Autorahoitus, mistä?

hukassavaan

Kumpi on parempi tapa rahoittaa auton hankinta, suuri kk-lyhennys koko laina-ajalle vai pienempi lyhennys ja isompi viimeinen erä? Vai onko järkevämpää ostaa auto pankkilainalla? Kertokaa eri rahoitustapojen hyvät ja huonot puolet. Tarvitsen autoa työmatkohin ja aika nopealla aikatululla. Säästöjä ei ole kuin muutama tuhat käsirahaan.

29

18910

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pääseteroonkin

      Pankkilainalla ehdottomasti!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Ostaliikkeestä

        Miksi ihmeessä??? Useilla isoilla autoliikkeillä 0.9 - 2.9% koron tarjouksia, kun taas pankista autoa varten otettu lainan korko on 3.0 - 8.0%.

        Toki pankista otetulla rahalla voi myös ostaa yksityiseltä, tosin ei silloin saa mitään takeita auton kunnolle, liikkeestä ostaessa kuitenkin aina virvevastuu. Pankkilainalla saa auton myös suoraan omiin nimiin, silläkään tosin mitään merkitystä minkään asian kanssa, kun rahoitusyhtiön auton myyntikin onnistuu ihan yhtä helposti kuin omissa nimissä olevankin.


      • Huippukallis

        Halpa korko autoliikkeissä on silmänlumetta. Lisäksi tulee ns avausmaksu, joka kuukausi tilinhoitomaksu tai vastaava muu kulu. Lopputulema on sitten sikakallis, tosi on.


      • Älämaksaturhaa

        Ei se ole silmänlumetta. Katsot mikä on todellinen vuodikorko niin se on siinä. Minulla oli 0,47% länsiautossa kun ostin uuden auton. Ei maksa kuukaudessa juuri mitään korkokuluja.


      • T-e-u-k-k-a
        Älämaksaturhaa kirjoitti:

        Ei se ole silmänlumetta. Katsot mikä on todellinen vuodikorko niin se on siinä. Minulla oli 0,47% länsiautossa kun ostin uuden auton. Ei maksa kuukaudessa juuri mitään korkokuluja.

        Nimenomaan ostit uuden auton. Käytetyille ei välttämättä ole niin hyviä korkotarjouksia tai sitten se näkyy hinnassa.


      • eihätää
        Huippukallis kirjoitti:

        Halpa korko autoliikkeissä on silmänlumetta. Lisäksi tulee ns avausmaksu, joka kuukausi tilinhoitomaksu tai vastaava muu kulu. Lopputulema on sitten sikakallis, tosi on.

        Niin kyllä niihin sivukuluja tulee ja se nostaa sitten rahoituksen hintaa. Usein tämä rahoitus koskee vain osaa auton hinnasta, sitten loppuosa onkin suurempi summa.


      • Itse ostin outon ja lainassa ei ole korkoa eikä kuluja.


    • mainioseuramies

      Yksityiseltä voit ostaa muutamalla tonnilla auton joka maksaa 50% enemmän liikkeessä. Eli 50% vakuutushinnalla saat "virhevastuun" joka ei korvaa mitään muutaman tonnin autossa.

      • egonom

        Vekseli vetosis on sikahintaiset vakuutukset urpoille!


      • Sepi73

        Höpöhöpö, kyllä ne yksityisten hinnat on lähes poikkeuksetta korkeampia mitä liikkeessä.

        Tässä nyt pari kuukautta tullut rauhassa katseltua uutta autoa ja ei voi kun ihmetellä noita yksityisten hintoja.


      • Anonyymi

        Juuri näin on asia!


    • 0293

      Vai oikein "egonom!"Mihin se viittaa?
      Kenties ekonomiin?!

      Vekselit eivät kuule autokaupassa ole olleet käytössä vuosikymmeniin!

      Herää!

    • Rahoituskannattaamiettiä

      Ite otin pankista osan auton hinnasta lainaa ja osan otin säästöistä.
      Autokauppojen rahoitukset kun jäivät hieman epäselviksi ja niissä myös omistus autoon on sinulla vasta sitten kun olet maksanut viimeisenkin sentin.

      Noista pankkien lainoista sen verran, että kovasti lainaa mainostava S-pankki osoittautui täysin kusetukselta ja vedättäjältä. Siihen "pankkiin" en laita enää ainuttakaan hakemusta. Oma iso pankki osoittautui kuitenkin aluksi epäilyjen jälkeen parhaaksi vaihtoehdoksi.

      • hukassavaan

        Kiitos kommentista. Minkälaisen koron sait pankiltasi autolainaan? Mikä pankki kyseessä?

        Ja sekin kiinnostaa, että millä tavalla S-pankissa vedätettiin? Osaa sitten olla itsekin tarkkana vaihtoehtoja vertaillessa.

        Autorahoitus ja autolainat on jotenkin tosi hankalia vertailla.


    • Ttvv66

      Jos kalliimman niin liikkeestä pienellä kk maksulla, maksaa ns. pelkästään käytöstä, vaatimuksena liikkeelle ei kalliita vakuutuksia, ei huoltosopimuksia eikä käsittely kuluja.
      Jos edullisemman, ei liikkeeseen saa mennä, yksityiseltä ja pankkilainalla.

    • Moi hukassavaan,

      Suuremmilla lyhennyksillä ja lyhyemmällä laina-ajalla autorahoitus tulee yleensä kokonaisuutena edullisemmaksi. Viimeistä erää kasvattamalla saa puolestaan kuukausimaksua pudotettua pienemmäksi. Viimeinen ja suurempi maksuerä autorahoituksessa on tavallisesti suunniteltu maksettavaksi auton myynnin tai vaihdon yhteydessä. Jos auto ei menekään vielä myyntiin, voi pankin kanssa yleensä tehdä uuden suunnitelman viimeisen erän maksujärjestelyistä.

      Autolaina.fi:stä voit hakea autoa ja rahoitusta samasta paikasta. Jos tiedät jo minkä auton haluat, käytä autohakua (https://www.autolaina.fi/autohaku) tai hae ominaisuuksien mukaan älyhaulla (https://www.autolaina.fi/alykas-autohaku/kaytetyt-autot). Jos pohdit minkälaiseen autoon sinulla on varaa, suosittelen kokeilemaan autolainalaskuria (https://www.autolaina.fi/#lainalaskuri) , jonka avulla voi laskea erilaisia vaihtoehtoja. Voit kokeilla esimerkiksi minkälaisiksi kuukausimaksut muodostuvat pienemmällä tai suuremmalla viimeisellä erällä.

      Saat myös luottopäätöksen haluamallesi autolle kätevästi samasta paikasta, tarvitset vain pankkitunnukset. Kun sopiva auto löytyy, klikkaa esittelysivun oikeasta yläkulmasta ”Hae rahoitus tähän autoon”. Pääset katsomaan kokonaiskustannuksia ja voit vielä säätää käsirahan, maksuajan tai viimeisen erän suuruutta sopivaksi. Näet samalla miten muutokset vaikuttavat kokonaiskustannuksiin. Myönteisen rahoituspäätöksen saatuasi, voit sopia ajoneuvon ostosta ja toimituksesta suoraan autoa myyvän liikkeen kanssa.

      Anni

      • Älämaksaisoakorkoa

        Paljonko teillä on korko. Esim länsiautosta saa uudet opelit 0,47% todellisella vuosikorolla. Ei kannata maksella mitään yli 2% korkoja jos haluaa että auto lyhenee. Sitten on näitä riistäjiä jotka pyytää jopa 5% korkoa, sellainen lisää usein useilla tuhansilla euroilla auton hintaa. Olkaa ihmiset tarkkana näissä.


    • Älämaksaliikaa

      Yli 2% todellinen vuosikorko on liian iso aina. Sellaisiin ei kannata koskaan suostua. Auton hinta nousee ihan erilaiseksi.

    • Fkfkfkfgkkggk

      Riippuu todellisesta vuosikorosta. Alhaisella korolla sen parempi mitä myöhempään maksut voi lykätä. Jos siis arvioi koron alemmaksi kuin rahan arvo itselle on.
      Itse alle 2% koroilla pyrkisin mahdollisimman pitkään laina-aikaan, ilman käsirahaa, maksimaalisella viimeisellä erällä. Jos taas korko jotain 5%, niin en ottaisi sitä kuin pakkotilanteessa ja silloin pyrkisin lyhentämään nopeasti.

      • pelkääsanteu

        Ja kun ostat ja lue loppuun paljonko se viimeinen erä on eli löytyykö 5000 euroa viimeiseen maksuerään? Eipä ihme et santer......................


      • Kfkfkfkfkfkfkf
        pelkääsanteu kirjoitti:

        Ja kun ostat ja lue loppuun paljonko se viimeinen erä on eli löytyykö 5000 euroa viimeiseen maksuerään? Eipä ihme et santer......................

        No jossain vaiheessahan se raha on joka tapauksessa löydyttävä. Yleensä viimeinen erä on samaa luokkaa kuin auton arvo siinä vaiheessa eli pääset lainasta eroon luopumalla autostasi.


    • Viihdearvonolla

      Jännityksellä odotetaan mitä täällä kirjoitetaan aprillipäivänä.

    • Jasu_83

      Autolaina kannattaa kilpailuttaa, esim autolainaa.fi kautta tai autoluotolla

      Se on aivan normaali kulutusluotto joka otetaan auton hankintaa varten. Vakuutena on se auto. Autoliikkeestä saa kyllä aika edukkaasti ellei ole ihan häkkipihaliike jossa Ryöstölainoja kuten SAV 15 prossan korolla :D

    • Jaakko_S

      Joo kokeiltu ja helppo palvelu (https://www.autolainaa.fi/)

      Esim 5000 euron kiesi 50 e/kk ilman käsirahaa tai 10% käsirahalla hivenen halvempi voi jättää myös loppuun isomman mutta vanhoissa autoissa ei kovin isoa voi ottaa loppuvelaksi

    • Jukk

      Auto kannattaa ostaa vain omalla rahalla. Joutuu maksaan kallei täystuhovakutuksii ku ottaa rahoitusyhtiön kautta.

      • järkeä

        Niin kyllähän rahoituksen voi itsekin helposti järjestää https://goo.gl/S4otxb , hiukan vertailua ja löytyy edullisin autolaina. Itse järjestetty rahoitus on muutenkin vapaampi tapa, varsinkin kun jossain vaiheessa sitten lähtee myymään tai vaihtamaan sitä autoa.


      • Ei pidä yleistää. Jos oma raha on jo tuottavissa sijoituksissa, se voi olla kallein rahoitustapa.


    • Ideatämäkin

      Ostin auton uutena ja maksoin loppuerän ensin säästöistäni välttyäkseni mahdolliselta "Mistä minä siihen rahat revin"-tilanteelta. Lainasumma pieneni --> korot pienenivät = loppusumma halvempi kun ei tarvinnut maksaa korkoja viimeisestä köntästä koko autolainan ajalta. Viimeisen kk-maksun jälkeen kiesi oli omani.

    • Anonyymi

      Ei ainakaan Sakan rahoitus. Auton hinta kallein myynnissä oleva joten kuvittelin neuvoitteluvaraa löytyvän... Tarjouksessa ostohinta olikin nostettu entisestään. Sivukuluja saatu ympättyä tonnin verran mm toimituskulut 🤔125 perustamismaksun 250 🧐 korko 6.9% ja kuukausittainen varkaus köh joku kulu 13€ tyhjästä 72kk.
      Itse auto muutaman tonnin ikäloppu VW joita vihreät haluaa romuttaa ja korvata tuhansien eurojen patteri autoilla joilla ei minkäänlaista infraa vielä.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe