40 vuotiaana on hyvä elää vapaana

Wanderer77

Olen miettinyt paljon sitä miten hyvältä tuntuu nyt, nelikymppisenä miehenä olla ja elää. Nuorempana piti aina yrittää parisuhteita ja "elää" niiden kautta. Nyt en muuttaisi mistään hinnasta enään naisen kanssa saman katon alle asumaan. Ainoa mistä on joutunut luopumaan on seksi, mutta mitä on saanut tilalle: Oman elämän, kodin joka näyttää omalta kodilta. Omat harrastukset, omat hankinnat jotka ovat juuri niitä mitä itse haluan. Lomat Lappiin, oman näköinen ja tuntuinen auto. Poikakin viihtyy isän luona hyvin, iskän luona on kuulemma niin leppoisaa ja mukavaa :) Mietin kauhulla niitä vuosia joita haaskasin avoliitoissa. Löytyy niistä hyvääkin: se että ne ovat takanapäin :) Saattaa olla poikkeavaa että 40 vuotiaana ei enää seksi kiinnosta ( varsinkin miestä) mutta koen sen hyvin vapauttavana

24

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaisanoasaa

      40 vuotiaana pitää miehellä olla vaimo ja pari aisuri kakaraa. Ei se ole mikään elämä jos yksin elää.

      • kokemuspuhuuu

        Jos se menee sulla noin niin ei kaikilla välttämättä.


    • Duunis_

      Hieno homma että sinäkin elät ihan omalla tavallasi, etkä alistu elämään sitä naisten kummaa "unelmaelämää". Olen itse jo näin 3-kymppisenä tajunnut sen että elämänlaatu ei suinkaan tule mistään parisuhteesta, vaan siitä että uskaltaa elää sillä tavalla kuin itse haluaa eikä sillä tavalla kuin muut ihmiset haluavat tai olettavat sinun elävän.

      Plussaa on että palkkarahat voi käyttää ihan mihin itse haluaa...jotenkin vapauttava tunne :)

      • envaihtaisi

        Minäkin naisena elän unelmaelämääni. Elän itsenäisenä ilman miestä. Ei tarvitse ottaa huomioon toisen oikkuja eikä muuta kun omat menoni tai menemättömyyteni.

        Onni ei löydy toisesta ihmisestä vaan ihan omasta taskusta kun älyää sen sieltä etsiä.
        Ps. tuo rahahomma on plussaa itsenäisenä eläessä. Palkkarahat voi tosiaan käyttää juuri niin kuin haluaa.


      • envaihtaisi kirjoitti:

        Minäkin naisena elän unelmaelämääni. Elän itsenäisenä ilman miestä. Ei tarvitse ottaa huomioon toisen oikkuja eikä muuta kun omat menoni tai menemättömyyteni.

        Onni ei löydy toisesta ihmisestä vaan ihan omasta taskusta kun älyää sen sieltä etsiä.
        Ps. tuo rahahomma on plussaa itsenäisenä eläessä. Palkkarahat voi tosiaan käyttää juuri niin kuin haluaa.

        Parisuhtessa nainen saa yleensä käyttää myös miehen palkkarahat juuri niin kuin haluaa.


      • meigä_poika

        Ei tarvitse edes ajatella mitään palkkarahoja ja töitä, hyvin pärjää ilmankin. Pienet menot kun ei käy juottoloissa etsimässä aivottomia bimboja (joita suurin osa naisista nyt vaan on), eikä edes juomisen itsensä takia (josta syystä sinne aikoinaan veri veti). Ei tarvitse keksiä vastauksia ja valheita mitä muka haluaa elämältään, eihän sitä voi oikeasti kypsä ihminen tietää. Kaikki on helppoa kuin hampunkasvatus.


    • Kivatpäivänjatkot

      Se on hienoa, että olet löytänyt itsesi kanssa itsenäisyyden, rauhan ja sopusoinnun ja kun ikää tulee niin eri asioiden merkitys elämässä muuttuu sekä asioita alkaa arvottaa eri tavalla, kuten sitä seksiäkin. Itsellä ei ole lapsia, mutta juuri ne huonot suhteet ovat opettaneet, että miten ihana on ollakaan itsenäinen ihminen, eikä tarvitse olla roikoksissa kehenkään taloudellisesti tms. Jos olisikin nuorempana tavannut hyvän miehen ja ollut hyvässä tasapainoisessa suhteessa, niin kai sitä niitä lapsia silloin olisi tekaissut ja elämä näyttäisi toisenlaiselta, mutta tämäkään tie ei kaduta eikä sitä muiden perhe-arkea kadehtien katso. Kaikista tärkeintä on olla sopusoinnussa oman itsensä kanssa, sen kanssahan sitä joutuu pärjäämään läpi elämän ja tehdä elämästä omannäköisensä sekä mukavan. Ihmisiä voi tulla ja mennä elämässä, mutta se oma elämä ei jätä senkään jälkeen, vaikka parisuhteesi on päättynyt.

    • Eli sinkkuus on oma valintasi, vapaus tuntuu hyvältä. Kyllä sinkkuuden paras puoli on se, että kaikki päätösvalta on itsellä, ei loputonta vääntöä sohvan väristä tai edes paikasta. Kun on sinut itsensä kanssa, voi vapaudesta nauttiakin ilman epätoivoista parisuhteen etsintää. Koska eihän parisuhde ketään tee onnelliseksi, jos elämä muuten on vinksallaan.

    • Tahvo52

      Loistavaa ja juuri näin...saa tehdä tai jopa jättää tekemättä, ihan niin kuin ITSE haluaa!!!

    • 42v-sinkkumies

      Omanikäiseni naiset on todella vaativia vaikka nainen itse ei ole mikään kummoinen tapaus. 15 vuotta sitten arvostettiin luonnetta mutta ei enää vaan ulkonäkö on tärkeintä.

      • statusjaresurssit

        Tai resurssit tai status.


      • Naiskissa

        Voi, mutta kuinka ihanaa olla sinkkuna ikäisenä tahansa. Saat valita ketä vaikkapa haluat tai et vaikkapa vaki sellaiseksi. Mulla on juurikin näin. Oma elämäntapa ja tarvittaessa fwb tai mikä se nyt sitten onkaan. Muutahan ei tässä tarvita, seksiä tai pikemminkin rakastelua. Muuten eletään omaa elämää..


      • Reiskatar

        Kivasten kirjoitit. Mulla ihan sama juttu. Molemmin puolinen luottamus ja.. olemme tämän katsoneet parhaaksi ja vapaus omiin asioihin, mutta ei kuiteskaan ilman kor....a..:)

        Eipä ole ainaskaan vielä tarvetta muuanne .. saas nähdä sitten tulevaisuudessa;))


    • mitähaluaaelämältä

      Hyvä, jos ootte onnellisia yksin. Joillakin ihmisillä vaan on tarve löytää kumppani, jonka kanssa jakaa tunteensa, ajatuksensa, tekemiset eli elää yhteistä elämää ja sitoutua siihen ihmiseen. Antaa ja saada rakkautta, tukea ja jakaa ilot ja surut. Tietysti jos sellaista ei ole koskaan kokenut, ei sellaista voi kaivatakaan.

      • rakkaudellakinonrajansa

        Niinpä, mutta kun on tullut kaikenmoista jo koettua ja enemmän negatiivista sellaista ihmissuhdepuolelta, niin ei sitä noin vaan enää höngikään siihen parisuhteeseen uudelleen ja oppii arvostamaan myös sitä omaa elämää sellaisenaan. Sulla on ruusuinen kuva parisuhteesta, mutta se todellisuus ei vaan aina mene niin. Sinäkin voit alkaa miettiä asioita toisin, kun niitä vastoinkäymisiä tulee ja toinen ei olekaan siinä rinnalla tukemassa, vaikka piti olla, vaan onkin nussimassa sitä naapurin akkaa ja ryyppää viikonlopusta toiseen kavereidensa kanssa. Itse istut sitten yksin kotona ihmettelemässä, että tätäkö se rakkaus olikin. Sinäkin opit varmasti ymmärtämään, että...


      • jakaikkeamuutakivaa

        Niinpä, mutta kun on tullut kaikenmoista jo koettua ja enemmän negatiivista sellaista ihmissuhdepuolelta, niin ei sitä noin vaan enää höngikään siihen parisuhteeseen uudelleen ja oppii arvostamaan myös sitä omaa elämää sellaisenaan. Sulla on ruusuinen kuva parisuhteesta, mutta se todellisuus ei vaan aina mene niin. Sinäkin voit alkaa miettiä asioita toisin, kun niitä vastoinkäymisiä tulee ja toinen ei olekaan siinä rinnalla tukemassa, vaikka piti olla, vaan onkin nussimassa sitä naapurin ukkoa ja bilettää ja menoa on viikonlopusta toiseen kavereidensa kanssa, sekä myös arkipäivinä. Itse istut sitten yksin kotona ihmettelemässä, että tätäkö se rakkaus olikin. Sinäkin opit varmasti ymmärtämään, että...


    • Onnekas41

      Olen 41 vuotias parisuhteessa oleva nainen ja olen erittäin tyytyväinen elämääni. Olen ollut mieheni kanssa 10 vuotta. Meillä on loistava parisuhde, jossa on kummallakin hyvä olla. Me annamme kumpikin toisillemme tilaa ja vapautta toteuttaa itseään. Suhteessamme toimii sekä fyysinen että henkinen puoli. Seksi on ihanaa hänen kanssaan, mutta sekään ei ole ongelma, vaikka seksissä olisi viikkojenkin taukoa. Suhteessamme on ollut aikoja jolloin seksi ei huvita. Silloin ollaan oltu ilman seksiä ja siitä ei ole tehty ongelmaa. Kumpikaan ei ole uhkaillut pettämisellä. Haluttomuus jakso on mennyt ohi ja sen jälkeen olemme yleensä kokeneet entistä voimakkaampaa rakkautta ja yhteyttä toisiimme.

      Miehelläni on lapsi edellisestä suhteesta. Lapset ovat nyt aikuisia. Uusperhe elämä oli sen verran haastavaa, että kiinnostus yhteisten lapsien hankkimiseen meni. Tosin sitä kuuluisaa vauvakuumetta ei kyllä koskaan tullutkaan.

      Tämän vaiheen elettyämme, totesimme, että emme halua yhteisiä lapsia. Olemme tosin tätä asiaa miettineet aina silloin tällöin, mutta ei ole paloa syttynyt lapsia arkeen. Nautimme elämästämme todella paljon nykyisellään. Meillä on oma bisnes, joka tuottaa hyvin rahaa. Teemme lyhyttä työpäivää ja vietämme vuodessa noin kolme kuukautta lomaa. Matkustelemme ulkomaille, reissaamme asuntoautolla, harrastamme mitä mieli tekee ja teemme ylipäätään kaikkea mikä tuntuu kivalta. Meidän arkemme olisi monelle juhlaa. Meillä ei ole juuri koskaan kiire, vaan elämämme on väljää. Meidän pyrkimys on nauttia ja iloita elämästä joka päivä.

      Vaikka olen 41 vuotias, niin minua luullaan usein kymmenen vuotta nuoremmaksi. Olen aina harrastanut liikuntaa ja elämäntapani on terveelliset, mutta syön kyllä herkkuja liian usein. Kehoni on samanlainen kuin 20 vuotiaana ja en ole myöskään kasvoiltani juurikaan muuttunut. Vanhat tuttavat hämmästelevät, että miten olen säilynyt niin nuorena. Salaisuus on se, että pyrin elämään mahdollisimman stressitöntä elämää ja suhtautumaan kaikkeen positiivisesti. Meditaatio ja muut henkiset harjoitukset ovat alkaneet tuottaa tulosta, että on entistä helpompaa olla positiivisessa vireessä ja läsnä juuri siinä mitä kulloinkin teen.

      Tunnen eläväni mieheni kanssa unelmaelämää. Vanheneminen ei harmita minua pätkääkään. Toki toivon säilyväni nuorekkaana pitkään. Arvoni ihmisenä on kuitenkin aivan muussa kuin ulkonäössä, jota en ole koskaan murehtinut. Uskon, että kun ihminen elää hyvää elämää tässä ja nyt, niin ei tarvitse olla vanhana katkera siitä, kun elämä meni ohi ja unelmat jäivät toteutumatta.

      Kuten täällä joku sanoikin, niin on tärkeää, että ihminen elää itsensä näköistä elämää. Vain se voi tehdä ihmisen onnelliseksi. Se ei kuitenkaan ole aina helppoa luoda sellaista elämää, joka vastaisi omaa sisäistä tilaa. Mutta siihen jokaisen tulisi pyrkiä. Jokainen onnellinen ihminen tekee tästä maailmasta hieman paremman paikan elää.

      • Nahat.piloilla

        Oot todnäk mies, joka provosoi. Kivat sulle..


    • 39vmies

      Seksiä saa nuoremmilta naisilta mutta parisuhteesta kun puhuu niin naiset häippäsee äkkiä.

      • Reiskatar

        Mitäs sitä seksiä nuoremmalta, jos parisuhdetta haet. Naiset ei häippää, kun mies on ok. Eikäs ole statuksesta yms. kiinni. Oisko vikaa, vikaa..


    • 68whw937

      Kyllähän se ikääntyminen kuohii. Ota vain keittiöveitsellä turhat pallukat pois, etteivät himot palaa väliaikaisestikaan. Elelet sitten unelmoimatta paremmasta, vähän kuin syntymäsokea.

      • Robotti1

        Miksi aloittajan pitäisi sun mielestä pallejaan ruveta leikkelemään? Sua taitaa itseäsi vaan vituttaa kun alapää määrää itelläs.


    • mekkk

      Jos 40v miestä ei seksi kiinnosta niin jotain on pahasti pielessä koska itseäni miehenä seksi on kivaa vaikka ikää jo 56v ja ollut jo parisuhteessa 28v ja kivaa on.

    • Tsemppiiiä

      Onnittelut! Sulla menee hyvin. Tosin olen todennut, että monet naiset tulevat järkiinsä vasta siinä kolmen- neljän kympin korvilla. Noin 10 vuodeksi kunnes taas vaihdevuodet sekoittavat pään. Eli sopivia naisia naimisen harrastamiseen voi löytyä jopa helpommin tuolloin. Mutta jos ei sitä edes kaipaa, niin helpolla pääsee.

      Nautihan omasta ajasta. Äläkä Anna katkeruudella tilaa jos se joskus päätään nostaakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe