Työmarkkinatori tulee MOL:in tilalle? Chatbot jne.

kakkaatulossa992

Vaikuttaa siltä että keinoaly ja erilaiset chatbotit sekä entistä monimutkaisempi sähköinen alusta valjastetaan kyykyttämään työtöntä. Erilaisten sähköisten lomakkeiden täyttäminen keinoälyn määräämillä ehdoilla, sekä sähköisen järjestelmän valvonta, kyykytys, asiakkaan "ohjaaminen", ja valvonta korostuvat tässä ensi vuonna tulevassa hirviössä - ainakin mikäli TYÖMARKKINATORIN kuvaukseen on uskominen.

Chatbot? Tarkoittaako tämä nyt esimerkiksi sitä että niin kauan kuin asiakas on kirjautuneena ns. Mol:in palveluihin tunnuksillaan - valjastetaan chattiin jonkinnäköinen botti joka mahdollisesti osaa suoraan tarjota linkkejä sun muuta, joihin tulee reagoida, tai saa mahdollisesti karenssia.

Kiinnittäisin allaolevan kirjoituksen sisällöstä huomion myös erityisesti seuraavaan kohtaan:

"- Työnhakijoista kahdella kolmesta on hankaluuksia tunnistaa tai sanoittaa omaa osaamista. Työmarkkinatorilta löytyy tulevaisuudessa palveluita ja työkaluja oman osaamisen tunnistamiseen, sanoittamiseen ja kehittämiseen, kertoo Tuomela."

"Työkalut" luultavasti tarkoittavat siis sähköistä järjestelmää entistä enemmän mutkistavia tilastointeja ja lomakkeita, joita työttömän tulee käyttää ja täyttää määräaikoihin mennessä, järjestelmän sanelemin ehdoin, tai tulee karenssia. Todennäköisesti järjestelmä valjastetaan myös hylkäämään lomakkeiden täytön, jos esimerkiksi työtön väittää omaksi osaamisekseen tai palvelutarpeekseen muuta, kuin mitä keinoäly on valjastettu asiakkaasta tunnistamaan (väitetysti). "Et voi täyttää lomaketta koska täyttämäsi profiili ei vastaa bottimme mukaan osaamistasi - ole hyvä ja valitse mukaan vähintään sitoumuksesi kuntouttavaan työtoimintaan ("TSEMPPIS-paja Osa XIIIVI), ja valitse vähintään yksi sitova rekrytilaisuus seuraavalle kuukaudelle (vaikkapa "Provisio on jees telefoonirekry IV").

Vaikuttaisi aika selvältä että tekoälyjärjestelmä valjastetaan jakelemaan karensseja sekä "tunnistamaan" työttömälle eri palkattomien työmuotojen tarve.

http://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/ajankohtaista/2017-10-09-01/index.html
"Tulevaisuuden työnvälitys sai uusia kulmia, kun Työmarkkinatori-työpaja kokosi toimijoita visioimaan ja haastamaan nykyisiä ajattelutapoja Oulussa 4.10.

Työmarkkinatori tarjoaa lähitulevaisuudessa digitaalisen palvelualustan, joka yhdistää julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat. Se mahdollistaa työnhakijoiden, yrittäjien ja työnantajien, opiskelijoiden, oppilaitosten, työnvälittäjien sekä rekrytointiyrityksien ketterän kohtaamisen.

Työmarkkinatori auttaa työnhakijoita ja työnantajia löytämään toisensa ja samalla tarjoaa työnhakijoille analysoitua työmarkkinatietoa eri lähteistä. Sanat chatbotti, unelmat, osaaminen, pelillistäminen, keinoäly ja design vilahtavat Työmarkkinatorin kehittämisasiantuntija Petri Tuomelan puheessa, kun hän maalailee tulevaisuutta.

- Työnhakijoista kahdella kolmesta on hankaluuksia tunnistaa tai sanoittaa omaa osaamista. Työmarkkinatorilta löytyy tulevaisuudessa palveluita ja työkaluja oman osaamisen tunnistamiseen, sanoittamiseen ja kehittämiseen, kertoo Tuomela.

Ensimmäinen nk. betaversio hakupalvelusta julkaistaan suomalaisten käyttöön vuoden vaihteessa. Kehittämistyö kohti ekosysteemin toiminnallisuuksia käynnistyy tämän jälkeen ja uusia versioita julkaistaan niiden valmistuttua.

Lokakuinen työpajakiertue jatkuu Rovaniemen ja Jyväskylän kautta vielä Turkuun."

20

2685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fhfhjhgjgj

      Ainut asia, mitä meikäläinen kaipaa, on selkeät valikot (jotka mielellään jää selaimeen muistiin) ja selkeä selausnäkymä... Tyyliin Oikotie.

      Uusin MOL on ihan järkyttävä. Aiemmatkaan ei olleet täydellisiä, mutta niihin oppi. Mulla on sellainen ammatti, että sille ei ole omaa yksittäistä kategoriaa, vaan pitää "varmuuden vuoksi" laittaa ihan helvetisti rasteja ruutuun ja kahlata läpi paljon roskaa. Ja -anteeksi osaamattomuuteni- joudun joka kerta laittamaan ne helvetin rastit uudelleen ja pohdin, ottiko se nyt sen rastin mukaan hakuun vai ei. Ja en halua mitään hakuvahteja, koska mun tapauksessa noi pitää seuloa ihan ihmissilmällä, tai muuten tulee roskaa ja jää ne helmet kenties näkymättä.

    • asadsad

      Tai sitten tuo tulee MOL:in kylkeen. Jokatapauksessa palvelun oma sivu on hämärä, jossa on muutamia artikkeleita.

      Kaikissa puhutaan "työelämän muuttumisesta ja pirstaloitumisesta verrattuna entiseen". Palvelun ohessa puhutaan työelämäprojekteista, harjoitteluista, projektitöistä, yrittämisestä, sekä yleisesti lyhyistä työsuhteista ja keikkatöistä. Ei mistään pidempiaikaisesta.

      Eli on selvää että systeemi on valjastettu tarjoamaan sekä palkattomia harjoitteluita että lyhyitä keikkoja. On täysin paskapuhetta että eri ammatit ja tehtävät työt olisivat siinä määrin "muuttuneet", että nykyisin muutos vaatii nimenomaan lyhyiden työsuhteiden ja keikkatöiden teettämistä työkentällä.

      Tottakai työ "pirstaloituu", jos se yrittäjien annetaan pirstaloittaa, mutta ei se sitä itsestään tee. Samanlaisia töitä sitä on tarjolla nykyisin kuin 20 vuotta sittenkin.

      Taidetaan tässä vaan tarkoitushakuisesti "pirstaloittaa" työkenttää, jotta yritykset voisivat entistä helpommin olla ottamatta riskejä ja tarjota ei-sitovia työsuhteita pakkopalvelun kautta entistä helpommin työttömille. Pakko-yrittäjyys lienee myös laskutuspalveluiden kautta toinen asia, mitä ajetaan eteenpäin väkisin.

      Työelämä ei ole muuttunut, mutta sitä yrittäjien puolelta yritetään parhaillaan väkisin muuttaa - työntekijöiden etu lyhyet työsuhteet ja keikkatyöt eivät ainakaan ole. Eikä myöskään tukijärjestelmä nykyisellään semmoista tue työntekijän/työttömän kannalta. Suojaosa ei ole riittävä, ja toimeentulotuella menee kaikki pieni mitä keikkatöistä saa, plus saa käydä paperisodat päälle, ja tukien maksatus katkeaa kunnes saa palkkakuitit toimitettua niin että ne voidaan käsitellä.

      Työmarkkinatori ja sen pirstaleiset keikkatyöt olisivat työttömille ja työntekijöielle hyvä asia ainoastaan sillon, jos tukiverkkona toimisi kerran kuussa maksettava vastikkeeton perustulo, mutta tämän ei tietenkään osalle työmarkkinatorin projektissa olevista tahoista sopisi - niille, jotka palvelussa vastaavat työelämäharjoittelun ja muiden harjoitteluiden (nk. palkattoman pakkotyön) teettämisestä.

    • asdasdasdddd

      http://www.iltalehti.fi/tyoelama/201710032200427522_tb.shtml

      Ilmeisesti osoitusten sijaan automatisoitu järjestelmä joka alkaa tekoälyn voimin jakelemaan työttömille työhönosoituksia (käytännössä, nimike epäselvä) suoraan älypuhelimeen. Reagoida pitää ja hakea, tai karenssia paukkuu? Sinne luodaan uutisen mukaan (kaiketi CV-netin tyyliin) profiili, jonka perusteella sitten järjestelmä jakelee työhönosoituksia karenssin uhalla automatisoituna?

      Kuulostaapa hienolta! Varmasti kaikki palkattoman työn sekä pelkän provisiopalkan (puh.myynti) sekä keikkatyötä pika-aikataululla järjestävät tahot ovat ensimmäisenä käyttämässä työttömiä hommiinsa, oli se sitten palkatta tai palkalla, tai palkkalupauksella (täysprovisio).

      Muistelen ainakin höpöhöpörekryjä, kuntoutusta jne. järjestävien tahojen olleen luomassa ja suunnitelemassa järjestelmää, kuin myös henkilöstövuokrausfirmojen.

      Kun homma sähköistetään ja paperiposti ei kaiketi enää tule olemaan se, jonka aikataulun mukaisesti mennään, niin varmasti reagointiaikaa aletaan pian vaatia nopeammapsi - silloin alkaa osoituksia keikkatöihin ja palkattomiin harjoitteluihin rapsua työttömän kännykkään, joihin pitää reagoida varmasti salamannopeasti karenssin uhalla. Ja kun homma sähköistetään ja joku botti noita osoituksia alkaa jakelemaan, niin määrä osoitusten määrä varmasti nousee pilviin, sen sijaan että virkailijat itse harkitsisivat kenelle jakaa ja mitä paikkoja.

      Sitä en tiedä voiko työmarkkinatorin profiilin luomisesta kieltäytyä ilman karenssia, sillä johan siellä on tulossa se vaade erikseen että pitää hakea tietty määrä työpaikkoja tietyn ajan sisällä itsenäisesti, tai tulee kaiketi karenssi?

      Melkoiseksi on menossa, jos tämän omaehtoisen työnhaun uuden lakipykälän, eli haettujen paikkojen vaateen per viikko, lisäksi, tulee myöskin velvoite luoda työmarkkinatoriin hakuprofiili, jonka mukaan sitten joku tekoäly-botti jakelee työhönosoituksia sähköisesti puhelimeen.

      Ja tulipa myöskin mieleen, että jos tekoäly noida osoituksia puhelimeen alkaa jakamaan, niin käytännössähän osoituksia voi luuriin rapsua mihin aikaan päivästä tahansa 24/7, eli ei siis mitään käytännön rauhaa työnhaulta mihinkään aikaan päivästä.

      Kuulostaa juuri semmoiselta järjestelmältä joka tappaa mielenterveyden, kun työttömyysasioista ei mihinkään aikaan päivästä saa ajatuksia pois tai rauhaa. En minä ainakaan haluaisi olla sähköisesti tavoitettavissa 24/7 päivästä siten, että pitäisi pitää jotain laitetta koko ajan esillä, jonka piippaukseen tulee reagoida mihin kellonaikaan tahansa.

    • työttömällepallojalkaan

      Artikkelista lainattua:

      "Käytännössä esimerkiksi LinkedIn-profiilia muistuttavien tietojen avulla palvelu suodattaa ja tarjoaa kullekin sopivia työpaikkoja. Palvelua onkin leikkisästi kutsuttu ”työmarkkinoiden tinderiksi”."

      Eli leikkisästi ajatellen siis, olet Tinderissä, ja toinen osapuoli ilmoittaa sinulle että "Sinulla on uusi ihailija, katso hänen profiilinsa nyt!". Menet palveluun ja tunnistat pikselöidystä kuvasta eteesi tulevan profiilin - ja siinä lukee: "Olen nainen, jolla on miehen elimet ja lisäksi minulla on herpes, olen 99-vuotias, ja elän polyamorisessa suhteessa, mutta olen juuri se oikea sinulle!" - ja nyt haluaisit klikata sydämen sijasta raksia, koska mietit että "tämä ei ole ehkä se mun juttuni"... PAITSI ETTÄ SITÄ MAHDOLLISUUTTA EI OLE!

      Nyt yrität sulkea palvelun, mutta se ei-haluttu "työmarkkinoiden Tinder-matchisi alkaa häiriöimään ja postaamaan sinulle viestiä yötä päivää", koska se on aina onlinessa.

      Muistan satavarmaksi faktaksi lukeneeni työmarkkinatorin omilta sivuilta jostain aiemmasta artikkelista, että työmarkkinatorin suunnittelijoihin sekä yhteistyötahoihin kuului toimijoita, jotka järjestävät "elämänhallinnan mahdollisuuksia".

      Eli siis kun lasketaan yksi yhteen tästä kaikesta, niin voidaan oikeastaan odottaa, että kun
      1) työmarkkinatorin tekoäly päättää hakuprofiilin perusteella, mitkä ovat "sinulle oikeita matcheja - eli tarjottavia työitä tai toimenpiteitä"
      2) hakuprofiiliin mahtuu määreitä ja statistiikkaa, joihin sinä et voi vaikuttaa, kuten vaikkapa työmarkkinatuen maksettujen päivien määrä (ja nk. "pitkäaikaistyöttömän status)
      3) tekoäly tekee hakuprofiilin sekä työttömyyteen liittyvän statistiikkasi pohjalta sinulle työhönosoituksia
      4) työmarkkinatorin toimijoihin kuuluu henkilöstövuokrausyritysten lisäksi mm. ELÄMÄNHALLINTAA järjestäviä toimijoita
      5) työmarkkinatorin tekoäly on toiminnassa 24/7 ja joka viikonpäivä, käytännössä

      niin työmarkkinatorin tekoälyhän hyökkää yötä päivää työtöntä vastaan digitaalimuotoisen, sähköisen viestinnän kautta kuin vitun Skynet ikään, koneiden kapina. Sen virkailijan sikaan, tekoäly päättää mm. työttömyyspäiviesi mukaan mitä "työtä" sinulle tarjotaan, eli esimerkiksi pitkäaikaistyöttömän kohdalla voitaisiin odottaa skenaariota, jossa datan perusteella Työmarkkinatorin tekoäly lähettelee karenssin uhalla yötä päivää pelkkää palkatonta ELÄMÄNHALLINNAN työpajan osoitusta suoraan reaaliajassa puhelimeesi - vastaa heti tai tulee karenssi! Tai joku haluaa päivän keikkatöihin tunnin varoajalla viikonlopuksi, tai tekoäly päättää alkaa pommittamaan Suoramarkkinointi Mega puhelinmyyntiyrityksen täysprovision työtarjouksia karessin uhalla älyluuriisi, koska Työmarkkinatorin tekoäly on päättänyt, että pitkäaikaistyöttömänä se on se ainoa, jota sinun on karenssin uhalla haettava.

      Jatkossa siis Työmarkkinatorin tekoäly päättää, mitä sinun on haettava, ja jos olet pitkäaikaistyötön niin kyse ei ole PALKKATÖISTÄ, vaan älypuhelimeen alkaa tupsahtelemaan ympäri kellon osoituksia kuntouttavaan työtoimintaan tai muulle elämänhallinnan kurssille ilman palkkaa, tai täysprovision puhelinmyyntiin.

      Tekoäly päättää, että palkkatyö ei ole se, mitä sinä haet.

      No, tässähän ollaan sitten pian koko porukka työssäolovelvoitteella ikikarenssissa, sillä kuka tuollaista jaksaa - järjestelmää joka piippaa luuriisi osoituksia palkattomiin hommiin ympäri kellon? Sehän on työttömälle kuin pallo jalkaan, ilman hengähdysaikaa vaikkapa illalla.

      Digitaalinen aika vie kyllä koko työmarkkinatuen ja sen vaateet tätä menoa aivan sekopäiselle tasolle. Seuraava askel on varmaan se, että työttömällä pitää olla älypuhelimessaan erillinen työmarkkinatori-sovellus, joka on kokoajan auki ja pitää dataa sekä kerää tietoa esimerkiksi sijainnistasi. En ihmettelisi yhtään, mikäli sellainen olisi tuohon kylkeen jo suunnitteilla?

      • työttömällepallojalkaan

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/231381-nyt-tulee-tyomarkkinoiden-tinder-te-toimiston-uusi-palvelu-mullistaa-tyonhaun

        Ja lainaus seuraavasta Työmarkkinatoria koskevasta artikkelista viittaa älypuhelin-sovellukseen, joka tosiaan tuo älypuhelimen näyttöön vilkkumaan jonkin tyyppisen "PUSH-VIESTIN", joka kiinnittää huomion heti, kun Työmarkkinatorin tekoäly lähettää työnhakijan älypuhelimeen työhönosoituksen; tämä vaatii mahdollisesti heti samantien kuittaamisen ja loggaamisen Työmarkkinatorin tietokantaan/sovellukseen/sähköiseen palveluun älypuhelimen näytöltä hoitamaan asiaa. Kyllä tämä sairaaksi menee:

        [...] "Voisiko siis kännykkään tulla joulukuussa työpäivän aikana ilmoitus, että tarjolla on omaa osaamista vastaava työpaikka paremmalla palkalla?

        –Tämä on tavoite. Heti ensimmäisessä versiossa mennään ihan oikeilla tiedoilla, eli siellä on oikeita työpaikkoja ja oikeita osaamisprofiileja. Tällä hetkellä parhaillaan tarkennetaan niitä ominaisuuksia, jotka beta-versioon tulee. Voi olla, että saamme PUSH-VIESTIN mukaan, mutta en pysty sitä sataprosenttisesti lupaamaan, Rantahalme naurahtaa."

        ---

        Mitä ovat PUSH-VIESTIT?
        http://mobiilikehitys.fi/push-viestit-ja-push-palvelin/

        "Push-viestejä voitaisiin kuvata esimerkiksi seuraavalla virkkeellä:

        Push-viestit ovat viestejä, jotka laitteeseen saapuessaan lähes poikkeuksetta herättävät käyttäjän huomion. Käyttäjä voi viestin otsikosta riippuen joko unohtaa sen tai perehtyä siihen ja saada mahdollisesti lisää tietoa asiasta.

        Kuvauksen mukaisesti push-viestejä voitaisiin verrata tekstiviesteihin, sillä lisäyksellä, että ne aina liittyvät puhelimelle ladattuun sovellukseen.

        [...] Mainonnan ja markkinoinnin näkökulmasta push-viestit eroavat merkittävästi tekstiviesteistä tai muista digitaalisista viestintämuodoista. Digitaalinen mainonta tekstiviestien avulla saattaa monien mielestä olla tunkeilevaa ja sähköpostin välityksellä tapahtuvana persoonatonta sekä harvoin tunteita herättävää. Push-viestit sen sijaan saapuvat aina käyttäjän sallimana, näkyvät reaaliaikaisesti laitteessa ja voivat sisältää monipuolista interaktiivista sisältöä."


      • työttömällepallojalkaan
        työttömällepallojalkaan kirjoitti:

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/231381-nyt-tulee-tyomarkkinoiden-tinder-te-toimiston-uusi-palvelu-mullistaa-tyonhaun

        Ja lainaus seuraavasta Työmarkkinatoria koskevasta artikkelista viittaa älypuhelin-sovellukseen, joka tosiaan tuo älypuhelimen näyttöön vilkkumaan jonkin tyyppisen "PUSH-VIESTIN", joka kiinnittää huomion heti, kun Työmarkkinatorin tekoäly lähettää työnhakijan älypuhelimeen työhönosoituksen; tämä vaatii mahdollisesti heti samantien kuittaamisen ja loggaamisen Työmarkkinatorin tietokantaan/sovellukseen/sähköiseen palveluun älypuhelimen näytöltä hoitamaan asiaa. Kyllä tämä sairaaksi menee:

        [...] "Voisiko siis kännykkään tulla joulukuussa työpäivän aikana ilmoitus, että tarjolla on omaa osaamista vastaava työpaikka paremmalla palkalla?

        –Tämä on tavoite. Heti ensimmäisessä versiossa mennään ihan oikeilla tiedoilla, eli siellä on oikeita työpaikkoja ja oikeita osaamisprofiileja. Tällä hetkellä parhaillaan tarkennetaan niitä ominaisuuksia, jotka beta-versioon tulee. Voi olla, että saamme PUSH-VIESTIN mukaan, mutta en pysty sitä sataprosenttisesti lupaamaan, Rantahalme naurahtaa."

        ---

        Mitä ovat PUSH-VIESTIT?
        http://mobiilikehitys.fi/push-viestit-ja-push-palvelin/

        "Push-viestejä voitaisiin kuvata esimerkiksi seuraavalla virkkeellä:

        Push-viestit ovat viestejä, jotka laitteeseen saapuessaan lähes poikkeuksetta herättävät käyttäjän huomion. Käyttäjä voi viestin otsikosta riippuen joko unohtaa sen tai perehtyä siihen ja saada mahdollisesti lisää tietoa asiasta.

        Kuvauksen mukaisesti push-viestejä voitaisiin verrata tekstiviesteihin, sillä lisäyksellä, että ne aina liittyvät puhelimelle ladattuun sovellukseen.

        [...] Mainonnan ja markkinoinnin näkökulmasta push-viestit eroavat merkittävästi tekstiviesteistä tai muista digitaalisista viestintämuodoista. Digitaalinen mainonta tekstiviestien avulla saattaa monien mielestä olla tunkeilevaa ja sähköpostin välityksellä tapahtuvana persoonatonta sekä harvoin tunteita herättävää. Push-viestit sen sijaan saapuvat aina käyttäjän sallimana, näkyvät reaaliaikaisesti laitteessa ja voivat sisältää monipuolista interaktiivista sisältöä."

        Elikkäs lisätään vielä, että ylläoleva viittaisi tosiaan siihen, että Työmarkkinatori ei olisi internet-selaimen kautta selattava normaalimuotoinen sivusto, jota voi omaan tahtiin selata vaikkapa tietokoneella tai älypuhelimella,

        vaan se olisi interaktiivinen työtöntä tekoälyn kautta kyttäävä sekä älypuhelimeen interaktiivisia viestejä ja sisältöä päänäytölle lähettämään ohjelmoitu ihan itsenäinen SOVELLUS, joka tulisi työttömien älypuhelimiinsa ehkä pakon edessä ladata? Siis sovellus? Mitä vittua?

        Itse taidan ainakin kieltäytyä lataamasta minkään sortin ulkoista lisäsovellusta puhelimeeni, mikäli Työmarkkinatori semmoisen muodon ottaa. Kyllä se nyt vain täytyy riittää, että työpaikat ovat nettiselaimen kautta selattavissa sekä haettavissa - eli siten, että homma toimii nettiselaimen kautta, ei niin, että henkilökohtaiseen puhelimeen pakotetaan lataamaan oma Työmarkkinatori-sovelluksensa, nauttiakseen työmarkkinatukea sekä pystyäkseen TE-keskuksen kriteerein osallistua työnhakuun ja hakea työpaikkoja. Voiko tämä piilossa valmisteltu uudistus tosiaan olla näin sairas kun miltä nyt vähän vaikuttaisi?

        Ei ihme ettei Työmarkkinatorista ole hiiskuttu paljoakaan, vaikka sitä on verhojen takana runnottu suorastaan kiirreellä valmiiksi. Itse olen luullut siis, että kyseessä olisi "päivitetty", nettiselaimen kautta toimiva, sivusto joka toimisi työpaikkojen hakukanavana laajennetusti verrattuna MOL:iin, useammilla toimijoilla - mutta että siis älypuhelimeen ladattava interaktiivinen tekoälyn ohjastama sovellus, joka piippaa sinne viestejä alituiseen? Sairasta sanon minä.

        Tätä olen itse aina pelännyt, että kun digitaaliaika antaa mahdollisuuden käytännössä valvoa kaikkea, mikäli vaan keksitään jokin laite joka täytyy pitää kokoajan mukana, kuten nyt valtapuolueet ovat ilmeisesti älypuhelimen hoksanneet, niin tietoturvasta ja yksityisyydestä huolimatta voidaan sitten ihmiset laittaa 24/7 seurantaan ja vaatia, että jokaisen pitäisi olla kokoajan tavoitettavissa ympäri kellon vähintään sähköisesti. Nyt viedään asioita kyllä väärille urille.

        Se, että digitaalinen aika mahdollistaa sen, että kaikkea voidaan valvoa ja kaikesta voidaan pitää tietokantaa yllä, ei tarkoita, että kaikki kannattaisi valvottavaksi tehdä. Kannattaako ihmisen menettää digitaalisoitumisen vuoksi maassamme kaikki yksityisyys?

        Jos se nyt viedään työmarkkinatuen ehtona ensiksi työttömiltä, niin keneltä seuraavaksi? Jos kaikki työehtoja koskevat lait, ammattiliitot, ja työehtosopimukset ajetaan alas - niin voidaanko sitten kohta vaatia samaa duunareilta? Jos saadaan tukien vastikeeksi tehtävä työ osallisuuden nimissä niin laajamittaisesti läpi, ettei enää ketään työsopimuksella töihin palkata, niin koskeeko sitten samanlaiset yksityisyyden menettäminen ja valvonta kohta kaikkia jotka työtä tekevät, paitsi palkanmaksajaosapuolta? Älkää nyt hemmetti soikoon suostuko tämmöiseen.

        Jos työmarkkinatori on tosiaan tekoälyn ohjastama älypuhelinsovellus, joka voi käytännössä kerätä käyttäjästä laajaltikin dataa, tavoittaa tämän milloin vain mistä vain, sekä soluttautua käyttäjän henkilökohtaiseen puhelimeen ja sen tietoihin, kun sen joutuu erikseen sinne asentamaan, työmarkkinatuen saamisen ehtona - niin se on kyllä yksityisyydelle lopun alkua Suomessa.


    • tietoturvanivaarantuu

      Työmarkkinatorista:

      "Rajapintoja on tarkoitus avata myös julkisiin rekistereihin. Rantahalme kertoo, että Työmarkkinatoriin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Näin myös omaan profiiliin voidaan tuoda helposti perustiedot erilaisista julkisista lähteistä. "

      Elikkä käytännössä mihin kaikkiin henkilökohtaisiin tietoihin palvelun ylläpitäjät ja käyttäjät pääsevät työnhakijasta? Taasko tässä koitetaan terveystiedot levitellä reseptitiedoista lähtien jokaisen nähtäville, joka tahtoo työnhakijan profiilia tarkastella, vaiko?

    • ertjrtshsrth

      Mikä tämä MOL on kun siitä aina puhutaan?
      Mistä löytää MOLin sivut. Olen aina asioinut TE-palveluissa, mutta missä MOL?

      • Molo.fi

        En tiedä, mistä on MOL peräisin, mutta se tarkoitti siis te-palvelun työnhakupalvelua. Toimiihan tuo osoite mol.fi nemmä vieläkin, mutta se vain ohjaa te-palvelun nettiasiointiin. Se on siis sama asia, mutta vanha nimitys.


    • visionäärienvisio

      LinkedIn -profiilit pitää varmaan poistaa jottein MOL-robotti mene noista hämilleen. Lisäksi ohjelmisto varmaan laittaa myös estot Oikotie ja Monster -palveluihin jotta työttömän työnhaku saadaan kohdennettu tarkasti. Tekoäly lähettelee sitten varmaan työtarjouksia joihin pitää reagoida 15 minsan aikana, muuten tekoäly laittaa karenssia.

    • lokakampanjansyy

      Sanokaa mun sanoneen, tämän hetkisen median LOKAKAMPANJAN taustalla on todennäköisesti tämä TYÖMARKKINATORIn tuleva uudistus, joka tulee käytännössä olemaan älypuhelimeen kytkeytynyt sovellus, jonka tavoitettavissa tulee olla 24/7, entistä nopeammalla varoitusajalla karenssin uhalla.

      Sen tämä hallituksen ja valemedian (Yle, IS, HS, jne.) lokakampanjan tarkoituksena on kansan silmissä oikeudenmukaistaa: Työmarkkinatori, tekoälyn valvoma työttömien kyykytyssovellus, johon tulee sitten automatisoituna kytkeytymään tehostettu valvonta sekä uudet velvoitteet työnhaun suhteen, eli todennäköisesti et voi enää itse päättää millä hauilla toteutat tulevaisuudessa tiukennetun työnhakuvelvoitteen (esim. väh. 1 haettu paikka per viikko), vaan Työmarkkinatorin tietokannan kautta tekoäly päättää, että mitä palkattomia paikkoja karenssin uhalla pitää hakea, ja syyttää niitä sitten suoraan älypuhelimesi päänäkymään vaikka viikonloppuiltaisin.

      Kaikki työnhaun suunnitellut ja tulevat tiukennukset ja tehostetut karenssit sekä valvonta tullaan kytkemään Työmarkkinatorin kyykytysjärjestelmään, älypuhelinsovellukseen, minkä muodon se nyt ottaakin. Joulukuussa Työmarkkinatorista tulee BETA-versio ulos työttömien käyttöön, joten sikäli lokakampanjan ajankohta sopii kuvaan vallan mainiosti.

      Voin jo nähdä otsikot: "Nyt tulee TYÖMARKKINATORI - automatisoitu järjestelmä valvoo työttömien työnhakua ja lähettää työhönosoituksen puhelimeesi vaikka lauantaina iltayhdeksältä, kun joku tarvitsee keikkatyöläistä seuraavaksi aamuksi, ja tavoittaa ne kaikki henkilöt vaikka viikonloppuaamuna, joiden tekoäly arvioi profiilin perusteella tarvitsevan elämänhallinnan avustusta sekä kuntouttavaa työtoimintaa. Nyt loppuu loisiminen! Uusi Työmarkkinatori-sovellus on työttömän mukana älypuhelimessa ympäri päivän! Työnhaun Tinder-sovellus on täällä!"

    • vfcxfhfdxgh

      Pelottava skenaario. Ja niin monet ovat valmiina rahastamaan tämän tyrannian uhreilla veronmaksajia, eli koko kansaa.

    • fdgfhgfj

      Tätä ketjua kannattaa nostaa ja lukea. Ajattelun aihetta tosiaan.

    • jnjoom

      Muistuttaa kauhistuttavasti raamatun mainitsemaa pedon merkkiä

    • yliHilseen

      Minä en tajunnut tosta aloituksesta mitään.

      Kypsää kauraa eläkkeelle!

      Päästäkää jo pois.

    • hjhjhgjjgh

      Joko kohta saisi sitten appsin joka sitten automaattisesti huolehtisi nuo työnhaut.

    • jalkapuutori

      Hyvä aloitus todella pelottavasta tyrannian aseesta. Kannattaa lukea, vaikka tekstiä on paljon - se on tiivistä asiaa. Jos ette jaksa lukea, ajatella ja reagoida tähän nyt, kohta olemme kusessa kaikki. Jos lienemme jo. Eihän kansalta kysytä.

      Haluaisin nähdä tuon kyykytystorin kysymykset yhtenä listana, jotta voin edes sen verran säilyttää kontrollia omasta elämästäni, että tiedän kyykytyskyselyn kokonaisuuden, ennen kuin kirjaudun sinne omalla nimelläni ja näen vain sivun kerrallaan.

      Ei hyvänen aika, mikä hirvitys tätä meidän maatamme nykyään johtaa?

    • gdfxhfgjhd

      Tuossa tosiaan käsketään ostamaan sika säkissä. 'Torille' ei pääse edes vilkaisemaan, ellei paljasta henkilöllisyyttään. En siis tiedä, mitä se pitää sisällään, mutta voin kuvitella, että jos listaa taitojaan kovin optimistisesti, voi saada pakko-osoituksia töihin, joita ei pysty tekemään. Jos taas ei kerro kaikkea osaamistaan, on vaarana, että sinut lähetetään höpökurssille, tahkoamaan yhteistä rahaa yksityisten kurssikeskusten tileille. Epäilyttävää. Salailu herättää aina epäilyksiä.

    • eteyrtueu

      Onko joku teistä käynyt tuolla ja laittanut sen sisältämiä kysymyksiä näytille jonnekin nettiin? Täytyisi melkein olla vitivarmassa työpaikassa, jotta uskaltaisi käväistä tuollaisessa pakko'palvelussa'. Saisikohan työttömyystoimistosta listan noista kysymyksistä, jos sitä vaatisi?

    • gfhjdgjk

      "...Spring Housen toimitusjohtaja Anu Ahokas... iloitsee siitä, että digitaalisessa maailmassa yksittäisten toimijoiden identiteetti häviää. Asiakaskokemus muodostuu eri toimijoiden yhdessä synnyttämästä arvosta.

      –Siksi Työmarkkinatorin kaltainen, hallituksen kärkihankkeisin lukeutuva uusi digitaalinen palvelualusta on tärkeässä asemassa tiivistämässä julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteistyötä. Ei ole enää julkista tai yksityistä, on me, hän toteaa."

      Siis kyykytystä ei enää tarvitse tehdä omilla kasvoillaan. Kaikki vastuu siirtyy täysin työttömille työnhakijoille, ja heidän kyykyttämisensä käy kohta kuin leikki. Suuri osa työttömyystoimiston matameja siirtyy myös työttömiksi, mikä lienee hankkeen ainoita myönteisiä asioita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe