Autoliike ei antanut koeajaa autoa

Onkosoikein

Tutun tuttu oli käynyt Joensuusta Helsingissä katsomassa autoa jota oli Ilmoituksessa väitetty siistiksi.

Tämä ostaja oli todennut paikan päällä myyjälle että hänen mielestään auto ei ole hieno mutta halusi kuitenkin koeajolle. Myyjä kysyi että kelpaako auto ulkonäön puolesta.

Ostaja ei halunnut vastata kysymykseen vaan sanoi että hän haluaa nyt ajaa autolla ja katsotaan sitten.

Kun myyjä kysyi uudestaan että jos ja kun auto todetaan koeajolla hyväksi, niin onko niin, että ostaja ei hylkää autoa vain siksi että se ei ole hänen mielestään hieno.

Ostaja vastasi että hän sanoo vasta sitten kun on ajanut auton mutta hän voi myös jättää auton ajamatta. Myyjä oli todennut että tehdään sitten niin ja ajoi auton pois jättäen ostajan seisomaan pihalle.

25

895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nakke75

      Miksi autolla pitäisi lähteä ajelemaan jos asiakas on pettynyt sen ulkonäköön? Turha ajelu on vain pelkkää ajanhukkaa kummallekin.

    • i848uyu

      Täytyisi olla laissa, että koeajo maksaa x euroa joka hyvitetään hinnasta.
      Pesut, polttoaineet , aika , ja paskanhajun poisto ym. koeajon jälkeen maksaa oikeasti etkä sinäkään katuja lakaise ilmaiseksi!

    • HienoaToimintaa

      Juuri näin pitääkin toimia.

    • Hemmovain

      Entä tällainen tapaus? Mies soitti sunnuntai-aamuna autokaupan myyjälle kännykkään ja sanoi ostavansa samana päivänä auton. Mies pyysi automyyjää tulemaan liikkeeseen näyttämään yhtä muutaman tonnin autoa. Myyjä oli mökillään 150 kilometrin päässä ja sanoi palaavansa vasta maanantai-aamuna. Myyjä lupasi kuitenkin keskeyttää viikonlopun lomansa ja tulla työpaikalleen, jos mies maksaisi liikkeen tilille satasen varausmaksun, joka vähennettäisiin hinnasta kaupan syntyessä.

      Mies haukkui myyjän, koska tämä ei suostunut ilmaiseksi tulemaan töihin sunnuntaina. Käytännössä myyjä olisi kuitenkin tullut ilmaiseksi, sillä satasen varausmaksu olisi mennyt hänen työnantajalleen osana auton kauppahintaa.

    • ÖLLÖLÄ__

      Ihan oikein tehty, lisäksi ostaja olisi voinut myös halutessaan istua pihalla.

    • pienikaupallinen

      "...voi myös jättää auton ajamatta. Myyjä oli todennut että tehdään sitten niin ja ajoi auton pois jättäen ostajan seisomaan pihalle."

      Asiakasvalikointia parhaimmillaan. Noin sitä pitää!
      Tottahan se on, ettei tuo "tutun tutun tuttu ostattelija" olisi autoa ostanut kuitenkaan. Se ei ulkoisesti ollut hänen mieleensä, eikä 100% varmuudella olisi koeajon aikanakaan ulkoisesti uudemmaksi/paremmaksi/hienommaksi muuntautunut; transformereita ei ole kuin elokuvissa.

    • eitrhaaaaa

      Auto on esim. kaksikilpinen tai halkeema tuulilasissa, ja kerrotaan että kun ajat sen paskaseksi, tankin tyhjäksi, tupakoit, piereskelet ja paskasilla työvaatteille likastat penkit, vanteet soikeeksi, ja näytät serkuille ja ämmällesi sadan kilsan päähän , niin kun tulet niin edelleen SE ON kaksikilpinen juuri kuten ennen koeajoa sinulle kerrottiin , ja kerrot että muuten olisin ostanut,mut kun kaksikilpinen, niinpä niin, tässä syyt miksi ei anneta koeajoon.

      • pienikaupallinen

        Jep.
        Tuntuu mielenvikaiselta antaa auto koeajoon, erityisesti rapakeleillä, jos ostattelija jo autoon tutustuessaan luettelee tuhat-ja-yksi asiaa, miten huono auto onkaan ja heti miten on hänen mieleisekseen saatettavaksi tehtävä suuriakin muutoksia. Molemmat rengassarjat menee kohta uusiks, muutamia naarmuja pitää heti korjautella ja maalautella, penkit pitää desinfioida, moottorissa kohta jotain ehkä menossa rikki... ja silti haluaisi väen väkisin koeajella auton.

        Kyllä minulla on pokkaa sanoa, ettei ole sinun auto, ei kannata ajellakaan... kiitti ja heihei.


    • miksieio

      " mä vain kokeilisin miltä tämä tuntuu kun mennään hakemaan vastaavaa sieltä ja sieltä, onko minkälainen ajaa?"

      Just joo , autoliikehän on aikuisten liikennepuisto tietenkin.....

      Näitä kokeilijoita tulee kyseleen jatkuvasti kun itsetunto riitä aukaiseen isojen liikeiden ovia ja kuvitellaan että myyjät ovat jotenkin" hölmömpiä" pienliikkeissä, se on just päin vastoin, isoissa liikkeissä ei välitetä monista asioista kun on lakimiesarmeija ja päälliköiden päälliköt vastuussa, myyjä vaan myy eikä välitä kun ei omat rahat ole kiinni eikä tajua kokonaisuutta yleensä.
      Alat toimiin ja vastaan omilla rahoillasi, niin alkaa kiinnostaa kaluston jakaminen kaikenmaailman koeajoon kyselijöille!

      Kehoitankin usein kokeileen koeajopäiville Vehoon ym.

      • Rahakas-ostaja

        Stop, stop, stop... missä... tämän... aamuyön... jobbarin... autoliike... sijaitsee...?


    • Erkko2

      Monesti asiakkaat ovat kovasti ylimielisiä ja pitävät automyyjiä palvelijoinaan. Sellaisia luulottelijoita pitää välillä vähän näpäyttää.

    • Valkswogen

      Auton osto on kuitenkin aika iso asia. Jos ei ole aikaa käydä autokaupassa arkena, ei autoa tarvitse.
      Olin itse ammattiautoilija. Harvoin pidin lomaa. Uuden auton vaihdon ajoitin loma-ajaksi. Auto oli katsottu ja valittu ennen lomaa ja lomalta tultuani se oli valmiina tallissani. Rekisteröitynä ja taksamittari asennettuna. Homma toimi. Kiitos siitä eräälle suurelle autoliikkeelle jonka valikoimiin kuuluvat mm Wv:t ja Audit Liikkeen nimeä en tohdi mainita, etten mainostaisi.

    • kohta-kauppa-hiipuu

      Monesti pienkauppiaat ja jobbarit ovat kovin ylimielisiä asiakkaitaan kohtaan. He eivät tunnu järkivähällään ymmärtävän, että he ovat vain Kuningas-Asiakkaan nöyriä palvelijoita... ihan kuin piiat ja rengit olivat aikoinaan. Heitä pitää välillä vähän näpäyttää... Stop, stop, stop... missä... tämä... asiakkaitaan... mäysteiksi... selän... takana... haukkuva... aamulla... klo... 05... palstalle... tuleva... aamuyön... jobbari... pitää... liikettään...? Vantaalla... missä... tarkemmin...?

      • hihna.luistaa

        Höperökö olet ?? , ja mikä on aamuyönjobbari ??


    • 0293

      Yksi valintaperuste lienee myös kuljettajan ikä ja minkähintaisesta autosta
      on kysymys.
      Kyllä minulle koeajot ovat joka paikassa järjestyneet edelliset 35 vuotta.

    • KauppiasMäärääTahdin

      Kyllä se vaan niin on, että hyvän myyjän ensimmäinen tehtävä on arvioida ostajan ostokyky ja ostohalu.
      Tämän myyjät selvittävät erinäisin keinoin; voidaan alustavasti kysellä tuleeko vaihtoautoa, tarvitseeko rahoituksen ja onko silloin maksukyky kunnossa rahoituksen edellyttämällä tavalla... ja totta tosiaan, jos ostattelija jo auton nähtyään haukkuu sen itselleen sopimattomaksi, niin tottakai hyvän myyjän on osattava auton tutkiminen ja ajanhukkaaminen lopettaa siihen paikkaan.
      Mitä sitä ajelemaan paskaiseksi ja tankki tyhjäksi, jos ostohalu tyystin katosi jo auton nähtyään?

      Samoin jos alussa jo todetaan, että autonvaihtajalla on unimielikuvia oman autonsa vaihtoarvosta, ei koeajollekaan tarvitse lähteä; kauppaan kun ei tulla haluamallaan välirahalla kuitenkaan päätymään.

      • Merkkiliikkeessä

        Kai kokenut myyjä haistaa ostajan renkaanpotkijoiden joukosta. Minulle kävi vähän toisinpäin kuin aloittajan tuttavan tutulla. Autoni oli merkkiliikkeessä huollossa ja ajankuluksi kävin myynnin puolella vain katsomassa. Niin myös sanoin myyjälle, mutta kuitenkin hän auliisti esitteli minulle heidän autoja. Kävi niin, että varsin uusi iso Volvo miellytti, jolloin myyjä esitteli sen monia lisävarusteita ja ehdotti koeajoa, mutta koska auto oli putsattuna sisätiloissa usean auton takana, en katsonut sitä tarpeelliseksi.
        Myyjä kävi huollon puolella katsomassa minun silloista autoa ja teki asiallisen vaihtotarjouksen. Minä kiitin ja lupasin pian palata asiaan.

        Kotona samana päivänä tarkistin auton historiaa Trafin sivuilta, soitin myyjälle, pyysin tilinumeron ja viitteen ja maksoin välirahan verkkopankin kautta. Seuraavana päivänä tehtiin paperit ja autot vaihdettiin. Pyytämättä sain vuoden kirjallisen takuun.
        Se auto on ollut minulla kohta kolme vuotta ja tulee olemaan vielä vuosia. Pientä korjattavaa on ollut, mutta kuluvathan kaikki koneet käytössä.


    • turhaatyötä

      Niinpä , asiakas etsi 3-4 tonnin ilmastoitua autoa , bongasi rivistä toyotan josta kiinnoistui , sanoin heti kättelyssä ettei tässä ole ilmastointia , kiinnostaa kuitenkin , voisiko koeajaa ? , ok. annoin koeajaa , ajeli puoli tuntia ja koe-ajolta tultuaan totesi auton olevan" ihan hyvä" , saisi siinä kuitenkin se ilmastointi olla !!! , ja vittu kun sitä ilmastointia ei siinä ollut ennen koe-ajoakaan , no mene tankkaamaan ja pesemään auto , että talläisiä urpoja , ja näitä on paljon !

    • pakullakuuhun

      Pakun koe-ajo : äijä tuli micralla pihaan , katseli kiinnostuneena paketti-autoja , kysyipä sitten että voisiko tuolla Ducatolla tehdä pienen koe-ajolenkin , olisin suoralla kaupalla ostamassa , lähti sitten koe-ajolle , viipyi yli tunnin tuolla pienellä koe-ajolenkillä . Tultuaan kehui auto tosi hyväksi , ja tuumaili siinä , että huomenna tehhään kaupat , jaa , soppiikohan tämä minun talliin , pittää mitata , joo tehhään ne kaupat huomenna , minä lähen mittailemmaan . Meni vissiin mittailemaan munaansa kun ei se siitä pakusta mitään mittoja ottanut , ja arvaa tuliko , ei tullut ei .
      Eli tosiasiassa äijä kävi hakemassa jonkun pakastimen tai jääkaapin gigantista .

    • HYVÄMYYJÄ

      "Tutun tuttu... poikennut... "
      =HUUHAA tutuntutunserkunkaiman tarinoita maailmalta.

      "...hänen mielestään auto ei ole hieno, mutta halusi kuitenkin koeajolle."
      =MIKSI VITUSSA alaisi metriäkään?

      "Myyjä kysyi että kelpaako auto ulkonäön puolesta. Ostaja ei halunnut vastata kysymykseen... "
      =OIKEIN HYVIN kysytty!

      "Kun myyjä kysyi uudestaan että jos ja kun auto todetaan koeajolla hyväksi, niin onko niin, että ostaja ei hylkää autoa vain siksi että se ei ole hänen mielestään hieno. "
      =ERITTÄIN ASIALLISESTI myyjältä vielä tarkentava kysymys.

      Lopputulemana ostattelijan oma vastaamattomuus johti koeajamattomuuteen, myyjä toimi ERITTÄIN AMMATTITAITOISESTI!

    • 0293

      Kirjoitin aikaisemmin tässä ketjussa, että koeajo on aina järjestynyt.
      Eilen olisin kuitenkin halunnut kokeilla yli 30.000,- hintaista 2015-
      mallista autoa.
      Ei onnistunut.
      Virheeni oli se, etten ollut etukäteen varmistanut auton paikallaoloa.
      En tosi ollut ajanut pitkää matkaa turhaan. Autoja näyttää nykyään olevan
      halleissa niin paljon, ettei myyjä tunnistanut autoa, vaikka minulla oli jopa
      sen rekisterinumero ja väri tiedossa.
      Vastaukseksi sain, että se on varmasti ollut koeajajan jäljiltä ajossa - enkä
      ollenkaan epäile, ettei olisi niin.
      Jäin kuitenkin ihmettelemään, sillä sain hänen käyntikorttinsa, johon hän
      pyysi minua paremmalla ajalla soittamaan.
      Olin tosin kyllä sanonut, että nyt olen vähän kiireissäni, olihan aikaa jo tovin
      kulunut itse autoa etsiskellessä. Mielestäni HÄN kyllä oli myyjä - en minä, sillä
      minä olin ostaja!
      Ei ainakaan yritetty tuputtaa!

    • näin.se.menee

      Myyjä tienaa, jos saa myytyä paskansa, ostaja tienaa, jos jättää sen ostamatta.

    • KOE_ttu

      Hyvin tehty, ammattinsa osaava myyjä asialla.
      Muistuu vaan mieleen eräskin koeajo tapaus menneiltä vuosilta:

      Ihan asiallisen oloinen mieshenkilö pyytää auton koeajoon.
      No mikäs siinä.
      Ajelee tunnin, auto tietenkin paskaiseksi, sisältäkin onnistui lattiat kuraamaan oikein kunnolla.
      Kiitos, oli ensi kokemus tuohon automalliin ja todella kivasti istui käteen!
      ...eli tehtäisiinkö siitä sitten kaupat, innostuin kysymään.

      Ei, ei, ei... kokeilin vaan millainen on sisätiloiltaan tuo malli ja että koiran häkki mahtuu konttiin! Hyvin mahtui! Ajan niin paljon vuosittain, että dieselin aion ostaa mutta sellainen on niin kaukana toisessa liikkeessä että ajattelin koeajaa tästä lähiliikkeestä vastaavan! Kiitti hei!

      Voi. Vittu.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe