Erilaiset älynlahjat

Kaikkisoutaa

alettiin tyttökaverin kanssa seurustelemaan rippikoulussa ja ollaan pidetty yhtä nyt nelikymppisistä asti. Jo nuorenä ymmärsin että henkinen kapasiteettini on älykkyyden osalta aivan toista kuin hänellä. Naimisiin emme ole hankkiutuneet eikä meillä ole lapsia. Ollaan vaan aina oltu me. Alkusyksystä sain entisestä yliopistostani tarjouksen vetämään ryhmää itselleni hyvin tärkeässä asiassa- projekti johtaisi väitöskirjaan ja kiinnostukseni mukaan professuuriin.
Avovaimoni ei kykene käsittelemään asiaa lainkaan. Hänellä on englantilaisesta applied science- yliopistosta saatu todistus ja työ josta hän pitää. Minus jatko-opiskelu on kiinnostanut siitä asti jolloin valmistuin. Valmistumiseni jälkeen kun olin ollut noin vuoden työssä kun vaivuin apatiaan ja kerroin voimakkaalle että aion palata yliopistoon. Hän itki holtittomasti viikon odotetun Lapinloman ajan, hän uskoo etten ole onnellinen hänen kanssaan koska hän on omien sanojensa mukaan tyhmä kuin saapas. Hän ei todellakaan ole tyhmä- keskustellessamme saan häneltä loistavia ajatuksia , osittain se kyllä johtuu siitä että tunnemme toisemme niin hyvin että ikäänkuin pelaan jotain ja hän oivaltaa jonkin olennaisuuteen johtavan asian jonka kannalta asia jäsentyy ja saan jatkokehittää sen mielessäni. Ennen hän oli aina loputtoman iloinen kun sanoin hänelle että loistava oivallus ja todellakin mietin asiani samalla kertaa loppuun tai hän heräsi aamulla ja saatoin sanoa että meni yö työtä tehdessä ja hän ymmärsi olleensa osa työtä. Naisellani on myös harrastus jossa hän olisi Suomessa kansallista huipputasoa. Kun kysyn haluaako hän muuttaa hän sanoo ei, emme asu Suomessa eikä saamani tarjous vaikuttaisi asumisjärjestelyihimme.. Ainoa mitä vaimoni perjantaina hiprakassa sanoi oli samainen saapasvertaus korotettuna ajatuksella että nyt kun teen ns normaalia työtä, hän hyväksyy "saappautensa" mutta työ johon tämä johtaisi olisi vaikeaa. Kyse ei ole itsetunnosta, sen voi päätellä hänen yleisestä itseluottamuksestaan.
Voin elää ilman kyseistä projektia mutta asia tulee jäytämään minua, kyse on todellisesta Elämän uran valinnasta. Ilman avovaimoani en voi "elää" olla ehkä- mutta vaikka maailman parhaana olosta alallaan hinta olisi liian kova.
Ajattelen kosintaa mutta olisiko aika aivan kauhea- tosiaan kun tuntee toisen aika hyvin niin sitä tietää että hän ajattelisi jotain muuta kun oikeasti tunnen. Syvää rakkautta häntä kohtaan. Tuntemieni pitkänlinjan yliopistomiehet ja -naiset ynnä huippuammattilaiset ovat yleensä liitoissa ihmisten kanssa jotka hyväksyvät ja kannustavat, ostelkoot sitten autoja tai kenkiä tai erakot autiosaaria jos tiede sinänsä ei kiinnosta- minun Päivänsädettäni ei kyllä kiinnosta sellaisetkaan asiat.
Pieni toivonkipinää on kyllä ilmassa. Havaitsin hänen aamulla tutkiskelemassa Mensan mainosta paikallislehdestä. Kissanminttu jos hän kokeilisi ja voittaisi tuon oudon mörön. En ole koskaan kertonut hänelle olleeni jäsen yhdestä poikaporukan, jolloin olin täysi-ikäinen ja uskollisesti hänen kanssaan, rantalomasta Välimerellä ja humalaisten bändikavereiden laskevasta nousuhumalasta paikallisen yliopiston tiloista, asti. Siitä ei kyllä tiedä muut kuin tämä bändikaverini, joka tuntee meidät ja tietää asian kummallisen laidan eikä loukkaisi ystäväänsä- siis vaimoani.
Jos hän suostuu keskustelemaan voisinhan sanoa että mene Mensan testiin ja toivoa sormet ja varpaat kippurassa- tulosta jonka kanssa hän voisi elää. Jos hän pääsisi joukkoon olisi rennompi kosia ja kertoisin nuoruuden hairahduksestani ehkä häämatkalla tai ehkä kuitenkaan en- hän pitäisi kun joskus heittäisin jollekin asiantuntija frendilleni että kysys tältä meidän älypäältämme, hänhän se tässä mensalainen on...
No joo mutta vaikea asia.

8

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KuulesNyt

      Kaada nyt ihan omaan kuppiisi vaan.
      Ei tuolla kirjoitustaidolla taida paljon olla sinullakaan muuta kuin päreitä kainalossa.
      Jos satut tietämään mitä tuo sanonta merkitsee.

    • spijoie

      En tiedä paljonko tästä kirjoituksestasi on totta, mutta sen verran sinulle sanon, että vaikka olisit mensan jäsen, niin sehän ei kerro mitään sosiaalisesta älykkyydestä. Sitä sinulla ei näemmä ole ollenkaan.

      Olen itsekin mensan testin hyväksytysti suorittanut lähes 20 vuotta sitten. Ei muuten vaikuta elämääni millään tavalla. Nykyisen mieheni kanssa olen asunut yhdessä 4 vuotta, eikä ole koskaan koko testi tullut edes puheeksi! =D Vaikka mieheni ei olisi testissä käynyt, minulla ei ole mitään syytä olettaa, että hän olisi vähemmän "älykäs" kuin minä. Testissä kävi sitäpaitsi hyvin selvästi ilmi, että se mittaa älykkyyttä vain yhdeltä näkökulmalta.

      Itse en ole koskaan haaveillut yliopistourasta. Luuletko että se olisi kaikkien mensalaisten paikka? ;) Uravalinnoilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Ja suurin osa yliopiston proffista ovat älyllisesti täysin normaaleja, eivätkä tunnu "uhilta" yhtään kenenkään mielestä.

      Mitä rakkaus sinun mielestäsi on? Minun mielestäni et puhu puolisostasi rakastaen. Ja kun kirjoituksestasi käy ilmi, että olet myös hänen antanut ymmärtää, että hän olisi jollain tavalla tyhmä, niin veikkaan että sinun yliopistourassasi naista rassaa ainoastaan se, että sinulla nousisi kusi hattuun entistä pahemmin -ja siis ilman minkäälaista syytä. Naisesi sietää ylimielistä yksinkertaisuuttasi tässä asiassa, mutta ei jaksaisi sinua enää, jos se pahenisi. Naisesi vaikuttaa huomattavasti älykkäämmältä kuin sinä.

    • TotuusSattuuQXQ

      Ainakin väitöskirjaa varten kannattaisi treenata paljon vielä tuota kirjallista ilmaisua jotta asiat pysyvät kasassa ja oleelliset asiat tulevat hyvin esille. Nyt ei oikein päässyt jyvälle että mitä aloittaja lopulta oikein halusi ja mitä milloinkin oli tapahtunut. Kaikki oli yhtä iloisesti sekaisin menevää rimpsua.

    • hyyrylä

      "En ole koskaan kertonut hänelle olleeni jäsen yhdestä poikaporukan, jolloin olin täysi-ikäinen ja uskollisesti hänen kanssaan, rantalomasta Välimerellä ja humalaisten bändikavereiden laskevasta nousuhumalasta paikallisen yliopiston tiloista, asti."

      Voisitko älykkäänä yliopistoihmisenä jäsentää tuon lauseesi ja siten selittää, mitä tuossa oikein tahdoit sanoa.

      Entä tämä: "Valmistumiseni jälkeen kun olin ollut noin vuoden työssä kun vaivuin apatiaan ja kerroin voimakkaalle että aion palata yliopistoon."

      Eikö väitöskirjan tekijältä vaadita erinomaista kirjallista ilmaisutaitoa? Tuota oli kyllä aika tuskaa lukea. Se asia, mitä tahdoit tässä tuoda julki, hävisi kummalliseen kieliopilliseen sekasotkuun. Ei täällä täydellistä kielellistä oikeaoppisuutta vaadita, mutta ymmärrettävästi pitäisi osata kirjoittaa, jos kerran asiaa on.

    • nokkela_

      Mensan jäsenten ongelma on (usein, ei aina) älykkyytensä ylikorostaminen. Sekä se, että älykäs mensan jäsen saattaa olla ja usein onkin ihmisenä ja persoonana hyvinkin vaikea ja outo, ellei jopa mahdoton toisen ihmisten seurassa. Hänellä voi olla myös kuinka ja paljon mielenterveyden sun muita ongelmia. Kirjoituksestasi päätellen sinullakin on niitä. Elämä on elämisen arvoista ilman mensan jäsenyyttä, ja joskus etenkin ilman sitä. Elämässä tärkeintä on tasapaino, sitä ei mensan jäsenyydellä saa, vaan ihmissuhteista ja tekemällä itselleen merkityksellisiä asioita.

      • Roksi

        Minäkin ajattelin samaa.
        Jotkut mensalaiset määrittelevät itsensä juuri tuon kautta, se on melkein elinehto.
        Olisikin mielenkiintoista pohtia että mitä se älykkyys oikein on...?
        Matemaattisten tehtävien ja muistiin / muistamiseen perustuva tietäminen ei kerro kaikkea.

        Toisaalta ymmärrän sen että älykkäät, oivaltavat ihmiset ärsyyntyvät kun tyhmempi ei vaan tajua...


    • Roksi

      Et kai, yliopistohemmo, ollut vähän huppelissa kirjoittaessasi tuota?

      Siis ongelma on se, että vaimosi on tyhmempi kuin sinä?
      Vaimosi itkee sitä kun on tyhmä kuin saapas verrattuna sinuun? Miksi hän niin ajattelee?
      Oletko rivien välissä antanut ymmärtää että hän ON tyhmä verrrattaessa sinuun?

      Tietenkään sen ei saisi vaikuttaa mitenkään kun aikuisesta naisesta kun on kyse. Jos joku - varsinkin läheinen - viestittää jotain häpäisevää, silloin on ''lyötävä luu kurkkuun''! Sillä jokainen aikuinen ihminen määrittelee itse itsensä.

      Kuitenkaan se ei ole helppoa. Jos se kaikkein läheisin viestittää usein jotain solvaavaa, se ei voi olla vaikuttamatta minäkäsitykseen.

      Erilaiset älynlahjat? Mistä niin päättelet? Siitäkö kun sinulla on korkeampi koulutus?
      Vai siitä, että peilaat ''älykkyyttäsi'' hänen ''tyhmyydestään''?
      Jos käytät häntä peilinä, sinun minäkäsityksesi lepää hänen varassaan. Ja se merkitsee sitä, että hän on sinulle korvaamaton. Jos nimittäin joskus menettäisit hänet, olisit hukassa!
      Itsetuntosi murenisi hetkessä kun menettäisit '' tyhmän '' vaimosi.

      Kerrot että hän antaa sinulle hyviä ajatuksia, heittää osuvia oivalluksia, ja sinä sitten kehittelet eteenpäin...
      Tuo on yksi hyvän parisuhteen merkeistä, yhteenpelaaminen, vastavuoroisuus. Mutta jotenkin tulee kuitenkin kaamea tunne tekstistäsi: Et kai pidä naistasi itsellesi ''ravinnonlähteenä''?!

      Olet saanut yliopistolta tarjouksen. Ilman muuta sinun olisi tartuttava tilaisuuteen. Sinulla on oikeus päästä elämässä eteenpäin. Vaimosi alemmuudentunne ja ''tyhmyydenpelko'' ei saa olla esteenä.
      Hänen on kasvettava moisesta eroon .

      Kuitenkin jos et halua / katso jostain syystä olevasi kykenevä ottamaan tarjousta vastaan, älä pidä tekosyynä vaimosi alemmuudentuntoa, selittele tekopyhästi: Tarjous houkuttelee, mutta vaimoni tuntisi itsensä tyhmäksi saappaaksi ja siksi minun on hylättävä tämä loistava tilaisuus!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe