Mitä jos KAUPUNGINJOHTAJA tervehtisi sinua

esimerkkinä.muille

Tuo edellä kerrottu on vain alku eräälle paljon pidemmälle tarinalle ja ihan silkkaa satuilua. Ei kaupunginjohtaja oikeasti tervehdi ketään. Ei kaupungilla eikä työpaikallaankaan. Tohtorit eivät tarpeettomasti pokkuroi tuttavilleenkaan. Jotain eroa sentään pitää olla sivistyneellä ja sivistymättömällä!

19

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikäli tuossa aloituksessa on hitunenkaan todenperää, toimisin seuraavasti, niin sisäpiirin työntekijänä, kuin rivikaupunkilaisena.

      Ei ole vielä tullut minua vastaan hän. Jos tulisi, tervehtisin häntä oma-aloitteisesti parhaan kykyni mukaan. Ellei vastausta kuulu kohteliaaseen tervehdykseeni, käännyn ja totean riittävän kuuluvalla äänellä hänen selälleen: ”Otan takaisin”!
      Kyllä itsensä tarpeettomasti ylentävät on ennenkin alennettu;) Kaikenlaiseen kanssakäymiseen onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseksi kuuluvat etusijassa hyvät käytöstavat.

      PS. Jos alkeelliset tavat eivät ole jäsentyneet "sivistyneistöön" voitaneen kysyä, kuka loppujen lopuksi on sivistynyt?

    • oppia.ikä.kaikki

      Pankakosken tehtaalle tuli joskus 80-luvulla nuori DI Mikko M. isoksi päälliköksi tuotantoon. Hän ei tervehtinyt alaisiaan missään tilanteessa, ennen kuin sai opetusta oikein kantapään kautta. Sovittiin yksissä tuumin, että Mikon tullessa vastaan, tervehditään häntä oikein kovaan ääneen. Alkuun hän lienee pitänyt tapaa pelleilynä, mutta tarpeeksi kuunneltuaan kovaäänisiä tervehdyksiä, hänkin oppi sanomaan alaisilleen hyvät huomenet jne.

      Ilmeisesti korkeimmissa kouluissa ei opeteta sivistynyttä käyttäytymistä. Painotetaanko esimies-alamais-tilanteita, joissa alamaisiin ei pidä kiinnittää mitään huomiota?

    • saddra

      Sama kokemus on Lieksan kaupunginjohtajasta. Ei ole näkevinään eikä todella alamaisiaan tervehdi.

      • tapatapani

        Eiköön tuo sama tervehtimäättömyyven tapa ollunna ex. Eskossa samoin ihmeellisen ylepeyven kera. Tutkimattomii ovat korkeeseen asemaan päässeitten herrain käsitteet tavoista kera käytöksen ja hyvien tapojen.


      • yhteinen.piirre

        Tervehtimättömyys taitaa olla yleistä Suomen kaupunginjohtajilla ja varsinkin näillä lukeneimmilla. Viisauttaa saattaa olla, mutta ei sivistystä. Mistä tuollaisia kaupungijohtajia tulee?


    • Olin joskus hetken töissä eräässä suuressa tehtaassa.
      Sinne tuli vasta valmistunut inssi, joka erehtyi sanomaan eräälle työntekijälle hyvin ilkeästi, monen todistajan kuullen.
      Tunnin kuluttua pääluottamusmies ilmoitti tehtaan pysähtyvän, jos nuori mies ei lähde.
      Nuori inssi ei ollut niin arvokas johdolle, että tehtaan olisi annettu pysähtyä.

    • nähty-asia

      Tuo johtajien alasitensa tervehtimättä jättäminen on ylpeyttä, ja enenkaikkea typeryyttä? Tekee itsensä paskantärkeäksi pelleksi! Mutta toisaalta onhan johtajien työpaikoilla se "hännystelevä lähipiiri" joka pokkuroi ja menee miltei johtajan syliin istumaan, ja tarvittaessa käy wc:ssä pyyhkimässä johtajan perseen, jos se vain pyytää!

    • OiskoOmassaKäytöksessä

      Työhän puhutte sontaa. Kyllä tervehtii. Voihan se olla, että jos esiinnytte perilieksalaisella, altakulmainkyräillen-tyylillä niin ei tervehdi kukaan muukaan.

      • tämä.on.Lieksa

        Kuka kyllä tervehtii? Olemme tavallisia lieksalaisia, emme sinun kaltaisia kyräilijätyyppejä. Kirjoittele vaan oman kyläsi keskustelupalstalle. Lieksan palsta on meitä lieksalaisia varten.


    • hcguyhdgveuydgey

      Sammaa vikkaa oli entisellähi johtajalla, tervehti ketä tervehti, ja toisaalta on se hyvä joku kastijako ollakkin!

    • gemsuttiko

      Aika paljon olisi perattavaa Lea' pöhköselläkin, siellä koulupuolen suunnalla ja kaupunginjohtajalla! Tervehtimättä jättäminen osoittaa heidän vähäistä kehitysta sosiaalisissa taidoissa ja näkyy heidän tekemänä typeränä tekona!

    • vaihtoon

      Jos kaupunginjohtaja ei haluakaan/välitäkään tutustua sen paremmin, oisko aikeissa jättää meidät.

      • tsiissiisus

        Toimin ihan kohtuullisella lähietäisyydellä mainittuun herra tohtori kaupunninjohtajaan eikä hän kyllä noteeraa alaisiaan. Tervehtiminen olisi varmaan ihan liikaa pyydetty.


    • Hyvä vertaus tuolla ylempänä kamuttajalta. Ongelma on nyt kuitenkin se, että on havaittavissa, että Lieksa on muuttumassa pyristeleväksi pikkukaupunki tehtaaksi, jossa nuortakaan ei heti kohta hetkessä eroteta, jos ei löydy tervehtimättömyyttä pätevämpiä syitä tai seppiä. Korostan, että en tunne riittävän hyvin nykyistä kaupunginjohtajaamme. Siksi minulla ei ole mitään häntä vastaankaan.

      Antaa pojan yrittää eteenkinpäin. Johdon olisi syytä keskittyä paljoon, paljussa pitäisi olla täyttönä järkevää sisältöä, jatkumoa ajatellen. Nuoressa johtajastakin, valitessa, on asetettu toivoa ja ryhtiä terveeseen potentiaaliin. Lieksa on tietyissä kohtalon kourissa tässä ajassamme pikkuhiljaa. Pielisentien varrella on kyllä viihtyisää olla, mutta ymmärrän myös jos on vaikeaa olla, varsinkin yrittäjän. Todelliset, maksavat asiakkaat alkavat olla vähissä. Kuten valtakunnan suurien päättäjien taholta, myös pienten kaupunkien johtohenkilöiltä, on rivikansalaisilla oikeus VAATIA hyviä ja oikeaan johtavia päätöksiä. Maitomainen päätöksenteko on aina ärsyttänyt ko. tehtävien epäpätevän hoidon vallitessa. Kyse on luottamustoimiin valittujen tietynlaisesta saamattomuudesta. Joku toki oikein yrittää ja parastaan panee, en yleistä.

      Saamattomuus on helppo olotila, mutta sanan vaade perusteella, on syytä olettaa palkkojensa mukaan aitojakin tuloksia saavaksi. Aivan siksi, että ei olisi saamaton, varsinkaan johtotasolla. Saamattomuus ja ryhdittömyys on suuri häpeä, mitä ylempänä päätöksiä tehdään.

      Mielestäni palkan suuruus ja saamattomuus pitäisi asettaa suureen korrelaatioon aikaansaannosten kanssa.
      Aivan liian suojattuja suojatyöpaikkoja on tietyillä tahoilla suurilla palkoilla. He ovat myös verovaroin syötettäviä, eivät ainoastaan he, jotka sosiaaliluukulle pakon edessä joutuvat. Onko sitten työttömiä oikein leimata Lieksassa saamattomiksi, kun johtotasokin on tietyin tavoin tehtävissään hakahakuinen, liikkeetön ja saamaton.

      Tiedän, että edellinen teksti ei nyt monia miellytä. Ei ollut tarkoituskaan. Myönnän myös sen, että ei ole minunkaan aivoituksissa Lieksan nousuun yleispäteviä aatoksia, parannuskeinoja. Ja voi olla, että en täysin noin ajattele, mutta eivät hekään ajattele, täysillä, vaikka pitäisi heidän olla kauhalla annettujen joukossa, vai onko se nyt kuitenkin ollut vaikkapa huulilla;) Lusikalla on helppo soppaa maistella.

      No, toivon synkkämaalanneeni. Mutta niinhän sitä sanotaan, että ei niin pientä pilaa, pilaamatonta tilaa, ettei totta toinen puoli kasvua vailla. Vai miten se nyt menikään? Tai menköön miten menee. Aivan samat ovat hinnat Hangosta Petsamoon. Itse asiassa taitaa kuulua Sodankylään. Kyllä on mielenkiintoista vetää kevyttä rekeä, ja hassuttaa. Taidan hassuttaa itseäni kaikkein eniten, loppujen lopuksi. Se on kuitenkin yksilön oikeus;) Ja puntaroida eri asioita ja niiden yhteyksiä.

      • sonmoronyt

        Niin tai näin - perusjuttu oli se tervehtiikö kjohtaja. Sanon että ei juuri ympärilleen vilkuile eikä siis tervehdikään. Olisko stressaantunut Lieksan tilanteesta.


    • rivikuntalainen

      Typerää vaatia nyökkäilemään jokaiselle vastaantulijalle. Kerran tervehditty ja se riittää. Töissä ollaan työtä tekemässä, ei nyökyttelemässä pitkin päivää ja iltaa.
      On pienestä kiinni elämä ja yhteistyö jos yhdestä helvetin tervehtimisestä on kaikki kiinni.

      • totta.se.on

        Jotkut lukeneetkin suuret johtajat eivät tervehdi alaisiaan koskaan eivätkä missään tilanteessa. Tuskin he voivat mitään ylimielisyydelleen ja sivistymättömyydelleen.


      • odotellaan
        totta.se.on kirjoitti:

        Jotkut lukeneetkin suuret johtajat eivät tervehdi alaisiaan koskaan eivätkä missään tilanteessa. Tuskin he voivat mitään ylimielisyydelleen ja sivistymättömyydelleen.

        Ehkä tässä viestiketjussa tarkoitetaan paikallista johtajaa, joka on vielä lapsenkasvoinen pojannulikka. Saattaa hän vielä joskus sivistyä ja miehistyäkin tai sitten ei.


    • KuuluuRassekulttuuriin

      Missä rasse kaupunginjohtajaa edes näkisi? Kunhan kirjoittelee lämpimikseen satuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1661
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1003
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    Aihe