M.Lindberg vs. apinalauma

kiliseekiliseekulkunen

Kaikki kai on kuulleet siitä teoriasta että jos lauma apinoita pannaan hakkamaan loputtoman ajan kirjoituskoneita tai tekstinkäsittelylaitteita, niin joskus siten menetellen voi ilmaantua täydellinen kopio jostain Shakespearen sonaatista ihan vähingossa.

Ehdotan musikkilista vastaavaa koetta. Otetaan 20 nälkäistä apinaa ja suljetaan ne tilaan jossa on pehmeä lattia mutta kovat seinät ja katto, ja sen tilan lattioille jätetään jokin pienehkö määrä vaikkap nokkahuiluja ja melodikoja ja miksipä ei vaikka jotain apinankestäviä bluetooth ohjaimia jotka on yhdistetty bluettoothilla jonnekkin seinän toisella puolen oleviin syntetisaattoreihin ja sen tilan seiniin ja kattoon on kiinnitetty kaikenlaisia ksylofoneja ja marimboja ja vibrafoneja sekä erillaisia lyömäsoittimia, ja sitten niille apinoille annetaan ruoaksi pelkästään pienikokoisia kookos- tai muita kovakuorisia pähkinöitä jotka niiden on joko seiniin tai kattoon heittelemällä rikottava jotta pääsisivät käsiksi niiden pähkinöitten syötäviin sisuksiin, niin tapahtunee että jokakerta kun apina heitää pähkinää kohden seinää tai kattoa että se samalla osuu sillä pähkinällä johonkin sinne seinille tai kattoon kiinnitettyyn soittimeen, josta soittimesta silloin tietenkin lähtee ääni.

Ja jos tuota koetta jatkaisi riittävän kauan samalla äänittäen ne äänet mitä apinat niistä soittimista yllä kerrotulla tavalla irti saavat, niin tulisiko siitä äänityksestä jos sen sitten julkaisisi sävellyksenä yhtä hyvä vaiko parempi vaiko huonompi teos kuin
vaikkapa Magnus Lindbergin Kinetics tai Kraft I tai II. Jotka sävellyksinä, kuten tunnettua, ovat suomalaisen tekotaiteellisen kilinän eli "Voi vittu kun osais kirjoittaa melodioita kuten Mozart tai Tsai-Tsai Tsaikovski tai eräät popparit" musiikityylin tunnetuimpia helmiä.

4

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ritratto

      Tuo musikkkityylin nimi "Voi vittu kun osais kirjoittaa melodioita kuten Mozart tai Tsai-Tsai Tsaikovski tai eräät popparit" niin kuvaavakin kun se onkin niin silti se on arkikäyttöön ehkä hieman liian pitkä, mutta miten ois jos tommosta Lindberg tyylistä tekotaiteellista kilinä musikkia kutsuttaisiin 'Keisarin uudet vaatteet "musiikki"' nimellä.

      Vaan onko sitkeästi kiertävissä huhuissa että joskus kauan sitten nuoruudessaan Magnus Linberg on tehnyt toisenlaistakin musiikkia kuin mitä sittemmin.

      Että Lindberg joskus nuorempana yritti päästä Kantrirock-tähdeksi ja hän jopa levytti muutaman säveltämänsä kantrirock-kappaleen salanimellä. Että tämä turhan vähälle huomiolle jäänyt mestariteos olisi sekä hänen säveltämänsä että jopa esittämänsä: https://www.youtube.com/watch?v=9EEZAivzl1Q

    • AblaufProvonen

      Lindberg nykyään jo säveltää ihan musiikilta kuulostavaa musiikkia, tuo keisarin uudet vaatteet musiikki eli kilinää ja kolinaa mutta ei melodian tynkääkään siis alkaa olla taaksejäänyttä elämää hänelle.

      Mutta miten se on mahdollista, kuinka hän muka on oppinut musiikia tekemään kun ei ennenkään sitä yhtään osannut tehdä? Onko ostettu jokin säveltelevä tietokone ohjelma, vaiko palkattu haamukirjoittaja, vaiko ehkä hankittu lammaskoira, nehän kuulemma oppii tekemäään mitä hyvänsä.

    • Don_de_Delas

      John Cage ei pystyisi säveltämään apinalaumalle.

    • vaikoittaakokoskaan

      Tämä Lindberg-kritiikki on paikallaan. Sitä on odotettu. ML on säveltäjänä edelleen lapsellinen pelle. Hänelle käy huonosti ellei aikuistu pian. Vuodet loppuvat.

      Suomen musiikkielämän taso on romahtanut anaaliyhdyntään idealistisesti suhtautuvien rappariperheiden jäsenten perseidennuolennaksi. Tyhjää sisäsiittoista rapparipaskaa tuotettu ja maksettu valtaisa määrä ja yhtäkäkään kestävää teosta ei ole saatu aikaan, ei ensimmäistäkään. Luovuus on tukehdutettu pisa-maastamme. Suomi on epäonnistunut, tappanut lahjakkuudet ja antanut rappareiden ryöstää pankki. Tuossa Linbergin runkkaamisessakaan ei ole mitään luovuutta. Salosenkin sävellykset tasoltaan mainosmusiikkia. Ne eivät ole henkevän ihmisen luomuksia, ei edes lainkaan rohkeita. Entä tuleva? Odotellaan hieman uteliaana S.Fagerlundin ja Antti Auvisen juttuja. Olisikohan vihdoin syntymässä jotakin muuta kuin oppislasnäytteitä. Ahokin edelleen kirjoittaa kuin ahtaassa vekkihameessa kompasteleva tyttö. Se on edelleen ns. hyvä oppilas. Kommunisti. Esittelee edelleen kilttinä pojuna politbyroolle oppimaansa, mutta ei ole ikinä säveltänyt mitään...oikeasti. Koskahan se päivä koittaisi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe