Sovitettiinko sovitustyö loppuun ristillä?

Sovitettiinko sovitustyö loppuun ristillä?

Kriitikot varsinkin ns. evankelisissa piireissä ovat syyttäneet “adventisteja” siitä että “adventistit” mielestään väheksyisivät Kristuksen Golgatalla tapahtunutta sovitusuhria. Kriitikon vetoavat siihen mitä “adventistipiirien” teologia ajattelisi että sovitustyö jatkuisi taivaan pyhäkössä. (Hebr 8:1-2)
Väärinkäsitys perustuu sovituksen erilaisiin tulkintoihin.
Sovitus on yksi ja täydellinen uhri, joka suoritettiin loppuun Golgatalla!
Raamatun “pyhäkkö-oppi” käsittää vanhan liiton vertaus-esikuvallisen seremonia palvelun, joka on esikuva oikeasta “taivaallisesta pyhäköstä.” -Kristuksen joukkojen ihmisen hyväksi suorittama toiminta, joka saa päätöksensä viimeisiä aikoja koskevassa näkökulmassa vasta kun Jeesus Kristus saapuu kuninkaana noutamaan kansansa isänsä kotiin. (Joh 14:1-3)
> Hebr 5-10 luvut.

t. jarinhotelli

49

338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei!

      Sinun pitää ymmärtää mitä hebrealaisille 5-10 luvut kertovat.

      Maallinen seremonia-palvelu telttapyhäkössä on esikuva-vertauskuvaa taivaallisesta.

      Kerran vuodessa suurena sovituspäivänä ylipappi puhdisti pyhäkön siitä kaikesta saastasta ja synnistä minkä kansa pyhäkön pyhään kantoi.
      Kerran vuodessa suurena sovituspäivänä ylipappi meni kaikkein pyhimpään ja puhdisti kaiken kansan synnin. Uhrivertakin aina pirskotettiin.

      >>>>>>>>>>>> Luin kaiken mitä olet pätkinä lainannut, mutta se ei muuta miksikään sitä että et ymmärrä tätä vanhan ja uuden liiton pyhäkön toiminnan esi-vertauskuvallista suhdetta, ja olet jättänyt lukematta kaiken mitä Ellen White kirjoittaa Kristuksen uhrin kertakaikkista riittävyydestä suuren sovitustyön yhteydessä." <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<



      Kriitikkojen tapa on irroittaa lause tai kappale, ja lauseista ja kappaleista joitakin sanoja irrottaen ne asiayhteydestään oman etunsa ja oman tarkoituksensa ajamiseen.
      Eli kriitikon tapa toimia noin, ja jättää lukematta muu opetus kertakaikkisen yhden uhrin riittävyydestä, eli kriitikko on irroittanut joitakin lauseita irti asiakokonaisuuksista taas, ja tulkinnut ne oman mielensä mukaan.

      Ei tämä tämän kummempi asia ole. Helluntai piirin joidenkin ihmisten toiminta.


      t. jarinhotelli

      • niiseonniin

        Luterlaissa kirkossa messussa JUMALAN KARITSA eli Johannes Kastaja kannat maailman synnit

        Jumala oli ---ei on


    • oipoi

      Sovitustyötä tehdään päivittäin mm konepajoissa, korjaamoissa ja rakennuksilla. Turha 2000v vanhoja muistella, takuuaika on ohi. Eipä ole edes perävaloja näkynyt sen koommin.

    • Kriitikot ovat lainanneet lauseita, irroitellen lauseet asiayhteydestään;

      mm:

      ""Jesus entered the most holy of the heavenly (sanctuary), at the end of the 2300 days of Daniel 8, in 1844, to make a final atonement for all who could be benefited by His mediation" (Early Writings, p. 253)."

      > Taivaan kirjoihin on merkitty kaikki synnintekijät vanhan liiton aikakaudelta miksi heidät on kirjattu niin kuin on kirjattu elämän kirjaan; Ilm 20:15.
      ___ > Mutta maan päällä elää vielä ihmisiä uuden liiton ajassa. Nämä ihmiset nauttivat taivaallisesta palvelusta elävän Jeesuksen Kristuksen ja taivaan enkeleiden toimesta, jotka yrittävät parhaansa elävien ihmisten uskoon tulon, pelastuksen ja ikuisen elämän vuoksi.
      Näiden elävien ihmisten ikuinen kohtalo on edelleen auki vailla lopullista ratkaisua, mikä sitten seisoo står elämän kirjassa. Jeesus tekee ylipappina työtä taivaan pyhäkössä, että nämä käyttäisivät hyväkseen sen kertakaikkisen sovituksen antaman armon mahdollisuuden jonka yksi ainoa kertakaikkinen uhri, -Golgatan ristillä antoi koko ihmiskunnan hyväksi. Joh 3:16.

      >>> Jeesus Kristus elää Ylipappi taivaan pyhäkössä Hebr 5-10 luvut.

      Työ- ihmiskunnan pelastamiseksi jatkuu per/ nuppi -mutta kertakaikkinen yksi ainoa uhri Golgatalla on annettu yhden ainokaisen kerran eikä mitään muuta uutta sovitus uhria koskaan tule.

      Enkelin sanoin ihmiskunnalle annettu profetia pyhäkön uudesta kunniasta ja pyhäkön puhdistamisesta, profetian mukaan selvisi kun lopun aika koitti, ja pyhäkön toinen vaihe oikeassa pyhäkössä enkelin sanojen mukaan alkoi 1844.-
      Dan 8:12-17.

      t. jarinhotelli

    • Vielä;

      Kriitikkojen lainaamat lauseen pätkät ovat irroitettuja asiakokonaisuudesta aina_!:_

      - Niissä on sitten sekoitettu sellainen >>> VERTAUSKUVALLINEN <<< ilmaisu jolla on verrattu vanhan ja uuden liiton pyhäkköä toisiinsa, ja sitä esikuvaa oikeaan pyhäkköön, ja muutama lause kerätty sitten irti asiakokonaisuudesta millä sitten kriitikko väittää että "adventistit" mukamas
      kieltävät Golgatan uhrin ja että "adventisteilla" on joku pyhäkkö oppi jossa Kristuksen sovista ei ole vielä käyty loppuun Golgatan ristin osalta.

      - Ei lapsukaiset ole kyse siitä etteikö Golgatan uhri olisi ainoa ja kertakaikkinen yksi ainoa sovitusuhri maailman syntien puolesta.

      Ihmisiä elää vielä ja kohtaloita ikuisen elämän suhteen avoinna miljoonittain ja miljardittain.

      Taivaassa eletään ja vietetään oikean pyhäkön "kaikkein pyhimmän huoneen" aikaa, jossa babylon, ja Jumalan pyhät erotetaan. Vanhan liiton aikainen syntisaasta on siivottu, ja elämän kirjat merkitty. Elämän kirjoja on avoinna_!_ - Vain siksi Jeesus elää taivaan pyhäkössä_!_

      Golgatan uhri oli yksi ainoa ihmiskunnan uhri, joka sovitti kaiken maailman synnin ihmisten armahtamiseksi, -mutta lapsukaiset ihmiset maailmassa tekevät syntiä edelleen, ja siksi kertakaikkiseen Golgatan syntiuhriin voi turvautua edelleen, ja sopia taivaan elävien joukkojen -Jeesuksen kanssa syntinsä.

      Ei näitä tosiasioita väännä miksikään se että joku lainaa kymmenkuntaa vertauskuvallista ilmaisua irti asiayhteydestään, kun verrataan vanhan ja uuden liiton pyhäkköpalvelusta toisiinsa, taikka vanhan liiton kahden huoneen seremonioita toisiinsa vertauskuvallisesella kielellä, ei lapsukaiset tusina kriitikkojen irti revittyjä ko. vertauskuvia -kaada sitä kaikkea mitä Ellen White on kirjoittanut ja opettanut Kristuksen ainoasta yhdestä uhrista ihmiskunnan synnin sovitukseksi.

      t. jarinhotelli

    • Laupeutta minä tahdon enkä uhria . Näin se Jeesus Isän sanoja kertoi .

      • Päivän.meili

        Mitä sitä laupeudesta puhumaan. Uhrataan koko yhteiskunta orjatyöhön, 9 ekua päivä, maksakoon matkansa ja eväänsä. Ei laupeudesta kannata puhua. Se tulee kalliiksi, jos palkkaa pitää maksaa.


      • Päivän.meili kirjoitti:

        Mitä sitä laupeudesta puhumaan. Uhrataan koko yhteiskunta orjatyöhön, 9 ekua päivä, maksakoon matkansa ja eväänsä. Ei laupeudesta kannata puhua. Se tulee kalliiksi, jos palkkaa pitää maksaa.

        12 vuotta yhtäjaksoisesti koulutuslaitoksissa sekä työssä on normi , kummallista ettei puhuta orjatyöstä vaikka sitähän se on .


      • entinen_insinööri
        Allishere kirjoitti:

        12 vuotta yhtäjaksoisesti koulutuslaitoksissa sekä työssä on normi , kummallista ettei puhuta orjatyöstä vaikka sitähän se on .

        Itse kukin meistä on koulutuksensa ja työnsä valinnut.


    • MustaMakkaraJaVerilettu

      Juuri äsken lueskelin eri palstaa. Että eikö Jeesuksen uhri riittänytkään, tai onko Jumala joku verenhimoinen perkele, joka vasta on päässyt veren makuun, vai mistä oli kyse.
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15005462/joh--316-sisalto
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14991302/antikristuksen-kirkko
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15006774/kristus-perkele-kolminaisuuden-perkeleet

      Onko näin, että Jumala laskee Jeesuksen uhraamisen synniksi kaikille ihmisille, ja siitä synnistä Ilmestyskirja käyttää nimeä "haureutensa vihan viiniä". Eräänlainen näkökulma tämäkin.

    • Yksi_usko

      Tässä pari hyvää WCL-videota, jotka havainnollisesti tuttuun tapaansa kertovat mitä naulattiin ristiin.

      Tässä erittäin selkeä WLC:n video siitä, että onko sapatti ja Herran juhlat naulattu ristille. Eli Paavalin kirjeestä Galatalaisille.

      https://www.youtube.com/watch?v=CrAZ49o6YUk

      Suosittelen. Video on tuttua WLC-laatua. Selkeä ja helppo seurata.

      Mitä sitten naulittiin ristiin. Tämä WCL:n video selvittää tarkasti Paavalin kirjettä Kolossalaisille. Suosittelen.

      https://www.youtube.com/watch?v=2WQBLqbZb2E

    • Exap

      Jaahas, ylläpito taisikin suuressa viisaudessaan poistaa viestini, jossa esitin runsaasti Ellun lainauksia, jotka selkeästi osoittavat Ellun uskoneen vahvasti että sovitus ei tapahtunut loppuun asti ristillä.

      Haluaisin mielellään toki kuulla viestin poistaneen ylläpidon henkilön perusteluja sille, miksi kyseiset lainaukset ja niiden yhdistäminen eivät muka olisi erittäin oleellista asiaa pohdittaessa adventismin käsitystä sovituksesta. Käsittääkseni tällä alueella olisi jotakin tekemistä adventistien opetuksen kanssa, mutta taidan olla väärässä.

      Nooh, todettakoon sitten vaan lyhyesti että Ellu on selkeästi ja yksityiskohtaisesti kertonut lukuisissa kohdissa, että sovitus ei tapahtunut kokonaan ristillä, vaan synnit vain siirrettiin taivaalliseen pyhäkköön, josta ne harhaopin mukaan sitten laitetaan aikanaan saatanan päälle. Ellun mielestä saatana siis loppupelissä tulee kantamaan kaikkien synnit.

      Uskokoon adventismia sitten ken haluaa. Minä uskon mieluummin Raamattua.

      • Yksi_usko

        Lainauksesi olivat vain erikseen poimittuja pieniä yksityiskohtia, jotka eivät välttämättä kertoneet koko totuutta.

        Ylläpidon henkilöt eivät kerro, miksi viestit poistetaan. Luultavasti joku on poistattanut sen, ja joka on poistattanut ei sitä kerro.


      • Exap
        Yksi_usko kirjoitti:

        Lainauksesi olivat vain erikseen poimittuja pieniä yksityiskohtia, jotka eivät välttämättä kertoneet koko totuutta.

        Ylläpidon henkilöt eivät kerro, miksi viestit poistetaan. Luultavasti joku on poistattanut sen, ja joka on poistattanut ei sitä kerro.

        "Lainauksesi olivat vain erikseen poimittuja pieniä yksityiskohtia, jotka eivät välttämättä kertoneet koko totuutta."

        Kyllä kertoivat, mutta siksi laitoinkin aivan samon, koko karun totuuden tuohon ylle lyhyemmin:
        "Nooh, todettakoon sitten vaan lyhyesti että Ellu on selkeästi ja yksityiskohtaisesti kertonut lukuisissa kohdissa, että sovitus ei tapahtunut kokonaan ristillä, vaan synnit vain siirrettiin taivaalliseen pyhäkköön, josta ne harhaopin mukaan sitten laitetaan aikanaan saatanan päälle. Ellun mielestä saatana siis loppupelissä tulee kantamaan kaikkien synnit."


      • Yksi_usko
        Exap kirjoitti:

        "Lainauksesi olivat vain erikseen poimittuja pieniä yksityiskohtia, jotka eivät välttämättä kertoneet koko totuutta."

        Kyllä kertoivat, mutta siksi laitoinkin aivan samon, koko karun totuuden tuohon ylle lyhyemmin:
        "Nooh, todettakoon sitten vaan lyhyesti että Ellu on selkeästi ja yksityiskohtaisesti kertonut lukuisissa kohdissa, että sovitus ei tapahtunut kokonaan ristillä, vaan synnit vain siirrettiin taivaalliseen pyhäkköön, josta ne harhaopin mukaan sitten laitetaan aikanaan saatanan päälle. Ellun mielestä saatana siis loppupelissä tulee kantamaan kaikkien synnit."

        Jeshua on täydellinen sovitus ja meidän ainoa pelastus. Se on selvää. White on tässä enemmän kuin oikeassa, että saatana kantaa synnit. Jeesus sen sijaan kuoli meidän puolestamme. Hän on uhrilammas. Muisteleppas, mikä tarkoitus oli Barabbaan vapauttamisella. Sama on saatanan suhteen. Vaikka saatana lopulta tuhotaankin. Mutta minulle avautui tuo täydellisesti Jonathan Canhin videosta, joka valitettavasti poistettiin. Voin yrittää laittaa videon erikseen, jospa sitä ei nyt poistettaisi.


      • Yksi_usko
        Exap kirjoitti:

        "Lainauksesi olivat vain erikseen poimittuja pieniä yksityiskohtia, jotka eivät välttämättä kertoneet koko totuutta."

        Kyllä kertoivat, mutta siksi laitoinkin aivan samon, koko karun totuuden tuohon ylle lyhyemmin:
        "Nooh, todettakoon sitten vaan lyhyesti että Ellu on selkeästi ja yksityiskohtaisesti kertonut lukuisissa kohdissa, että sovitus ei tapahtunut kokonaan ristillä, vaan synnit vain siirrettiin taivaalliseen pyhäkköön, josta ne harhaopin mukaan sitten laitetaan aikanaan saatanan päälle. Ellun mielestä saatana siis loppupelissä tulee kantamaan kaikkien synnit."

        Yritän laittaa tähän tuon erinomaisen videon. Siinä selviää, mitä White tarkoitti.

        https://www.youtube.com/watch?v=3YVsEb1lKV8


      • Exap
        Yksi_usko kirjoitti:

        Jeshua on täydellinen sovitus ja meidän ainoa pelastus. Se on selvää. White on tässä enemmän kuin oikeassa, että saatana kantaa synnit. Jeesus sen sijaan kuoli meidän puolestamme. Hän on uhrilammas. Muisteleppas, mikä tarkoitus oli Barabbaan vapauttamisella. Sama on saatanan suhteen. Vaikka saatana lopulta tuhotaankin. Mutta minulle avautui tuo täydellisesti Jonathan Canhin videosta, joka valitettavasti poistettiin. Voin yrittää laittaa videon erikseen, jospa sitä ei nyt poistettaisi.

        "White on tässä enemmän kuin oikeassa, että saatana kantaa synnit. "

        Katin kontit. Selitystä joka ei kestä Raamatun totuutta !

        Jeesus
        "itse kantoi meidän syntimme",
        "Sentähden piti hänen kaikessa tuleman veljiensä kaltaiseksi, että hänestä tulisi laupias ja uskollinen ylimmäinen pappi tehtävissään Jumalan edessä, sovittaakseen kansan synnit."
        "Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi."

        "Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi"

        Anteeksi annettua syntiä ei kukaan enää joudu kantamaan. Jokainen joka ei ota vastaan anteeksiantoa, maksaa hänkin vain omista synneistään, saatana kantaa ja maksaa vain omistaan.

        Luepa hepr 10 ja ymmärrä, että VT:n jokavuotinen symboliikka oli vain symboliikkaa, koska puuttui syntien lopullinen sovitus, jonka Jeesus teki.

        Jos saatana joutuisi kantamaan minun ja sinun syntisi, se tekisi Raamatusta valehtelijan, koska silloinhan syntejämme ei olisi SOVITETTU vaan vain siirretty pois jonkun toisen kannettaviksi.

        Mutta kun synnit on sovitettu, hinta on maksettu, velka on suoritettu !!!

        "Seuraavana päivänä hän näki Jeesuksen tulevan tykönsä ja sanoi: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!"
        Vertaa:
        "Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä."


      • Yksi_usko
        Exap kirjoitti:

        "White on tässä enemmän kuin oikeassa, että saatana kantaa synnit. "

        Katin kontit. Selitystä joka ei kestä Raamatun totuutta !

        Jeesus
        "itse kantoi meidän syntimme",
        "Sentähden piti hänen kaikessa tuleman veljiensä kaltaiseksi, että hänestä tulisi laupias ja uskollinen ylimmäinen pappi tehtävissään Jumalan edessä, sovittaakseen kansan synnit."
        "Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi."

        "Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi"

        Anteeksi annettua syntiä ei kukaan enää joudu kantamaan. Jokainen joka ei ota vastaan anteeksiantoa, maksaa hänkin vain omista synneistään, saatana kantaa ja maksaa vain omistaan.

        Luepa hepr 10 ja ymmärrä, että VT:n jokavuotinen symboliikka oli vain symboliikkaa, koska puuttui syntien lopullinen sovitus, jonka Jeesus teki.

        Jos saatana joutuisi kantamaan minun ja sinun syntisi, se tekisi Raamatusta valehtelijan, koska silloinhan syntejämme ei olisi SOVITETTU vaan vain siirretty pois jonkun toisen kannettaviksi.

        Mutta kun synnit on sovitettu, hinta on maksettu, velka on suoritettu !!!

        "Seuraavana päivänä hän näki Jeesuksen tulevan tykönsä ja sanoi: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!"
        Vertaa:
        "Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä."

        Olet tietenkin oikeassa. Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden ja sovittanut synnit ristillä. Jeesus otti siis meidän paikkamme ja kuoli syntiemme tähden, jotta Barabbas olisi päässyt vapaaksi (Me olemme noita Barabbaita) Jeesus otti siis meidän nimemmekin, sillä Hän kuoli sinun ja minun puolesta yksilöinä! (Tuo oli videosta). Siis toinen kuolee toisen puolesta. Jeesuksesta tuli siis Barabbas, jotta Barabbaasta tulisi Isän poika ja olisi vapaa synneistä. (Nuo oli lainausta videosta). Olet oikeassa siinä, että Barabbas ei enää kantanut meidän syntejä, sillä hän oli ensimmäinen, jonka synnit Jeesus kantoi. Jos White opettaa, että saatana kantaa meidän synnit, niin se on mitä kauheinta harhaoppia!

        Minua sekoitti tuo ajatus kahdesta kauriista, jossa toisesta virheettömästä tuli uhrikaritsa ja toisen päälle sälytettiin kansan synnit ja lähetettiin erämaahan.

        Näin ei käynyt kun Jeesus kuoli, vaan Jeesus kantoi myös Barabbaan synnit ristillä ja meidän kaikkein muidenkin. Kannattaa katsoa tuo video, sillä se selvittää koko asian. Jos White opettaa niin, että saatana kantaa meidän syntimme, niin sitten Jeesuksen uhrilla ei olisi merkitystä. Suosittelen siinä tapauksessa kuuntelemaan entistä enemmän Messiaanisten puheita. Johanthan Cahn on oikein hyvä.


      • Yksi_usko
        Yksi_usko kirjoitti:

        Olet tietenkin oikeassa. Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden ja sovittanut synnit ristillä. Jeesus otti siis meidän paikkamme ja kuoli syntiemme tähden, jotta Barabbas olisi päässyt vapaaksi (Me olemme noita Barabbaita) Jeesus otti siis meidän nimemmekin, sillä Hän kuoli sinun ja minun puolesta yksilöinä! (Tuo oli videosta). Siis toinen kuolee toisen puolesta. Jeesuksesta tuli siis Barabbas, jotta Barabbaasta tulisi Isän poika ja olisi vapaa synneistä. (Nuo oli lainausta videosta). Olet oikeassa siinä, että Barabbas ei enää kantanut meidän syntejä, sillä hän oli ensimmäinen, jonka synnit Jeesus kantoi. Jos White opettaa, että saatana kantaa meidän synnit, niin se on mitä kauheinta harhaoppia!

        Minua sekoitti tuo ajatus kahdesta kauriista, jossa toisesta virheettömästä tuli uhrikaritsa ja toisen päälle sälytettiin kansan synnit ja lähetettiin erämaahan.

        Näin ei käynyt kun Jeesus kuoli, vaan Jeesus kantoi myös Barabbaan synnit ristillä ja meidän kaikkein muidenkin. Kannattaa katsoa tuo video, sillä se selvittää koko asian. Jos White opettaa niin, että saatana kantaa meidän syntimme, niin sitten Jeesuksen uhrilla ei olisi merkitystä. Suosittelen siinä tapauksessa kuuntelemaan entistä enemmän Messiaanisten puheita. Johanthan Cahn on oikein hyvä.

        Korjaus. Jonathan Cahnistakin kirjoitetaan kritiikkiä siitä, että käyttää rabbi-nimeä ym. En siis suosittele ketään. Suosittelen Raamattua ja rukousta ja PH:n ohjausta.


      • Minulla ei ole viestin poiston kanssa mitään tekemistä. Olen itsekin sitä mieltä että viestien poistoa tapahtuu vastoin foorumin sääntöjä.

        Sinun lainauksesi on pelkkää puppua, missä väännät asioita kieroon mistä et tiedä yhtään mitään.
        Usko tämä huviksesi, mutta mielellään ota vakavissasi totuus.

        Kriitikkojen tapa irroittaa yksi lause, tai kappale irti asiakokonaisuudesta ja tulkita lause tai kappale erillään asiayhteydestä mielensä mukaan on suorastaan rikollinen menetelmä.

        Ei kukaan ole niin tyhmä ihminen mitä Sinä olet tyhmyydessäsi, jos vakavissasi luulet totuuden mukaiseksi sitä mitä kirjoitat.

        t. jarinhotelli


      • Onko kukaan koskaan miettinyt minkälainen motivaatio on ihmisellä joka tekee sitä että irroittaa lauseen, virkkeen taikka kappaleen irti asiakokonaisuudestaan, ja tulkitsee lauseen, virkkeen tai kappaleen niin kuin itse haluaa.

        Noissa mitä täällä joku esitti lauseen, virkkeen tai kappaleen pituisia lainauksia irti asiakokonaisuudesta, on sellainen rikollinen menetelmä.

        Pahasti on ihminen henkilökohtaisella tavalla katkeroitunut ja turhautunut omaan tyhmyyteensä, että ei ole jotakin asiaa ymmärtänyt, ja yrittää sitten johtaa muitakin harhaan hengellisissä asioissa.

        >>>>>>>>> Mutta teologia jossa kyseessä vanhan ja uuden liiton pyhäkköpalvelus, jota verrataan telttapyhäkköön ja oikeaan taivaalliseen pyhäkköön joka on taivaassa itse Jeesus Kristus, jota on verrattu esikuvin ja vertauskuvinkin pyhäkköjä -telttapyhäkköä ja taivaallista ja Kristuksen ylipapin virkaa Hebr 5-10 luvut, se on joillekin ja monille liian vaikea käsittää ja ymmärtää. Ymmärtääkseen Raamatun suurimpia teologioita ja profetioita, pitää olla ennestään pohjatietoa useistakin isoista kokonaisuuksista.

        >>>>>>>> Uskooko joku tämän; >>>> Se että vanhan liiton telttapyhäkön seremonia-palvelus lakisäädöksineen oli esikuvaa ja vertauskuvaa oikeasta taivaallisesta pyhäköstä, Ylipappi Jeesuksesta Kristuksesta, ei kaada sitä tosiasiaa etteikö Golgatan uhri olisi ainoakertainen yksi ja ainoa syntiuhri Golgatalla ihmiskunnan koko historian ajaksi.

        Äly hoi -älä jätä, äläkä unhoita.

        t. jarinhotelli


      • Exap kirjoitti:

        "White on tässä enemmän kuin oikeassa, että saatana kantaa synnit. "

        Katin kontit. Selitystä joka ei kestä Raamatun totuutta !

        Jeesus
        "itse kantoi meidän syntimme",
        "Sentähden piti hänen kaikessa tuleman veljiensä kaltaiseksi, että hänestä tulisi laupias ja uskollinen ylimmäinen pappi tehtävissään Jumalan edessä, sovittaakseen kansan synnit."
        "Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi."

        "Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi"

        Anteeksi annettua syntiä ei kukaan enää joudu kantamaan. Jokainen joka ei ota vastaan anteeksiantoa, maksaa hänkin vain omista synneistään, saatana kantaa ja maksaa vain omistaan.

        Luepa hepr 10 ja ymmärrä, että VT:n jokavuotinen symboliikka oli vain symboliikkaa, koska puuttui syntien lopullinen sovitus, jonka Jeesus teki.

        Jos saatana joutuisi kantamaan minun ja sinun syntisi, se tekisi Raamatusta valehtelijan, koska silloinhan syntejämme ei olisi SOVITETTU vaan vain siirretty pois jonkun toisen kannettaviksi.

        Mutta kun synnit on sovitettu, hinta on maksettu, velka on suoritettu !!!

        "Seuraavana päivänä hän näki Jeesuksen tulevan tykönsä ja sanoi: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!"
        Vertaa:
        "Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä."

        Kuule hei, Tässä törmätään taas siihen että väität sellaista mistä et tiedä mitään.

        Taas on kyseessä vanhan liiton seremoniaan vertaaminen missä syntipukki Asaselin päälle laitetaan kansan vuoden aikana tulleet synnit. "Syntipukki" Asasel viedään sitten erämaahan
        josta Asasel synteineen ei enää palaa.
        Vertauskuvallisesti uuden oikeassa pyhäkössä synnit laitetaan sen päälle syyksi, siis syyksi-, joka synnit on aiheuttanutkin, saatana, ja saatana aikanaan viedään "erämaahan" (Ilm 20 tulijärven hävitys) josta se ei enää palaa koskaan. Kansa ymmärsi erämaan suuruuden minne syntipukki varmasti katosi lopullisesti.

        >>> Älä hyvä ihminen luule etteikö adventtikansa osaa Raamattua lukea.

        >>> Mutta jos etsit asiallisia vastauksia kysymyksiin, älä pahastu, vaan ymmärrä mitä Sinulle vastaa sellaiset ihmiset jotka jotakin asiasta tietävät muuta kuin ennakkoluuloa, tai ilman jonkun hörhön kriitikon tahallista propagandaa jota sitten vilpittömät uskovaiset tiedon tarvitsijat voivat joutua harhaan tiedossa vastuuttomien kriitikkojen vuoksi.

        t. jarinhotelli


      • Exap kirjoitti:

        "White on tässä enemmän kuin oikeassa, että saatana kantaa synnit. "

        Katin kontit. Selitystä joka ei kestä Raamatun totuutta !

        Jeesus
        "itse kantoi meidän syntimme",
        "Sentähden piti hänen kaikessa tuleman veljiensä kaltaiseksi, että hänestä tulisi laupias ja uskollinen ylimmäinen pappi tehtävissään Jumalan edessä, sovittaakseen kansan synnit."
        "Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi."

        "Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi"

        Anteeksi annettua syntiä ei kukaan enää joudu kantamaan. Jokainen joka ei ota vastaan anteeksiantoa, maksaa hänkin vain omista synneistään, saatana kantaa ja maksaa vain omistaan.

        Luepa hepr 10 ja ymmärrä, että VT:n jokavuotinen symboliikka oli vain symboliikkaa, koska puuttui syntien lopullinen sovitus, jonka Jeesus teki.

        Jos saatana joutuisi kantamaan minun ja sinun syntisi, se tekisi Raamatusta valehtelijan, koska silloinhan syntejämme ei olisi SOVITETTU vaan vain siirretty pois jonkun toisen kannettaviksi.

        Mutta kun synnit on sovitettu, hinta on maksettu, velka on suoritettu !!!

        "Seuraavana päivänä hän näki Jeesuksen tulevan tykönsä ja sanoi: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!"
        Vertaa:
        "Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä."

        Suurena sovituspäivänä ylipappi uhrasi kaksi kaurista syntiuhriksi.

        Toinen uhri merkiksi pyhäkön sovittamista, ja toisen kauriin päälle laskettiin kansan synnit, kun ylipappi laski molemmat kätensä kauriin pään päälle. Tämän jälkeen joku mies vei kauriin erämaahan josta se ei enää osannut takaisin. (3 Moos 16:5-10)

        Azazel sanaa on tulkittu näin:

        1. Tarkoittaisi autiota paikkaa, mm. Siinain lähellä olevaa vuorta

        2. Merkitsisi “poistuvaa,” eli poispantua joka havainnollistaisi syntien poistumista

        3. Syntipukki, tämän maailman Jumala

        4. Saatanalle ja/tai erämaademonille annettu nimi

        Suurena sovituspäivänä synnit sovitettiin ja poistettiin. Suurena sovituspäivänä toimitukset olivat esikuvallisia, ja vertauskuvasivat Jeesusta Kristusta. 3 Moos 16 luku kertoo suuresta sovituspäivästä.Jeesus Kristus on ainoa syntiemme kantaja, ja sovittaja. (Jes 53:4-6)

        Asasel toimitus liittyy saatanan toimintaan ja -persoonallisuuteen pahan alkuunpanijana ja aiheuttajana. Toimitukseen ei liity veriuhria joka kuvaisi Kristusta, vaan veriuhri tapahtui toisen kauriin kohdalla.

        Paholainen on syyllinen kaikkien ihmisten synteihin. Tämä “syntipukki” Azazel oli myöhäisjuutalaisen ajattelun mukaan paholaisen nimi. Enokin kirja (Apogryfikirjat) kirjoitettiin UT:n ja VT:n välisenä aikana. 1 Eenokin kirjassa on johtavaksi langenneeksi enkeliksi nimetty Azazel.

        Paholainen joutuu kärsimään seurauksista, jotka Kristus kärsi ja sovitti, että on houkutellut osan enkeleistä ja ihmiset synnintekoon. Joutuihan Azazel vertauskuvallisesti kärsimään kuoleman rangaistuksen erämaassa vieden synnit mukanaan. Erämaakarkotus on myöskin rangaistus. (Matt 25:41, Ilm 20:10)

        Maallinen temppelipalvelus oli todellisuuden vertauskuva, “varjo ja kuva,” ja oikea ja alkuperäinen temppeli onkin taivaassa. (Hebr 8:1-2,5-6, 9 luku) Taivaallisessa temppelissä Jeesus Kristus toimii Ylipappina uuden liiton uskovien hyväksi. (Hebr 8:8-10, 10:16-17, Hes 36:26-27, Jer 31:31-34) Jeesus Kristus on koko maailmanhistorian kaikkien syntien sovittaja , (Joh 1:29,36, Room 5:10, Ef 2:16, Hebr 2:9,17, 1 Piet 2:24, 1 Joh 2:2) joka kärsi ristinkuoleman syntien sovitukseksi kertakaikkisesti. (Hebr 7:27, 9:24-28, 10:10, 1 Piet 3:18)

        t, jarinhotelli


      • Minä olen kaikkiin vastannut kerralla jo tässä viestiketjussa.

        Kysymyksessä on lauseiden ja kappaleiden irroittaminen irti asiayhteydestään, ja ko. irrallisten tulkitseminen oman mielensä, ja oman tarkoituksen mukaan_!_

        Ei tämän kummemmasta ole kyse.
        - Kriitikkojen puoli-rikollisesta toiminnasta antaa väärää harhaanjohtavaa tietoa ko. menetelmällä.

        Adventtilikkkeen usko on aina opettanut Kristuksen yhtä ja ainutta syntiuhria kaikessa ajassa.
        Ei ne niin tyhmiä ole mitä joku joskus luulee. Maailman huipulla Raamatun tutkimuksessa-.

        Olen vastannut kaikkeen, -tai kommentoinut, en ole opettaja vaan keskustelija.

        Hämmingissä on kyse vain vanhan liiton pyhäkköpalvelusta, joka on esikuvaa ja vertauskuvaa,
        oikeasta pyhäköstä joka on taivaassa.
        Vertauskuvalliset ilmaisut, -todellista vanhan liiton seremoniaa koskevat tapahtumat, joissa verrataan telttamajan ja taivaan pyhäkön toimintaa, on aiheuttanut hämminkiä luulemaan hassuja ettäkö "adventistit" olisivat niin tyhmiä että eivät osaa lukea Raamatusta Golgatan uhrin merkitystä.
        Ihmiset vaan edelleen tekevät syntiä, ja taivaan palvelu -Kristus ylipappina on todellista, ja suoraa ilman ihmisvälittäjiä olevaisten yksilöpersoonien ja Ylipappi Jeesuksen Kristuksen, ja Kristuksen enkeleiden toimintaa maan päällä; Hebr 1:14, Joh 14. mm.

        t. jarinhotelli


      • Yksi_usko
        jarinhotelli1 kirjoitti:

        Minä olen kaikkiin vastannut kerralla jo tässä viestiketjussa.

        Kysymyksessä on lauseiden ja kappaleiden irroittaminen irti asiayhteydestään, ja ko. irrallisten tulkitseminen oman mielensä, ja oman tarkoituksen mukaan_!_

        Ei tämän kummemmasta ole kyse.
        - Kriitikkojen puoli-rikollisesta toiminnasta antaa väärää harhaanjohtavaa tietoa ko. menetelmällä.

        Adventtilikkkeen usko on aina opettanut Kristuksen yhtä ja ainutta syntiuhria kaikessa ajassa.
        Ei ne niin tyhmiä ole mitä joku joskus luulee. Maailman huipulla Raamatun tutkimuksessa-.

        Olen vastannut kaikkeen, -tai kommentoinut, en ole opettaja vaan keskustelija.

        Hämmingissä on kyse vain vanhan liiton pyhäkköpalvelusta, joka on esikuvaa ja vertauskuvaa,
        oikeasta pyhäköstä joka on taivaassa.
        Vertauskuvalliset ilmaisut, -todellista vanhan liiton seremoniaa koskevat tapahtumat, joissa verrataan telttamajan ja taivaan pyhäkön toimintaa, on aiheuttanut hämminkiä luulemaan hassuja ettäkö "adventistit" olisivat niin tyhmiä että eivät osaa lukea Raamatusta Golgatan uhrin merkitystä.
        Ihmiset vaan edelleen tekevät syntiä, ja taivaan palvelu -Kristus ylipappina on todellista, ja suoraa ilman ihmisvälittäjiä olevaisten yksilöpersoonien ja Ylipappi Jeesuksen Kristuksen, ja Kristuksen enkeleiden toimintaa maan päällä; Hebr 1:14, Joh 14. mm.

        t. jarinhotelli

        Ok. Tietenkään tekstien irrottaminen ei anna oikeaa käsitystä asiasta. Sillä voi itse asiassa todistaa sitä mitä haluaa. Tämän vuoksi ei ole oikein tyrmätä Whiten kirjoituksia irrallisen lauseen tai lauseiden johdosta, jos ei tiedä kokonaisuutta. Minulla ei ole niin paljon White-tuntemusta osatakseni vastata yhteenkään Whiteä koskevaan kysymykseen. Joten omalta osaltani perun kaikki Whiteen kohdistuneet arvosteluni.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Ok. Tietenkään tekstien irrottaminen ei anna oikeaa käsitystä asiasta. Sillä voi itse asiassa todistaa sitä mitä haluaa. Tämän vuoksi ei ole oikein tyrmätä Whiten kirjoituksia irrallisen lauseen tai lauseiden johdosta, jos ei tiedä kokonaisuutta. Minulla ei ole niin paljon White-tuntemusta osatakseni vastata yhteenkään Whiteä koskevaan kysymykseen. Joten omalta osaltani perun kaikki Whiteen kohdistuneet arvosteluni.

        Kiitoksia, siksi että on mukavaa että asia selvisi, ja että on ihmisiä jotka ovat itselleen rehellisiä tällaisissa asioissa.

        On 101 % varmaa, ettei Adventtikirkko ole vahingossakaan, eikä yksinkertaisinkaan kirkon teologi ole koskaan opettanut ettäkö Jeesuksen Golgatan ristin syntiuhri ei olisi yksi ja riittävä ainoa syntiuhri koko ihmiskunnan kaiken ajan synnille. Tähän yhteen uhriin viittasi kaikki telttapyhäkön synti-eläinuhrit esikuvallisesti.

        On 101% varmaa ettei Adventtikirkossa kaikkein yksinkertaisinkaan persoonallisuus ole koskaan luullut eikä opettanut, että saatana sovittaisi syntejä.

        Teologian jotka liittyvät vanhan ja uuden liiton pyhäkköön, sekä kaikkeen profetiaan mitä se sisältää on iso paketti, joka pitää sisällään isoja asiakokonaisuuksia.
        Olen itse joskus käyttänyt kolme kuukautta asian itse ymmärtämiseen kotona asiaa tutkien.
        Monet sitten tietenkin kompuroivat, ja on olemassa aivan vilpitöntä tietämättömyyttä tottakai, joka ei ole syntiä eikä ihmisen kadotus olla ymmärtämätön Raamatun suurille hienoille profetia- teologioille.

        Vilpitön usko rakkaudessa Jeesukseen, ja syntien hylkääminen parhaan kyvyn mukaan riittää ihmisen pelastumiseen. "Kaikentietäväisyys" ei ole ikuisen pelastuksen vaatimus.


        Hyvä menetelmä on lykätä vaikeita asioita tuonnemmaksi. Monet kompastuvat isoihin teologioihin että koko usko voi kaatua, ja olla katkeria ja haukkua räksyttävät asioista joista eivät malttaneet hissukseen ottaa selvää niin että ymmärtäisivät. Hankin kirjallisuudesta tietoa Raamatun vaikeisiin kysymyksiin, ja olin kirjeenvaihdossa teologeihin.
        Nyt ei ole sitten vaikeata ymmärtää mitä teologit opettavat.
        Kaikilla ei ole aikaa istua päivät pitkät Raamattua opiskellen, mutta aina jossakin määrin tiedon jano uskossa kasvaa pakosta jossakin määrin.
        Raamatun helpoimmista asioista voi aloittaa, ja riittää se tieto mainiosti että Jeesus elää_!_
        Monet sitten ihmettelevät jos Raamatussa on hienoja isoja teologioita, mitä eivät ymmärrä, niin kuin eivät ymmärräkään. Hyvin harva Adventtikirkossakin osaa selittää 2300 iltaa aamua enkelin Danielille antaman profetian, ja vanhan ja uuden pyhäkön suhteen.

        t. jarinhotelli


    • Vaarinhousut

      Rabbi: 1. juut. lainoppineiden ja opettajan arvonimi, opettaja, mestari. Matt.23:10. Luuk.5:5. 8:24. 8:45. 9:33. 9:49. 17:13. "Sovitettiinko sovitustyö loppuun ristillä?" Room.2:13. Room.3:28. Siis juu, ja ei.

    • Oikea- ja maallinen pyhäkkö?





      Mooses rakensi pyhäkön tarkasti Jumalalta saamiensa ohjeiden ja mallin mukaan. (2 Moos 25:8-9,40, 26-31 luvut, 33:7-11, 35:4-40: 38-40 luvut)

      Salomo rakensi 400 vuotta myöhemmin uuden pyhäkön ja Baabelin vankeudesta palanneet vielä kolmannen pyhäkön aina edellisen tilalle. (Dan 8:11,13, 9:17,26, Jes 63:18, Ps 74:3,7, Jer 51:51, Val 1:10, 2:20.

      Kun Jeesus kuoli ristillä, päättyi koko vanhan liiton uhrijärjestelmä pyhäkköpalveluksineen. Koko Vanhan liiton uhripalvelusjärjestelmä maallisessa pyhäkössä vertauskuvasi Jeesuksen Kristuksen uhria. (Matt 27:50-51)

      Taivaallinen Temppeli ei ole vertauskuvaa enää, vaan on todellinen ja monivaiheisen vertauskuvan täyttymys.

      "Tulemme nyt asian ytimeen: Meillä on ylipappi joka on asettunut taivaissa istumaan majesteetin valtaistuimen oikealla puolelle. Hän toimittaa palvelusta taivaan pyhäkössä, todellisessa pyhäköteltassa jota ei ole pystyttänyt ihminen vaan Herra itse."  (Hebr 8:1-2)

      Jeesus meni kaikkeinpyhimpään ja tekee pappispalvelusta kaikkein pyhimmässä; Hebr 8:2. Oman verensä kautta sai aikaan iankaikkisen lunastuksen; 9:12. Jeesuksen veren kautta meillä on pääsy kaikkeinpyhimpään; 10:19. (Iso Raamatun  Tietosanakirja 5 s.164) 

      Taivaassa jatkuu se työ mikä päättyi ristille. Jeesus Kristus taivaallisten joukkojen kanssa tekee työtä ajan loppuun asti ihmisen hyväksi ihmisen pelastamiseksi. Pyhäkkö on Ylipappi Jeesuksen Kristuksen ympärillä taivaassa.
      Mooses vihki maallisen pyhäkön esikuvan mukaan. Jeesus vihki taivaallisen pyhäkön. Taivaallinen palvelus on ihmisen hyväksi.
      (Hebr 1:14, 4:14-16, 7:25, 8:5,10)

      Ilosanoma uuden liiton pyhäköstä annettiin jo profeetta Danielille: “Kuinka kauan meidän täytyy katsella tätä? Päivittäinen uhri on poissa, jumalattomuus levittää tuhoa, ja pyhäkkö ja palvelus on tallattu maahan?"  -Niin kauan että 2300 iltaa ja aamua on kulunut, sitten nousee pyhäkkö taas kunniaan."  (Dan 8:13-14) > 

      Pyhäkkö ihmisen hyväksi on totta koko ihmiskunnan olemassaolon ajan ennen Herran paluuta. (Hes 37:26-27)
      Jeesuksen Kristuksen uhri oli ainutkertainen riittävä uhri. Ylipapin työ jatkuu oikeassa pyhäkössä josta maallinen pyhäkkö oli tarkka kopio, malli ja esikuva.
      "Meillä on suuri ylipappi jonka haltuun on uskottu Jumalan koko huone."  (Hebr 10:21)

      Danielin surressa jumalattomuutta ja pyhäkköpalveluksen puutetta Daniel ei ymmärtänyt enkelin sanomaa ja enkeli sanoikin sanoman selviävän vasta lopun aikana. > Dan 12:4,9,10,13.

      Profetia selvisi 1800 luvun puolessa välissä ja tuosta hetkestä on katsottu "viimeisien päivien eli lopun aikojen" alkaneen. Jeesuksen kertomat "ajan merkit" alkoivat myös toteutua. (Matt 24) Viimeisten päivien kestoajasta ei kukaan voi tietää. (Matt 24:36)
      Danielille annettu profetia selvisi joka tapauksessa vasta noin 2500 vuotta Danielin jälkeen.

      Maallinen pyhäkkö kuvasi kolmea vaihetta Kristuksen palvelutyössä:
      >1. Sijaisuhria;
      -Pyhäkön uhrit olivat vertauskuvia Kristuksen uhrikuolemasta, sekä syntien anteeksiantamisesta. (Hebr 9:22) (Room 3:24-25, 6:23, Jes 53:6, 1 Kor 15:3, 2 Kor 5:21, 3 Moos 4:34-35, Hes 45:18-19) Ihmiskunnan kaikki synnit sovitettiin ristillä kokonaan.

      >2. Papillista välitystyötä;
      Vanhassa liitossa jokainen pappi kuvasi Kristuksen välitystyötä. (Hes 44:11,15-16, 45:4, 4 Moos 8:19, Pappisjärjestelmä onkin kokonaan vanhaan liittoon kuuluva asia. Uudessa liitossa jokaisella uskovalla on rukouksessa suora yhteys taivaaseen. Välittäjänä papin sijasta Kaikkivaltiaan Isän edessä on Jeesus Kristus. (Hebr 7:15-28, Room 8:34, 1 Joh 2:1-2) Kristus. (1 Tim 2:5, 1 Piet 2:9, Hebr 4:16)

      Uuden liiton oikea pyhäkkö, lopullinen tuomio:
      Ennen tuomion täytäntöönpanoa on oltava oikeudenkäynti. Papillinen pyhäkköpalvelus on taivaallinen oikeudenkäynti! (Ilm 20:4, 1 Kor 6:1-3, Ilm 20:11-15, Matt 25:31-46, 2 Piet 3:7-13) 
      > Kun Jeesus tulee, Hänellä on palkka mukanaan. Ihmisten ikuiset kohtalot on päätetty. (Matt 16:27, Ilm 22:12) Uutta armonaikaa ei koskaan enää tule.
      Raamattu viittaa taivaalliseen pyhäkköön; > Ps 11:4, Mii 1:2-3, Ilm 4:2, 7:15, 8:3, 9:13, 15:5,8, 11:12,19, 16:17, Dan 7:9-10.

      Pyhäkön tehtävä ja sanoma on pelastus ja työ ihmisen hyväksi.
      Maallisen pyhäkön kaikki menot kuvasivatkin Kristuksen työtä ihmisen hyväksi. (Hebr 4:2,9:9-12, Gal 3:23, Joh 1:29) (Ps 78:69, 63:3, 20:3, 96:6, 150:1, Jer 17:12, 2 Aik 30:8,19)

      "Heprealaiskirjeessä löydämme mielenkiintoisen heprealaisen runomitan, joka asettaa kaksi pyhäkköä jumalanpalvelusjärjestelmineen vastakkain vertailtavaksi; maallisen ja taivaallisen. Heprealaiskirjeen kuudennen luvun lopusta kymmenennen luvun puoliväliin ulottuva teksti muodostuu seuraavanlaisesta rakenteesta:
       A – Väliverho (6:19-20)
      .B – Pappeus (7:1-25)
      ..C – Uhri (7:26-28)
      …D – Pyhäkkö (8:1-5)
      ….E – Liitto (8:6-13)
      …..F – Vanhan liiton pyhäkkö (9:1-10)
      …..F’ – Uuden liiton pyhäkkö (9:11-14)
      ….E’ – Liitto (9:15-22)
      …D’ – Pyhäkkö (9:23-28)
      ..C’ – Uhri (10:1-10)
      .B’ – Pappeus (10:11-18)
      A’ – Väliverho (10:19-20)
      Tekstin perusajatus on yksinkertainen.

      • Lisäystä edelliseeni;

        "Niinpä hänen oli tultava joka suhteessa veljiensä kaltaiseksi jotta hänestä tulisi armahtava ja uskollinen ylipappi ja hän voisi Jumalan edessä sovittaa kansansa synnit. Koska hän on itse käynyt läpi kärsimykset ja kiusaukset hän kykenee auttamaan niitä joita koetellaan."  (Hebr 2:17-18) (Hebr 4:14-16, 5:10)

        Koko vanhan liiton uhripalvelusjärjestelmä oli vertauskuvaa Kristuksen työstä ja -uhrista ristillä. Kaikki sen ajan ja pyhäkköön kuuluvat seremonialait olivat samalla yhteiskunnallisia lakeja. Jokainen uhrattu Karitsa oli vertauskuva Kristuksen antamasta uhrista ihmisen syntien vuoksi. Viattomia Karitsoita uhrattiin sen vuoksi että ihminen surmatessaan pienen valkoisen karitsan syntiensä vuoksi ymmärtäisi syntinsä vakavuuden. Uhri sai aikuisen miehenkin kyyneliin. Vertauskuvin puhuttelu oli tapa puhutella ja opettaa ihmisiä. Jeesus oli vertauskuvilla opettamisen mestari. 

        Lopuksi piti uhrata Jumalan Poika.
        Mitään viattomampaa uhria ja tapettavaa ei enää ollut eikä löydy koskaan ihmisen syntien vuoksi maailman pelastushistoriassa. Uhrin on tarkoitus vedota ihmisen synninviettoon ja parannukseen ihmisen ikuisen elämän puolesta. (Jes 1:18, 65:17-25, Ilm 21-22,
        1 Kor 15) Uusia uhreja ihmisen syntien vuoksi ei enää tule. Kristus on ainutkertainen uhri ajan loppuun asti.

        Jeesus Kristus on Ylipappina pyhäkössä. Melkisedekin pappeudessa. (Hebr 5:6-10)
        Aaron ja Aaronin jälkeläiset eivät mene enää kaikkeen pyhimpään suurena sovituspäivänä kerran vuodessa sovittamaan kansan syntejä.
        Pyhäkköpalveluksen ihmisiä pelastava Kristuksen työ jatkuu taivaan pyhäkössä ristin uhrikuoleman jälkeen. (Hebr 1:14)
        Jeesus Kristus on itse kaikkein pyhimmässä.

        ”Kristus ei mennytkään ihmiskäsin tehtyyn pyhäkköön joka on vain todellisen pyhäkön kuva, vaan itse taivaaseen ollakseen nyt  Jumalan edessä puhumassa meidän puolestamme.”  (Hebr 9:24)
        Hebr 9 luvun teksti tarkoittaa taivaallisen pyhäkön vihkimistä, taivaallista pyhäkköä yleensä, ja että Jeesus meni taivaalliseen pyhäkköön, mutta 9 luku ei tee erotusta pyhäkön palvelun vaiheiden suhteen. Ajan lopun suureen sovituspäivään liittyvä kirjoitus on Danielin kirjan ja Ilmestys- kirjan teksteissä.

        Kansa kantoi kaikkea mikä saastutti vuoden aikana telttamaja-pyhäkköön. Pyhäkkö saastui. Kerran vuodessa suurena sovituspäivänä Ylipappi meni kaikkein pyhimpään ja sovitti koko kansan synnit pois. Pyhäkkö puhdistui. 
        Syntipukki Azasel vertauskuvasi synnin aiheuttajaa ja kansan kiusaajaa. Puhdas syntiuhrieläin oli Jeesuksen Kristuksen vertauskuva.


        Oikea ja alkuperäinen pyhäkkö, joka Raamatun mukaan on uuden liiton pyhäkkö tänään on siis taivaassa. Jeesus ja enkelit kuulevat ihmisen rukoukset. (Hebr 1:14, 9:22-28) Pyhäkköpalveluksessa on eri vaiheita. Taivaallinen palvelus ei pääty koskaan.
        Hebrealaiskirje kytkeytyy Danielin- ja Ilmestyskirjan tapahtumiin.
        "Suuri babylon" on saanut kuulla lankeemuksensa. Maailma kuulee evankeliumin. (Ilm 14:6-13) Suuri antikristillinen babylon (Dan 7:8,25,  Matt 24:15-20, 2 Tess 2:1-4, Ilm 13:5) on saastuttanut pyhäkön ja uusi taivaallinen telttamaja puhdistaa jatkuvasti pyhäkköä Ylipappinaan Jeesus Kristus kaikkein pyhimmässä. (Hebr 2:17, 3:1-2, 5:4-5, 7:20-21, 5:6, 6:20, 7:15-17, 24,27-28, 8:1-3,6, 9:12,14,24-26) Kaikkein pyhimmän palvelus merkitsee taivaan kirjojen ja pyhäkön puhdistamista synneistä. Anteeksi annetut synnit ovat kuitenkin saastuttaneet vielä pyhäkköä siihen saakka kunnes kaikkien pyhimmän palvelus alkoi profeetta Danielille ilmoitetun mukaisesti. Dan 8:12-14.

        Kysymys taivaallisesta pyhäköstä Jeesus Ylipappi kaikkein pyhimmässä merkitsee kaikkea sitä työtä mitä taivaassa tehdään viimeisinä aikoina koko ihmiskunnan- jokaisen ihmisen uskonelämän eteen ja -tueksi ihmisen pelastukseksi.

        Taivaallinen oikeudenkäynti asiayhteydessä merkitsee yksinkertaisesti että on oltava tieto, perusteet ja merkintä "tuomio" jokaisen ihmisen kohdalla missä tilassa ihminen on armonaikansa eläissään päättänyt. (Ilm 20:11-15)

        Jeesus on taivaan pyhäkössä. Mooses sai esikuvan tästä. (Hebr 8:5-6) Pyhäkön ensimmäinen huone vertauskuvaa Jeesuksen Kristuksen palvelutyötä taivaassa ristin uhrin jälkeen. "Kaikkein pyhin" on huone joka vertauskuvaa kerran vuodessa tapahtunutta suurta sovituspäivää. Jumalan oma erottuu Jumalan kansan hyväksi. Armonaika päättyy jonakin päivänä ja ovi sulkeutuu samalla tavalla kuin Nooan arkin ovi sulkeutui. Vettä alkoi tulla ja arkin ovi pysyi kiinni. 

        Ajan lopulla maa hävitetään tulella ja luodaan uudeksi paratiisiksi. (2 Piet 3:7) Koko kosmosta kohtaa viimeinen spektaakkeli Ilm 20 luvun tapahtumissa jossa jokainen herättyään kuulee että on itse tehnyt armon aikana ratkaisunsa. Jokainen luotu olento saa palkkansa. (Room 6:22-23, 2 Piet 2:4)

        Armonaikaa on ihmisen elämä ajan loppuun asti. Jumala tahtoo että ihminen käyttäisi ajan oikein. (Hebr 3:7-8, Ilm 22:17,20)

        t. jarinhotelli


      • oipoi
        jarinhotelli1 kirjoitti:

        Lisäystä edelliseeni;

        "Niinpä hänen oli tultava joka suhteessa veljiensä kaltaiseksi jotta hänestä tulisi armahtava ja uskollinen ylipappi ja hän voisi Jumalan edessä sovittaa kansansa synnit. Koska hän on itse käynyt läpi kärsimykset ja kiusaukset hän kykenee auttamaan niitä joita koetellaan."  (Hebr 2:17-18) (Hebr 4:14-16, 5:10)

        Koko vanhan liiton uhripalvelusjärjestelmä oli vertauskuvaa Kristuksen työstä ja -uhrista ristillä. Kaikki sen ajan ja pyhäkköön kuuluvat seremonialait olivat samalla yhteiskunnallisia lakeja. Jokainen uhrattu Karitsa oli vertauskuva Kristuksen antamasta uhrista ihmisen syntien vuoksi. Viattomia Karitsoita uhrattiin sen vuoksi että ihminen surmatessaan pienen valkoisen karitsan syntiensä vuoksi ymmärtäisi syntinsä vakavuuden. Uhri sai aikuisen miehenkin kyyneliin. Vertauskuvin puhuttelu oli tapa puhutella ja opettaa ihmisiä. Jeesus oli vertauskuvilla opettamisen mestari. 

        Lopuksi piti uhrata Jumalan Poika.
        Mitään viattomampaa uhria ja tapettavaa ei enää ollut eikä löydy koskaan ihmisen syntien vuoksi maailman pelastushistoriassa. Uhrin on tarkoitus vedota ihmisen synninviettoon ja parannukseen ihmisen ikuisen elämän puolesta. (Jes 1:18, 65:17-25, Ilm 21-22,
        1 Kor 15) Uusia uhreja ihmisen syntien vuoksi ei enää tule. Kristus on ainutkertainen uhri ajan loppuun asti.

        Jeesus Kristus on Ylipappina pyhäkössä. Melkisedekin pappeudessa. (Hebr 5:6-10)
        Aaron ja Aaronin jälkeläiset eivät mene enää kaikkeen pyhimpään suurena sovituspäivänä kerran vuodessa sovittamaan kansan syntejä.
        Pyhäkköpalveluksen ihmisiä pelastava Kristuksen työ jatkuu taivaan pyhäkössä ristin uhrikuoleman jälkeen. (Hebr 1:14)
        Jeesus Kristus on itse kaikkein pyhimmässä.

        ”Kristus ei mennytkään ihmiskäsin tehtyyn pyhäkköön joka on vain todellisen pyhäkön kuva, vaan itse taivaaseen ollakseen nyt  Jumalan edessä puhumassa meidän puolestamme.”  (Hebr 9:24)
        Hebr 9 luvun teksti tarkoittaa taivaallisen pyhäkön vihkimistä, taivaallista pyhäkköä yleensä, ja että Jeesus meni taivaalliseen pyhäkköön, mutta 9 luku ei tee erotusta pyhäkön palvelun vaiheiden suhteen. Ajan lopun suureen sovituspäivään liittyvä kirjoitus on Danielin kirjan ja Ilmestys- kirjan teksteissä.

        Kansa kantoi kaikkea mikä saastutti vuoden aikana telttamaja-pyhäkköön. Pyhäkkö saastui. Kerran vuodessa suurena sovituspäivänä Ylipappi meni kaikkein pyhimpään ja sovitti koko kansan synnit pois. Pyhäkkö puhdistui. 
        Syntipukki Azasel vertauskuvasi synnin aiheuttajaa ja kansan kiusaajaa. Puhdas syntiuhrieläin oli Jeesuksen Kristuksen vertauskuva.


        Oikea ja alkuperäinen pyhäkkö, joka Raamatun mukaan on uuden liiton pyhäkkö tänään on siis taivaassa. Jeesus ja enkelit kuulevat ihmisen rukoukset. (Hebr 1:14, 9:22-28) Pyhäkköpalveluksessa on eri vaiheita. Taivaallinen palvelus ei pääty koskaan.
        Hebrealaiskirje kytkeytyy Danielin- ja Ilmestyskirjan tapahtumiin.
        "Suuri babylon" on saanut kuulla lankeemuksensa. Maailma kuulee evankeliumin. (Ilm 14:6-13) Suuri antikristillinen babylon (Dan 7:8,25,  Matt 24:15-20, 2 Tess 2:1-4, Ilm 13:5) on saastuttanut pyhäkön ja uusi taivaallinen telttamaja puhdistaa jatkuvasti pyhäkköä Ylipappinaan Jeesus Kristus kaikkein pyhimmässä. (Hebr 2:17, 3:1-2, 5:4-5, 7:20-21, 5:6, 6:20, 7:15-17, 24,27-28, 8:1-3,6, 9:12,14,24-26) Kaikkein pyhimmän palvelus merkitsee taivaan kirjojen ja pyhäkön puhdistamista synneistä. Anteeksi annetut synnit ovat kuitenkin saastuttaneet vielä pyhäkköä siihen saakka kunnes kaikkien pyhimmän palvelus alkoi profeetta Danielille ilmoitetun mukaisesti. Dan 8:12-14.

        Kysymys taivaallisesta pyhäköstä Jeesus Ylipappi kaikkein pyhimmässä merkitsee kaikkea sitä työtä mitä taivaassa tehdään viimeisinä aikoina koko ihmiskunnan- jokaisen ihmisen uskonelämän eteen ja -tueksi ihmisen pelastukseksi.

        Taivaallinen oikeudenkäynti asiayhteydessä merkitsee yksinkertaisesti että on oltava tieto, perusteet ja merkintä "tuomio" jokaisen ihmisen kohdalla missä tilassa ihminen on armonaikansa eläissään päättänyt. (Ilm 20:11-15)

        Jeesus on taivaan pyhäkössä. Mooses sai esikuvan tästä. (Hebr 8:5-6) Pyhäkön ensimmäinen huone vertauskuvaa Jeesuksen Kristuksen palvelutyötä taivaassa ristin uhrin jälkeen. "Kaikkein pyhin" on huone joka vertauskuvaa kerran vuodessa tapahtunutta suurta sovituspäivää. Jumalan oma erottuu Jumalan kansan hyväksi. Armonaika päättyy jonakin päivänä ja ovi sulkeutuu samalla tavalla kuin Nooan arkin ovi sulkeutui. Vettä alkoi tulla ja arkin ovi pysyi kiinni. 

        Ajan lopulla maa hävitetään tulella ja luodaan uudeksi paratiisiksi. (2 Piet 3:7) Koko kosmosta kohtaa viimeinen spektaakkeli Ilm 20 luvun tapahtumissa jossa jokainen herättyään kuulee että on itse tehnyt armon aikana ratkaisunsa. Jokainen luotu olento saa palkkansa. (Room 6:22-23, 2 Piet 2:4)

        Armonaikaa on ihmisen elämä ajan loppuun asti. Jumala tahtoo että ihminen käyttäisi ajan oikein. (Hebr 3:7-8, Ilm 22:17,20)

        t. jarinhotelli

        Eli jumala on niin vittumainen ja kostonhaluinen narsisti että tarvitaan asianajaja tähän väliin. Aika ontuvat selitykset.
        Turha olisi kaikkivaltiaan kiukutella omista tekeleistään.


    • pyhpyh2256

      Kriitikot eivät ymmärrä Raamattua.

    • Yksi_usko

      Tässä on hyvä WCL:n video, jossa kerrotaan havainnollisesti, että mitä naulittiin ristille. Tämä ei kylläkään ole vastaus aloituksen kysymykseen, mutta hyvä siinä mielessä, että monet eivät käsitä sovitustyötä muuten kuin ristin valossa. Video korostaa kyllä sitä, että lakia ei naulittu ristille vaan synnit. En kuitenkaan löytänyt suoraan aiheeseen liittyvää videota.

      https://www.youtube.com/watch?v=2WQBLqbZb2E

      On hyvä korostaa, että adventistit uskovat, että synnit on naulittu ristiin ja että White on tässä asiassa täysin samaa mieltä. Näin voidaan vähentää ristiriitoja ja väärinymmärryksiä.

    • SynnittömyyttäköVaiEi

      Adventismin ulkopuoliselta huomautus tai lisäys. Taivaallisten kuvat 9:23 tarkoittanee majaa ja sitä jumalanpalveluskalustoa, astioitakin, mutta itse taivaalliset uskoon tulevia, kuten Raamatussa on verrattu uskovia astioihin:

      Hebrealaiskirje:
      9:21 Ja samoin hän verellä vihmoi myös majan ja kaikki palvelukseen kuuluvat esineet.
      9:22 Niin puhdistetaan lain mukaan miltei kaikki verellä, ja ilman verenvuodatusta ei tapahdu anteeksiantamista.
      9:23 On siis välttämätöntä, että taivaallisten kuvat tällä tavalla puhdistetaan, mutta että taivaalliset itse puhdistetaan paremmilla uhreilla kuin nämä.
      9:24 Sillä Kristus ei mennyt käsillä tehtyyn kaikkeinpyhimpään, joka vain on sen oikean kuva, vaan itse taivaaseen, nyt ilmestyäkseen Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme.
      9:25 Eikä hän mennyt uhratakseen itseänsä monta kertaa, niinkuin ylimmäinen pappi joka vuosi menee kaikkeinpyhimpään, vierasta verta mukanaan,
      9:26 sillä muutoin hänen olisi pitänyt kärsimän monta kertaa maailman perustamisesta asti; mutta nyt hän on yhden ainoan kerran maailmanaikojen lopulla ilmestynyt, poistaakseen synnin uhraamalla itsensä.
      9:27 Ja samoinkuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio,
      9:28 samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat.

      Hebrealaiskirje:
      10:1 Sillä koska laissa on vain tulevan hyvän varjo, ei itse asiain olemusta, ei se koskaan voi samoilla jokavuotisilla uhreilla, joita he alinomaa kantavat esiin, tehdä niiden tuojia täydellisiksi.
      10:2 Sillä eikö muutoin olisi lakattu niitä uhraamasta, koska näillä, jotka jumalanpalvelustaan toimittavat, kerran puhdistettuina, ei enää olisi ollut mitään tuntoa synneistä?
      10:3 Mutta niissä on jokavuotinen muistutus synneistä.
      10:4 Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä.
      10:5 Sentähden hän maailmaan tullessaan sanoo: "Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit;
      10:6 polttouhreihin ja syntiuhreihin sinä et mielistynyt.
      10:7 Silloin minä sanoin: 'Katso, minä tulen - kirjakääröön on minusta kirjoitettu tekemään sinun tahtosi, Jumala.'"
      10:8 Kun hän ensin sanoo: "Uhreja ja anteja ja polttouhreja ja syntiuhreja sinä et tahtonut etkä niihin mielistynyt", vaikka niitä lain mukaan uhrataankin,
      10:9 sanoo hän sitten: "Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi." Hän poistaa ensimmäisen, pystyttääkseen toisen.
      10:10 Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan.
      10:11 Ja kaikki papit seisovat päivä päivältä palvelustaan toimittamassa ja usein uhraamassa, aina samoja uhreja, jotka eivät ikinä voi syntejä poistaa;
      10:12 mutta tämä on, uhrattuaan yhden ainoan uhrin syntien edestä, ainiaaksi istuutunut Jumalan oikealle puolelle,
      10:13 ja odottaa nyt vain, kunnes hänen vihollisensa pannaan hänen jalkojensa astinlaudaksi.
      10:14 Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.

      Eri asia, tarkoittaako tämä synnittömyyttä. Vanha kiista, väittely Room 7. luvusta ja 1. Johanneksen kirjeestä jatkuu. Jos sovitus oli täydellinen, ja Heb 10:14 sanoo täydellisiksi, miten sitten uskovilla saattaa olla syntejä?

    • SynnittömyyttäköVaiEi

      Adventismin ulkopuoliselta kommenttia edelleen. Aiheita WLC ja menestysteologia.

      Noissa WLC-videoissa oli teoilla pelastumisen oppia ja kolminaisuuden vastustusta, jos oikein ymmärsin. https://www.youtube.com/results?search_query=wlc trinity

      Vanha kiista, ovatko uskovat synnittömiä vai ei, liittyy menestysteologiaan. Monella menestysteologilla on ollut sellainen käsitys, ettei uskova enää tee syntiä. Tämä on ollut kuin menestysteologian kulmakivi, jonka päälle sitten on rakennettu. Selitetty, että tämän synnittömyyden kautta saatavan Jumalan mielisuosion tähden VT:n siunauksetkin kuuluvat nyt uskovalle, esim. 5. Moos 28. Tähän mielestäni lainalaiseen näkökulmaan on liittynyt sitten menestysteologisen profeetan (esim. TV7, Wommack) puheita, että jos teet syntiä tai lankeat, niin sitten menetät menestysteologiset siunaukset tai/ ja saat kostoa, kirousta Jumalalta. Eli näkökulma on melko mustavalkoinen. Jos oikein ymmärsin. Kuin olisi jyrkästi joko armoa ja menestystä vain, tai kurjuutta ja kirousta, sen mukaan mitä ihminen itse on tai tekee.

      Miten adventistien keskuudessa? Vallitseeko synnittömyysoppi? Uskova on uusi luomus ja vanha on mennyttä? Miksi 1. Johanneksen kirje sanoo toisaalta, jos joku syntiä tekeekin, meillä on puolustaja, ja kuitenkin sama kirje väittää, ettei Jumalasta syntynyt saata tehdä syntiä - onko tässä ristiriita, vai miten tulkitsette?

      Itselläni on ollut tulkinta, että uusi luomus ei tee syntiä. Mutta miksi uskoville sitten Jaakobin kirjeessä neuvotaan, tunnustakaa toisillenne syntejä? Mitä syntiä se uusi luomus, taivaskelpoinen, voisi tunnustaa, ja onko se tarpeen, kun Raamatussa Heb 9-10 tolkuttaa, meidät on jo pyhitetty kerta kaikkiaan, täydellisiä, jne.?

      Toisaalta Raamatussa puhutaan pyhityksestä kuin se olisi kertaalleen valmiiksi tehty. Toisaalta jatkuva prosessi: pyhä pyhittyköön edelleen. Olen tämän tulkinnut, että pyhä KASVAA pyhyydessä, eli ei ole kyse joksikin laadullisesti tulemisesta enää, vaan enentymisestä. Mitenkä adventistit? Ehkä tämä on tylsää kertausta jonkun mielestä, mutta lisäsin näitä pähkäilyjä arvellen aiheeseen kuuluviksi. Onko adventistien sovitusoppi menestysteologinen, jos se on amerikkalaista tuontitavaraa? Eikö tällaista sovi epäillä:) -Itse olen ollut kiinnostunut menestysteologiasta ja gnostilaisuudesta siinä mielessä, onko niissä jotain käyttökelpoista.

      • Yksi_usko

        << ovatko uskovat synnittömiä vai ei...>>

        Uskovat eivät ole synnittömiä. Vain Jeesus Kristus on synnitön.

        <<Miten adventistien keskuudessa? Vallitseeko synnittömyysoppi? Uskova on uusi luomus ja vanha on mennyttä? Miksi 1. Johanneksen kirje sanoo toisaalta, jos joku syntiä tekeekin, meillä on puolustaja, ja kuitenkin>>

        Kun ihminen uskoo ja tunnustaa Jeesuksen Kristuksen omana Vapahtajanaan, niin silloin entistä elämää ei enää muisteta vaan uskova on uusi luomus Jeesuksessa Kristuksessa. Joskus uskovainenkin saattaa langeta syntiin. Kun hän sitä katuu ja pyytää anteeksi eikä enää syntiä tee, niin hän saa sen anteeksi. Synnit pyyhitään kerta kaikkiaan pois taivaan kirjoista eikä kukaan voi niistä enää syyttää vaan ne on täydellisesti anteeksi annettu. Tähän uskovainen voi uskoa ja Pyhä Henki, joka on Puolustaja, antaa myös uskovaiselle rauhan.

        << sama kirje väittää, ettei Jumalasta syntynyt saata tehdä syntiä - onko tässä ristiriita, vai miten tulkitsette?>>

        Olemme saaneet lahjana Pyhän Hengen, joka vaikuttaa uskovaisissa, etteivät he saata tehdä syntiä toisin sanoen eivät tee sitä mielellään. Uskovainen on kuitenkin heikko ja altis lankeamaan syntiin (niin kuin Aadam ja Eeva). Kuitenkin Jumala on armahtavainen ja antaa anteeksi, kun me kadumme syntejämme ja pyydämme niitä anteeksi.

        <<Itselläni on ollut tulkinta, että uusi luomus ei tee syntiä. Mutta miksi uskoville sitten Jaakobin kirjeessä neuvotaan, tunnustakaa toisillenne syntejä? Mitä syntiä se uusi luomus, taivaskelpoinen, voisi tunnustaa, ja onko se tarpeen, kun Raamatussa Heb 9-10 tolkuttaa, meidät on jo pyhitetty kerta kaikkiaan, täydellisiä, jne.?>>

        Uskovaisen elämä on jokapäiväistä kilvoittelua. Uusi luomuskin voi tehdä syntiä tietämättään tai langetakin syntiin. Jos uskovainen lankeaa, ja sen tiedostaa, niin helpottaa, kun voi tunnustaa synnit Jumalalle ja toiselle ja saada ne sitä kautta anteeksi. Jumalalle voi toki yksinkin tunnustaa synnit, mutta jos on rikkonut jotain toista ihmistä kohtaan, niin silloin on syytä sopia tämän ihmisen kanssa ja käydä häneltä pyytämässä anteeksi, jos se vain on mahdollista.

        Jumala ei Kristuksen ristinkuoleman johdosta lue meille meidän syntejä vaan Kristuksen synnittömän elämän. Me olemme täydellisiä siis Kristuksessa. Meidän syntimme, vaikka ne olisivat kuinka vakavat, ovat pyyhitty pois "taivaan kirjoista" eikä kukaan (=saatana) voi meitä enää niistä syyttää.

        <<Toisaalta Raamatussa puhutaan pyhityksestä kuin se olisi kertaalleen valmiiksi tehty. Toisaalta jatkuva prosessi: pyhä pyhittyköön edelleen. Olen tämän tulkinnut, että pyhä KASVAA pyhyydessä, eli ei ole kyse joksikin laadullisesti tulemisesta enää, vaan enentymisestä. Mitenkä adventistit? >>

        Kristuksen tuntemisessa uskovainen kasvaa jatkuvasti ja pyhä pyhittyy. Kun opimme tuntemaan Herramme Jeesuksen Kristuksen, niin haluamme tietää Hänestä lisää. Pyhä Henki antaa ymmärrystä. Opimme Hänestä lukemalla Raamattua, jossa Hän puhuu meille. Pyhä Henki kirkastaa Raamattua. Näin kasvamme.


      • Yksi_usko
        Yksi_usko kirjoitti:

        << ovatko uskovat synnittömiä vai ei...>>

        Uskovat eivät ole synnittömiä. Vain Jeesus Kristus on synnitön.

        <<Miten adventistien keskuudessa? Vallitseeko synnittömyysoppi? Uskova on uusi luomus ja vanha on mennyttä? Miksi 1. Johanneksen kirje sanoo toisaalta, jos joku syntiä tekeekin, meillä on puolustaja, ja kuitenkin>>

        Kun ihminen uskoo ja tunnustaa Jeesuksen Kristuksen omana Vapahtajanaan, niin silloin entistä elämää ei enää muisteta vaan uskova on uusi luomus Jeesuksessa Kristuksessa. Joskus uskovainenkin saattaa langeta syntiin. Kun hän sitä katuu ja pyytää anteeksi eikä enää syntiä tee, niin hän saa sen anteeksi. Synnit pyyhitään kerta kaikkiaan pois taivaan kirjoista eikä kukaan voi niistä enää syyttää vaan ne on täydellisesti anteeksi annettu. Tähän uskovainen voi uskoa ja Pyhä Henki, joka on Puolustaja, antaa myös uskovaiselle rauhan.

        << sama kirje väittää, ettei Jumalasta syntynyt saata tehdä syntiä - onko tässä ristiriita, vai miten tulkitsette?>>

        Olemme saaneet lahjana Pyhän Hengen, joka vaikuttaa uskovaisissa, etteivät he saata tehdä syntiä toisin sanoen eivät tee sitä mielellään. Uskovainen on kuitenkin heikko ja altis lankeamaan syntiin (niin kuin Aadam ja Eeva). Kuitenkin Jumala on armahtavainen ja antaa anteeksi, kun me kadumme syntejämme ja pyydämme niitä anteeksi.

        <<Itselläni on ollut tulkinta, että uusi luomus ei tee syntiä. Mutta miksi uskoville sitten Jaakobin kirjeessä neuvotaan, tunnustakaa toisillenne syntejä? Mitä syntiä se uusi luomus, taivaskelpoinen, voisi tunnustaa, ja onko se tarpeen, kun Raamatussa Heb 9-10 tolkuttaa, meidät on jo pyhitetty kerta kaikkiaan, täydellisiä, jne.?>>

        Uskovaisen elämä on jokapäiväistä kilvoittelua. Uusi luomuskin voi tehdä syntiä tietämättään tai langetakin syntiin. Jos uskovainen lankeaa, ja sen tiedostaa, niin helpottaa, kun voi tunnustaa synnit Jumalalle ja toiselle ja saada ne sitä kautta anteeksi. Jumalalle voi toki yksinkin tunnustaa synnit, mutta jos on rikkonut jotain toista ihmistä kohtaan, niin silloin on syytä sopia tämän ihmisen kanssa ja käydä häneltä pyytämässä anteeksi, jos se vain on mahdollista.

        Jumala ei Kristuksen ristinkuoleman johdosta lue meille meidän syntejä vaan Kristuksen synnittömän elämän. Me olemme täydellisiä siis Kristuksessa. Meidän syntimme, vaikka ne olisivat kuinka vakavat, ovat pyyhitty pois "taivaan kirjoista" eikä kukaan (=saatana) voi meitä enää niistä syyttää.

        <<Toisaalta Raamatussa puhutaan pyhityksestä kuin se olisi kertaalleen valmiiksi tehty. Toisaalta jatkuva prosessi: pyhä pyhittyköön edelleen. Olen tämän tulkinnut, että pyhä KASVAA pyhyydessä, eli ei ole kyse joksikin laadullisesti tulemisesta enää, vaan enentymisestä. Mitenkä adventistit? >>

        Kristuksen tuntemisessa uskovainen kasvaa jatkuvasti ja pyhä pyhittyy. Kun opimme tuntemaan Herramme Jeesuksen Kristuksen, niin haluamme tietää Hänestä lisää. Pyhä Henki antaa ymmärrystä. Opimme Hänestä lukemalla Raamattua, jossa Hän puhuu meille. Pyhä Henki kirkastaa Raamattua. Näin kasvamme.

        lisäys syntien tunnustamiseen

        Jäi pois vielä se, että syntejä voidaan toki tunnustaa myös toiselle uskovaiselle. Tämä helpottaa ja joskus on hyvä yhdessä rukoilla Jumalaa, että Jumala armossaan antaisi synnit anteeksi. Kun jonkun salaisen hellityn synnillisen ajatuksen tunnustaa uskovalle ystävälle ja sitä yhdessä rukoillaan, että Jumala päästäisi tästä syntisestä ajatuksesta vaikka se olisi kuinka mieluinen, niin eipä enää tuo hellitty ajatus tunnukaan niin houkuttelevalta. Tällä keinoin pelastettaisiin monta avioliittoa.


      • Adventti-Antti
        Yksi_usko kirjoitti:

        << ovatko uskovat synnittömiä vai ei...>>

        Uskovat eivät ole synnittömiä. Vain Jeesus Kristus on synnitön.

        <<Miten adventistien keskuudessa? Vallitseeko synnittömyysoppi? Uskova on uusi luomus ja vanha on mennyttä? Miksi 1. Johanneksen kirje sanoo toisaalta, jos joku syntiä tekeekin, meillä on puolustaja, ja kuitenkin>>

        Kun ihminen uskoo ja tunnustaa Jeesuksen Kristuksen omana Vapahtajanaan, niin silloin entistä elämää ei enää muisteta vaan uskova on uusi luomus Jeesuksessa Kristuksessa. Joskus uskovainenkin saattaa langeta syntiin. Kun hän sitä katuu ja pyytää anteeksi eikä enää syntiä tee, niin hän saa sen anteeksi. Synnit pyyhitään kerta kaikkiaan pois taivaan kirjoista eikä kukaan voi niistä enää syyttää vaan ne on täydellisesti anteeksi annettu. Tähän uskovainen voi uskoa ja Pyhä Henki, joka on Puolustaja, antaa myös uskovaiselle rauhan.

        << sama kirje väittää, ettei Jumalasta syntynyt saata tehdä syntiä - onko tässä ristiriita, vai miten tulkitsette?>>

        Olemme saaneet lahjana Pyhän Hengen, joka vaikuttaa uskovaisissa, etteivät he saata tehdä syntiä toisin sanoen eivät tee sitä mielellään. Uskovainen on kuitenkin heikko ja altis lankeamaan syntiin (niin kuin Aadam ja Eeva). Kuitenkin Jumala on armahtavainen ja antaa anteeksi, kun me kadumme syntejämme ja pyydämme niitä anteeksi.

        <<Itselläni on ollut tulkinta, että uusi luomus ei tee syntiä. Mutta miksi uskoville sitten Jaakobin kirjeessä neuvotaan, tunnustakaa toisillenne syntejä? Mitä syntiä se uusi luomus, taivaskelpoinen, voisi tunnustaa, ja onko se tarpeen, kun Raamatussa Heb 9-10 tolkuttaa, meidät on jo pyhitetty kerta kaikkiaan, täydellisiä, jne.?>>

        Uskovaisen elämä on jokapäiväistä kilvoittelua. Uusi luomuskin voi tehdä syntiä tietämättään tai langetakin syntiin. Jos uskovainen lankeaa, ja sen tiedostaa, niin helpottaa, kun voi tunnustaa synnit Jumalalle ja toiselle ja saada ne sitä kautta anteeksi. Jumalalle voi toki yksinkin tunnustaa synnit, mutta jos on rikkonut jotain toista ihmistä kohtaan, niin silloin on syytä sopia tämän ihmisen kanssa ja käydä häneltä pyytämässä anteeksi, jos se vain on mahdollista.

        Jumala ei Kristuksen ristinkuoleman johdosta lue meille meidän syntejä vaan Kristuksen synnittömän elämän. Me olemme täydellisiä siis Kristuksessa. Meidän syntimme, vaikka ne olisivat kuinka vakavat, ovat pyyhitty pois "taivaan kirjoista" eikä kukaan (=saatana) voi meitä enää niistä syyttää.

        <<Toisaalta Raamatussa puhutaan pyhityksestä kuin se olisi kertaalleen valmiiksi tehty. Toisaalta jatkuva prosessi: pyhä pyhittyköön edelleen. Olen tämän tulkinnut, että pyhä KASVAA pyhyydessä, eli ei ole kyse joksikin laadullisesti tulemisesta enää, vaan enentymisestä. Mitenkä adventistit? >>

        Kristuksen tuntemisessa uskovainen kasvaa jatkuvasti ja pyhä pyhittyy. Kun opimme tuntemaan Herramme Jeesuksen Kristuksen, niin haluamme tietää Hänestä lisää. Pyhä Henki antaa ymmärrystä. Opimme Hänestä lukemalla Raamattua, jossa Hän puhuu meille. Pyhä Henki kirkastaa Raamattua. Näin kasvamme.

        "Joskus uskovainenkin saattaa langeta syntiin" miten niin joskus ja saattaa? Teethän sinäkin päivittäin syntiä. Miksi vähättelet asiaa?


      • Yksi_usko kirjoitti:

        lisäys syntien tunnustamiseen

        Jäi pois vielä se, että syntejä voidaan toki tunnustaa myös toiselle uskovaiselle. Tämä helpottaa ja joskus on hyvä yhdessä rukoilla Jumalaa, että Jumala armossaan antaisi synnit anteeksi. Kun jonkun salaisen hellityn synnillisen ajatuksen tunnustaa uskovalle ystävälle ja sitä yhdessä rukoillaan, että Jumala päästäisi tästä syntisestä ajatuksesta vaikka se olisi kuinka mieluinen, niin eipä enää tuo hellitty ajatus tunnukaan niin houkuttelevalta. Tällä keinoin pelastettaisiin monta avioliittoa.

        Ihmiselle ei pidä mennä synneistään kertomaan. Ihmisestä saa armottoman tuomarin paljon helpommallakin. >> Synti tunnustetaan ja sovitaan vain sen ihmisen kanssa, jota kohtaan on rikkonut.

        t. jarihotelli


      • Yksi_usko
        Adventti-Antti kirjoitti:

        "Joskus uskovainenkin saattaa langeta syntiin" miten niin joskus ja saattaa? Teethän sinäkin päivittäin syntiä. Miksi vähättelet asiaa?

        <<Teethän sinäkin päivittäin syntiä. Miksi vähättelet asiaa? >>

        Yritin olla vain hienotunteinen.


      • Yksi_usko
        jarinhotelli1 kirjoitti:

        Ihmiselle ei pidä mennä synneistään kertomaan. Ihmisestä saa armottoman tuomarin paljon helpommallakin. >> Synti tunnustetaan ja sovitaan vain sen ihmisen kanssa, jota kohtaan on rikkonut.

        t. jarihotelli

        <<Ihmiselle ei pidä mennä synneistään kertomaan. Ihmisestä saa armottoman tuomarin paljon helpommallakin. >> Synti tunnustetaan ja sovitaan vain sen ihmisen kanssa, jota kohtaan on rikkonut.>>

        Näin juuri. Ei auta paljon asiaa, jos ei sovi sen ihmisen kanssa jota kohtaan on rikkonut. Ei auta vaikka kuinka pyytää uskonveljeltä anteeksi sitä, että on jotain toista ihmistä kohtaan rikkonut. On myös totta, että tutullekaan ei parane mennä syntejä tunnustamaan. Jollakin voi olla sellaisia ystäviä, joille syntinsä voi tunnustaa. Sellaiset ystävät ovat Jumalan lahja ja kultaakin kalliimpia. Pappi on tietenkin sellainen, jolla on vaitiolovelvollisuus ja jolle voi myös syntinsä tunnustaa. Pappi osaa neuvoa myös käytännön asioissa.

        Siirakki 6:7
        "Älä usko ystävää, jollet ole häntä koetellut hädässä."


      • Yksi_usko kirjoitti:

        <<Ihmiselle ei pidä mennä synneistään kertomaan. Ihmisestä saa armottoman tuomarin paljon helpommallakin. >> Synti tunnustetaan ja sovitaan vain sen ihmisen kanssa, jota kohtaan on rikkonut.>>

        Näin juuri. Ei auta paljon asiaa, jos ei sovi sen ihmisen kanssa jota kohtaan on rikkonut. Ei auta vaikka kuinka pyytää uskonveljeltä anteeksi sitä, että on jotain toista ihmistä kohtaan rikkonut. On myös totta, että tutullekaan ei parane mennä syntejä tunnustamaan. Jollakin voi olla sellaisia ystäviä, joille syntinsä voi tunnustaa. Sellaiset ystävät ovat Jumalan lahja ja kultaakin kalliimpia. Pappi on tietenkin sellainen, jolla on vaitiolovelvollisuus ja jolle voi myös syntinsä tunnustaa. Pappi osaa neuvoa myös käytännön asioissa.

        Siirakki 6:7
        "Älä usko ystävää, jollet ole häntä koetellut hädässä."

        Synnit tunnustetaan vain Jumalalle. -Ihmiset saattavat kertoilla edesottamuksistaan, jos kokevat niissä taakkaa. -Ei aikaakaan, kun ihmisen synnit on joku käyttänyt hyväkseen siinä toivossa että oma pää hiukan nousisi kun ryhtyy toisen tuomariksi.

        - Ihminen on ihminen eikä ihmiselle kuulu toisen ja kolmannen persoonan historian kirjon synnit.

        t. jarinhotelli


      • Yksi_usko
        jarinhotelli1 kirjoitti:

        Synnit tunnustetaan vain Jumalalle. -Ihmiset saattavat kertoilla edesottamuksistaan, jos kokevat niissä taakkaa. -Ei aikaakaan, kun ihmisen synnit on joku käyttänyt hyväkseen siinä toivossa että oma pää hiukan nousisi kun ryhtyy toisen tuomariksi.

        - Ihminen on ihminen eikä ihmiselle kuulu toisen ja kolmannen persoonan historian kirjon synnit.

        t. jarinhotelli

        Edelleen olen sitä mieltä, että vaikka synnit tunnustetaankin Jumalalle, niin toisille on toisen ihmisen, läheisen, myötätunto tärkeää. Se, että on joku ihminen, jonka kanssa voi yhdessä rukoilla ja jakaa raskaan taakan. Tämä kertominen on samalla synnin tunnustamista. Papille voi myös aina kertoa ja tunnustaa syntinsä.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Edelleen olen sitä mieltä, että vaikka synnit tunnustetaankin Jumalalle, niin toisille on toisen ihmisen, läheisen, myötätunto tärkeää. Se, että on joku ihminen, jonka kanssa voi yhdessä rukoilla ja jakaa raskaan taakan. Tämä kertominen on samalla synnin tunnustamista. Papille voi myös aina kertoa ja tunnustaa syntinsä.

        Pappi on teologisen tiedekunnan asiantuntemuksella virassaan. Pappi käy paskalla joka päivä myös, eli on ihminen. Pappi on ihminen ihmisten joukossa, joka reagoi ihmisen tavoin.
        Katolisilla on ollut hyvä systeemi siinä mielessä että papille tunnustaa syntinsä, -heillä on omaatuntoa helpottava hetki sitten ripittäytymisessä, ja synti jatkuu sitten usein entiseen malliin. Katolisessa systeemissä pappi ei ole ihmisen lähellä elävä ihminen, eikä jaksa lähteä kaikkien ripittäytyneiden syntejä juoruamaan torille.
        Mutta pappiskunta joka elää pienen ryhmän kanssa, on ihminen ihmisten joukossa ja reagoi ihmisen syntiin ihmisen tavalla. Ihminen joka tunnustaa syntinsä ihmiselle, ei pääse koskaan eroon synneistä ja syyllisyydestä.
        Tämä tahtoo olla se totuus, jos ihmisille kertoo ummet, lammet immet -vuosikymmenien kirjon kaikki synnit. Ihmisen ihmisyydestä ei pappiskunnankaan suhteen pääse eroon. On syytä pysyä Raamatun opetuksessa, että synnit armahtaa vain Jeesus Kristus, joka on taivaan pyhäkössä taivaallisessa palveluksessa, ja näkee pappienkin synnit. -Armahtaa parannuksen teon ja uskon kautta. Teologinen tiedekunta antaa asiantuntemusta ammattiinsa. Pappi ja pastori ovat ammattinimikkeitä palkkatyössä. Mitään välittäjää ihmisen ja taivaan välillä ei ihmisestä koskaan löydy. Vanhan liiton pyhäkössä oli ylipappi telttapyhäkön palveluksessa välittäjän virassa kansalaisen ja taivaan välillä. Uudessa liitossa on pakko tyytyä ihmisvälittäjän sijasta Jeesukseen välittäjänä.

        t. jarinhotelli


      • Adventti-Antti
        Yksi_usko kirjoitti:

        <<Teethän sinäkin päivittäin syntiä. Miksi vähättelet asiaa? >>

        Yritin olla vain hienotunteinen.

        "Hienotunteisuutesi" oli suorastaan valehtelua. Pysytään totuudessa, niin Pyhä Henki hoitaa loput.


    • SynnittömyyttäköVaiEi

      Nimimerkki Yksi_usko esitti vastaavanlaisia käsityksiä ja ajatuskulkuja kuin itsekin olen joskus omaksunut ja uskonut. Että yksi vain oli synnitön. Sinällään ymmärrettävä näkökulma. Enkä aio lytätä ja nitistää, jos joku tämän on sisäistänyt.

      Mutta olen pohdiskellut näitä eri koulukuntia ja synnittömyysoppia. Mitä jos Room 7 -luvun selityksissä on erehdytty väärin luulemaan, että Paavali tarkoitti uskovilla voivan olla syntejä? Mitä jos tämä on väärä tulkinta? Sanoohan VT, että syntinne vaikka olisivat veriruskeita, ne tulevat lumivalkeiksi. http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=lumivalk&kirjat=kr
      Mitäpä jos Paavali puhui Room 7 -luvussa vain uskomattoman ihmisen syntisyydestä, ei uskovien?

      Tämä asia kiinnostaa itseäni sen verran, että olen ajatellut, ryhtyisinkö harrastuksen vuoksi opponoimaan ja väittelemään, vaikka itselläni on ollut samoja uskomuksia kuin edellä Yksi_usko esitti. Yksi näkökulma tähän asiaan on, että tulkitaan opillisesti, kun Paavali neuvoo, pankaa pois vanha ihmisenne. Tarkoittaa että synnittömyysoppi opiksi? Eikö tämä ole täysin linjassa 1- Johanneksen kirjeen syntiätekemättömyysväitteiden kanssa? Eikö synnittömyysoppi voisi olla oikea näkökulma, koska Paavalin kirjeissä toitotetaan, te olette kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa.

      http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=vanha ihmisenne&kirjat=kr
      http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=olette kuolleet&kirjat=kr

      Kiinnittäisin huomiota myös Roomalaiskirjeen 8. lukuun, varsinkin jakeesta 5 eteenpäin.
      Te, jotka vastustatte synnittömyysoppia, mitä teille merkitsee jae 13 - eikö ole näin, että se jää merkityksettömäksi, tai vaille käytäntöä, jos synnittömyysoppia vastustetaan?

      Roomalaiskirje:
      8:1 Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.
      8:2 Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.
      8:3 Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa,
      8:4 että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.
      8:5 Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli.
      8:6 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha;
      8:7 sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.
      8:8 Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.
      8:9 Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.
      8:10 Mutta jos Kristus on teissä, niin ruumis tosin on kuollut synnin tähden, mutta henki on elämä vanhurskauden tähden.
      8:11 Jos nyt hänen Henkensä, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä, niin hän, joka herätti kuolleista Kristuksen Jeesuksen, on eläväksitekevä myös teidän kuolevaiset ruumiinne Henkensä kautta, joka teissä asuu.
      8:12 Niin me siis, veljet, olemme velassa, mutta emme lihalle, lihan mukaan elääksemme.
      8:13 Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää.
      8:14 Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia.
      8:15 Sillä te ette ole saaneet orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme: "Abba! Isä!"
      8:16 Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia.
      8:17 Mutta jos olemme lapsia, niin olemme myöskin perillisiä, Jumalan perillisiä ja Kristuksen kanssaperillisiä, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme.

      • Exap

        "Yksi näkökulma tähän asiaan on, että tulkitaan opillisesti, kun Paavali neuvoo, pankaa pois vanha ihmisenne. "

        Jees. Tästä se lähtee.

        "Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut."

        "5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,
        6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;
        7 sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä."

        "9 Älkää puhuko valhetta toisistanne, te, jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa
        10 ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan."

        "7 Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu."

        Nämä ja lukuisat muut kohdat puhuvat juuri siitä mistä roomalaiskirjeen 8. lukukin puhuu. Katkaisit lainauksesi muuten hieman aikaisin:
        "29 Sillä ne, jotka hän on edeltätuntenut, hän on myös edeltämäärännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa;
        30 mutta jotka hän on edeltämäärännyt, ne hän on myös kutsunut; ja jotka hän on kutsunut, ne hän on myös vanhurskauttanut; mutta jotka hän ON VANHURSKAUTTANUT, ne hän on myös kirkastanut."

        Eli meidät on tehty Jumalan edessä täydelliseksi. Jo. Kokonaan. Näin ei myöskään synti voi meitä erottaa Hänen rakkaudestaan, koska
        "16 Mutta jos minä teen sitä, mitä en tahdo, niin minä myönnän, että laki on hyvä.
        17 Niin en nyt enää tee sitä minä, vaan synti, joka minussa asuu.
        18 Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei;
        19 sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen.
        20 Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, vaan synti, joka minussa asuu."

        Eli uudestisyntynyt ei tee väärin, vaan hänessä asuva ja vaikuttava synti... joka niin helposti meidät kietoo.


    • SynnittömyyttäköVaiEi

      Kristus synniksi tehty ja aina sama. Ilman Jeesusta ei voida mitään tehdä.
      Mutta entäs tämä synnittömyyden oppi. Sitä puoltavaksi voitaisiin tulkita Raamatun konsepti Kristus meissä. Jos ihmisenä Kristus oli olevinaan synnitön, ja Jumalana kaikkeen syyllinen, johon jumaluuteen syyllisyys ei sovellu, niin sittenhän uskovien oleminen Kristuksessa, tai Kristus meissä, tarkoittaa/ implikoi/ vaikuttaa synnittömyysoppia käytännössä, eikö totta?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9164
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2688
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      145
      2467
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1316
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1310
    Aihe