Joh. 3:16 sisältö

Nimijamerkki

Tuttu kohta Raamatussa. Tunnetaan myös nimellä pienoisevankeliumi. Ehkä jopa niin tuttu, että sisältö on kärsinyt pienoista inflaatiota. Tuossahan sanotaan: "Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Kirkkoraamattu 1992)

Muutama sana sisällöstä. Jopa muutama kritiikin sana kohdan käytöstä. Hyvin usein kuulee mainittavan juurikin niin, että Jumala on niin paljon rakastanut... Evankelioinnin yhteydessäkin kehotetaan kuulijoita ajattelemaan, miten paljon Jumala on rakastanut. No, itselleni tämä näyttäytyy näin vuosikymmenien jälkeen oleellisesti toisin. Ja asiaa alkukielen valossa tarkasteltuna tälle löytyi jossain keskustelussa myös tukea. Ja sitä paitsi asiasisältö yksinkertaisesti onkin toisin kuin tavallisesti puhutaan.

Kyse ei siis ole niinkään Jumalan rakkauden määrästä kuin tavasta, jolla Hän on ihmisiä rakastanut. Olisi erikoista ylipäätään korostaa rakkauden määrää. Ihminen voi rakastaa paljon tai vähän, mutta Jumalalle jokainen on erityisen tärkeä. Hän ei rakasta ketään vähän, Hän rakastaa, ja se on paljon. Olisi nähdäkseni paljon, paljon parempi suomennos ilmaista asia korostaen sitä, millä tavalla Jumala on maailmaa rakastanut. Tämä on kuitenkin viestinä joka tapauksessa juuri se oleellinen pointti: Jumala on sellaisella tavalla rakastanut ihmisiä, että Hän antoi ainoan poikansa... Rakkautta ei vain ole (paljon) vaan rakkaus nimenomaan toteutuu erittäin poikkeuksellisella tavalla. Tämä saa kyseisen kohdan näyttäytymään oleellisesti eri sävyssä ellei peräti väreissä.

Olisi varmasti myös esim maahanmuuttajaevankelioinnissakin hyvä korostaa rakkauden osoituksen tapaa kuin puhua tavallaan epämääräisesti rakkauden määrästä. Persoonallinen Jumala tuli ihmiseksi kärsimään rangaistuksen kaikkien puolesta.

11

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älkäärakastakomaailmaa

      Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että murhasi ainosyntyisen poikansa. Ihmisille on toki kuitenkin muistettu neuvoa, että älkää te rakastatko maailmaa, vaikka Jumala tuollainen maailmanrakastaja antikristus olisikin. Kai sitä puolustajaa sinne Isän luokse sitten tarvitaan, jos sillä on taipumuksena huvikseen murhata ihmisiä?

      1.Johanneksen kirje:
      2:1 Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.

      2:15 Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä.
      2:16 Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta.
      2:17 Ja maailma katoaa ja sen himo; mutta joka tekee Jumalan tahdon, se pysyy iankaikkisesti.

    • Nimijamerkki

      Matt. 26:53 Luuletko, etten voisi pyytää apua Isältäni? Hän lähettäisi tänne heti kaksitoista legioonaa enkeleitä ja enemmänkin.

      Taisipa tämä Jeesus ihan itse hallita tapahtumien kulkua loppuun saakka. Hän kun on se yksi ja sama Jumala. Jos kolmiyhteisyyden yhtälö tuntuu hankalalta niin voihan sitä verrata kolmioon. Yksi kolmio, mutta kolme täysin erillistä sivua ja kulmaa. Kielikuvilla jos nyt väkisin haluaa leikkiä niin itsemurha siis olisi ehdottomasti lähempänä oikeaa, ja sekään ei tietysti pidä paikkaansa. Oikea tulkinta on "antaa henkensä toisten puolesta". Ja tietysti maailmalla tuossa Joh.3:16 tarkoitetaan ihmisiä.

      Näissä asioissa kun pointtina tahtoo olla se, että asioita on lupa tietää ja ennen kaikkea ymmärtää.

    • " Tuossahan sanotaan: "Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Kirkkoraamattu 1992)"

      Melko tyhmä sälli.

    • Älkäärakastakomaailmaa

      1. Joh 2:15 Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä.
      Joh 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
      Jaakob 4:4 Te avionrikkojat, ettekö tiedä, että maailman ystävyys on vihollisuutta Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen.

      Toisin sanoen, Jumalassa ei ole Isän rakkaus, vaan maailman rakkaus. Jumala on kolminaisuudessa vihollisuudessa itsensä kanssa. Tämä on täysin loogisesti pääteltävissä Raamatusta. Älkää olko kuin Jumala, joka rakastaa maailmaa, vaan tehkää paremmin, kuten tekopyhä Jumala neuvoo: älkää rakastako maailmaa. Eikä tämä ollut mikään kannanotto sen puolesta, ettei Luther ehkä olisi hyväksynyt Johanneksen tekstejä lainkaan Raamattuun kuuluviksi?

    • totuusleijona

      Se ei vielä paljoa rakkautta maailmaan tuo, jos Jumala rakastaa kaikkia väärintekijöitäkin. Jumala rakastaa minua niin paljon, että voin tehdä mitä vaan Jumalan armosta ja kun Saatana rakastaa eniten, niin siinä onkin jo soppa valmis. Jumalan rakkaus on perkeleen argumentti. Ei Jumala sinua rakasta, vaan maailmaa, mutta on sentään antanut meille rakkauden, jolla voi voittaa Saatanan.

    • leijonavieläkin

      Jumalan rakkaudella ei ole merkitystä. Sinun rakkaudellasi on merkitys.

    • Älkäärakastakomaailmaa

      Psalmit:
      22:17 Sillä koirat minua piirittävät, pahain parvi saartaa minut, minun käteni ja jalkani, niinkuin jalopeurat.
      22:21 Vapahda minun sieluni miekasta, minun ainokaiseni koirain kynsistä.
      59:7 He tulevat ehtoolla, ulvovat kuin koirat ja kiertävät kaupunkia.
      59:15 He tulevat ehtoolla, ulvovat kuin koirat ja kiertävät kaupunkia.


      Sananlaskut:
      26:11 Kuin koira, joka palajaa oksennuksilleen, on tyhmä, joka yhä uusii hulluuksiansa.
      26:17 Kulkukoiraa korviin tarttuu se, joka syrjäisten riidasta suuttuu.


      Saarnaaja:
      9:4 Onhan sillä, jonka vielä on suotu olla kaikkien eläväin seurassa, toivoa. Sillä elävä koira on parempi kuin kuollut leijona.


      Juudan jalopeura Jeesus ristiinnaulittiin, mutta oliko Jumala sitten tuo elävä koira, joka palajaa oksennuksillensa? Tässä jalopeurasta:

      http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=jalopeura&kirjat=kr

    • Älkäärakastakomaailmaa

      Onko Jumala koira, joka palajaa oksennuksillensa? Juudan jalopeura Jeesus on teurastettu, ja sen uhrin pitäisi riittää. Kuitenkin Uudessa testamentissa vielä kerrotaan jotain uhrattavan ja teurastettavan. Eikö Jumala saa tarpeekseen murhaamisesta ja kiusanteosta? Mikä määrä Jumalalle riittää? Merkitseekö Kristuksen uhri Jumalalle itselleen yhtään mitään?

      Roomalaiskirje:
      8:36 Niinkuin kirjoitettu on: "Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää; meitä pidetään teuraslampaina."

      Filippiläiskirje:
      2:17 Vaan jos minut uhrataankin tehdessäni teidän uskonne uhri- ja palvelustoimitusta, niin minä kuitenkin iloitsen, ja iloitsen kaikkien teidän kanssanne;

      2.Timoteuksen kirje:
      4:6 Sillä minut jo uhrataan, ja minun lähtöni aika on jo tullut.

      Ilmestyskirja:
      14:9 Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: "Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä,
      14:10 niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä.
      14:11 Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin.
      14:12 Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.
      14:13 Ja minä kuulin äänen taivaasta sanovan: "Kirjoita: Autuaat ovat ne kuolleet, jotka Herrassa kuolevat tästedes. Totisesti - sanoo Henki - he saavat levätä vaivoistansa, sillä heidän tekonsa seuraavat heitä."
      14:14 Ja minä näin, ja katso: valkoinen pilvi, ja pilvellä istui Ihmisen Pojan muotoinen, päässänsä kultainen kruunu ja kädessänsä terävä sirppi.
      14:15 Ja temppelistä tuli eräs toinen enkeli huutaen suurella äänellä pilvellä istuvalle: "Lähetä sirppisi ja leikkaa, sillä leikkuuaika on tullut, ja maan elo on kypsynyt."
      14:16 Ja pilvellä istuva heitti sirppinsä maan päälle, ja maa tuli leikatuksi.
      14:17 Ja taivaan temppelistä lähti eräs toinen enkeli, ja hänelläkin oli terävä sirppi.
      14:18 Ja alttarista lähti vielä toinen enkeli, jolla oli tuli vallassaan, ja hän huusi suurella äänellä sille, jolla oli se terävä sirppi, sanoen: "Lähetä terävä sirppisi ja korjaa tertut maan viinipuusta, sillä sen rypäleet ovat kypsyneet."
      14:19 Ja enkeli heitti sirppinsä alas maahan ja korjasi maan viinipuun hedelmät ja heitti ne Jumalan vihan suureen kuurnaan.
      14:20 Ja kuurna poljettiin kaupungin ulkopuolella, ja kuurnasta kuohui veri hevosten kuolaimiin asti, tuhannen kuudensadan vakomitan päähän.

    • OnkoPyhänHengenPilkka

      Ilmestyskirja:
      14:9 Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: "Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä,
      14:10 niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä.

      Tarkoittaako tuo Raamatun kohta, että luterilaiseen kuvanpalvontaan osallistunut on ikuisesti kadotettu, ja siitä seurauksena, merkkinä on ottanut väärää ehtoollista kuten tuo keskustelu selittää Bileamin eksytystä:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14999568/keita-olivat-nikolaiitat-ja-mita-on-bileamin-oppi

    • Älkäärakastakomaailmaa

      Ovatko Jumalan teot kuin koiran oksennusta? Onko Jumala kuin koira, joka palajaa oksennuksillensa? Jeesus on uhrattu, mutta oksentelu sen kun vaan jatkuu? Eikö uhri kelvannutkaan Jumalalle, vaan oksentelee, ja tahtoo uhrata muuta?

      2.Mooseksen kirja:
      3:1 Ja Mooses kaitsi appensa Jetron, Midianin papin, lampaita. Ja kun hän kerran ajoi lampaita erämaan tuolle puolen, tuli hän Jumalan vuoren, Hoorebin, juurelle.
      3:2 Silloin Herran enkeli ilmestyi hänelle
      .....3:10 Niin mene nyt, minä lähetän sinut faraon tykö, ja vie minun kansani, israelilaiset, pois Egyptistä."

      4:24 Ja matkan varrella yöpaikassa tapahtui, että Herra kävi hänen kimppuunsa ja tahtoi surmata hänet.
      4:25 Silloin Sippora otti terävän kiven ja leikkasi pois poikansa esinahan, kosketti sillä Moosesta alhaalta ja sanoi: "Sinä olet minun veriylkäni."
      4:26 Niin hän jätti hänet rauhaan. Silloin Sippora sanoi: "Veriylkä ympärileikkauksen kautta."

      Ilmestyskirja:
      19:13 ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana.
      19:14 Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen.
      19:15 Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan.
      19:16 Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra."
      19:17 Ja minä näin enkelin seisovan auringossa, ja hän huusi suurella äänellä sanoen kaikille keskitaivaalla lentäville linnuille: "Tulkaa, kokoontukaa Jumalan suurelle aterialle
      19:18 syömään kuningasten lihaa ja sotapäällikköjen lihaa ja väkevien lihaa ja hevosten sekä niiden selässä istuvien lihaa ja kaikkien vapaitten ja orjien lihaa, sekä pienten että suurten."
      19:19 Ja minä näin pedon ja maan kuninkaat ja heidän sotajoukkonsa kokoontuneina sotiaksensa hevosen selässä istuvaa vastaan ja hänen sotajoukkoansa vastaan.
      19:20 Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.
      19:21 Ja ne muut saivat surmansa hevosen selässä istuvan miekasta, joka lähti hänen suustaan; ja kaikki linnut tulivat ravituiksi heidän lihastansa.

    • Trööt

      Riittääkö sovitus, ja aiheutuuko siitä synnittömyyttä. Aiheesta on keskusteltu mm. helluntailaisuuden palstalla. Räksytystä ja syyttelyä:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14914289/lihan-synneille-kuoleminen-ja-uudestisyntyminen
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14978598/lihan-synneille-kuoleminen-ja-uudestisyntyminen

      Adventismin osastolla tunnelma on ollut aivan erilainen:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15014555/sovitettiinko-sovitustyo-loppuun-ristilla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe