Tesla TRUCK pesee Dieselit !

1.__Markkinat

Elon Musk on jälleen edelläkävijä.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/teslan-musk-julkaisi-sahkorekkansa-aikataulun-pesee-minka-tahansa-dieselkoneen/RBLbUkPX

58

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1.__Markkinat
    • 1.__Markkinat
    • Enlaittaisirahojalikoon

      Ei muuta kuin akkuja rekka täyteen ja matkaan...toisaalta voisi sitä jotain muutakin kuljettaa.
      Teslan arvo on pörssiarvo - joka voi liikkua aivan mihin suuntaansa tahansa. Velkaa Teslalla on lähes 10.000.000.000$ sekä etumaksuina saadut miljoonat - onko se paljon vai vähän? Sitä en osaa sanoa, mutta sen ymmärtää tyhmempikin, että kilpailijoita on jo nyt lisää tulee kovaa vauhtia. Jos Testa ei saa uusien mallien tuotantoa vauhdilla käyntiin voi olla, että käy ohrasesti.

      Katsotaan 1-2 vuoden päästä miten maailma makaa. Oma veikkaus on se, että Tesla on yksi tuottaja muiden joukossa, mutta markkinaosuus ei päätä huimaa. Audi, BMW, WV, Renault, Volvo, Nissan, Toyota, GM-autot ovat ainakin mukana jakamassa sähköautokakkua - Kiinalaisten tuotanto voi yllättää monet, ovat nopeita oppimaan asioita.

    • MontaMutkaa

      Esim rekka-auto ajaa pisteestä A pisteeseen B ja kuluttaa polttoainetta 180kg matkalla. Eli kuluttaa energiaa noin 2000 kWh edestä. Hyötysuhde on noin 45% eli noin 1000 kWh pitäisi löytyä sähkörekan akustosta....
      Sen jälkeen rekka-auto lähtee hakemaan uutta lastia tai lataa akkujaan monta monta tuntia. Vaihtoakkujärjestelmät ovat utopiaa.

      Toki voidaan rakentaa induktiiviseen kentään perustuva rekka - mutta sitä kutsutaan usein junaksi, ei kannata rakentaa rinnakkaista järjestelmää ja väyliä pitkin maata. Auta armia kun sellainen järjestelmä kaatuisi, siinä olisi monta hemmoa ihmeissään.

      Kun enenrgiajärjestelmiä kehitetään törmätään ihmeellisiiä asioihin. Esim eräässä kaupungissa meinattiin laittaa raitiovaunuun akut, mutta todettiin, että ei siinä ole mitään järkeä. Laitetaan mielummin ne akut bussiin ja sillä voi ajella sielläkin missä ei ole kiskoja. Näin tehtiin ja bussit ladataan päätepysäkillä.

    • maskitpois

      tesla on virtuaali humala hölmölle, teslan autot tehtiin vuosia sitten nousukauteen, nyt on ollut vuosia pelkkiä puheita ja näin laman aattona ennen romahdusta on a siirrytty juttuihin joita kuuli ennen kallion baarin vakiokävijöiltä.......mennään kuuhun akuilla, ajetaan akku rekoilla, tehdään kaikki energia akuilla, joo ja mistä tehdään se energia niihin akkuihin!!!! no otetaan se vielä isommista akuista........hei nehän voidaan ladata virtuaaliunissa ....kohta putoaa talous samalla pluffilla polvilleen ja alkaa arki jossa maksellaan pikavippejä työllä ja rekat on taas rekkoja , jopa bensiini autoilla ajellaan töihin ja akkutoosat seisoo tyhjinä kaapeissa, kun ei kukaan ehdi lataamaan kun pitää tehdä suoli pitkänä entisiä lainoja pois... joskus oli petroli saabit kova juttu, sitä ennen 2 tahtikoslat, kunnon liikemiestyyliin jutut paranee ja vähäkin jää tekemättä.

    • seminaalia

      Onkohan missään kerrottu, paljonko Tesla Semin hyötykuorma on? Kaikesta muusta on höpötetetty, mitä siltä ollellisinta tietoa, eli paljonko sillä sitä tavaraa kulkee, ei ole missään näkynyt. Vai onko joku huomannut?


      • GCWR

        36 tonnia ei ole kuorma, vaan yhdistelmän kokonaismassa. GCWR = gross combined weight rating.


      • seminiaalia
        GCWR kirjoitti:

        36 tonnia ei ole kuorma, vaan yhdistelmän kokonaismassa. GCWR = gross combined weight rating.

        Niinpä. Jutussa lukee: "And according to Tesla, even when the Semi is carrying 80,000 pounds of cargo, it will be able to move from zero to 60 mph in 20 seconds."
        Tästä voisi päätellä, että hyötykuorma on tuon 80 000 naulaa, eli 36 tonnia. Mutta se taitaakin olla toimittajan väärinymmärrys, ja sen pitäisikin olla kokonaismassa, eikä kuorman paino. USA:ssahan rekkojen suurin kokonaisipaino on juuri tuon 80 000 naulaa.
        Paljonko sitten Tesla Semi kykenee ottamaan hyötykuormaa, kun kokonaispaino on 36 tonnia? Sitä ei edelleenkään ole missään kerrottu. Voiko kyytiin ottaa muutakin kuin sipsipusseja tai styroksilevyjä? Sitä Elon ei ole paljastanut.


    • 1.__Markkinat
    • 1.__Markkinat
    • teslatexvex

      mitä nopeammin akusto latautuu sitä nopeammin akusto myös purkautuu, sabotasissa tai ihan virran ulosajossa, aivan karmea pommi jo pieni litium akusto, ompa siinä vaikea odottaa sabotagea kun on akusto rekka valtavilla litium akuilla ,ilman kuskia ja joku kaappaa ohjauksen ja ajaa seinään ym ,kukaan ei osaa varoa eikä kuskia löydä koskaan kukaan mistään, hytistä löytyy kamera jota ohjattiin kännykän tai tabletin välityksellä etelänavalta, serveriasema apillä....eliitin uudet asiakkaat on robotteja jotka kuluttaa palkkansa marketteihin ja ruokakauppoihin entisten ihmisten sijaan.....tai sitten robotit käyttää vain robottijohtajien kauppoja , joutavat ex johtajat ja omistajat hurstin jonoon muiden sekaan. tesloja on nyt koko ajoneuvokannasta 0.000000000000000000000000000012 % joten unohdetaan noi rekat nyt seuraavaksi 1000 vuodeksi.

    • Ei kannata henkeään pidätellä kun tällaisia pilvilinnoja rakennellaan.Tuossa käytössä ja varsinkin tuollaisella yhden latauksen mukamas kilometrimäärällä täytyy saada valjastettua salamat hyötykäyttöön, millään muulla ei onnistu
      Samoin tuo kiihtyvyys, nykytehoillakaan ei saada siirrettyä vääntöä tiehen ettei renkaat hajoa alle, jarrutustehosta puhumattakaan. Tesla on suuri flobbi, ja lopulta moni huomaa jääneensä nuolemaan näppejään.

      • 1.__Markkinat

      • kaikkeakanssa
        1.__Markkinat kirjoitti:

        Teslan autotekniikka ei ole rakettitiedettä.
        Teslan luoja hallitsee senkin.

        https://www.youtube.com/watch?v=lEr9cPpuAx8

        Teslan raketitkin lienee lentävän avaruuteen sähköllä?, jatkojohto irtoaa itsestää 300km korkeudella ja kelautuu automaattisesti takaisin, loppumatka tehdään akkuvoimalla.
        Floppi se on taloudellisesti, ja tulee kaatumaan omaan mahdottomuuteensa, mutta niinhän monille suurenluokan visioinneille käy ensialkuun. Kattokaa vaan niin perän pekankin jalanjälkiin palataan vielä vaikka eka kierros pilasi puolen kainuuta.


    • 1.__Markkinat
      • 1._Maniat

        Kuormaa ei suinkaan voida laittaa kyytiin 80 000 paunaa, vaan se on ajoneuvon suurin sallittu kokonaispaino kuormineen.


        Gross Vehicle Weight Rating (GVWR)
        The gross vehicle weight rating, more commonly known as the GVWR, is the maximum weight a vehicle is designed to carry including the net weight of the vehicle with accessories, plus the weight of passengers, fuel, and cargo.

        Class 8 – This class of truck has a GVWR of greater than 33,001 pounds (14,969 kg), and includes all tractor trailers.


    • 1.__Markkinat
    • 1.__Markkinat

      Kysymys? Teslan TAARA ? BRUTTOPAINO tiedetään ja se on 80 000 paunaa.
      Kuormaa ei tiedetä, kun taara ei ole tiedossa.

      Akut painaa varmasti paljon.

      • seminaalia

        Niin. Sitähän minä tuossa ylempänä juuri kyselinkin. Tesla Semin bruttopaino tietysti on 80 000 paunaa, koska se on yleinen suurin sallittu kokonaispaino USA:ssa. Kuinka paljon tuosta 80 000 paunasta jää kyötykuorman osuudeksi, sitä en ole nähnyt missään kerrotun.


      • 1.__Markkinat

        Olet oikeassa. Ymmärsin uutisoinnin "load 80 000" väärin.
        Hyötykuorma on pieni ja siksi sitä ei ole ilmoitettu.


      • seminaalia
        1.__Markkinat kirjoitti:

        Olet oikeassa. Ymmärsin uutisoinnin "load 80 000" väärin.
        Hyötykuorma on pieni ja siksi sitä ei ole ilmoitettu.

        Niin on ymmärtänyt uutisoijakin väärin. Elon on tarkoituksellisesti jättänyt kertomatta, paljonko tavaraa Semillä pystyy oikeasti kuljettamaan. Ajomatkaahan saa lisättyä akkuja lisäämällä, mutta se on kaikki pois hyötykuormasta. 500 mailin ajomatkaan 36 000 kg massalla pystyvän ajopelin akut painavat useita tonneja. Kuinka paljon ne painavat, sitä ei Tesla tietenkään kerro, mutta useita tonneja, todennäköisesti lähempänä kymmentä kuin yhtä tonnia.


    • VieläMelkoinenHaaste

      Vielä kun kehittäisivät taloudellisesti kannattavan version joka toimisi todellisessa rahtikäytössä, niin hieno homma.

    • tsla.trck

      Jenkeissä rekat on kevyempiä, mutta huippunopeus paljon isompi kuin euroopassa. Texasissa on moottoriteitä, joilla on 85 mailin rajoitus (136 km/h) ja 75 mailin (120 km/h) moottoriteitä joka paikasta. Rekat saa yleensä ajaa tien rajoitusten mukaan. Sen takia jenkkirekkojen nupeissa on niin pitkä akseliväli ja käytössä on pelkästään pitkiä puoliperävaunuja. Yhdistelmän pitää olla todella suuntavakaa, kun vauhtia on pitkälle toista sataa. Tesla Truck kulkee 5 % ylämäessäkin täydellä kuormalla yli 100 km/h.

    • talvikevät

      mites pojat toi firman ainut oikea tuote tesla 3 jaksaa, noi kuujutut ja saturnuksen kierrot muskilta tuntuu onnistuvan 100% , ihan ku teineiltä, jopa vuoden takaiset hommat tehään " ihan just" , vain selfiet ja siistit jutut hoidetaan ihan heti.
      sähkörekat kuuluu samaan satuun kun virgin , branson avaruuslennot .....ja osinkokevät 2018

    • Sirkustoimi

      Mites on semit vallannu tiet? Oi oi onko jutut ollu kovia, teot pehmeitä , ei ole suomen härri potterkaan saanut tilaamaansa tesla 3 mopoa, rekkoja ei näy jonossa ja nyt elon pelle huutelee uusista lava tesloista,
      Rekkoja piti tehdä 2019 alkaen , edellisen nousukauden loppukiimassa myytiin avaruuslentoja etukäteen , 2008 ei lennä vieläkään 2019........seuraavassa kiimassa 2028 , myydään mars matkoja etukäteismaksuilla.ja vetymotorssin , utop möhlä esittelee kansanvetyauton....tulee tian.

    • teslukka

      semi semi.....seli seli

    • Anonyymi

      Missä nuppi , mulla peräkärry täys pepsiä............mites ois tesla trukinlavat keskustaan , 100kw litium akku ja 4 tanttaa lavalle katsomaan helsingin nähtävyyksiä , redi , tietyömaat , kalasataman työmaa, itäkeskuksenmoskeijakansa , hildeenin peltimöykky mekeliininkadulla ja tietyst oodin terassiparvekkeen kaide.....
      Tesla litium kännyköitä ootellessa..

      • Anonyymi

        Suomessa ei ole vielä ainuttakaan yksilöä vielä, jospa VR tilaa ensimmäiset?


    • Anonyymi

      tesla robotit , latautuu ajatuksen voimalla , miljoonia latauskertoja ilman häviöitä , tekevät kaikki työt ilman palkkaa........0 päästöt , t. melon elon.

      • Anonyymi

        Uusi Tesla maksaa 100.000 e.
        Käytetty biodieselauto 10.000 e.
        3 vuotta käytetty Tesla 15.000 e.
        3 vuotta lisää käytett biodiel 5.000 e.
        Mieletöntä rahanpolttoa ja tukijaisia rikkaille kaupunkilaisille.
        Mettäkylän köyhä maalainen maksaa korkeimmat polttoaineverot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uusi Tesla maksaa 100.000 e.
        Käytetty biodieselauto 10.000 e.
        3 vuotta käytetty Tesla 15.000 e.
        3 vuotta lisää käytett biodiel 5.000 e.
        Mieletöntä rahanpolttoa ja tukijaisia rikkaille kaupunkilaisille.
        Mettäkylän köyhä maalainen maksaa korkeimmat polttoaineverot.

        Ostan jokaisen 15k€ käytetyn Teslan jotka löydät tästä maasta. Maksan sulle 1000€ palkkion jokaisesta jonka löydät mulle ;)
        Myös kolaroidut kelpaa.


    • Anonyymi

      Aloituksen mukaan Teslalta tulee diesel rekkojen pesuauto, joten ei kai sen tarvitse kuin seisoa paikallaan.

    • Anonyymi

      Missä ne Teslan rekat nyt on? Pari vuotta mennyt jo aloituksesta. Ei näy ensimmäistäkään?

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tulossa?
        Tulossa on ollut jo pari vuotta. Koskahan sitten niinkuin oikeasti tulee?


        "maniat"


    • Anonyymi

      Varmaan maalit lähtee ja koko rekka ruosteessa ensimmäisen kuukauden jälkeen. Näyttökin voi sammua kesken ajon. Ai miten ihanaa.

      Sähköissä/vedyssä/ydinvoimassa jne kyllä on tulevaisuus, mutta Teslaan en enää usko. Joku muu merkki korjaa kyllä sadon.

    • Anonyymi

      no no nyt tuli riku branson virgin luolastaan tukka pörröllä esittelemään taas avaruuslentoja . ja taas ollaan lähdössä avaruus safarille kuten piti edellisen taantuman alla lentää, vuonna 2009 tolla firmalla lentää kusi ja läppä.
      mites ne muskin tesla lava autot jaksaa ja giga akkutehtaat......tesla suunnittelee ensivuodeksi lentäviä mattoja rikun kanssa , polttoaineena ihmiskusi.

    • Anonyymi

      semi rekka , pepsiä lavalla.

    • Anonyymi

      hieromasauvat käy sähköllä , saa kaalimadosta.

    • Anonyymi

      Onko semi rekkoja tulossa 3 vuosi alkanu vaahtoamisesta.......

    • Anonyymi

      Missä vitussa seli seli rekat viipyy , kyr pä pystyssä selitettiin powerpointilla 2017........

    • Anonyymi

      Ilmastonmuutos vimma ja tesla käämipaskat jäi koronan jalkoihin. Bensaakkn saa alle eurolla re85.

      • Anonyymi

        Niin aina ja muutkin jäivät pandemian jalkoihin.


    • Anonyymi

      Voihan se muut pestä, mutta itteensä ei.

    • Anonyymi

      "Tesla TRUCK pesee Dieselit"

      -Missä asiassa, kiihtyvyydessä kenties??

      Ok, rekan kiihtyvyys on joillekin tärkeintä. Mutta mitähän mieltä oikeat rekkakuskit ovat muista ominaisuuksista, kun niitä "pitkän toimintamatkan" akkuja ei ole todellisuudessa muualla kuin Elon Muskin päiväunissa?

      • Anonyymi

        Käyttökustannuksissa taitaa olla täysin ylivoimainen. Lisäksi helppoa ajaa. Eiköhän Teslan rekalla mallista riippuen ainakin 450 tai 800 km pääse.


    • Anonyymi

      Missä semi seli seli rekat...........onko kameliteltassa tohinaa.........elon möhlä maalaa itse siellä muovirekkoja lapsille joissa on 5 voltin paristot että saa valot keulaan.....

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Koska elon möhlä keksii akkukäyttöisen tehtaan joka pyörittää sähkölaitoksen generaattoria joka siis tuottaa sähköä millä voi ladatuon tehdasta pyörittävän akkutehtaan.

      Nythän akkuihin tehdään päästötön 0 energia , kivihiilellä , öljyllä , kaasulla, turpeella , puunpoltolla.....ja sillä lämmitetään mm taloja joissa päästellään aivopieruja....

    • Anonyymi

      Jos lämmittää sähkötaloa ikkunat auki sitä sanotaan ilmastonmuutoksen nimissä kulutukseksi , jos ajaa akkuautolla ympyrää tai edes takaisin kuntosalille sitä sanotaan päästöttömäksi ajoksi.....

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe