ITSEMURHA, KUN VILJELIJÄ PALAA LOPPUUN !

VÄLITÄVILJELIJÄSTÄ

Joillekin ainut ulospääsy voi olla itsemurha, väsyneitä ja ylirasittuneita viljelijöitä on paljon.
Turusen mukaan Välitä viljelijästä -projekti on "ihan hyvä", mutta hän pelkää, ettei se tavoita kaikkia avun tarpeessa olevia.
Potentiaalinen riskiporukka on vetäytynyt yhteisöstä pois ja salaa henkisen loppumisen.

29

1018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pisarajärvessä

      Välitä viljelijästä -projektia vetävä Pirjo Ristola kertoo, että ostopalvelusitoumus on myönnetty yli viidelle sadalle yrittäjälle. Projektin kautta on autettu eri tavoin noin 1200 maatalousyrittäjää.

    • riskiryhmää

      "Potentiaalinen riskiporukka on vetäytynyt yhteisöstä pois"

      Toden totta. Esimerkiksi masentunut ihminen ei tunnista itse masentuneisuutensa oireita. Masentunut ihminen saatttaa jopa loukkaantua, jos lähiomaiset tai jopa lääkäri vihjaakaan sellaisiin. Ei tarvitse olla viljelijä, voi olla miltä elämän alalta tahansa.

    • peltoeemelit.nippuun

      Mainioita uutisia nk. luonnollisesta poistumasta.

      • tuomiolyheni

        Luonnollista poistumaa tapahtuu maatalousyrittäjien keskuudessa enimmäkseen niin, että eläimet kuolevat hoidon puutteeseen.
        https://yle.fi/uutiset/3-8135725


      • hyvä.hyvä.hyvä

        On myös erinomaista, jos maatalous"yrittäjä" poistuu oman käden kautta.


      • Taasnäitä
        hyvä.hyvä.hyvä kirjoitti:

        On myös erinomaista, jos maatalous"yrittäjä" poistuu oman käden kautta.

        trollipajan trolleja,,,,,,,,,,,,,


      • hyvä.hyvä.hyvä kirjoitti:

        On myös erinomaista, jos maatalous"yrittäjä" poistuu oman käden kautta.

        Älä ole hyvilläsi, jäljelle jääneet elättietanat ja maatalousSYÖTTILLÄÄT käyvät yhä RÖYHKEÄMMIKSI , he ovat ahdingossa, niin he sanovat ja Sipilän Yle toistaa tätä totuutta AAMUSTA ILTAAN.
        Elättietanat ja maatalousSYÖTTILÄÄT Yle-Sipilän mukaan ovat TUOTTAVIA, voi kissinvitt***


    • Wernerix

      Pääasia on että maatalousloiset vähenee ja itsemurhat on myös ihan kannatettava keino,veronmaksajat kiittää!

    • voimaayrittäjille

      Tuki-Juusokin menisi mieluummin vankilaan kuin toiselle töihin, mutta ei se duunarinakaan oleminen nyt hullumpaa ole, että ei sitä nyt itteensä tarvi tappaa...

    • Jesjesjesjesjes

      Nyt taas jaksaa työviikon pakertaa kun saa lukea noin hyviä uutisia ,suomalaisen veronmaksajan ruokalasku tippuu jokaisen itsemurhan myötä,upeaa saada tuollaisia uutisia.

    • eiitseäänuskaltanut

      Pihtiputaalla eräs viljelijä tappoi neljä poliisia. Ja myöhemmin ex-vaimonsa.

    • ilmanlähdemainintaa

      Avaus lienee osalainaus jostakin.
      Mitä sillä halutaan osoittaa? Sitäkö, että viljelijät tekevät suhteellisesti itsemurhia kenties enemmän kuin muu väestön osa? Avaaja ehkä valottaisi asiaa enemmän vaikkapa laittamalla linkin siihen artikkeliin, josta on kopioinut tuon tekstin?

      • Tästäkyse

        Sateet ovat osin pilanneet viljasadon, etenkin ruissato on tuhoutunut lähes kokonaan. Korjatuksi saatu sato on normaalia heikkolaatuisempaa ja vaatii kalliin kuivausprosessin. Viljasta maksettava hinta on niin heikko, ettei puinti edes kannata...


      • Tästäkyse kirjoitti:

        Sateet ovat osin pilanneet viljasadon, etenkin ruissato on tuhoutunut lähes kokonaan. Korjatuksi saatu sato on normaalia heikkolaatuisempaa ja vaatii kalliin kuivausprosessin. Viljasta maksettava hinta on niin heikko, ettei puinti edes kannata...

        Vai niin. Sateet pilaavat sadon! Eikö tukiaisissa rypevät maatalous"yrittäjät" oikeammin -syöttiläät tiedä että syksyllä voi sataa? Ihan kuin Talvivaarassa, syksyllä satoi ja allasta ei toiminnanharjoittaja ollut kunnolla tehnyt ja se repesi POHJASTA.
        YLE-SIPILÄ TV näytti kuinka hyvä sato on tullut "hybridirukiista", ei kai Yle-Sipilä valehtele? Eihän, painaa "niin totta kun voin" kuten PA-Anneli Jäätteenmäki.

        Saamieni tietojen mukaan hybridirukiista tuli hyvä sato, mutta jyvistä ei tule uutta satoa.
        Mites se kepulaisten pyhä lehmä nyt märehtii, kun joka vuosi on ostettava uusi siemen ulkomailta, ei siis kepulaisten isänmaasta Neuvostoliitosta?


    • Hienojauutisia

      Miten on mahdollista muka palaa loppuun kun tekee 2kk:tta vuodessa töitä ja palkka tulee siitä ajasta koko vuodelle veronmaksajien pussista ,ei mitään riskiä koska riskit on noilla kommunisteillä sosialisoitu veronmaksajille ,mutta jos loppuun palamiset on totta ja itse murhat myös on se suomalaiselle yhteiskunnalle pitkästä aikaa todella miellyttävä uutinen kun yhteiskunnalle negatiivistä työtä tekevät vähenee ja itsemurhat on ehkä parasta veronmaksajille silloin ne eivät jää enää elätettäviksi kuten mamut ja mannet.

      • Taasnäitä

        Tommin trolleja,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


    • Hyvinpiereejussilla

      90 luvun lamanaikoihin tuhannnet yrittäjtä tappoivat itsensä, puhumattakaan duunareista,Pari maajussiakin kuoli, mutta he kompastuivat navetannurkalla paskatalikkoon,Eipä ole hömppäheinäviljelijöillä hätää vaikka tuli huono sato.
      Päätomisetkaan eivät ole lähteneet metsäkaupoille, joten ei hätää niilläkään.
      Pankinjohtajien mukaan huutokauppoja on mutta ei maatiloilla.
      Maatilojakin on myynnissä mutta ne ovat pelkkiä metsätiloja puolen hehtaarin perunamaalla.

      • Taasnäitä

        Tommi jaksaa..


    • cokepoke

      Kokaa kehiin, kyllä se siitä alkaa kukoistamaan.

    • Hyväveto

      Suomi aikoo hallituksen mukaan myös hakea Euroopan unionilta tukea poikkeuksellisten sääolosuhteiden johdosta. Hallitus selvittää kevään 2018 kehysriiheen mennessä, onko EU:n valtiontukisääntöjen pohjalta hyväksyttävää ottaa käyttöön pysyvä järjestelmä valtiontakausten myöntämiseksi poikkeuksellisista tilanteista johtuvien maatilojen maksuvalmiusongelmien helpottamiseksi....

    • peltopellet

      Miten voi palaa loppuun kun tänä vuonna työaika tippui taas kuukauden ja rahan saa koko vuodesta veronmaksajilta, vai on nyt ahdinko syy kun annetaan taas turhaa rahaa 25 miljoonaa ja samalla kuluttajan ruokalasku nousi taas 25miljoonaa. Melko härskiä yhteiskunnan sosiaali avustuksilla elämistä. Jos yksinhuoltaja Suomessa joutuu käyttämään ensin lapsensa säästöt saadakseen toimeentulotukea on myös näiden kaikkein kalleimpien elättien realosoitava omaisuuttaa ennen kuin tuetaan,myykää muutama traktori pois,myykää metsää,myykää rantatontteja,vaimon maasturi jne... sitten vasta on ahdinkoa ja tuen tarpeessa jos noilla ei selviä,niinhän oikeat yrittäjätkin joutuu tekemään, ei heitä paapota kuin näitä työtävieroksuvia navettarakastajia ja liiterirunkkareita.

    • Paalipaavot

      Maanviljelijät palaa loppuun, vuosisadan hyvittavin uutinen. Vielä kun ilkeäisivät mannet,matut ja maanviljelijät uutisoida tappavansa itsensä työllä ,kun kaikkia kuitenkin elätetään yhteiskunnan sosiaaliavustuksilla,eikö tuollainen toisten rahoilla eläminen edes hävetä vai onko se esim. maajusseista jo niin normaalia elää sosiaaliavustuksilla ja ilman mitään vastikkeellisuutta avustuksilleen ,on jo totuttu että veronmaksajat elättää teki mitä tai ei ja yhä yleisemmin ei???

    • Talvituleejes

      Jokaisen itsemurhan tehneen maanviljelijän ansiosta Suomen velan otto pienenee ja suomalaisen kuluttajan ruokalasku pienenee,siitä hatun nosto näille jotka ovat ymmärtäneet miten voivat parhaiten auttaa Suomea,maanviljelijän itsemurhat on rehellistä itsekritiikkiä,toivottavasti ensi talvi tuo lisää näitä yhteiskunnasta välittäviä entisiä loisia!

    • TotuuttaPeliin
    • Elukkaintiaani

      Ruissato on runsain lähes 30 vuoteen – hybridilajikkeet yhä suositumpia

      Satojen taso on viime vuosina noussut, sillä yhä suuremmalla viljelyalalla on siirrytty viljelemään ns. hybridilajikkeita.

      Ruis

      23.10.2017 klo 10:40

      https://yle.fi/uutiset/3-9896078

      -

      Nyt tukijussi vonkunee avustuksia viljan varastointiin!

      Ruissato on alustavan arvion mukaan 116 miljoonaa kiloa eli suurin lähes 30 vuoteen.

      Ruista kylvettiin viime syksynä mainioissa olosuhteissa, ja viljelypinta-ala oli tänä kesänä 32 000 hehtaaria. Hehtaarisato oli erittäin hyvä, jopa ennätyksellisen korkea.

      Satojen taso on viime vuosina noussut, sillä yhä suuremmalla viljelyalalla on siirrytty viljelemään ns. hybridilajikkeita. Niiden satotaso on perinteisiä lajikkeita korkeampi. Myös onnistunut talvehtiminen ja hyvät kasvuolosuhteet parantavat satoa.

      Rukiin omavaraisuus ensi vuoden tarpeisiin on taattu, iloitsee Pro Ruis -yhdistys(siirryt toiseen palveluun), joka pyrkii kasvattamaan rukiin suosiota ja arvostusta.

      -

      Pakko lopettaa piip kun ei enää tiedä mihin tuon kaiken viljan saa mahtumaan... osa piti jättää peltoonkin. Siitä kyllä elukat on iloisia.

      Nyt kun olisi elämäntapaintiaaneja niin khllä ne sanoisi että hyvin Suomessa pärjää luonnon antimillakin...

    • Henkselikeijot

      Vihdoinkin talvi tulossa ja saa veronmaksajat myönteisiä uutisia maajussien itsemurhista ja toivottavasti paljon,jokaisen itsemurhan jälkeen kuluttajan ruokalasku pienenee ja valtion velanoton tarve myös, nyt ei ole itsareista kuulunut mitään liekö syynä hirvenmetsästys vaä,ihme että kerkeevät siellä viikkoja juossa ja tupakoida kun ovat 24/7 töissä, joku bluffaa nyt?

    • BEBBUAisamaaJOHTO

      Perhon Eki säästi miljoonia veronmaksajille, kun meni navetan taakse ja yllätys kyllä, kolmannella osui!

    • Kylläilkeävät

      Viljelijä palaa loppuun hohohohihoooo ,vai on ahdinko nyt tämän syksyn trendi ryöstää yhteiskunnan varoja,kyllä on härskiä loisimista,oikeasti jää jo mannet ja matutkin toiseksi tuossa loisimisessa? Tuo on jo liian paksua tukijusseilta kun maassa on ihan oikeasti apua tarvitsevia ahdistuneita, niin nämä loisijat ilkeää ottaa tämän teeman nyt sosiaaliavustuksiensa lisäämiseksi,todella törkeää.

    • miestämyöntää

      Aika moiset itsemurhatilastot olisi, jos jokainen leipäjonoissa käyvä tai laskuihin hukkava duunari lahtaisi itsensä. Kovahan se on uho jämpteillä 'tekemisen meiningistä', mutta loppupeleissä rasvataan köyttä sikaniskaa. Jos sössii asiansa siitä huolimatta, että saa satatonnia tukea maatalouteen vuodessa, niin antaa mennä vaan. Ai perhana kun särähti korvaan miten yksi perityn maatalon emäntä vslitteli yöllössä ettei pääse lomailemaan Kreetalle lomittajapulan takia. En se minäkään pääse Narvikissa käymään ja se on sentään halvempaa kuin junttien pesäpaikat etelässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      132
      1523
    2. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1172
    3. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1170
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      78
      1050
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      187
      859
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      799
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      762
    8. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      78
      742
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      70
      677
    10. Palstalaisten

      Paino. Paljonko siis painat?
      Sinkut
      86
      636
    Aihe