Pääterveysasema ja sairaala erittäin huonoja

koettuon

Menin terveyskeskukseen pitkittyneen kuumeen vuoksi. Eija määräsi siihen vain Panadolia. Olisi pitänyt olla tarkkana ja vaatia antibioottia, joka olisi pelastanut minut jatkosairauksilta. Lääkärit ovat kuunnelleet likaa Turun Huoviskan vääriä oppeja. Valviran pitäisi puuttua tähän, mutta kun se pyrkii vain välttelemään työtehtäviä.
Kuukauden päästä minut vietiin sairaalaan. Siellä ensiavussa vuokralääkäripojankloppi ei käynyt minua edes katsomassa, vaikka olisi ollut kiire päästä 4 tunnissa Turkuun tyksiin liuotushoitoon. Sairaanhoitajakin näpytteli vain tietokonetta. Aikaa tuhlataan liikaa paperitöihin.
Kansanedustaja Olavi vaatii vain sitä, että on yöpäivystys, vaikka pitäisi vaatia hoitoa ja kuljetuksia edes päivisin.
LL ei ota negatiivisia sairaalakirjoituksia vastaan. TSään kuuluva päätoimittajapimu kirjoittelee vain nuorisosta ja kehuu maanviljelijöitä saadakseen tilaajia. Oli väärä idea myydä LL pois. Akateemisten avainalojen edustajilla pitäisi aina olla pääsy lehteen.
Sairaanhoitopiirin johdossa on ollut keskuskoulun rehtori, joka ei terveydenhoidosta paljon mitään ymmärrä eikä välitä. Kasvatutieteet pääsivät armosta yliopistoon, koska kansanedustajat tarvitsivat ääniä. Syntyneellä tiede- ja titteliinflaatiolla on pilattu asiantuntijuutta.

171

4756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sotesoppa

      Siinäpä ne kaikki epäkohdat tuli kerrottua. Tätä se valitettavasti on monessa paikkaa. Muutosta vaikea saada aikaiseksi. Nyt sitä yrittävät lähinnä muutamat äänekkäimmät, mutta se lienee tuuleen huutamista. Tarvittaisiin vastaavan kaltaista radikaalia toimintaa kuin esim. ranskalaisssa mielenosoituksissa, mutta suomalaiset ovat vähän pehmeitä tässä suhteessa.

    • 6547

      Olipa sinulla ikävä kokemus paikallisesta sairaanhoidosta. Toisenlaisiakin kokemuksia on. Tänään esimerkiksi paikallislehdessä kiitoksia sai erityisesti Loimaan sairaala ja tk:n diabetesyksikkö.
      Lääkäreillä ja hoitajilla ei kuitenkaan ole mitään ennustajan taitoja.
      Hoitopäätökset tehdään aina lääketieteen oppien perusteella.

      • Sotesoppa

        Joo, mutta aloittajan tapauksessa ei ole oikein toimittu sikäli kun voi kirjoituksesta päätellä.

        Pitkittynyttä kuumetta ei lähtökohtaisesti tule hoitaa vain alentamalla kuumetta. Antibiootille pitää olla perusteet ja tarve pitää selvittää, ei arpoa kyllä tai ei, kuten usein tehdään. Jos potilaalla myöhemmin todetaan liuotustarve, ovat oireet olleet päivystykseen tullessa sellaiset, että 4 tunnin odotus on aivan liian pitkä.
        Totta myös, että paperitöihin menee liikaa aikaa ja että poliitikot päättävät sellaisesta mistä eivät ymmärrä.


    • onkoettu

      Terveyskeskuslääkäriltä oli vakava hoitovirhe, ettei hän poistanut pitkittynyttä kuumetta antibiooteilla. Kirjallisuudessa sanotaan, että aivoinfarkti on estettävissä, kunhan hoidetaan hengitystieinfektiot ja lasketaan verenpaine normaaliksi. Näitä kahta asiaa lehdistö ei viitsi tiedottaa, hyvä jos edes osaavat. Iltalehti tuo esiin vain verenpaineasiaa. Hyvä kuitenkin niinkin.
      Loimaa on terveydenhoitomielessä asuinkelvoton paikka, koska ihmisiä ei hoideta tiukassa tilanteessa eikä myöskään lähetetä muualle. Turku on miljoona kertaa parempi paikka, koska siellä on aivokuvauslaite ja liuotushoito. Loimaallekin voisi hankkia magneettikuvauslaitteen. Pitäisi säästää maataloustuista. Loimaa voisi yritystoimintana myös itse alkaa valmistamaan magneettikuvauslaitteita kotimaan ja ulkomaiden tarpeisiin. Diplomi-insinöörejä Loimaalle ja yhteistyötä. Kehitysjohtaja pitäisi vaihtaa parempaan.
      Paikallislehti kehuu sairaalaa ja kaikkea muutakin saadakseen tilaajia ja mainostajia sairaalasta ja lääkärikeskuksesta. Lehden analytiikkaan ei voi luottaa vähääkään.
      Harmittaa, että aikoinaan piti suorittaa Parolannummella kansalaisvelvollisuus, koska sen vastapainoksi ei tullut kansalaisetujakaan sairaanhoidon ja paremman työllisyyden muodossa. Tarvittaisiin 6-tuntinen työpäivä ja kehitysjohtajien ja kansanedustajien vaihtoa.

      • TYKS

        Kuinka yksinkertainen kirjoittaja saa sotkettua taas maataloustuet sairaalan toimintaan ! Äly hoi älä jätä mutta sinua se ei ole koskaan saavuttanutkaan.


      • Sotesoppa

        On tosiaan vakava virhe tapahtunut, jos hoidettavissa oleva infektio on päässyt aiheuttamaan tukoksen siitäkin huolimatta ettei ole pysyvää haittaa syntynyt. Haitan pysyvyys on kyllä vähän tuuristakin kiinni. Kuinka halpaa tapakin hoito olisi ollut - eipä auttaisi sote-uudistus tällaiseen! Oletko saanut varmistuksen jo, että oli nimeomaan bakteerin aiheuttama eli siis antibiootein hoidettava?

        Tänään LL taas kirjoitti lääkäripulasta Oripäässä ja Loimaalla. Niin onhan se ihan hemmetin vaikeaa kulkea Loimaalle? Vähän samanlaista kitinää on Ypäjälläkin. Minkäköhän verran tulee matka vaikkapa ihan vaan Tammelassa lähimpään tk:een Liesjärveltä, Teurolta, Lautaportaasta... Oliskohan kyse enemmänkin saavutetun edun poistamisesta kuin haitasta?

        Sari Koistinen valittaa lääkäripulaa taas kerran. Voisitko Sari mennä peilin eteen miettimään missä on syytä? Olemme ns. Golden Triangle -alueella, joten kyllä lääkäreitä saa kunhan työskentelyolosuhteet johtaminen mukaan lukien on kunnossa. On olemassa paljon hömppäkursseja esimiestyöhön, mutta sopiva persoonallisuus on keskeistä. Kyllähän lääketieteen ammattilaisen tämä pitäisi tietää ja ymmärtää - mutta jospa ei välitetä kollegoista tai potilaista.


      • äläoletietämätön

        Loimaa on sopimuksella luvannut järjestää esim Oripäähän lääkärin, mutta ei ole saanut. Oripäässä pidetään sopimuksista kiinni ja Oripää myös maksaa lääkäripalveluksista Loimaalle, että meille kuuluu lääkäripalvelu,joten mitä valitat, nimimerkki Sotesoppa? Meiltä on täältä 30km Loimaalle ja meillä on OMA TERVEYSKESKUS, johon yhteisellä sopimuksella Loimaan kuuluu järjestää lääkäri Oripäähän. Siitähän me maksetaan Loimaalle!


    • Eiymmärräei

      Hihihih, juu se 6 tunnin työpäivä on avain onneen....

    • uuttaotetta

      On ymmärrettävää, etteivät kaikki loimaalaiset oikein käsitä asioita, sillä Loimaalla ovat vähän koulutetut SAKn ja MTKn porukat enemmistönä. Loimaa on jäänyt selvästi jälkeen Turun, Tampereen, Helsingin ja näiden ympäristökuntien kehityksestä. Loimaasta on tullut muuttotappiokaupunki. Helsingin ja Tampereen välinen alue on kehittynyt hyvin.
      Muistaakseni Ypäjälle on valittu johtajaksi ja maanviljelijöitä palvelemaan kapteeniluutnantti. Ei sellaisilla menetelmillä mitään kehitetä. Loimaalla on samanlaista ummehtuneisuutta.
      Automaatio ja Aasia vievät jatkuvasti työpaikkoja. Siksi työajan lyhentäminen on tarpeen. AY-porukat vain haluavat tehdä sen itsekkäästi niin, että toiset ovat kokopäivätöissä ja toiset kokonaan työttöminä..

      • eiymmärräei

        Koskeeko 6 tunnin työaikavaatimus myös osa-aikatyötä tekevää hoitajaa, jonka työtä ei todellakaan voi tehdä etätyönä eikä Kiinassa ja jonka töitä ei muutenkaan kukaan halua tehdä?


    • terveysensin

      Sairaala ja maatalous liittyvät siten toisiinsa, että on valittava laitetaanko rahaa ennemmin maataloustukeen vai terveyteen. Terveysasiat pitää hoitaa ensin. Kansalaisvelvollisuuksien vastapainoksi pitää saada terveyttä. Asepalvelun rahallinen menetys yksilölle on noin 100000 eroa. Terveys on myös ihmisoikeuskysymys. Maatalouden 3 miljardin tukea voisi hyvin pienentää. Liian suuri tuki on johtanut siihen, että peltohehtaari Loimaan seudulla maksaa keskimäärin 12500 euroa. Liian korkea hehtaarihinta. Maataloustuki on tehnyt monista maanviljelijöistä miljonäärejä. Varusmiehet joutuvat korvauksetta puolustamaan rikkaiden maanviljelijöiden peltoja . Se on väärin. Maanviljelijät saisivat itse päivystää maillaan puskavahteina 24h/vrk.

      • TYKS

        Voi hyvänen aika millaista tietämättömyyttä eli terveysmenoilla ja maataloudella on ihan oma budjettinsa. Kerrostalopösilöiden tukiin menee huomattavasti enemmän kuin muille aloille. Katso vm.fi. sieltä saa tietoa valtion menoista eri hallinnonaloilla.


      • Sotesoppa

        Niin onkin kummallakin omat budjettimomenttinsa, mutta samasta yhteisestä kassasta se raha kuitenkin tulee. Vaikuttaa siltä, että sinä "TYKS" ajattelet tätä puhtaasti teknisenä asiana.
        Kuvitellaanpa ettei olisi maataloustukia lainkaan. Tällöin on jaettavaa ko. budjetin verran enemmän ja se voidaan käyttää vaikka soteen. Maataloudessa on lisäksi muitakin tukia, esim. verotukia suorien tukien lisäksi.
        Oikeassa olet, että tukia saa moni kaupunkilainenkin, mutta jos suhteutetaan per/lärvi, niin onhan siinä eroa. Jos ei olisi riittävää perusturvaa, niin siitä seuraisi kaikkea ikävää kuten yhteiskuntarauhan heikkenemistä entisestään radikaalilla tavalla.


      • Kuvitellaansitten

        Kuvitellaan sitten meille Amerikan unelmaa. Valtion menoista putoaisivat sotemenot, asumistuet, ilmainen koulutus, työttömyyskorvaukse, yritystuet, toimeentulotuet esimerkkinä sinulle sotesoppa.
        Valtion velka alkaisi vähenemään ja työhalujakin löytyisi kun sossun luukku ei olisi enää avoimena.


      • Sotesoppa

        Miksi pitää ylitulkita ja liioitella....? Ymmärsit varmaan mitä tarkoitin. Kyllä siellä Usassakin valtio hoitaa tietyn perusturvan. Suomessa on vallalla täysin väärä mielikuva, että siellä yksilö vastaisi vain vakuutuksilla tai muuten täysin itsestään, mutta niin kattava ja antelias sosiaaliturva ei toki ole kuin Suomessa. Monet siellä asuneet ovat kertoneet, että kyllä meidän systeemi on kokonaisuutena parempi. Pelkkä veroista keskusteleminen on yksipuolista ja vääristävää.


    • Neljätutkintoajatyhmä

      Useat myös kertovat että lapsen koulutukseen alkaa säästäminen silloin kun lapsi syntyy. Siellä ei nautita ilmaista kouluruokaa, lukukausimaksut kuuluvat asiaan. Ei siellä ole näitä ikuisia opiskelijoita, koulutuksen keskeyttäjiä, kurssilta toiselle juoksevia tilastoihmeitä.
      Muutaman vuoden käytössä ollut Obama care ollaan purkamassa.
      Kyllä siellä on perusterveydenhuoltoa ja koulutusta mutta sen laatu on heikkoa. Siellä tehdään työtä! Työn, rahan, yrittämisen arvostus saadaan jo äidin maidosta. Se Suomessa on unohdettu. Täällä kasvaa nuoriso joka katsoo vain omaa napaan ja vinkuu joka asiassa yhteiskunnalta apua.

    • aloit

      Usan menestyminen perustuu paljolti siihen, että sillä on siirtomaita, joista se saa sotimalla tai painostuksella ilmaista tai halpaa öljyä. Esimerkkinä arabimaat. Toki ns. piilaakso on erinomainen idea. Suomessakin saisi sellainen olla luonnontieteellisellä alalla ja lääketieteessä.
      Keskeneräisistä opinnoista ja tutkimuksista ei kannattaisi liikaa huolestua. Huipputiedemiehilläkin on pöytälaatikoissaan paljon keskeneräisiä ja epäonnistuneita tutkimuksia. Paljon puolivalmiita tutkimuksia voi päinvastoin olla hyvä asia. Se on osoitus ideointikyvystä, vaikka valmiudet eivät riittäneet aivan loppuun asti.
      Nuorisoa haittaa suurten ikäluokkien etujen ja työpaikkojen kahmiminen itselleen.
      Terveysalalla tarvittaisiin parempaa ohjeistusta ja ihmisistä välittämistä. Myös luonnonlääkepuoli pitäisi tutkia tarkemmin. Monet lääkeaineet on löydetty luonnosta. Lääkärit ja lääketehtaat tykkäävät rahallisista- ja arvovaltasyistä selkeistä ratkaisuista. Täten menetetään mahdollisuuksia.

    • vastuutaihmisistä

      Terveydenhoitoalalle soveltumattomat hoitajat ja lääkärit pitäisi saada pois.

      • Sotesoppa

        Erittäin tärkeä huomio! Tämä olisi oikeastaan yksi tärkeimpiä sote-uudistuksia. Paljon puhutaan rahasta ja henkilökunnan määrästä, mutta todellisuudessa laadukkaasta resurssista on pula.
        Olen saanut pientä vihiä varmalta taholta, että sote-henkilöstön soveltuvuuteen tultaisiin tekemään joitain korjauksia.


    • eilöydyautuutta

      Ikävät naapurit, huonot taksit, tylsät ja asiattomat taksit, valehtelavat poliitikot, ikävät sukulaiset, huono kesä, tylsä elämä pitäisi poistaa kuvioista.
      Täydellinen ikuinen elämä ja onni. Se löytyy varmaan Andersonin saduista tai Harlekiini kertomuksista.

    • paljontietoa

      Täydellinen ikuinen elämä on vedessä elävällä lampipolyypilla. Ihmisen ei tarvitsisi muuta kuin perehtyä syvällisemmin solubiologiaan, DNAhan, sisiliskoihin ja lampipolyyppeihin. Loimaalla ollaan likaa TS-yhtymän tiedon eli tietämättömyyden varassa. TS keskittyy porvaripolitiikkaan, huippuurheiluun ja luksuskulttuurista hössöttämiseen. Niistä ei ole hyötyä. Loimaalla tarvittaisiin uutta otetta ja hyödylllstä tietoa.

    • Odotellaan_vielä

      Kun seuraavan kerran tarvitset ambulanssia, niin ilmoita tilatessasi ettei ole mitään kiirettä.

    • asiallisuuttatänne

      Loimaalla on paljon kateellisia kommareita ja muita äkkivääriä, joten ei ole ihmeellistä, että kehitys on jälkeenjäänyttä. On sitä tosin lääkäreissäkin kaikenkarvaista porukkaa. Loimaasta on tullut muuttotappiokunta.

      • pp112

        Jaa tullut? eikö se ole ollut sitä monetvuodet.


    • Kulissitkunnossa

      Kansanedustaja voisi vaikka välillä tehdä kirjoituksen paikallislehteen ja puolustaa tomerasti aluesairaalaa. Ei se mitään auta, mutta antaa vaikutelman tehokkaasta etujen puolustajasta. Sitten voi taas huseerata uusia keskittäviä lakeja, jolla pikku kaupungit tyhjennetään

      • Sotesoppa

        Kovin tuntuu homma keskittyvän itse sairaalan sijaintiin, kun pitäisi katsoa kokonaisuutta, on mutta kuitenkin niin, että päivystystoimintaa ja kiiretöntä hoitoa omanaan.

        On potilaan etu, että päivystys keskitetään, sinne missä on paras osaaminen ja tekniikka. Tähänkin asti on moni siirretty Turkuun, ja saatettu vain piipahtaa aluesairaalassa. Pitää muistaa, että ambulanssien toimintaedellytykset kehittyy koko ajan. Vai onko Loimaalla joku sellainen fakiiri (tai fakiireja), joka yöllä kykenee hoitamaan mm. aivo- tai sydäninfarktin, aivoverenvuoron, akuuttivatsan tai traumaortopediaa...? Päivystykseen ei kuulu lääkereseptien uusiminen, jos ei ehtinyt työterveyteen, jos asia voi odottaa aamuun tai pidempään yms. syyt.

        Leikkaustoimintaa ja muuta kiireetöntä hoitoa on perusteltua siirtää Turkuun varsinkin jos vähänkin vaativampaa, sillä siellä uusin tekniikka ja parempi valmius hoitaa komplikaatioita. Loimaalta on Turkuun sentään lyhyt matka, kun vertaa moneen muuhun. Lisäksi on usein kyse tapahtumista, jotka koskee ehkä kerran pari elämässä. Asia erikseen olisi mielestäni esim. säännöllinen kuntoutus tai sädehoito, mutta ei kaikkea voi hoitaa lähellä. Eikä ole muuten ennenkään hoidettu, mutta tuntuu monelta unohtuvan.

        Siispä pois turha valitus ja nalkutus.


      • Sotesoppa

        Vähän jatkoa vielä koskien kiireetöntä hoitoa.... Kieltämättä ajankohta on aika huono LAS:n toimintojen alasajoon. Turussa uuden sairaalan rakentaminen venyy, U-sairaalan homeongelmat, sote-uudistus ainakin antaisivat aihetta pistää jäitä hattuun.


    • lääket.harrastaja

      Valittaminen on tarpeellista siksi, että moni vammautuu Loimaan sairaalan välinpitämättömän hoidon vuoksi. Lain mukaan ihmiset pitää hoitaa, mutta mitä tehdä, kun ei vain hoideta. Muistutuksille ylilääkärit nauravat ja kirjoittavat vastineeksi roskaa. Aluehallintovirasto ylilääkäreineen voi antaa lääkäreille korkeintaan huomautuksen, joista lääkärit eivät välitä mitään. Tahallisia hoitovirheitä tehneiltä lääkäreiltä pitäisi lääkärinoikeudet poistaa vähintään määräajaksi. Uusia vastuuntuntoisia lääkäreitä ja myös hoitajia pitäisi kouluttaa kiireesti. Sairaanhoitopiirin johtoon tarvittaisiin monipuolisia ihmisiä, jotka ymmärtävät asioita. Lääketieteen ja luonnontieteiden harrastajat olisivat hyviä - ei kasvatustieteilijät. Lääketieteen harrastajat osaavat omalta erikoisalaltaan usein enemmän kuin ammattilääkärit.

      • Sotesoppa

        Mukavaa kun pitkästä aikaa löytyi aihepiiriin liittyen juuri samoin ajatteleva. Niin totta joka sana!


    • yksityislääkäriapua

      Loimaan sairaalaan tarvittaisiin tiukkojen tilanteiden varalle yksityislääkäripalvelu. Jos vuokralääkäriä ei tuntikausiin kuulu, niin sitten hoitaja ottamaan yhteyttä maksulliseen yksityislääkäriin ja kysymään, minkälaisesta tapauksesta on kysymys ja varsinkin miten KIIREELLISESTÄ tapauksesta on kysymys. Tarvittaessa potilas voisi sitten mennä esim. pyörötuolitaksilla Turun tyksiin. Yksityislääkärilaskun voisi maksaa myöhemmin sairaalalaskun yhteydessä. Tämä menettely auttaisi paljon. Johtajaylilääkäri Sari Keskinen ei osannut mitään ideoida eikä nykyinenkään taida olla sen parempi tai välittävämpi.
      Terveyskeskus tarvitsisi myös ohjeita. Pitäisi tiedottaa asiakkaille esim. seinällä, että verenpaine pitää saada normaaliksi ja hengitystieinfektiot pitää hoitaa. Terveyskeskuslääkäreille tämä olisi myös hyvä laiskanläksy, ovat liikaa Huoviskan oppilaita.

    • johtajatvaihtoon

      Tänään uutisoitiin, että lääkärien keskipalkka on 7000e/kk. On olemassa erittäin hyviä lääkäreitä ja erittäin huonoja lääkäreitä. On väärin, että loimaalaislääkäritkin saavat 7000e/kuukaudessa. Sairaalan vuokralääkäri saa tilastojen mukaan 20000e/kk. Se on vielä enemmän väärin. Vuokralääkärit ovat kaikkein välinpitämättömimpiä potilaista.
      Loimaalaiskansanedustaja saisi vihdoinkin keskittyä terveysasioiden parantamiseen eikä siihen, että saadaan vain mahdollisimman paljon maataloustukia. Valtakunnan tasolla hän kavereineen toteuttaa sitä, rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät, kuten tilastotkin osoittavat. Kun olin Loimaalla työttömänä, en saanut euroakaan työttömyyskorvausta. Koulutuksen ja tukitöiden järjestämisestäkään johtavat poliitikot eivät välittäneet mitään. Tyypillistä loimaalaista välinpitämättömyyttä.
      Moni koulutettukin saa vain pientä 760 euron takuueläkettä. Tähän on syynä huono työllisyyskehitys ja kirottu solidaarinen palkkapolitiikka, joka vaikeuttaa paremman palkan saamista. Täten opintolainojen takaisinmaksu vaikeutuu ja opiskeluaikaiset ansionmenetykset jäävät saamatta.
      Kaikenlaisia lääkkeitä olisi tarpeellista kehittää mutta kirottu tuotteiden hintasäätely pilaa yrittämismahdollisuuksia ja työmotivaatiota.

    • taasaloittaja

      3 vuotta sitten terveyskeskuslääkäri Eija määräsi pitkittyneeseen kuumeeseen ja flunssaan vain kuumelääke Panadolia. Eija teki ainakin 3 välinpitämättömyydestä johtuvaa virhettä. Riippumatta sitä aiheuttiko kuumeen bakteeri vai virus olisi joka tapauksessa pitänyt määrätä antibioottia. Viruksen tapauksessa kuuri olisi mennyt hukkaan mutta olisi estetty erittäin vaaralliset bakteerin aiheuttamat sivutulehdukset. Käteni haavasta löydettiin myöhemmin Turun tyksissä streptokokki-bakteeri, joka yhdessä flunssan kanssa aiheutti sydänlihastulehduksen vammauttavine jatkoseuraamuksineen. Toisekseen pitkittyneeseen kuumeeseen pitäisi minun mielestäni antaa varotoimenpiteenä verenohennuslääkitys, kuten eteisvärinätapauksissakin. Näin ainakin kriittisen kauden yli eli muutamaksi viikoksi. Vaihtoehtona olisi määrätä aspiriinia verta ohentamaan. Aspiriinia käytetään maailmalla aivohalvausten estossa. Kolmanenneksi terveyskeskuslääkärin olisi pitänyt kertoa, mitä sitten tehdä, jos Panadoli ei tehoa. Äkillisessä toispuolihalvauksessa pitäisi heti pureskella aspiriinia kuten suositellaan sydäinfarktitapauksissakin.
      Sairaalan ensiapuun tarvittaisiin yksi henkilö enemmän ns. triagehoitaja, joita on keskussairaaloissa. Tämä olisi mahdollista joko kunnallisveroa lievästi korottamalla tai sairaalan sisäisin siirroin. Tämä taitaa olla olaveilta ja sairaalajohtajalta liikaa vaadittu. Ihmiset saavat enemmin vammautua. Minäkin olisin valmis maksamaan enemmän veroa, kunhan se ei menisi maataloustukeen.
      Thaimaassa käytetään antibiootteja paljon reippaammin. Suomessa Turun Huoviska ja pari televisioprofessoria pilaavat vaatimuksillaan asioita. Turun KTLään valittiin työnjohtajaksikin kartanonrouva, koska se sopi huoviskoille poliittisesti paremmin. Osaamisen ei ole niin väliä.
      Lääkäreille on kanteluilla vaikea saada järjestettyä virkakieltoja. Valviralla olisi valtuuksia mutta minunkin kanteluni se siirsi aluehallintovirastolle, joka voi vammautumisesta antaa vain pehmeän huomautuksen.

      • Ärsyttävääpaasausta

        Sinulla näyttää olevan tuota lääketieteen ja sairaalahallinnon tuntemusta niin paljon että voit hoitaa itsesi ilman lääkäreitä ja sairaaloita.
        Asperiinia ja Panasonic saa ilman reseptiä joten pureskella niitä vaikka ennalta ehkäisevää hoitona jos koet sen tarpeelliseksi.
        Ab -hoitoja ei käytetä mutu -hoitoihin, ei ennalta ehkäisyyn, ei luulotauteihin, ei netistä haetun diagnoosin hoitoon. Siihen tarvitaan lääkäri jonka koulutus on kestänyt harjoittelujaksoineen jopa kymmenen vuotta.
        Thaimaan lääketieteellinenhoito toimii siellä heidän lakien mukaan, meillä on omat ohjelmien.


      • Sotesoppa

        Ei virusperäiseen infektioon pidä antibiootteja määrätä. Sen sijaan pitää muistaa, että seurauksena/jälkitautina voi tulla mainitsemasi bakteeri-infektio, jolloin vasta antibiootit aloitetaan. Ihanko tosissasi haluat Suomeenkin käytännön, jossa antibiootteja käytetään kevein perustein vaikka mihin? Se olisi täysi katastrofi, josta seuraa pitkällä aikavälillä resistenssiä.

        Kyllähän jotkut jo nyt syö ns. lasten aspiriinia ennalta ehkäisevässä muodossa. Totta on, että infarktissa Aspiriini on hyvä ensiapu. Verenohennukseen liittyy merkittäviä riskejä, joten tarkkaan on mietittävä hyödyt vs. haitat kulloisessakin tapauksessa.

        Valviran toimialaan kuuluuperiaatteessa ne kantelut, joissa potilas on kuollut tai vammautunut vaikeasti. Valvira päättää tapauskohtaisesti mitkä se ottaa käsittelyyn. Valitettavasti paljon on käsienpesua näissä eikä mitään vastuuta oteta mistään. Näitä on ympäri Suomen vaikka kuinka paljon. On tutkimustietoa, että 3000 hlöä kuolisi ja vielä useammat vammautuvat aivan turhaan joka vuosi. Tiedetään myös, että 30%:ssa potilasasiakirjoja on vakavia puutteita - miksiköhän.

        Naapurikunnassa Ypäjällä on myös pahoja ongelmia yhden lääkärin kanssa. Laajaa tyytymättömyyttä on ja vielä lisäksi runsaasti sellaisia jotka eivät ymmärrä kuinka vakavan virhearvion lääkäri on tehnyt. Eräässäkin tapauksessa Valvira on ottanut asian käsittelyyn, mutta raporttia ei ainakaan vielä ole toimitettu kantelijalle, vaikka olisi jo pitänyt. Oikeassa olet, että kantelut on aivan turhia, sillä ei ne mitään muuta! Sitä paitsi ne on jälkijättöisiä, kun pitäisi puuttua epäkohtiin jo etukäteen. Korppi ei vaan toisen silmää noki.


    • Aloit

      Nimim. Ärsyttävää kirjoitti, ettå lääkärien koulutus harjoitteluineen kestää jopa 10 vuotta. En ole lääkäri mutta minunkin yliopistokoulutukseni kesti yli 10 vuotta. Minulla on kaksi FM-titteliä.
      Nykyaikainen tutkimus kaikilla tasoilla on enemmänkin ryhmätyötä. Yksi osaa alueen A ja toinen taas alueen B. Lääketieteellistä peruskoulutusta voisi ehkä vähän vähentää ja lisätä sen sijaan erikoistumiskoulutusta. Sairaanhoitajatkin ja ns. valelääkärikin osaavat aika paljon, kuten käytäntökin on osoittanut.

      Antibiootteja pitäisi määrätä, jos vaihtoehtona on vammautuminen. Tätä eivät terveet lääkärit ja professorit oikein ymmärrä, koska oma kokemus puuttuu ja on jyrkkiä asenteita. Ei ole järkevää, että Suomessa pihtaillaan antibioottien käytössä ja Thaimaassa käytetään antibiootteja ennaltaehkäisevästi. Thaimaa on hyvä matkailumaa. Virkalääkärien kanssa voi olla erimielisyyttä, joten mielestäni apteekista pitäisi saada ainakin antibioottia FK-paperit näyttämällä. Kyllä lääkkeiden valmistajien pitäisi voida ostaakin valmistamiaan lääkkeitä.
      Entisessä kotikaupungissani Helsingissä voi lääkärin tilata maksua vastaan kotiin. Se auttaisi tiukassa tilanteessa paljon. Loimaallakin pitäisi niin tehdä tai ainakin saada maksua vastaan sairaanhoitaja kotiin ja lääkkeitä apteekista hakemaan. Jos olisin asunut Helsingissä tai Thaimaassa 3 vuotta sitten, niin olisin nyt todennäköisesti terve mies. Loimaalla myytävät huonekalutkin ovat toisinaan sekundaa, huonolaatuisia. Tämän tiedän vasta nyt. Apteekin kuumemittaritkin ovat toisinaan vaarallisesti sekundalaatua. Toisenlaista on Helsingissä.

      Noin 10 vuotta sitten äitini kuoli hoitamattomaan haimatulehdukseen Loimaan sairaalassa. Lääkärit eivät myöntäneet, että haimatulehdus johtui sappikivistä. Itse olen eri mieltä, sillä alussa järkevä kirurgi ehdotti siirtoa Turun tyksiin. Tähystysleikkauksen äiti olisi ehkä kestänyt. Mitään terveysasioita ei pitäisi hoitaa Loimaalla, paitsi ehkä yksityislääkärissä. Terveyskeskuslääkäri Eija T ei pitänyt aspiriinin syömisestäni, vaikka se ehkä olisi pelastanut minut aivoinfarktilta tai lieventänyt vaurioita. Lääkärien koulutuksessa on parantamisen varaa. Mielestäni lääkiksen pääsykokeen taso ja käytännön lääkärien taso ovat kääntäen verrannollisia keskenään.

    • 5674

      Sinulla voi olla noita maisterintutkintoja vaikka kuinka paljon mutta jos ne eivät ole lääketieteen sektorilta niin kannattaa olla hiljaa. Yleensä yliopistotasoinen koulutus opettaa ainakin arvostamaan eri tiedekuntien tutkintoja. Sinun kohdallasi se ei ole onnistunut.
      Tänään Turun yliopiston professori Matti Wiberg kritisoi Verkkouutisissa yliopiston ikuisia opiskelijoita joilta puuttuu työelämän kokemus ja halu työntekoon. Kuulutko ehkä tuohon eliittiryhmään.
      Suosittelen seuraavaksi lähihoitajan koulutusta. Silloin oppisin jo ensimmäisen jakson aikana että tänne synnyttään ja täällä kuollaan. Siihen eivät auta asperiini, ab-hoidot, maisterintutkinto, ei lääketiede, ei noituus, ei uskonto.
      Se tulee silloin kun sen aika on.
      Googleta surun vaiheet ja tutustu niihin. Sinulla surun vaiheiden käsittely on jäänyt vihaan ja syyllisten etsimiseen.

      • Sotesoppa

        Kyllä se nyt vain on niin, että moni kuolema ja vammautuminen olisi estettävissä sillä, että lääkärit tekisivät työnsä kuten pitää. Yllä totesin, että arviolta 3000 henkeä säästyisi vuosittain ja vielä paljon useampi vammautuminen yms. jäisi tapahtumatta. Aika paljon rahaa kansantaloudellisesti, miljardeja vuodessa.
        Lääkärit ei joudu käytännössä henkilökohtaiseen vastuuseen kuin ääriharvoin, joten aivan sama miten työnsä tekee. Pitäisi harkita jotain suoremman vaikutusmetodin käyttöä kuin viranomaiskantelut. Järjestelmälliset rikosilmoitukset, mutta tosin poliisin resurssit riittävät enenevässä määrin sellaisiin, joissa näytön saanti on helppoa, kuten pienet ylinopeudet . Kuntalaisaloite/adressi lääkärin irtisanomiseksi? Oikeusprosessit pitäisi saada taloudellisen riskin osalta tavallisen kansan tasolle. Tarpeeksi kun saadaan painetta paikallistasolla, niin kyllä muutosta tulee.


    • aaloittaja

      Otin tittelit esiin vasta sitten, kun minulle rehvasteltiin lääkärien koulutuksen pituudesta. Paranemistapahtuma ei perustu pelkästään lääkäreihin ja lähihoitajiin, vaan hoitotapahtuma perustuu kemian, fysiikan, matematiikan, tilastotieteen, tähtitieteen, biologian, lääketieteen, tekniikan ja tekoälyn yhteistyöhön. Näiden alojen RAJA ON USEIN VETEEN PIIRRETTY VIIVA. Näiden alojen edustajien pitäisi aina tuoda asiansa esiin. Se kehittää. Koulutuksen ei pitäisi jäädä pelkästään yliopistokoulutukseen, vaan tarvitaan ELINIKÄISTÄ KOULUTUSTA. Prof. Wibergin puheet kannattaa ottaa toisesta korvasta sisään ja päästää toisesta ulos. Tiedekuntia on ehkä kuitenkin liikaa. Muualla maailmassa on toisenlaista, hyödyllisempää koulutusta. Opetusministeriö on se mikä on. Suomessa hössötetään liikaa luksuskulttuurista. Puoli7 ohjelma on ihan turha ohjelma. Tarvittaisiin prismastudiota enemmän. Akateemiset avainalat tuottavat yli 90 prosenttia kansantuotteesta.
      Elämää on yritetty synnyttää maan alkuaikojen olosuhteilla metaanista ja muista yhdisteistä sähköpurkausten avulla. Kuolema on monimutkainen asia, sillä lampipolyyppi elää ikuisesti. Siitä vain mallia ottamaan.

    • Sotesoppa

      Monella lääkärillä tuo elinikäinen koulutus on vitsi vain. On aivan välttämätöntä pysyä kehityksen kyydissä mukana, mutta ilmeisesti osaamisen päivittämistä ei valvota tarpeeksi. Käyttäisivät edes Googlea apuna diagnostiikassa - mutta kun jos ei edes kiinnosta. On se vaan niin mukavaa kun töissä on kivaa ja kova palkka kilahtaa tilille....

      Tosiaan paljon kaikenlaista turhaa hömppää on aivan liikaa ja oikeasti tärkeät asiat jää liian vähälle huomiolle. Mutta kun elämän pitää olla yhtä hymyä ja auringonpaistetta aina vain ilman mitään vaivannäköä.

    • a.aloittaja

      Loimaan sairaalassa on potilaspalauteasia hoidettu ala-arvoisesti. Täytin sairaalassa palautekaavakkeen, johon luvattiin vastata, kunhan jättää yhteystiedot. Ei vastattu. Täytin seuraavaksi internetissä vastaavan kaavakkeen. Ei vastattu siihenkään. Minun aikanani johtajaylilääkärinä oli Sari Koistinen. Muija ei viitsi edes perusasioita hoitaa kuntoon.

      Potilasjärjestöissä on myös vikaa. Lähetin sähköpostia Aivoliiton hallituksen puuhanaisille. Ei kuitenkaan vastattu mitään. Näin huono hoitokierre vain jatkuu.

      • Sotesoppa

        Potilaiden feedbackiin suhtaudutaan juuri näin myös muulla ja sitä todennäköisemmin mitä vakavammasta asiasta kyse. Ei vastata tai sitten valehdellaan, ymmärretään tahallaan väärin, tekeydytään idiootiksi, ei muisteta, halveksitaan potilasta yms. Kyseisellä toiminnalla todennäköisesti on ainakin jotain kroonista vaikutusta potilaaseen tai jopa välillisesti muihin ihmisiin. Mediassa sitten kyllä hurskastellaan elämän suojelusta ja potilaan edusta!

        Tätä se paljon puhuttu vastuu on käytännössä täällä ja muuallakin. Kelpaa noin toimia ei reaalisesti joudu vastuuseen taloudellisesti, juridisesti tai työpaikan muodossa. Laillistetulla lääkärillä on käytännössä lupa vahingoittaa ja tappaa potilaita - näinhän se Kari Uotikin taisi todeta valelääkärijutussa.
        Asioiden kuntoon saattaminen vaatisi isolla porukalta kunnon kapinahenkeä. Virkamiesten mielivaltaan ei pidä eikä saa alistua!


    • Elämisentaidothukassa

      Ja höpö höpö noita vaahtoamisia. Kaikilla työpaikoilla ja liikenteessä tätä tapahtuu koko ajan. Tässä keskusteluketjussa näyttää olevan kaksi marisijaa jotka luulevat tietävänsä kaiken. Elämä on paljon muutakin kuin viisastelua ja virheiden/vikojen etsimistä.

      • Sotesoppa

        Höpöhöpöjä samoin... Mikä itselle on vastenmielistä ja vierasta ei ole valitusta ja vaahtoamista, ja sama toisinpäin. Kaikkea tosiaan sattuu kyllä, mutta ei todellakaan niin etteikö niihin voitaisi mitään vaikuttaa. Kyllä se nyt vaan on niin, että on paljon lääkäreitä joiden ei pitäisi toimia työssään johtuen merkittävästä ammattitaidon puutteesta tai persoonallisuushäiriöstä!

        Ymmärrät varmaan, että julkisesti ei voi kaikkea kertoa tyhjentävästi, koska yhtäältä jo lainsäädäntö rajoittaa ja toisaalta kirjoittajalle tai lähiiirille voi koitua tarpeetonta lisähaittaa.
        Asioiden muuttaminen ei aina vaadi yksityiskohtaista ruotimista julkisuudessa, mutta toisaalta se voi myös antaa ratkaisevan sysäyksen.

        Jos lääketieteen ammattilainen tekee merkittävän virheen, jonka seuraukset olisi voitu toisin toimimalla välttää, on kyseessä vakavin mahdollinen asia, joka ihmiselle voi sattua. Asia erikseen on sitten ne täysin turhat valittamiset mitä nykyihmiset harrastaa. Tähän liittyen luin hiljattain jostain netistä neurokirurgi Juha Hernesniemen ajatuksia (oliskohan Kauppalehti). Suosittelen lukemaan ja miettimään!


    • aa.aloittaja

      Lain mukaan ihmiset pitää hoitaa. Ei ole pyydetty muuta kuin sitä, että lakia noudatetaan. Olisi toki myös hyvä, että YKn ihmisoikeusperiaatteita noudatettaisiin. Ei ole mukava vammautua terveyskeskuslääkärin ja sairaalan välinpitämättömyyden vuoksi.

      • Sotesoppa

        Näinpä juuri, ei tässä mitään erikoiskohtelua kukaan vaadi. Vastuuta pitää myös käytännön tasolla kantaa. Jos väärin on toimittu, siihen on reagoitava!


    • Höpötystäkö

      Siis kukaan ei vaadi erikoiskohtelua?
      Te vain vaaditte lääkäreiltä ja hoitajilla täydellisyyttä. Virheitä ei sallita, mieluummin ennustajan taidotkin lisäksi ja tuomiolle heti kun Googlen tiedot eivät täsmää.
      Suomessa on myös tuhansia muita erilaisia lakeja jotka pyrkivät suojelemaan ihmisten elämää. Niitä rikotaan täysin surutta.
      Esimerkiksi tieliikennelait ja rikoslaki, työturvallisuuslaki pyrkivät myös suojelemaan kansalaisia. Seurauksena on syyttöminen kuolemia, pahoinpitelyjä, tapaturmia, raiskauksia, vammautumisia tuhansia ja niistä selvitään pään taputuksilla ja sakoilla.
      Tasan ei käy onnenlahjat.
      Lakeja luetaan kuin piru raamattua!

      • Sotesoppa

        Kannattaa perehtyä lääketieteeseen ja hoitosuosituksiin, jolloin huomaat ettei aina todellakaan ole kyse mistään poikkeuksellisen vaikeista asioista. Miksi esim. potilaiden oireita kirjataan luvattoman heikosti, jos todella aina kukin parhaansa yrittää? Monella lääkärillä on jo pelkästään asenne kertakaikkiaan sopimaton, esim. narsismia, psykopatiaa. Kyllä virheitä sattuu, mutta ne pitää myöntää ja ottaa opiksi. Jos jatkuvasti tekee virheitä, on syytä miettiä onko kykenevä työhön, sillä näinhän se menee yrityksissäkin - monoa tulee paljon helpommin.

        Ei voi olla niin, että lääkäri tekee kerta toisenssa jälkeen vakavia virheitä, mutta mikään ei muutu. Karu totuus nyt on se, että lääkärin syyllistyessä virheeseen tai rikokseen on todennäköisyys joutua oikeasti vastuuseen paljon pienempi kuin mainitsemissasi muissa tapauksissa. Olet kyllä siinä ihan oikeassa, että monesti niistäkin selvitään liian helpolla. Muuten, nekin usein on kytköksissä lääkärin tekemisiin...


      • 7657

        Potilasasiakirjat laaditaan ohjeiden mukaisesti, erittäin tunnollisesti ja usein jopa turhan tarkasti. Hoitosuunnitelmat, hoitotoimenpiteet, tutkimukset, lähetteet, laboratoriotutkimukset, todistukset, lausunnot, vahinkoilmoitukset (hoitotyössä tapahtuneet virheet/ilmoitukset).
        Hoitotyön kirjaamisella turvataan hoitotyön jatkuvuus ja laatu. Hyvä hoitotyön kirjaaminen turvaa myös hoitotyön tekijöitä silloin kun työstä tehdään valituksia.
        Kirjaamista voi toki aina kehittää, mutta siihen käytetty aika on aina pois hoitotyöstä.
        Kanta -järjestelmä on yksi askel tulevaisuuteen.


      • Sotesoppa

        Taidat olla hoitsu tai lääkäri? Hyvä jos toimit kuten pitää ja kirjaat tunnollisesti. Mutta omalla kohdalla ja myös monen muun osalta voin osoittaa todistettavasti, että näin ei todellakaan ole. Olet varmaan tietoinen tutkimuksesta, jossa todettiin huomattavan suuressa osassa potilasasiakirjoja olevan merkittäviä puutteita. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että paljon tarpeettomiakin asioita pitää kirjata. Mitä vakavampi asia sitä todennäköisemmin kirjaukset tehdään epämääräisesti, jotta mahdollinen virhe saadaan häivytettyä. Toki on myös hyvin rehellistä hoitohenkilökuntaa, mutta valitettavasti liian vähän. Kokemukseni mukaan nuoremman polven naislääkärit ja hoitsut ovat keskimääräistä tunnollisempia. Kuka nyt kirjallisesti myöntäisi syyllistyneensä mahdollisesti jopa vakavaan rikokseen....

        Vakuutusyhtiötkin kyllä korvaa suurimman osan vahingoista, mutta siitä huolimatta heidän toimintaa kritisoidaan paljon, eikä syyttä


    • aaaaloittaja

      Eihän tässä lääkäreiltä ja hoitajilta täydellisyyttä vaadita. RIITTÄISI SE, ETTÄ LÄÄKÄRI TAI HOITAJA KÄVISI SAIRAALASSA EDES POTILASTA KATSOMASSA.
      Minun tapauksessani tehtiin KOLME vammauttavaa hoitovirhettä. Ensimmäinen oli se, että terveyskeskuslääkäri Eija T määräsi pitkittyneeseen kuumeeseen Panadolia, vaikka piti määrätä antibioottia. Kirjallisuudessa sanotaan selvästi, että aivoinfarkti on estettävissä, kunhan normalisoidaan verenpaine ja hoidetaan hengitystieinfektiot pois. Lääkäriltä on vakava virhe pitkittää kuumetta. Välinpitämättömyyttä.
      Toinen vakava virhe oli se, ettei sairaalassa vuokralääkäri tai hoitaja käynyt minua edes katsomassa. Hoitajakin vain naureskeli tietokoneen vieressä. Koistinen on sopimaton sairaalan johtajaksi ja töitä järjestelemään.
      Kolmas vammauttava virhe oli se, että myöhemmin lähihoitaja Ida ajoi raskaalla rollaattorilla isovarpaani päältä. Kynsi ei ole vieläkään parantunut. Tapauksella oli toinen hoitaja silminnäkijänä mutta siltikään johtaja Marjo S ei myöntänyt virhettä. Potilaat ovat heikoilla.
      Hoitovirheitä olisi hyvä viedä oikeuteen. Ongelma on kuitenkin siinä, että lääkäriä ei saa todistamaan toista lääkäriä vastaan eikä lähihoitajaa saa todistamaan toista lähihoitajaa vastaan.
      Paljon on vikaa Loimaan kaupungissakin, joka ei ole välittänyt järjestää riittävästi henkilökuntaa.
      LL ottaa vastaan sairaalaa kehuvia kirjoituksia mutta ei sairaalaa arvostelevia kirjoituksia. Epätasa-arvoista.

      • Sotesoppa

        Näin se on, mutta toiset eivät vaan millään tahdo ymmärtää. Ilmeisesti ei olla perehdytty aihepiiriiriin lainkaan ja ihan fiiliksellä roiskitaan mielipiteitä. Se, että ihminen ymmärtää lääketiedettä ei vaadi lääkärin titteliä. Tietoa voi saada nykypäivänä niin helposti kunhan vaan on motivaatiota ja tähän muuten aiemmin viittasin Googlen hyödyntämisellä. Empiirisestikin voi paljon asioita oppia.
        Samaa mieltä olen kanssasi Loimaan Lehdestä.

        Juttu alkaa mennä tässä ketjussa juupas-eipäs -väittelyksi, koska toiset ei edes viitsi perehtyä faktoihin. Se on hyödytöntä ja kertoo ymmärtämättömyydestä asiaa kohtaan. Ihminen kun on semmonen ettei usko ennen kuin on omalla kohdalla.


    • aaa.aloittaja

      Kun noin 3 vuotta sitten pääsin Loimaan sairaalasta, sain mukaani paksun mapillisen papereita. Ihan turhaan. Vähempikin olisi riittänyt. Lääkärien ja hoitajien aika menee liikaa paperitöihin Turussa ja Loimaalla. Johtaja Koistisen ja olavien pitäisi laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. ENSIAPU on TÄRKEIN asia, muut tulevat vasta perästä. Loimaan sairaalassa on laiminlyöty nimenomaan ensiapu.
      Kirjaaminenkin on vähän ongelmallinen juttu. Vähemmän tärkeitä asioita kirjataan pikkutarkasti ja todella tärkeitä asioita puolihuolimattomasti. Esim. aivoinfarktissa on ensiarvoisen tärkeätä, onko tutkimus ja liuotushoito tehty viimeistään 4 tunnissa, 8 tuntia on liian myöhään. Silloin ei auta enää Juhantalon järjestämä Kankaanpään kuntoutuskeskuskaan. Keskuksesta kansanedustaja taitaa kerätä vain henkilökunnan ääniä. Muistutuksista ei ole hyötyä, jos aikakirjaus puuttuu. Minunkin tapauksessa oli kuulemma oltu yhteydessä neurologiin. Sitä ei mainittu, että liian MYÖHÄÄN.

      Loimaan neurologi sai minut houkuteltua Paimion tutkimussairaalaan. Sellaisesta voi olla potilaalle pikemminkin vain haittaa. Lääkäri pääsee ilmoittelemaan, minhin kaikkeen potilas on soveltumaton.
      Tampereentien varressa lukee, että Loimaa tervetuloa. Pikemminkin pitäisi sanoa, että tervemenoa, koska sairaanhoito on alle arvostelun.
      HSn internetsivuilla on usein lääketieteen ja muidenkin tieteiden uutuuksia. Ne kannattaa lukea läpi eikä vain luottaa perinteiseen lääketieteeseen. TS-ryhmä ei vastaavanlaisia uutuuksia näytä esittelevän.

      • Sotesoppa

        Taas hyvää kritiikkiä karusta todellisuudesta. Joo näinhän se menee, että sitten pyöritellään kaikenmaailman tutkimukset ja kuntoutukset ja ollaan muka auttavinaan.
        Ei voi kuin hämmästellä miten ylempänä voidaan kirjoittaa, että kirjauksetkin tehdään pilkuntarkasti oikein. Kirjoittaja saisi mielestäni kyllä nyt kommentoida.
        Totean taas kerran, että kas kummaa kun tärkeät asiat on kirjattu epätarkasti...

        Milläköhän ilveellä lääkärit saisi vastuuseen ja rangaistuksen? Jos tavallinen ihminen aiheuttaa toisella pahaa tahallaan tai vahingossa, niin heti tulee vähintään sakkoa ja jos tämä toistuu riittävästi tai pahenee niin häkki heilahtaa . Ajokorttikin lähtee hyllylle 3 pienehköstäkin ylinopeudesta siitä riippumatta onko edes ollut uhkaa aiheutua vahinkoa. Ei auta selittää, sori sitä sattuu eihän kukaan ole täydellinen - tosi reilua! Ei se lainsäätäjä nyt ihan tätä kyllä ole tarkoittanut. Joka toiselle aiheuttaa vamman, pitäisi rangaista oli sitten lääkäri tai ei.
        Kuten yllä aiemmin jo totesit, niin selvästä virheestä pitäisi evätä työlupa ainakin väliaikaisesti. Pidempään jatkuessaan tai usein toistuen tulisi työlupa evätä toistaiseksi ja laittaa selliin sekä evätä työeläke (vain minimi). Lisäksi potilaan tulisi saada tuntuvat korvaukset vaikkei rahalla terveyttä saa.


    • Sairauseikysyaikaa

      Vaikuttaa siltä että aloittajan ja sotesopan kirjoittajat haluavat aivoinfarktin saaneen potilaan sairauden puhkeamisen syyn siirtää lääkäreiden, hoitohenkilökunnan, puutteellisen kirjaamisen syylliseksi sairauden puhkeamiseen..
      Olipa kysymyksessä syövän, infarktin, onnettomuuden, itseaiheutetun tai vahingon, niin Suomen loistava terveydenhuolto hoitaa sen loistavalla ammattitaidolla. Siitä huolimatta meistä jokaisella on edessä lähtö autuaammille metsästysmaille. Niin hyviä lääkäreitä, hoitajia, sairaaloita,lääkkeitä, ensiapua ei ole kehitetty että kuolema tai vakavat sairaudet pystyttäisiin estämään.
      Katkeruus, tyytymättömyys ja syyllisten etsiminen on kammottavaa luettavaa.
      Tulevaisuuteen katsominen, positiivisten asioiden näkeminen ja löytäminen ovat ainoat mahdollisuudet.
      Ottakaa oppia vuoden urheilijaksi valitusta Lähteestä.

      • Sotesoppa

        Kaikkea ei voi välttää, mutta paljon voisi sote-henkilöstön riittävällä asenteella, ammattitaidolla, johtamisella yms. Ymmärtäisit tämän, jos perehtyisit asioihin. Ota selvää mitä esim. infektiot, kilpirauhanen voi vaikuttaa sydämeen tai aivoihin. Jos lääkäri ei edes usko potilaan oireita tai kuittaa vain stressiksi vakaviakin tai peräti akuutteja oireita tekemättä mitään tutkimuksia, päteekö sanomasi?!


    • 896t

      Jokainen meistä vastaa itsestään. Mikäli hoitava lääkäri ei usko oireita tai et ole tyytyväinen hoitoon niin silloin täytyy etsiä toinen asiantuntija.
      Omaan katkeruuteen ja tyytymättömyyteen ei kannata vajota.
      Lääkäreissä ja hoitajissa on loistavia, hyviä ja myös täysin ammattiinsa soveltumattomia työntekijöitä. Kuitenkin tuo ammattiryhmä tekee tärkeää ja aliarvostettu työtä.
      Täydelliseksi terveydenhoitojärjestelmää tuskin saadaan.

      • Sotesoppa

        Aina ei potilas vaan voi mennä tai tiedä mennä toiselle lääkärille. Riippuu mikä on sairauden/vamman laatu. Neuvosi sopii huonosti esim. ketjun aloittajan tapaukseen. Omaan katkeruuteen ei kannata vajota ei, olen sinänsä samaa mieltä. Mutta sitä voi käyttää yhtenä voimanlähteenä muuttaa asioita eikä vaan valittaa. Juu ei saada täydellistä systeemiiä, mutta jos edes yritettäisiin ottaa vastuuta, opiksi tai tehdä muutoksia silloin, kun tiedetään ongelma(t). Aliarvostuksen voi korjata vain sote-henkilöstö itse. Sari Koistisen pitäisi vaan hommat. Ei ole vaikeaa jos vaan todellista tahtoa on. Pomon homma ei vaan aina ole kivaa.

        Jokainen meistä vastaa itsestään.... Suosittelemaan tulemaan ulos kuplasta. Moni ei vaan mitenkään voi. Kaltaisesi ajattelu on vaarallista yhteiskuntarauhan kannalta.


      • 786t

        On se ihmeellistä että yhteiskuntarauha on vaarassa jos suosittelen ihmisiä ottamaan vastuuta itsestään ja omasta hoidosta. Samat kirjoittelijat kuitenkin solvaavat nimeltä mainiten hoitohenkilökuntaa. Törkeää!


      • Sotesoppa

        Yksittäinen kirjoitus ei tätä teekään, mutta on paljon kaltaisiasi, jotkaa toimii tämän ajatusmallin mukaisesti. On hyvin paljon ihmisiä, jotka eivät vaan voi ottaa vastuuta itsestään ja hoidostaan. Ei ihminen voi itse määrätä itselleen hoitoja. Ei kaikki ratkea sillä, että mennään yksityiselle, sillä paljon sielläkin on ongelmia. Rahalla kuitenkin saa julkista parempaa palvelua.

        Emme me solvaa, vaan annamme kovaa mutta perusteltua kritiikkiiä - ja siinä on ero. Moni vaan tekisi rikosilmotuksia ja vahingonkorvauskanteita jos olisi varaa. Silloin kun ihminen on aivan minimietuuksilla, niin saa valtion juristin. Omalla kohdallakin tulot hyvin pienet eli käytännössä kokolailla saman verran mitä yksinasuvan etuudet voi olla, mutta kun ns. ensisijainen tulo (eläke, palkka yms.) sattuu olemaan yli minimin, niin itse joutuisi ottaa maksuriskin. Siis täysin tukien varassa oleva (siis kunhan ei vaan saa palkkaa tai eläkettä) tai varakas voi saada oikeutta.


    • Aaaaloittaja

      Numeronimimerkki kirjoitti, että hyvät ja huonot lääkärit tekevät kaikki tärkeää työtä. Väärin. Jos sairaalan ensiavussa lääkäri ei käy edes katsomassa, on tapahtunut lainrikkominen. Lain mukaan ihmiset pitää hoitaa. Eduskunnan oikeusasiamies haluaa näissä kuitenkin ensin aluehallintoviraston tai Valviran päätöksen.
      Lääkäreitä pitäisi kouluttaa enemmän, jotta huonot saataisiin pois. Olavit ja saulit tätä usein kuitenkin vastustavat. Maksavat ennemmin vuokralääkärille 20000 euroa kuukaudessa.
      Paranemistapahtuma ei perustu yksinomaan lääketieteeseen, vaan lisänä ovat luonnontieteet ja tekniikka. Lääkärit kuitenkin keräävät kiitokset ja rahapalkkiot.
      Lääketieteellisen mikrobiologian radioprofessori Huovinen pitäisi erottaa vääräoppisuutensa vuoksi. Hän ja pari tvprofessoria ovat vaatineet antibioottien käytön vähentämistä. Monet mm. minä ovat sitten sen vuoksi vammautuneet. Huovisen mukaan flunssat paranevat itsestään. Eivät ainakaan pitkittyneet kuumeiset flunssat. Terveyskeskuslääkäri Eijan ja muidenkin pitäisi silloin tarkastaa, onko vaarallisia tulehduspesäkkeitä vartalossa tai hampaissa. Streptokokkibakteeri minutkin vammaiseksi sai. Suomessa tarvittaisiin raikkaita tuulia Thaimaasta, jossa antibioottien kanssa ei ole niin tarkkaa. Suomalaisessa lääketieteessä on latvassa lahopuuta. Olisi varmasti enemmänkin, mutta en ole vielä ehtinyt läpikäymään. Luulin, että jokainen hoitaa oman tonttinsa mutta ei se niin näytä olevankaan. Tarvitaan ihmisiä eri aloilta lääketieteeseen.
      Loimaan ambulanssimiehet pitäisi Helsingin tapaan opettaa tunnistamaan toispuolihalvaukset. Potilaat pitäisi sitten viedä suoraan Turun tyksiin. Välivaihe Loimaan sairaala on liian vaarallinen paikka, koska potilaat jumiutuvat sinne ja vammautuvat. Johtaja Koistisella olisi tehtävää.

    • Streptokokki

      Aloittajalle on turha yrittää kertoa mitä eroa on viruksella ja bakteereille ja niiden hoidolla.

    • Sotesoppa

      Lainaus, "Eivät ainakaan pitkittyneet kuumeiset flunssat. Terveyskeskuslääkäri Eijan ja muidenkin pitäisi silloin tarkastaa, onko vaarallisia tulehduspesäkkeitä vartalossa tai hampaissa. Streptokokkibakteeri minutkin vammaiseksi sai"....

      Tässä tullaan juuri siihen tärkeään rajapintaan milloin pitää kunnolla aktivoitua. On erittäin tärkeää selvittää pitkittyneen kuumeilun syy. Kuumehan on oire ei sairaus, joten hoidoksi ei riitä pelkkä kuumetta alentava lääke. Vaihtoehtoja on useita, ja niitä on ruvettava seulomaan! Ihan perusflunssaan ei ole tarpeen syödä antibiootteja, kun perusterve ja hyväkuntoinen ihminen.
      Lisäksi myös esim. ihon haavoihin kannattaa aina suhtautua vakavasti. Mitättömästä haavasta voi seurata vakava infektio.

      Lainaus: "Loimaan ambulanssimiehet pitäisi Helsingin tapaan opettaa tunnistamaan toispuolihalvaukset. Potilaat pitäisi sitten viedä suoraan Turun tyksiin. Välivaihe Loimaan sairaala on liian vaarallinen paikka, koska potilaat jumiutuvat sinne ja vammautuvat. Johtaja Koistisella olisi tehtävää"...

      Onko vika sitten asenteissa vai ammattitaidossa, molemmissa? Joskus hyvin harvoin tunnistaminen voi olla hankalaa. Aika moni tapaus kuulemma selittyy viinalla ja huumeilla. On se jännä kun ensihoitajat tämänkin tietävät ilman mainittavia tutkimuksia. Ongelmia on ihan ympäri Suomen. Kallista aikaa vaan menee hukkaan, ajettaessa aluesairaalan kautta.

    • Sotesoppa

      Lainaus, "Eivät ainakaan pitkittyneet kuumeiset flunssat. Terveyskeskuslääkäri Eijan ja muidenkin pitäisi silloin tarkastaa, onko vaarallisia tulehduspesäkkeitä vartalossa tai hampaissa. Streptokokkibakteeri minutkin vammaiseksi sai"....

      Tässä tullaan juuri siihen tärkeään rajapintaan milloin pitää kunnolla aktivoitua. On erittäin tärkeää selvittää pitkittyneen kuumeilun syy. Kuumehan on oire ei sairaus, joten hoidoksi ei riitä pelkkä kuumetta alentava lääke. Vaihtoehtoja on useita, ja niitä on ruvettava seulomaan! Ihan perusflunssaan ei ole tarpeen syödä antibiootteja, kun perusterve ja hyväkuntoinen ihminen.
      Lisäksi myös esim. ihon haavoihin kannattaa aina suhtautua vakavasti. Mitättömästä haavasta voi seurata vakava infektio.

      Lainaus: "Loimaan ambulanssimiehet pitäisi Helsingin tapaan opettaa tunnistamaan toispuolihalvaukset. Potilaat pitäisi sitten viedä suoraan Turun tyksiin. Välivaihe Loimaan sairaala on liian vaarallinen paikka, koska potilaat jumiutuvat sinne ja vammautuvat. Johtaja Koistisella olisi tehtävää"...

      Onko vika sitten asenteissa vai ammattitaidossa, molemmissa? Joskus hyvin harvoin tunnistaminen voi olla hankalaa. Aika moni tapaus kuulemma selittyy viinalla ja huumeilla. On se jännä kun ensihoitajat tämänkin tietävät ilman mainittavia tutkimuksia. Ongelmia on ihan ympäri Suomen. Kallista aikaa vaan menee hukkaan, ajettaessa aluesairaalan kautta.

    • aAaaloittaja

      Virus on pätkä RNAta tai DNAta ja ympärillä valkuaisainevaippa. RNA on ribonukleiinihappo. On keskusteltu siitä, onko virus vielä elävä organismi. Bakteeri on hieman eläväisempi, jos niin voidaan sanoa.
      Antibiootit tehoavat vain bakteereihin. Jos kuitenkin tulee 1 turha antibioottikuuri, niin ei siitä paljon haittaakaan ole. Parempi sekin kuin ottaa iso riski vammautumisesta sydänlihastulehduksen kautta. Vartalon tai hampaiden haavaumat ovat vaarallisia kuumeen kanssa. Ihminen pitäisi saada kuumeettomaksi, jolloin riskit vähenisivät huomattavasti.

      • Sotesoppa

        Kyllä, mutta en tosin ajattele, että massoittain syötäisiin antibiootteja varmuuden vuoksi. Tosin tätähän taitaa kyllä todellisuudessa tapahtua paljon...

        Alkuvaiheessa olisi pitänyt bakteereita kartottaa paremmin, ja vielä kun sulla oli se haava. Jotta antibiooteista on apua, niin pitää tietää bakteeri. Laajakirjoisia kun ei ainakaan voi syödä varmuudeksi. Kuume on aina oire , ei sairaus. Tästä syystä on lääkäriltä virhe tyytyä vain alentamaan kuumetta. Kuumeen lasku on tärkeää, mutta se ei yksinään ole lääkäriltä riittävä toimenpide.


      • LoppuuAntibiootit

        Kun antibiootteja syödään kuin karkkia saadaan antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja. Suomessakin on jo kuollut potilaita kun ei ole enää antibiootteja jotka toimisivat.


    • aaAaloittaja

      Suomessa antibiootteja käytetään paljon. Harmittaakin, että minulle ei tositilanteessa määrätty minkäänlaista antibioottia. Todennäköisesti kaikki olisivat tehonneet. Kuume lähti myöhemmin helposti pois antibioottitiputuksessa.
      En ole oikein selvillä lääketieteen viimeisimmästä tilanteesta. Silti ihmettelen, jos työikäisiä kuolee bakteeriperäisiin sairauksiin, jos on ajoissa tullut sairaalaan. Mielestäni lääkärit ovat liiaksi lukkiutuneet perinteisiin menetelmiin eli lääkkeisiin. Onkohan vakavissa tapauksissa kokeiltu ensiksi auringonhattu-uutetta, suraavaksi monivitamiineja ja valkosipulipillereitä. Nimenomaan MONIvitamiinit auttavat kehon omaa puolustusjäjestelmää taistelussa bakteereja ja viruksia vastaan.
      Näistä asioista pitäisi lehtien palstoilla silloin tällöin keskustella mutta valitettavasti lehdistö ei yleensä halua sitä.

      • Sotesoppa

        Ikävä kyllä joo, streptokokki on hyvin tavallinen eli olisi ollut helposti hoidettavissa. Siksihän ei lääkärit ole virhettäkään myöntäneet ;(

        Ihmettelen minäkin tuota bakteerikuolevuutta. Raha selittää ainakin osan, sillä hyviä labroja ei ole joka paikassa. Voi olla että ihmiset itse kokeilee luontaislääkintää ensin. Niinkin on joskus ettei sitä vaan löydetä. Merkittävä pidän myös lääkäreiden asennetta ja ammattitaidottomuutta ajatella tautien syitä vaikutuksia. Vähän kryptisesti, mutta tähän tapaan: saatanan juoppo, tervakeuhko, narkkari, haisunäätä, köyhä, roope ankka, kusipää.

        Vitamiineilla on tosiaan iso merkitys, mutta ei niitäkään saa mielin määrin popsia. Montaa niistä pystytään verestä mittaamaan. Tietoa tosiaan tarvittaisiin paljon ihmisille näistä ja monesta muusta sellaisesta oireesta tms. johon on syytä puuttua. Medialla on iso rooli tässä.


      • Avauspöuyä
        Sotesoppa kirjoitti:

        Ikävä kyllä joo, streptokokki on hyvin tavallinen eli olisi ollut helposti hoidettavissa. Siksihän ei lääkärit ole virhettäkään myöntäneet ;(

        Ihmettelen minäkin tuota bakteerikuolevuutta. Raha selittää ainakin osan, sillä hyviä labroja ei ole joka paikassa. Voi olla että ihmiset itse kokeilee luontaislääkintää ensin. Niinkin on joskus ettei sitä vaan löydetä. Merkittävä pidän myös lääkäreiden asennetta ja ammattitaidottomuutta ajatella tautien syitä vaikutuksia. Vähän kryptisesti, mutta tähän tapaan: saatanan juoppo, tervakeuhko, narkkari, haisunäätä, köyhä, roope ankka, kusipää.

        Vitamiineilla on tosiaan iso merkitys, mutta ei niitäkään saa mielin määrin popsia. Montaa niistä pystytään verestä mittaamaan. Tietoa tosiaan tarvittaisiin paljon ihmisille näistä ja monesta muusta sellaisesta oireesta tms. johon on syytä puuttua. Medialla on iso rooli tässä.

        MRSA bakteerin kuolee osa ja kuolleiden määrä tulee kasva tulevaisuudessa.

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/MRSA

        Työikäisiä kuolee yleensä siihen syyhyn etteivät tule lääkäriin ajoissa. Juopot ja narkit ovat kärjessä. Lopuilla on yleensä paha perussairaus,


      • Sotesoppa

        No MRSA on sitten oma lukunsa, ja tosiaan kasvava ongelma ainakin toistaiseksi. En olisi liian pessimistinen antibioottihoidoista tulevaisuudessa, sillä luonnossa on paljon potentiaalia. Tutkimus käy kuumana, mutta rahaa kai tarvittaisiin lisää
        On toki heitä jotka ei tule ajoissa, mutta onkohan se yleisin syy? Yritin juuri sanoa, että varsinkin ko. kaltaisia henkilöitä moni lääkäri karsastaa suuresti, ja hoitoprosessi jää hyvin puutteelliseksi. Kuitenkin näissäkin on taustalla monasti se ettei lääkärit ole aiemmin tehneet työtään kunnolla.


    • abaloittaja

      Sopivasti lämpimistä etelän maista löytyy varmasti vaarallisia bakteereja. Matkailijat niitä nuovat sitten luksusmatkoiltaan Suomeen. Näistä bakteereista johtuvat sairaudet ovat paljolti itse aiheutettuja. Pysyisivät kotimaan matkailussa. Koska sairaanhoitoa priorisodaan, niin pitäisi ensin hoitaa ne, jotka eivät ole sairauksiinsa itse syypäitä.

      Kansanedustajat ja johtajat saavat varmasti parempaa hoitoa kuin tavallinen kansa. Jos kansanedustajalla on hieman flunssan näköistäkin, tulee henkilääkäri ison antibioottirepun kanssa apuun. Täten kansanedustajat eivät ymmärrä tavallista kansaa. Loimaalaiskansanedustajakin mittailee vain Loimaan eri alueiden pituutta Turkuun. Parempi olisi varmistaa, että saadaan hoitoa ja kuljetuksia edes päiväsaikaan. Myös pojanklopit pitäisi saada ensiavusta pois. Nopeasti kouluttamaan lisää lääkäreitä, vastuuntuntoisia lääkäreitä.

      Jos sote olisi ollut voimassa 3 vuotta sitten, olisin todennäköisesti mennyt yksityislääkärille ja olisin nyt terve mies. Mikään lehti ei kuitenkaan kertonut, että terveyskeskus on niin huono. Ei ole mukava olla lääkärien ja professorien päähänpinttymien koekaniinina.

      • Sotesoppa

        Nykyään kun paljon puhutaan itse aiheutetuista taudeista, niin tämä on tosiaan ihan relevantti huomio.
        Nimenomaan vastuuntuntoisia lääkäreitä kaivataan. Lääkäriksi kai pääsee vieläkin ilman psykologista profilointia, mutta hoitsuksi ei - älytöntä! Miten voi olla mahdollista?!
        Loimaan osalta pitäisi lähteä nyt siitä, että Sari Koistinen vapautetaan tehtävistään ja tilalle valitaan sellainen, joka oikeasti tekee mitä pomon pitää. Kyllähän nyt pitää herätä, kun ei saada lääkäreitä sairaalaan eikä tk:seen. Viimeksikin joku valittu ei sitten tullutkaan - lukenut kai tätä palstaa ja meinannut, että ei perhana sentään... ;)


    • abcaloittaja

      Täällä on esitetty henkilövaihdoksia loimaalaisen terveydenhoidon parantamiseksi. Hyviä ideoita. Mielestäni paras idea olisi kuitenkin se, että perustettaisiin nimenomaan aktiivisia potilasyhdistyksiä. Niissä voisi olla ammattilaisiakin. Nämä lähtisivät sitten viemään terveydenhoidon törkeitä välinpitämättömyyksiä ja vammautumisia oikeuteen ärhäköiden lakimiesten avulla. Törkeää välinpitämättömyyttä osoittaneilta vuokralääkäreiltä ja virkalääkäreiltä vaadittaisiin lääkärinoikeuksien peruuttamista esim. 20 vuodeksi. Lakimiehet saisivat lisäpalkkion voitetuista jutuista. Tämä parantaisi varmasti loimaalaisen ja suomalaisen terveydenhoidon laatua. Jos potilasyhdistys on aktiivinen, niin se voisi kerätä rahaa itselleen ja lakimiehille testamenttilahjoituksilla ja jäsenmaksuilla.

      • Sotesoppa

        Joo tällainen ryhmäkanteen tapainen menettely olisi hyvä myös kulumielessä, mutta käsittääkseni juridiikkakin asettaa joitain rajotteita. Tulee vaan mieleen, että luulisi valtakunnallisten yhdistysten ajavan edes jotain, jos se nyt olisi mahdollista. Niin ja se helvetin evidenssi! Toisaalta Suomessa on kyllä jonkin verran lääkäreitä, jotka uskaltavat ajatella omilla aivoillaan ja sanoa sen ääneen. Eilen Ylen MOT:ssa taas yksi eli ortopedi/traumatologi ja prof. Teppo Järvinen.
        Omalla kohdallasi muuten tällainen henkilö, joka voisi ottaa oikeasti kantaa, olisi HUS:n infektiosairauksien eläköitynyt ylilääkäri prof. Ville Valtonen.


    • JussiMax

      Olen ollut hoidettavana sekä sairaalassa että terveyskeskuksessa. Erilaisia juttuja sydämen rytmi-
      häiriöistä / hammaskivuista. Ja montaa muuta vuosien saatossa.
      Aina hoito ja palvelu ovat olleet huippuluokkaa. Toivottavasti sotepaketti ei nyt sotke näitä, hyvin
      toimivia palveluita.

    • rintakivut

      Lahdessa Akuutissa ja terveyskeskuksessa olen joutunut käymään viime viikkojen aikana , ja hoito ja kohtelu on ollut erittäin hyvää. En löydä moitteen sijaa, ja avun olen saanut ,kiitos siitä hoitajille ja nuorille lääkäreille.

      • Sotesoppa

        Tässäpä esimerkkiä siitä, että jossain asioita osataan. Miten jossain voidaan olla täysin kuutamolla...? Ehkä Loimaalta pitää lähettää poppoo Lahteen opintomatkalle. Pitää myös tehdä tuntuvat henkilövaihdokset painottaen persoonallisuuden profilointia. Lisäksi voisi konsultoida Teppoa, Seppoa, Ollia, Villeä ja muutamaa muuta kelle potilaan etu on etusijalla eikä oman egon pönkitys ja bisnes.

        Oletko muuten kenties lahtelaistunut loimaalainen vai miksi tälle sivulle kirjoittelit?


    • abcdaloittaja

      Lain mukaan KAIKKI ihmiset pitää hoitaa hyvin eikä niin, että toiset hoidetaan hyvin ja toiset erittäin huonosti ja välinpitämättömästi. Se, ettei ambulanssilla tuotua käy kukaan lääkäri tai hoitaja katsomassa, on törkeää välinpitämättömyyttä. Moni vammautuu siten niin pahasti, ettei kykene edes kantelemaan. Tätä välinpitämättömät lääkärit käyttävät hyväkseen.
      Vaaleilla valittu kaupunginvaltuusto ei ole viitsinyt järjestää terveyspalveluja lain edellyttämälle tasolle. Ensiapuun ei olisi tarvittu kuin YKSI triagehoitaja tai lääkäri. Olisin ollut valmis maksamaan kunnallisveroakin enemmän, kunhan se ei olisi mennyt kiertotietä maataloustukeen.
      Sairaudet ovat erilaisia ja sattumalla on paljon merkitystä
      LL, TS, ja HS pyrkivät vain kehumaan sairaalapalveluja. Saulin kaverit kehuvat saulin kavereita. Täten asioihin on vaikeaa saada korjausta. Terveydenhoidon lainsäädäntöä pitäisi kansanedustajien tiukentaa potilaiden parhaaksi. KAIKKI ihmiset pitää hoitaa.

      • 564a

        Kokeile jättää viestisi/valituksesi suoraan Loimaan Facebook-sivuille.
        Tämän sivuston keskustelut nimimerkkien takaa eivät vie asiaasi eteenpäin.
        Tai voihan olla että tällainen räksytys helpottaa vointiasi.


      • Sotesoppa

        Kyllä sinne Faceenkin voi nimimerkillä ja tekaistulla kuvalla kirjautua. Muutenkin yleinen Loimaan face on huono, sillä sinne asiat jää helposti pitkään pötköön unohduksiin. Ei Suomi24 ole todellakaan mikään marginaalinen, vaan moni eri taho seuraa näitä sivuja. Jostain syystä nämä muutamat amerikkalaiset somebrändit ovat "ainoita oikeita". Arvatkaapa vaan mitä kaikkea tietoa teistä kerätään... Varmaan S24 myös kiinnostaa muttei niin paljoa kuin Facebook ja Twitter ynnä muut.
        Asioita voi kyllä viedä eteenpäin ihan anonyymistikin. Joskus se on jopa välttämätöntä, ja muutenkin ihmettelen sitä uteliaisuutta kirjoittajien identiteettiä kohtaan. Itselleni ei ainakaan ole tärkeää kuka kirjoittaa vaan mitä. Sitäpaitsi mistä tiedät ettei ole suoraa palautetta annettu?
        Kommenttisi ei muuten tuonut mitään lisäarvoa keskusteluun, vaan on juuri sitä tarpeetonta räksytystä.


      • Sotesoppa

        Tuli mieleen, että Eveliina Tyyskänenhän on hoitaja ja sai vaaleissa äänivyöryn. Pistä viestiä hänelle, jos hän saisi masinoitua jotenkin. Toisaalta luulisi, että oma-aloitteisestikin, mutta se puolue ei kyllä ole ihan optimaalisin...
        Muita sote-henkilöitä päättävistä elimistä: Välimäki, Suominen (melkein), Vuolle...

        Ihmetellä kyllä täytyy miksei näitä asioita pistetä normien edellyttämälle tasolle , tai no, täällähän on ihan historiaakin huonolle johtamiselle eli ei ainakaan terveyskeskus Mairen aikana parhaassa terässä ollut.


    • abcdealoittaja

      Olen jo vaikeasti vammautunut, joten valtuutetulle valittaminen ei paljon auta. Tulevaisuudessa kantasoluhoito voisi ehkä auttaa. Terveys kestää ehkä yhden vakavan hoitamattomuuden mutta ei sitä, että jätetään hoitamatta terveyskeskuksessa ja sairaalassa. Erittäin törkeää.
      Muistaakseni paikallislehdessä sanottiin, että terveyskeskuksen kunnostamiseen laitetaan 400000 euroa. Terveysjohtaja Kaunisto ja valtuusto eivät ole ollenkaan käsittäneet, missä suurimmat viat. Sairaalassa on hieman liian vähän väkeä ja terveyskeskus noudattaa prof. Huovisen vääriä oppeja. Lääketiede on pelkkä ahkeruuspohjainen ulkolukuala, ei enempää eikä vähempää. Kauheata nähdä, kun virkalääkärit ja professorit alkavat päättelemään. Päätelmät vilisevät systemaattisia päättelyvirheitä ja välinpitämättömyyttä. Kantasoluhoitojen tutkimusten pullonkaulat pitäisi saada suuren yleisön ja muiden tutkijoiden nähtäväksi kevyellä tiedelehtityylillä. Sama koskee muitakin aloja. Linkit sitten sinne, mistä on enemmän tietoa saatavilla suomeksi tai englanniksi.
      Olen ottanut yhteyttä useisiin kansanedustajiin. Vataukseksi on tullut myötätuntoa ja ihmettelyä - ei muuta. Terveysministeri Mattila ei vastannut mitään. Taitaa vain keskittyä kulttuurimaantieteestä hössöttämiseen. Tarvittaisiin parempi terveysministeri, joka välittää asioista ymmärtää niitä.

    • Sotesoppa

      En tarkoittanutkaan niin että auttaisi sinua ihan konkreettisesti ja periaatteessa sama tilanne itselläkin.
      Niin, ei todellakaan ole kiinteistöt se iso pointti mikä täällä pitää korjata. Purkaisivat mieluummin koko terveyskeskuksen ja siirretään toimintoja sairaalaan sekä ennen kaikkea panostetaan empaattiseen, motivoituneeseen ja ammattitaitoiseen henkilökuntaan. Säästyisi rahaa kuin itsestään. Lääkäreiden looginen päättely on monesti tosiaan käsittämättömällä tolalla. Aiemmin mainittujen muiden vikojen ohella ei ole ihme ettei osata käyttää erotusdiagnostiikkaa sairauksien erotteluun toisistaan kuten pitäisi! Eräässä tapauksessa pyysin jotain dokumenttia lääkärin väitteiden tueksi ja sain muutaman rivin englanniksi, mutta ymmärtäminen ei tuottanut vaikeuksia. Ei se vaan todellakaan todistanut lääkärin väitettä oikeaksi!

      Ei ne poliitikot kansasta välitä muuta kuin vaalien alla. Mattilakin on sentään entiseltä ammatiltaan sairaanhoitaja mikäli muistan oikein. Mieli ja asenne muuttuu kun pääsee Arkadianmäelle - oma etu ensin, sitten puolue, sitten muut jos silloinkaan.

    • abcdefaloittaja

      On erittäin huono asia, että potilaan pitää itse ottaa selvää lääkärien ammattialaan kuuluvista asioista. Terveyskeskuslääkärin pitäisi joka käynnillä kertoa PARI minuuttia hoitoon tai hoitamattomuuteen liittyvistä riskeistä, siitä miten ne tunnistaa ja mitä sitten pitää tehdä. Eija määräsi vain Panadolia ja halusi vain nopeasti asiakkaasta eroon. Sote-uudistus ehkä auttaisi tähän ja siten tulisi vammatumisiakin vähemmän. Yksityislääkäriltä saa tietoa niin paljon, kuin vain haluaa.
      Tässä yhteydessä arvostelen taas potilasjärjestöjä, jotka ovat liian passiivisia. Toisaalta eihän sitä puolueissakaan huomioida kuin vain kovaäänisimmät. Hiljaisemmat ja harkitsevammat voisivat olla parempia ehdokkaita. Toiminnan miehiä ja naisia tarvittaisiin.

      • Sotesoppa

        Niin on, ja jos ottaa niin suhtaudutaan siihen hyvin ylimielisesti eikä itse oireisiin kiinnitetä riittävää huomioita. Sitten pompitaan lääkäriltä toiselle, jos ylipäänsä voidaan, ja oireet pahenee samalla ratkaisevasti. Jos taas vaadit hoitoa vähnän voimakkaammin, voit joutua vartijoiden taluttamana ulos, poliisit noutaa tai joudut peräti suljetulle osastolle. Ylempänä vaaditaan potilaita ottamaan lisää vastuuta, miten??? Tämä on täysin väärin ja monasti jopa täysin mahdoton vaatimus - neuvojia riittää joka lähtöön!
        Prosessit pitää olla sillä mallilla, että potilaan tullessa sisään tutkitaan ja hoidetaan hänet ilman mutinoita ja vaatimisia oireiston edellyttämällä tavalla! Esimiesten pitää valvoa, että prosessit toimii ja ellei toimi pitää tehdä tarvittavia muutoksia. Mitä vakavampi virhe on sitä merkittävämpiä on muutosten ja rangaistusten oltava. Nyt näin ei ole.

        Minusta ihmisten kannattaa olla myös aktiivisia poliisin suuntaan lääkäreiden suhteen. Näytön saanti on ongelmallista monesti, mutta poliisilla sentään on pakkokeinoja käytössään. Joka ikistä lääkärin virhettä ei varmaan voi tutkia, mutta ei sitä koskaan tiedä mikä on se ratkaiseva hetki käynnistää esitutkinta...

        Toisaalta taas psykiatriassa on viime aikoina ollut käänteinen ongelma eli mielenterveyden häiriöitä diagnosoidaan hyvin heppoisin perustein. Ei kaikki mikä ei jotakuta miellytä ole sairautta. Diagnoosi ei saisi olla mielipide vaan sille on selkeät kriteerit. Onkin sanottu, että psykiatreja vaivaa pakonomainen sairauksien lietsontahäiriö, PSLH (Peter Götzche, Tappava psykiatria ja lääkinnän harha). Kirja on hyvin silmiä avaava lukukokemus ja osaltaan kertoo miten vaarallista on väärä psykiatrisointi ja varsinkin usko pillereiden kaikkivoipaisuuteen. Hyvän bisneksen hintana on itsemurhat ja murhat - laillistettu lupa tappaa!!??


    • HjalmariM

      Minulla näyttää käyneen tuuri käyntieni osuessa niihin päiviin
      jolloin kaikki on toiminut. Ei koskaan mitään valittamista,
      ei sairaalassa sen paremmin kuin terveyskeskuksessakaan.

      • Sotesoppa

        Kerrotko vähän minkä tyyppisistä asioista on ollut kyse?
        Pelkästään mielipiteiden vertailu sinänsä ei riitä, vaan pitää huomioida sairauden tai asioinnin laatu myös. Itsekin tunnen monta hyvin tyytyväistä, mutta näin on yleensä melko mitättömien juttujen kanssa. Sen sijaan puhuttaessa vakavista sairauksista tyytyväisiä onkin paljon vähemmän.
        Tuurillakin on kyllä paikkansa, mutta johtamiskäytännöt pitäisi olla sellaiset ettei potilaan hyvä hoito ole tuurista kiinni. Todennäköisimmin hyvää hoitoa saa alle 40-vuotiaalta muodokkaalta naislääkäriltä. Tästä on jotain tutkimusnäyttöä, mutta linkkiä ei nyt tähän hätään ole (tiedä sitten niistä muotojen merkityksestä....).


    • abcdefgaloittaja

      Joo tuurista se hoito on paljon kiinni terveyskeskuksessa ja sairaalassa. Niin EI kuitenkaan saisi olla, vaan aina pitää hoitaa asianmukaisesti. Jostain toisesta Loimaan terveyskeskuksesta olisi varmaan saanut tarvitsemaani antibioottia tai NEUVOJA. Sairaalassakin olisin ehkä toisena päivänä saanut kuljetuksen Turkuun, ainakin yöaikaan. Entisessä kotikaupungissani Helsingissä lääkärin voi maksua vastaan tilata kotiin. Niin olisin siellä todennäköisesti tehnyt. Flunssasta olen aina luullut, että se on flunssa vain, ei enempää.
      Sairaudet ovat toki myös erilaisia. Joku tarvitsee yhdenlaista apua ja toinen toisenlaista.
      Sotesoppa kirjoitti taas asiaa mutta siitä ehkä myöhemmin lisää.
      Tänään tein valituksen Valviralle, ettei se ottanut kanteluani käsiteltäväksi, vaikka Valvira ilmoituksensa mukaan käsittelee hoitovirheitä, joissa on vakavasti vammauduttu. Sairaalalääkärin ammattioikeuksia pitäisi vähintäänkin rajoittaa.

      • Sotesoppa

        Kyllä on Valviralta törkeää toimintaa! Sattumanvaraiset arpajaiset käynnissä mitä tutkivat. Valviran nettisivuilla lukee , että harkitsevat tapauskohtaisesti minkä tutkivat, mutta kriteereitä tähän ei kerrota. Eijalla ja Sarilla sekä ties kellä muulla varmaan tuttuja siellä, joten ei puututa - ei ole Suomessa korruptioo ehei!!
        Samaan aikaan puututaan kyllä esim. jos hoitsu ottaa särkyyn Panacodia. Huumetta muka, ns. lastenlääke se vielä on verrattuna i.v. kipulääkkeeseen, siis suoneen (on kokemusta).


        Itsekin olen tehnyt kantelun Valviraan, joka kyllä otettiin käsittelyyn, mutta vastausta ei vaan ole kuulunut, ei varmaan tulekaan. Mutta tämä asia ei koske Loimaata, joten ei siitä nyt sen enempää. Loimaalla tapahtuvista touhuista olen valittanut aiemmin, mutta mihinkään ei tullut mitään kannanottoja.


    • Sotesoppa

      Tässä erään lääkärin näkemyksiä, joita täällä Loimaallakin olisi syytä huomioida:

      "Hoitovirheitä on monenlaisia.

      Minusta sekin on hoitovirhe,jos potilasta ei riisuta tarpeeksi vastaanotolla,vaan aloitetaan heti kirjoittaa reseptejä jne.

      Ja miksi näin? Siksi,että kun kunnolla riisuttaa ja katsoo miten se tapahtuu,saa kuvan monesta asiasta,josta potilas ei kerro eikä ymmärrä kertoa tai ei jopa halua kertoa ja näyttää

      Kerran oli minulla potilas joka oli ollut toisella lääkärillä olkavarsimurtuman hoidon takia--riisutin hänet,ja näin pahan ulseroivan rintasyövän heti.Kysyin-miksi ette ole näyttäneet sitä? Vastaus en iljennyt näyttää,kun se oli niin ruma!"

      • Sotesoppa

        Mitä tästä pitäisi ymmärtää....
        Lääkäri tekee virheen jo siinä ettei hän ei ole aktiivinen, vaan kuinka tärkeää se onkaan. Joskus (liian usein) tämä voi olla kohtalokasta hengen tai toimintakyvyn kannalta. Lääkäri on se joka tietää tai pitäisi tietää lääketieteestä ja hänen pitäisi käyttää laajasti aistejaan sekä kysyä tarkentavia kysymyksiä eikä suinkaan niin että potilas kertoo sujuvasti kaiken oleellisen . Mistä hän tietää mikä on oleellista tai unohtaa tms, sillä sitä varten lääkäriin mennään?! Jos Eija olisi aloittajan tapauksessa (kuten myös muut ympäri Suomen) sisäistänyt nämä ja välittänyt eikä mennyt siitä mistä aita on matalin, olisi todennäköisesti vältetty vakava vammautuminen.

        Eipä tässä mitään uutta, mutta laitoin vain esimerkkiä näytille lääkärin itsensä kirjoittamana. Tällaisia tyyppejä pitäisi saada lääkärikoulutukseen runsaasti lisää, jolloin moni ongelma ratkeaa kuin itsestään.


    • abcdefghaloittaja

      Potilas voi terveyskeskuksessa olla kuumeinen mutta pirteä, kuten olin minäkin. Se ei saisi olla peruste jättää antibiootit määräämättä tai olla muuten hoitamatta. 4 päivän kuluttua vointi huononi rajusti ja yököttelin. Ihmettelin, miksi luulemani antibiootit eivät tehoa. Käden tulehdushaavakin paheni vähitellen. Lääketieteellinen ymmärrykseni oli vielä silloin vajavaista. Olisi pitänyt mennä kiireesti uudelleen lääkäriin, mieluiten yksityiselle.
      Sairaalan ensiavussa potilaalla pitäisi olla oikeus kuuluvastikin valittaa, jos lääkäriä tai hoitajjaa ei kuulu. Liuotushoidossa on kysymys minuuteista, vaikka sitä keskuskoulun sairaanhoitojohtaja ei näytä ymmärtävän. Poliitikot tuppautuvat joka paikkaan asiantuntemuksesta riippumatta. Loimaalla sairaala ja poliisiasema ovat lähekkäin. Tällaista Loimaalla osataan, hyvää hoitoa sen sijaan ei. Suomi-Venäjä-seuran ja Suomi-Kiina-seuran jäsenet saavat NATO-kumppanipoliisilta huonon kohtelun. Täten potilaslainsäädäntöä on venäjäseuralaisen vaikea tuoda esiin. Oikeusasiamiehelle voi tietysti yrittää valittaa. Suomessa on myös potilaslainsäädäntöön erikoistuneita lakimiehiä. Sekä lääketieteessä ja lakiasioissa tarvittaisiin kuitenkin enemmän asiantuntemusta. Minulla on suomalaisista virkamiehistä eri aloilla paljon huonoja kokemuksia. Se on kai venäjäseuralaisen luontaisetu tai -haitta.

    • abcdefghialoittaja

      Iankaikkisen kauan aluehallintovirasto ja valvira ihmettelevät lääkäreistä tehtyjä kanteluja. Antaisivat jokaiselle lääkärille vakavan varoituksen ja sanoisivat, että seuraavasta välinpitämättömyysvirheestä lääkärinoikeudet lähtevät pois vähintään määräajaksi, min. 10 vuotta.

      • Sotesoppa

        Juuri näin! Nyt kun Jokelan vuosipäiväkin lähestyy, olisi lääkärikunnan paikallaan miettiä mitä omasta välinpitämättömästä toiminnasta voi pahimmillaan seurata...


    • Sylvisisar

      Täysin päättömiä nämä "Sotesopan" ja tämän "abc....aloittajan" lausunnot. Sairaalan ja Pääterveysaseman toiminta on asiallista ja kestää vertailun minkä tahansa muun vastaavan
      laitoksen / laitosten kanssa.
      Apuja olen tarvinnut ja apuja olen saanut. Turhat pulinat pois !

      • Sotesoppa

        Vai että täysin päättömiä... No juu ihan huvikseen tässä kirjoitellaan. Oletkohan lukenut joka viestiä, ja ajatuksella?
        Kyllä niitä esimerkkejä olisi pilvin pimein, isompaa ja pienempää, mutta koska suurin osa ei koske itseä, niin en viitsi alkaa kirjoittaan liian yksityiskohtaisesti. Totean vain, että isoja vammautumisia, turhia kuolemia johtuen mm. huonosti hoidetuista (myös ennakoiva hoito) avh- ja sydäntapahtumista sekä syövistä. Mairen aikanahan täällä oli sallittua olla töissä vaikka alkoholin vaikutuksen alaisena - johtamiskulttuurissa ongelmia.
        Itselläsi on ollut kenties sen verran tuuria, ettei ole kovin merkittävistä asioista ollut kyse.


    • abcdefghijaloittaja

      Pääterveysasema ja Loimaan sairaala kestävätkin varmaan vertailun monen PIKKUkaupungin terveyskeskuksen ja sairaalan kanssa, sillä muissa pikkukaupungeissa on todennäköisesti YHTÄ HUONOA. Turku on paljon parempi, sillä siellä on esim. aivokuvantamislaite ja siten infarktit hoituu helposti. Loimaalla on johtaja Sari Koistinen hoitanut ensiapuasiat erittäin huonosti. Vääriin kohteisiin on laitettu henkilökuntaa esim. psykiatriaan, joka on tieteenä vähän niin ja näin. Myös ensiapulääkärin ja - hoitajan valvonta on hoidettu ala-arvoisesti. Ei tietokonetta pidä näppäillä silloin, kun potilas tuodaan ambulanssilla.
      Sairaala ja terveyskeskus pyrkivät keräämään hyvää mainetta hoitamalla PIKKUASIOITA, isot jätetään hoitamatta. Sairaudet ovat myös ERILAISIA.
      Menin aikoinaan pääterveysasemalle kuumeisena ja flunssaisena mutta liikunnallisesti terveenä. Kuukauden päästä olin sairaalassa vaikeavammaisena. Ei olisi tarvinnut muuta kuin saada terveyskeskuksesta asianmukaisesti antibioottia ja vähän neuvoja ja sairaalassa päästä Turun kautta liuotushoitoon, niin olisin ollut terve. Ei tällainen ole minulta eikä monelta muultakaan liikaa vaadittu. Nyt olen Loimaan välinpitämättömän sairaanhoidon vuoksi vaikeavammainen. Lehdet myös höpöttelevät TURHAN PALJON luksuskulttuurista ja huippu-urheilusta sen sijaan, että VÄHÄN valistaisivat ihmisiä terveydenhoidosta.
      Osa Loimaan huonekaluliikkeistä myy sekundatuotteita, joista puuttuu esim. pyöristetty käsinoja. Olen valittanut tästä TUKESille mutta koska olin ainoa valittaja ja tuotetta EI ENÄÄ myydä, ei valitus johtanut mihinkään.
      Olisi pitänyt pysyä Helsingissä, niin olisin nyt terve mies mutta kun sielläkin on runsaasti ILKEITÄ virkamiehiä, en saanut esim. työttömyyskorvausta. Supo on myös aina venäjäseuralaisille harmia järjestämässä, samoin armeija. Helsingin keskusta on kuitenkin siinä mielessä mukava paikka, että kun kuuluu piipaa-ääni, niin hetken päästä puistossa kuulee puhuttavan VENÄJÄÄ.

    • AAloittaja

      Oripään lääkärivajausongelma johtuu siitä, että lääkäreitä koulutetaan edelleenkin liian vähän. Olen vaatinut kansanedustajia kouluttamaan lisää lääkäreitä mutta kun eivät vaatimuksia kuuntele. Olavit ja saulit maksavat vuokralääkärille ennemmin 20000 euroa kuukaudessa kuin kouluttavat lisää lääkäreitä. Järjetöntä. Lääkäriliitto on kova vahtimaan etujaan. Lääkärit haluavat pitää koulutusmäärät pieninä, jotta saavat lisää palkkaa ja myös välinpitämättömät lääkärit voivat olla viroissa. Yksityisellä puolellahan sellaiset eivät menestyisi, koska sana kiertää. Lääkäriliitto ei vammautumisista välitä mitään. Sairaala pyrkii suojelemaan EA-lääkäreitä kaikenlaisilta syytöksiltä. Kantapalvelusta puuttuu sairaalatapahtumat. Terveyskeskuspalvelu on mainittuna. Mielestäni lääketieteellinen tiedekunta on ummehtunein kaikista tiedekunnista. Tätä auttaa lehdistön negatiivinen suhtautuminen terveysasioihin. Parhaimmillaankin on laihdutusvinkkejä ja kuntoiluvinkkejä.

      • Sotesoppa

        Ja 100 täynnä jo!...

        Ei lääkäripula taida ihan koko syy olla, nimittäin lääkäreitä on paennut yksityiselle paremman liksan ja työolojen perässä, mutta muuten komppaan kirjoitukset Lääkäriliitosta - se tekee mitä on tehtävä. Pakkoko niihin kaikkiin kiristyksiin silti on suostua.
        Lehdilä tosiaankin monesti luvattoman onnettomia artikkeleja terveysaiheista ja nekin usein copypastea. Mainitsemiesi aiheiden lisäksi on liikaa ns. pelottelujuttuja, jotka ei ole puoliksikaan totta. Toimittajien pitäisi vaivautua perehtymään juttuihin paremmin.
        Täällä Loimaalla LL voisi suorittaa tutkivaa journalismia paikallisesta terveydenhuollosta. Mutta onko piirit liian pienet ettei oikein onnistu.


    • Apinointia

      Aloittaja ja sotesoppa ylpeänä esittävät oman tyhmyytensä ja vieläpä ylpeilevät sillä. Sairautta on niin monenlaista.

      • Sotesoppa

        Kommenttisi "Apinointia" on puhdasta solvausta! Mitä pitäisi ajatella sitten ihmisestä, joka ei muuta perustelua osaa esittää kuin tyhmyyden? Jospa edes perehtyisit asioihin vähän.

        Sairautta on monenlaista... Niin onkin, mutta on paljon vaikeitakin sairauksia, jotka on ennaltaehkäistävissä oikea-aikaisella puuttumisella. Käytännössä vaikuttaa voidaan mm.: lääkärin oltava aktiivinen ja aidosti kiinnostunut, labrat hormoneista ja vitamiineista (jo raskausaikana ja vauvana), koko oirekuvan huomioiminen, päihdeongelmaisten lastensaantiin puuttuminen yms.
        Esimerkiksi flimmeri eli eteisvärinä ja hypotyreoosi eli kilpirauhasen vajaatoiminta voivat aiheuttaa hengenvaarallisia sydän- ja/tai aivotapahtumia. Monet GI-kanavan eli ruoansulatuskoneiston syövät ovat hyvin hoidettavia kunhan todetaan ajoissa, mutta lääkärit pistävät esim. turvottelun vain stressin syyksi. Kaikki kolme ovat hyvin tavallisia ja lievimmillään hyvin vähäoireisia, mutta lääkärin pitää aina huomioida vakavan sairauden mahdollisuus eikä niin että potilas ottaa selvää mikä oire on vakava ja etsii sopivan spesialistin. Ambulansseja ja päivystystä unohtamatta, mutta jätän esimerkit tekstin pituuden vuoksi. Hyväksi esimerkiksi käy myös ketjun aloittajan tapaus.


    • AAAloittaja

      Kun kerran älykkyydestä kysyttiin, niin vastataan sitten. Aloittajan mitattu ÄO on 133. Se on korkeampi kuin 91 prosentilla väestöä. Lisäksi takana on erittäin hyvä menestyminen 28 maan EM-kilpaiiussa. Mm. Ruotsi jäi taakse.

      Sairauksia on todellakin monenlaisia. Niissä ei kuitenkaan auta yhtään, että 20000 euroa palkkiota kuukaudessa saava ensiapulääkäri ei käy ambulanssipotilasta edes katsomassa. Törkeää välinpitämättömyyttä.
      Terveyskeskuslääkäri Eijalta olisi pitänyt vaatimalla vaatia antibioottia. Säästäkööt antibioottia joltain muulta. Luulin kuitenkin, että hän jo määräsi antibioottia. Eija ei kertonut, mitä tietokoneelle kirjoitteli. Hän halusi potilaasta vain nopeasti eroon.

      Virkamiesvalta pilaa yhteiskuntaa monella sektorilla.

      • Sotesoppa

        Omalta kohdalta voin sanoa, että matemaattis-looginen älykkyys on keskitasoa selvästi parempi, mutta äo:ää en ole mittauttanut koskaan.

        Lääkäreiden touhu vaikuttaa toisinaan vähä-älyiseltä, vaikka lääkiksen pääsyvaatimukset ymmärtääkseni tiukat. Todellinen syy monesti onkin juuri todella surkea asenne! Loimaallakin muuten joku virkamies tai poliitikko ajatteli hoitavansa lääkäripulaa nostamalla palkkaa. On kyllä idioottimaista touhua houkutella tänne joku vaan kovalla palkalla! Kalliiksi tulee veronmaksajille ja turhaa inhimillistä kärsimystä ihmisille! Pitää miettiä mitkä ne todelliset ongelmat on - tyypillisesti johtaminen on yksi. Naapurikaupunki Forssassa oli taannoin pahoja vaikeuksia kirurgien rekrytoinnissa, ja syynä ilmeisesti esimiesasemassa olleen naisen itsepäisyys ja kontrollinhalu.

        Suomessa kaivattaisiin todellakin laaja muutos, jolla oikeasti puretaan paljon byrokratia-pohjaisia toimintamalleja ja sääntöjä. Kansalaisen edun pitää mennä virkamiehen edun edelle. Oli sitten kysessä lääkäri, poliisi, tuomari, opettaja, avin työntekijä tms.


    • 98riittää

      Teidän kahden keskustelu tällä foorumilla ei tosiaan osoita älykkyyttä, ei järkevää vuorovaikutusta eikä keskustelu edes etene mihinkään. Se on aikamoista apinoita toistaa yhtä ja samaa asiaa ja netistä kopioituja lääketieteen termejä.
      Keksikää jotain uutta

      • Sotesoppa

        Perehtyisit asioihin, niin ymmärtäisit mistä kirjoittelemme ilman tarkkaa ja yksityiskohtaista kerrontaakin ;) Mitä ei tiedä, ei voi oikein ymmärtääkään, eikö vain?
        Kirjoituksesi paljastaa ettei oma älykkyytesi todennäköisesti ole kovin korkea. Minulla ei ole tarvetta osoittaa omaa älykkyyttäni tällä palstalla - älykkyyden mitta sekin.

        Se on kyllä totta ettei kerronta oikein etene. Ihmeen vähän ihmiset kirjoittelee tästä aihepiiristä täällä vaikkei palsta muuten ole kaikkein hiljaisimpia. Sitä johtopäätöstä ei kuitenkaan voi vetää, että asiat olisivat hyvin.


    • 87a

      Hulluudellakin on rajansa vai mitä? Hanki itse 30 vuoden kokemus ja puhu sitten.

    • ABAloittaja

      Sotesoppa kirjoitti taas asiaa lääkäreistä. Lääkäreiden surkea asenne on todellakin vakavasti hoitotyötä haittaava asia. Minäkin olisin nyt terve mies, jos edes toinen lääkäreistä olisi vähän ollut kiinnostunut hoitamisesta.
      Asian korjaaminen olisi olavien ja sairaanhoitopiirien johtajien tehtävä. Keskuskoulun rehtori ei johtaja-aikanaan saanut mitään aikaiseksi. Rehtori vain rehvasteli johtajuudellaan Turun sanomissa. Lehti ei ole halunnut antaa asioista analyyttistä kuvaa. Harmittavaista.
      Potilaiden hoitamattomuus Loimaan sairaalassa ja pääterveysasemalla on niin vakava asia, että sitä pitää tuoda riittävästi ja äänekkäästi esiin. Moni kuolee tai vammautuu turhan takia. Äitinikin kuoli Loimaan sairaalassa haimatulehdukseen. Lääkärit eivät myöntäneet, että kuolema johtui sisään jätetyistä sappikivistä. Mahdollista ultraäänitutkimusta on vaikea jälkeenpäin selvittää.
      Lääketieteen pääsykokeissa pitäisi olla psykologiset testit, jotta pelkästään rahan vuoksi alalle tulevat saataisiin pois. Tiedä sitten auttaisiko sellainen mitään. Millään muulla alalla ei taida olla niin huonoa työntekijöiden valvontaa kuin lääketieteessä. Edes papereita ei kysytä.Toisaalta ns. valelääkärikin pärjäsi ihan hyvin. Ei tehnyt paljon virheitäkään.

    • Sotesoppa

      Ajankohtaisia esimerkkejä lääkäreiden kirjauksista ja niiden mahdollisista vaikutuksista:
      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711122200526760_u0.shtml

      Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Jari Välimäkihän oli tuolla ylilääkärinä. Käsittääkseni hänellä on ollut hyvä maine (joskaan itse en ole täysin tyytyväinen) ja julkiset kannanotot ainakin puoltavat tätä - syy-seuraus -suhde kiinnostava seikka. Hyvällä johtamisellahan ei moista satu, mutta tämähän on Loimaalla liikaa vaadittu!

      Miten lääkärit kehtaavatkin vahingoittaa potilaita sekä aiheuttaa kuolemia, ja turhaan! Missä on katumus ja vastuu?! Missään muussa ammatissa ei pääse niin helpolla kuin lääkärinä.
      Esimerkiksi poliisitkin syynätään tarkkaan esim. joka ampumisen ja putkakuolemankin kohdalla, mutta sitten toiset kantaa vastuun raskaasti. Esimerkkinä voisin mainita herrat Seppo Nevala ja Markku Salminen eikä kyseessä edes ollut likikään niin vakavat asiat kuin monella lääkärillä.
      Itse en toki tunne herroja muuta kuin julkisuuden kautta. Ensimmäisen kuolemasta sain tietää melko pian, ja oli se yllätys, mutta jälkimmäinen ei niinkään. Jaa että mistäkö tiedän? Tiedot on julkisista lähteistä peräisin höystettynä omalla tiedolla ja päätelmillä.
      Ajattelin tuoda tällaisenkin näkökulman esille ihan muista asioista, mutta johtamisen kannalta kyse on samoista periaatteista.

      Poliisikunnassa on ollut isoa myllerrystä, mutta ulospäin ainakin vaikuttaa siltä, että asioita on alettu kunnostaa. Seuraavaksi olisi lääkäreiden vuoro. Olisiko syytä Eija ja Sari sekä monet muut miettiä asioita vakavasti - missä katumus ja vastuu? Eikö olisi paikallaan myöntää virheet ja ottaa se vastuu mikä kuuluu, myös lain edessä sekä miettiä onko ammatti ihan sopiva?

    • Sotesoppa

      Tehdäänpä asiat selviksi, niin ehkä ymmärretään kirjoitusten motiivi paremmin:

      - Oletus: Vauvana tapahtunt digoksiini-annosteluvirhe, jonka komplikaationa hematooma aivoihin. Seurauksena selvä spastinen pareesi. Oireistoa on väitetty lähes pakkomielteisesti syntymän (syntynyt täällä Loimaalla) yhteydessä tulleen hapen puutteen aiheuttamaksi??? Papereissa ei ainakaan mitään merkintää tällaisista selvistä oireista, jotka on selkeästi tunnistettavissa. Asiasta kysytty muutamalta lääkäriltä, mm. Timo Sanelta, mutta vastaus niinkuin ei mitään ymmärrettäisi! Pois ei voi kyllä sulkea myöskään traumaperäistä syytä, mutta tätähän minun on vaikea tietysti arvioida. On hyvä muistaa, että jo voimakas heilahdus pienellä vauvalla voi olla vaarallista. Asiaa on yritetty kuitata sillä, että ei ole kukaan tahallaan tehnyt eikä asialle voi enää mitään. Siis hetkinen, tämähän on vastuutonta ajattelua. Herää pari kysymystä: Miksi on sinnikkäästi väitetty asfyksiaa syyksi vaikka hematooma? Tiedetäänkö syy mutta sitä ei haluta kertoa?

      -Hashimoto-hypotyreoosi, joka eteni vaikeaksi ennen toteamista, mm. TSH 50! Seurauksena mm. voimakasta väsymystä, lihomista, hitautta, kuulonalenema, jota pidettiin kuitenkin synnynnäisenä vaikka on tyypillinen hypotyreoosin oire. Kilpirauhanen vaikuttaa moneen asiaan, mutta nostan esille aivoefektin, sillä olin kasvuiässä. Selkeä hypervoleeminen hyponatremia. Mielenkiintoista on etteivät osanneet TYKS:ssa diagnosoida ajoissa!

      - Oletus: Vaikea hypotyreoosin aikaan Turussa tehti jalkaoperaatio nukutuksessa, jonka jälkeen oli huomattavan vaikea herätä, jolloin tarvittiin lisähappea ja jotain aineita. Vaikeaa hypotyreoosia sairastavaa ei saa nukuttaa kuin pakon edessä! Tässä yhteydessä syntynyt aivoihin happikatoa, jolloin hypotalamus on mennyt nekroosiin eli lakannut toimimasta. Pienikin hapenpuute riittää tähän. Anestesia-ongelmia ei ole raportoitu – mutta mikseiköhän?!. Jos joku väittää että keksin, suostun milloin vain fMRI-kuvaukseen, jolla voidaan toteta miten on.
      Seurauksena adh:n täydellinen puute, joka eteni selkeäksi dehydraatioksi eli nestevajeeksi, ja mm. huomattavaa väsymystä, sekavuutta, tajunnan häiriöitäkin. Natrium ja nesteet on vaihdellut hypovolemian ja hypervolemian välillä ja natrium 115-150. 115 on jo vaarallisen matala aivoille! Natriumepäsuhta saattaa vaikuttaa myös pidätyskykyyn.
      Todennäköisesti myös oksitosiinista on puute koska selektiivinen toisen puute on harvinaista. Testosteroni on matala ja tod. näk. muutkin etulohkon hormonit. Kortisoli toiminee lähes normaalisti. Näistäkin kaikista on kysytty Sanelta, mutta ei vastausta. Turun tyypit tietty hyviä kavereita...

      -Pari aivotärähdystä omasta ja ei omasta syystä. Näitäkään ei ole dokumentoitu kuten olisi pitänyt, joten merkitystä vaikea arvioida. Merkitystä varmaan silläkin mikä on potilaan terveys ollut muuten eli kun vikaa jo ennestään.

      Cauda-tyyppinen oireisto eli molempien sulkijoiden sekä jalkaan menevän hermon jatkuva toimintahäiriö. Ei toimi kunnolla vaikka tahtoisi eli tämä viittaa selkäydinperäiseen syyhyn. Kyllähän tämän voi vaikka vauvalla tunnistaa. Oireita ei ole kirjattu paperiin syntyhetkellä kunnolla eikä kuvattu. Keskityttiin tässäkin lähinnä toitottaan miten oireet on synnynnäisiä ja olen neuroottinen yms. vaikka selvät oireet! Ei kusipaska-oireistoa voi ajatella miten sattuu vaan pitää tarkkaan kuunnella oirekuva ja toimia sen mukaan!

      - Seurannut voimakasta masennusta, joka osittain johtunut myös hormoneista.
      Jouduin myös Forssaan suljetulle osastolle, mutta oudosti. Kun en suostunut vapaaehtoisesti psyk.polille, seuraavana päivänä Hanna Kiesin toimesta sinne roudattiin, koska olin kuulemma harhainen – ei kylläkään poliisi vaan lanssi. Kysyin lanssissa lisää, ja selvisi, että eräs syy olisi sanat haista vittu eräälle lääkärille aiemmin! Laillinen syy on vain ja ainoastaan se, että potilas on välittömästi ja konkreettisesti vaaraksi itselleen tai muille! Tästä ei ollut kyse vaan asiakirjat väärennettiin. Tätä puoltaa sekin, että pääsin pois 3-4 päivän päästä, sillä eihän noin pian mistään voi parantua. Fyysiset oireet ei hoidu psykiatrian toimesta, ”Hoito” siellä liikkui lähinnä akselilla kuvitteletkos olevasi lääkäriä parempi-olen tyhmä.

      - Olen ollut Petreassa moneen kertaan mm. työkyvynmäärityksessä. Ihan pelletouhua siellä ja tarpeettomia asioita testattiin kohdallani. Lopputulos oli, silloisen ylilääkärin Ismo Takalan mukaan, että olen täysin työkykyinen, mutta minulla on paha asennevika! Kaikki paperit vaistoin kieltoani vaan työkkäriin! Takalan touhu ja mielenmuutokset vaikutti muutenkin psykopaattiselta. Mielenkiintoista on sekin, että loppukeskustelua piti siirtää 5 päivää koska Takalalla meno – ja maksajilta lypsettiin rahaa, mutta miten? Muutenhan tuota ei voi ymmärtää.

      Mitään ei ole kenenkään toimesta tehty missään vaiheessa väärin, vaan olen luulosairas, neuroottinen, harhainen ja tyhmä ja mitä muuta!…
      Paljon tuli tähänkin, mutta varmaan jäi jotain kertomattakin. Ottakaahan opiksi!

      • Sotesoppa

        Lisätäänpä vielä , että molemmat vanhemmat ovat kuolleet lääkäreiden välinpitämättömän toiminnan seurauksena. Isä hyvin nuorena lääkärin humalatilan myötävaikutuksesta ja äiti nuorena eläkeläisenä parannettavissa olevaan syöpään. Näistä asioista on Valviraa vuosi sitten informoitu, mutta mitään vastausta en ole saanut, ainakaan vielä. Ei varmaan tulekaan - pukki vahtii kaalimaata eikä korppi noki.
        Isän tapauksen hyöty tietysti huono ajallisista syistä, mutta tarkoitus oli lähinnä kertoa Loimaan välinpitämättömästä johtamiskulttuurista. Olin aikanaan jo sitä mieltä, että olisi pitänyt ilmoittaa, mutta olin itse lapsi vielä.


      • Sotesoppa

        Semmonen pikku huomio näimmä, että hypotalamus ja aivolisäke tietyissä kohdin hieman ristiin. Sitten primääri-, secundääri- ja tertiääri- hormoneissa vähän väärin, siis esim. ei testosteroni ole tietenkään etulohkohormoni vaan kohderauhasessa eli kiveksessä muodostuva. Nämä nyt tällaisia detaljeja...
        Kirjoitusvirheitä varmaan aina, koska en yleensä tarkasta vaan kirjoitan ns. flow-tyyliin ja s24 sivuilla kirjoittaminen tökkii sekä sanat katoo oudosti. Ellei sitten liity W10:iin. Wordissä ei näitä ongelmia.


      • Sotesoppa
        Sotesoppa kirjoitti:

        Semmonen pikku huomio näimmä, että hypotalamus ja aivolisäke tietyissä kohdin hieman ristiin. Sitten primääri-, secundääri- ja tertiääri- hormoneissa vähän väärin, siis esim. ei testosteroni ole tietenkään etulohkohormoni vaan kohderauhasessa eli kiveksessä muodostuva. Nämä nyt tällaisia detaljeja...
        Kirjoitusvirheitä varmaan aina, koska en yleensä tarkasta vaan kirjoitan ns. flow-tyyliin ja s24 sivuilla kirjoittaminen tökkii sekä sanat katoo oudosti. Ellei sitten liity W10:iin. Wordissä ei näitä ongelmia.

        Vielä paria juttua ylempää kommentoin, jotta aukee paremmin. Vaatisi kyllä paljon perusteellisemman selvityksen, jotta aukeaisi ventovieraalle:

        - Hematooma eli verenvuoto: Tätä löydöstä en varsinaisesti epäillyt, mutta kuitenkin kyseenalaistin synnytysasfyksian papereiden perusteella. Pään MRI:ssa hematooma kuitenkin löytyi, jonka jälkeen tottakai rupesi kummastuttamaan miksi asfyksiaa on pidetty varmana. 70-luvulla ei tietenkään ollut nykyajan kuvantamisia, mutta kyllä silloinkin vauvasta tunnistettiin hapenpuute tai hematooma synnytyksessä tai myöhemmin.
        Herättää todella kysymyksiä?

        Aivolisäke-hypotalamus-akselin toiminta: Pidin ensin aluksi melko todennäköisenä aiheuttajana aivotärähdystä. Ollut siinä määrin lieviä ettei taju ole lähtenyt, mutta muut tyyppioireet kyllä. Joka ikisellä muuten potentiaalisesti merkitystä varsinkin kumulatiivisesti!
        Löysin netistä artikkelin, jossa kerrottiin, että ko. elimet ovat niin syvällä ja niin hyvin suojassa, että on epätodennäköistä niiden vaurioitua ilman tajunnan menetystä. Sen sijaan löytyi tieto, jonka mukaan pieni ja hetkellinen hapenpuute saa toiminnan häiriytymään. Oireet eivät välttämättä tule heti tai täydellisenä. Miniriniä kyllä käytettiin mutta se otettiin pois kun se ei vaikuttanutkaan kuten piti vai kuinka se nyt meni... mutta itseasiassa sitä olisikin kait pitänyt lisätä, jotta se olisi tehonnut kunnolla. Vaurion jälkeen pian voi esiintyä adh-erityksessä epäloogisuutta kunnes puutos tasaisesti laskee. Näin siinä samaisessa artikkeli jotakuinkin luki.
        Diabetes insipidus siis adh:n puute on ylivoimaisesti pahin virtsaamiseen liittyvä ongelma etenkin höystettynä alentuneella pidätyskyvyllä, jota em. toki pahentaa.' Lisäksi sitten ne muut hormonit. Ööh, aika ymmärrettävää, että lääkärit on haluttomia myöntämään virheitään?
        Ajatelkaa nyt ollaan sentään TYKS:ssa ja näin on käynyt...

        Nämä asiat kuuluisi oikeastaan terveys-palstoille, mutta tuon nyt näitä esille ihan sen vuoksi, että voidaan oikeasti miettiä lääkäreiden tekemisiä.


      • RandomWalker

        Niin miten sitten tiedän enkä keksi varmasti ongelmista nukutuksen jälkeen, jos ei kerran raportoitu...

        Heräämössä hoitaja kertoi, että piti antaa lisähappea ja lääkkeitä. Tuolloin ei varmasti ymmarrettykään vielä mistä ollut kyse, mutta myöhemmin on täytynyt valjeta.
        Olen myös tarkistanut, että em. asiakokonaisuus on tuolloin tiedetty, varsinkin yliopistosairaalassa. Nämä on edesauttanut myös välilevyn pullistumien syntyä. Parempi olisi ollut, kun olisi jätetty elvyttämättä tuolloin :(( Hematooman seuraukset on varsinaisen toiminnan kannalta merkittävämpi, mutta muut laajassa merkityksessä jopa merkittävämpiä, kun vielä tullut lisäksi. Tätäkään ei moni meinaa tajuta. Ihminen ei ymmärrä ennen kuin se on päivittäisessä arjessa mukana, itsellä tai ei.

        Yleisesti ottaen hoitsut on rehellisempiä, pätevämpiä ja empaattisempia kuin lääkärit. Hoitsut näkee jatkuvasti pahojakin virheitä, mutta potkut tulee jos paljastaa. Hoitsut neuvoo jatkuvasti lääkäreitä, mutta lääkärit ottaa kunnian. Ei ole oikein tällainen!


      • Sotesoppa

        Niin täällä Loimaalla... Ihan Erkkiä myöten todettiin ettei kannata päätä kuvata koska asfyksia, runsasta pissatusta ei koska sokerit tsekattu, muut hormonit ok eikä tarvetta tutkia, välilevynpullistuma tulee vähintään autokolaria vastaavasta voimasta, millään ei mitään merkitystä...! Mistä voi johtua, mutta psykopatiaa muistututtaa, kun ei potilas kiinnosta?
        Tietyillä tahoilla omat lapsetkin varmaan ja varmastikin ihmettelivät....
        Että ei ihan ole kyse siitä etteikö olisi tullut mieleen - mallia vastuusta ja välittämisestä lääkärinvalan mukaan vai????


      • Sotesoppa

        Lisäys tuohon pakkohoitoon liittyen. Minulle soitettiin ja kysyttiin lähtisinkö psyk. polille, mutta tähän ei ollut tarvetta. Tästä sitten lähdin viemään koivuklapeja Arto Käen perheelle Forssaan.
        Seuraavana aamuna sitten suoraan sangystä Kiesin parin minuutin kyselyn jälkeen ambulanssiin, koska harhoja!!! Miten tällai voi todeta pakkohoidon, vieläpä neurologisella potilaalla, ei ihan laillista? Hanna Kiesistä tuli heti ensisilmäyksellä jo hyvin epämiellyttävä fiilis. Lanssissa sitten kyselin jokos olet klapit roudannut sisälle ja näin, siis tältä Käeltä. Näin ei kyllä ihmisten psyykkistä tilaa kohenneta vaan päinvastoin, ja törkeää muutenkin kohdallani.


      • Sotesoppa
        Sotesoppa kirjoitti:

        Niin täällä Loimaalla... Ihan Erkkiä myöten todettiin ettei kannata päätä kuvata koska asfyksia, runsasta pissatusta ei koska sokerit tsekattu, muut hormonit ok eikä tarvetta tutkia, välilevynpullistuma tulee vähintään autokolaria vastaavasta voimasta, millään ei mitään merkitystä...! Mistä voi johtua, mutta psykopatiaa muistututtaa, kun ei potilas kiinnosta?
        Tietyillä tahoilla omat lapsetkin varmaan ja varmastikin ihmettelivät....
        Että ei ihan ole kyse siitä etteikö olisi tullut mieleen - mallia vastuusta ja välittämisestä lääkärinvalan mukaan vai????

        Voisitko Erkki muuten kertoa miksi ainakin minun osaltani potilasasiakirjat on räikeän virheelliset eivätkä anna riittävää ja oikeaa kuvaa oireiden laadusta ja ajankohdasta? Eikö pomon pitäisi olla malli myös diagnostiikassa? Onkohan jotain tekemistä sillä, että täällä syntynyt? Entä Tyks:n tekemisten vaikutus?

        Eikö pomon pitäisi näyttää esimerkkiä? Mutta ei näköjään, eikä alaisetkaan ole olleet potilaiden puolella. Loimaalla siis jo pitkät perinteet huonossa johtamiskulttuurissa.

        Eikä vaan muutosta tule, sillä olin taannoin pikku päivystysjutussa, mutta silläkin käynnillä jo solvattiin pari kertaa tyhmäksi vaikka olin oikeassa. Mitä järkeä on perustella rokotteen antamista päivystysmaksun maksamisella jos rokote ilmainen? Mitä järkeä on jättää rokote antamatta jos ei muuta hommaa? Ja niin tai näin, ei monisairasta voi solvata ainakaan!
        Jos ei tällaiset perusasiat ole kunnossa mitkä sitten?

        Jokainen vähänkin johtamisesta ymmärtävä tietää ettei Sari tee työtään kuten pitää, ymmärtämättömyyttään tai välinpitämättömyyttään, mutta onko oikein olla silloin pomona. Pitkäaikainen henkilökuntavaje myös viittaa tähän. Palstan roolista en tiedä, mutta ainakin eräs lääkäri lukee ihmisten kirjoituksia ennen kuin päättää siirtyä tiettyyn kuntaan. Tämä on järkevää, ja huomaa tästäkin ketjusta ettei Loimaa välttämättä mieluisa paikka.

        Kerronpa vain omana kokemuksena, että Kanta-Hämeen keskussairaalassa en tällaisia em. ongelmia ole kohdallani havainnut. Lisäksi siellä myönnettiin minulle, ettei diagnostiikka ole ihan putkeen mennyt!


      • Sotesoppa

        Lisäyksenä vielä yksi oleellinen seikka. Tein kyllä aikanani kantelun Potilasvakuutukseen, mutta mitään virhettä ei ole tehty ja Timo Sane jopa kiisti Diabetes insipiduksen! Minirin käytössä ja kela korvaa. Miksi kela korvaa turhaan ja minun pitäisi olla oikeastaan kuollut nesteretentioon!
        Ei kerta kaikkiaan voi käsittää tätä psykopaattista touhua??? Paitsi jos ymmärretään, että on vakavista virheistä kyse!


    • Sotesoppa

      Sanon tämän taas kerran...
      Mikä ei tapa, vahvistaa - sanotaan. Mutta mitä se tarkoittaa tilanteessani - kannattaa miettiä. Ainakin sitä ettei periksi anneta helpolla (enää) ja olen myös sellainen, että kun jonkin päätän tai lupaan tehdä, niin myös teen. Lupauksen ja luottamuksen pettäminen muuten on eräs pahimpia virheitä ihmisillä.
      Teen työtä ko. asioiden eteen laajalla keinorepertuaarilla niin paljon ja niin kauan kuin tarve vaatii asiaankuuluvien muutosten aikaansaamiseksi. Miksipä ei? Ei ole väärin, kiellettyä, keltään pois tms. eikä vastuullinen asenne ole rikos eikä sairaus. Olen toistakymmentä vuotta sitten viimeksi pitänyt paljon melua miten pitäisi lääkäreiden tehdä työtä. No, silloin(kin) keskityttiin lähinnä vittuiluun, kun olisi pitänyt kuunnella ja ottaa opiksi. Oikeastaan työnteon hyvät periaatteet pitäisi olla itsestäänselvyyksiä ja lääkärinvalankin mukaan. Terveysportti on lääkäreiden käsikirja, jossa on laajalti tietoa. Aivan turha lässyttää omasta tiedonpuutteesta, kun kyse on välinpitämättömyydestä potilasta ja ylipäänsä työtä kohtaan - tilipäivää odotellessa!

      S24 terveyssivuilla minua solvataan lääkäriharhaiseksi pelottelijaksi. Täyttä höpöhöpöä tietenkin, koska perustelen väitteeni lääketieteellisillä faktoilla, joiden lähteinä mm: Terveyskirjasto, Duodecim, Terveysportti pieneltä osin sekä empiirinen tieto. Se, että joku väite itsestä tuntuu uskomattomalta ei tarkoita, että väite on valhetta tai harhaa! Juha Kurvinenkin muuten joutui Turussa suljetulle, kun sanoi psykiatrille, että jonglöörää moottorisahoilla ja että on käynyt Pohjois-Koreassa. No, asian olisi voinut Googlella tarkistaa! Diagnoosia ei saa tehdä tunteella vaan järjellä.
      Pelottelu- sana liittyy kai eniten syöpä-sanan käyttöön. Mutta tosiasioilta ei voi ummistaa silmiä. Uskon, että ainakin suurin osa ihmisistä haluaa kuulla parannettavissa olevan syöpädiagnoosin ajoissa eikä liian myöhään! Vai ollaanko eri mieltä?

      • Sotesoppa

        Syövästä puheen ollen...
        https://www.is.fi/terveys/art-2000005448285.html

        Tämä asia ei meinaa mennä jakeluun, edes lääkäreille. Parempi olisi käyttää Gavisconia tai vastaavaa. Vielä tärkeämpää olisi miettiä mistä närästys johtuu ja puuttua siihen. Oireethan johtuvat siitä, kun suolahapot pääsevät sulkijan läpi ylöspäin.

        Mahan kuntoa voi testata monipuolisesti Gastropanel-veritestillä. Suolistosta voi etsiä latenttia eli piilevää verta Colonview- näytetestillä. Aina parempi ennusteen kannalta mitä vähemmän verenvuotoa diagnoosihetkellä. Kun silmä erottaa paskasta veren, sitä on jo aika paljon. Tähystys toki välttämätön syövän varmistuksessa muutamissa muissa.
        Nämä tutkimukset on sitten sisätautien el., gastroenterologian ja gastrokirurgian el:n ohjeita eikä minun keksintöä!


    • Sotesoppa

      Vielä sosioekonomista ja yhteiskunnallista merkitystä seurauksena lääkäreiden virheistä:

      Jos lääkäri tekee merkittäviä virheitä, on sillä huomattava vaikutus ihmisen sosiaaliseen ja taloudelliseen toimintakykyyn sekä yhteiskunnalle. Melkeinpä kaikki muut joutuu ottamaan virheestään vastuuta muttei lääkärit ja hallintovirkamiehet.

      Omalla kohdalla toiminta on huomattavan rajoittunutta em. syistä. Jos terveys olisi hyvä, mutta silti rahaa vähän toiminta olisi selvästi suurempaa. Pienelläkin rahalla pärjää kunhan vaan miettii mitä oikeasti tarvii, mutta ei tässä pilkkua tarvi viilata. Tarviiko paljon ja aina uutta tavaraa vai olisko palvelut/elämykset mukavampia/hyödyllisempiä. No joo, tiedän ettei se mene ihan näin helposti - itsekin tehnyt heräteostoja.
      Jostain syystä rajoittunutta toimintakykyä on monesti pidetty asennevikana ja omana harha-ajutuksena, vaikka kyseessä on oikeita oireita joiden merkitys todetaan lääketieteellisessä kirjallisuudessa. Taitaa olla sanojilla itsellään asennevikaa.

      Hormonitoiminnalla on erittäin laajoja vaikutuksia koko elimistön toimintaan. Vaikutukset poikkeavat jonkin verran riippuen siitä puhutaanko aikuisesta vai lapsesta.
      Nykyään on vallalla aivan ylenpalttinen asioiden psykiatrisointi unohtaen mitä hormonit tekee. Jo 20-30 on tiedetty merkitykset aika hyvin, joskin vieläkään ei tiedetä kaikkea.
      Kun psykiatriaan on panostettu, niin miksi ihmisten pahoinvointi, levoton ja uhkaava käytös sekä työkyttömyys ovat lisääntyneet ?
      Mitä helvetin järkeä on syöttää kalliita ja vaarallisia pillereitä jos ei hyötyä - veronmaksajien piikkiin?
      Ongelmat pitää ratkaista ihan muilla keinoilla. En tiedä onko hyvä esimerkki, mutta ainakin kaikkille tuttuHelinä Häkkänen-Nyholm piti TV-dokumentissa esim. Pekka-Eric Auvista satunnaisena hulluna, joka radikalisoitui netissä. Totuus teon syistä lienee johtunut pitkäaikaisesta koulukiusaamisesta SSRI-lääkkeestä. Uhreja oli vain muutama, joukossa mm. rehtori ja luokanvalvoja. Miksei paljon enemmän uhreja koska paljon oppilaita, kun aseistusta riitti - erään tyypin otsaan laittoi piipun muttei ampunut. Miksi viranomaiset valehtelee eikä kerrota totuutta? Ymmärrän kyllä ettei televisiossa voi kaikkea kertoa.

      Kasvuiässä syntyvät hormonipuutteet vaikuttavat huomattavasti fyysiseen ja neuropsykologiseen kehitykseen riippuen siitä missä iässä, kuinka voimakkaana ja kuinka pitkäikäisinä ne esiintyvät.
      Joskus nämä johtaa siihen, että ihminen päätyy rikolliselle polulle. Julkisuudessa on vuosien varrella ollut useita sellaisia henkilöitä, jotka ovat syyllistyneet vakavaan väkivaltarikokseen, yleensä murhaan. Nämä on yleensä ollut vakaasti harkittuja tekoja, joilla on vahva, hyvä motiivi, jolloin tekoa ei ole perusteltua katua. Täysi eri juttu on ne tapaukset, joissa kemikaalien tai kiihtymyksen vaikutuksesta tehdään täysin päättömiä juttuja.
      Moni ihminen myöskin päästää suusta mitä sattuu, mutta tämä on riski. Ei ole järkeä miettiä rangaistuksen suurutta eikä se tee tekoa tekemättömäksi, vaan ennaltaehkäisy on ainut toimiva keino.

      Ratkaisuksi moni esittää paniikissa esim. että kaikki tällaiset yksilöt säilöön ja hoitoon. Helvetin kallista ja hyödytöntä. Jaa mutta saadaan työtä ihmisille ja verotuloja. Tosin, mulle ei ole kukaan kertonut mistä se raha näihin saadaan, jotta tulee verotuloja.

      Järkevä ratkaisu on se, että lääkärit tekee työnsä kuten kuuluu. Kukaan ei ole virheetön, mutta jos virhe tulee se pitää myöntää eikä valehdella ja pyrkiä kompensoimaan. Näin saadaan riskiprofiilia pienennettyä, josta hyötyy kaikki ihmiset.
      Usealta taholta on vuosia esitetty, että lääkärikunnan pitäisi tehdä enemmän ja paremmin - poliisia myöten. He kun näkevät seuraukset joka päivä työssään.
      Lääkärikunnan on aika ihan tosissaan miettiä omia toimintatapoja. Intuitioni mukaan sote-henkilöstöä kohtaan esiintyvä uhka pahenee edelleen - ihan koko valtakunnassa.

      PS. Ymmärrän jos jollakulla tulee tunne, että hirvittää. Minua ei ainakaan tarvi pelätä ja poliisi kyllä tietää mielipiteeni lääkäreistä.

      • Sotesoppa

        Jäipä pois... Murhaajien ulkoisissa piirteissä on silmin havaittavia yhtäläisyyksiä. No ei saa kuitenkaan automaattisesti ajatella kaikkia tietyn näköisiä tappajaksi.


      • Sotesoppa

        Lisäys vielä... Ei toki kaikki psyykkiset ongelmat hormoneista johdu, mutta ei niitä pidä hoitaa nykytyyliin syöttämällä kaiken maailman mömmöä. Eikä pidä psykiatrisoida sitä mikä ei ole. Mutta ihminen on myös kokonaisuus. En myöskään ymmärrä miten psyykkistä tilaa saadaan kohennettua solvaamalla ja alistamalla? Paljonkohan psykan piirissä on narsisteja ja psykopaatteja? Kupittaallakin laatuväkee ;)


    • setoimiiheti

      olen aina saanut apua tk.lta.olen joutunut menemään sairauksissa jotka on vakavia.se toimii.heti!!!kiitos suomen terveydenhoidon.olen elossa.

      • Sotesoppa

        Hieno homma sitten! Onko kaikki tapaukset hoidettu Loimaalla tai Turussa?

        Itsellä ei viiime vuosilta ole kokemuksia täältä Loimaalta, Mutta mitä tuttavilta ja sukulaisilta olen kuullut, niin eipä ole kehuja tullut. Kuten yllä oli juttua aiemmin, ehkä sulla on käynyt hyvä tuuri. Mutta kun näin ei saisi olla!

        Mielenkiintoista olisi tietä sinun anamneesi eli esitiedot. Tietyillä anamneeseilla lääkärit ovat täysin välinpitämättömiä eivätkä tee mitään. Jos näistä sitten valittaa suoraan tai virallisesti, niin valehdellaan surutta tai väitetään ettei tullut mieleen.

        Pitäisi saada tallentavat videokamerat, jotta saadaan evidenssiä miten on toimittu. Kuten jo aiemmin todettu, nykytilanne on se, että potilas ei välttämättä saa hänelle kuuluvia etuuksia tai muita korvauksia. Rikos- ja/tai vahingonkorvausprosessia ei voi käynnistää, koska ei pysty todistaan - ainakin ellei ole itsellä kykyä kantaa taloudellista riskiä. Rikos on rikos riippumatta syntytavasta jos lääkäri tekee virheen joka olisi oikein toimimalla vältetty hyödyntäen ajantasaista tietoa. Nykyään parhaiten myönnetään leikkausten jälkeiset selkeät huolimattomuudet, mutta vakavampia ei. Sillä epäleekö potilas vai lääkäri rikosta ei ole merkitystä. Lääketiedettä voi ymmärtää ilman titteliäkin, esim. kokemusperäisesti.
        Oikea asenne kaiken avain!

        Kuten myös aiemmin todettua, ei voi olla niin, että jos jatkuvasti tekee vakavia virheitä, niin ammattioikeuksia ei rajoiteta .


      • Sotesoppa

        siis ei "leikkausten jälkeiset" vaan leikkauksiin liittyvät selkeät mutta lievät huolimattomuudet, mutta siis eipä juuri muita puhumattakaan vakavammista virheistä.

        Eikä nyt pidä pilkkua viilata eli jonkin verran varmasti korvataan muttei läheskään kaikkia. Riippuu ainakin siitä missä asemassa virheen tekijä on ja mikä on sukulaisuus-, kaverisuhde tai muu korruptiivinen suhde valvoviin viranomaisiin.


    • ABCaloittaja

      Pääterveysaseman ja sairaalan kehujat vaikeuttavat hoidon parantamista niin, että se saataisiin lain edellyttämälle tasolle. Ei tarvitse korjata asioita, koska kehuja tulee. Moni saa olla tyytyväinen, jos sairaalan ensiapulääkäri tulee edes lähitunteina katsomaan, minkä pitäisi olla minimivaatimus hoidolle. Keskussairaaloissa on triagehoitajia, jotka asettavat potilaat kiireellisyysjärjestykseen.

    • simppelisairaat

      no tottakai laitetaan tärkeysjärjestykseen potilaat.!sydänvaivaset menee ensi ku ne on nyt vaan elvytetettävä.olisitko sinä kieltänyt sen!no kukaan ei sinun kieltojas ois noteerannut.oottako tyhmiä.tulkaa oikeesti sairaaks.niin apu tulee ku punanen salama.kokemusta on.hienoja ihmisiä olen saanut tuntea jopa myötäelämistä.sairaanhoitajat tekevät äärirajoilla töitä.nyt turvat tukkoon simppelisairaat.

      • Sotesoppa

        "simppelisairaat", et nyt ihan kirjoita siitä mitä tämä ketju koskee.
        Ensiksikään tuo triage ei todellakaan toimi kunnolla. Nyt sitäpaitsi puhut akuutista sydänkohtauksesta, josta ei ole niinkään ollut kyse. Tämä kyllä priorisoidaan varmasti kärkeen, en epäile. Itse asiassa elvytystä vaativat päivystykseen tuotavat potilaat varmaankin pääsääntöisesti elvytetään jo ambulanssissa ja jos ei ole, on se vakava virhe. Se on harvinaisempaa, että päivystyksessä yllättäen joku sydärin saa. Viisastelua?

        Entäpäs sitten jos potilaalla ei ole akuuttia kohtausta päällä mutta hoidon viivästyminen esim. tunneilla sen tekee? Tuntikausien viive on aivan liikaa oli vaiva mikä tahansa. Jumaliste, että on vaarallinen päivystys, jos kiireellisyyttä osata arvioida. Jos potilas tuodaa ambulanssilla, silloin ei ainakaan saa ikinä olla tuntien viivettä. Tiedän näitä sieltä ja täältä, joskus on käynyt hyvin joskus ei.

        Kunnon ammattilaisia, joilla on analyyttinen ja systemaattinen kyky ajatella, pitäisi saada jokaiseen päivystysklinikkaan. Lisäksi persoonaltaan oltava sellaisia, jotka aidosti ajattelevat potilaan parasta, eikä niitä jotka kysyttäessä osaavat miellyttää.


    • etollut

      tuos paripv.sit jouduin ensimmäisenkerran tänävuonna .istuin kyl 4 tuntia.mut olinki päivystyksessä.ei ollu kriisi.mut ku pääsin hoidettiin ja nyt jatkossakin hoidetaan.puuttukaa näihin pitkiin lääkärijonotuksiin.ne on ihan liian pitkät.mut ns.polille jos meet niin joutaa istua jonku räkätaudin takia.en ymmärrä miksi et jollekki yksityiselle jos niin erikoinen olet.maksaaha se mut kait tuota töis oot.ja sitäpaitsi.kyllä ne kiireellisyyden arvioi.et.ollut.kiireellinen.et.ollut.

      • Sotesoppa

        Sairauksia on monenlaisia ja sitä myöten ongelmien ratkaisukeinot myös....
        Ei yksityinen ole mikään patenttiratkaisu. Ei pääse mri-kuvaan vaikka miten tyrkyttää rahaa, tarvitaan lääkärin lähete, huonon asenteen omaavia myös siellä, päivystysluonteisesti hoidetaan vain tiettyjä tauteja, ylipäänsä privaatti harrastaa kermankuorintaa. Eikä tietääkseni missään päin suomea ambulansilla pääse yksityiselle kiireelliseen toimenpiteeseen koskien esim. akuuttivatsaa-, sydän-, tai aivotapahtumaa-, välilevyä tai edes lievempää komplikaatiota?
        Kiiretön oirekin voi ratkaisevasti pahentua jos jonoa yksityiselle. En myöskään usko että monikaan tavis osaa edes arvioida milloin on kiire edes lähiviikkoina päästä hoitoon. Rahan en usko olevan suuri este, sillä kyllä pienituloinenkin sen rahan jostain saa kun on pakko, tiedän että saa.

        Omalla kohdallani nyt on syytä huomioida, että ei puhuta nykyajasta, joten yksityiselle ei menty niin vain. Sitä paitsi potilaan terveydentila ja ikä yms. sellaiset vaikuttaa myös. Joskus olosuhteet on vain muuten sellaiset ettei potilas voi vaikuttaa. Taisi viestisi olla enemmän aloittajalle, mutta kuitenkin....

        Nyt kun on tehty yksityistämiskokeiluja joissakin kaupungeissa, yllättävän vähän porukka on niitä käyttänyt. Esimerkiksi Hämeenlinnassa noin 10% käytti yksityislääkäreitä, mutta tiedän omastakin kokemuksesta, että julkinen toimii paremmin kuin yleensä, ainakin Kanta-Hämeen keskussairaala. Tarina kertoo, että ylilääk. Tuomas Rosberg jopa on nukkunut öitä sairaalassa vapaavuoroillaan, kun on osastolla ollut potilaita joilla vakava komplikaatiouhka?
        Tässä mallia Loimaalle - turha luulla.


    • ABCDAloittaja

      Tällä palstalla pari henkilöä yrittää kaikin keinoin parantaa Loimaan terveyspalveluja. Toinen porukka päköttää vastaan ja sanoo, että palvelut ovat hyviä, vikaa on lähinnä potilaissa. Kolmannen mielestä ensiapupalvelua pitää nopeuttaa. Ei tällaisilla menetelmillä terveyspalveluja kehitetä, että toiset päköttää vastaan. Jos olisi kunnallisvaaleissa ehdokkaana, niin tuskin montaa ääntä saisi. Kristillisten turha pankinjohtajaehdokaskin saisi varmaan enemmän ääniä.

    • Kuumeilija

      Mun normaali lämpö on 35,6 C ja nyt on kuumetta 36,2C. Itku, parku yhyy. Minun täytyy päästä muita ensin hoitoon!

      • Sotesoppa

        Nyt vähän pelleilet vakavalla asialla!
        Mutta kun henkilöllä on esim. selkeä kuume ja vielä kädessä haava, hoitona ei ole reseptivapaa lääke! Aloittajalla on tehty vakava virhearvio, onkohan vähän sepsistäkin ollut. Eija on tehnyt pahan mokan ja piste! Sari taas on täysin vastuuton pomo, joka on käynyt ilmi vuosien varrella LL:n jutuista seli seli-jutuista. Eroa jo virasta!


    • ABCDEAloittaja

      Eilen MTV3 ja HS julkaisivat lääkärien ja 4 lääkäriyhdistyksen vaatimuksia antibioottien käytön rajoittamiseksi. Eriäviä mielipiteitä ei yleensä julkaista. Sellainen on liian yksipuolista terveystiedotusta. Tänään vietetään kuulemma Euroopan antibioottipäivää. TS kirjoitti, että antibiootteja on käytettävä vastuullisesti. Yhtä hyvin pitäisi sanoa, että antibioottien käyttämättä jättäminen on toteutettava vastuullisesti. Silloin tarvitaan kontrolliajat, lääkärin puhelinaika ja sairauden pahentuessa kotisairaanhoitaja tuomaan apteekista antibiootteja. Loimaalla nämä asiat on hoidettu erittäin huonosti. Sairaanhoitopiirin johto ja kaupunginvaltuusto ei välitä asioista.

    • ABCDEFAloittaja

      Viikko sitten televisiossa sanottiin, että pitkittynyt sitkeä flunssa on todennäköisesti mykoplasmaa. Mykoplasma-bakteeri todennäköisesti minunkin kuumeeni ja pahoinvointisuuteni aiheutti - tyypillistä mykoplasmalle. Näistä asioista potilaiden pitäisi olla selvillä, jotta osaisi vaatia oikeita lääkkeitä Panadolin sijaan. Hyvä, että edes televisio kertoilee ja googlettamalla saa lisää tietoa - tosin liian myöhään.
      Vieläkään ei aluehallintovirasto ole vastannut mitään. Tässähän ehtisi samat virheet toistua moneen kertaan uudelleen.

      • RandomWalker

        Minulla ei ole sun sairaskertomusta, mutta pitäisin todennäköisimpänä sitä, että käden haavan kautta on päässyt se streptokokki aiheuttamaan hyvin komplisoituneen taudinkuvan. Siksi pidän Eijan toimintaa vakavana piittaamattomuutena.
        Siis miksi lääkäri määrää Panadolia, kun sitä voi muutenkin syödä? Onko protokollan mukaista määrätä sitä pitkittyneeseen kuumeeseen? Taidat olla samanlainen sankari kuin toisaalla Virva Mali, joka vähät välittää potilaista, ehkä psykopatian piirteitä?
        Minusta kyseeseen tulee juridisesti törkeä vammantuottamus.

        Aina potilas ei edes välttämättä muista/huomaa kaikkea, mutta lääkärin pitää tarvittaessa pyytää potilasta riisumaan, kuten linkkaamani "korppiaapa" ohjeistaa. Siis infektion syytä pitää hakea! Hän omaa professoritason osaamista alueissa sisätaudit, endokrinologia, gastroenterologia, gastrokirurgia, neurologia ja psykiatria.

        Pätevä ukko siis, ehdotti mm. ulosteen siirtoa 70-luvun alussa, mutta tälle naurettiin - otettiin käyttöön 2000-luvulla. Hän on myös ehdottanut, että psy, neu ja sisät. pitäisi yhdistää, ja niin pitäisi. Niinikään hän on ehdottottanut terveyskeskuksiin yleislääkäreiden sijaan sisätautilääkäreitä, olen samaa mieltä. Pomorakenne pitää pistää täysin uusiksi ja huolehdittava että pomoiksi tulee meidänkaltaisemme tyypit eikä persoollisuushäiriöiset.

        Jos täällä oltaisiin aidosti huolissaan ja nöyrästi halutaan apua, kannattaa konsultoida kyseistä herraa ja maksaa mittava palkkio sekä tehdä kuten hän käskee.


      • RandomWalker

        Ei nyt ole tähänkään linkkiä, mutta korppiaapa on todennut, että lääkäreistä vain 10% on aidosti päteviä. Tämän me kaikki voimme varmasti allekirjoittaa.

        Hups, tuli pikku työtapaturma, mutta huomaatteko mikä ;)
        Tätä se aivosumu ynnä muut joskus tekee.


      • Sotesoppa
        RandomWalker kirjoitti:

        Minulla ei ole sun sairaskertomusta, mutta pitäisin todennäköisimpänä sitä, että käden haavan kautta on päässyt se streptokokki aiheuttamaan hyvin komplisoituneen taudinkuvan. Siksi pidän Eijan toimintaa vakavana piittaamattomuutena.
        Siis miksi lääkäri määrää Panadolia, kun sitä voi muutenkin syödä? Onko protokollan mukaista määrätä sitä pitkittyneeseen kuumeeseen? Taidat olla samanlainen sankari kuin toisaalla Virva Mali, joka vähät välittää potilaista, ehkä psykopatian piirteitä?
        Minusta kyseeseen tulee juridisesti törkeä vammantuottamus.

        Aina potilas ei edes välttämättä muista/huomaa kaikkea, mutta lääkärin pitää tarvittaessa pyytää potilasta riisumaan, kuten linkkaamani "korppiaapa" ohjeistaa. Siis infektion syytä pitää hakea! Hän omaa professoritason osaamista alueissa sisätaudit, endokrinologia, gastroenterologia, gastrokirurgia, neurologia ja psykiatria.

        Pätevä ukko siis, ehdotti mm. ulosteen siirtoa 70-luvun alussa, mutta tälle naurettiin - otettiin käyttöön 2000-luvulla. Hän on myös ehdottanut, että psy, neu ja sisät. pitäisi yhdistää, ja niin pitäisi. Niinikään hän on ehdottottanut terveyskeskuksiin yleislääkäreiden sijaan sisätautilääkäreitä, olen samaa mieltä. Pomorakenne pitää pistää täysin uusiksi ja huolehdittava että pomoiksi tulee meidänkaltaisemme tyypit eikä persoollisuushäiriöiset.

        Jos täällä oltaisiin aidosti huolissaan ja nöyrästi halutaan apua, kannattaa konsultoida kyseistä herraa ja maksaa mittava palkkio sekä tehdä kuten hän käskee.

        Voisi lisätä vielä sen, että henkilöresurssit pitää parhaalla mahdollisella tavalla optimoida huomioiden potilasturvallisuus ja yleiset toimintaedellytykset.

        Sääntö nro 1 on se, että on tehtävä just niinkuin pomo sanoo oli se oikein tai väärin omasta mielestä, koska työnantajan direktio-oikeus eli esim. lääkkeitä voi jakaa vaikkei osaisi esim. laskea kunnolla. Todellinen katastrofi jos ei osata laskea sopivaa natrium-korjausta. Sarin mielestä asia ainakin lienee näin, kuten monen muunkin esimiehen. Eikö olekin vastuutonta ja idioottimaista touhua - maailman vanhin keinoko tie esimieheksi, kuten kulttuuriin kuuluu? Monta kertaa eri paikoissa olen törmännyt syytä epäillä -tapauksiin.

        Järkevä ratkaisu on käyttää kunkin henkilön omia vahvuuksia ja räätälöidä työnkuva tämän pohjalta. Työläämpi tämä vähän on eikä kylläkään sovi narsistisen/psykopaattisen pomon egolle, mutta päätarkoitushan omkin auttaa potilaita! Jos ei ole tarkka ja omaa riittävää laskutaitoa, niin ei tietenkään pidä hoitaa lääkkeitä, mutta on paljon muutakin työtä ja yleensä se puute lääkkeenjakelussa korvautuu parempina ominaisuuksina muussa työssä.

        Otin tällaisen esimerkin siksi, että tiedän pari naista, jotka olisivat halunneet hoitsuksi, mutta eivät päässeet huonon matikan takia. Voin vakuuttaa, että hienot tyypit menetettiin, mutta ei kerrassaan mitään tolkkua tällaisissa säännöissä, mutta kun virkamies ei osaa soveltaa tämän monimutkaisempia ohjeita.


      • Sotesoppa

        Niin toi natrium on sitten todella tärkeä asia! Pitäisi olla peruskauraa , mutta silti hengenvaarallisia virheitä sattuu. Lyhyesti sanottuna liian matalaa natriumia ei saa nostaa liian nopeasti missään tilanteessa. Muuten voi potilaalle syntyä aivojen ydinjatkeen alueelle vakava vaurio, joka aiheuttaa tetrapareesin eli kaikkien raajojen toimintahäiriön, muita aivovaurioita tai jopa kuoleman.

        Olen kuullut, että täällä Loimaalla joku olisi saanut tänä vuonna tetrapareesin. Syyksi on kerrottu aivoinfarkti ja jos kuvauksella todettu, niin ok. Jos ei, niin mielenkiintoista ja mahdollisesti vakava rikos...


    • Sotesoppa

      Olen aistinut viime aikoina lisääntynyttä minun suunnaltani tulevaa uhkaa. Yleisesti ottaen tähän ei ole mitään syytä. Kirjoitukseni on ymmärretty osittain väärin, ei ole erotettu neuvoa uhasta. Jokelat sun muut ovat esimerkinomaisia. Jos luette huolella, huomaatte kritiikin kohdistuvan etupäässä lääkäreihin.

      Mutta siis kyllä tarvittaessa kykenen äärimmäisiin tekoihin perustellusta syystä, mutta en siis ole impulssiherkkä. Tietyt mekanismit ei myöskään toimi kunnolla, mutta lisäksi on erilaisia kompensaatiokeinoja. Ei todellakaan ole syytä pelätä, että hurjistun jostain pikkuasiasta, mutta aina kannattaa riskiä pyrkiä vähentämään rajoittamalla tarpeetonta suunsoittoa - siis yleisestikin.

    • Sotesoppa

      Miksi monet lääkärit ovat sellaisia, että kuvittelevat potilaan tulevan turhaan tai vanhan syyn takia lääkäriin??? Tämmöstä älyn vähyyttä ei voi millään olla ottaen huomioon pääsyvaatimukset, mutta psykopatiaa voi olla. Kalliiksi tulee kaikille, mutta ei se mitään, kun veronmaksajat maksaa eikä lääkärit joudu vastuuseen!

      Luinpa netistä kerran erään nuoren naislääkärin paljon puhuvan kommentin lääkärivanhemmistaan opintojen edetessä (ei välttämättä aivan sanatarkka) : "Voi teitä äiti ja isä - olitte vähän idiootteja ja/tai psykopaatteja". Onpahan kommentti! Tästäkin varmaan voi ottaa opiksi.

    • Sotesoppa

      Tässäpä linkki aiheeseen, joka pieneltä osaltaan kertoo hormonitoiminnan merkityksestä ja poistaa HARHOJA siitä, että insuliini ja sokeri säätelyvät vain haiman avulla. Tavikselle hepreaa, mutta kyllähän lääkäreiden elimistön tärkeät perustoiminnot pitää osata! Linkki:
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kasvuhormoni

      Tunsin vähän illalla nälkää, olin syönyt vähän huonosti, (ei oikein maistunut oma kokkaus ;) ja yritän laihtua) aamulla migreeniä ja tutiseva olo, joka meni kokonaan ohi vasta lounaan jälkeen, varmaan hypoglykemia. No ei ole uusi asia mulle. Varsinkin matalaan verensokeriin yhdistettynä stressipulssi (jota myös em. tekee) sekä itsesuggestiolla extrapoweria ja rationaalisuutta, vastuuta ja välittämistä niin...
      Älkää nyt tätäkään ottako uhkauksena, mutta yrittäkää etsiä merkkejä ko. oireista (oli kellä vain), jolloin ei ainakaan kannata provosoida - kyse ei ole ainakaan puhtaasti tahallisuudesta.

    • yxkemisti

      Eihän sairaanhoitajaopiskelijoiden puutteet matematiikassa ja kemiasssa ole mikään ongelma. On olemassa eläkeläisiä, jotka voivat hyvin neuvoa. Aikaakin riittää.

      • Sotesoppa

        No joo miksei ne vaativimmat laskut noinkin voisi hoitaa.


    • Sotesoppa

      Ei nyt mitenkään erityisesti juuri tänne, mutta kuitenkin. Jokohan viimein aletaan herätä ongelmien todellisista syistä:
      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711232200556121_u0.shtml

      Siis, että oikein Valvira koollekutsujana - hienoa! Viime aikoina olen kritisoinut vähän tätäkin tai oikeastaan informaation puutetta, mutta jos kunnon muutoksia tulee, lupaan kehuakin julkisesti!

    • ABCDEFGAloittaja

      Minulla on sairaalan ja pääterveysaseman törttöilyjen seurauksena Stellan hälytysranneke. Pari vuotta sitten sen kuukausivuokra oli 40 euroa. Nyt kuukausivuokra on 85 euroa. Karmea hinnannousu. Asiasta kirjoitettiin aikoinaan paikallislehteen. Mitään ei kuitenkaan hinnannousulle mahdettu. Sairaalan johtaja oli lehtitiedon mukaan yksi hinnannousun kannattajista. Koistinen osaa väärissä asioissa olla aktiivinen. Potilaita hyödyttävät asiat johtaja hoitaa taitamattomasti ja välinpitämättömästi.
      Lehtitiedon mukaan Valvira on kutsunut potilasjärjestöjä koolle. Hyvä mutta liian myöhään. Ongelmia on kuulemma nimenomaan pikkusairaaloissa. Potilaita jätetään kuulemma hoitamatta. Onkohan missään muissa ammattiryhmissä niin välinpitämätöntä porukkaa kuin lääkäreissä?

      • Sotesoppa

        Mitään lehdet kirjoita juu! Loimaan Lehteen lähettänyt ainakin tekstareita, mutta ei ole julkaistu eikä syytä kysyttäessä kerrottu. Raha kyllä kelpaa, mutta onko oikein? Ehdotin heille, että kertovat avoimesti linjansa. Vastuu on aina lähettäjällä, ei lehdellä! Sana on lähtökohtaisesti perustuslain nojalla vapaa, mutta LL:llä kai pärstäkerroin ratkaisee.

        TS:lle lähetin vuosia sitten pitkän ja raflaavankin tekstin julkaistavaksi. Annoin luvan muokata, kysyä lisää ym. ja olisin tietty maksanut, mutta ei, ei julkaistu ja syytä en tiedä. Moni ihminen olisi varmaan hyötynyt.

        Joku varmaan jo miettii, että olenko itsekin narsisti? Ehkä, mutta hyvällä tavalla eli käytän vahvuuksiani enkä kiusaa muita, varsinkaan heikompiani.


    • Sotesoppa

      Näinpä siinä on käynyt tosiaan ja on se uskomatomta miten välinpitämättömyyden annetaan jatkua vaikka potentiaaliset riskit valtavat yhteiskunnalle kaikilla mittareilla. Kaikkein tärkeimmän ammattikunnan virheisiin puuttumisen kynnys on kaikkein korkein! Samaan aikaan tavallinen pulliainen saa jo pikkuläpsystä sakkoa, koska lievä pahoinpitely - ei mene oikeustajuun!

      Jos laitetaan varhaisen puuttumisen prosessit kuntoon, saataisiin arbitraasisäästöä kuin itsestään ja kaikki hyötyy sekä myös Risikon esille tuoma syrjäytyminenkin vähenisi. Minäkin kun osaltani yritän neuvoa osin "korpin" inspiroimana", eikun vittuilua, uhkauksia, kuvitteletkos tietäväsi jne. eikä järkeviä ja kaikkia hyödyttäviä muutoksia! Mutta kun tittelit ei kerro osaamisesta, vaan se miten soveltaa tietoa käytännössä, mukaanlukien työmoraali ja vastuullisuus.

      Aikanaan jo totesin että mm. hormonit pitäsi huomoida paremmin, koska vaikuttavat laajalti elimistöön. En myöskään ole ymmärtänyt psykiatrian lisäpanostuksia, sillä en voi ymmärtää miksi lääkärit hoitaa hormonihäiriöitä ja neurologisia oireita psykedeelisesti (esim. ssri-lääkkeen haitat tiedossa jo 2000-luvun alussa mutta surutta on käytetty silti) - mutta minähän olenkin tyhmä! Psyykkiset ongelmat ovat seurausta jostakin eivät kemiallinen tila. Pyritään hoitamaan puhumalla ja hoitamalla taustasyy. Jos syynä on esim. lääkärin virhe, lääkärin pitää se avoimesti myöntää ja ottaa vastuuta sekä hyvittää kohtuudella. Onkohan tämän periaatteen mukaan toimittu...?

      Nämäkin asiat voitaisiin panna kuntoon terveellä järjellä, mutta kun ei, ei anna toisilla tunteet myöten! Toisinaan sitten veronmaksajien piikkiin työllistetään muita viranomaisia, niin nytkin.

    • ABCDEFGHAloittaja

      Sotesoppa kirjoitti aiheellisesti psykiatrien ja lääkärien ilkeydestä. Ensiapuna sanoisin, että kannattaa hankkia paljon kavereita ja mieluiten erittäin korkeasti koulutettuja kavereita.
      Aivan viime kuukaudet ovat osoittaneet, että Suomessa on paljon suoraselkäisiä miehiä ja naisia. Aikaisemmin ei näin ollut.
      Ongelmana Suomessa on, että virkamiehet ja eduskunnan enemmistö halveksivat YKn periaatteita. Eduskunnan enemmistön pitäisi laittaa lainsäädäntösuunsa pienemmälle, jotta ei poljettaisi YKn periaatteita. Enemmistö kuvittelee olevansa vähemmistöä voimakkaampi. Näin ei ole.
      Armeija yritti aikoinaan saada sydämeni pysähtymään makuuttamalla kovalla pakkasella pelkän muovin päällä. Muilla oli puulaverit nukkumista varten. Armeija ei tykännyt siitä, että kävin vierailulla Neuvostoliitossa. Nykyään minulla on venäläisiä kavereita ja suora yhteys Venäjälle.

    • RandomWalker

      Ei kuulu suoraan tänne Loimaalle (toivottavasti ainakaan!), mutta surullinen esimerkki taas miten potilas on menehtynyt todella tökerön virheen vuoksi. Tässä linkki aiheeseen:
      https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/sairaanhoitajan-virhe-aiheutti-potilaan-kuoleman-kuolemantuottamuksesta-sakkoja/6670216#gs.bClgjEs

      Esimiesasemassa olevien pitää hoitaa prosessit kuntoon ettei moista pääse sattumaan. Tästäkin voi ja pitää ottaa opiksi, nollatoleranssi jatkossa! Täysin selvä vahinkoperusteinen kuolema eli kuolemantuottamus. Melkoista säätämistä taas lääkäreiden tekemisistä vaikka selvä tapaus. Tämänkaltaisia juttuja olisi pilvin pimein, mutta se näytön saaminen on vaikeaa. Jostain kumman syystä...?

    • Sotesoppa

      Tämänkin herran kirjoituksiin kannattaa varmaan perehtyä kunnolla ja harkita konsuntaatiota:
      http://lasselehtonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246644-kuinka-arvioida-terveydenhuollon-laatua?ref=karuselli

      Paljon parannuksia paikallistasolla voi tehdä ilman "valtio sitä tai tätä"-ajattelua tai ilman lisärahaa kunhan käyttää vain tervettä järkeä ja on aidosti kiinnostunut potilaista. Näin saavutetaan arbitraasisäästöä ja -hyötyä tuosta vain. Mutkat suoriksi vetäen tarkoitan arbitraasilla ( oikeasti taloustieteellinen termi) riskitöntä säästöä ja hyötyä potilaalle sekä yhteiskunnalle. En tiedä kuka tajuaa mitä, mutta kyllä akateemisen koulutuksen saaneiden pitää tajuta.

    • aloittajAa

      Tänään Kauppalehden digiversiossa kerrottiin EUn terveydenhoitotutkimuksesta. Suomessa on lääkäreitä keskimäärin vähemmän kuin EUssa. Terveydenhoitoon Suomessa käytetään vähemmän rahaa kuin EUssa bruttokansantuotteeseen suhteutettuna. Toiset potilaat joutuvat sitten tällaisesta säästeliäisyydestä kärsimään loppuelämänsä ajan.
      Soteuudistus ei auttaisi sairaaloiden tasoon. Tarvittaisiin yksityissairaaloita, jotta edes rahalla saisi hoitoa. Myös ambulansseja tarvittaisiin enemmän varsinkin maaseudulle.

    • Sotesoppa

      Vähälle huomiolle tässä ketjussa on jäänyt se, että myös hoitajien käytös täällä on liian usein todella loukaavaa ja alentavaa sekä välinpitämätöntä. Kumma kun ei tätäkään saada kuriin! Kun touhu on mitä on, on turha haaveilla mistään muusta kuin LAS:n alasajosta. Olisi jo korkea aika Loimaan päättäjillä herätä todellisuuteen ja laittaa päitä pölkylle.

      PS. En tarkoita uhata vaan ilmaisu on symbolinen, ihan selvyydeksi vain ;)

    • RandomWalker

      Tässä esimerkkiä muualtakin järjettömästä yhteiskunnan varojen käytöstä, joka voitaisiin välttää sillä että lääkärit tekee työnsä kunnolla:

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/236193-poliisi-oikoo-some-vaitteita-keuruun-terveysaseman-tapahtumista-vastaavia-runsaasti

      En ymmärrä että joudutaan pyytämään poliisilta "virka-apua", että saa hoitoa. Tätä ei ymmärrä poliisikaan mutta he ovat voimattomia, samoin suurimmassa osassa lääkäreihin kohdistuvissa rikosepäilyissä, joissa olisi kuitenkin tutkintaperustetta.

    • ABCDEFGHIAloittaja

      Aivan viime päivinä on uutisoitu, että mahdollisen soteuudistuksen toteutuessa ihmiset eivät tiedä, minne pitää mennä, koska informaatio eri paikkojen laadusta puuttuu. Itse suosittelisin silloinkin menemään ns. yksityiselle, koska kyllästyneen näköiset terveyskeskuslääkärit ovat SUURI turvallisuusriski. Terveyskeskuslääkärihän saa saman palkan hoitaapa sitten hyvin tai huonosti. Uutisissa kerrottiin myös, että kansanedustajat eivät ole kiinnostuneita hoidon laadusta, ainoastaan eurot kiinnostaa. Ihmettelen, että kansan enemmistö sitten tällaisia kansanedustajia valitsee. Liian nössöä valitsijaporukkaa.

      • Sotesoppa

        Ihmetellyt olen itsekin tätä miten ihmiset pystyvät aidosti valitsemaan, kun laadukasta tietoa ei ole tarjolla. Kaikenlaista infoa kyllä kerätätään, mutta se on salaista, yllättäen ;) Olisi mielenkiintoista tietää mitä hoitovirheitä tehdään missäkin.

        Tärkeä seikka on myös se miten potilaskuomirmitus reaalimaailmassa jaetaan. Vain pieni vähemmistö lääkäreistä on oikeasti hyviä, jolloin paine heitä kohtaan kasvaa kohtuuttoman suureksi. Netistä jo luinkin kerran, kun eräs 40-kymppinen muodokas naislääkäri valitti ylisuurta ja varsinkin miesvoittoista potilaskuormaansa.

        Poliitikot ovat enimmäkseen täysin kuutamolla mitä olisi tehtävä, jotta hyöty jakautuisi koko yhteiskuntaan mahdollisimman hyvin. Samalla on hyvä muistaa reaaliteetit eli ei kainuussa ja lapissa voi millään olla läheskään samantasoiset palvelut kuin uudellamaalla, mutta silti joillain tahoilla utopia yhä mielessä. Kyseisiin asioihin liittyvää matematiikkaa ei taideta osata, ei ainakaan ymmärretä sitä jos parametrit on väärin, myös lasku menee väärin.
        Panostamalla laadukkaaseen terveyskeskustoimintaan voidaan ongelmiin puuttua ajoissa, joilloin saadaan valtavia säästöjä ja hyötyjä - asian luulisi olevan päivänselvä laskemattakin. Täällä Loimaallakin pitäisi ottaa järki käyttöön jo näissä asioissa!


    • ABCDEFGHIJAloittaja

      3 vuotta sitten Loimaan sairaalan neurologi houkutteli minut Paimion tutkimussairaalaan. Minä sitten menin sinne. Jälkeenpäin ajateltuna se oli epäjärkevää eikä minulle hyödyllistä. Muutaman kuukauden päästä tuli kutsu Loimaan sairaalaan psykiatrin haastatteluun. En ollut sellaista pyytänyt. Psykiatrilääkäriämmä oli rehvakkaan näköinen, koska NATO-kumppanipoliisiasema oli aivan vieressä ja haastateltavana oli Suomi- Venäjä-seuran ja Suomi- Kiina-seuran jäsen. Haastatelu kesti vain pari minuuttia. Taksirahaa ja sairaalarahaa kului. Koko toiminnassa haisi NATO-kumppanuushiki. Armeijan keljuilut olivat varusmiesajalta hyvässä muistissa. Armeija yritti saada sydämeni pysähtymään, koska vierailin armeija-aikana Leningradissa. Korkeasti koulutetuille on armeijasta harmia. Ovat pelkkää määräilevää NATO-kumppanisaastaa. Sellaisesta näennäisitsenäisyydestä on vain harmia.
      Psykiatriaan, näennäistieteeseen, on sairaalassa laitettu aivan liikaa rahaa. Samat rahat olisi pitänyt laittaa ensiapuun esim. triagehoitajan palkkaamiseen. Näin moni olisi säästynyt vammautumiselta. Tällaiset älylliset toiminnat ovat ilmeisesti johtaja Koistiselle,sairaanhoitopiirille, kaupunginhallitukselle ja olaveille liikaa.

    • ABCDEFGHIJKAloittaja

      Tänään TS kertoi Loimaan tilanteesta. Lähihoitaja maksaisi sivukuluineen vuodessa 35000 euroa. Ensi vuoden budjetista on kuulemma tulossa 150000 euroa ylijäämäinen. Vähäisellä panostuksella sairaalan ensiapuun voisi palkata triagehoitajan. Täten estettäisiin monen vammautuminen ja jopa kuolema. Mutta kun terveyspalvelujohtaja Kaunistolla ja kaupunginhallituksella ei ole kiinnostusta eikä ymmärrystä. Mitäköhän potilaslakimiehet sanoisivat tästä asiasta? Lain mukaan potilaat pitää hoitaa. Ei välttämättä tarvittaisi uuden hoitajan palkkaamistakaan, vaan triageasian voisi hoitaa sairaalan sisäisin siirroin.
      Sain pari päivää sitten Valviralta kirjallisen ilmoituksen, ettei se käsittele asiaani, vaan asiani on siirretty lääkäreihin pehmeämmin suhtautuvalle aluehallintovirastolle. Kummallista sillä Valvira on sivuillaan ilmoittanut käsittelevänsä tapaukset, jotka ovat johtaneet vakavaan vammautumiseen.

      • Sotesoppa

        Mulle ei tule TS juuri nyt eli en ole lukenut. Tosiaan taitaa poliitikot ja Kaunisto olla täysin pihalla ongelmien syvyydestä vaikka pitäisi sentään olla soteosaamista. Naapurikunnassakin näkyvänä poliitikkona kauan häärinyt ex-virkavallan edustaja on paljon sekoittanut asioita luuloillaan. Triage varmaan onnistuisi sisäisestikin kuten kerroit. Itse en tunne niin hyvin, että ihan nimiä voisin ehdottaa, mutta olen aivan vakuuttunut, että löytyy useampikin. Mites se Tyyskänen? Lienee ainakin tykätty, kun oli vaalien äänikuningatar. Olisin kerran voinut kahvilla jutellakin hänen kanssaan, kun satuimme lähes vierekkäin. Katselin vain että jotenkin tutun oloinen mutta kukahan....myöhemmin sitten tuli mieleen.

        Kyllä on Valviran toiminta uskomatonta ja törkeää vaikka tapauksesi melko lailla selvä! Selkeä virhe käskeä syödä vain Panadolia pitkittyneeseen kuumeeseen. Tilanteessa olisi pitänyt ilman muuta huomioida bakteeri-infektio, ja sitten se haava. Perusantibioottikuurilla olisi todennäköisesti estetty komplisoituminen. Aika peruskauraa, mutta jos ei edes kiinnosta. Onkohan paperit taas kirjoitettu sen verran epäselvästi ettei virhettä voida osoittaa....
        Näin ne lääkärit usein luikertelee vastuusta vaikka muuta väittävät.

        Lisäksi mielestäni sun kohdalla täyttyy rikoksen tunnusmerkistö eli on syytä epäillä tapahtuneen törkeä vammantuottamus eli Eijalle rangaistusvaatimus ja sulle vahingonkorvaus. Minäpä kysyin kauttarantain eräältä sisät.lääkäriltä ja kyllä hän oli sitä mieltä että aika lailla selvä tapaus. Sitä hän kyllä sanoi että harvinaisen huonoa tuuria. Näin todellakin, sillä infektioiden määrään suhteutettuna vakavia komplikaatioita aika vähän.


    • Sotesoppa

      Täällä vaan ei saada lääkärivajetta kuntoon millään, pikemmin päinvastoin. Sitten hirmukalliilla ostetaan palvelua vaikka oma tuotanto oikein ja tehokkaasti tuotettuna olisi paljon parempi vaihtoehto. Ollaan uskossa vahvasti kun ajatellaan lääkärivajeen johtuvan ensijassa muita alemmasta palkasta. Toki jos työnkuva täysin verrannollinen, ei palkka voi paljoa poiketa muista.
      Mutta jos lääkäri päättää tulla ja tulee jo valituksi, eikä sitten otakaan virkaa vastaan... Ihanko oikeasti kuvitellaan rahan ratkaisevan - yleensä ainakin palkka sovitaan jo ennen?

      Poliittisessa johdossa on paljon sote-osaamista, joten laittakaapa nyt viisaat päänne yhteen ja miettikää kunnolla hyviä ratkaisuja. Tässä osaltaan aineistoa pohdittavaksi, linkki:
      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005498268.html

    • ABCDEFGHIJKLAloittaja

      Loimaallakin kärsitään siitä, että lääkäreitä koulutetaan liian vähän. Osa valmistuneista menee yksityissektorille tekemään osatyövikkoa. Lääkärien palkat ovat niin hyviä. Pelkästään sen ei pitäisi riittää, että lääkäreitä on tarpeeksi. Huonot lääkärit pitäisi ehdottomasti korvata paremmilla. Terveyskeskuslääkäri Eijakin pitäisi saada pois tärkeästä virastaan. Hän ei hallitse tehtäviään. Professori Huovisen vääriä oppeja vain noudattaa.
      Viime viikolla uutisoitiin, että Satakunnan keskussairaalan sydänosaston 6 lääkäristä 3 on irtisanoutunut. Lääkärit kuulemma hakevat parempia asemia sote-uudistusta varten. Sellainen kikkailu on mahdollista, koska lääkäreitä on liian vähän. Kansanedustajia on vaadittu kouluttamaan lisää lääkäreitä mutta kun jästipäät ei mitään usko.
      LL esitteli viime viikolla sairaalan leikkausosaston toimintaa. Taaskaan LL ei halunnut tuoda esiin asiakkaiden eli potilaiden näkäkulmaa.
      Televisiossa ja lehdissä pitäisi olla puolesta ja vastaan keskusteluja. Valitettavasti tiedotusvälineet haluavat itse sanella asioita. Keskustelijoina pitäisi olla muitakin kuin vain lääkäreitä. Potilasjärjestöjä pitäisi kuunnella.

    • Sotesoppa

      Lainaus ylen sivuilta: " Tiedän esimerkiksi skitsofreniaa sairastavia lääkäreitä ja keskitason kuntajohtajia. Työnteko on osittain siitä kiinni, miten sairaus asettuu ja minkä verran se vaikuttaa kognitioon. Jos tiedonhallintapuoli säilyy, voi ihminen silloin olla aika vaativissakin työtehtävissä."...
      ja linkki https://yle.fi/uutiset/3-9976951

      Löytyyköhän näitä täältä Loimaalta? Miten ihmeessä tällainen voi olla edes mahdollista?
      Oikeasti on käytännössä vaikea valvoa tuota tiedon hallintaa eikä sitä ainakaan juuri kukaan tee. Nythän sen alkaa paremmin ymmärtään mistä osaltaan johtuu lääkäreiden ihmeelliset harhakuvitelmat potilaiden oireista ja niiden aiheuttajista sekä into psykiatrisoida oireita niin helposti.

    • ABCDEFGHIJKLMAloittaja

      Ilkeät virkalääkärit pyrkivät psykiatrisoimaan ihmisiä nostaakseen omaa arvoaan ja heikentääkseen mahdollisten kantelujen arvoa. Lääkäreiltä puuttuu vain valkoinen hihamerkki. Minäkin sain Loimaan ilkimyssairaalasta kutsukirjeen psykiatrin vastaanotolle. Käynti oli turha mutta taksirahat kuitenkin meni. Tein asiasta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle. Ei virkamiesten ilkeilyjä kannata noin vain sietää, vaan maksaa potut pottuina.
      Asuin muutama vuosi sitten Helsingissä, joka on ilkeiden virkamiesten paratiisi. Yhtenä vuonna kaappi hyökkäsi minua kohti esplanadilla. Kaappi kiersi jalkakäytävällä minut metrin päästä. Eivät kuiternkaan tulleet kiinni. Pelkäsivät ehkä, että tulee nopeasti kärjistyvä Suomi- Venäjä yhteenotto. Armeija tulee tarvittaessa nopeasti meren yli.
      Jos virkamiehiä ei olisi ollenkaan, niin olisin nyt Helsingissä asuva terve mies. Olen tottunut siihen, että virkamiehet ilkeilevät jatkuvasti venäjäseuralaisille, kiinaseuralaisille ja luonnontieteilijöille.

    • Shittiä

      Tässä ketjussa on ajateltavissa, että monen nimimerkin suojassa on yksi ja sama ihminen, joka kommentoi, kommentoi itselleen, vastaa omiin kysymyksiin, pyörittää samoja, ikäänkuin lääketieteellisiä tietämyksiä itsensä kanssa. Ei kannata provosoutua, antaa miehen horista itsensä ja nimimerkkipersooniensa kanssa. Eikä kannata vastata eikä kommentoida.Huolestuttavaa on vain viimeinen kirjoitus 31.12 klo 13.43. Kaappi hyökkää kimppuun Espalla... Toivottavasti kaappeja ei näy Ypäjän tai Loimaan raitilla.

      • Sotesoppa

        Omalta puoleltani ainakin sanon etten kyllä ymmärrä yhtään kirjoitustasi? Ensimmäinen laatuaan viestisi tässä ketjussa - mutta muuten tällaisia joskus näkee, sillä vaikea kirjoittaa niin että kaikki ymmärtää.

        Tässä ketjussa ei ole multinickia, monessa muussa kyllä, vaan enimmäkseen aloittaja ja minä. Jos ei tiedä ja/tai ymmärrä lääketieteestä mitään eikä meidän motiiveja edes näiden kirjoitusten jälkeen, niin pakkoko on ylipäänsä kommentoida mitään.


    • ABCDEFGHIJKLMNAloittaja

      Täällä on useampia kirjoittajia, lähinnä aloittaja ja Sotesoppa.
      Minua ei suomalaisten ilkeä enemmistö tule missään muodossa lyömään. Akuuttivaiheessa muista sorretuista esim. työttömistä olisi suuri apu. Sitten kun muutama venäläinen ehtii paikalle, on hyökkääjien peli menetetty. YK kieltää väkivaltahyökkäilyt myös suomalaisten enemmistöltä. Suomalaisten enemmistö on aivan liian innokas toteuttamaan pikku Barbarossaa venäjäseuralaisia kohtaan. Tunnen nämä asiat, vaikka en upseeri olekaan. Inhoan armeijan ja varsinkin reservin hyökkääjäupseereja. Heillä taitaa olla valkoiset hihamerkit. Antaisivat ihmisten olla kodeissaan rauhassa. Niin vaatii EUn ihmisoikeussopimuskin.
      Oli minulla lääkäriasiaakin. Eilen lehdessä ilmoitettiin, että yksityislääkäriaika maksaa alle 60 euroa puolessa tunnissa. Puolessa tunnissa ehtisi käydä läpi sairauden tai oireen riskejäkin. Terveyskeskuksen 3 minuuttia on liian lyhyt aika.
      Sain viime viikolla potilasvakuutuskeskukselta ilmoituksen, että he ovat ottaneet hakemukseni käsittelyyn. Mahdollisella rahakorvauksella ei kuitenkaan korvata vammautumista. Ihmisten pitäisi asua suurissa kaupungeissa eikä vain lähistöllä. Magneettikuvauslaite on tärkeä laite.

    • ABCDEFGHIJKLMNOAloittaja

      Katsoin tänään omakantapalvelua. Lääkärit ja kela olivat poistaneet sieltä terveyskeskuslääkäri Eija T nimen. Lääkärit haluavat, että he pääsevät nimettöminä vaurioittamaan aina vain uusia potilaita. Reseptilääkkeitä pitäisi saada ostaa vapaammin, koska suomalaiset virkalääkärit eivät hallitse määräysten antamista eivätkä myöskään välitä koko asiasta.

    • lilovits

      niin, mut aattele kuin paljon reseptilääkkeitä ostettais ja syötäs turhaan jos ne ois reseptivapaita. eikä kaikki lääkkeet sovi kaikkiin tauteihin. eikä kukaan voi omakannasta mitään lääkärin nimeä poistaa. mulla on ainakin joka kerta lääkärin nimi joka on jonkun lääkkeen mä'ärännyt

    • ABCDEFGHIJKLMNOPAloittaj

      Lääkkeiden vapaammassa saatavuudessa on tietysti riskinsä. On kuitenkin verrattava, kumpi aiheuttaa enemmän haittaa ja vammmautumista lääkkeiden saannin vapaus vai nykyinen liian vähäinen saatavuus. Oma kokemukseni on, että lääkkeiden hankala saatavuus haittaa ja vammauttaa enemmän kuin vapaampi saatavuus.

      Loimaa pitäisi saada oikeudelliseen vastuuseen lakisääteisten terveyspalvelujen järjestämisen laiminlyömisestä. Ei se ole järjestämistä, että palkataan pienellä palkalla lääkäreitä, jotka sitten vastavuoroisesti vain istuvat paikallaan eivätkä tee mitään. Terveyspalvelujen kontrollointi on myös laiminlyöty. Nostakoot vaikka veroäyriä, jotta terveyspalvelut saadaan lakisääteiselle tasolle. Minua se ei kuitenkaan enää auta. Virheet on jo tehty. Eilen TS kertoi, että Loimaa harkitsee lääkärien palkkojen nostamista Sastamalan tasolle.

    • Anonyymi

      Kyvötyn päihhdeläääkäri. Parempi hakusessa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe