Kenen idea oli rakentaa SPA uimahallin sijaan?

uimahalliontarpeen

Viekää kaikki vanhat ajatukset kaatopaikalle ja alkakaa elämään ihmisten elämää. Kukaan Hangossa ei kaipaa Tehtaanniemen SPA:n tyyppistä saunaosastoa, kun tarve on uimahallista koko kansalle. Lapsien polskuttelu isovanhempien kanssa ja teinien kilvoittelu uimataidossa ei taida olla kovassa kurssissa jostain syystä. Johtuneeko päättäjien uimataidottomuudesta?

Kunta, jossa ei ole hoidettu kuntalaisten asioita on huono kunta. Monta veronmaksajaa on muuttanut Hangosta pois erilaisin verukkein, mutta yksi veruke mjuiden joukossa on kuntapäättäjien "alamaistensa" mielipiteiden halveksunta. "Ei Hangossa tarvita uimahallia", "ajakaa Tammisaareen" ja "meillä on meri auki ympäri vuoden" -tyyppiset laukomiset ovat juuri sitä viestiä, joka selkokielelle käännettynä kuuluu: "painukaa helvettiin täältä, teitä ei tarvita mielipiteinenne".

Niin on tarpeet olleet ja niin tulevat tarpeet olemaan, erilaisia ihmisten käyden, mutta toivelistojen kärkisijoilla keikkunut uimahalli ei ole löytänyt tietään Hankoon. Sen sijaan satamakenttää syntyy ja nopeasti. Siitä ei vaan mummojen polvet parane ja jäsenet norjistu. Miksi maksaa korkeampia veroja kuin naapurikunnissa, kun ei oteta tarpeita huomioon? Nyt saadaan Resortsilta miljoona kassaan, sijoittakaa se nyt poikimaan uusia asukkaita ja alkakaa rakentamaan uimahallia Hankoon.

30

1219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihanvaanaattelinvaan

      Kenen idea? Vastaus: Kermaperseiden!
      Hanko ja sen "ns. Päättäjät" ovat olleet jo aikaa sitten totaalisen kuuroja tavallisten kansalaisten ajamille/haluamille asioille.

      Hankoa on viety jo monta vuotta 6-0 jotta muualta muuttaneet sekä velkaiset kivijalkaliikkeiden kauppiaat voivat "Leikkiä juppia"!

    • Eikoskaanuimahallia

      Ei kenenkään! Tehtaanniemeen oli jo 70-luvulla suunniteltu hotellia ja sen jälkeen piirustukset ovat vaan muuttuneet eikä mitään rakennettu, kun kukaan ei ollut valmis sijoittamaan rahaa tällaiseen projektiin. Onneksi rakennettiin Regatta Resorts joka rakensi ihanan SPAn, jossa hankolaiset saavat uida. Jos ei kelpaa voi mennä Tammisaareen uimaan. Kuntalaisten rahoija ei toivottavasti koskaan käytetä uima- tai jäähalliin.

    • turtapalli

      kun tehtaanniemen tontti ja rakennusoikeus annettiin regatta resortsille käytännössä ilmatteeksi voimme todeta ettei ole mitään kuntalaisten rahoja on vaan vieläkin suurempi VELKA siitä iso kiitos sdp ja rkp kiinteistö moguleille

    • kyllästynytvalehteluun

      Turtapallille: Tehtaaniemen tonttia ei annettu. Hjalliksen sopimus siirrettiin Regatta Resortsille. Hjallista edeltävillä yrittäjällä oli samantyyppinen sopimus, jokaiseen sopimukseen on varmaan tehty muutoksia. Tonttia on yritetty vuokrata jollekin jo 1970-luvulta, mutta mitään ei ole tapahtunut, koskka nämä yrittäjät eivät ole saaneet rahoitusta mistään. Viimeinen siirto Hjallikselta Regatta Resortsiin tapahtui jo edellisen valtuuston ensimmäisenä vuonna, vanhan kaupunginjohtajan aikana.

      • turtapalli

        kunnallistekniikka maanpuhdistus maksoi enemmän kun siitä tontista saatiin ja se myytiin liiketonttina mutta kuinkas sitten kävikään.


      • kavanderinkoijaus

        Kuntapäättäjien kärvistely on tässä asiassa karmeaa katsottavaa, mutta paikallaan, koska tasapuolisuus lain ja pykälien edessä pitää olla lähtökohta. Sitä ei hyvä veli- kaveruudet tahi suuri raha saa ohittaa. ROXXin savustus oli yksi esimerkki siitä, minkälaiseen huono hallintotapa voi johtaa. Merikatu kävelykatu vai ei. Nyt kun ikkunat ovat pimeät, niin Hjalliksen talon tahi sen viereisen talon tahi "Regatta-talon" osakkeen omistajalle yksi ja hailee ajaako Merikadulla joku vai ei. Respect kaikki oikeamieliset. Toivottavasti demarisopulit eivät taas kirjoita jotakin tyylii "jo saisi riittää". Ei riitä.


      • demaritkunniaan
        kavanderinkoijaus kirjoitti:

        Kuntapäättäjien kärvistely on tässä asiassa karmeaa katsottavaa, mutta paikallaan, koska tasapuolisuus lain ja pykälien edessä pitää olla lähtökohta. Sitä ei hyvä veli- kaveruudet tahi suuri raha saa ohittaa. ROXXin savustus oli yksi esimerkki siitä, minkälaiseen huono hallintotapa voi johtaa. Merikatu kävelykatu vai ei. Nyt kun ikkunat ovat pimeät, niin Hjalliksen talon tahi sen viereisen talon tahi "Regatta-talon" osakkeen omistajalle yksi ja hailee ajaako Merikadulla joku vai ei. Respect kaikki oikeamieliset. Toivottavasti demarisopulit eivät taas kirjoita jotakin tyylii "jo saisi riittää". Ei riitä.

        Jo riittää tää paskanjauhaaminen tällä palstalla. Hanki onki ja mee kalastamaan kun et muutakaan saa aikaiseksi. Surkeata toimintaa kerta kaikkiaan.


      • kunniankukkoeilaula

        kolahtipa demariin kovin. Ei savua ilman tulta.


    • veroillevastinetta

      Eikoskaanuimahallia, kuulut siihen joukkoon, jota aloittaja kuvaa näin: "Ei Hangossa tarvita uimahallia", "ajakaa Tammisaareen" ja "meillä on meri auki ympäri vuoden" -tyyppiset laukomiset ovat juuri sitä viestiä, joka selkokielelle käännettynä kuuluu: "painukaa helvettiin täältä, teitä ei tarvita mielipiteinenne". Juuri tällainen joukko päättäjiä ja mielipiteenmuodostajia on saanut Hangon väkiluvun laskuun, kun kuntalaisista ei pidetä huolta.

      kyllästynytvalehteluun, kuuleppas, kuuleppas, ettet vaan syyllistyisi valehteluun? Hjalliksen sopimusta on muutettu monesta kohtaa siirron yhteydessä ja sen jälkeen, vaikka muuta viserretään. Edellisen kaupunginjohtajan ja edellisen kaupunginsihteerin aikana niitä sopimuksia allekirjoiteltiin joulupyhien alla ja pidettiin sen jälkeen "nähtävillä", jos joku älysi joulupyhinä ja välipäivinä mennä kysymään kaupunginkansliasta asiasta, Kuka on nähnyt? Nämät eläkkeelle siirtyneet voisivat kirjoittaa muistelmissaan, miten asia oikeasti meni. Mäkinen jo päästikin vielä virassa ollessaan, ettei aivan saatu, mitä piti... ja, että on olemassa keskustelumuistio, jonka pohjalta voi neuvotella. Tätä keskutelumuistiota on alettu pitämään sopimuksena, minkä takia esimerkiksi Merikatua pitkin ei ajeta autolla, vaikka hankolaiset ovat eri mieltä. ROXX yritettiin sulkea, mutta onneksi oli rohkeita, jotka pistivät hanttiin. Suhmurointia, joka on syy valituksille. Ei savua ilman tulta, kuten sanotaan.

      turtapalli on oikeassa, velka sen kun kasvaa. Sellaista businessvainua meidän sdp- ja rkp- poliitikoilla. SDP osaa ottaa lainaa ja nostaa veroja. Se on nähty Hangossa ja myös Suomen tasolla. Se on vasurien harjoittamaa kurjistamista ja tulon siirtoa?

      Alkuperäiseen asiaan: rakentakaa uimahalli niille, jotka eivät syystä tai toisesta käy SPA:ssa.

      • Kyllästynytkeskusteluun

        Ei ikinä! He voivat käydä uimassa Tammisaaressa!


      • kaunistelueikannata

        Kyllästynytkeskusteluun, sinäkin näytät kuuluvat tuohon "painukaa helvettiin täältä, teitä ei tarvita mielipiteinenne" -joukkoon. Ja Hangon väkiluku laskee. Pystyt parempaan.


      • SPAonkiva

        Kaipa se kunnallinenkin uimahalli jonain päivänä voidaan rakentaa, sitten kun siihen on rahaa. Olisihan se hienoa mutta SPAhan asia ei tietenkään liity mitenkään. SPA on yksityinen bisnes, uimahalli olisi kunnan tarjoama palvelu.

        Paapokaa kesähankolaisia, kakkoshankolaisia ja turisteja, he ovat tämän kaupungin tulevaisuus. Keksikää tapoja rahastaa em porukkaa ja lakatkaa kyräilemästä!
        Entiseen ei ole paluuta!


    • meilläon

      Miten rkp hoitaa hankolaisia niin huonosti, ettei teillä ole edes uimahallia? Ehkä ruottalaiset eivät osaa uida, joten eivät ymmärrä näitä tarpeita ollenkaan. Simma, simmar, simmade, har simmat eller inte?

      • HarSimmat

        Pelkkä plussa että RKP on olemassa. Nyt valittajat käyvät Tammisaaressa uimahallissa (ainakain kirjoittavat näin). Ja tämä on RKP:n päätöksella rakennettu, vuosikymmeniä sitten. Matka seuraavaan halliin, Lohja tai Salo, on huomattavasti pitempi. Pitempi mataka korvaisi varmasti se ettei halli ole RKP:n ajama hanke. Vai mitä? (Onhan tämä looginen ajattelutapa ? )


    • HynynenJS

      HarSimmat sekoilee. RKP rakentaa vain satama-altaita, joissa ei voi uida. RKP:n johdolla on Hangossa menty alihankintaan, lähinnä sen takia. että kaikki liikenevät ja lainatut rahat on kannettu satama-altaisiin. Alihankintaa on elinkeinon kehittämisen siirtäminen Novagoon Lohjalle, työllistämisen alihankinta TE-toimistosta, kunnallisen uimahallin sijaan rakentaa yksityinen SPA, tukeutuminen Karjaan jäähalliin. Kaupungin työntekijöiksi alihankitaan ulkopaikkakuntalaisia. Veronmaksajatkin ulkoistetaan muihin kuntiin nekin. Kaupungin taloudenhoitoa luullaan hoidettavan sillä, että virat lakkautetaan ja samat asiat alihankitaan kalliimmalla ostopalveluina. Se on RKP:n tapa toimia, herr/fru HarSimmat. En arvosta. Tulokset puhuvat puolestaan. Totuus ei ole kaunis.

      • HarSimmat

        HynynenJS - osaat varmasti kertoa kaikille, paljonko Satamahtiö tilitti Kaupungille viime vuonna, tai edellisenä vuonna Tähän kysymykseen on varmasti helppo vastata. Muut esittämät asiat ovat lähinnä mielipiteitä, ja kuten tunnettu on, mielipide ei ole sama asia kun fakta.


      • HynynenJS

        Kunnallisvero on yli 30 miljoonaa euroa vuodessa. Satamayhtiön tilitys on muutama miljoona euroa, Kumpi on tärkeämpi kaupungin kassan kannalta? Sataman takia otettujen lainojen korot joka vuosi miljoonan. 500 veronmaksajan maksama kunnallisvero kuittaa satamyhtiön tilityksen. Väki vähenee kaupungista yli 100 henkeä vuodessa. Veronmaksajista on pidettävä huolta. RKP on sokea kuin ravihevonen. Ei näe sivuille. Ohjasta heiluttaa raippaa ja sen yhden käskyjen mukaan kaikki äänestävät samalla tavalla. RKP:n presidenttiehdokas moitti eilen tätä puolueen samaan uomaan pakottamista. Se on sananvapauden rajoittamista.


      • HarSimmat

        HynynenJS - Et taida ihan hallita kaikki asiat, ellet pysty täsmentämään edes Satamayhtön tilittämia miljooia tarkemmin kuin "muutamia miljoonia". Pieleen meni arvoitus. Uusi yritys ??


      • tietoaplease

        HarSimmat, Katso itse tilinpäätöksestä, jos osaat. Ja kerro meillekin. Arvaan, että 2-3 miljoonaa, Altså ca 1/10 del av kommunalskatt.


      • HarSimmat

        HynynenJS ja tietojapls. "Sataman takia otettujen lainojen korot joka vuosi miljoonan." - Mitä lukee tilinpäätäksesä rahoitusmenoista ja tuloista ??


      • Ei_holhottava

    • todellinenmoka

      Palatakseni tuohon alkuperäiseen kysymykseen. SPA ideassa ei ollut yhtään mitään vikaa. Toteuttamisessa kylläkin.
      Olisi ensisijaisesti pitänyt pitää huolta siitä, että se olisi palvellut myös kaupunkilaisia; myös kaupungin lapsia. Olisi myöskin, erityisesti sijoituspaikkaa ajatellen, pitänyt pitää huolta siitä miltä rakennuksen tulisi näyttää.
      Nythän koko niemi on pilattu mahtailevilla betonirakennuksilla ja laatikkokylpylällä.
      Hieno ajatus pilattu vain muutamille sopivaksi. Harmi - todellinen moka poliitikoilta.

    • kuntalaisten_hyväksi
    • tätäkannattaamiettiä

      Kopio aloituksesta: "Kunta, jossa ei ole hoidettu kuntalaisten asioita on huono kunta. Monta veronmaksajaa on muuttanut Hangosta pois erilaisin verukkein, mutta yksi veruke muiden joukossa on kuntapäättäjien "alamaistensa" mielipiteiden halveksunta. "Ei Hangossa tarvita uimahallia", "ajakaa Tammisaareen" ja "meillä on meri auki ympäri vuoden" -tyyppiset laukomiset ovat juuri sitä viestiä, joka selkokielelle käännettynä kuuluu: "painukaa helvettiin täältä, teitä ei tarvita mielipiteinenne".

    • SPAonkiva

      ”Kenen idea oli rakentaa SPA uimahallin sijaan?”

      Niiden jotka sen rakensivat ja maksoivat, eli omistajien!

      • SPAontosikiva

        Moni Hankolainen elää vielä siinä toivossa että joku ulkopuolinen tulkisi Hankoon rakentamaan ja rahoittamaan kunnallinen uimahalli. Yksinkertaista. Odotusaika taitaa venyä turhaan pitkäksi.


      • SPAonkiva
        SPAontosikiva kirjoitti:

        Moni Hankolainen elää vielä siinä toivossa että joku ulkopuolinen tulkisi Hankoon rakentamaan ja rahoittamaan kunnallinen uimahalli. Yksinkertaista. Odotusaika taitaa venyä turhaan pitkäksi.

        Niin ja että hankolaiset saisivat päättää millainen rakennetaan.


      • SPAonniinihana

        Kyllä hankolaiset saavat päättää minkälainen kunnallinen uimahalli rakennetaan, mutta se rakennetaan vasta sitten kun kaupungilla on rahaa siihen.


      • SPAonkiva
        SPAonniinihana kirjoitti:

        Kyllä hankolaiset saavat päättää minkälainen kunnallinen uimahalli rakennetaan, mutta se rakennetaan vasta sitten kun kaupungilla on rahaa siihen.

        Juuri niin! Silloin sitten saadaan uimahalli joka on ihan kaikkien mieleen!


    • näkemystäpeliin

      SPAonniinihana, odottelu on haitallista. Väki vähenee. Uimahalli on kunnalle kannattava investointi. Vuosittaiset hyödyt ovat paljon suuremmat kuin menot, Rahaa löytyy, Kysymys on tahdosta. Katso www.uimarit.fi niin tajuat sinäkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe