Korttilähetys

Korttia_odotellessa

Tämä voi tuntua ulkopuolisille vähäpätöiseltä, mutta itseä asia on jäänyt häiritsemään, nimittäin korttilähetykset äidiltäni.
1) Asumme eri paikkakunnilla. Äitini piti käviessämme antaa meille joulukortti, mutta kuulemma unohti. Hän päätti siihen, että no saatte sen sitten ensi jouluna. Mietin vain, että tuskin hän olisi siitä vararikkoonkaan mennyt, vaikka olisi postitse lähettänyt yhden kortin enemmän!?
2) Menimme kihloihin, äitini kuulemma unohti lähettää kortin, kun kuuli, että tätimme ja setämme olivat kortteja lähetelleet. Emme ikinä saaneet edes "myöhästynyttä" kihlajaiskorttia.
3) Minä en saanut valmistujaiskorttia, mutta veljelleni hän osti ja kirjoitti kortin jo ennen kuin veljeni oli edes opinnäytetyötään palauttanut. Itse en suostunut korttia allekirjoittamaan kuin vasta virallisen hyväksynnän jälkeen. Kumpikin olemme valmistuneet yliopistolta.
Ehkä toisten mielestä mitättömän pieni asia, mutta kuten sanottua itseä nämä ovat jääneet vaivaamaan. Mielestäni kortti on mukava tapa viestiä, että lähettäjä on muistanut minua ja on kenties jopa iloinen puolestani. Ehkäpä minä en ole edes korttien arvoinen. Kaikki muut kyllä, sellaisetkin joiden kanssa olemme hyvin vähän tekemisissä.

8

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainahukassa

      sinun kertomuksesi on malliesimerkki kaikkien mielensäpahoittajien unelma-äidistä. olisi parempi jos äitisi ei muistaisi kertoa unohduksiaan.

      onneksi minä en lähettele kortteja kenellekään enkä minkään syyn takia.

    • enlähetäkortteja

      Pari muistoadressia olen vainajien omaisille elämäni aikana lähettänyt. Toivottavasti eivät pahastuneet.
      Siis oikeesti, miksi pahoitat mielesi yhteensä noin kympin takia?
      Anteeksi että kysyn, mutta minkä ihmeen takia äitisi olisi tuonut kylään tullessaan sinulle joulukortin?
      Sehän olisi ollut, rehellisesti sanottuna, todella tyhmän tuntuinen juttu. Kortti on pelkkä paperinpala jossa on samat toivotukset mitä äitisi kertoi sinulle suullisesti.

      Normaalistihan kortteja lähetellään tänä päivänä sen vuoksi kun ei viitsitä, tai haluta olla yhteydessä kortin vastaanottajaan suoraan kasvokkain tai puhelimitse.
      Äitisi soittaa sinulle, käy kylässä, eli hän huomioi sinut. Nauttisit äitisi vierailuista ilman turhaa murjottamista ja vertailuja kehenkään muuhun.

      • Korttia_odotellessa

        Ei tässä rahasta kyse, vaan toisen muistamisesta, jota ei mitata rahassa. Äitini siis kertoi, että hänen piti antaa joulukortti, kun kotona kävimme. Hänellä ei ollut alun alkaenkaan näköjään aikomusta lähettää sitä, eikä halunnut jostain syystä sitä lähettää unohdettuaan sen antaa. Toiseksi en tullut kertoneeksi tilanteista enempää, mutta näin kun otit esiin, niin kerron, että äitini ei myöskään toivottanut toivotuksia suullisesti. Mikä olisi ollut ihan kiva kuitenkin.
        Hän ei myöskään soita tai käy kylässä.


      • ainahukassa
        Korttia_odotellessa kirjoitti:

        Ei tässä rahasta kyse, vaan toisen muistamisesta, jota ei mitata rahassa. Äitini siis kertoi, että hänen piti antaa joulukortti, kun kotona kävimme. Hänellä ei ollut alun alkaenkaan näköjään aikomusta lähettää sitä, eikä halunnut jostain syystä sitä lähettää unohdettuaan sen antaa. Toiseksi en tullut kertoneeksi tilanteista enempää, mutta näin kun otit esiin, niin kerron, että äitini ei myöskään toivottanut toivotuksia suullisesti. Mikä olisi ollut ihan kiva kuitenkin.
        Hän ei myöskään soita tai käy kylässä.

        äitisi käy kuitenkin veljesi luona kylässä vai mitä?
        eli kyse on sisarkateudesta?


    • tsemppiisulle

      Täs varmaan on pohjimmiltaan kyse muusta kuin korteista. Että et tunne että äiti välittää susta. Voihan se olla mahdollista että äiti syrjii yhtä lasta, se ilmenee sitten jopa korttiasioissakin. Jos näin se asia vain pitää käsitellä vaikka vaikee onkin.

    • vahvanisänvahvatytär

      Tuli vaan mieleen omasta elämästä ja isäsuhteesta, että ehkä äitisi luulee, että sinä olet vahva ja omillasi toimeentuleva ihminen, sinulla on kaikki hyvin, et tarvitse enää äidin kannustusta ja hyväksyntää joka jutullesi.
      Veljesi taas voi olla sellainen äitinne mielestä sellainen vähän reppana jota äidin pitää puskea eteenpäin.

    • söster

      Ymmärrän, mitä tarkoitat, ap. Kysehän ei ole kortista ja postimerkistä eikä niiden hinnasta. Kyse on muusta, siitä mikä on tuolla ihmisessä syvemmällä. Ketä me tahdomme muistaa, kenelle tahdomme viestiä, että olet minulle merkityksellinen.

      Korttien lähettäminen alkaa olla jo hiukan eilispäivää, mutta neli- viisikymppisille ja siitä vanhemmille ihan tavallista. Mutta kaikki hekään eivät ole mitään korttien lähettäjiä. Riippuu ihmisestä.

      Äitini laittaa aina joulukortit minulle, kahdelle sisarelleni ja veljelleni. Ei kenellekään muulle. Eikä mitään muita kortteja koskaan, ei synttärionnitteluja, ei mitään.

      Mutta poikkeuksena sitten hän laittaa niin joulu- kuin muutkin kortit veljemme lapsille ja veljelle tietysti myös. Kauhea hätä on aina, että ehtiikö veljen tyttären syntymäpäiväkortti varmasti ajoissa jne. Kun äiti on jo sen verran huonokuntoinen, että joutuu turvautumaan minuun tai sisariini, jotka sitten hankimme nämä kortit, ostamme postimerkit ja viemme postiin. Jouluna hän vielä laittaa sen joulukortin sekä veljen perheelle, että tämän kotona asuville lapsille erikseen. Se on omituista. Olen joskus ihmetellyt, että mitä ihmettä sinä näitä kortteja näille laitat, kun et meidän tyttärien lapsille ole koskaan yhtään ainutta korttia laittanut, etkä muutenkaan muistanut heitä mitenkään ikinä. Siihen ei ole tullut koskaan kunnon vastausta. Tai sitten jotain, että kun en ole muistanut. Nämä veljen lapset hän kyllä tasan muistaa ja hyvin.

      No sehän johtuu tietysti siitä, että veli on ollut se äidin lellikki aina ja ikuisesti. Ja sen myötä sitten veljen vaimo ja lapsetkin niin tärkeitä. Miniää pitää mielistellä ja kehuskella. ettei vaan voisi sanoa anopista mitään pahaa ja heillä pysyisi välit hyvinä ainakin sen puolesta. Heh, eipä ole vävyjään mielistellyt eikä kehunut, vaikka nämä häntä joutuvat auttamaankin milloin missäkin asioissa. Se on vaan luonnostaan lankeavaa ilmeisesti.

      Joskus olen piruuttani "unohtanut" laittaa sen veljen lapsen kortin ajoissa postiin, hups kun on mennyt myöhäiseksi. Meidän sisarten lasten kortithan on ilmeisesti jääneet postiin kokonaan, kun ei ole koskaan perille tulleet.

      Onhan se toisaalta naurettavaakin, että näin vanhempana ihmisenä sitä vielä kokee tällaista syrjäytymistä tai sanotaan nyt sitten sisarusten välistä kilpailuasetelmaa, siitähän pitäisi päästä eroon aikaihmisenä. Mutta minkä sille mahtaa, kun tuntee oikeasti itsensä vähemmän tärkeäksi, vaikka pitäisi olla samanarvoinen muiden kanssa. Ja hymyilyttäähän se useimmiten, että miten voikin olla noin tärkeätä joku korttien lähettäminen, kun tietää vielä hyvin, että ei siellä vastaanottopäässä anneta peenkään vertaa arvoa millekään kortille, paitsi tietysti sellaiselle, mikä tulee kuoressa ja rahaa välissä.

      Kerran sain äidille ns. luun kurkkuun, kun hän alkoi motkottaa, että miksi me sisaret ei muisteta veljen lapsia koskaan, ei edes korttia laiteta merkkipäivinä saati muuten eikä ole viety syntymäpäivälahjoja ym. Sanoin, että olemme oppineet sinusta, ei ole koskaan tullut kortteja eikä mitään muutakaan muistamisia. Eikä ole velikään meitä muistanut koskaan saati meidän lapsiamme. Siihen ei tullut vastauksena sitten muuta kuin kulmien kohottelemisia, eipähän tuohon muuta vastata voinutkaan.

      Mutta joo, hymyillään tälle vaan. Ei tämä tästä muuksi muutu eikä meidän kenenkään maata kaada vaikka joskus vähän päähän ottaisikin. Isompien murheiden seassa se menee tämäkin.

    • Vääräosoite

      Miksi sinä et kysy - äidiltä ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4674
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1894
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      225
      1445
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe