sanotaan jumalaksi, samoin pilvipatsaassa kansan edellä kulkenutta enkeliä, ja Jeesus lainasi lain kohtaa "te olette jumalia". Jumalan edustaja voidaan toisinaan samaistaa Jumalaan.

Tuomas olisi ollut todella kovapäinen, jos juutalaisuuteen syntyneenä ja Jeesuksen opettamana ei olisi vieläkään tajunnut, että kaikkivaltias Jumala on taivaassa eikä maan päällä. Siksi hänen huudahdustaan, nimenomaan asiayhteydessä luettuna, ei pidä tulkita viittauksena Jeesuksen kaikkivaltiaaseen jumaluuteen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jumalankuvankuvako kirjoitti:
Mieluummin harrastan tulkinta-akrobatiaa muutamassa kohtaa kuin jatkuvasti, johon kolminaisuutta tai Jeesuksen kaikkivaltiasta Jumaluutta puolustava joutuu. Edes Jeesuksen omat sanat eivät heille kelpaa, vaan pitää tukeutua hämmästyneen Tuomaan huudahdukseen tai Johanneksen evankeliumin prologiin, sieltäkin useimmiten vain kolme sanaa lainaten.

Sitä paitsi, ei jumalaksi nimittäminen niin harvinaista Raamatussa ole, olihan Mooseskin jumala faraolle, palavassa pensaassa ilmestynyttä enkeliä sanotaan jumalaksi, samoin pilvipatsaassa kansan edellä kulkenutta enkeliä, ja Jeesus lainasi lain kohtaa "te olette jumalia". Jumalan edustaja voidaan toisinaan samaistaa Jumalaan.

Tuomas olisi ollut todella kovapäinen, jos juutalaisuuteen syntyneenä ja Jeesuksen opettamana ei olisi vieläkään tajunnut, että kaikkivaltias Jumala on taivaassa eikä maan päällä. Siksi hänen huudahdustaan, nimenomaan asiayhteydessä luettuna, ei pidä tulkita viittauksena Jeesuksen kaikkivaltiaaseen jumaluuteen.
Jos Jeesuksen Tuomakselta kerjäämä on imisjumalissa niin oletko ottanut VT:sta selvää minkä "tulkinta-akropatian" puolella ovat Matteus ja Johannes? VT:sta osaat poimia ihmisjumalatkin.

Poimitko näistä edelleenkin ihmisjumalan? Tai astuuku näyttämöllesi sama tilanne kuin Kol. 1:16-17 joissa kaikki tarkoittaa jotain muuta mitä saamme lukea?

Matt. 3:3. Juuri häntä tarkoittaa profeetta Jesajan sana:

- Ääni huutaa autiomaassa: "Raivatkaa Herralle tie, tasoittakaa hänelle polut!

Joh. 12:39. He eivät voineet uskoa, sanoohan Jesaja toisessa kohden:

40. - Hän on sokaissut heidän silmänsä ja paaduttanut heidän sydämensä, jotta he eivät silmillään näkisi eivätkä sydämellään ymmärtäisi, jotta he eivät kääntyisi enkä minä parantaisi heitä.

41. Näin Jesaja sanoi, koska oli nähnyt Kristuksen kirkkauden; juuri Kristusta hän sanoillaan tarkoitti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
Jos Jeesuksen Tuomakselta kerjäämä on imisjumalissa niin oletko ottanut VT:sta selvää minkä "tulkinta-akropatian" puolella ovat Matteus ja Johannes? VT:sta osaat poimia ihmisjumalatkin.

Poimitko näistä edelleenkin ihmisjumalan? Tai astuuku näyttämöllesi sama tilanne kuin Kol. 1:16-17 joissa kaikki tarkoittaa jotain muuta mitä saamme lukea?

Matt. 3:3. Juuri häntä tarkoittaa profeetta Jesajan sana:

- Ääni huutaa autiomaassa: "Raivatkaa Herralle tie, tasoittakaa hänelle polut!

Joh. 12:39. He eivät voineet uskoa, sanoohan Jesaja toisessa kohden:

40. - Hän on sokaissut heidän silmänsä ja paaduttanut heidän sydämensä, jotta he eivät silmillään näkisi eivätkä sydämellään ymmärtäisi, jotta he eivät kääntyisi enkä minä parantaisi heitä.

41. Näin Jesaja sanoi, koska oli nähnyt Kristuksen kirkkauden; juuri Kristusta hän sanoillaan tarkoitti.
Vanhan testamentin Jahvea koskevia raamatunkohtia sovelletaan Uuden testamentin puolella toisinaan Jeesukseen. Ei se Jeesuksesta silti Jahvea tee. Sanoihan hän itsekin:

"Jos minä itse kirkastan kunniaani, se kunnia ei ole minkään arvoinen. Mutta minun kunniani kirkastaa Isä, hän, jota te sanotte omaksi Jumalaksenne." (Joh. 8:54)

Ketä juutalaiset sanoivat Jumalakseen? Kuka tämä Jumala Jeesuksen mukaan oli?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jumalankuvankuvako kirjoitti:
Vanhan testamentin Jahvea koskevia raamatunkohtia sovelletaan Uuden testamentin puolella toisinaan Jeesukseen. Ei se Jeesuksesta silti Jahvea tee. Sanoihan hän itsekin:

"Jos minä itse kirkastan kunniaani, se kunnia ei ole minkään arvoinen. Mutta minun kunniani kirkastaa Isä, hän, jota te sanotte omaksi Jumalaksenne." (Joh. 8:54)

Ketä juutalaiset sanoivat Jumalakseen? Kuka tämä Jumala Jeesuksen mukaan oli?
"Vanhan testamentin Jahvea koskevia raamatunkohtia sovelletaan Uuden testamentin puolella toisinaan Jeesukseen. Ei se Jeesuksesta silti Jahvea tee."

Hyvä kun päästiin ihmisjumala käsitteestä ihan oikeaan Jumalaan JHVH. Kyllä Tuomaskin tiesi että tenttaaja oli oikea Jumala. Epäiletkö etteivät Johannes ja Tuomas olisi asiasta keskustelleet? Toki Tuomaskin kirjoituksia tutki ehkä yksinään ja toisten kanssa.

Edellä jo totesin etten omista raamattua jolla kumotaan toinen kohta ja otetaan se joka miellyttää. Tiedät kantani Joh. 8:54.

Kerro miten tämä voisi toteutua ellei se toteudu myös puheessa?

Hän otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa Fil. 2:7.

En usko Johannesta hölmöilijäksi!

Joh. 12:41. Näin Jesaja sanoi, koska oli nähnyt Kristuksen kirkkauden; juuri Kristusta hän sanoillaan tarkoitti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
"Vanhan testamentin Jahvea koskevia raamatunkohtia sovelletaan Uuden testamentin puolella toisinaan Jeesukseen. Ei se Jeesuksesta silti Jahvea tee."

Hyvä kun päästiin ihmisjumala käsitteestä ihan oikeaan Jumalaan JHVH. Kyllä Tuomaskin tiesi että tenttaaja oli oikea Jumala. Epäiletkö etteivät Johannes ja Tuomas olisi asiasta keskustelleet? Toki Tuomaskin kirjoituksia tutki ehkä yksinään ja toisten kanssa.

Edellä jo totesin etten omista raamattua jolla kumotaan toinen kohta ja otetaan se joka miellyttää. Tiedät kantani Joh. 8:54.

Kerro miten tämä voisi toteutua ellei se toteudu myös puheessa?

Hän otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa Fil. 2:7.

En usko Johannesta hölmöilijäksi!

Joh. 12:41. Näin Jesaja sanoi, koska oli nähnyt Kristuksen kirkkauden; juuri Kristusta hän sanoillaan tarkoitti.
"Edellä jo totesin etten omista raamattua jolla kumotaan toinen kohta ja otetaan se joka miellyttää. Tiedät kantani Joh. 8:54."

Varmaankin tiedän kantasi, mutta kertauksena vielä, että Jeesus sanoi nimenomaan Isää juutalaisten tuntemaksi Jumalaksi, ei itseään eikä mitään kolminaisuuteen viittaavaa. Jos kaksi kohtaa on ristiriidassa, jompaa kumpaa joutuu selittelemään, ellei halua hyväksyä ristiriitaa.

"Kerro miten tämä voisi toteutua ellei se toteudu myös puheessa? Hän otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa Fil. 2:7."

Toteutuiko se puheessa? Jeesuksen Jumaluuden kannattajien mielestä hän ihmisenä ollessaankin välillä puhui Jumalan ominaisuudessa, esim. "jo ennen kuin Abraham syntyi, minä olen". Jos välillä puhuu Jumalana ja välillä ihmisenä, ei ole kuulijoiden tai lukijoiden vika, jos tipahtaa kärryiltä. Jos kolminaisuuteen tai Jeesuksen Jumaluuteen on välttämätöntä uskoa, miksei asiaa ole tehty selväksi?

"Joh. 12:41. Näin Jesaja sanoi, koska oli nähnyt Kristuksen kirkkauden; juuri Kristusta hän sanoillaan tarkoitti."

Kristuksen kirkkaus voi olla myös Isän kanssa yhteistä ja häneltä peräisin. Joh. 1:14 "Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jumalankuvankuvako kirjoitti:
"Edellä jo totesin etten omista raamattua jolla kumotaan toinen kohta ja otetaan se joka miellyttää. Tiedät kantani Joh. 8:54."

Varmaankin tiedän kantasi, mutta kertauksena vielä, että Jeesus sanoi nimenomaan Isää juutalaisten tuntemaksi Jumalaksi, ei itseään eikä mitään kolminaisuuteen viittaavaa. Jos kaksi kohtaa on ristiriidassa, jompaa kumpaa joutuu selittelemään, ellei halua hyväksyä ristiriitaa.

"Kerro miten tämä voisi toteutua ellei se toteudu myös puheessa? Hän otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa Fil. 2:7."

Toteutuiko se puheessa? Jeesuksen Jumaluuden kannattajien mielestä hän ihmisenä ollessaankin välillä puhui Jumalan ominaisuudessa, esim. "jo ennen kuin Abraham syntyi, minä olen". Jos välillä puhuu Jumalana ja välillä ihmisenä, ei ole kuulijoiden tai lukijoiden vika, jos tipahtaa kärryiltä. Jos kolminaisuuteen tai Jeesuksen Jumaluuteen on välttämätöntä uskoa, miksei asiaa ole tehty selväksi?

"Joh. 12:41. Näin Jesaja sanoi, koska oli nähnyt Kristuksen kirkkauden; juuri Kristusta hän sanoillaan tarkoitti."

Kristuksen kirkkaus voi olla myös Isän kanssa yhteistä ja häneltä peräisin. Joh. 1:14 "Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa."
"Jos kaksi kohtaa on ristiriidassa, jompaa kumpaa joutuu selittelemään, ellei halua hyväksyä ristiriitaa."

Kiitos Jumalalle vastaus ristiriitaan löytyy raamatusta joka ei ole mikää seliselikirja.

"Jos välillä puhuu Jumalana ja välillä ihmisenä, ei ole kuulijoiden tai lukijoiden vika, jos tipahtaa kärryiltä."

Johannes ei tipahtanut kärryiltä. Hänelle oli selvää että Jeesus on Jumala ja ihminen. Muussa tapauksessa hän olisi hölmöilijä.

Logiikkasi on siinä suhteessa johdonmukainen kun Jeesus ei ole Jumala niin Hän on luotu. Kuitenkin tuolla päättelyllä Pietarista tulee hölmöilijä. Hän sanoo profeetoissa olleen Kristuksen Hengen 1. Piet. 1:10,11. On päätöntä ajatella Pietarin juutalaisena tutkineen sellaisten kirjoituksia joissa on luodun henki.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kontsuk kirjoitti:
"Jos kaksi kohtaa on ristiriidassa, jompaa kumpaa joutuu selittelemään, ellei halua hyväksyä ristiriitaa."

Kiitos Jumalalle vastaus ristiriitaan löytyy raamatusta joka ei ole mikää seliselikirja.

"Jos välillä puhuu Jumalana ja välillä ihmisenä, ei ole kuulijoiden tai lukijoiden vika, jos tipahtaa kärryiltä."

Johannes ei tipahtanut kärryiltä. Hänelle oli selvää että Jeesus on Jumala ja ihminen. Muussa tapauksessa hän olisi hölmöilijä.

Logiikkasi on siinä suhteessa johdonmukainen kun Jeesus ei ole Jumala niin Hän on luotu. Kuitenkin tuolla päättelyllä Pietarista tulee hölmöilijä. Hän sanoo profeetoissa olleen Kristuksen Hengen 1. Piet. 1:10,11. On päätöntä ajatella Pietarin juutalaisena tutkineen sellaisten kirjoituksia joissa on luodun henki.
"Hän sanoo profeetoissa olleen Kristuksen Hengen 1. Piet. 1:10,11. On päätöntä ajatella Pietarin juutalaisena tutkineen sellaisten kirjoituksia joissa on luodun henki."

Kristuksen Henki selittyy samaan tapaan kuin Kristuksen kirkkauskin: Henki on alunperin lähtöisin Isältä, mutta se kuuluu myös Kristukselle, joten voidaan puhua joko Isän Hengestä tai Kristuksen Hengestä samaa tarkoittaen.

Matt. 10:20 Te ette puhu itse, teissä puhuu Isänne Henki.

Tässä menee jo vähän lähettäjätkin sekaisin:

Joh. 14:26 Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut.

Joh. 15:26 "Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vallitseeko Vartiotorniseurassa. Sopusointu ja yksimielisyys opillisissa kysymyksissä.
Entä miten on hoidettu homoseksuaalit ja alkoholistit.
Entäpä köyhät ruoka avun tarpeessa olevat
Entä kiusalliset esiaviolliset teinirakkaudet.
Miten on lapsiin kohdistuva seksuaalinen häirintä tai perheväkivalta.
Vai onko tälläistä lainkaan JT keskuudessa ?
Ilmianna
Jaa
Meillä on yksi Jumala joka puhuu kolmen persoonan, kolmien kasvojen kautta, Jumala, Pyhä Henki, Jeesus.
Jumalalla on nimiä paljonkin, Paavali puhui Jumalasta, Jeesus taivaan Isästä, on Herra Sebaot, kuten pelkästään Herra, El Shaddai. Nimien kieltäminen lahkolta on Jumalan Sanan kieltämistä.
Pyhä Henki ei esiinny Raamatussa lahkon opetuksen kaltaisesti "voimana" ei "sähkönkaltaisena voimana.
Esim. luomiskertomus. Jumala sanoi: Tulkoon valkeus. Ja valkeus tuli.
Ja luomiskertomus edelleen: Herran Henki liikkui vetten yllä. Eikä Raamattu ilmoita että olisi voimana tehnyt / aikaansaanut jotain.

Jeesus oli orjan osassa, kuten filippiläiskirjeessä sanotaan, vaikka jae on lahkossa tabu.
Joh. 1:1 ilmoittaa "Sana oli Jumala" - tämän jakeen vartiotorni on väärentänyt.
Ilmianna
Jaa
MITEN eroaa nimikristityt ja aidot kristityt? Kumpaanko luokkaan olettaisit Jehovan todistajien kuuluvan? Entä kumpaanko luokkaan kuuluvien olettaisit "kansana" saavan Kaikkivaltiaan Jumalan hyväksynnän ja sen myötä suojeluksen - lähestyvän SUUREN AHDISTUKSEN aikana?

Kuuluvatko tämän uskontunnustuksen uskokseen omaksuneet nimikristittyihin vaiko aitoihin kristittyihin?

Luterilaiset tunnustuskirjat
"Kolme vanhan kirkon tunnustusta
Athanasioksen uskontunnustus on läntistä alkuperää, latinankielinen ja kolmesta vanhasta tunnustuksesta myöhäisin, syntynyt todennäköisesti 500-luvun alussa Espanjassa. Se puolustaa Jumalan kolmiyhteyttä - -.
- -
Yhteinen kristillinen usko on tämä: Me palvomme yhtä Jumalaa, joka on kolminainen, ja kolminaisuutta, joka on yksi Jumala, persoonia toisiinsa sekoittamatta ja jumalallista olemusta hajottamatta.
- -
Samoin on Isä kaikkivaltias, Poika kaikkivaltias ja Pyhä Henki kaikkivaltias, eikä kuitenkaan ole kolmea kaikkivaltiasta, vaan yksi kaikkivaltias
- -
Tässä kolminaisuudessa ei ole mitään aikaisempaa eikä myöhempää, ei mitään suurempaa eikä pienempää, vaan kaikki kolme persoonaa ovat yhtä ikuisia ja keskenään samanarvoisia, näin on siis palvottava niin kuin on sanottu - kolminaisuutta joka on yksi, ja ykseyttä joka on kolminaisuus.
Sen joka tahtoo pelastua, on siis ajateltava kolminaisuudesta näin."
Lähde: tunnustuskirjat fi/ekumeeni.html

Mitä merkitystä on kolminaisuusopin alkulähteillä aitoon kristillisyyteen kuulumista arvioitaessa?

KRISTIKUNNAN salaperäinen kolmiyhteinen Jumala ei ole juutalaisten Jumala. Heidän päivittäinen uskontunnustuksensa, šema, toteaa: "Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi." Tämä kolmiyhteinen Jumala ei ole myöskään lähes 600 miljoonan muslimin Jumala, sillä heidän Koraaninsa julistaa: "Hän, Allah on yksi."

"Babylon oli mahtava kaupunki, joka hallitsi vedenpaisumuksen jälkeistä maailmaa noin 2100 eKr. Se oli täydellinen maailmanjärjestys, jossa oli yksi kieli ja yksi ainoa uskonto. Babylon oli ensimmäinen järjestelmällinen uskonto ja kaikkien pakanauskontojen alkulähde.
- -
300-luvulla Rooman keisari Konstantinus Suuri nimitti itseänsä ylipapiksi ja Kristuksen sijaiseksi. Hän rakennutti kirkkoja ja toimitti vihkimystä, mukaanlukien Pergamonin pakanatemppeleille. Konstantinuksen Rooman edustama kristillisyys ei korvannut synkretismiä Raamatullisella opilla, vaan korvasi pakanalliset traditiot Raamatun elementeillä.
- -
Babylonian uskontoon kuului jumalpatsaiden ja kuvien tekeminen ja niiden palvominen, kumartaminen ja suuteleminen. Kristinuskon vakiinnuttua Roomassa kansa alkoi palvoa ristiä, kuvia ja pyhäinjäännöksiä, jottei kansa olisi joutunut luopumaan pakanallisista tottumuksistaan.
• Vuonna 787 Nikean kirkolliskokouksessa säädettiin ristin, kuvien ja pyhäinjäännösten palvonta.
- -
Kuvan linkki: https://beltsassar.files.wordpress.com/2014/11/kolminaisuus-2.jpg
Kolminaisuus pakanauskonnoissa, lähtien ylhäältä vasemmalta missä kuvattuna Nimrod, Tammus sekä Semiramis lintuna. Kyseessä on luciferinen väärennös Jumalan olemuksesta."
Lähde: beltsassar com/tag/pakanallinen/

No entä palvovatko Jehovan todistajat kolmiyhteistä jumalaa? Jos eivät palvo, niin tiedätkö syyn siihen?

"Sinä, jonka nimi on Jehova, sinä yksin olet Korkein kaikessa maassa." (Psalmit 83:18.)

"3 Ja ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen" (Kirkkoraamattu 1992)

Voidaanko sanoa, että Kristus ja Raamatun kreikkalaisten kirjoitusten kirjoittajat hylkäsivät monoteistisen eli yksijumalaisen jumalkäsityksen ja alkoivat julistaa salaperäistä kolmiyhteistä Jumalaa? Ei, sillä..

"Sanaa kolminaisuus sen enempää kuin täsmällisesti esitettyä kolminaisuusoppiakaan ei esiinny Uudessa testamentissa, eikä Jeesuksen ja hänen seuraajiensa tarkoitus ollut kieltää Vanhassa testamentissa esitettyä šemaa: ’Kuule, Israel! Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi’ (5. Moos. 6:4)" (Encyclopædia Britannica) Lähde: Vartiotorni 1984.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
7 VASTAUSTA:
>MITEN eroaa nimikristityt ja aidot kristityt? <

Eihän niitä voikaan erottaa, vielä. Kuten Jeesuksen vehnä- ja rikkaviljavertauksesta käy ilmi, oikeat ja väärät kristityt kasvavat yhdessä, eivät tunnistettavasti erillään, elonkorjuuseen eli maailman loppuun asti.

Ilmestyskirja sanoo, että kaikki tuomitaan "tekojensa mukaan". Ei oikean opin, ei jonkin kirkkokunnan jäsenyyden, ei edes vilpittömän uskon, vaan tekojensa mukaan.

Luuk. 6:43 "Yksikään hyvä puu ei tee kelvotonta hedelmää eikä yksikään kelvoton puu hyvää hedelmää.
44 Hedelmästään jokainen puu tunnetaan. Eihän orjantappuroista koota viikunoita eikä piikkipensaasta poimita rypäleitä.
45 Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvyyden varastosta esiin hyvää, paha ihminen tuo pahuutensa varastosta esiin pahaa. Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Se, mitä Jehovan kristityt todistajat sanovat tämän maailman uskonnoista, ei tarkoita ihmisten tuomitsemista. He tekevät tunnetuksi sen, mitä Jumala Kaikkivaltias on itse esittänyt Sanassaan Raamatussa.

Se, että he paljastavat uskonnollisen erheen, ulkokultaisuuden ja verivelkaisuuden, auttaa vilpitönsydämisiä ihmisiä hylkäämään väärän uskonnon maailmanmahdin, "Suuren Babylonin", ja välttämään Jumalan epäsuotuisan tuomion. Tällainen paljastaminen on sopusoinnussa Raamatun käskyn kanssa:

"Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa. Sillä hänen syntinsä ulottuvat taivaaseen asti, ja Jumala on muistanut hänen rikoksensa." (Ilmestys 18: 4, 5)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Lexmen kirjoitti:
Se, mitä Jehovan kristityt todistajat sanovat tämän maailman uskonnoista, ei tarkoita ihmisten tuomitsemista. He tekevät tunnetuksi sen, mitä Jumala Kaikkivaltias on itse esittänyt Sanassaan Raamatussa.

Se, että he paljastavat uskonnollisen erheen, ulkokultaisuuden ja verivelkaisuuden, auttaa vilpitönsydämisiä ihmisiä hylkäämään väärän uskonnon maailmanmahdin, "Suuren Babylonin", ja välttämään Jumalan epäsuotuisan tuomion. Tällainen paljastaminen on sopusoinnussa Raamatun käskyn kanssa:

"Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa. Sillä hänen syntinsä ulottuvat taivaaseen asti, ja Jumala on muistanut hänen rikoksensa." (Ilmestys 18: 4, 5)
>Se, että he paljastavat uskonnollisen erheen, ulkokultaisuuden ja verivelkaisuuden, auttaa vilpitönsydämisiä ihmisiä hylkäämään väärän uskonnon maailmanmahdin, "Suuren Babylonin", ja välttämään Jumalan epäsuotuisan tuomion. <

Katsotko, että Jehovan todistajien järjestö olisi vapaa näistä piirteistä, eikä siten olisi osa "Suurta Babylonia"?

Tuon Ilmestyskirjan kohdan voi tulkita monella tavalla, myös esim. kehoituksena jättää kaikki järjestäytynyt uskonto, tai tehdä hengellinen irtiotto vääristä tavoista, vaikka muodollinen jäsenyys säilyisikin. Kaikkina aikoinahan ei edes ole ollut mahdollista erota kirkosta.

Vehnä- ja rikkaviljavertauksen nojalla ei pitänyt olla yhtä uskonnollista ryhmää ylitse muiden, vaan "vehnän" tuli olla hajallaan "rikkaviljan" seassa. Jos "vehnä" kasvaisi vain yhdessä paikassa peltoa (esim. Jehovan todistajien järjestössä), vertaus ei toteutusi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Lexmen kirjoitti:
Se, mitä Jehovan kristityt todistajat sanovat tämän maailman uskonnoista, ei tarkoita ihmisten tuomitsemista. He tekevät tunnetuksi sen, mitä Jumala Kaikkivaltias on itse esittänyt Sanassaan Raamatussa.

Se, että he paljastavat uskonnollisen erheen, ulkokultaisuuden ja verivelkaisuuden, auttaa vilpitönsydämisiä ihmisiä hylkäämään väärän uskonnon maailmanmahdin, "Suuren Babylonin", ja välttämään Jumalan epäsuotuisan tuomion. Tällainen paljastaminen on sopusoinnussa Raamatun käskyn kanssa:

"Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa. Sillä hänen syntinsä ulottuvat taivaaseen asti, ja Jumala on muistanut hänen rikoksensa." (Ilmestys 18: 4, 5)
Jaa, mitäs se sitten on kun väitätte että kaikki muut tapetaan harmagedonissa paitsi Jehovan todistajat?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
On vain kaksi palvontamuotoa - eli uskontoa: oikea ja väärä. Oikea, JHWH Jumalan Kaikkivaltiaan puhdas palvonta on ainut mikä jää olemaan. Kaikki muut - eli väärä uskonto - tulee tuhoutumaan, sillä JHWH Jumala Kaikkivaltias on sen tuominnut tuhoon.

Jeesus Kristus ilmaisi tämän kertomalla kahdenlaisesta 'tiestä' - kapeasta tiestä ja leveästä tiestä. Ei ole olemassa kolmatta keskitietä, jota voisi kulkea. Jos ei halua kapeaa tietä kulkea, silloin kulkee leveää tietä, koska muuta vaihtoehtoa ei ole olemassakaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Lexmen kirjoitti:
On vain kaksi palvontamuotoa - eli uskontoa: oikea ja väärä. Oikea, JHWH Jumalan Kaikkivaltiaan puhdas palvonta on ainut mikä jää olemaan. Kaikki muut - eli väärä uskonto - tulee tuhoutumaan, sillä JHWH Jumala Kaikkivaltias on sen tuominnut tuhoon.

Jeesus Kristus ilmaisi tämän kertomalla kahdenlaisesta 'tiestä' - kapeasta tiestä ja leveästä tiestä. Ei ole olemassa kolmatta keskitietä, jota voisi kulkea. Jos ei halua kapeaa tietä kulkea, silloin kulkee leveää tietä, koska muuta vaihtoehtoa ei ole olemassakaan.
" - - se tie on leveä ja avara, joka vie tuhoon, ja monet ovat ne, jotka sitä sinne menevät, kun taas se - - tie kapea, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät"
(Matteus 7: 13)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Lexmen kirjoitti:
On vain kaksi palvontamuotoa - eli uskontoa: oikea ja väärä. Oikea, JHWH Jumalan Kaikkivaltiaan puhdas palvonta on ainut mikä jää olemaan. Kaikki muut - eli väärä uskonto - tulee tuhoutumaan, sillä JHWH Jumala Kaikkivaltias on sen tuominnut tuhoon.

Jeesus Kristus ilmaisi tämän kertomalla kahdenlaisesta 'tiestä' - kapeasta tiestä ja leveästä tiestä. Ei ole olemassa kolmatta keskitietä, jota voisi kulkea. Jos ei halua kapeaa tietä kulkea, silloin kulkee leveää tietä, koska muuta vaihtoehtoa ei ole olemassakaan.
Lexmen 16.9.2017 23:10

<>On vain kaksi palvontamuotoa - eli uskontoa: oikea ja väärä. ><

Uskonnollista retoriikkaa, joka elää fundisten korvien välissä, eikä esinny juurikaan muualla.

<>Jeesus Kristus ilmaisi tämän kertomalla kahdenlaisesta 'tiestä' - kapeasta tiestä ja leveästä tiestä.><

Raamatun mukaan Jeesus ilmaisi myös palaavansa ajanlaskumme alussa, mutta tiet menivät jotenkin solmuun ja nyt Jeesusta palautellaan kun itse ei kyennyt.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Koraanissa kielletään Jeesuksen jumalallisuus:
Koraani 5:17, 72-75

Koraanissa torjutaan myös kolminaisuusopin käsite:
Koraani 4: 171 - 173
Ilmianna
Jaa
Kun luemme Luukkaan evankeliumia, huomaamme, miten hän nuorena kehitti läheistä suhdetta Isäänsä Jehovaan tutkimalla kirjoituksia. Luukkaan 2. 42, 46, 47 kertoo, että hän 12 vuotiaana tunsi hengellisiä asioita niin hyvin, että temppelissä olevat opettajat " hämmästelivät hänen ymmärrystään ja vastauksiaan."

Aikuiseksi tultuaan hä teki mielellään sitä, mitä Jumala halusi hänen tekevän. Luukas 4:16-19 kertoo hänestä: "Ja hän tuli Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja hän meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan, ja hä nousi lukemaan. Niin hänelle ojennettiin profeetta Jesajan kirjakäärö, ja hän löysi kohdan, johon oli kirjoitettu: " Jehovan henkeä on minun päälläni , koska hän on voidellut minut julistamaan hyvää uutista köyhille, jahän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta, ja sokeille näön palautusta, lähettämään muserretut vaputettuna pois, saarnaamaan Jehovan otollista vuotta."

Psalmeissa 40:8 kuvaillaan Jeesuksen tunteita: "Sinun tahtosi, oi Jumalani, minä teen mielelläni. " Jeesus nautti siitä , että hän sai opettaa ihmisille taivaalliseen Isäänsä liittyviä asioita. Luukas 10:21 kertoo siitä ilosta, mitä hän tunsi: "Juuri sillä hetkellä hän tuli erittäin iloiseksi pyhässä hengessä ja sanoi: "Minä ylistän sinua julkisesti, Isä, taivaan ja maan Herra."
Tästä samasta ilosta hän kertoi puhuttuaan erään naisen kanssa ja kertoi opetuslapsilleen: " Minun ruokani on, että minä teen hänen tahtonsa , joka on minut lähettänyt, ja vien päätökseen hänen työnsä." ( Joh. 4:31-34)
Hän siis tunsi iloa tuosta työstä ja niin se tuottaa meillekin. Hän alistui Jumalan tahtoon ja teki sen mielellään. Hän halusi kunniaansaattaa Isänsä ja hänen nimensä ja sen me myös haliamme tehdä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuottaako suurta iloa painostaa jopa 11 vuotiata allekirjoittamaan rituaali-itsemurhakortti; ei verensiirtoa?
Tuottaako suurta iloa pimittää pedofilejä, rangaistusten pelossa?
Tuottaako suurta iloa harjoittaa mykkäkoulua vaikka tiedottaja on allekirjoittanut ihmisoikeusjulistuksen?
Tuottaako suurta iloa valehdella päin naamaa vaikka raamattu sanoo, ettei valehtelijat pääse Jumalan valtakuntaan?
Alistukaa tosiaan Jumalan tahtoon, niin nuo kysymykset eivät ole teille kiusallisia.
Vai oletko jo niin härski omatuntosi kanssa, että mitään ei tapahdu........?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
jumalankuvankuvako 15.9.2017 21:45

"Jos Jumala on kolmiyhteinen, ja Pyhä Henki on Isän lailla todellinen Jumala, Jeesus erehtyi nimittäessään Isää ainoaksi todelliseksi Jumalaksi. !

-Vartiotorni on sekoittanut sinut. Jumala on yksi.
5 Moos 6:4. Kuule, Israel! Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi.

Pyhä Henki, ymmärrä, kun Jumala on vailla kroppaa, on henki, ja kun Jumala, on Pyhä, siis Pyhä Henki.
Kolminaisuus on ymmärrettävä että Jumala puhuu eri persoonien kautta, Pyhänä Henkenä, Jeesuksena, El Shaddaina, Herrana.
Pyhä Henki ilmoitetaan Raamatussa Jumalaksi, Jeesuskin.
Ilmianna
Jaa
Missä pyhää henkeä kutsutaan jumalaksi? Ja miksi Jeesus kutsui Isäänsä Jumalakseen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Miksi alkuseurakunta puhutteli Jeesusta Jumalakseen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
yhb13 kirjoitti:
Miksi alkuseurakunta puhutteli Jeesusta Jumalakseen?
Jeesus sanoi itse: " Jehovaa, Jumalaasi, sinun on palvottava, ja yksin hänelle tulee tehdä pyhää palvelusta." Luukas 4:8. Vaikka Jeesus on voimaltaan mahtava ja olemukseltaan Jumalan kaltainen, Raamattu ei selvästikkään esitä häntä palvottavana kohteena.
Jeesuksella on tietenkin keskeinen osa tosi palvonnassa, ja hän on persoona, joka ansaitsee arvostuksen ja kunnioituksen. 2. Kor. 1: 20, 21 puhuu hänen arvostaan: " Sillä olipa Jumalan lupauksia miten paljon tahansa, niistä on tullut "kyllä" hänen välityksellään. Siksi me myös hänen kauttaan sanomme"amen" Jumalan kunniaksi. Mutta se, joka takaa, että me kuulumme Kristukselle ja se, joka on voidellut meidät, on Jumala." Jeesuksen välityksellä me voimme lähestyä Jumalaa ja Jumala on se, joka on Jeesuksen välityksellä varannut pelastuksen. Jeesus on ainoa tie, jonka kautta voimme lähestyä Kaikkivaltiasta tosi Jumalaa. Tosi kristittyjen on sopiva palvoa Jehova Jumalaa, Kaikkivaltiasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
yhb12 kirjoitti:
Jeesus sanoi itse: " Jehovaa, Jumalaasi, sinun on palvottava, ja yksin hänelle tulee tehdä pyhää palvelusta." Luukas 4:8. Vaikka Jeesus on voimaltaan mahtava ja olemukseltaan Jumalan kaltainen, Raamattu ei selvästikkään esitä häntä palvottavana kohteena.
Jeesuksella on tietenkin keskeinen osa tosi palvonnassa, ja hän on persoona, joka ansaitsee arvostuksen ja kunnioituksen. 2. Kor. 1: 20, 21 puhuu hänen arvostaan: " Sillä olipa Jumalan lupauksia miten paljon tahansa, niistä on tullut "kyllä" hänen välityksellään. Siksi me myös hänen kauttaan sanomme"amen" Jumalan kunniaksi. Mutta se, joka takaa, että me kuulumme Kristukselle ja se, joka on voidellut meidät, on Jumala." Jeesuksen välityksellä me voimme lähestyä Jumalaa ja Jumala on se, joka on Jeesuksen välityksellä varannut pelastuksen. Jeesus on ainoa tie, jonka kautta voimme lähestyä Kaikkivaltiasta tosi Jumalaa. Tosi kristittyjen on sopiva palvoa Jehova Jumalaa, Kaikkivaltiasta.
"Jeesuksen välityksellä me voimme lähestyä Jumalaa"

Mutta ensin pitää päästä Jeesuksen luo, ja siihen tarvitaan hallintoelintä ja Vartiotorniseuraa. Mikset muistanut tätä mainita?

Reitti Jehovan luo:

Rivijäsen -> vanhimmat -> kierrosvalvoja -> haaratoimisto -> hallintoelin -> Jeesus -> Jehova.

Eikä tämä niin vaikeaa ole kuin voisi luulla. Tekee vain mitä käsketään, ja muuttaa uskomuksiaan aina kun tulee "uutta valoa".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
yhb12 kirjoitti:
Jeesus sanoi itse: " Jehovaa, Jumalaasi, sinun on palvottava, ja yksin hänelle tulee tehdä pyhää palvelusta." Luukas 4:8. Vaikka Jeesus on voimaltaan mahtava ja olemukseltaan Jumalan kaltainen, Raamattu ei selvästikkään esitä häntä palvottavana kohteena.
Jeesuksella on tietenkin keskeinen osa tosi palvonnassa, ja hän on persoona, joka ansaitsee arvostuksen ja kunnioituksen. 2. Kor. 1: 20, 21 puhuu hänen arvostaan: " Sillä olipa Jumalan lupauksia miten paljon tahansa, niistä on tullut "kyllä" hänen välityksellään. Siksi me myös hänen kauttaan sanomme"amen" Jumalan kunniaksi. Mutta se, joka takaa, että me kuulumme Kristukselle ja se, joka on voidellut meidät, on Jumala." Jeesuksen välityksellä me voimme lähestyä Jumalaa ja Jumala on se, joka on Jeesuksen välityksellä varannut pelastuksen. Jeesus on ainoa tie, jonka kautta voimme lähestyä Kaikkivaltiasta tosi Jumalaa. Tosi kristittyjen on sopiva palvoa Jehova Jumalaa, Kaikkivaltiasta.
Jeesus ei käyttänyt Jumalasta nimeä Jehova. Ei edes JHVH.
Mistä sen tietää?
Siitä että juutalaiset eivät käyttäneet sitä nimitystä enää Jeesuksen aikana.

Jos joku olisi sitä käyttänyt olisi hänet kivitetty oitis. Ei olisi Jeesuksenkaan tarvinnut odottaa 3, 1/2 vuotta ristin kuolemaan vaan olisi kuolema tapahtunut muutamassa päivässä kasteen jälkeen. Niin suuri synti oli JHVH:n käyttö jo ennen Jeesusta ja Jeesuksen aikana.

Ainut kerta kun fariseukset ja kirjanoppineet tulkitsivat Jeesuksen käyttäneen JHVH nimeä, johti oitis viittojen repimiseen ja lauseeseen:"Hän on pilkannut Jumalaa".

Jeesus ei siis sanonut ääneen JHVH nimeä eikä ainakaan Jehova nimeä, koska tuo nimitys otettiin käyttöön paljon myöhemmin, varhaisella keski-ajalla.

Joten älä TAAS yhb12 dumppaa tänne "liibalaabaatasi" a la vartiotorni.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
yhb12 kirjoitti:
Jeesus sanoi itse: " Jehovaa, Jumalaasi, sinun on palvottava, ja yksin hänelle tulee tehdä pyhää palvelusta." Luukas 4:8. Vaikka Jeesus on voimaltaan mahtava ja olemukseltaan Jumalan kaltainen, Raamattu ei selvästikkään esitä häntä palvottavana kohteena.
Jeesuksella on tietenkin keskeinen osa tosi palvonnassa, ja hän on persoona, joka ansaitsee arvostuksen ja kunnioituksen. 2. Kor. 1: 20, 21 puhuu hänen arvostaan: " Sillä olipa Jumalan lupauksia miten paljon tahansa, niistä on tullut "kyllä" hänen välityksellään. Siksi me myös hänen kauttaan sanomme"amen" Jumalan kunniaksi. Mutta se, joka takaa, että me kuulumme Kristukselle ja se, joka on voidellut meidät, on Jumala." Jeesuksen välityksellä me voimme lähestyä Jumalaa ja Jumala on se, joka on Jeesuksen välityksellä varannut pelastuksen. Jeesus on ainoa tie, jonka kautta voimme lähestyä Kaikkivaltiasta tosi Jumalaa. Tosi kristittyjen on sopiva palvoa Jehova Jumalaa, Kaikkivaltiasta.
yhb12 18.9.2017 0:28

<>Jeesus on ainoa tie, jonka kautta voimme lähestyä Kaikkivaltiasta tosi Jumalaa. ><

Kyseinen jeesustie tuli päätökseensä ajanlaskumme alussa kun Jeesus ei lunastanut seuraajilleen antamaansa paluulupausta. Kukin voi kohdallaan päätellä mitä seuraajien pettäminen kertoo Raamatun jumalan todellisuudesta.

<>Tosi kristittyjen on sopiva palvoa Jehova Jumalaa, Kaikkivaltiasta. ><

Kukin voi kohdallaan palvoa vaikka mitä, mutta noiden nk. tosi kristittyjen ei ole sopivaa levitellä Vt-seuran valheita sillä varjolla, että uskomattomuus noihin valheisiin toisi pikaisesti ennenaikaisen kuoleman.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ainavaanvartsikkapuppua kirjoitti:
Jeesus ei käyttänyt Jumalasta nimeä Jehova. Ei edes JHVH.
Mistä sen tietää?
Siitä että juutalaiset eivät käyttäneet sitä nimitystä enää Jeesuksen aikana.

Jos joku olisi sitä käyttänyt olisi hänet kivitetty oitis. Ei olisi Jeesuksenkaan tarvinnut odottaa 3, 1/2 vuotta ristin kuolemaan vaan olisi kuolema tapahtunut muutamassa päivässä kasteen jälkeen. Niin suuri synti oli JHVH:n käyttö jo ennen Jeesusta ja Jeesuksen aikana.

Ainut kerta kun fariseukset ja kirjanoppineet tulkitsivat Jeesuksen käyttäneen JHVH nimeä, johti oitis viittojen repimiseen ja lauseeseen:"Hän on pilkannut Jumalaa".

Jeesus ei siis sanonut ääneen JHVH nimeä eikä ainakaan Jehova nimeä, koska tuo nimitys otettiin käyttöön paljon myöhemmin, varhaisella keski-ajalla.

Joten älä TAAS yhb12 dumppaa tänne "liibalaabaatasi" a la vartiotorni.
>> Jeesus ei käyttänyt Jumalasta nimeä Jehova. Ei edes JHVH. Mistä sen tietää?

Ei sitä mistään tiedä. Jos jotain ei kerrota, ei vielä voida päätellä etteikö näin VOISI olla. Se on siis mahdollista, mutta siitä ei ole viitteitä. Missään tapauksessa ei voida päätellä, että Jehova-nimen käyttö olisi ollut mitenkään yltiöpäistä. Jos järjestöön viittaavan erisnimen tunnetuksi tekeminen olisi ollut jopa Jeesuksen päätehtävä, kuten järjestö uskottelee, kovin laiskan kuvan järjestön käännöskin Jeesuksesta antaisi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Koirooneuksen selitys Jumalasta on hyvin vaikeasti ymmärrettävissä. Otetaanpa ajatus pyhän hengen jumaluudesta. Tapahtuma krisillisyyden alkuajoilta, josta kerrotaan Apostolien teoissa on monelle tuttu. 2. luvun 1-4 kerrotaan: "Kun helluntaipäivä oli meneillään, he olivat yhdessä samassa paikassa, ja yhtäkkiä tuli taivaalta niinkuin navakan tuulenpuuskan synnyttämä kohahdus ja se täytti koko talon , jossa he istuivat. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakautuivat, ja kunkin päälle tuli yksi, ja he kaikki täyttyivät pyhällä hengellä. " Jos väittää, että pyhä henki on yksi jumaluuden osa, jakautuiko tuo jumala moneen osaan ja meni usean henkilön sisään ja voiko jokin persoona mennä toisen sisään?
Jakeessa 17 sanotaan: "Viimeisinä päivinä , sanoo Jumala: 'minä vuodatan henkeäni kaikenlaisen lihan päälle." Sanotaan siis, että Jumala vuodattaa henkeään, omaa henkeään kaikenlaisen lihan päälle. Voisiko siis Jumala vuodattaa jonkun päälle yhdenvertaisen Jumalan tai osan Jumalaa?
Johannes Kastaja puhui Jeesuksesta, että hän tulisi kastamaan pyhällä hengellä ja tulella. Matt. 3: 11. Voiko siis yhdellä jumalolennolla kastaa. Samassa yhteydessä mainittiin myös tuli. Onko tuli jokin persoona, ei, joten pyhä henkikään ei ole persoona.
Raamatulla ei mitenkään voi todistaa pyhää henkeä Jumalaksi. Sensijaan se on Jumalan henki, jonka avulla asioita toteutetaan.
Ilmianna
Jaa
Lexmen 17.9.2017 2:16

<>Koraanissa kielletään Jeesuksen jumalallisuus:
Koraani 5:17, 72-75><

Kalevalakaan ei puolla Jeesuksen jumalallisuutta, eli mikä on nyt ongelma?

<>Koraanissa torjutaan myös kolminaisuusopin käsite:
Koraani 4: 171 - 173 ><

Kuten Raamattu torjuu 1914-käsitteen, eli mikä on nyt ongelma?
Ilmianna
Jaa
yhb12 17.9.2017 17:56

"Missä pyhää henkeä kutsutaan jumalaksi? "
-Pyhän Hengen jumaluus ilmenee
Room. 8:9 Jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa

1 Kor 2:11 Ei kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että
tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut

Vertaa Ap 28:25-27 ja Jes 6:8-10. Jahven sanat aivsan samat joita Paavali sanoo Pyhän Hengen sanomiksi. Jakeessa Jes. 6:8 Jahve puhuu itsestään monikossa, "...kuka menee meidän
puolestamme?" Vastaavasti myös Jer 31:33 ja Heb 10:15,16.

Apt. 5:3-4: Ananias... miksi koetit pettää Pyhää Henkeä.. et ole valehdellut ihmisille, vaan Jumalalle

Pyhällä Hengellä on Jumalan ominaisuudet:
Kaikkialla oleva: Ps. 139:7-8: Minne minä voisin mennä, missä ei sinun Henkesi olisi
Kaikkitietävä: 1 Kor. 2:10: Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin
Kaikkivaltias: 1 Kor. 12: 11: Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niin kuin tahtoo.
Luominen: Ps. 33:6: Herran sanalla ovat taivaat tehdyt, ja kaikki niiden joukot hänen suunsa Hengellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Kaikki raamatunpaikkasi todistavat, että henki on lähtöisin Jumalasta, hän lähettää henkensä mihin tahansa, missä sitä tarvitaan. Jumalan hengen hedemätkin kuvaillaan Galatalaiskirjeessä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Niin, Jumalan rakkauskin on lähtöisin Jumalasta, se kuuluu sinullekin, ota vastaan.

" henki on lähtöisin Jumalasta, hän lähettää henkensä mihin tahansa, missä sitä tarvitaan."

-Apt. 5:3-4: Ananias... miksi koetit pettää Pyhää Henkeä.. et ole valehdellut ihmisille, vaan Jumalalle

"Kaikkialla oleva: Ps. 139:7-8: Minne minä voisin mennä, missä ei sinun Henkesi olisi"

-Miksi seuraat vartiotornin vaatimusta valehdella ? Ei Pyhää Henkeä "lähetetä" kristinuskossa.
Vartiotorniuskonnon yksi monista eroista on sitten tässäkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Lissunmieli kirjoitti:
Niin, Jumalan rakkauskin on lähtöisin Jumalasta, se kuuluu sinullekin, ota vastaan.

" henki on lähtöisin Jumalasta, hän lähettää henkensä mihin tahansa, missä sitä tarvitaan."

-Apt. 5:3-4: Ananias... miksi koetit pettää Pyhää Henkeä.. et ole valehdellut ihmisille, vaan Jumalalle

"Kaikkialla oleva: Ps. 139:7-8: Minne minä voisin mennä, missä ei sinun Henkesi olisi"

-Miksi seuraat vartiotornin vaatimusta valehdella ? Ei Pyhää Henkeä "lähetetä" kristinuskossa.
Vartiotorniuskonnon yksi monista eroista on sitten tässäkin.
>> Ei Pyhää Henkeä "lähetetä"

Joh. 14:26
Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut.

Väärät väitteet syövät uskottavuutta siinä missä vastauskyvyttömyyskin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Niin. 14 luvussa Jeesus puhuu paljon jumaluudesta, "Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän" (9 jae), "Etkö usko, että minä olen Isässä ja Isä on minussa" (10 jae). Toisaalta sanoo, "Isän, joka on minut lähettänyt". Ja Pyhästä Hengestä myös: "Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti" (16 jae)

Mutta varsinainen sanoma ei olekaan Jumaluus / Kolminaisuus. Jos tuon "lähettää" käsittää tarkoittavan myös "antaa", ei ristiriitaa jää myöskään Ps 139:7-8:aan.

Pyhän Hengen jumaluuden osoittaa myös tuo Apt. 5:3-4: Ananias... miksi koetit pettää Pyhää Henkeä.. et ole valehdellut ihmisille, vaan Jumalalle
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
JT eivät ole mitään muuttaneet Raamatun alkuperäisestä sanasta.
Nimenomaan noudattaneet sitä niin tarkoin kuin mahdollista.
mm. Jumalan nimi mainitaan tuhansia kertoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lopettakaa hörhöt valehtelu!!!!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mainitaan joo, mutta teidän raamatunväärennöksessänne.
Varsinkin teidän uusitestamenttiväärennös on sieltä surkeimmasta päästä.
Ja muistathan jatkossa mainita eetä UM käännöksenne asiantuntiajana oli spiritisti.

Uudessa testamentissa JHVH pitäisi olla vain muutamassa kohdassa, mutta te olette laittanet sen satoihin kohtiin.
Olette muuttaneet monta muutakin kohtaa, tai sitten ette vain toteuta sen opetuksia.
Kuten esim. 2 Joh.9.
Matt.26:27:nkin on teille vain vitsi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
nbvfcdxszasdfrtyuio 18.9.2017 19:17

<>JT eivät ole mitään muuttaneet Raamatun alkuperäisestä sanasta.><

UM on muokattu omiin tarpeisiin ihan Raamatun alusta lähtien, Raamatun kiinteä taivaanvahvuus on käännetty laajuudeksi, jotta Vt-selitys maan muodosta sopisi paremmin Raamattuun.

<>mm. Jumalan nimi mainitaan tuhansia kertoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!><

Jumalan erisnimi on lisätty perusteettomasti Raamattuun, eikä käytössä edes ole se nimiversio, jota Vt-seura on pitänyt todennäköisemmin Jehovaa oikeampana jo 1950 luvulta.

<>Lopettakaa hörhöt valehtelu!!!!!! ><

Valehtelijan osa on langennut Vt-seuralle ihan sen omasta halusta.
Ilmianna
Jaa
Jehovan todistajuuteen kuuluu, että Jumalalla on vain yksi nimi, tämä on tietysti Jumalan Sanan kieltämistä niiden muiden nimien osalta.
El Shaddai, Sebaot, Pyhä Henki, Jumala, Taivaan Isä, Herra ...

Lahkon johtoporukka sanoo antavansa kaikki vartiotornikirjoitukset, lahkon tuotokset. he esittelevät itsensä vartiotornissa jopa värikuvin, ja siten tiedetään että heiltä puuttuu koulutus Raamatun kääntämistyöhön. Siten he ovat ruvenneet työhön johon heillä ei ole pätevyyttä, taikka he valehtelevat.

Vartiotornikirjoituksia ei allekirjoiteta, kuten ei anneta Raamatun kääntäjän nimeä.
Sen sijaan vartiotorni julkaisee nimen BeDuhn, jonka nimissä se kehuu lahkopamflettia.
kehumiskirjoitus on oikeastikin olemassa, ja sitä on tutkittu, siitä on huomattu samat harhaanjohtamis- valehtelmis ja vilppikonstit kuin vartiotornissakin.

Vartiotorni on torjunut lahkolta Jumalan Pyhänä Henkenä, tämä ilmenee esim. osaamisen puutteena:
- Pyhä Henki opettaa meille kaikki ja muistuttaa meitä kaikesta, mitä Jeesus on meille sanonut (Joh 14:26)
Ilmianna
Jaa
Kehoittaisin kirjoittajaa perhtymään tarkemmin käännöstyön. Sivustollamme on aineistoa, videoita mm joissa näytetään, miten suuri taustatiimi ja paneutuminen käännöstyöhön on. Se ei ole mitään yhdenmiehen tuhertelua. Asiat tarkastetaan monelta kantilta. Sana sanalta, tehdään suuri työ, että käännöstyöstä tulee mahdollisimman tarkka.
Oikeroisen kirjoittelu osoittaa suurta tietämättömyyttä asiasta. Miten paljon olet selvillä käyttämäsi Raamatun tarkkuudesta? Vai onko halusi ainoastaan panna UMK maanrakoon oman halusi, ei tiedon mukaan.
Puhut panfleteista ja lahkosta hyvin kevyeen itsevarmaan sävyyn. Miten paljon olet oikeastaan tutustunut käännöksen tekoon ja sen tarkkuuteen?
Ja mitä Raamattu puhuu johtoasemaa koskevista asioista. Yksi selvä esimerkki on Paavalin sanoissa: "Tahdon teidän tietävän, että Kristus on jokaisen miehen pää, mutta mies on naisen pää, kun taas Jumala on Kristuksen pää."
Vaikka Jehova on Kristuksen pää, hän käyttää tuota asemaa huomaavaisesti ja epäitsekkäästi. Siksi Jeesus kunnioittaa Jumalan johtoasemaa, ei kilpaile jumaluudestä Isänsä kanssa. Hän sanoikin: "Minä rakastan Isää" (Joh 14: 31) Raamatun opetus jumaluudesta on hyvin selvä, vaikka jotkut haluavat vääristää sen epäselväksi. Sitäpaitsi, ennen UMK:n ilmestymistä, todistajat käyttivät samaa käännöstä kuin kirjoittaja, eivätkä koskaan löytäneet sieltä kolmiyhteisen jumalan opetusta, joka istuu sitkeästi kristikunnan opetuksissa. Se on todella suuri harhaoppi ja Saatanan eksytys, ettei tosi Jumalaa tunnistettaisi, eikä palvottaisi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
"Ja mitä Raamattu puhuu johtoasemaa koskevista asioista. Yksi selvä esimerkki on Paavalin sanoissa: "Tahdon teidän tietävän, että Kristus on jokaisen miehen pää, mutta mies on naisen pää, kun taas Jumala on Kristuksen pää."

Toisia kehotat tutkimaan mutta itse et ole tutkinut. Pää kreikassa kefale ei tarkoita koskaan valtaa vaan alkupistettä. Kristus miehen alkupiste luomisessa ja nainen miehen kylkiluussa. Jumala on Kristuksen alkupiste (pää) hänen anoasyntyisenä poikanaan.

Sillä mistä toista tuomitset, siihen sinä itsesi syypääksi tuomitset, koska sinä, joka tuomitset, teet samoja tekoja (Room. 2:1).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tonois kirjoitti:
"Ja mitä Raamattu puhuu johtoasemaa koskevista asioista. Yksi selvä esimerkki on Paavalin sanoissa: "Tahdon teidän tietävän, että Kristus on jokaisen miehen pää, mutta mies on naisen pää, kun taas Jumala on Kristuksen pää."

Toisia kehotat tutkimaan mutta itse et ole tutkinut. Pää kreikassa kefale ei tarkoita koskaan valtaa vaan alkupistettä. Kristus miehen alkupiste luomisessa ja nainen miehen kylkiluussa. Jumala on Kristuksen alkupiste (pää) hänen anoasyntyisenä poikanaan.

Sillä mistä toista tuomitset, siihen sinä itsesi syypääksi tuomitset, koska sinä, joka tuomitset, teet samoja tekoja (Room. 2:1).
Olet varmaan huomannut, miten usein todistajien oppia nimitellään harhaopiksi tällä sivustolla ja kutsutaan lahkoksi ja kultiksi ja vääräksi profeetaksi ym. joten oli aika korjata tuo jatkuva nimittely.
Tosiasia on, että kristikunta on pimittänyt tosi Jumalan nimen ja asettanut hänet muiden jumalien ja herrojen tasolle. On aika puhdistaa tuon Kaikkivaltiaan Jumalan nimi ja kunnia. Hän tulee tekemäänkin sen, kuten Hesekielin kirjassa toistetaan : "Kansat tulevat tietämään, että minä jonka nimi on Jehova, oleen korkein kaikessa maassa."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
yhb12 kirjoitti:
Olet varmaan huomannut, miten usein todistajien oppia nimitellään harhaopiksi tällä sivustolla ja kutsutaan lahkoksi ja kultiksi ja vääräksi profeetaksi ym. joten oli aika korjata tuo jatkuva nimittely.
Tosiasia on, että kristikunta on pimittänyt tosi Jumalan nimen ja asettanut hänet muiden jumalien ja herrojen tasolle. On aika puhdistaa tuon Kaikkivaltiaan Jumalan nimi ja kunnia. Hän tulee tekemäänkin sen, kuten Hesekielin kirjassa toistetaan : "Kansat tulevat tietämään, että minä jonka nimi on Jehova, oleen korkein kaikessa maassa."
Kerro minullekin missä UT:ssa alkutekstissä Jumalaa sanotaan Jehovaksi kun pimittämisestä syytät? Muista Room. 2:1.

"Kansat tulevat tietämään, että minä jonka nimi on Jehova, oleen korkein kaikessa maassa."

Tuossa tapauksessa on Jeesuskin korkein koska UM selittää hänet Jehovaksi. Oletko unohtanut tämän 1. tess. 4:16?

16 sillä Herra* itse laskeutuu taivaasta+ (viitteen selitys:”Herra”, אABVg; J7,8,13,14: ”Jehova”.)? Katso itse 15 jakeen viite josta selviää Jeesuksen olevan kyseessä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
yhb12 kirjoitti:
Olet varmaan huomannut, miten usein todistajien oppia nimitellään harhaopiksi tällä sivustolla ja kutsutaan lahkoksi ja kultiksi ja vääräksi profeetaksi ym. joten oli aika korjata tuo jatkuva nimittely.
Tosiasia on, että kristikunta on pimittänyt tosi Jumalan nimen ja asettanut hänet muiden jumalien ja herrojen tasolle. On aika puhdistaa tuon Kaikkivaltiaan Jumalan nimi ja kunnia. Hän tulee tekemäänkin sen, kuten Hesekielin kirjassa toistetaan : "Kansat tulevat tietämään, että minä jonka nimi on Jehova, oleen korkein kaikessa maassa."
yhb12 19.9.2017 11:35

<>Olet varmaan huomannut, miten usein todistajien oppia nimitellään harhaopiksi tällä sivustolla...><

Ilolla on pantava merkille, että porukka on valveutunutta, esimerkiksi 1914-opetus on jo yksin niin harhainen, että sillä ansaitsee nimityksen. Jos olet eri mieltä, niin voisimme aloittaa vaikka näistä:

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14921855/1914-ja-tyhjentava-vastaaja-haussa
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14937788/vuosi-1914---osa-2
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14938674/vuosi-1914---osa-3
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14939017/vuosi-1914---osa-4

<>... ja kutsutaan lahkoksi...><

Tarkkaan katsellen nykyiselle jehovantodistajuudelle luotiin pohja kun opetukset lähtivät omille teilleen raamatuntutkijuudesta, joiden ryhmiä on edelleen olemassa. Tuo lahkoutuminen tapahtui välillä 1916-1930 ja viimeinen osoitus tuosta oli jehovantodistajat-nimen omaksuminen vuonna 1931.

<>... ja kultiksi...><

Jehovantodistajuus täyttää niin monta kultin merkistöä, että nimitys on hyvinkin ansaittu. Esimerkkeinä vaikka veriopin rituaalikuolema, karttaminen ja se, ettei johtoa saa millään tavalla kyseenalaistaa.

<>...ja vääräksi profeetaksi ym...><

Viittasit oikein sopivasti tuohon Kansat tulevat tietämään -kirjaan ja Hesekieliin, joten sinun voi olettaa tietävän, että kirjan 4. luku, otsikoltaan "Valtuutettu puhumaan Jumalan nimessä", kertoo Jehovan valtuuttamasta profeetasta Hesekielistä, jonka toiminta esitetään esikuvaksi ja sen jälkeen ryhdytään etsimään vastakuvaa vuoden 1914 jälkeen. Sivu 62 alkaa väliotsikolla ”Nykyinen ’Hesekiel’” ja esittää Jehovan valtuuttaneen voidellun Hesekiel-yhteisön, eli profeettaluokan. Ja olet tietenkin tietoinen, että kirja julkaisttiin vuonna 1971 (suom. 1974), jolloin tuo profeettaluokka oli kiireinen saarnatessaan tuota ennustamaansa 1975-maailmanloppua.

Vuonna 1975 ei tullut ennustettua maailmanloppua, joten profeettaluokka tai Hesekiel-yhteisö osoittautui vääräksi profeetaksi, jonka nimityksen saa jo yhdestä mokasta, Vt-seuralla noita mokia on enemmänkin.

joten oli aika korjata tuo jatkuva nimittely.><

Ainoa tapa korjata olisi muuttaa VT-seuran opetusta ja käytäntöjä, mutta sellainen ei ole näköpiirissä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
yhb12 kirjoitti:
Olet varmaan huomannut, miten usein todistajien oppia nimitellään harhaopiksi tällä sivustolla ja kutsutaan lahkoksi ja kultiksi ja vääräksi profeetaksi ym. joten oli aika korjata tuo jatkuva nimittely.
Tosiasia on, että kristikunta on pimittänyt tosi Jumalan nimen ja asettanut hänet muiden jumalien ja herrojen tasolle. On aika puhdistaa tuon Kaikkivaltiaan Jumalan nimi ja kunnia. Hän tulee tekemäänkin sen, kuten Hesekielin kirjassa toistetaan : "Kansat tulevat tietämään, että minä jonka nimi on Jehova, oleen korkein kaikessa maassa."
En ole huomannut.
Mutta sen olen huomannut, että vaaditte jäseniltänne rituaali-itsemurhaan sitoutumista, allekirjoitúttamalla jopa ala-ikäisiä lapsia "ei verensiirtoa" kortiin. Pöyristyttävää, niiltä jotka puhuvat Jumalan rakastamisesta.
Jumala/Jehova vihaa kultti-itsemurhia.
Jehova vihaa teitä ja tulee tekemään lopun teidän Jehovan pilkkaamisestanne, hyvin pian, Harmagedonin taistelussa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
yhb12 19.9.2017 10:11

"Kehoittaisin kirjoittajaa perhtymään tarkemmin käännöstyön"
-Mutta hra/rva Oikeroisen kirjoitus osoittaa, että hän on perehtynyt.

" Sivustollamme on aineistoa, videoita mm joissa näytetään, miten suuri taustatiimi ja paneutuminen käännöstyöhön on"
-Että oikein isolla porukalla väärennenetään, nythän Oikeroinen sai kuulla sitten senkin, kiitos hänen puolestaan. Mutta miksi väärentäjän omia mainoksia tulisi katsoa ?

"Oikeroisen kirjoittelu osoittaa suurta tietämättömyyttä asiasta"
-Kuitenkaan et oikaise siitä mitään.

"Miten paljon olet selvillä käyttämäsi Raamatun tarkkuudesta"
-Tämä on eri asia ja toinen puheenaihe, mahdollinen muulle foorumille.

"Vai onko halusi ainoastaan panna UMK maanrakoon"
-Sinnekö se kuuluisi ? Oikeroinen on ainakin minulle antanut välttämättömänkin tiedon kirjasta, jota lahko tyrkyttää.

" Yksi selvä esimerkki on Paavalin sanoissa"
-Niin, hänen sanoissaan ei löydy nimeä Jehova, hän antaa meille esimerkin käyttää vain nimeä "Jumala".

" Jehova on Kristuksen pää"
-Tällä tarkoitettaneen että Jeesus puhuu Jumalan Sanaa.

" huomaavaisesti ja epäitsekkäästi"
-Entä jos lahko ottaisi opiksi ? Pois mökötystuomiot. Pois lasten jäätelörahojen kerjäämiset. Pois Raamatun väärennökset. Pois valheet teokraattisen sodankäynnin nimelläkin. Pois verensiirtokiellon murhat.

" Siksi Jeesus kunnioittaa Jumalan johtoasemaa, ei kilpaile jumaluudestä Isänsä kanssa. Hän sanoikin: "Minä rakastan Isää" (Joh 14: 31) "
-Vai tuommoisen johtoasema- ja jumaluusteesin on vartiotorni esittänyt noista kolmesta sanasta.
Joh. 14:31: "mutta tämän täytyy tapahtua, jotta maailma tietäisi, että minä rakastan Isää ja teen niin kuin Isä on minun käskenyt tehdä. Nouskaa, me lähdemme täältä"

" tosi Jumalaa"
Joh. 1:1
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Huomaat varmasti, että lainaus johtoasetelmasta oli suoraan Raamatusta. Ei kenenkään oma keksintö.
Vartiotorni nimestä on tainnut tulla sinulle jonkinlainen haukkumasana.
Etkä mitenkään pysty todistamaan Raamattua väärennökseksi.
Ihmettelen myös tyyliäsi olla ensin Oikaroinen jaseuraavaksi Koskainen. Miksi ei voi olla rehdisti oma itsensä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
yhb12 kirjoitti:
Huomaat varmasti, että lainaus johtoasetelmasta oli suoraan Raamatusta. Ei kenenkään oma keksintö.
Vartiotorni nimestä on tainnut tulla sinulle jonkinlainen haukkumasana.
Etkä mitenkään pysty todistamaan Raamattua väärennökseksi.
Ihmettelen myös tyyliäsi olla ensin Oikaroinen jaseuraavaksi Koskainen. Miksi ei voi olla rehdisti oma itsensä?
"Vartiotorni nimestä on tainnut tulla sinulle jonkinlainen haukkumasana.
Etkä mitenkään pysty todistamaan Raamattua väärennökseksi."

Kun oletan sinun tarkoittavan UM Raamattua niin kerro ystävällisesti missä on alkuteksti (Joh. 14:14) jossa ei ole "minulta" sanaa. Tämä sanahan ei esiinny mielestäsi eriomaisessa käännöksessä (UM). Oletan sanan puuttuvan syystä kun Jeesukselta ei saa jt opissa rukoilla? Olisi muitakin kohtia mutta kun epäilen ettet tähänkään vastaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
yhb12 19.9.2017 12:00

-Onpas teillä !
Olen kuullut, että vartiotorniuskonnon johto sanoo olevansa jehovakanava, siis Jumalan kanava, mutta Raamattuhan on Jumalan Sana. Ja yhb12 myöntää, että iso porukka on väsännyt heitin UM-pamflettia. Elikkä tuo lahkojohto valehtelee sanoessaan olevansa sanoman tuottaja lahkossa.

"Etkä mitenkään pysty todistamaan Raamattua väärennökseksi."
-Itse en ole opiskellut alaa väittääkseni itseäni päteväksi. Mutta tunnettu ja arvostettu Barclay on, muiden muassa, antanut lausunnon "törkeästä väärennöksestä" kuten hän tosiaan sanoo. (ja Turunen esittää myös vartiotornikonstin, lausunto on väärennetty muotoon, että Barclay muka kehuisi väärennöstä.)

" Miksi ei voi olla rehdisti oma itsensä? "
- Vai itsetutkiskelua ? On tiedossa että lahko vaatii valehtelua, mutta lahkoslangilla puhutaan teokraattisesta sodankäynnistä.

Turunen on muuten laittanut kirjaansa valokopion oikeudenkäyntipöytäkirjasta Skotlannista, jossa lahkon raamatunkääntäjänä esiintynyt henkilö myönsi, ettei osaakaan kääntämistä. (oikeudenkäynti koski lahkon vapauttamista asevelvollisuudesta).

Kun lahkojohtosi myöntämäsi mukaan teettää kirjoitustyöt muilla, ja kun vartiotornisisältö muuttuu edestakaisinkin, joista et saa enää myöntää esim. rokotuskiellon voimassaoloa, niin eikö "jehovakanavasta" puhuminen ole törkeää jumalanpilkkaa ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Tottakai Turunen on kaivanut esiin yhden mahdollisen kömmähdyksen, kuinkas muuten.
Raamatunkäännöksiä on tuhansia, mutta ne eroavat toisistaan siinä, miten uskollisesti ne välittävät alkuperäisen sanoman. Kun UMK käänöstyötä lähdettiin tekemään, käännöskomitea laati joitakin käännösperiaatteita, joita on noudatettu yli 130 kielellä. Nämä ovat: Pyhittää Jumalan nimi palauttamalla se sille kuuluvaan asemaan Raamatussa. Sitä anomme myös Jeesuksen antamassa mallissa, mitkä ovat tärkeimmät asiat. (Matt. 9:6 ) 2:Kääntää alkuperäinen henkeytetty sanoma kirjaimellisesti aina kuin mahdollista, mutta välittää oikea ajatus, kun sanasanainen vääristäisi merkityksen. 3: Käyttää helppotajuista kieltä, joka kannustaa lukemaan.

Jumalan nimestä. Muinaisten hebrealaisten , kuten Kuolleenmeren kirjakääröjen, tutkijat hämmästyivät siitä, kuinka usein Tetragrammi, Jumalan nimen neljä hebrean kielen kirjainta, esiintyy käsikirjoituksissa. Jumalan nimi on myös joissakin kreikkalaisen Sebtuagintan jäljennöksissä ajalta, joka ulottuu toiselta vuosisadalta eea. aina ajanlaskumme ensimmäiselle vuosisadalle saakka.

Vaikka selvät todisteet puoltavat sitä, että Jumalan nimi kuuluu Raamattuun, monet käännökset ovat jättäneet sen pois. Esimerkkinä tästä voi mainita American Standard :n uusi käännös. Aikaisemmassa nimi Jehova nimi esiintyi,joka painettiin vuonna 1901, mutta v. 1950 uudessa versiossa ei enää nimeä ollut vastoin vuoden 1901 käännöksen toimittajien noudattamaa käytäntöä.
Huomaa, mitä sen esipuheessa sanotaan: "Nimen käyttö yhdestä ainoasta Jumalasta, on täysin sopimatonta kirkon yleismaailmalliselle uskolle." Haluttiin siis miellyttää kirkkojen opetusta ja uhrattiin tosi Jumalan nimi sen vuoksi. Luopumus oli saanut jo lujan otteen kristikunnan kirkoissa.
Koska Jehova Jumala on Raamatun tekijä, hän henkeytti sen kirjoittajat käyttämään runsaasti.
Taitava kääntäjä tietää, kuinka tärkeää on ymmärtää kirjan tekijän tarkoitusperät, koska sellainen tieto vaikuttaa tuleviin käännöksiin. Raamatussa on lukemattomia jakeita, jotka osoittavat Jumalan nimen ja sen pyhittämisen tärkeyden. Laitan tähän joitain, jotka voit katsoa Raamatustasi. (2. Mooses 3:15; Psalmit 83: 18; 148:13; Jesaja 42:8; 43: 10; Joh. 17:6,26; Apt.15:14 )
Koska nimi esiintyy tuhansia kertoja muinaisissa käsikirjoituksissa, sen poisjättäminen osoittaa epäkunnioitusta Raamatun tekijää kohtaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
vwv kirjoitti:
Tottakai Turunen on kaivanut esiin yhden mahdollisen kömmähdyksen, kuinkas muuten.
Raamatunkäännöksiä on tuhansia, mutta ne eroavat toisistaan siinä, miten uskollisesti ne välittävät alkuperäisen sanoman. Kun UMK käänöstyötä lähdettiin tekemään, käännöskomitea laati joitakin käännösperiaatteita, joita on noudatettu yli 130 kielellä. Nämä ovat: Pyhittää Jumalan nimi palauttamalla se sille kuuluvaan asemaan Raamatussa. Sitä anomme myös Jeesuksen antamassa mallissa, mitkä ovat tärkeimmät asiat. (Matt. 9:6 ) 2:Kääntää alkuperäinen henkeytetty sanoma kirjaimellisesti aina kuin mahdollista, mutta välittää oikea ajatus, kun sanasanainen vääristäisi merkityksen. 3: Käyttää helppotajuista kieltä, joka kannustaa lukemaan.

Jumalan nimestä. Muinaisten hebrealaisten , kuten Kuolleenmeren kirjakääröjen, tutkijat hämmästyivät siitä, kuinka usein Tetragrammi, Jumalan nimen neljä hebrean kielen kirjainta, esiintyy käsikirjoituksissa. Jumalan nimi on myös joissakin kreikkalaisen Sebtuagintan jäljennöksissä ajalta, joka ulottuu toiselta vuosisadalta eea. aina ajanlaskumme ensimmäiselle vuosisadalle saakka.

Vaikka selvät todisteet puoltavat sitä, että Jumalan nimi kuuluu Raamattuun, monet käännökset ovat jättäneet sen pois. Esimerkkinä tästä voi mainita American Standard :n uusi käännös. Aikaisemmassa nimi Jehova nimi esiintyi,joka painettiin vuonna 1901, mutta v. 1950 uudessa versiossa ei enää nimeä ollut vastoin vuoden 1901 käännöksen toimittajien noudattamaa käytäntöä.
Huomaa, mitä sen esipuheessa sanotaan: "Nimen käyttö yhdestä ainoasta Jumalasta, on täysin sopimatonta kirkon yleismaailmalliselle uskolle." Haluttiin siis miellyttää kirkkojen opetusta ja uhrattiin tosi Jumalan nimi sen vuoksi. Luopumus oli saanut jo lujan otteen kristikunnan kirkoissa.
Koska Jehova Jumala on Raamatun tekijä, hän henkeytti sen kirjoittajat käyttämään runsaasti.
Taitava kääntäjä tietää, kuinka tärkeää on ymmärtää kirjan tekijän tarkoitusperät, koska sellainen tieto vaikuttaa tuleviin käännöksiin. Raamatussa on lukemattomia jakeita, jotka osoittavat Jumalan nimen ja sen pyhittämisen tärkeyden. Laitan tähän joitain, jotka voit katsoa Raamatustasi. (2. Mooses 3:15; Psalmit 83: 18; 148:13; Jesaja 42:8; 43: 10; Joh. 17:6,26; Apt.15:14 )
Koska nimi esiintyy tuhansia kertoja muinaisissa käsikirjoituksissa, sen poisjättäminen osoittaa epäkunnioitusta Raamatun tekijää kohtaan.
"Tottakai Turunen on kaivanut esiin yhden mahdollisen kömmähdyksen, kuinkas muuten."

Sukupolviopin muutos ei sitten ole kömmähdys kun huomattiin (tarkistettiin) yhden tarkoittavan kahta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
vwv 19.9.2017 16:43

<>Tottakai Turunen on kaivanut esiin yhden mahdollisen kömmähdyksen, kuinkas muuten. ><

On ollut suunnaton ilo ja valtava riemu havaita, että Vt-seura ohjeistaa jehovantodistajia hyvin tiukasti olemaan kaivamatta kilpailijoiden mahdollisia kömmähdyksiä, sitä yhtäkään. Niin ja tietenkin noudattaa itse samaa periaatetta todella tunnollisesti. Vai mitä?

<>Raamatunkäännöksiä on tuhansia, mutta ne eroavat toisistaan siinä, miten uskollisesti ne välittävät alkuperäisen sanoman.><

Tuo ei ainakaan Vt-seuran kohdalla ole totta ja muillakin kääntäjillä on ollut tapana välittää omia tulkintojaan. Esimerkiksi Vt-seura haluaa häivyttää Raamatun kuvaileman kiinteän taivaanvahvuuden laajuus-sanalla. Lippukammossaan komedia ylitti itsensä kne.

<> Kun UMK käänöstyötä lähdettiin tekemään, käännöskomitea laati joitakin käännösperiaatteita, joita on noudatettu yli 130 kielellä.><

On luonnollista, että tuo koulutusta ja kokemusta vailla ollut komedia halusi mielipiteensä kaikkialle. Siis vaikka hellimänsä Jehovan todennäköisesti oikeampana pitämänsä Jahven sijaan. Niin ja vailla perusteita UT:n puolelle.

<>Koska Jehova Jumala on Raamatun tekijä...><

Miten perustelet väitteesi?
Ilmianna
Jaa
tonois 19.9.2017 17:26

<>Sukupolviopin muutos ei sitten ole kömmähdys kun huomattiin (tarkistettiin) yhden tarkoittavan kahta? ><

Etenkin kun se yksi ja alkuperäinen Raamatun eli ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla ja se oli Russelille tavallisia sukankuluttajia, jotka elivät 1874-1914. Rutherford tarkisti asian niin, että kyseessä olivatkin voidellut. Oraakkeli Franz palasi Russelin linjoille ja palautti sukankuluttajat taas arvoon antamalla Russelin esikuvan mukaisesti 40 vuotta aikaa, mutta nyt vuodesta 1914 eteenpäin. Sitten keksittiin 1914-sukupolvi ja 15 vuoden ymmärrysikä vuonna 1914, sitten ymmärrysikää alennettiin viidellä vuodella ja tarkistuksen jälkeen hylättiin kokonaan. Kuten 1995 hylättiin koko 1914-sukupolviopetus. Seuraava tarkistus oli vuonna 2008 kun palattiin Rutherfordin sukupolviopetukseen ja sitä tarkistettiin vielä niin, että Jeesus ei tarkoittanutkaan kuulijoitaan, joille sanansa Raamatun mukaan osoitti. Vt-seuralla täytyy olla salaisia arkistoja ajanlaskumme alun menosta, koska tietää Raamatun Jeesuksen salatus ajatukset (joita Jeesus ei paljastanut seuraajilleen) paremmin kuin mikään muu taho maailmassa. Yksi hyvä osoitus on se, että Vt-seura tietää Jeesuksen maininneen vuoden 1914:

"This cannot be very far off, for Jesus said that the generation that saw 1914 'will by no means pass away until all these things occur.'-Matt. 24:34, NW." (w56 Oct. 15 p. 616)

"As Jesus said, the end would occur in the same generation that saw the beginning of the 'last days' in 1914.-Matt. 24:34" (w68 May 1 p. 265)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Eikö olekin hyvä, kun asia ymmärretään selvemmin. Minkä muun uskonnon parissa asiaa on edes yritetty ymmärtää? Olemme eläneet tämän maailman lopun ajassa vuodesta 1914 lähtien ja elämme lopun loppua. Ihmiset yrittävät epätoivoisesti selvitä lisääntyvistä ongelmista ympäri maailman. Täytyy todella sulkea silmänsä, jos ei näe miten maailma on ajautumassa ylipääsemättömiin ongelmiin. Kyllä loppu tulee, kun sen aika on. Mitä hyötyä vuosien pyörittelystä on jatkuvasti, jos ei edes usko Jumalaan.
Asiat ovat Jumalan hallinnassa ja hän antaa tarvittavan tiedon oikeaan aikaan. Nyt on aika hankkia tietoa, miten selvitä tulevasta suuresta ahdistuksesta ja saada läheinen suhde häneen..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
vwv kirjoitti:
Eikö olekin hyvä, kun asia ymmärretään selvemmin. Minkä muun uskonnon parissa asiaa on edes yritetty ymmärtää? Olemme eläneet tämän maailman lopun ajassa vuodesta 1914 lähtien ja elämme lopun loppua. Ihmiset yrittävät epätoivoisesti selvitä lisääntyvistä ongelmista ympäri maailman. Täytyy todella sulkea silmänsä, jos ei näe miten maailma on ajautumassa ylipääsemättömiin ongelmiin. Kyllä loppu tulee, kun sen aika on. Mitä hyötyä vuosien pyörittelystä on jatkuvasti, jos ei edes usko Jumalaan.
Asiat ovat Jumalan hallinnassa ja hän antaa tarvittavan tiedon oikeaan aikaan. Nyt on aika hankkia tietoa, miten selvitä tulevasta suuresta ahdistuksesta ja saada läheinen suhde häneen..
Milloin ihmiskunnalla on mennyt paremmin kuin nykyään?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
vwv 19.9.2017 19:38

<>Eikö olekin hyvä, kun asia ymmärretään selvemmin. ><

Poukkoilu sikseen, lopullista selväjärkisyyttä on turha odottaa.

<>Minkä muun uskonnon parissa asiaa on edes yritetty ymmärtää?

Ai jaa, siis nyt sulla on päällä kilpailu selittelyistä. Niitä riittää, ole huoleti. Toki lohduttavaa on, etteivät kilpailijatkaan pyri innolla raamatullisuuteen maan muodon ja Jeesuksen jullikan suhteen.

<>Olemme eläneet tämän maailman lopun ajassa vuodesta 1914 lähtien ja elämme lopun loppua.><

Sulla on todella pahoja aukkoja raamatuntuntemuksessasi. Raamatun mukaan jo ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla:

”Lisäksi sanon tämän, veljet: jäljellä oleva aika on supistunut.” (1. Kor 7:29 UMK)

”Mutta nämä kohtasivat heitä toistuvasti esimerkkeinä, ja ne kirjoitettiin varoitukseksi meille, joille asiainjärjestelmien loput ovat saapuneet.” (1. Kor. 10:11 UMK)

”Katso! Sanon teille pyhän salaisuuden: Emme kaikki nukahda kuolemaan, mutta meidät kaikki muutetaan, tuokiossa, silmänräpäyksessä, viimeisen trumpetin aikaan. Sillä trumpetti soi, ja kuolleet herätetään turmeltumattomina, ja meidät muutetaan.” (1. Kor. 15:51, 52 UMK)

”Sillä tämän sanomme teille Jehovan sanan perusteella, että me elossa olevat, jotka säilymme Herran läsnäoloon, emme millään tavoin tule edeltämään niitä, jotka ovat nukahtaneet pois, sillä Herra itse laskeutuu taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan trumpetin kuuluessa, ja ne, jotka ovat kuolleita Kristuksen yhteydessä, nousevat ensin. Jälkeenpäin meidät elossa olevat, jotka säilymme, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan ilmaan, ja näin me tulemme aina olemaan Herran kanssa. Lohduttakaa siis jatkuvasti toisianne näillä sanoilla.” (1. Tess. 4:15-18 UMK)
tiedät, keiltä olet sen oppinut,...” (2. Tim. 3:14 UMK)

”Jumala, joka kauan sitten puhui monissa tilaisuuksissa ja monin tavoin esi-isillemme profeettojen kautta, on näiden päivien lopussa puhunut meille Pojan kautta, jonka hän asetti kaiken perilliseksi ja jonka välityksellä hän teki asiainjärjestelmät.” (Hepr. 1:1, 2 UMK)

”Muutoin hänen olisi pitänyt kärsiä usein maailman perustamisesta asti. Mutta nyt hän on tehnyt itsensä ilmeiseksi kerran kaikiksi ajoiksi asiainjärjestelmien päättymisessä pannakseen synnin pois uhraamalla itsensä.” (Hepr. 9:26 UMK)

”Osoittakaa tekin kärsivällisyyttä; tehkää sydämenne lujiksi, sillä Herran läsnäolo on tullut lähelle. Älkää huokailko toisianne vastaan, veljet, jottei teitä tuomittaisi. Katso! Tuomari seisoo ovien edessä.” (Jaak. 5:8, 9 UMK)

”Mutta kaiken loppu on tullut lähelle.” (1. Piet. 4:7 UMK)

<> Ihmiset yrittävät epätoivoisesti selvitä lisääntyvistä ongelmista ympäri maailman. ><

Mille vuosisadalle haluaisit asettua elinolosuhteissasi ja millä perusteella?

<>Täytyy todella sulkea silmänsä, jos ei näe miten maailma on ajautumassa ylipääsemättömiin ongelmiin.><

Kuten?

<> Kyllä loppu tulee, kun sen aika on.><

Tätä mieltä minäkin olen.

<> Mitä hyötyä vuosien pyörittelystä on jatkuvasti, jos ei edes usko Jumalaan. ><

Vaikea sanoa kokeilematta. Lainailen ainoastaan Vt-seuran pyörittelemiä vuosilukuja ja osoittelen pyörittelyn epäloogisuuksia.

<>Asiat ovat Jumalan hallinnassa ja hän antaa tarvittavan tiedon oikeaan aikaan. Nyt on aika hankkia tietoa, miten selvitä tulevasta suuresta ahdistuksesta ja saada läheinen suhde häneen.. ><

Millaista perustetta sulla on tolle väitteelle?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Katsele ympärillesi ja seuraa maailman tilannetta ja aikanaan tulee asiat selviksi. Miksi kiistellä asioista, kantani voit yhtähyvin katsoa sivustoltamme. Olen vakuuttunut, että se varaa oikean opetuksen ja pitää meidät ajan tasalla. Ajan haaskausta, todistella asioita, joita et arvosta kuitenkaan.Voithan jatkaa keskusteluasi täällä innokkaasti laillasi kirjoittelevan karismaattisen uskonnon edustajan kanssa. Ehkä saat tyydyttävät vastaukset sieltä, samalla puolella kuitenkin olette.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
vwv 19.9.2017 16:43

"Tottakai Turunen on kaivanut esiin yhden mahdollisen kömmähdyksen"
-Oletko kysynyt Turuselta ? UM-pamfletin väärennyksistä Raamattuun nähden on kirjoitettu paljonkin.
Mutta on muistettava, että vartiotorniuskonto on oma uskontonsa.
Ja kun vwv tarkoittaa ymmärtäneensä väärnennöskohdan UM:ssä, ei hän ole oikeutettu lahkon kirjoittamattomien sääntöjen mukaan oikaisemaan siitä vartiotorniseuraa itseään, kävisi kuten Carl Jonssonille, ruotsalaiselle joka kirjoitti vartiotorniseuran ajanlaskun, sen v:een 1914 päättyvän virheellisyydestä vartiotorniseuralle.
Seura kirjoitti hänen seurakunnalleen määräten Jonssonin erotettavaksi. Sillä tavoin, että kukaan ei saa vastata Jonssonin tervehdykseenkään.

Kristityn on kavahdettava vartiotorniuskontoa, ja yritettävä todistajaparkaa auttaa.

"Raamatunkäännöksiä on tuhansia, mutta ne eroavat toisistaan siinä, miten uskollisesti ne välittävät alkuperäisen sanoman"
-Ensimmäisen edellytys sanoman välittämiselle on, että ei tehdä virheitä, etenkään vöäärennöksiä.

"käännöskomitea"
-ja siis vartiotorniseura teettää vartiotorninsa toisilla, eikä esitä perustetta puhua "jehovakanavasta".

" Pyhittää Jumalan nimi palauttamalla se sille kuuluvaan asemaan Raamatussa"
-Raamatussa on paljon Jumalan nimiä. on virhe ja väärennös kiistää ne, Jumalan Sanan kiistämistä. jehovantodistaja ei tiedä, mitä Jumalan nimen pyhittämisellä tarkoitetaan.

" Kuolleenmeren kirjakääröjen, tutkijat"
-Tiedätkö,kuka suomalainen teologi on kirjoittanut kääröistä ? jehovantodistajana sinulla ei ole oikeutta lukea hänen kirjaansa.

"hämmästyivät siitä"
-Saanko lähdeviitteen nimenomaan tuohon hämmästymiseen, onhan vartiotornisi käsillä ?

" Jumalan nimi kuuluu Raamattuun"
Paavali käytti nimeä Jumala, Jeesus nimeä taivaan Isä.

"Koska Jehova Jumala on Raamatun tekijä, hän henkeytti sen kirjoittajat"
-Koska Vartiotorni poikkeaa Raamatusta, väärensi vartiotorniseura Raamatusta UM:n tukemaan Raamattua.
Ilmianna
Jaa
vwv 20.9.2017 0:00

<>Katsele ympärillesi ja seuraa maailman tilannetta...><

Sitä minä nimenomaan teen, sinä kirjoitit: "Ihmiset yrittävät epätoivoisesti selvitä lisääntyvistä ongelmista ympäri maailman." Minä kysyin mille vuosisadalle haluaisit asettua elinolosuhteissasi ja millä perusteella? Sinä olet kykenemätön vastaamaan, koska katselet ainoastaan yksittäisiä ongelmia, et sitä kehitystä, joka laajemmassa mitassa on tuonut hyvää ihmiskunnalle. Sairauksia on hävitetty, elintaso on kasvanut, ihmisoikeudet ovat parantuneet jne. Keskiajalla väkivalta oli luokkaa 20...30 per vuosi ja 100000, kulkutaudit verottivat merkittävän osan väestöä.

<>... ja eellisestiaikanaan tulee asiat selviksi. ><

Jälleen perustelematon väite ja jos ottaa huomioon 1914-opteuksen tuon väitteen pohjalla, niin olet vielä pahemmassa suossa, koska 1914-opetus on vailla perusteita.

<>Miksi kiistellä asioista...><

Miksi vetää kiistelykortti esiin heti kun eteen tulee hankala kysymys. Minä en ole kiistellyt, olen kysellyt perusteita väitteille ja omat väitteeni olen perustellut viimeistään niitä kysyttäessä.

<>...kantani voit yhtähyvin katsoa sivustoltamme.><

Minä katson, ettei kyseessä ole oma kantasi ja perusteena se, että sinun on vaihdettava kantojasi sillä samalla hetkellä kun Vt-seura vaihtaa näkemystään. Tiedän, että Vt-seura opettaa valheellisesti mm. väkivallan lisääntyneen ennennäkemättömäksi vuoden 1914 jälkeen. Samoin Vt-seura opettaa valheellisesti, että ensimmäinen maailmansota oli kaikkia aiempia sotia tuhoisampi, sekin väite on valheellinen. Tuon valheellisuuden valossa on ymmärrettävää, ettei jehovantodistajalla voi olla rehellisyyttä vastata esittämääni kysymykseen siitä milloin elinolot ovat olleet nykyisiä haluttavampia.

<>Olen vakuuttunut, että se varaa oikean opetuksen ja pitää meidät ajan tasalla.><

Minä kykenen osoittamaan, että olet asettanut luottamuksesi valehtelevaan yhteisöön, mutta älä ihmeessä anna sen häiritä. Ei minuakaan häiritse, kunhan yritän auttaa niitä, jotka pyrkivät käyttämään omia aivojaan.

<>Ajan haaskausta, todistella asioita, joita et arvosta kuitenkaan.><

Se, että et ole edes yrittänyt kertoo siitä, ettei kyse todellisuudesssa ole ajankäytöstäsi, aikaa riittää oikein hyvin julistamiseen. Toisaalta siinä olet oikeassa, että arvostan rehellisyyttä, en valheellisuutta ja muutan kyllä mielipidettäni jos se osoitetaan vääräksi.

<>Voithan jatkaa keskusteluasi täällä innokkaasti laillasi kirjoittelevan karismaattisen uskonnon edustajan kanssa.><

Melkoisen ontto heitto, tämä osio on varattu jehovantodistajuudelle ja sinua vaivaa nyt se, että vastassasi uskovainen ja uskonnoton.

<> Ehkä saat tyydyttävät vastaukset sieltä, samalla puolella kuitenkin olette. ><

Aina vaan paranee, tulee jo se tuttu "kaikki muut ovat väärässä, eikä minun tarvitse väitettäni perustella".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Asia on niin, sinä et usko niin kuin minä ja minä en usko niinkuin sinä, joten etsi vastauksesi jostain muualta. Omani on täysin sopusoinnussa sen kanssa, mitä Jehova varaa järjestönsä kautta ja niin olen tehnyt koko pitkän elämäni ajan. Valo tulee sieltä, enkä vaihtaisi sitä mistään hinnasta. Siis, jos joku asia askarruttaa meissä, ota selvää sivustoltamme. Saat saman vastauksen, kuin minäkin olisin antanut.
Jos olet todennut, ettei opetuksemme ei miellytä sinua, miksi asiaa pitää vatvoa vuosikymmeniä sen jälkeen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Entä mitä vastaisit, jos kysyjä olisi vain utelias liittymismahdollisuutta ajatellen, vwv ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
vwv kirjoitti:
Asia on niin, sinä et usko niin kuin minä ja minä en usko niinkuin sinä, joten etsi vastauksesi jostain muualta. Omani on täysin sopusoinnussa sen kanssa, mitä Jehova varaa järjestönsä kautta ja niin olen tehnyt koko pitkän elämäni ajan. Valo tulee sieltä, enkä vaihtaisi sitä mistään hinnasta. Siis, jos joku asia askarruttaa meissä, ota selvää sivustoltamme. Saat saman vastauksen, kuin minäkin olisin antanut.
Jos olet todennut, ettei opetuksemme ei miellytä sinua, miksi asiaa pitää vatvoa vuosikymmeniä sen jälkeen.
"Etsi vastauksesi jostain muualta?"
Nythän on niin että tämä keskustelupalsta ei ole Jehovan todistajien hallinnoima, joten et voi sanoa, että täällä kirjoitteleva ei-Jehovan todistajan pitäisi etsiä vastauksia muualta. Jos tämä olisi joku JW org, ymmärtäisin sanomasi.

Mutta eikös se ollut niin, että teidän Jehovan todistajien pitäisi olla muualla kuin täällä?

No,toisaalta onhan se ihan riittävää että täällä kirjoittaa edes yksi Jehovan todistajien "isokenkäinen" jolla on lupa kirjoitella täällä. Ei siinä montaa Jehovan todistajaa tarvita kun yksikin jo osoittaa;missä mennään. Ja se ei ole teille mitenkään imarreltavaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
vwv 20.9.2017 14:20

<>Asia on niin, sinä et usko niin kuin minä ja minä en usko niinkuin sinä...><

Itse asiassa asia on niin, että uskonnollisessa mielessä sinä uskot, minä en.

<>...joten etsi vastauksesi jostain muualta.><

Harmiksesi tämä on avoin keskustelupalsta, joten sinä et määräile mitä muut kirjoittavat ja mille väitteillesi muilla kirjoittajilla ei ole kysellä perusteluja.

<>Omani on täysin sopusoinnussa sen kanssa, mitä Jehova varaa järjestönsä kautta ja niin olen tehnyt koko pitkän elämäni ajan. ><

Ei kai kukaan kiellä sinua uskomasta tavallasi, kyse on huutoonsa vastaamisesta, jossa moni näkisi paljon parantamisen varaa.

<>Valo tulee sieltä, enkä vaihtaisi sitä mistään hinnasta. ><

Kaikkien miljoonien jehovantodistajien osa on vaihtaa, osin valheellisiakin, mielipiteitään hallintoelimen käskystä, ja näin sinäkin olet tehnyt jos jt-historiaa on vähänkään takana. Näin minäkin tein, eikä se makanismi ole muuttunut kuin tiukempaan suuntaan.

<>Siis, jos joku asia askarruttaa meissä, ota selvää sivustoltamme.><

On sulla ainakin huumori kohdallaan.

<> Saat saman vastauksen, kuin minäkin olisin antanut.><

JW.ORG-sivusto ei esimerkiksi kerro miksi se Vt-seura toisaalla muka hylkää teksteissään historioitsijoiden näkemyksen Babylonian hallitsijoista ja heidän hallinta-ajoistaan epäluotettavana, mutta toisaalla opettaa juuri historioitsijoiden mielipiteen mukaisesti kyseisistä asioista. Eli sinullakaan ei ole vastausta Vt-seuran valheellisuuteen tuossakaan kohdin. Samoin JW.ORG-sivusto ei kerro miksi se ei ota huomioon futuuria, jota Jeesus Raamatun mukaan käytti viitatessaan pakanain aikoihin, joten sinullakaan ei tietenkään ole mielipidettä kun sitä ei ole JW.ORG-sivustollakaan.

<>Jos olet todennut, ettei opetuksemme ei miellytä sinua, miksi asiaa pitää vatvoa vuosikymmeniä sen jälkeen. ><

Jos sulle ei ole selvinnyt, niin toistellaan taas. Minä en arvosta uskonnollisen liikkeen valheellisuutta ja olen tavannut ja tapaan edelleen henkilöitä, joilla on sama mielipide tuosta valheellisuudesta, mutta heiltä puuttuu tietoa. Jos et kerro kenellekään, niin voin paljastaa, että olen pyynnöstä auttanut henkilökohtaisesti lukuisia henkilöitä irtautumaan tuosta uskonnollisesta kultista sekä auttanut myös useita olemaan liittymättä tuohon kulttiin.
Ilmianna
Jaa
missämennään 20.9.2017 14:40

<>Ei siinä montaa Jehovan todistajaa tarvita kun yksikin jo osoittaa;missä mennään. Ja se ei ole teille mitenkään imarreltavaa. ><

Yksikin riittää, mutta tarvitaan useampi, jotta taso vetäisi vertoja vanhalle juhanip-nimmarille.
Ilmianna
Jaa
liityttäisikö 20.9.2017 14:40

<>Entä mitä vastaisit, jos kysyjä olisi vain utelias liittymismahdollisuutta ajatellen, vwv ? ><

Niin tai mitä vastaisi jos vaikka ihan yksinkertaisesti harjoittaisi sitä väsymiseen asti toisteltua raamatunmukaisuutta:

”...olkaa aina valmiit puolustautumaan jokaisen edessä, joka vaatii teiltä teissä olevan toivon perustetta, mutta tehkää se lempeämielisesti ja osoittaen syvää kunnioitusta.” (1. Pietarin kirje 3:15 UMK)

Paino sitten sanoilla ' jokaisen edessä'.
Ilmianna
Jaa
Hasta_luego 20.9.2017 15:50

”...olkaa aina valmiit puolustautumaan jokaisen edessä, joka vaatii teiltä teissä olevan toivon perustetta, mutta tehkää se lempeämielisesti ja osoittaen syvää kunnioitusta.” (1. Pietarin kirje 3:15 UMK)

Tämä kuuluu kristinoppiin, vaan ei vartiotorniuskontoon.

Värväys tapahtuu vartiotorniuskonnossa rakkauspommituksella, jos silloin tulee puolustautumistarvetta, noudatetaan oppia kiireestä bussille.
Jos taas värvättyjen kesken jos tulee puolustautumistarvetta, annetaan mökötystuomio.
Ilmianna
Jaa
Sormontai 21.9.2017 9:16

<>Tämä kuuluu kristinoppiin, vaan ei vartiotorniuskontoon.><

Vaikka toisaalta itse en näe perustetta jakaa myöhemmin keksityllä kolminaisuusopilla uskonnollisia liikkeitä eri kilpailusarjoihin, niin tässä esittämässäsi tapauksessa tuolla jaolla on vinha perä. Nimittäin Vt-seura on luopiokammonsa siivittämänä opettanut jehovantodistajia tällä tavalla:

”Kun uskonkäsityksemme asetetaan kyseenalaisiksi, meidän tulee jäljitellä Jeesusta siten, että olemme ”aina valmiit puolustautumaan – – mutta teemme sen lempeämielisesti ja osoittaen syvää kunnioitusta” (1. Piet. 3:15).” (Vartiotorni 15. kesäkuuta 2008 sivu 15)

Eli oleellinen osa jaetta on poistettu ja korvattu kahdella ajatusviivalla.

><Värväys tapahtuu vartiotorniuskonnossa rakkauspommituksella...><

Mikä ei toki ole täysin vierasta muille samassa sarjassa kilpaileville uskonnoillekaan.

<>... jos silloin tulee puolustautumistarvetta, noudatetaan oppia kiireestä bussille.><

Mitä helluntailaiset ovat minua lähestyneet, niin heillä on eri taktiikka, suolletaan Jeesuksen verta, niin että roiskuu oikein kunnolla, asiallista keskustelua ei saa aikaiseksi.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Miksi Jehovantodistajat ovat muuttaneet Raamatun?

Ihmetyttää..mistä Vartiororniseura on saanut oppinsa?
He väittävät että heillä on Raamattu..mutta kuitenkin lukevat UMK.ta eli omaa ns väännöstä..jossa Raamatun Jumala on aivan jotakin muuta kuin esim.Kolmiyhteinen Jumala..Isä Poika ja Pyhä Henki.
Tämä mm. Käy ilmi koko raamatun ilmoituksena alku lehdiltä loppuun saakka.
Mitä merkitsee uudestisyntyminen Jehovantodistajalle.?
Todennäköisesti ei mitään koska heillä ei tunneta uudestisyntymistä Jumalan tekona.
Eikä Jeesuksen veren puhdistavaa voimaa..
Eikä Pyhän Hengen vaikutusta.
Eikä myöskään sitä että Jeesus on Jumala..Lihaksi tullut .
Että Hän oli ennen kuin maailma luotiin ja Hänen kauttaan kaikki on luotu.
Näin Raamattu kertoo..miksi Jehovan todistajat kertovat aivan muuta?
Joku on pahasti pielessä heidän opissaan ja koko heidän ihmisvoimin rakennetussa järjestössään..
Mikä se on...heiltä puuttuu Jeesus ja Pyhä Henki. Heidän Jumalansa on ihminen ja ihmisen rakennelma Harhaoppi hoka ei ole Jumalasta vaan ..he ovat petoksen uhreja joita ohjataan kuin orjia..joita he ovatkin.
Viattomia sokeita..
Nykyajan Baabelin orjia.
Kuten Herrick Åberk aikoinaan kirjoitti.
Erottuaan vartiotorniseurasta Savossa.
Hyvä kirja...kannattaa lukea jos vielä löydätte.
Jumala rakastaa syntisiä..myös Jehovantodistajia.
Herätkää ...ja paetkaa eksytystä..
Kyllä te voitte lähteä..ei kukaan teitä tuomitse..
Miettikää omilla aivoillanne..älkääkä antako eksyttää ja orjuuttaa itseänne enempää.
Jeesus Kristus on Herra

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta