Onko ällöttävää?

Angstinainen

Onko ällöä pestä hiukset kerran viikossa jos ne eivät haise tai ole likaiset.
Kuinka usein pesette päänahkanne?

11

247

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jgjgjgfjggfj

      Eiköhän tuo ole varsin yksiöllistä. Jotkut kuivahiuksiset mummot saattavat pestä hiukset kahdesti kuussa. Tosin muu kroppa siinä välillä tarvitsee pesua. Itse pesen 2 - 5 pv välein. Rasvoittuminen ja likaantuminen vaihtelevat itselläni liikunnan määrän ja hormonikierron mukaan. Hiukset voi suojata likaisissa töissä suojapäähineellä ja ulkona pipolle tms. ilmansaasteilta (kaupungissa niitä oikeasti on, ja esim. allergisten suositellaan huuhtovan hiukset siitepölyaikaan päivittäin).

    • ihottumanahkainen

      Itse pesin ennen joka toinen päivä, ja kun söin vahvaa lääkekuuria jonka aikana tukka ei rasvoittunut käytännössä ollenkaan, totuin siihen, ettei päätä tullut pestyä välttämättä edes joka toinen päivä, vaikka päivittäin suihkussa käynkin. Sitten tuossa jossain vaiheessa aloin pestä joka päivä, ja nyt on hiukset sen verran kehnossa kunnossa, että olis tarkoitus pesuväliä pidentämällä elvyttää niitä. Nyt alkuun joka toinen päivä taas shampoolla hoitoaineella, joka toinen taasen pelkällä vedellä. Eikös sitä suositellakin, että hiukset pestäisiin vain muutamia kertoja viikossa? Shampoot kuulemma rasittavat hiuksia.

      Itsellä on se ongelma, että töissä leijuu kaikenlaista ilmassa, kuten kittipölyä ja maalinsumua, ja jos tämmöiset tarttuvat tukkaan (vaikkeivat hiukset näytä likaisilta), ja sitä kautta kulkeutuvat tyynyliinaani ja siitä naamaani, naama tulee tosi huonoon kuntoon - olen erityisherkkäihoinen ja saan ihottumia suunnilleen kaikesta, mikä koskee ihooni. :( Tämän vuoksi alunperin aloinkin pestä tukkaa joka päivä pesuaineilla...

      Mutta niille, joilla ei ole tämmöistä paskaa herkkää ihoa, en näe hiusten harvassa pesussa mitään ällöttävää, jos tukka ei näytä likaiselta ja oma olo kestää pesemättömyyden. Kunnon rasvoittuminen silloin tällöin tehnee jopa hyvää.

    • Hilppa54

      Tukkaa tarvitsee pestä juuri niin useil kuin itse sen kokee tarpeelliseksi. Ei ole jotain sääntöä että jos et pese tukkaasi päivittäin se olisi jotenkin ällöä.
      Jokainen meistä on yksilö ja tukka rasvottu eri tavalla. Toisilla on kuonan/rasvan eritys niin runsasta että pitää pestä päivittäin , ei harvemmin pesevä tee sinusta MUMMOA . (On väärä luulo että mummot pesevät tukkaansa harvemmin kuin muu, ovat hyvin puhtautta hoitavia ,koska ovat nykyään hyvinkin nuorekkaita) jos peset päivittäin kuivahkoa tukkaa saat siitä vielä kuivemman, silloin on syytä ottaa käyttöön hoito-aineet jotka jätetään päähän.
      Nykyisin ihmiset ovat ruvenneet käyttäytymään laumoissa, jos kaveri pesee päivittäin niin minunkin täytyy....kannattaisi ruveta ajattelemaan itsenäisesti eikä seurata laumaa kuin eläimet joilla ei ole omaa tahtoa. Omaa parasta ajatteleva on hyvä silloin kun kyse on terveydestä ja tässä tapauksessa oman tukan hyvinvointi.
      Keinoja on monia hiustenhoidossa kokeilemalla löydät omalle tukallesi sopivan.

      • hiuksetonkuolleet

        Ei se tukka rasvoitu, vaan päänahka siellä hiusten alla, hiukset ovat kuollutta keratiinia ei niissä ole mitään eloa, vain päänahan alla juurissa on tuntoa ja elämää.


      • mummimummo

        Miksi isoäitejä aina halveksitaan, minä olen pienen tytön isoäiti ja olen 43v, olenko nyt sitte toisen luokan kansalainen.


      • jomking
        mummimummo kirjoitti:

        Miksi isoäitejä aina halveksitaan, minä olen pienen tytön isoäiti ja olen 43v, olenko nyt sitte toisen luokan kansalainen.

        Rahvaanomaisesti sanottuna olet jo menneen talven lumia.


    • enry

      itse pesen kerran kuukudessa tai harvemmin. Pelkkä vesipesu riittää.

      Ja aina kun pesen hiukset shampoolla ja hoitoaineella , hiukset ovat monta päivää sellaiset oudot.

    • Ainakin1

      Joka päivä, joskus kahdesti liikunnan tai sotkevien töiden vuoksi.

      • Kaljumies

        Minä pesen päänahkani kerran päivässä, kun käyn suihkussa , hiuksia mulla ei ole, en siis tarvi mitään shampoota erikseen suihkusaippualla kaikki hoituu.


      • Hölmöläinenköoot

        Jos sulla on likaava työ tai liikuntaharrastus niin mikset pese illalla noiden jälkeen niin ei tarvitse pestä kuin kerran päivässä.. Liikunta ei hiuksia kuitenkaan sotke,hien huuhteluun riittää pelkkä vesi ,paskaiset työt sitten erikseen.


      • rasvaineniho
        Hölmöläinenköoot kirjoitti:

        Jos sulla on likaava työ tai liikuntaharrastus niin mikset pese illalla noiden jälkeen niin ei tarvitse pestä kuin kerran päivässä.. Liikunta ei hiuksia kuitenkaan sotke,hien huuhteluun riittää pelkkä vesi ,paskaiset työt sitten erikseen.

        Ei, kun sitten yön jälkeen päänahka on taas sotkuinen ja hiukset sojottaa minne sattuu, pakko taas pestä aamulla suihkussa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe