Yökkö jatkaa aamuvuoroon...

Mitä mieltä olette yleistyvästä käytännöstä jatkaa yökön työvuoroa ensimmäisen aamuvuoron tunnin ajan? Eli yökkö on yövuoron päätteeksi myös yksi aamuvuorolaisista ja kyseessä tietysti niiden raskaimpien töiden teettäminen pesuineen ja muineen. Yövuoro muutenkin töitä täynnä ja nyt vielä tämä :(
Ilmoita


Minä olen sitä mieltä, että heti kun aamuvuoro tulee töihin, niin yökkö saa lähteä välittömästi kotiin nukkumaan.
Ilmoita
Ei pidä suostua moisiin kusetuksiin.
Ilmoita
Ymmärtääkseni em. käytäntö on työnantajan taholta kiellettyä ja laitonta. Työntekijä voi halutessaan jatkaa luvallisesti iltavuorosta yövuoroon, mutta yövuorosta ei saa jatkaa aamuvuoroon. Onko sinulla julkinen vai yksityinen työnantaja? Kuulutko ammattiliittoon - Superiin tai Tehyyn? Hae apua, ota yhteyttä työpaikan työsuojeluvaltuutettuun ja ammattiliittoon. Kaikkeen ei tarvitse suostua!
1 VASTAUS:
Kyseessä siis arvattavasti yksityinen työnantaja, joka harrastaa aika villejä käytäntöjä yökköjen suhteen. Ei kait ole laitonta vetää yökön työaikaa osittain aamuvuoron päälle, mutta brutaalia ja julmaa kyllä. Tämä työnantaja yleisesti käyttää yökköjä aamuvuorossa. On sitten esimiehestä kiinni kuinka härskiksi meno yltyy. Homma on sinänsä ok, jos huomioidaan yökön raskas työaika eikä oleteta liikaa aamussa. Kuitenkin tässä järjestelyssä voi olosuhteet helposti liukua suoranaiseksi simputukseksi. Olen siis ketjun aloittaja.
+Lisää kommentti
Mielestäni yötyöntekijä voi tarvittaessa joustaa tunneista ennen yövuoron alkua, mutta ei missään nimessä aamutunneista. Yön valvomisen jäljiltä alkaa olla niin henkisesti- kuin ruumiillisestikin aika poikki, ei siinä vaiheessa enää oikein ole työtehoa jäljellä.

Välinpitämätöntä on kyllä tuon työnantajan toiminta. Kerro ihmeessä mikä on työnantajan nimi, niin tietävät muut välttää kyseistä simputtajaa! Ei nimen mainitseminen täytä minkään rikoksen tunnusmerkistöä, jos siitä huolehdit:)
Ilmoita
Yön valvomisen jäljiltä väsymys vastaa yhden promillen humalaa ja humalassa ei saa olla töissä, joten kipinkapin yövuoro kotiin nukkumaan.
Ilmoita
Voi hyvänen aika, kyseessä ilmeisesti yksityinen työnantaja jossa johtaja tekee tulosta, niin kaikessa pitää säästää ja varsinkin työvoimakustannuksissa. Jos tämä olisi miesvaltainen ala hommat toimisivat paljon paremmin, henkilökuntaa olisi enemmän ja työnkuva selkeämpi, miehet eivät suostuisi pesemään lattioita tai mitään sellaista, joka ei suoranaisesti kuulu hoitajan työhön jonkinnäköinen ammattiylpeys olisi paikallaa hyvät naiset. Mitä hoitajan työnkuvaan kuuluu, onko joitain rajattu mikä ei kuulu työhön, taitaa olla niin että kaikki mitä vaan voi teettää hoitajalla, hoitaja tekee. Hoitaja on oman työn ohella, siivooja, kokko, laitoshuoltaja, pyykkivastaava, asioidenhoitaja, roskakuski. ikkunanpesijä. yms, Kannattaa kysyä liiton kantaa asiassa.
Ilmoita
Tällainen toiminta osoittaa työnantajalta täydellistä vastuuttomuutta ja välinpitämättömyyttä työntekijän terveydestä ja potilaan turvallisuudesta.

Yövuoron jälkeen työntekijä ei ole työkuntoinen ja vaan valvotun yön jälkeinen väsymys vastaa pahimmillaan yli promillen humalaa. Tuskin työnantaja sallii työntekoa promillen kännissäkään.

Yövuoron jatkamista aamuvuoroon ei pidä hyväksyä, kuin korkeintaan hätätapauksessa.
1 VASTAUS:
Ei edes hätätapauksessa. On työturvallisuusriski ja on potilasvturvallisuusriski.
+Lisää kommentti
Yövuoron jälkeen työntekijän ei tarvitse jäädä töihin aamuvuoroon. Lopetat työt ja lähdet kotiisi nukkumaan! Jos työnantaja vaatii Sinulta aamuvuoroon jäämistä, teet ilmoituksen työsuojelupiiriin, Aville ja Valviralle. Tarvittaessa työpaikalle voi pyytää työsuojelutarkastuksen.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Yökkö jatkaa aamuvuoroon...

Mitä mieltä olette yleistyvästä käytännöstä jatkaa yökön työvuoroa ensimmäisen aamuvuoron tunnin ajan? Eli yökkö on yövuoron päätteeksi myös yksi aamuvuorolaisista ja kyseessä tietysti niiden raskaimpien töiden teettäminen pesuineen ja muineen. Yövuoro muutenkin töitä täynnä ja nyt vielä tämä :(

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta