Autorahoitus, mistä?

hukassavaan

Kumpi on parempi tapa rahoittaa auton hankinta, suuri kk-lyhennys koko laina-ajalle vai pienempi lyhennys ja isompi viimeinen erä? Vai onko järkevämpää ostaa auto pankkilainalla? Kertokaa eri rahoitustapojen hyvät ja huonot puolet. Tarvitsen autoa työmatkohin ja aika nopealla aikatululla. Säästöjä ei ole kuin muutama tuhat käsirahaan.

29

5735

Vastaukset

 • Pankkilainalla ehdottomasti!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Miksi ihmeessä??? Useilla isoilla autoliikkeillä 0.9 - 2.9% koron tarjouksia, kun taas pankista autoa varten otettu lainan korko on 3.0 - 8.0%.

   Toki pankista otetulla rahalla voi myös ostaa yksityiseltä, tosin ei silloin saa mitään takeita auton kunnolle, liikkeestä ostaessa kuitenkin aina virvevastuu. Pankkilainalla saa auton myös suoraan omiin nimiin, silläkään tosin mitään merkitystä minkään asian kanssa, kun rahoitusyhtiön auton myyntikin onnistuu ihan yhtä helposti kuin omissa nimissä olevankin.


  • Halpa korko autoliikkeissä on silmänlumetta. Lisäksi tulee ns avausmaksu, joka kuukausi tilinhoitomaksu tai vastaava muu kulu. Lopputulema on sitten sikakallis, tosi on.


  • Ei se ole silmänlumetta. Katsot mikä on todellinen vuodikorko niin se on siinä. Minulla oli 0,47% länsiautossa kun ostin uuden auton. Ei maksa kuukaudessa juuri mitään korkokuluja.


  • Älämaksaturhaa kirjoitti:

   Ei se ole silmänlumetta. Katsot mikä on todellinen vuodikorko niin se on siinä. Minulla oli 0,47% länsiautossa kun ostin uuden auton. Ei maksa kuukaudessa juuri mitään korkokuluja.

   Nimenomaan ostit uuden auton. Käytetyille ei välttämättä ole niin hyviä korkotarjouksia tai sitten se näkyy hinnassa.


  • Huippukallis kirjoitti:

   Halpa korko autoliikkeissä on silmänlumetta. Lisäksi tulee ns avausmaksu, joka kuukausi tilinhoitomaksu tai vastaava muu kulu. Lopputulema on sitten sikakallis, tosi on.

   Niin kyllä niihin sivukuluja tulee ja se nostaa sitten rahoituksen hintaa. Usein tämä rahoitus koskee vain osaa auton hinnasta, sitten loppuosa onkin suurempi summa.


  • Itse ostin outon ja lainassa ei ole korkoa eikä kuluja.


 • Yksityiseltä voit ostaa muutamalla tonnilla auton joka maksaa 50% enemmän liikkeessä. Eli 50% vakuutushinnalla saat "virhevastuun" joka ei korvaa mitään muutaman tonnin autossa.

  • Vekseli vetosis on sikahintaiset vakuutukset urpoille!


  • Höpöhöpö, kyllä ne yksityisten hinnat on lähes poikkeuksetta korkeampia mitä liikkeessä.

   Tässä nyt pari kuukautta tullut rauhassa katseltua uutta autoa ja ei voi kun ihmetellä noita yksityisten hintoja.


  • Juuri näin on asia!


 • Vai oikein "egonom!"Mihin se viittaa?
  Kenties ekonomiin?!

  Vekselit eivät kuule autokaupassa ole olleet käytössä vuosikymmeniin!

  Herää!

 • Ite otin pankista osan auton hinnasta lainaa ja osan otin säästöistä.
  Autokauppojen rahoitukset kun jäivät hieman epäselviksi ja niissä myös omistus autoon on sinulla vasta sitten kun olet maksanut viimeisenkin sentin.

  Noista pankkien lainoista sen verran, että kovasti lainaa mainostava S-pankki osoittautui täysin kusetukselta ja vedättäjältä. Siihen "pankkiin" en laita enää ainuttakaan hakemusta. Oma iso pankki osoittautui kuitenkin aluksi epäilyjen jälkeen parhaaksi vaihtoehdoksi.

  • Kiitos kommentista. Minkälaisen koron sait pankiltasi autolainaan? Mikä pankki kyseessä?

   Ja sekin kiinnostaa, että millä tavalla S-pankissa vedätettiin? Osaa sitten olla itsekin tarkkana vaihtoehtoja vertaillessa.

   Autorahoitus ja autolainat on jotenkin tosi hankalia vertailla.


 • Jos kalliimman niin liikkeestä pienellä kk maksulla, maksaa ns. pelkästään käytöstä, vaatimuksena liikkeelle ei kalliita vakuutuksia, ei huoltosopimuksia eikä käsittely kuluja.
  Jos edullisemman, ei liikkeeseen saa mennä, yksityiseltä ja pankkilainalla.

 • Moi hukassavaan,

  Suuremmilla lyhennyksillä ja lyhyemmällä laina-ajalla autorahoitus tulee yleensä kokonaisuutena edullisemmaksi. Viimeistä erää kasvattamalla saa puolestaan kuukausimaksua pudotettua pienemmäksi. Viimeinen ja suurempi maksuerä autorahoituksessa on tavallisesti suunniteltu maksettavaksi auton myynnin tai vaihdon yhteydessä. Jos auto ei menekään vielä myyntiin, voi pankin kanssa yleensä tehdä uuden suunnitelman viimeisen erän maksujärjestelyistä.

  Autolaina.fi:stä voit hakea autoa ja rahoitusta samasta paikasta. Jos tiedät jo minkä auton haluat, käytä autohakua (https://www.autolaina.fi/autohaku) tai hae ominaisuuksien mukaan älyhaulla (https://www.autolaina.fi/alykas-autohaku/kaytetyt-autot). Jos pohdit minkälaiseen autoon sinulla on varaa, suosittelen kokeilemaan autolainalaskuria (https://www.autolaina.fi/#lainalaskuri), jonka avulla voi laskea erilaisia vaihtoehtoja. Voit kokeilla esimerkiksi minkälaisiksi kuukausimaksut muodostuvat pienemmällä tai suuremmalla viimeisellä erällä.

  Saat myös luottopäätöksen haluamallesi autolle kätevästi samasta paikasta, tarvitset vain pankkitunnukset. Kun sopiva auto löytyy, klikkaa esittelysivun oikeasta yläkulmasta ”Hae rahoitus tähän autoon”. Pääset katsomaan kokonaiskustannuksia ja voit vielä säätää käsirahan, maksuajan tai viimeisen erän suuruutta sopivaksi. Näet samalla miten muutokset vaikuttavat kokonaiskustannuksiin. Myönteisen rahoituspäätöksen saatuasi, voit sopia ajoneuvon ostosta ja toimituksesta suoraan autoa myyvän liikkeen kanssa.

  Anni

  • Paljonko teillä on korko. Esim länsiautosta saa uudet opelit 0,47% todellisella vuosikorolla. Ei kannata maksella mitään yli 2% korkoja jos haluaa että auto lyhenee. Sitten on näitä riistäjiä jotka pyytää jopa 5% korkoa, sellainen lisää usein useilla tuhansilla euroilla auton hintaa. Olkaa ihmiset tarkkana näissä.


 • Yli 2% todellinen vuosikorko on liian iso aina. Sellaisiin ei kannata koskaan suostua. Auton hinta nousee ihan erilaiseksi.

 • Riippuu todellisesta vuosikorosta. Alhaisella korolla sen parempi mitä myöhempään maksut voi lykätä. Jos siis arvioi koron alemmaksi kuin rahan arvo itselle on.
  Itse alle 2% koroilla pyrkisin mahdollisimman pitkään laina-aikaan, ilman käsirahaa, maksimaalisella viimeisellä erällä. Jos taas korko jotain 5%, niin en ottaisi sitä kuin pakkotilanteessa ja silloin pyrkisin lyhentämään nopeasti.

  • Ja kun ostat ja lue loppuun paljonko se viimeinen erä on eli löytyykö 5000 euroa viimeiseen maksuerään? Eipä ihme et santer......................


  • pelkääsanteu kirjoitti:

   Ja kun ostat ja lue loppuun paljonko se viimeinen erä on eli löytyykö 5000 euroa viimeiseen maksuerään? Eipä ihme et santer......................

   No jossain vaiheessahan se raha on joka tapauksessa löydyttävä. Yleensä viimeinen erä on samaa luokkaa kuin auton arvo siinä vaiheessa eli pääset lainasta eroon luopumalla autostasi.


 • Jännityksellä odotetaan mitä täällä kirjoitetaan aprillipäivänä.

 • Autolaina kannattaa kilpailuttaa, esim autolainaa.fi kautta tai autoluotolla

  Se on aivan normaali kulutusluotto joka otetaan auton hankintaa varten. Vakuutena on se auto. Autoliikkeestä saa kyllä aika edukkaasti ellei ole ihan häkkipihaliike jossa Ryöstölainoja kuten SAV 15 prossan korolla :D

 • Joo kokeiltu ja helppo palvelu (https://www.autolainaa.fi/)

  Esim 5000 euron kiesi 50 e/kk ilman käsirahaa tai 10% käsirahalla hivenen halvempi voi jättää myös loppuun isomman mutta vanhoissa autoissa ei kovin isoa voi ottaa loppuvelaksi

 • Auto kannattaa ostaa vain omalla rahalla. Joutuu maksaan kallei täystuhovakutuksii ku ottaa rahoitusyhtiön kautta.

  • Niin kyllähän rahoituksen voi itsekin helposti järjestää https://goo.gl/S4otxb , hiukan vertailua ja löytyy edullisin autolaina. Itse järjestetty rahoitus on muutenkin vapaampi tapa, varsinkin kun jossain vaiheessa sitten lähtee myymään tai vaihtamaan sitä autoa.


  • Ei pidä yleistää. Jos oma raha on jo tuottavissa sijoituksissa, se voi olla kallein rahoitustapa.


 • Ostin auton uutena ja maksoin loppuerän ensin säästöistäni välttyäkseni mahdolliselta "Mistä minä siihen rahat revin"-tilanteelta. Lainasumma pieneni --> korot pienenivät = loppusumma halvempi kun ei tarvinnut maksaa korkoja viimeisestä köntästä koko autolainan ajalta. Viimeisen kk-maksun jälkeen kiesi oli omani.

 • Ei ainakaan Sakan rahoitus. Auton hinta kallein myynnissä oleva joten kuvittelin neuvoitteluvaraa löytyvän... Tarjouksessa ostohinta olikin nostettu entisestään. Sivukuluja saatu ympättyä tonnin verran mm toimituskulut 🤔125 perustamismaksun 250 🧐 korko 6.9% ja kuukausittainen varkaus köh joku kulu 13€ tyhjästä 72kk.
  Itse auto muutaman tonnin ikäloppu VW joita vihreät haluaa romuttaa ja korvata tuhansien eurojen patteri autoilla joilla ei minkäänlaista infraa vielä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  87
  3512
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  14
  1624
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1170