Kun suhde päättyy

mikäkiiresiinäon

Miksi kun suhde päättyy niin toinen heistä melkein heti on jo uudessa suhteessa?

21

970

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varjossa1

      Tulin juuri jätetyksi, miehellä oli uusi katsottuna valmiiksi. Kyllä tässä saa sirpaleita kasata ja kauan.

    • Iltapäivänjatkot

      1)Varmaan on valehdellut sulle ummet ja lammet kirkkain silmin jo pitkän aikaa ja pitänyt jotenkin varalla, kunnes saa uuden suhteensa pelittämään. Paskaa käytöstähän tuollainen on ja varmaan sitä toistakin osapuolta kohtaan, jolle on tehnyt myös samoin, mutta joka ei ole tiennyt suhteestanne yhtikäs mitään. 2) Jotkut käyttävät vaan ihmisiä hyväkseen ja iskevät jonkun lohdukkeeksi ja itkevät hänen sylissä itsensä ehjäksi ja jatkavat sitten eteenpäin kohti uusia suhteita. 3) Kostoksi ja itsetuntonsa kohottamiseksi 4) Yrittämällä tehdä sinut mustasukkaiseksi ja kateelliseksi, jotta kiinnostuisit jälleen ja näitä syitähän riittää...
      Ero on itsetunnollinen kysymys ja heikosti itsetuntoiset varsinkin narsismiin taipuvaiset ihmiset ovat taipuvaisia käyttämään muita ihmisiä hyväkseen suhteidensa päättyessä. Terveesti itsetuntoisella ihmisellä ei ole mitään tarvetta vetää muita osapuolia mukaan, vaan hän uskaltaa kohdata itsensä ja tunteensa yksinkin sekä vahvistua ihmisenä kokemuksensa kautta.

    • kertakäyttötavaraa

      Koska "minä haaaaluan kaiken nyt, heti, eilen" viitsimättä nähdä vaivaa etsimään se puoliso jonka kanssa suunnitella pitkäaikaista tulevaisuutta.
      Koska pintaliitäjät näkevät itsensä ja muut kertakayttötavarana. Tunteista viis, koska minä nyt haluan vain tätä ja tällä hetkellä.

    • surullistakylläkin

      Koska eivät osaa olla hetkeäkään itsekseen.

    • näidenvuoksi

      Läheisriippuvuutta. Näillä vaihtajatyypeillä pitää aina olla joku kierroksessa ja tämä joku voi olla kuka tahansa joka sattuu sanomaan niille moi. Jo siitä niiden mieli alkaa kehittää huimia tarinoita ja tyyppi hypettää tämän potentiaalisen kumppanin päänupissaan taivaisiin.

      Joko nää vaihtajat pelkää pimeää tai omia ajatuksiaan, tosin monesti huomaan sivusta seurattuna, että jos kyseessä on naisvaihtaja eihän niillä ole omia ajatuksia, elämän sisältö tulee aina siltä mieheltä jonka saavat hetkeksi lähelleen.

      Jos kyseessä on miesvaihtaja, lähes aina ongelmana on ollut seksi ja kotityöt edellisen kanssa. Miesressut kuvittelevat saavansa enemmän tai parempaa uuden kanssa. Eivät onnistu, ja ei kun uutta hakemaan. Eivät tajua, että vika on oikeasti siinä omassa itsessä.

      • Koska mies tarvitsi ilmaista piikaa ja 67vuotiaana tuli kuoleman pelko ja tarvitsi sairaanhoitajan


    • Parisuhdekunnossateillä

      Ovelta ovelle siirtyen on jo näyttänyt silloin olevansa raukkamainen. Tälläisiä suhteita kykenevä ei ole pitkä kestoista tulevaisuutta. Salasuhteet tai muun lainen kumppaneiden vaihtopäiviä tekevä ei kykene oikeanlaiseen rakkauteen. Silloin ne alunperin on seksiin liittyviä juttuja. Jos ei kykene uskollisuuteen tai kunnioittamaan aitoa parisuhdetta oikein. Kun suhteen lopettaa olisi hyvä olla sinkku ainakin hetken jotta se jätetty voisi edes uskoa eron syitä ja seurauksia. Jos toisella heti uusi kuvioissa on joko pelkkää seksiä tai ollut salasuhde kyseessä. Aito parisuhde rakkauksineen on yleensä rauhallisesti etenevä terve parisuhde ja rakkaus kasvaa ajanmyötä. Kunnioitus ja ihailu samoin se näyttäminen. Erot ovat aina kahden ihmisen välinen asia. Ja ne syyt ja seuraukset on joko kerrottava tai näytettävä toisille.

      • Mutta entä kun sille toiselle on kertonut ne syyt eroon, niin toinen jankkaa ettei hän hyväksy niitä syitä vain siksi, ettei hän osaa nähdä niitä asioita ongelmina itsessään. Ei edes sen jälkeen kun suhteen aikana niistä ongelmista on puhuttu moneen kertaan. Vai onko se aina niin, että ainoastaan naisen pitää sopeutua sellaiseksi kuin mies haluaa, eikä miehen tarvitse muuttaa toimiaan siinä prosessissa ollenkaan? Olen kuitenkin monessa asiassa joustanut ja suostunut asioihin vain miestä miellyttääkseni.


      • kysymys_oli_tästä
        SwindL kirjoitti:

        Mutta entä kun sille toiselle on kertonut ne syyt eroon, niin toinen jankkaa ettei hän hyväksy niitä syitä vain siksi, ettei hän osaa nähdä niitä asioita ongelmina itsessään. Ei edes sen jälkeen kun suhteen aikana niistä ongelmista on puhuttu moneen kertaan. Vai onko se aina niin, että ainoastaan naisen pitää sopeutua sellaiseksi kuin mies haluaa, eikä miehen tarvitse muuttaa toimiaan siinä prosessissa ollenkaan? Olen kuitenkin monessa asiassa joustanut ja suostunut asioihin vain miestä miellyttääkseni.

        niin, mutta tässä ketjussahan oli kyse siitä miksi joillakin on heti eron jälkeen toinen.
        Ei siitä kuinka paljon sinä olet joustanut, ei edes siitä, mitkä ne syyt eroon kenelläkin on.

        Oliko sinulla SwindL toinen valmiiksi katsottuna ennen kuin erosit?
        Jos oli, niin miksi, etkö uskaltanut alkaa elää sekuntiakaan omillasi, piti katsoa vertaistuki rinnalle ennen kuin uskalsit lähteä?


      • kysymys_oli_tästä kirjoitti:

        niin, mutta tässä ketjussahan oli kyse siitä miksi joillakin on heti eron jälkeen toinen.
        Ei siitä kuinka paljon sinä olet joustanut, ei edes siitä, mitkä ne syyt eroon kenelläkin on.

        Oliko sinulla SwindL toinen valmiiksi katsottuna ennen kuin erosit?
        Jos oli, niin miksi, etkö uskaltanut alkaa elää sekuntiakaan omillasi, piti katsoa vertaistuki rinnalle ennen kuin uskalsit lähteä?

        Ei minulla ollut katsottuna valmiiksi uutta miestä, koska koetin olla silloin eksäni kanssa. Mutta ei eron jälkeen uuden miehen löytämiseen mennyt niin kauaa.

        Eksäni kyllä syyllisti minua siitä moneen kertaan, etten alkanut olemaan sinkkuna niin pitkään kun hänen mielestään se olisi ollut soveliasta. Olen kyllä antanut hänelle ihan tarpeeksi myöten jo suhteen aikana, joten eron jälkeen hän sai olla ihan omillaan.


    • niinvainkäy

      Yleensähän suhde päättyy siksi, että jompikumpi löytää toisen. Harvoin se rakkaus vain lopahtaa ilman kolmatta osapuolta. Vaikka ei sovittaisikaan yhteen, sitä ei yleensä oivalleta ennen kuin on löytynyt joku toinen sopivampi.

      • Anonyymi

        Täällä sitten yks harva, jolla ei ollut katsottuna jo seuraavaa, kun haki eroa. Eikä ollut moneen vuoteen eron jälkeen ketään. Liiallinen pelko piti ajatuksetkin miehistä pois mielestä.
        Eron jälkeen se helvetti sai tulta vielä alleen.
        Traumakokemus ensimmäisestä avioliitosta ( puoliso ennen avioitumista oli ihminen, avioitumisen jälkeen muuttui alistavaksi, uhkailevaksi....)
        Puistattaa muisteleminenkin 🙁


    • täälonressukkanaisii

      SwindL ja muut.
      Kun tutustuitte eksäänne, etteks te silloin ajatellu, et hän oli teille just se sopiva, eiks niin?
      Nyt te aattelette uudesta kundista, että hei tää se vasta sopiva mulle onki, vai mitä?
      Eiks se mee kuiteski niin, että ihmisiin tutustutaan vasta pitkässä juoksussa vuosien saatossa opitaan tietään millanen se toinen oikeesti on.

      Mua naurattaa nää valitukset miten mies pakottaa sen naisen koko aika joustaan.
      Oikeesti hei, tollasessa parisuhteessa nainen on itte valinnut väärän tyypin jo alun alkaen.

      Koska faktahan on, että mies joustaa ittensä vaikka miljoonaan eri palaseen, jos sillä on oikee nainen rinnalla.

    • Mitensiismenikään

      Niin jos nyt mietitään mikä olisi hyvä sovelias aika ruveta tapaamaan uutta kertookoon sen heti. Jos pitkässä suhteessa ollut ja löytää jo seuraavana päivänä tai viikolla uuden tuleeko loukatuksi toista josta eronnut? Ehkä emme tiedä. Monesti vain epäilys tulee että on katsottu valmiiksi uusi ja siksi löytyi niin nopeasti. Siis mikä olisi se sopiva siirtymä aika? Tuo ovelta ovelle siirtyminen on monesti ikävää. Tuo tullessaan epäilyjä onko ollut valmiina? Samoin se ettei tule loukatuksi ja toisten tuomion alle "kuinka tuokin löysi sen nopeaa" ehkä jos muuttaa uuteen osoitteeseen silloin on tavallaan jo ihmiset tietoisia erosta. Mutta kannattaa pitää huoli että edes vähän odottaa ennenkuin uutta aloittaa.

      • Jos nyt pilkotaan minun ja eksäni eroa, niin hän kyllä sai sopeutua siihen eroon jo jonkin aikaa. Eihän se hänelle yllätyksenä tullut. Sanoin jo eron alkuvaiheessa muuttavani muualle. Se aiheutti heti kamalaa valitusta, että miten hän nyt pärjää? Sanoin että samalla tavalla kuin minäkin, muuttamalla pienempään vuokra-asuntoon. Jonkin verran tuli vänkäämistä siitä, mikä tavara kuului mieheni mukaan hänelle ja mikä minulle. Siitäkin selvittiin joten kuten. Saatuani asunnon itselleni kävin siirtämässä omat tavarani vanhasta huoneistosta siihen väliaikaiseen silloin kun tuleva eksäni ei ollut paikalla vänkäämässä.

        Hänen "oikeutuksensa" vaikuttaa minuun ja siihen, miten elämääni jatkossa rakennan, päättyi eron yhteydessä. Samalla loppui minun velvollisuudet häntä kohtaan. Ei minulla ollut mitään velvollisuutta eksääni kohtaan olla sinkkuna niin kauan kuin hän saisi mielenrauhan siitä, etten ollut enää hänen naisensa. Tai olla sinkkuna, kunnes hän sattuisi löytämään jonkun seuralaisen itselleen.
        Ei minulla tosiaankaan kestänyt kauaa löytää uutta miesystävää. Eksäni jaksoi kyllä aikansa pommittaa viesteillään ja soitoillaan, mutta kun vaihdoin numeroa, niin jo lakkasivat soitotkin.


      • Sarjottaja

        Aika kylmä nainen olet kirjoituksesi perusteella. Ei ketään voi eikä saa omistaa tai kontrolloida eron jälkeen (eikä suhteessakaan). Mutta mulle tulee mieleen, että se sun edellinen suhde oli siis sulle pelkkää rekvisiittaa. Kiire vain uuden miehen kainaloon, kunhan nyt joku muu. Kuka tahansa muu. Eihän naisen tarvi kauaa miestä etsiä, riittää kun lähtee rientoihin ja pilke silmäkulmassa. Mutta löytyykö se uusi rakas ja elämänkumppani heti samantien? Sulle löytyi vaan uutta panoseuraa, sitä löytyy kyllä miehellekin nopsaan jos ei ihan susiruma hirvitys ole.

        Ajattele kuitenkin vähän pidemmälle asioita. Tarkoitan lähinnä sun asennetta. Kun joku ukko sut dumppaa niin älä mene sille itkemään jos uusi naikkonen onkin hällä kierroksessa hetimiten.


      • Sarjottaja kirjoitti:

        Aika kylmä nainen olet kirjoituksesi perusteella. Ei ketään voi eikä saa omistaa tai kontrolloida eron jälkeen (eikä suhteessakaan). Mutta mulle tulee mieleen, että se sun edellinen suhde oli siis sulle pelkkää rekvisiittaa. Kiire vain uuden miehen kainaloon, kunhan nyt joku muu. Kuka tahansa muu. Eihän naisen tarvi kauaa miestä etsiä, riittää kun lähtee rientoihin ja pilke silmäkulmassa. Mutta löytyykö se uusi rakas ja elämänkumppani heti samantien? Sulle löytyi vaan uutta panoseuraa, sitä löytyy kyllä miehellekin nopsaan jos ei ihan susiruma hirvitys ole.

        Ajattele kuitenkin vähän pidemmälle asioita. Tarkoitan lähinnä sun asennetta. Kun joku ukko sut dumppaa niin älä mene sille itkemään jos uusi naikkonen onkin hällä kierroksessa hetimiten.

        Ei minulla ollut mikään kiire saada uutta miestä. Mutta kun sellainen mies sattui kohdalle ja yhteinen aika tuntui kummastakin mukavalle, niin miksi olisin kieltäytynyt uudesta suhteesta vain siksi, että minun edellisestä suhteestakaan ei ollut vielä kovinkaan kauaa kulunut.
        Ei minua kiinnosta se, löytääkö minun eksäni jonkun uuden naisen seurakseen vai eikö löydä. Se on ihan hänen oma ongelmansa.


    • GooseMoose

      Useimmat sellaisista vaan eivät kestä eivätkä osaa olla yksin. Osa ei varmaan yksinkertaisesti pärjääkään omillaan...
      Näitäkin tapauksia tiedän, jotka ovat ottaneet avioeron avioliiton ahdistavuuden takia ja ovat kuitenkin 1-1,5 vuoden päästä menneet jo uudestaan naimisiin. Muistilla on aika lyhyet jäljet vissiin, jos on valheellakin...
      Mutta tuollaisilla parisuhteesta parisuhteeseen liihottavilla on suht usein useampia muksujakin, useamman eri miehen kanssa. Ja naisenkin kanssa, mutta naiset tuntuu tuossa asiassa olevan se aktiivisempi puoli, vai miten tuon kuuluuisi ilmaista...? Ihan oman elämäni tuttavissa on aika useitakin tällaisia henkilöitä.
      Vaikka jotkut naiset(joilla tosiaan on esim. 4 lasta 3-4 eri miehen kanssa) sanovat, että miehelle se oma lapsi on aina ihan ehdoton saatava, mutta epäilen myös että vastuu on ihan yhtälailla heillä.
      Rakastuvat itse ihan yhtä palavasti->raskaaksi. Tai sitten vain se suhteen varmistaminen on niin pakolliseksi koettava asia->raskaaksi. Ajatellaan ehkä, että lapsen takia ei erokaan tule niin herkästi. Ja sitten kun tulee, niin uuteen suhteeseen suurin piirtein sillä sekunnilla, kun entinen on ovesta ulkona. Ja näin.
      Toki jokaisen toipumisaika on omanlaisensa, mutta epäilen tosiaan itse vahvasti, että juuri tuo mainitsemani epävarmuus ja suhderiippuvuus on useimmilla ainakin syynä tuohon, että vanhasta uuteen siirrytään hyvinkin vikkelään. Vähän samalla periaatteella kun pätkätyöläinen työsuhteesta toiseen. Eli että tämä "väliaika" olisi mahdollisimman lyhyt tai että sitä ei mielellään olisi lainkaan.
      Hurjimmat tietämäni tapaukset ovat tällaisia, että henkilö on jäänyt leskeksi kymmenien vuosien mittaisesta avioliitosta ja on mennyt uusiin naimisiin jo ennen kuin vuottakaan on kulunut edellisen kumppanin kuolemasta. Tuntuu aika hurjalta.
      Vaikka eihän sitä tuleen saa jäädä makaamaan eikä taas sellainen tietynlainen aikatauluttaminenkaan fiksua ole. Et asenne on jotain tällaista, että vuoden suhteen jälkeen täytyy olla 2kk sinkkuna, 2v kestäneen 3-4kk jne. Mutta luulisi jokaisen kuitenkin tarvitsevan oikeasti aikaa päästääkseen vanhasta eroon ajatustenkin tasolla jo ja itsensä kokoamiseen ylipäätäänkin.
      Vaikka vanha suhde olisi ollut huono.
      Vaikka jokainen tyylillään tietysti.
      Yksi aika ilkeä asia omakohtaisesta kokemuksesta on tällainen asenne taasen, että lähtijä(tai toinen eronneista ylipäätään) saa tosiaan omasta mielestään suoraan samantien painella uuteen suhteeseen vaikka vanhasta kodista suoraan, mutta toisen pitäisi jäädä kitkutteleemaan surkeana omiin oloihin. Eli että toinen ei saisi jatka eläämäänsä, vaan hänen täytyisi jotenkin jäädä eromasennuksissa kotiin voivottelemaan omaa surkeuttaan ja pieleen mennyttä elämää.
      Kun kyllähän sitä pitää saada elämäänsä jatkaa kummankin tasapuolisesti. Ja kummankaan on siinä tilanteessa ihan turha olla nokka rutussa toisen tekemisistä

    • ohikiitäjä

      Jotkut eivät vaan kestä yksinolemista, eli eivät edes osaa olla itsensä kanssa. On helpompi kestää nopeasti vaihtuvia pintasuhteita ja vaientaa itsensä.

    • GrizzlyT

      Jotkut eivät pysty sitoutumaan toiseen, mutta eivät kestä olla yksinkään.
      Siitä tuo johtuu, vanha "kiertoon" ja mahdollisimman nopeasti uuden kanssa suhteeseen, mielellään jo ennen kuin vanhasta on erottu.
      Niin se meni mullakin viimeisimmän(kin) kanssa tuossa joulun kantissa. Oli ollut toinen jo hyvänkin aikaan, mutta pisti poikki vasta sitten, kun käryn jälkeen otin asian puheeksi.
      No, toivottavasti on onnellinen nykyään ja nauttii tästä "kaveristaan" ja hänen kyrvästään niin paljon kuin perse kestää.

    • No mut nainen jätti ja n.4 viikkoa niin naisella uus....netti ystävä.....tuli kylään ja muutama päivä niin ovat umpi rakastuneita,tää mies syyti usean vuoden ajan rahaa,lainoina mitä ei tarttenu maksaa takas kun ne oli pieniä rahoja hänelle....esim. 300 €
      Kalliita lahjoja,kauneushoitolaa,
      kampaamoo,ym. Tää äijä oli myöntäny että on kuulemma monta vuotta rakastanu,mun exä sano ettei ole tunteet muuttunu netti ysyävään mutta nopeesti ne sit muuttu. Sanoin monta kertaa ettei kukaan netissä lainaa tumtemattomalle rahaa ilman taka ajatusta,olin äijästä oikeessa koko ajan...

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe