Veikeita päätöksiä

jkuio

Mikä on eron vaikutus parisuhteeseen.
Erossa olipa sitten avio-tai avoero jää jälki ihmiseen, riippuen siitä miten pahoin on haavoittunut siinä suhteessa henkisesti.
Ihmisellä saattaa olla suuria odotuksia tulevalle parisuhteelle. Valitettavan usein nuo unelmat murskaantuvat ja taas ollaan herkässä tilanteessa.

Ja varsinkin silloin kun entisestä suhteesta on lapsia, se asettaa haastetta tulevalle valtavasti. Pieninä lapset menee siinä mukana, mutta he kasvavat ja alkavat ymmärtää asioita ja laittavat omatkin ajatuksensa sekoittamaan vielä tätä pakkaa. Heitä ei voi sittenkään ulkoistaa elämästään, vaikka voi olla vaikeaakin. Lohdutukseksi aika menee pian ja lapset alkavat mennä opiskelemaan muualle, tukea he kuitenkin sittenkin tarvitsevat.

Talouden hoito on paljon hankalampaa kuin ydinperheessä, jota se tietenkin voi olla sielläkin. Mutta kun mukana elatusmaksut ja lasten huolto, silloin ei enää voi syntyä kovin helposti uutta ydinperheen kaltaista elämäntilannetta, pakottamalla se ei tule, siihen tarvitaan tahtoa ja ymmärrystä monta kertaa enemmän kuin siihen ydinperheeseen.
Talous on kummallakin erilainen, tavat toimia lastenkin kanssa erilaisia ja tämäkin pitäisi hyväksyä, ei yrittää muuttaa.
Entinen koti entisen muistoineen saattaa ahdistaa ja tekee höyrypäisiä muutoksia sen suhteen, vaikka koti on paras mahdollinen.

Miten on sitten omien voimavarojen kanssa, se ton kuitenkin kaikkein tärkeintä, että olisi tasapainossa menneiden kanssa ja osaisi pitää tasapainon tässä uudessakin tilanteessa.

7

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanoisinettänäin

      Ei eron myötä uusi suhde tietenkään ydinperheen kaltainen voi koskaan olla, se voi olla huonompi tai parempi muttei koskaan samanlainen ja miksi sen pitäisikään olla samanmoinen. Lasta/lapsia kohtaan suhtautuminen tulisi olla perheessä aina samankaltainen on se sitten ydinperhe rai uusperhe ja ihan yhtälailla ydinperheessäkin kasvatustavat voi olla täysin erilaiset vanhemmilla, että välttämättä huonompaan suuntaan ei mennä. Uusperhe on aina haasteellisempi, kun osapuolia on enemmän. Se vaatii rutkasti luottamusta, uskoa suhteeseen ja kumpaisenkin kykyä olla toistensa puolella, rakkautta unohtamatta. Jos uusperhekuvio yhdessä asuen vaikuttaa liian hankalalta, kannattaa lasten kasvamista odottaa ja muuttaa yhteen myöhemmin tms.

    • Hauskatpäivänjatkot

      Jos ihminen ei ole käsitellyt edellisen suhteensa tai muidenkaan suhteidensa asioita henkisellä tasolla itsensä kanssa, vaan hyppinyt suhteesta toiseen, niin varmasti vaikuttaa siten, ettei hän ole eheytynyt henkisellä tasolla ja valmis mitenkään uuteen suhteeseen ja ottamaan sen suhteen haasteita vastaan. Hän on ainoastaan valmis syliin eheyttämään itseään ihmisenä ja itkemään surunsa pois. Monikin joutuu siihen terapeutin ja tukijan asemaan, kun itse odottaisi sitä, että toinen olisi tasavertaisesti yhtälailla valmis ja pystyisi tukemaan itseä arjen haasteissa kuuluipa siihen suhteeseen lapsia tai ei, mutta sellainen ihminen ei kykene, joka ei ole sinut itsensä kanssa.

    • fusss

      Noh. Itse lähtisin siitä, että ero ennen kaikkea on askel uuteen, tasapainoisempaan elämään. Ja uusi suhde tulee aikanaan (jos sellaista haluaa). Tapaus- ja persoonakohtaista haluaako muuttaa yhteen, etenkin jos on lapsia. Myös ydinperheet ovat olleet hyvinkin erilaisia - joten en lähtisi turhaa vertailemaan kutakin perhetyyppiä keskenään, en myöskään samaa perhetyyppiä eri perheiden kesken. Uusperheessä on mahdollisuus aivan yhtäläiseen ymmärrykseen kuin ydinperheessäkin. Riippuu tyypeistä...

    • Uusio_onnellinen

      Mikä tämän vaikeita päätöksiä-aloituksen tarkoitus oli?

      Eroava ei todellakaan punnitse onko ydinperhe parempi kuin uusioperhe. Ero on väistämätön pakko jos muuta keinoa ei enää ole, ja eronnut on siis valmis mielummin olemaan yksin.

      Jos sitten aikanaan tapaa uuden ihmisen, saatetaan yhteenkin muuttaa. Se on iso ratkaisu ja kerran eronnut tietää, millä panoksilla liikkeellä ollaan. Toisaalta talous usein kohenee kun ei enää ole yksin. Uudessa suhteessa osaa varoa samoja virheitä ja mennyt suhde on käsitelty. Elämä on sekä haasteita että onnistumisia täynnä myös uusioperheessä.

      Oliko siis tarkoitus pohtia onko ihmisellä paremmat voimavarat huonossa ex-liitossa kuin uudessa parisuhteessa uusioperheessä? Vai ylipäänsä kyseenalaistaa eroavien motiiveja? Eikai aloittaja luule, että ihmiset päättävät erota siksi, että haaveilevat uusioperheen ruusunpunaisesta auvosta ilman todellisuudentajua?

      • poxq

        Erittäin hyvä kirjoitus, Uusio_onnellinen.
        Jotenkin merkillistä miten paljon näillä palstoilla tunnutaan ajattelevan asioita kovin yksinkertaisesta näkökulmasta, suorastaan toisia ihmisiä aliarvioiden ja mitätöiden. Milloin tosiaan ajatellaan ihmisten haaveilevan uusioperheiden ruusunpunaisesta auvosta ilman todellisuudentajua. Milloin taas pidetään puolisoa "prinsessana", jolla ei ole elämän realiteetit hallussa. Kaikista oudointa aloituksissa on se, että ero on kuitenkin AINA se paha juttu, jota pitää välttää ja jatkaa väkisin hampaat narskutellen ja kiristellen ydinperheessä. Sepä on sitä oikeaa ihanaa elämää joidenkin mielestä. Vai?

        Itse olen onnellinen eronnut.


    • Tätä.samaa

      jkuio on aiemminkin kirjoittanut vastaavia opetus-postauksia, eli että eroava haaveilee paremmasta parisuhteesta lasten hyvinvoinnin kustannuksella. Ja että eron jälkeen kaikkien elämä on pilalla, talous kuralla ja uusi mahdollinen parisuhdekin tuomittu vaikeuksiin jo valmiiksi.

      Aika paksua tällä kertaa tuo että lapsia ”ei voi sittenkään ulkoistaa elämästään, vaikka voi olla vaikeaakin. ”
      Että lapset haluttaisi eron jälkeen ulkoistaa elämästä? Aivan uskomaton käsitys. Kaikissa tuntemissani eroperheissä lapset ovat edelleen molemmille vanhemmille hyvin rakkaita ja heidän ehdoillaan elämää eletään.
      Joskus vanhempi voi jopa hylätä lapsensa, mutta se ei kyllä liity avioeroon, vaan sellainen ihminen on jollain tapaa kykenemätön aitoon rakkauteen ja huolenpitoon.

    • moun

      Mmm. Kaikesta eletystä elämästä jää ihmiseen jälki, niin myös liitosta ja erosta. Tuo jälki on kovin paljon sen mukaista millainen ihminen on persoonana, millaisia kokemuksia hänellä on elämänsä aikana, onko selvittämättömiä ongelmia/ traumoja taustalla. Jälkimmäinen on tärkein, sillä ihmisen kyky selviytyä ja ratkoa ongelmiaan merkitsee hyvin paljon, ellei jopa lähes kaikkea. Jo senkin vuoksi, että kukaan ei kestä ratkaisemattomia ongelmiaan miten paljon tahansa. Ongelmien kasaantuminen on paha juttu. Usein erossa ei vaikutakaan pohjalla itse ero niin paljon kuin voisi kuvitella. Vaan ihmisen vaikeat, kohtaamattomat henkilökohtaiset vaikeudet ja ongelmat puhkeavat juuri erossa ja saavat aikaan ehkä pahankin katastrofin. Pahinta on se, ettei ihminen edelleenkään halua kohdata itseään, tunteitaan, ei mitään, vaan jatkaa ongelmiensa kieltämistä tai/ja muiden syyttämistä niistä. Siksi kaikesta elämästä jääkin rumempi jälki kuin jos ihminen keskittyisi hoitamaan itseään ja ratkaisemaan ongelmiaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2743
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2330
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1847
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1715
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe