Olisiko järki jo pääsemässä voitolle?

UudetTuuletVihdoin

Yhä enemmän alkaa tiedotusvälineissäkin esiintyä ammattilaisten näkemyksiä ja kokemuksia julkisuudessa koskien dieselautoja.
Kamux:n edustaja totesi jo yleisemminkin huomatun ilmiön käytettyjen uudehkojen dieselien huomattavasta menekistä. Suomesta ei tällaisia autoja enää löydy kysyntää vastaavasti, joten niiden tuonti on välttämätöntä.

Nesteen toimitusjohtaja totesi dieselpolttoaineen kysynnän nousun tulevaisuudessa johtuvan lähinnä siitä, että pääasiassa bensa-autoja korvautuu nyt hybrideillä ja sähköautoilla paljon ja dieselien vähäisempi haitallisten päästöjen syntyminen pitää dieselin voimissaan kyllä vielä pitkään polttomoottorien polttoaineena. Typpioksidi on yleisesti vielä hieman suurempi ongelma dieseleissä kuin bensoissa, mutta sen kimpussa työskennellään voimakkaasti ja aivan uusimmissa dieseleissähän typpioksidipäästötkin ovat jo pienempiä kuin bensa-autoissa. Nestehän on perustamassa uutta dieselpolttoainetta tuottavaa jalostamoa. Paikka on vielä haussa, mutta esillä on olleet USA tai Aasia.

Vastaavia esiintuloja on viimeaikoina tullut monelta muultakin taholta. No onhan se ollutkin odotettavaa, kun faktatieto eri moottorien päästöistä pääsee esiin.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järkijatietämysvoittaa

      Tässä olisikin jollekkin tutkimuksen ja selvityksen paikka, että ketkä kaikki ja millä tarkoituksella, osallistuivat tähän massiiviseen, julkisuudessa käytyyn dieselin vastaiseen kampanjaan. Moottoreista ja polttoaineista jotain ymmärtävät tietävät, että polttomoottoreista juuri diesel-moottorilla on pitkä tulevaisuus vielä edessä. Sähköautojen nykyisilläkään akuilla energian varastointi ongelmia ei ole saatu ratkaistua. Onhan sitäkin jo yli 100 v yritetty ratkaista.
      Erinomainen asia, että näitä asioita ymmärtävät ihmiset uskaltavat astua esille julkisuuteen.

    • RMB54

      On jo vuosia keskusteltu miten saadaan vähennettyä diesel-henkilöautojen päästöjä ja varsinkin typpioksidi. Diesel-polttoaine ja -moottorit sekä niiden lisävarusteet on kehitetty nykyisiin "nokivasaroihin" niin, että päästöt on saatu hyvinkin pieniksi.
      Ihmettelenkin miksi keskustelu ei ole levinnyt raskaaseen kalustoon. Rekat ja diesel-voimalaitokset sekä laivaliikenteen saastuttamisesta puhuminen on jäänyt hyvinkin vähäiseksi.
      Valtiovalta jopa hyväksyy rekkaliikenteen ylinopeuden sallien nopeusrajoittimen rajoittavan nopeutta vasta noin 90 km/h 80 km/h sijasta niin kuin laissa on määritelty.

    • eivaantoimi

      "Typpioksidi on yleisesti vielä hieman suurempi ongelma dieseleissä kuin bensoissa, mutta sen kimpussa työskennellään voimakkaasti ja aivan uusimmissa dieseleissähän typpioksidipäästötkin ovat jo pienempiä kuin bensa-autoissa. "

      Miten nuo uudet diiselit toimii Suomen oloissa? Onko päästöt talvella yhtä vähän kuin kesällä?
      Autoteollisuuden maine on mennyt, heillä on ollut aikaa kehittää vähemmän myrkyttäviä teknologioita, mutta käyttivät sen ajan huijauksiin. Mitä tässä on vielä epäselvää? Mahdollisuudet on jo poltettu. Ostakaa vaan vielä diiseleitä, kiitos mm. Nesteen, niin saatte tankata pitkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      784
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe