Yökkö jatkaa aamuvuoroon...

Solariina

Mitä mieltä olette yleistyvästä käytännöstä jatkaa yökön työvuoroa ensimmäisen aamuvuoron tunnin ajan? Eli yökkö on yövuoron päätteeksi myös yksi aamuvuorolaisista ja kyseessä tietysti niiden raskaimpien töiden teettäminen pesuineen ja muineen. Yövuoro muutenkin töitä täynnä ja nyt vielä tämä :(

10

4165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • janopeasti

      Minä olen sitä mieltä, että heti kun aamuvuoro tulee töihin, niin yökkö saa lähteä välittömästi kotiin nukkumaan.

    • sanot.vaan.ei

      Ei pidä suostua moisiin kusetuksiin.

    • Haeapua

      Ymmärtääkseni em. käytäntö on työnantajan taholta kiellettyä ja laitonta. Työntekijä voi halutessaan jatkaa luvallisesti iltavuorosta yövuoroon, mutta yövuorosta ei saa jatkaa aamuvuoroon. Onko sinulla julkinen vai yksityinen työnantaja? Kuulutko ammattiliittoon - Superiin tai Tehyyn? Hae apua, ota yhteyttä työpaikan työsuojeluvaltuutettuun ja ammattiliittoon. Kaikkeen ei tarvitse suostua!

      • Solariina

        Kyseessä siis arvattavasti yksityinen työnantaja, joka harrastaa aika villejä käytäntöjä yökköjen suhteen. Ei kait ole laitonta vetää yökön työaikaa osittain aamuvuoron päälle, mutta brutaalia ja julmaa kyllä. Tämä työnantaja yleisesti käyttää yökköjä aamuvuorossa. On sitten esimiehestä kiinni kuinka härskiksi meno yltyy. Homma on sinänsä ok, jos huomioidaan yökön raskas työaika eikä oleteta liikaa aamussa. Kuitenkin tässä järjestelyssä voi olosuhteet helposti liukua suoranaiseksi simputukseksi. Olen siis ketjun aloittaja.


    • EleaN

      Mielestäni yötyöntekijä voi tarvittaessa joustaa tunneista ennen yövuoron alkua, mutta ei missään nimessä aamutunneista. Yön valvomisen jäljiltä alkaa olla niin henkisesti- kuin ruumiillisestikin aika poikki, ei siinä vaiheessa enää oikein ole työtehoa jäljellä.

      Välinpitämätöntä on kyllä tuon työnantajan toiminta. Kerro ihmeessä mikä on työnantajan nimi, niin tietävät muut välttää kyseistä simputtajaa! Ei nimen mainitseminen täytä minkään rikoksen tunnusmerkistöä, jos siitä huolehdit:)

    • jöajvövh

      Yön valvomisen jäljiltä väsymys vastaa yhden promillen humalaa ja humalassa ei saa olla töissä, joten kipinkapin yövuoro kotiin nukkumaan.

    • Miisaliisa

      Voi hyvänen aika, kyseessä ilmeisesti yksityinen työnantaja jossa johtaja tekee tulosta, niin kaikessa pitää säästää ja varsinkin työvoimakustannuksissa. Jos tämä olisi miesvaltainen ala hommat toimisivat paljon paremmin, henkilökuntaa olisi enemmän ja työnkuva selkeämpi, miehet eivät suostuisi pesemään lattioita tai mitään sellaista, joka ei suoranaisesti kuulu hoitajan työhön jonkinnäköinen ammattiylpeys olisi paikallaa hyvät naiset. Mitä hoitajan työnkuvaan kuuluu, onko joitain rajattu mikä ei kuulu työhön, taitaa olla niin että kaikki mitä vaan voi teettää hoitajalla, hoitaja tekee. Hoitaja on oman työn ohella, siivooja, kokko, laitoshuoltaja, pyykkivastaava, asioidenhoitaja, roskakuski. ikkunanpesijä. yms, Kannattaa kysyä liiton kantaa asiassa.

    • älkääsuostuko

      Tällainen toiminta osoittaa työnantajalta täydellistä vastuuttomuutta ja välinpitämättömyyttä työntekijän terveydestä ja potilaan turvallisuudesta.

      Yövuoron jälkeen työntekijä ei ole työkuntoinen ja vaan valvotun yön jälkeinen väsymys vastaa pahimmillaan yli promillen humalaa. Tuskin työnantaja sallii työntekoa promillen kännissäkään.

      Yövuoron jatkamista aamuvuoroon ei pidä hyväksyä, kuin korkeintaan hätätapauksessa.

      • nopsaakotiin

        Ei edes hätätapauksessa. On työturvallisuusriski ja on potilasvturvallisuusriski.


    • Pidäpäspuolesi

      Yövuoron jälkeen työntekijän ei tarvitse jäädä töihin aamuvuoroon. Lopetat työt ja lähdet kotiisi nukkumaan! Jos työnantaja vaatii Sinulta aamuvuoroon jäämistä, teet ilmoituksen työsuojelupiiriin, Aville ja Valviralle. Tarvittaessa työpaikalle voi pyytää työsuojelutarkastuksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1505
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1302
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1215
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1126
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe