Matkailuauton hankinta

Kokemuksianne

On käytetyn matkailuauton hankinta mielessä ja lukisin mielelläni kokemuksia kokeneilta erimerkkien karavaanareilta kysymyksiini. Kun matkailuauton hankinta ei ole kovin helppoa kun pitäisi osata katsoa erimerkkisten autojen heikot kohdat ja asuntopuolen heikkoudet. Alustana etuveto vastaan takaveto ja fiat hallitsee etuvetoja taas takavedot jakautuu tasaisemmin. Etuvetoveto ei tarvitse kuin nurmelle yöllisen huuran niin ei kulje kuin alamäkeen. Moottori pitäisi olla vähintään 2,5 turbo kun en huoli moponmoottorilla olevia kulkineita. Lukisin mielelläni eri merkkien heikot kohdat jotka pitäisi katsoa ennen hankintaa ja mitkä asiat katsoa myös erimerkkisistä asuntopuolen kohteista ettei tulisi ostettua rytöä.
Kiitos etukäteen ja en haluaisi lukea " Tämä ylläpidon poistama viesti" joita on jo tarpeeksi.

6

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhhuhnäintaastänään

      M-auton ylläpitokustannukset on melkoiet, pitää olla paksukukkaro täynnä seteleitä. Myö oomma vaihtaneet m-auton m-vaunuu juuri tuon takia.
      Kun astut asunto-osaan ja ulko-ovi oli kiinni niin nuuhkaise ilmaa, varaa mukaan myös kosteusmittari ja koputtele seiniä ja luukkujen ympäristöä.
      Kaikissa merkeissä voi olla sekä kohtuu hyviä ja myös huonoja yksilöitä. Siistin näköinen on todennäköisesti nuhruista paremmassa kunnossa.
      Flair tai https://www.nettikaravaani.com/clou/670f/1487710 sekä https://www.nettikaravaani.com/carthago/chic-i-51-40/1487291
      ovat laatumerkkejä myös käytettynä.

      • Kokemuksianne

        Taitaa olla paras näin kostean kesän jälkeen nuuhkaista ne autot keväällä kun ovat tekeentyneet. Kovastihan noi haluaa noista päästä eroon ennen kuin haisevat kunnolla ja tietenkin kovaan hintaan. Taitavat olla liian rakkaita luovutettavaksi halvemmalla.


    • Olen noin 20 vuotta ollut matkailuautoilija. Kaikki ovat olleet Fiat pohjaisia etuvetoisia ja moottorit ovat olleet turboja 2,5l, 2,8 l ja 2x2,3l tilavuuksiltaan.

      Tuo 2,8 l oli ahne löpölle eikä sillä meinannut onnistua ajamaan alle 13 l/100 km. Nyt nämä uudet 2,3 l vehkeet ovat suostuneet jonnekin hieman alle 10 l kun varovasti suostuttelee.

      Olen ajanut noin 450'000 kilometriä ja vain 2 kertaa ollut hieman pulassa etuvedon luistaessa liukkaalla. Hyvin selviää jos ei ole tollo!

      Nuo moottorit ovat riittäneet niin Alpeilla kuin Saksan autobaanoilla ja Norjankin mäissä joissa viime aikoina olen paljonkin keikkaillut.

      Lämmitys on jokaisessa ollut Trumatic puhalluslämmitin ja se on aina toiminnut joskin parissa ensimmäisessä laitoin välipuhaltimen letkuun jotta alkoviin saatiin lämpöä. 2 ensimmäistä oli alkoviautoja ja nämä pari viimeistä täysintegroituja. Nyt tykkään enemmän näistä integroiduista mutta alkovivehkeelläkin pärjää.

      Kolmessa autoistani on ollut 16 tuuman vanteet ja yhdessä 15 tuumaiset. 16 tuumaa on ehdottomasti mukavampi.

      Joku tuossa valittaa ylläpitokuluista, köyhän ja sentin venyttäjän ei kannata ostaa mutta kun sen on saanut niin todella mukavaa matkailua saa osakseen. Olet vapaa kuin taivaan lintu ja joka aamu voit miettiä uudelleen minnehän sitä lähtisi.

      SUOSITTELEN!!

    • Kuopiostakysellään

      Antaako sinullakin lisäpotkua rumatikki autoosi??

    Ketjusta on poistettu 30 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe