Näyttävää puuhotellia puuhataan Kemijärven paraati

Huono-paikka

Kemijärvi haluaa kaupunkiin puuhotellin. Hanketta aletaan markkinoida syksyllä hotelliketjuille ja alan yrittäjille.

Kemijärvi10.7.2017 klo 15:43
Hotelli tulisi Kemijärven hietaniemeen leirintäalueen alueelle.
Uusi hieno puurakenteinen hotelli nousisi Hietaniemeen, jossa on tällä hetkellä Kemijärven leirintäalue. Tontin omistaa Kemijärven kaupunki.Uula Kuvaja
Kemijärven kaupunki on tilannut puurakenteisen keskustahotellin suunnitelman kemijärveläislähtöiseltä arkkitehdiltä Toni Yli-Suvannolta. Yli-Suvanto on kansainvälisesti tunnettu arkkitehti, joka on saanut maailmalla useita alan palkintoja.

Kaupungin tarkoituksena on tehdä yksityiskohtainen esitemateriaali, jolla markkinoidaan hotellihanketta alan yrittäjille ja hotelliketjuille. Materiaalikansio on suunnitelman mukaan lopullisesti valmiina elokuun lopussa.

Hotelli olisi tulossa kaupungin paraatipaikalle Hietaniemeen, nykyisen leirintäalueen alueelle. Kaupungin hotellihankeen taustalla on huoli tasokkaan majoituskapasiteetin vähyydestä Kemijärvellä.

– Me halutaan matkailua korkeammalle tasolle kuin se tänä päivän on. Kun meidän brändi ja uusi kaupunkistrategia lähtee siitä, että matkailuelinkeino olisi varteenotettavampi elinkeino, niin kyllä me siihen tarvitaan lisää majoituskapasiteettia, sanoo Kemijärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lea Soppela.

– Sitä kautta saataisiin avattua tietä kaupunkialueen matkailun kehittämiselle entistä enemmän.

Kemijärven kaupungin tarkoituksena on tehdä hotellihankkeesta niin makoisa syötti, että joku alan toimija sen varmasti nielaisee. Paikkakin on valittu niin, että parempaa keskustahotellin tonttia on vaikea löytää mistään.

– Hotellin paikka on katsottu ihan arkkitehdin silmin. Kävimme Kemijärven keskustan tontit läpi ja kyllähän tässä on verraton kulttuurimiljöö Kulttuurikämpän yhteydessä. Ja vielä tämä meidän Riviera, Kemijärven uimaranta tässä Hietaniemessä puoltaa sitä, että hotellin paikka on Hietaniemessä, Kemijärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Veikko Niemelä sanoo.

Hanke valmistellaan huolella

Kemijärven päättäjät puhuvat toistaiseksi vain hotellin luonnoksista, ja tarkemmat suunnitelmat julkistetaan elokuussa kun koko kansio on valmis. Tiettävästi hotellista on kuitenkin tarkoitus tehdä julkisivukuvien ja asemapiirroksen lisäksi varsin yksityiskohtaiset suunnitelmat huonelukuineen ja tilavuuksineen.

Hotelliin on kaavailtu 100-120 huonetta. Kerroksia on tulossa ylimmillään jopa viisi.

– Kun katsoo tätä maisemaa, Pöyliöjärveä ja tuonne pohjoiseen Pyhätunturia, niin kyllä tässä suunnittelussa on alun alkaen otettu huomioon, että hotellista on mahtavat näkymät tähän meidän helmeen Pöyliöjärvelle, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Veikko Niemelä sanoo.

– Ja revontulet näkyy tuolta pohjoisesta, niin kyllä ylimpiin kerroksiin tavoitellaan tällaista revontulien katseluhuonetta,

– Suunnitelmassa ei ole mitenkään massiivista kerroshotellia, vaan hotellin eri osia nouse vähän korkeammalle. Alustavat piirustukset lähtee pari-kolmikerroksisesta, mutta ylimmät kerrokset, joista maisema todella avautuu sekä pohjoiseen että tänne Pöyliöjärvelle ja koko kaupunkialueelle, nousee tietenkin tuonne neljänteen ja jopa viidenteen kerrokseen, Veikko Niemelä sanoo. Mitä mitä?

41

571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lisää-velkaa

      Paras paikka on;urheilukenttä! Tasaiset maat,parkkipaikat valmiina ja näköaltorni=hyppyrimäki!
      Pitääkö hotellinpaikkalla tuhota suomen parhaimpiin (matkailijoitten mielestä)leirintäalueisiin kuuluva alue?
      Miten tuo "keskustalaisten" Koillis-kunnan hotelli? Tyhjänä isoimman ajan vuodesta.
      Vaaralalla hotelli myynnissä!
      Ketä varten hotellia tarvitaan?
      Ammatti-konkurrisilaiset taitaa olla asialla?

      • vuokratulot.tontista

        Koti-Lappi: Hotelli Kemijärvi jälleen konkurssiin – venäläisomistaja ehti pyörittää vajaan vuoden

        Kemijärvi Holiday Oy on asetettu konkurssiin. Yritys on pyörittänyt Kemijärvellä hotellia ja samassa yhteydessä myös kahta ravintolaa. Hotellin ravintoloineen omisti venäläinen matkailuyrittäjä, joka osti konkurssin vuoksi jo aiemmin suljettuna olleen hotellin vain vuosi sitten.
        9.9.2015 klo 10:00päivitetty 9.9.2015 klo 11:57


      • terriy

        Hotelli Kemijärvi lähtis varmaankin halvalla, oiva liiketila joillekkin, Halpa-Halli Tokmanni.


      • Omoakoneeseen
        vuokratulot.tontista kirjoitti:

        Koti-Lappi: Hotelli Kemijärvi jälleen konkurssiin – venäläisomistaja ehti pyörittää vajaan vuoden

        Kemijärvi Holiday Oy on asetettu konkurssiin. Yritys on pyörittänyt Kemijärvellä hotellia ja samassa yhteydessä myös kahta ravintolaa. Hotellin ravintoloineen omisti venäläinen matkailuyrittäjä, joka osti konkurssin vuoksi jo aiemmin suljettuna olleen hotellin vain vuosi sitten.
        9.9.2015 klo 10:00päivitetty 9.9.2015 klo 11:57

        Joko rahat tuli pestyä vai loppuiko pyykkipulver.........?


    • venesatama

      Sehän on rapakko, Pöyliönjärvi.

    • paraatipaikat

      TB ja ABC nurin, eivät tuota mitään.

    • niinpäseon

      Kaupunkiko se alakaa rakentamaan, siis rahoillaan?

    • artop

      kaupungin päättäjät ottaakaa huomioon myös että leirintä alueella on paikka edelleen vieressä, ei kaikilla ole varaa majoittua hotelliin.matkailuvaunu ja autoille pitää löytyä tilaa sekä telttailijoille.

      • umpiperä

        Niin ja parkkipaikoille.


    • voiyhenkerrantaas

      Kuulostaa taas kovin säälittävältä.

    • pasianssi4

      Konkan tehneet suunnittelee, heh

    • Ehkä siellä potentilaalia löytyy kun kaupungilta rahaa löytyy myös tähän hankkeesee; etsitäään yrittäjia kaupungin kustanuksella mutta tämäkään hanke ei ole kaupunkilaisten vaan sellun hommia.

    • eijummarra

      En ymmärrä?? Vuosi suunnitellaan ja valmistellaan verorahoilla. Arkkitehti piirtää piirustukset. Mutta ei tietoakaan rahoituksesta ja löytyykö ylipäätään yrittäjää. Jos jotain yrittäjää kiinnostaisi Kemijärvelle tehdä 15 miljoonan investointi ja näkisi sen kannattavaksi niin johan se hotelli olisi pystyssä. Hukkaan heitettyä työtä ja rahaa taas!! Mistä näitä ideoita oikein tulee????

      • eijummarra

        Ja hotelli olisi pystyssä nimenomaan yrittäjän vetämänä hankkeena, siinä ei kaupunkia tarvittaisi kuin kunnallistekniikkaan ja tontint myyntiin....


      • kemixx

        loppareilla ei ole muuta tekemistä


    • kylpylähotelli
    • pätkii
    • Antti-Puu

      Taiteilijan-niemi parempi paikka!
      Ne "rumat" talot vois siivota pois ja rakentaa oikein puusta hotelli!
      Suurtulvan tullessa,siirtyisi vain tulvavesien mukana eri paikkaan!

    • Horsmakiitäjä

      Kemijärven parhaat paikat löytyvät " teollisuusalueeltä ",jossa kauniit rannat tyhjän panttina. Näkymiä jokaiseen ilmansuuntaan.Rautatieasema lähellä. Pitääkö aina sulloa yhteen läjään .Tuskin tänne rivieeran takia tullaan . Joki ja järvi,yhtymäkohta kaupungin kohdalla .Avaruutta joka suuntaan.

      • Riekkonimi

        Ole juurikin samaa mieltä. Paras paikka olisi entinen puuterminaali Riekkoniemessä. Olisi myös juna asema lähellä. Ja tilaa laajentua.


      • valitettavasti

        Tuo alue tuli heti mieleen, vaan kustannukset nousisi, koska alueen puhdistaminen maksaisi maltaita. Teollisuusalue on aina ollut ihmetyksen paikka. Kappale kauneinta Kemijärviä saastutettu.


    • mielenrauhaa8

      Paikka on hyvä MUTTA mistä rahat? 2milj on jo velkaa, mistähän tuo toinen milli tupsahti?

      • parantaapitäisi

        Uimahalliin 1 milj, kokonaisuudessaan maksaa sekin 6 milj, mutta varmaan lisää tarviaan

        Mutta kyse on muusta, aina


    • Mitäpäsehyväjää

      Paikka on erinomainen, hotellikin varmasti hieno toteutuessaan. Vieläkö häneen saisi rahoituksen ja matkailijat.
      Ei kukaan tule tänne hotellia katsomaan. Lentokentät ovat liian kaukana, maantiet viistävät ohi. Kuusamo ja Rovaniemi sekä todellinen Lappi ovat liian lähellä.

      Onkohan edetty peppu eellä puuhun? Perääntymään pääsee samaa reittiä.

    • Eiaikamennytpalaa

      Muistatteko nuhjuisen 70-luvun ja liki yhtä nuhjuisen osuuskaupan hotelli Koilliskunnan? Väkeä oli mustanaan ja sesonkina piti jonottaa. Tanssit pärähtivät käyntiin jo iltayhdeksältä ja meno oli reipasta. Juoma virtasi, osuuskauppa rikastui ja kansa oli tyytyväistä, joskin kotona tuli sanomista. Pariutumisen kulta-aikaa. Joskus oli eriparia, mutta se ei tahtia haitannut.

      Mutta se aika on mennyttä. Ei tule takaisin missään muodossa. Puuttuu kulkijoita iltapäiväneljän jälkeen vuodenajasta toiseen. Auttaisiko puuhotelli asiaa?

    • hietahotelli

      Lapin Kansan tämän päiväinen pääkirjoitus osuu naulan kantaan Kemijärven puuhotelliasiassa...Vertasi bioselluun, jossa Kemijärvi on mennyt tavallaan p...eellä puuhun ja odottaa nyt haikeana rahoittajaa satsauksilleen ja lupauksilleen, kuten nyt näyttää olevan tuon hotellin kanssakin. Kunta riepu kustantanut arkkitehdin ja konsultin...mm.Tukihirren pääjohtajankin suojeluksessa, vankalla konkkakokemuksella.
      Kyllä tiedossa oleva hotellin rakennuttaja ja yrittäjä normaalisti teettää ja maksaa suunnitelmat ja rakentamisen. Kunnalta yleensä kysytään vain rakennuslupa. Lapin Kansa kysyikin ironisesti;, Ei kai vain tuohonkin tule Kiinasta rahoittaja???? Kun noin päin menee taas tuo kunnan osuus......

      • vaihdos

        Tämä se pitäisi Kemijärveltä muuttaa, että jonnekkin tulee 'kaikki' kuin se illallinen, mutta jotkut näppejään nuoleskelee; ei se ole tasapuolistakaan, eikä inhimillisesti katsottuna kovin kaunista. ja suorastaan alkaa voimaan pahoin..
        Tuossa on juuri se että kun vaikkapa joku valtuutettu sanoo että ei se kaupunki ole mikään yrittäjä ja rahoittaja, niin tapahtuukin juuri niin että se onkin.

        Kemijärvellä olisi hyvä suunta tämä luonnonvarameininki, luonnontotteet ja sen ympärille kaavailut; Suomun keskus, yrittäjänaisten monet tiedot ja taidot; mm. Paapero ja Palttina; meillä olisi vaikka mitä mutta aina vaan kääntyy selluun ja sen ympärille; 'isoihin yrittäjiin joille ei enää edes löydy potentiaalia menestyä. Ei todellakaan löydy, miksi tätä päättäjät eivät näe?

        Milloin asene muuttuu?


      • olemmehiljaa

        Hotelli pitäisi rakentaa Suomulle hiljaiseen luonnonrauhaan.


    • Eitietoa

      Outo asia tämä hotelli asia.
      Onko hallitus tai valtuusto antanut rahaa suunnittelulle?
      Jo useita kymmeniätuhansia kulutettu vero euroja?
      Kysyn vaan kun ei ole mitään tietoa?

    • tekijäeiselittele

      No nyt nämä samat "jokapaikanäyvästäjät" saivat uuden nälvimisen kohteen!
      Teille ehdotus: TEHKÄÄ ITSE JOTAKIN!!!

      ...........taitaa jäädä räksyttämiseksi kuten tähänkin asti!

      • Suomuon1

        Ei ole rahaa. Muuten tehtäisiin!
        Suomullekin pienen keskuksen laittaisimme. Onnellisina.


    • STThevos

      Pieni oikaiasu. Näiden huseeraajien tahdissa on menty viim. 30 vuotta. Mikä on tulos. 300 henkeä muuttaa yksin tai perheineen muille maille. Tätä on jatkunut useta vuosia. Ei näillä voi leveillä.
      Työöttömyys maan kärkikastia.
      Muutama konkka ja valtion rahat on loppu.
      Yleensä yrittäminen ei mene näiden herrojen säännöillä.

    • Vauvatalkootpystyyn

      Tehä pittäis, vaikka lapsia. 17 lasta on kastettu tammi-elokuussa ja muutama pakana päälle. Ei ole sanottu, että nuokaan kristityt tänne jäisivät edes kouluasteen vaiheessa.

      Tehään siitä puuhotellista vauvojen talkootehas - sitähän se Rinnekin oli vailla - tehas ja harjotushalli. Ei niin väliä, vaikka ei tulosta tuliskaan joka laakista. E i siitä tule
      muutenkaan. Tulosta meinaan.

      Meitä veronmaksajia vejätetään höplästä .Kerrankos sitä! Mistä tässä performanssissa on kysymys oikeesti, hei?

    • loppuloppu
    • säästöä

      Ketkä ulkomaalaiset poistaisin maasta!

      Oleskelulupa pitäisi poistaa kaikilta niiltä, jotka ovat anoneet Euroopasta turvapaikkaa, mutta heti sen saatuaan vierailevatkin omassa maassaan. Senhän pitäisi olla heille hengenvaarallista – siksi heille turvapaikka on myönnetty. Tämänkaltaisia on kuitenkin useita tuhansia jo pelkästään Suomessa. Virkamiehillä pitäisi olla oikeus tarkastaa pakolaisten matkustustiedot lentoyhtiöiltä tai muulta vastaavalta taholta.

      Samoin pitäisi toimia kaikkien niiden kanssa, jotka ovat matkustaneet Irakiin tai Syyriaan sotiakseen jihadistien riveissä. Kuten lelusalakuljettajan tapaus osoittaa, rikostaustan omaavan henkilön on mahdollista matkustaa Suomesta Syyrian sota-alueille kymmeniä kertoja ilman, että viranomaiset puuttuvat asiaan.

      Täältä pitäisi poistaa ne poliittisen islamin kannattajat, shiiat tai sunnit, jotka ajavat Eurooppaan sharia-lakia. Erityisen vaarallisia ovat ns. parrattomat islamistit, jotka ajavat poliittisen islamin ideologiaa demokraattisen naamarin takaa. Mitä järkeä on asua Euroopassa, jos haluaa islamilaisen yhteiskunnan? Eikö silloin ole mieluisampaa asettua vaikka Saudi-Arabiaan, Iraniin tai Turkkiin? Turha muuttaa Eurooppaan ja sitten vaatia erityiskohtelua työpaikoilla, kouluissa ja julkisilla paikoilla.

      Palauttaisin kotimaihinsa myös kaikki oleskeluluvan turvin Euroopassa asuvat sekä turvapaikanhakijat, jotka syyllistyvät rikoksiin. Esimerkiksi viime heinäkuun Nizzan-iskun tekijä oli syyllistynyt aiempiin väkivaltarikoksiin oleskellessaan Ranskassa. Mutta palauttaisin myös kaikki sellaiset, jotka eivät osaa noudattaa länsimaalaisia sääntöjä liittyen mm. naisten tasa-arvoon.

      Viimeisenä muttei vähäisimpänä poistaisin kaikki ne ulkomaalaiset, jotka tekevät harmaata työtä. He nostavat täydet sosiaalietuudet ja hyötyvät veronmaksajien kustantamista etuuksista kuten koulutuksesta lapsilleen ja terveydenhuollosta, mutta eivät itse osallistu talkoisiin vaan laittavat muut maksamaan.

      On selvää, että vastaavanlaiset huijarit edustavat vain pientä prosenttia kaikista maahanmuuttajista. Yleinen turvallisuustilanne sekä kaikkien viihtyisyys kuitenkin paranisi merkittävästi, jos viranomaisilla olisi valtuudet ja resurssit asioihin puuttumiseksi. On ikävää, että pakolaiset, jotka ovat luikerrelleet sisään valehtelemalla tai oleskelevat täällä pitkittämällä turvapaikkaprosessejaan, vievät paikan monelta oikealta kiintiöpakolaiselta.

      Mitä vaientaisin julkisesta keskustelusta.

      Jotkut ihmiset yleistävät laittaen kaikki ulkomaalaiset yhteen nippuun. He eivät välttämättä edes tiedä mitä eroa on tapamuslimilla ja jihadistilla, mutta silti vihaavat sokeasti kaikkia. Tämänkaltaiset rasistit eivät ole valmiita antamaan tasapuolisia mahdollisuuksia ihmisille, mikä on väärin.

      Olen huolissani niistä poliitikoista ja korkeista virkamiehistä, joilla on henkilökohtaisia kytköksiä islamilaisiin valtioihin. He hyötyvät henkilökohtaisesti siitä, että vaikenevat esimerkiksi ihmisoikeusrikkomuksista ja lobbaavat islamistien näkemyksiä. Nämä henkilöt pyrkivät myös vaimentamaan Lähi-idän maihin kohdistuvaa kritiikkiä muun muassa sensuroimalla kirjoituksia.

      Kolmas ryhmä, joka nyt esiintyy paljon julkisuudessa, koostuu sellaisista maahanmuuttotehtävissä työskentelevistä henkilöistä, jotka sokeasti puolustavat maahanmuuttoa koska heidän oma elinkeinonsa on siitä suoraan riippuvainen.

      Toivon, että maahanmuuttokorttia tai rasistisia motiiveja ei käytetä porttina päästäkseen valtaan. Tärkeämpää olisi auttaa kunnollisia ihmisiä integroitumaan yhteiskuntaan ja poistaa ne, jotka ovat haitallisia tai vaarallisia. Turvallisesta, rasismivapaasta yhteiskunnasta hyötyvät sekä kantaväestö että täällä olevat kunnolliset maahanmuuttajat. Eli valtaosa kaikista ihmisistä.

      Olisi hienoa, jos keskustelukulttuuri kehittyisi siten, että näistä teemoista voisi puhua ja kirjoittaa ilman, että täytyy leimaantua kuuluvaksi jompaan kumpaan leiriin.

      • ääliötväärissäaiheissa

        Olisi myös hienoa, mikäli näiltä maahanmuutosta aina mölyäviltä löytyisi sen verta järkeä, että huomaisivat pysyä poissa niistä keskusteluista, jotka ei koske maahanmuuttoa, mikäli eivät kykene muusta kirjoittamaan.


    • nallepuh14

      Sana puuhailu, kuvastaa hyvin näitä taivaanrannanmaalareita.

    • Bioekopuu

      Ketolan lentokenttä, biosellu kiinalainen, , suomun lentomäki, ketolan puuterminaali,,kyllä näitä puuhotelleja on tähän kylään visioitu ja kunta riepu rahaksi näissä turhaan muuttunut. Mitä lie kaikki maksaneetkaan Suomun kaavojen ja katujen kanssa... jne... Ei ihme että kassa vajaa Taas.!!!!!!

    • voitekijöitä

      Massiivinen suunnitelma, 'kaikki' elementit on lueteltu mm. Koti-Lapin jutussa tänään, mutta todellisuus on se ettei hotelliin riitä asiakaita; ne pitää jostakin varmistaa, eikä kaupunki edesauta mm. luonto-asioiden kehtystä, joten suuret puheet eivät hotellia pystyssä pidä.

      Kun tämä kaupunki alkaisi todella töihin mutta kun se ei ala.

    • tarkkamarkka

      Kyllä on pösilöintiä, kaupunginhallitus hassaillut järjettömyyksiin. Kukas tässä hommassa nostaa tukiaisrahat?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      583
      4252
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3479
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      144
      3126
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      166
      2407
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2260
    6. 235
      1748
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1437
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1320
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1120
    Aihe